فهرست مطالب

Pathobiology Reaearch - Volume:16 Issue: 3, 2014

Journal of Pathobiology Reaearch
Volume:16 Issue: 3, 2014

  • تاریخ انتشار: 1392/11/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مجید حلوایی، عاطفه سلوک، نبی الله ابوالفتحی، نوشین حقیقی پور، مهناز اسکندری، محمدعلی شکرگزار صفحات 1-23
    تامین منبع سلولی با عملکرد مناسب به مقدارکافی و نیز خلوص مناسب یکی از چالش های اساسی پیش روی مطالعات مهندسی بافت بوده است. با توجه به ویژگی های سلول های بنیادی (خود نوزایی و قابلیت تمایز)، این سلول ها یکی از منابع اصلی سلولی مورد استفاده در حوزه مهندسی بافت به حساب می آیند. در گذشته استفاده از عوامل شیمیایی تنها راه تمایز سلول های بنیادی به نظر می رسید، اما با توجه به بررسی های انجام شده، دانشمندان دریافتند که در فرآیند های فیزیولوژیک بدن، ترکیب پیچیده ای از انواع پیام های شیمیایی، مکانیکی و الکتریکی درگیر است. امروزه از تحریک های مکانیکی به منظور تولید سلول های با ریخت شناسی و جهت گیری مناسب درون داربست استفاده می شود. به علاوه، با استفاده از این نوع تحریک ها می توان به تمایز اختصاصی، افزایش سرعت رشد، تکثیر و تمایز و هزینه کمتر نسبت به استفاده از عوامل شیمیایی دست یافت. پارامتر های مختلفی نظیر محیط شیمیایی، محیط فیزیکی اطراف سلول (شامل هندسه، سختی و توپولوژی سطح داربست)، دامنه، فرکانس و مدت زمان اعمال تحریک مکانیکی همگی می تواند سرنوشت سلول های بنیادی را تحت تاثیر قرار دهد. در این گزارش به بررسی اثر انواع تحریک های مکانیکی (تحت رژیم های بارگذاری متفاوت) بر سرنوشت سلول های بنیادی با توجه به بافت حاصل از آن ها پرداخته شده است و نتیجه حاصل در طراحی راکتور زیستی مناسب آن ها منعکس شده است.
    کلیدواژگان: تحریک مکانیکی، راکتور زیستی، مهندسی بافت، سرنوشت سلول بنیادی، بیومکانیک سلول
  • روح الله فتحی، مجتبی رضازاده ولوجردی *، مژده صالح نیا، بیتا ابراهیمی، مصطفی نجار اصل، زهرا اژدری صفحات 25-41

    بیش از نیمی از بیماران سرطانی تحت یکی از انواع روش های درمان سرطان مانند شیمی درمانی یا پرتودرمانی قرار می گیرند. متاسفانه درمان با روش های تهاجمی، عوارض جانبی و گاها شدیدی را بر جای می گذارد. بیمارانی که تحت شیمی درمانی قرار می گیرند مستعد ابتلا به نقص تخمدان زودرس شده که عاملی مهم در ناباروری است. بنابراین به منظور حفظ قدرت باروری، انجماد بافت تخمدان برای خانم هایی که در اثر شیمی درمانی، رادیوتراپی، ناهنجاری های ژنتیکی یا بیماری های خاص دیگر مبتلا به ناباروری می شوند و برای دختران نابالغ نیز به عنوان تنها راه ممکن برای ذخیره سلول های جنسی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: بافت تخمدان، انجماد، حفظ باروری، سرطان
  • مژده پازخ، مژده صالح نیا صفحات 44-51
    هدف
    عامل رشدی تمایزی 9B عامل رشد پروتئینی مشتق از تخمک است که بیان آن در تکوین فولیکول های تخمدان ضروری است. این عامل به واسطه گیرنده خود که بر سطح سلول های گرانولوزا قرار دارد اثر خود را اعمال می کند. اثر عامل رشدی تمایزی 9B بر رشد فولیکول های مراحل مختلف تکوینی به ویژه فولیکول های بدوی و اولیه نا مشخص است. هدف از این مطالعه بررسی اثر عامل رشدی تمایزی 9B بر رشد فولیکول های مراحل مختلف تکوینی طی کشت تخمدان موش نابالغ بود.
    مواد و روش ها
    از موش های ماده نژاد NMRI با گروه سنی 14 روز استفاده شد. حیوانات به طریق جابه جایی مهره های گردنی کشته شدند. تخمدان های به دست آمده از حیوانات تحت شرایط انکوباتور مرطوب CO25 درصد و دمای 37 درجه سانتی گراد به مدت 7 روز کشت داده شدند. گروه های مورد مطالعه شامل تخمدان های چهارده روزه کشت شده در محیط پایه و تخمدان های چهارده روزه کشت شده در محیط پایه غنی شده با غلظت های 10، 20 و 40 نانوگرم بر میلی لیتر عامل رشدی تمایزی 9B بود. در پایان دوره کشت، از تخمدان های کشت شده برای شمارش فولیکول های مراحل مختلف تکوینی برش های بافتی تهیه شد و پس از رنگ آمیزی به روش هماتوکسیلین و ائوزین تعداد فولیکول های بدوی، اولیه، پره آنترال و آنترال شمارش شد.
    نتایج
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که تخمدان های کشت شده در محیط های حاوی غلظت های مختلف عامل رشدی تمایزی 9B نسبت به گروه کشت شده در محیط پایه افزایش معنی داری در درصد فولیکول های آنترال و کاهش معنی داری از نظر درصد فولیکول های پره آنترال دارند. با این حال میانگین درصد فولیکول های بدوی و اولیه در تخمدان های کشت شده در محیط پایه و کشت شده در غلظت های 10، 20 و 40 نانوگرم بر میلی لیتر عامل رشدی تمایزی 9B از نظر آماری تفاوت معنی داری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    در مجموع تحقیق حاضر نشان داد که عامل رشدی تمایزی 9B منجر به تحریک رشد فولیکول های پره آنترال به آنترال می شود در حالی که بر رشد فولیکول های مراحل بدوی و اولیه تاثیر مشخصی ندارد.
    کلیدواژگان: عامل رشدی تمایزی 9B، موش، کشت تخمدان
  • عبدالناصر محمدی غلامی، معصومه شمس قهفرخی، رضا کچویی، مهدی رزاقی ابیانه صفحات 54-64
    هدف
    گونه های فوزاریوم از جمله عوامل شایع آلودگی قارچی مواد غذایی و قادر به تولید سموم سرطان زا به ویژه فومونیسین هستند. در تحقیق حاضر آلودگی نمونه های گندم و ذرت مناطق مختلف ایران به قارچ فوزاریوم و توانایی جدایه های فوزاریوم جداسازی شده در تولید فومونیستن B1 به عنوان یک سم سرطان زا و مخاطره آمیز بهداشت عمومی بررسی شد.
    مواد و روش ها
    نمونه های ذرت (32 نمونه) و گندم (15 نمونه) جمع آوری شده از 10 استان اصلی کشور به منظور جداسازی گونه های فوزاریوم با استفاده از روش شناوری روی محیط کشت جامد مالاشیت سبز کشت شد و جدایه های جداسازی شده بر اساس ویژگی های ریخت شناختی شناسایی شدند. توانایی تولید میزان فومونیسین B1 تولید شده توسط جدایه ها با استفاده از روش های کروماتوگرافی لایه نازک و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا ارزیابی شد.
    نتایج
    تعداد 55 جدایه فوزاریوم جداسازی شده متعلق به 5 گونه فوزاریوم به ترتیب فراوانی شامل فوزاریوم ورتیسیلوئیدس (23 جدایه، 9/41 درصد)، فوزاریوم پرولیفراتوم (22 جدایه، 40 درصد)فوزاریوم سابگلوتینانس(5 جدایه، 1/9 درصد)، فوزاریوم نیگامایی (4 جدایه، 3/7 درصد) و فوزاریوم ردولنس (1 جدایه، 8/1 درصد) بودند. 22 جدایه از 55 جدایه (40 درصد) قادر به تولید فومونیسن در غلظت های مختلف بودند که محدوده تولید سم آن ها از 4/230 تا 9565 میکروگرم در میلی لیتر گزارش شد. بیشترین میزان تولید فومونیسین B1 متعلق به گونه هایورتیسیلوئیدس و پرولیفراتوم بود.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که گونه های مختلف فوزاریوم به ویژه فوزاریوم ورتیسیلوئیدس و فوزاریوم پرولیفراتوم به عنوان قارچ های مهم آلوده کننده ذرت و گندم در مناطق مختلف ایران حضور دارند. این آلودگی به دلیل توانایی تولید فومونیسن B1 به عنوان یک سم سرطان زا در انسان و حیوانات توسط بخش قابل توجهی از جدایه های مورد بررسی می تواند به عنوان یکی از عوامل مهم تهدید کننده سلامتی و بهداشت عمومی مطرح باشد.
    کلیدواژگان: گونه های فوزاریوم، فومونیسین B1، آلودگی مواد غذایی، ذرت، گندم
  • حسام میرشهابی، محسن کریمی، فریدا بهزادیان، فرزانه صباحی * صفحات 65-79
    هدف

    با توجه به اینکه واکسن موثری علیه ویروس هپاتیت B(HBV) وجود دارد، شیوع جهانی عفونت با این ویروس کاهش چشمگیری پیدا نکرده است.HBV برخلاف بسیاری از ویروسهای بیماری زا در انسان قابلیت کشت در آزمایشگاه را ندارد. اما ترانسفکشن سلولهای کبدی با منشا انسانی بوسیله پلاسمید کد کننده ژنوم کامل HBV می تواند منجر به تولید ویروس عفونی گردد. در صورت راه اندازی و بهینه سازی کشت سلولی، تکثیر ژنوم ویروس در این سلولها را می توان با استفاده از PCR تشخیص داد، همچنین ترشح آنتی ژن سطحی ویروس بوسیله الایزا قابل اندازه گیری است. ژنهای القاء کننده اینترفرون(ISGs) در پاسخ به درمانHBV با داروی اینترفرون آلفا بیان می شوند، در نتیجه اندازه گیری این ژنها می تواند در موارد عدم پاسخ دهی به این دارو موثر باشد. در نتیجه در مطالعات دارویی علاوه بر تشخیص اثر ماده مورد نظر بر شاخصهای ویروسی، با سنجش ISG ها می توان اثر دارو را نیز در فعال سازی ایمنی ذاتی علیه HBVمورد بررسی قرار داد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه ترانسفکشن سلولهای کبدی Huh-7 بوسیله پلاسمید pCH-9/3091 انجام شد و سپس بیان HBsAg و همچنین تولید mRNA های ویروسی مورد بررسی قرار گرفتند. علاوه بر این با استفاده از آغازگرهای شناسایی کننده ISG ها، روش شناسایی آنها راه اندازی و بهینه سازی شد.

    نتایج

    سلولهای Huh-7 از تکثیر HBV حمایت می کنند. انجام الایزا بر روی مایع رویی سلولها بیشترین میزان HBsAg را در 72 ساعت پس از ترانسفکشن تایید می کند. با استفاده از آغازگرهایی که برای نواحی S و pg/pC طراحی شده، رونویسی و تکثیر ژنوم ویروس نشان داده شد. نتایج PCR با استفاده از پرایمرهای ISG بر روی سلولهای ترانسفکت شده با پلاسمید ویروسی نشان داد که ممکن استHBV در بالا بردن میزان ISG ها در سلولهای Huh-7 نقشی نداشته باشد.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد این سیستم می تواند راه حلی باشد در جهت مطالعه بر روی عملکرد ژنوم ویروس، آزمایش دارو ها و واکسنهای جدید و همچنین بررسی مکانیسم های مقاومتهای دارویی که در حال حاضر پاسخ به داروهای کنونی از جمله اینترفرون آلفا را با مشکل مواجه نموده است.

    کلیدواژگان: آلوده کردن سلول های کبدی به وسیله DNA ژنومی کلون شده ویروس هپاتیت B
  • هدی شمس نجف آبادی، زهرا سهیلا سهیلی*، شهلا محمدگنجی صفحات 82-93
    هدف

    سلول های رنگدانه دار شبکیه انسان به صورت تک لایه در انتهای شبکیه در ارتباط مستقیم با گیرنده های نوری قرار گرفته اند. در خیلی از بیماری ها این سلول ها آسیب می بینند. یکی از راه های درمان این بیماری ها جایگزین کردن سلول های سالم به جای سلول آسیب دیده است. به این منظور از بستر های مختلفی برای کشت سلول استفاده شده که در بررسی حاضر از بین این بستر ها ترکیبی از آلژینات و ترکیبی از آلژینات/ ژلاتین برای مطالعه رشد این سلول ها استفاده شد.

    مواد و روش ها

    از آلژینات سدیم محلول های 1 و 2 درصد در آب و DMEM/F12 تهیه و در هر خانه از ظرف های 6 خانه ریخته شد تا بستر یکنواخت یک میلی متری تشکیل شد. سلول های اپیتلیالی رنگدانه دار پاساژ 4 روی بستر کشت داده شدند و ریخت شناسی سلول ها بررسی شد. سلول ها به بستر آلژینات در DMEM/F12 نمی چسبند و اندر کنش مناسبی با بستر های آلژینات ندارند، به همین دلیل از آلژینات و ژلاتین محلول های 1 درصد و 2 درصد در آب دوبار تقطیر با نسبت های 20 به 80، 30 به 70، 40 به 60، 50 به 50، 60 به 40، 70 به 30، 80 به 20 تهیه شد و به هر خانه از ظرف 6 خانه ریخته شده تا بستری یک میلی متری از آلژینات/ ژلاتین ایجاد شد.سلول ها بر سطح بسترکشت داده شده و ویژگی های آن ها مطالعه شد.

    نتایج

    سلول های رنگدانه ای شبکیه انسان روی بستر های آلژینات/ ژلاتین به صورت کلونی هایی چسبیده بودند. در همه بستر ها با نسبت های مختلف آلژینات/ ژلاتین سلول ها از غشا عبور کرده و تک لایه ای از سلول را در زیر بستر تشکیل می دهند. به جز بستر 2 درصد با نسبترآلژینات/ ژلاتین 20 به80 که رشد سلول ها را بر سطح بستر نشان می دهد. سلول ها تا مدت نامحدود بر بستر آلژینات/ ژلاتین زنده می مانند و بعد از کشت دوباره بر سطح پلیت ریخت شناسی اولیه خود را حفظ می کردند.

    نتیجه گیری

    بستر آلژینات/ ژلاتین 2 درصد با نسبت 20 به 80 برای کشت سلول های رنگدانه ای شبکیه انسان در مطالعات بعدی مناسب است.

    کلیدواژگان: مهندسی بافت، سلول های رنگدانه دار شبکیه انسان، بستر، آلژینات، ژلاتین
  • فاطمه جوانی جونی، پرویز عبدالمالکی، منصوره موحدین صفحات 95-108
    هدف
    در این تحقیق آثار همزمان BMP-4 به عنوان محرک شیمیایی و میدان مغناطیسی ایستا به عنوان محرک فیزیکی بر درصد سلول های زنده و میزان تکثیر سلول های بنیادی مغز استخوان موش صحرایی بررسی شد.
    مواد و روش ها
    سلول های مزانشیمی در واکشت پنجم تریپسینه شده و سوسپانسیون سلولی تهیه شد. سپس سلول ها شمارش و پس از 24 ساعت کشت در محیط α-MEM با بافر نمکی فسفات شسته شدند. متعاقب افزودن BMP-4با غلظت 25 نانو گرم در میلی لیتردر زمان های متفاوت (24، 48 و 96 ساعت) به محیط کشت، این سلول ها با میدان مغناطیسی ایستا با شدت 4 میلی تسلا و زمان های تابشی متفاوت (24 و 48 ساعت) تیمار شدند؛ سپس سلول ها با بافر نمکی فسفات شسته و تریپسینه شدند. سلول های تریپسینه شده با تریپان بلو رنگ آمیزی و به کمک میکروسکوپ نوری شمارش شدند. میانگین تعداد و افزایش سلول ها تحت عنوان نسبت سلول های زنده و تکثیر سنجش و گزارش شد.
    نتایج
    نتایج این تحقیق نشان می دهد که افزایش مدت زمان میدان مغناطیسی ایستا و BMP-4 باعث افزایش میانگین درصد سلول های زنده و تغییر میزان تکثیر سلول ها نسبت به گروه کنترل می شود. تجزیه و تحلیل آماری نتایج حاصل از شمارش سلولی با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و به دنبال آن آزمون توکی برای ارزیابی سلول های زنده و تکثیر سلولی در گروه های مختلف انجام گرفت. بیشترین افزایش در میانگین درصد سلول های زنده در گروهی مشاهده شد که به مدت 96 ساعت با BMP-4 تیمار شده بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق فرضیه تغییر نسبت سلول های زنده و تکثیر توسط میدان مغناطیسی ایستا را تایید می کند. هنگامی که سلول ها به طور همزمان با میدان مغناطیسی ایستا و BMP-4 تیمار می شدند، این تغییرات افزایش می یافت.
    کلیدواژگان: میدان مغناطیسی ایستا، در صد سلول های زنده، نرخ تکثیر، سلول بنیادی مغز استخوان
  • ویستا رستمی زاده، سیدعلی پوربخش*، اسماعیل اصلی، اعظم حدادی صفحات 109-118
    هدف

    مایکوپلاسما سالیواریوم یکی از گونه های مایکوپلاسمای اصلی آلوده کننده کشت های سلولی محسوب می شود و می تواند آثار نامطلوبی را روی کشت های سلولی ایجاد کند؛ در نتیجه شناسایی این آلودگی و سرعت تشخیص آن، در کنترل و پیشگیری از این موضوع اهمیت دارد. هدف از این مطالعه شناسایی آلودگی مایکوپلاسما سالیواریوم در کشت های سلولی با استفاده از روش واکنش زنجیره پلیمرازی (PCR) بود.

    مواد و روش ها

    به منظور راه اندازی PCR از سویه استاندارد مایکوپلاسما سالیواریوم و آغازگرهای اختصاصی این گونه براساس تکثیر قطعه ای از ژن 16SrRNA استفاده شد و در ادامه حساسیت و ویژگی این آزمون تعیین شد. نمونه های مورد بررسی پس از استخراج DNA، از نظر آلودگی به جنس مایکوپلاسما و گونه سالیواریوم مورد آزمایش PCR قرار گرفتند.

    نتایج

    در این مطالعه تعداد 62 نمونه از کشت های سلولی ارسالی به آزمایشگاه مرجع مایکوپلاسما در موسسه رازی مورد بررسی قرار گرفتند که از این تعداد 42 (75/67 درصد) نمونه از نظر آلودگی به جنس مایکوپلاسما و از این تعداد 15 (72/35 درصد) نمونه با ایجاد باند در 434 جفت باز از نظر آلودگی به گونه مایکوپلاسما سالیواریوم مثبت بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به بالا بودن درصد آلودگی کشت های سلولی به مایکوپلاسما سالیواریوم، رعایت شرایط آسپتیک توسط پرسنل آزمایشگاه در مراحل آماده سازی و کار با کشت های سلولی توصیه می شود. ضمنا با بهره گیری از آغازگرهای مناسب و اختصاصی امکان شناسایی و تشخیص آلودگی به مایکوپلاسما سالیواریوم در آزمایشگاه های کشت سلولی، در کمتر از یک روز با استفاده از روش PCR امکان پذیر است.

    کلیدواژگان: مایکوپلاسما سالیواریوم، PCR، آلودگی، کشت سلول
|
  • Majid Halvaei, Atefeh Solouk, Nabiollah Abolfathi, Nooshin Haghighipour, Mahnaz Eskandari, Mohammad Ali Shokrgozar Pages 1-23
    The provision of an adequate quantity of cells with proper function and purity is one of the main challenges of tissue engineering studies. Stem cells، with their self-renewal and differentiation capacity، are considered one of the main cell sources in the field of tissue engineering. Previously، the use of chemical factors seemed to be the only possible way for stem cell differentiation. However، scientists have recently realized that physiological processes of the human body are composed of chemical، mechanical and electrical signals. Mechanical stimulation is one of the current methods that produce cells with proper morphology and alignment in the scaffold. Specific differentiation، a higher rate of cell growth، proliferation and differentiation، and lower experiment costs can be achieved using mechanical stimulation. Different parameters such as the chemical environment، physical environment that surrounds the cell (including geometry، stiffness and topology of scaffold surface)، amplitude، frequency، and duration of mechanical stimulation can affect the stem cell fate. In this study we have investigated the impact of all types of mechanical stimulations under different loading regimes on the fate of stem cells with respect to the target tissue. The result has been reflected in the design of a proper bioreactor.
    Keywords: Mechanical stimulation, Bioreactor, Tissue engineering, Stem cell fate, Cell biomechanics
  • Rouhollah Fathi, Mojtaba Rezazadeh Valojerdi, Mojdeh Salehnia, Bita Ebrahimi, Mustafa Najar-Asl, Zahra Ajdari Pages 25-41

    More than the half of cancer patients undergo cancer treatments of chemotherapy and/or radiotherapy. Unfortunately treatment with invasive methods occasionally lead to severe side effects. Patients who undergo chemotherapy can be affected by premature ovarian failure، an important cause of infertility. Ovarian tissue cryopreservation is suggested as the only way for preservation of sex cells and fertility preservation in cases of prepubertal girls and women with sterility attributed to chemotherapy، radiotherapy، genetic disorders or specific diseases.

    Keywords: Ovarian tissue, Low temperature, Fertility preservation, Cancer
  • Mojde Pajokh, Mojdeh Salehnia Pages 44-51
    Objective
    Growth differentiation factor 9B (GDF9B) is an oocyte-derived growth factor. This protein is essential for the development of ovarian follicles and acts mainly by binding to its receptor on the surface of granulosa cells. The effect of GDF9B on the growth of follicles in various developmental stages، particularly primordial and primary follicles، is unknown. Thus the aim of this study is to investigate these effects after mouse whole ovarian culture.
    Methods
    Female NMRI mice (14 day-old) were sacrificed by cervical dislocation Subsequently their collected ovaries were cultured in α-MEM basic medium (control group) and medium supplemented with different doses of recombinant GDF9B (10، 20، 40 ng/ml) for seven days in 5% CO2 and 37°C. At the end of the culture period، serial sections of ovaries were prepared and stained with hematoxylin and eosin. The follicles were counted in the primordial، primary، preantral and antral stages and compared among the different groups.
    Results
    In GDF9B supplemented groups the percentage of antral follicles significantly increased whereas the percentage of preantral follicle decreased when compared with the control group. However there were no significant differences between the percentage of primordial and primary follicles in all supplemented GDF9B (10، 20، 40 ng/ml) groups and the control.
    Conclusion
    Overall، this study showed that GDF9B stimulated the growth of preantral follicles to the antral stage. However this factor did not have a remarkable effect on the growth of primordial and primary follicles.
    Keywords: Growth differentiation factor 9B (GDF9B), Mouse, Ovarian organ culture
  • Abdolnasser Mohammadi, Gholami, Masoomeh Shams, Ghahfarokhi, Reza Kachuei, Mehdi Razzaghi, Abyaneh Pages 54-64
    Objective
    Fusarium species are prevalent contaminants of foodstuffs and agricultural crops. They produce fumonisins، which are carcinogenic mycotoxins. The present study has evaluated maize and wheat samples from ten provinces in Iran that were contaminated with Fusarium species. Special attention was paid to the ability of the isolates to produce fumonisin B1 (FB1) as a public health hazard.
    Methods
    We collected 32 maize and 15 wheat samples from ten provinces that were major cultivation areas. Samples surface disinfected with a 1% sodium hypochlorite solution for 2 minutes. Fusarium species were isolated by the flotation method on malachite green agar. Pure cultures on potato dextrose agar (PDA) were identified using a combination of macroscopic and microscopic morphological criteria. The ability of the isolates to produce FB1 was evaluated by thin layer chromatography (TLC) and the amounts of fumonisin B1 produced were assessed by high performance liquid chromatography (HPLC).
    Results
    A total of 55 Fusarium isolates that belonged to five species were isolated. There were 27 of the 32 maize samples (84. 4%) and 11 of 15 wheat samples (73. 3%) that were contaminated with Fusarium species. Species consisted of F. verticillioides (23 isolates)، F. proliferatum (22 isolates)، F. subglutinans (5 isolates)، F. nygamai (4 isolates) and F. redolens (1 isolate) based on morphological criteria. Twenty-two of the 55 (40%) Fusarium isolates produced FB1 in a total range from 230. 4 to 9565 µg/ml. The highest amounts of FB1 production were related to toxigenic isolates of F. verticillioides and F. proliferatum.
    Conclusion
    Results of the present work indicates a high degree of contamination of maize and wheat with Fusarium strains that belong to the Gibberella fujikuroi species complex وparticularly F. verticillioides and F. proliferatum. This contamination is a potential public health threat due to food spoilage and subsequent production of high levels of carcinogenic FB1.
    Keywords: Fusarium species, Fumonisin B1, Food contamination, Maize, Wheat
  • Hessam Mirshahabi, Mohsen Karimi, Farida Behzadian, Farzaneh Sabahi Pages 65-79
    Objective

    Despite availability of an effective vaccine against hepatitis B virus (HBV)، the global prevalence of this virus infection has not diminished significantly. Contrary to numerous other human viruses، HBV does not have the ability to propagate in cell culture. However، infectious virus has been produced by transfection of human hepatoma cells with plasmids that contain full length HBV genome. Generation and optimization of appropriate cell culture systems can help us in demonstrating the quality of genome replication by PCR as well as expression of surface antigen secretion. Interferon stimulating genes (ISGs) are usually produced in response to interferon and can be determined as a measure of response to IFN-therapy. Therefore، in pharmacological studies، in addition to assessing the effects of a medicine on viral determinants of replication، its’ effects on stimulation of various ISGs، as indicators of innate immune responses، can be achieved.

    Methods

    In this study، we transfected the Huh-7 hepatoma cell line with pCH-9/3091. HBsAg production and viral mRNA transcription were subsequently evaluated. In this system، by using ISGs-specific primers، the ISG mRNAs recognition method was optimized and utilized.

    Results

    Huh-7 cells supported HBV replication. The peak HBsAg secretion was observed at 72 h post-transfection. By using designed primers for the S and pg/pC regions، transcription and genome replication of the virus was shown. RT-PCR results for ISG production by transfected cells showed no role for HBV in enhancement of ISGs levels in Huh-7 cells.

    Conclusion

    The results indicated that this system can be used for functional studies of HBV-specific genes as well as assessment of the effects of new drugs or new vaccines. In addition، it may be used to study the mechanisms of drug resistance that have resulted in difficulties in response to HBV antivirals، including IFN-α.

    Keywords: Hepatitis B virus, Transfection, Culture, PCR, Interferon stimulating gene
  • Hoda Shams Najafabadi, Zahra, Soheila Soheili, Shahla Mohammad Ganji Pages 82-93
    Objective

    Human retinal pigment epithelium (hRPE) is a cell monolayer located in the outer part of the retina that is in contact with photoreceptors. In many diseases RPE cells damage. One way for treating this disease is the implantation of intact instead of damaged cells. For this reason different types of substrates have been used for cell cultivation. This study has used alginate and a blend of alginate/gelatin (A/G) to study RPE cell growth.

    Methods

    We prepared alginate solutions in concentrations of 1% and 2% (w/v) in water and DMEM/F12. The solutions were infused into each well of 6-well micro plates until a uniform culture substrate that had a 1 mm thickness was generated. Passage-4 hRPE cells were cultivated on the substrate and the cell characteristics studied. hRPE cells did not adhere to alginate in DMEM/F12 and did not exhibit interaction with alginate substrate. For this reason A/G solutions at concentrations of 1% and 2% (w/v) in water were prepared. We prepared A/G blends at weight ratios of: 20:80، 30:70، 40:60، 50:50، 60:40، 70:30، and 80:20. These blends were infused into each well of 6-well plates until the appropriate 1 mm thickness of A/G was achieved. Isolated hRPE cells were cultured on synthetic substrate after which we studied the cells'' characteristics.

    Result

    hRPE cell generated adhesive colonies on the A/G substrate. In all studied combinations of A/G، the diffused hRPE cells formed a monolayer under the substrate sheets. However the A/G 20:80 ratio had cell growth in the upper face of the substrate. hRPE survived indefinitely on A/G substrate. After the cells were re-cultured on polystyrene، they showed general morphological features of normal hRPE cells.

    Conclusion

    The A/G blend at a 20:80 ratio was chosen to be used for future studies.

    Keywords: Tissue engineering, Human retinal pigment epithelium cell, Substrate, Alginate, gelatin
  • Fatemeh Javani Jouni, Parviz Abdolmaleki, Mansoure Movahedin Pages 95-108
    Objectives
    This study investigated the possible synergistic effect of simultaneous treatment of bone morphogenic protein (BMP) -4 as a chemical stimulator and static magnetic field (SMF) as a physical stimulator on viability percent and proliferation rate in rat bone marrow stem cells.
    Methods
    Passage 5 cells were trypsinized، and a cell suspension prepared after which the cells were counted and cultured in 25 cm2 flasks. Cells were incubated for one day and washed with phosphate-buffered saline. We added BMP-4 at the optimum concentration of 25 ng/ml at different times (24، 48 and 96 h) into the medium. The cells were exposed at an optimum intensity of 4 mT of the SMF at different exposure times (24، 48، and 96 h). Subsequently cells were washed with phosphate-buffered saline، trypsinized، and separate cell suspensions were prepared from each flask. We investigated the viability and proliferation rates of treated cells by staining them with Trypan blue and performed cell counts with an optical microscope. The mean numbers of whole cells and living cells were considered to be the proliferation and survival rates، respectively.
    Results
    Increased SMF exposure and BMP-4 increased the viability percent and change in proliferation rate in the treated groups compared with their corresponding controls. The maximum increased viability was observed in the group that was treated with BMP-4 for 96 h.
    Conclusion
    Our results have supported the hypothesis that SMF alters the viability and proliferation rate of treated BMSCs، which was enhanced when the cells were treated simultaneously with SMF and BMP-4.
    Keywords: Static magnetic field, Viability percent, Proliferation rate, Bone marrow stem cell
  • Vista Rostamizadeh, Seyed Ali Pourbakhsh, Esmaeil Asli, Azam Hadadi Pages 109-118
    Objective

    Mycoplasma salivarium (M. salivarium) isone of the most common contaminants present in cell culture laboratories that cause undesirable effects on cell cultures. Thus، the identification and rapid diagnosis in controlling and prevention of this contaminant are important. The aim of this study is the detection of Mycoplasma salivarium contamination in cell culture using polymerase chain reaction (PCR) method.

    Methods

    A 16S rRNA-based Mycoplasma genus and specific primer PCR method for M. salivarium was developed. The sensitivity and specificity of this method were determined. The PCR test was used after we extracted DNA from the cultured isolates.

    Results

    A total of 62 cell culture samples were sent to the Mycoplasma Reference Laboratory at Razi Institute، Karaj، Iran for detection of Mycoplasma contamination. A total of 42 (67. 75%) out of 62 samples scored positive according to the Mycoplasma genus. From these 42 samples، 15 (35. 72%) reacted positively with a clear band of 434 bp in the M. Salivarium-specific PCR method.

    Conclusion

    Due to the high percentage of M. salivarium contamination in cell cultures، we recommend aseptic conditions be used in the laboratory when working with cell cultures. The PCR method is a suitable and valuable tool for the detection of M. salivarium contamination in cell cultures with appropriate and specific primers. This PCR method can be processed in less than one day.

    Keywords: Mycoplasma salivarium, PCR, Contamination, Cell culture