فهرست مطالب

انتظام اجتماعی - سال پنجم شماره 1 (بهار 1392)

فصلنامه انتظام اجتماعی
سال پنجم شماره 1 (بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/07/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • عیسی ابراهیم زاده، منیر یاری، راضیه فراهانی، احمد صحرایی صفحه 7
    هدف از این پژوهش، بررسی احساس امنیت شهروندان زاهدان با تاکید بر عملکرد پلیس می باشد. پلیس در طول تاریخ برای تامین امنیت و احساس امنیت در میان جامعه، از سه شیوه بهره گیری نموده که متناسب با شرایط اجتماعی، آثار متفاوتی از خود برجای گذارده و می گذارد؛ 1- توانمندی پلیس، 2- رفتار حرفه ای پلیس، 3- فعالیت های اجتماعی پلیس. بنابراین در تحقیق حاضر، عملکرد پلیس را می توان به عنوان یک متغیر دانست که بر تامین امنیت و تقویت احساس امنیت به یکی از شیوه های سه گانه فوق متوسل می شود. برای دستیابی به این منظور5 فرضیه طراحی شد؛ 1-بین سن و احساس امنیت شهروندان تفاوت معناداری وجود دارد، 2- بین جنس و احساس امنیت شهروندان تفاوت معناداری وجود دارد، 3- بین نگرش به توانمندی پلیس و میزان احساس امنیت شهروندان رابطه معناداری وجود دارد، 4- بین نگرش به رفتار حرفه ای پلیس و میزان احساس امنیت شهروندان رابطه معناداری وجود دارد، 5 - بین نگرش به فعالیت های اجتماعی پلیس و میزان احساس امنیت شهروندان رابطه معناداری وجود دارد. روش پژوهش پیمایشی است که با ابزار پرسشنامه 126 نفر از شهروندان در حوزه ی کلانتری 14شهر زاهدان در سال 1390 به روش خوشه ایانتخاب، و پرسشنامه نزد آنها توزیع و تکمیل گردید. برای تحلیل داده ها از آزمون های آماری T-test، تحلیل واریانس یک طرفه(Anova) و آزمون همبستگی پیرسون استفاده شده است. با توجه به نتایج پژوهش فرضیه های 1 و 4 رد و فرضیه های 2، 3و 5 تایید شدند. از نظر توزیع جنسی، مردان احساس امنیت بیشتری نسبت به زنان دارند، گرچه بین گروه های مختلف سنی و احساس امنیت رابطه معنا داری وجود ندارد؛ بدین معنا که افراد در گروه های سنی متفاوت احساس امنیت یکسانی دارند. علی رغم اینکه بین رفتار حرفه ای پلیس با احساس امنیت رابطه ی معناداری وجود ندارد بااین همه توانمندی و فعالیت اجتماعی پلیس رابطه مستقیمی با افزایش احساس امنیت در میان شهروندان زاهدانی دارد در نتیجه با افزایش توانمندی و فعالیت اجتماعی پلیس احساس امنیت شهروندان افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: امنیت، احساس امنیت، عملکرد پلیس، شهروندان زاهدن
  • حبیب احمدی، علی عربی* صفحه 37
    ترس، آشکارترین واکنش اجتماعی به جرم است که عواقب آن در جامعه و تعاملات اجتماعی بسیار شایع و شدید است. ترس می تواند شامل اجتناب کامل از اجتماع یا دوری از عوامل تهدید کننده باشد. از آنجایی که جامعه بی جرم امکان ناپذیر است، پس همواره میزانی ترس از جرم در جامعه وجود خواهد داشت. بنابراین هدف کلی این تحقیق، بررسی جامع و درک بهتر رابطه بین عوامل محله ای با ترس از جرم شهروندان به عنوان یک مسئله اجتماعی تاثیر گذار در انسجام و کارکرد جامعه است. این مطالعه به روش پیمایش اجتماعی و با ابزار پرسشنامه محقق ساخته انجام گرفته است. نمونه مورد مطالعه 413 نفر از ساکنین 18 سال به بالای شهر کرج می باشندکه به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شده اند. آزمون فرضیه های تحقیق نشان دادند که بین متغیرهای تعلق خاطر به محله، روابط همسایگی، بی نظمی فیزیکی، بی نظمی اجتماعی، تنوع قومیتی محله سکونت و رضایت از پلیس با ترس از جرم رابطه معناداری وجود دارد. در مجموع یافته ها چارچوب نظری تحقیق (نظریه بی سازمانی اجتماعی) را تایید کردند. نتایج تحقیق نشان می دهد: محیط فیزیکی محله های شهر عامل بسیار مهمی در میزان ترس از جرم ساکنین است. بدین ترتیب نشانه های بی سازمانی در محله ها می تواند به طور مستقیم بر نرخ جرم، رضایتمندی از پلیس و سطوح ترس از جرم میان شهروندان در فضای شهر تاثیر بگذارد. همچنین مشخص شد که روابط میان ساکنان تابع نابسازمانی اجتماعی و منازعه فرهنگی است و ترس از جرم نیز در تقابل این دو عامل افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: ترس از جرم، ساختار محله ای، بی سازمانی اجتماعی، پلیس، بی نظمی فیزیکی، بی نظمی اجتماعی، کرج
  • سید حسین ابطحی، امیرحسین یاوری بافقی، بهروز یاوری بافقی* صفحه 61
    نقش کلیدی مدیریت دانش و تقویت مزیت رقابتی آن غیرقابل انکار است. بنابراین، فرآیند استخراج، تحلیل، ثبت و به کارگیری منابع دانشی که بتواند در دنیای رقابتی امروز، بقای سازمان ها را تضمین نماید یک مسئله بسیار مهم است؛ از این فرآیند تحت عنوان کسب دانش می توان نام برد. از این رو تمرکز اصلی این مقاله، بررسی جوانب گوناگون اکتساب دانش و طراحی یک مدل کاربردی برای استخراج و مستندسازی دانش سازمانی است. در این راستا، ابتدا از طریق مطالعه کتابخانه ای کلیه مدل های پیشین و هم چنین مقالات موجود در این زمینه مورد بررسی گرفته، و عوامل مهم برای ایجاد یک مفهوم کاربردی شناسایی گردید. در ادامه با استفاده از روش دلفی مدل شناسایی شده، در اختیار خبرگان قرار گرفته تا با نظرات آن ها مدل بهبود یابد. بدین منظور ابتدا با خبرگان مصاحبه سپس براساس روش دلفی جهت جمع آوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. پس از آن پرسشنامه با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرارگرفته و پس از به تایید رسیدن اجزا مدل، جزییات کاربردی هر بخش از آن شرح داده شده است. خاطر نشان می شود که ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه 0/959 بوده است. در ادامه مدل در بخش کوچکی ازستاد پیاده سازی شده و خروجی های آن نیز ثبت شده است. براساس تاییدیه خبرگان متدولوژی و روش های اکتساب دانش سازمانی از یک سازمان به سازمان دیگر متفاوت می باشد، در نتیجه مدل باید دارای دو بخش برنامه ریزی و اجرا در سطح صفر باشد. هم چنین طراحی نقشه دانشی بستگی به عواملی همچون ساختار سازمانی، نیروی انسانی، فرایندها، منابع فیزیکی و معنوی سازمان دارد.
    کلیدواژگان: سازمان دانش محور، مدیریت دانش، اکتساب دانش، نقشه دانشی، ستاد مبارزه با مواد مخدر
  • علیرضا صنعت خواه*، منصور حقیقتیان، شیرین شیری امین لو، آناهیتا بحرینی زاده صفحه 81
    حقیق پیش رو بر آن است تا ماموریت های پلیس پیشگیری را در دو سطح کیفری و غیر کیفری، مورد بررسی قرار داده و رابطه آن را با تعهد سازمانی کارکنان پلیس، میزان احترام گذاری ایشان به حقوق شهروندی و همچنین با میزان احساس امنیت در شهر تهران تحلیل کند. در این راستا، تحقیق با استفاده از روش نمونه گیری تلفیقی خوشه ایو طبقه بندی شده بر اساس سن و جنس در شهر تهران و براساس مناطق 22گانه شهرداری، تدوین یافته است. نمونه تحقیق در حدود 2000 نفر و تحلیل اطلاعات توسط نرم افزارهای آماری amoss 16 و spss19، همراه بوده است. نتایج تحقیق در ضرایب رگرسیون استاندارد شده حاکی از آن است که احترام به حقوق شهروندی تاثیری در حدود(0/283)، از بین بردن انگیزه های اقدامات مجرمانه تاثیری در حدود(0/063)، ایجاد امنیت محیطی و پیشگیری کیفری به ترتیب، تاثیراتی در حدود(0/123) و(0/107) را بر احساس امنیت داشته اند. تاثیرات فوق، مستقیم و بیشترین تاثیر مربوط به احترام به حقوق شهروندی است.
    کلیدواژگان: ماموریت، پلیس پیشگیری، پیشگیری کیفری، پیشگیری غیر کیفری، احساس امنیت، تهران
  • علی نجفی توانا، حسن رضا رفیعی، هادی رفیعی صفحه 105
    سرقت از جمله جرایم مهم و شایعی است که از مصادیق بارز ناامنی است به گونه ای که علاوه بر امنیت عمومی، امنیت اجتماعی و اقتصادی شهروندان را نیز تهدید می کند. با توجه به اجتناب ناپذیری نقش خودرو در زندگی امروز بشر، سرقت خودرو از جمله جرایمی است که ممکن است زندگی بزه دیده را با چالش جدی روبرو کند. از طرفی شیوع این جرم در سطح تهران بزرگ به دلیل اهمیت این شهر، ممکن است بعد سیاسی نیز پیدا کند. بدین جهت، نگارندگان بر آن شدند تا با بررسی تدابیر پیشگیری اجتماعی جهت کاهش یا مهار این معضل چالش برانگیز راهکارهایی بیندیشند. بدین منظور، این تحقیق با استفاده از روش تحقیق توصیفی پیمایشی، تدوین پرسش نامه و با استفاده از شاخص های آمار توصیفی و استنباطی انجام شد. هدف اصلی تحقیق، بررسی تدابیر پیشگیری اجتماعی با رویکرد چند نهادی و تعامل پلیس با نهادهای دیگر و تاثیر آن در پیشگیری از جرم سرقت خودرو بود. فرضیه اصلی تحقیق عبارتست از: «تدابیر پیشگیری اجتماعی و تعامل و همکاری پلیس و سایر نهادهای مسئول، در پیشگیری از سرقت خودرو موثر است.» برای بررسی درستی یا نادرستی این فرضیه پرسش نامه ای با 12 گویه تهیه شده که در میان افسران کاشف سرقت خودرو در آگاهی نیروی انتظامی و فرماندهی تهران بزرگ توزیع و پس از گردآوری و تجزیه و تحلیل نتایج، مشخص شد که این تدابیر با در صد بالایی در پیشگیری از سرقت خودرو موثر است. در پایان نیز پیشنهادهایی مطرح گردید.
    کلیدواژگان: جرم، سرقت، سرقت خودرو، پیشگیری، پیشگیری اجتماعی، نیروی انتظامی، پلیس آگاهی، تهران
  • فریبرز درتاج* صفحه 119
    عامل های شناختی، شخصیتی و موقعیتی متعددی یافت شده است که می توانند با پرخاشگری ارتباط داشته باشند. پژوهش حاضر به منظور فهم چگونگی ارتباط درونی این عامل ها برای پیش بینی، سنجش، و درمان پرخاشگری زندانیانی که سابقه رفتارهای پرخاشگرانه را دارند، انجام گرفت. براساس منابع موجود، مدلی از پرخاشگری که شامل تکانشگری، توانایی حل مسئله اجتماعی و وابستگی به مواد بود، با تحلیل مسیر و با کمک رگرسیون چندگانه، روی نمونه ای (n=207)از زندانیان مرد بالای 18 سال با حداقل سواد سیکل در استان کرمان (زندان های کرمان، رفسنجان و زرند)، که سابقه مصرف مواد را داشته اند، مورد بررسی قرار گرفت. برای جمع آوری اطلاعات ازپرسشنامه تکانشگری بارات(BIS-11)، فرم کوتاه پرسشنامه توانایی حل مسئله اجتماعی زوریلا، پرسشنامه پرخاشگری عمدی/تکانشی(IPAS) و پرسشنامه میزان وابستگی به مواد(SAD)استفاده شد. نتایج نشان داد که توانایی حل مسئله اجتماعی، تکانشگری و وابستگی به مواد در فهم و پیش بینی پرخاشگری با اهمیت هستند، همچنین محاسبه شاخص های برازش مدل نیز نشان داد که داده ها با مدل نهایی برازش خوبی دارند.
    کلیدواژگان: پرخاشگری، توانایی حل مسئله اجتماعی، تکانشگری، وابستگی به مواد، مدل، کرمان
  • بختیار عباس لو، عزیز مراد مرادی*، حسن مصطفی نژاد صفحه 143
    وع وظایف و ماموریت های کارکنان نیروی انتظامی به عنوان ضابطین دادگستری، به گونه ای است که احتمال ورود هرگونه ضرر وزیان ناشی از اعمال آنها را بسیار متصورمی سازد. براین اساس همه ساله در اثر این اقدامات نتایج زیانبار مختلفی اعم از قتل، جرح و اتلاف اموال ایجاد می شود که در نتیجه به اقامه دعاوی حقوقی علیه کارکنان نیروی انتظامی منجر می گردد و در موارد زیادی سازمان نیروی انتظامی و یا کارکنان آن به پرداخت دیه و خسارت به افراد زیان دیده محکوم می گردند. از همین رو، این تحقیق با هدف تبیین مسئولیت مدنی ناشی از فعل روسای کلانتری ها و ماموران تحت امر آنان وتاثیر این مسئولیت ها بر انجام وظایف ضابطین، با مراجعه به منابع و متون مختلف حقوقی و مطالعه وبررسی نظریه های موجود، صورت گرفته است. روش تحقیق مورد استفاده کتابخانه ای، پیمایشی ونوع تحقیق، کاربردی است. ابزارگردآوریاطلاعات فیش برداری ازمتون ومنابع وپرسشنامه محقق ساخته است. جامعه آماری تحقیق روسای کلانتری های فاتب درسال1390 به صورت تمام شمار می باشد. روایی تحقیق با نظر کارشناسان وخبرگان امر و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ محاسبه و با اعتبار73 درصد مورد تایید قرار گرفته است. داده های جمع آوری شده از پرسشنامه با استفاده از نرم افزار spss مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت که بر اساس یافته های تحقیق، شاخص های مسئولیت مدنی ناشی از فعل تیراندازی، ورود غیرمجاز به حریم خصوصی وتقصیردراجرای احکام دادگاه ها بیشترین تاثیر بر انجام وظایف ضابطین دارندبنابراین پیشنهاد گردیده مقررات خاصی در راستای گسترش مسئولیت دولت در قبال عملکرد کارکنان پلیس توسط قانونگذار وضع شود. همچنین درسی با عنوان مسئولیت مدنی پلیس در برنامه آموزشی دانشگاه وآموزشگاه ها گنجانده شودتا کارکنان قبل از حضور در کلانتری ها با مسئولیت های مدنی به ویژه مسئولیت های ناشی از سه شاخص مذکور آشناگردند.
    کلیدواژگان: مسئولیت مدنی، مامور، کلانتری، ضابطین دادگستری
|
  • Isa Ebrahimzadeh, Moniryari, Raziehfarahani, Ahmad Sahraee Page 7
    This study aims at addressing the Zahedan citizen’s sense of security with the emphasis on police performance. During the history, police have enjoyed three ways for providing security and sense of security in the community that based on the social conditions they have left different effects: 1- Police capability, 2- Police vocational behavior, 3- Police social activities. Thus, in the present research, police performance could be considered as a variable which relies on one of the aforementioned ways for providing security and promoting the sense of security. To achieve this, purpose five hypotheses formulated: 1- There is a significant relationship between the age and sense of security of the citizens; 2- There is a significant difference between sex and sense of security of the citizens; 3- There is a significant relationship between attitude towards police capability and citizens’ sense of security; 4- There is a significant relationship between attitudes towards police vocational behavior and citizens’ sense of security; 5- There is a significant relationship between attitudes towards police social activities and citizens’ sense of security. This study is of a survey type. 126 participants were selected using a questionnaire in territory of police station 14 in Zahedan city in 2011. The participants were selected by cluster sampling method and then the questionnaires were distributed among them and completed. For analyzing the data the t-test, one-way ANOVA, and Pearson Correlation test have been conducted. According to the findings of the research, the hypotheses 1 and 4 were rejected and the hypotheses 2, 3, and 5 were supported. Accordingly, men have more sense of security than women although there isn’t any significant relationship between different age groups; it means that the individuals in different age groups have the same sense of security. Despite the fact that there isn’t any significant relationship between police vocational behavior and sense of security, police capability and social activities have a direct relationship with increasing the sense of security among Zahedan citizens. Consequently, by increasing police capability and social activity, the citizens’ sense of security will be increased.
    Keywords: Security, Sense of security, Police performance, Zahedan citizens
  • Habib Ahmadi, Ali Arabi* Page 37
    Fear is the most obvious social reaction to crime whose consequences in community and social interactions are very common and severe. Fear can include the complete avoidance of community or distance from threatening factors. Since a crime-free society is impossible, so there will always be some level of fear of crime in the community. Thus, the overall purpose of this study is comprehensive investigation and better understanding of the relationship between neighborhood factors and citizens’ fear of crime as an effective social problem in the functions and integrity of society. This study has been conducted in social survey method using a researcher-made questionnaire. The sample size of this study is 413 residents over 18 years old who were selected by multistage clustering sampling method in Karaj city. The hypotheses testing showed that there is a significant relationship between the variables of the sense of belonging to the neighborhood, neighborhood relations, physical disorder, social disorder, ethnic diversity in neighborhood of residence, and satisfaction with police and fear of crime. Overall, the findings of research have confirmed the framework (the theory of social disorder). The results show that the physical environment of the city neighborhoods is a key factor in the resident's fear of crime. In this way, the symptoms of disorder in neighborhoods can directly affect the crime rates, satisfaction with police, and fear of crime levels among citizens in the city. It also became clear that the relationships among the residents are subjected to social disorder and cultural conflict and the interaction of these two factors increases the fear of crime.
    Keywords: Fear of crime, Neighborhood structure, Social non, structuralism, Police, Physical disorder, Socialdisorder, Karaj
  • Seyyedhossein Abtahi, Amir, Hossein Yavaribafghi, Behrooz Yavaribafghi* Page 61
    The key role of knowledge management and strengthening its competitive advantage is undeniable. Thus, the process of extraction, analysis, store and use of knowledge resources that can be incorporated in today’s competitive world is an important measure in ensuring the survival of the organization. This processcan be known as knowledge acquisition. Hence, the main focus of this paper is to examine various aspects of knowledge acquisition and to design a practical model for knowledge extraction and documentationof organizational knowledge. In this regard, first, all of the previous models and the available literature in this area were reviewed through library studying and the important factors for creating a practical concept were identified. Later on, using the Delphi model, the identified model was referred to the experts for improvement. To do so, first, the experts were interviewed and based on the Delphi method for data collection purpose, a questionnaire was employed. Then, the questionnaires were analyzed using SPSS software and after the model components’ verification the practical details of each part was described. It is worth mentioning that the Cronbach's alpha coefficient was. 959 (α=.959). Then, the model has been implemented in a small part of the headquarter and its output is also recorded. According to the confirmations of the experts, the methodology and organizational knowledge acquisition strategies are different form one organization to another. As a result, the model should contain two parts of planning and performing at zero level. Also, designing a knowledge plan depends on some factors such as organizational structure, processes, physical and spiritual resources of the organization.
    Keywords: Knowledge, oriented organization, Knowledge management, Knowledge acquisition, Knowledge mapping, Antinarcotics headquarter
  • Ai, Reza Sanatkhah*, Mansoor Haghighatian, Shirin Shiriaminloo, Anahita Bahreinizadeh Page 81
    The present study aims at investigating the prevention police missions in both criminal and non-criminal levels and analyzing its relationship with organizational commitment of police personnel, their respect to civil rights, and sense of security in Tehran. Therefore, this study has been developed using the stratified and combination cluster sampling based on age and sex in the 22 districts of Tehran Municipality. The sample population for this study was 2000 people and the data analysis was conducted by SPSS 19 and AMOSS 16. The results of research in standardized regression coefficients indicate that respecting civil rights, eliminating the incentives for criminal acts, creating the environmental security and criminal prevention affected the sense of security at about. 283,. 063,. 123, and. 107, respectively. These effects were direct and respecting civil rights was the most effective one.
    Keywords: Mission, Prevention police, Criminal prevention, Non, criminal prevention, Sense of security, Tehran
  • Ali Najafitavana, Hassan, Reza Rafiee, Hadi Rafiee Page 105
    Theft is one of the most common crimes and the best example of insecurity in away that in addition to public security, it threatens the social and economic security of citizens. Given the inevitability of the role of vehicle in human life, vehicle theft is among those crimes that may put the life of the victim in a serious challenge. However, because of the importance of this city, theprevalence of this crime in Tehran may also find a political dimension. Therefore, the authors went on to study social prevention measures to reduce or control this challenging problem and to find some guidelines. To do so, this study has been conducted in descriptive-survey method, providing questionnaire, and using inferential and descriptive statistics. The main aim of this study isaddressing the social prevention strategies with multi-institutional approach and police interaction with other institutes and its effect on vehicle theft prevention. The main hypothesis of this study is: “Social preventive measures and police interaction and cooperation with other institutes in charge are effective in vehicle theft prevention.” To examine this hypothesis a 12-item questionnaire was provided and distributed among the detective officers of vehicle theft in police criminal investigation and Tehran’s police chief. After data collection and analysis of the results, it was made clear that a large percentage of these measures are effective in preventing vehicle theft. Finally, some recommendations were suggested.
    Keywords: Crime, Theft, Vehicle theft, Prevention, Social prevention, Police force, Intelligence police, Tehran
  • Fariborz Dortaj* Page 119
    Some cognitive, personality, and situational factors have been found that can be associated with aggression. The present study aims at understanding the internal relations of these factors to predict, measure, and treatment the aggression of prisoners who have a history of aggressive behavior. Based on the available resources, a model of aggression that included impulsivity, social problemsolving ability, and drug dependence was investigated with the aim of multiple regression on a sample of 207 male prisoners (having a history of using drug) aged over 18 years old with the educational level of junior-high degree in Kerman Province.The data were collected using Barratt Impulsivity questionnaire (BIS-11), a short form of Zorilla’s social problem-solving ability, the inventory of deliberate /impulsivity aggression (IPAS), and the Substance Dependence Questionnaire (SAD). The results indicated that social problemsolving ability, impulsivity, impulsivity and drug dependence are important in understanding and predicting the aggression. Also, calculating the model’s compatibility parameters showed that the data are appropriately compatible with final model.
    Keywords: Aggression, Social problem, solving ability, Impulsivity, Drug dependence, Model, Kerman
  • Bakhtiarabbasloo, Azizmoradmoradi*, Hassan Mostafanejad Page 143
    The roles and missions of police personnel as enforcement officials of justice are in a way that the probability of any loss arising from their actions are very possible.On this basis, due to these actions, the adverse outcomes ranging from death, injury and property loss are triggered in all years that consequently lead to the legal proceedings against police personnel. In many cases law enforcement agencies or employees are convicted to pay compensations to persons aggrieved. Therefore, this study, referring to different legal literature and studying available notions, aims at explaining the civil liability arising from the act of police chiefs and their subordinates and the impact of these responsibilities on the enforcement officials’ tasks. The research method was library studying and survey method and the type of the research is implicational. The data collection tools are note taking from literature and a researcher-made questionnaire. The statistical population was all of the police stations’ chiefs of (Tehran’s police chief) in 2011. The validity of the research was confirmed by the experts and scholars and its reliability was calculated and confirmed by Cronbach's alpha coefficient (73%). The obtained data from questionnaire were analyzed using SPSS software. Based on the findings of the research, measures of civil liability arising from the act of shooting, illegal entry to privacy and failure to perform duties of court sentences have the most effect on the enforcement officials’ tasks. Therefore, it has been suggested that certain rules should be passed by legislatures in order to expand the government’s responsibility for theperformance of police personnel. In addition, a training course entitled as “civil liability of police” should be included in the curriculum of university so that before attending the police stations the personnel would be familiar with civil liability, especially liabilities arising from 3 aforementioned indices.
    Keywords: Civil liability, Officer, Police station, Judicial enforcement officials