فهرست مطالب

انتظام اجتماعی - سال چهارم شماره 4 (زمستان 1391)

فصلنامه انتظام اجتماعی
سال چهارم شماره 4 (زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1392/03/05
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدرضا بهرنگی، حمیدرضا آراسته، عبدالرحیم نوه ابراهیم، سید سعید کشفی* صفحه 7
    این مقاله به بررسی و شناسایی شیوه های تعامل برازنده پلیس با مدیران مدارس راهنمایی پسرانه شهر تهران به منظور تدوین راهبرد پیشگیری از بزه کاری و بزه دیدگی دانش آموزان می پردازد. در به این منظور از پنج مولفه شیوه های همکاری مشارکتی، گردهمایی و مساعدت به دانش آموزان در معرض خطر، شناسایی و نظارت بر دانش آموزان در معرض خطر، مشارکت دانش آموزان در طرح های پیشگیرانه، ایجاد محیط امن و سالم استفاده گردید. این پژوهش از نظر نوع کاربردی و از لحاظ روش تحلیلی و توصیفی است. جامعه آماری شامل دو گروه است: 1 - روسای کلانتری های شهر تهران به تعداد 81 نفر؛ 2 -مدیران مدارس راهنمایی شهر تهران به تعداد 600 نفر، روش نمونه گیری نسبت به گروه اول تمام شمار و نسبت به گروه دوم 240 نفر هستند که به صورت نظام مند انتخاب شده اند. ابزار گرد آوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه محقق ساخته است. برای بررسی نتایج تحقیق از آزمون تی دو نمونه مستقل استفاده شده است که مبین معنی دار بودن تفاوت نظرات مدیران و روسای کلانتری ها در شیوه های مناسب تعامل می باشد؛ این آزمون با کمتر از یک درصد خطا و بیشتر از نود و نه درصد اطمینان تایید گردیده است. همچنین برای ارتباط و تاثیر شیوه های مناسب تعامل بر پیشگیری از بزه دیدگی و بزه کاری دانش آموزان از آزمون های خی دو، تای کندال و رگرسیون چند متغیره استفاده شده است. در خصوص نظرات مدیران مدارس عوامل: شیوه های مناسب مدیران در گردهمایی دانش آموزان در معرض خطر و آسیب، همکاری مشارکتی بر اساس نظرات روساهای کلانتری ها و مشارکت دانش آموزان در طرح های پیشگیرانه، بیشترین تاثیر را در پیشگیری از بزه کاری و بزه دیدگی دانش آموزان در این تعامل دارد. نتایج نشان می دهد که تدوین راهبرد ملی پیشگیری از بزه کاری و بزه دیدگی، تهیه دستور العمل ها و شیوه نامه های اجرایی، استانداردهای رفتار با دانش آموزان، تدریس حقوق شهروندی، اجرای کارگاه های آموزشی مشترک در این تعامل برازنده نقش مهمی داشته و برای دانش آموزان لازم و ضروری است.
    کلیدواژگان: تعامل برازنده، مدیران مدارس راهنمایی، پلیس، پیشگیری، بزه کاری، بزه دیدگی
  • علی باباییان، علی محمدی مهمویی*، حسین علیزاده، ذبیح الله کرمی صفحه 35
    استرس شغلی امروزه به مسئله ای شایع و پرهزینه در محی طهای کاری تبدیل شد هاست و تقریبا همه افراد با آن مواجه شده اند. استرس شغلی در کنار خطرات فیزیکی، شیمیایی، اکونومیک و بیولوژیکی محیط کار، یکی از پنج خطر اصلی در محیط کار محسوب می شود که هدف اصلی این پژوهش، سنجش تاثیر تعارض کار، خانواده و استرس شغلی بر فرسودگی شغلی کارکنان پلیس ناجا است. نوع تحقیق کاربردی است و روش تحقیق پیمایشی می باشد. جامعه آماری کلیه کارکنان سرکلانتری یکم و پنجم تهران می باشند که به روش نمونه گیری خوشه ای120 نفر از آنان به عنوان نمونه انتخاب شدند. فرضیه ها با با دو نمونه مستقل مورد تجزیه و تحلیل t و با استفاده از آزمون رگرسیون خطی و آزمون spss کمک نرم افزار قرار گرفته است. یافته ها نشانگر این است که استرس شغلی و تعارض کار - خانواده تاثیر مثبتی بر افزایش سطح فرسودگی شغلی کارکنان پلیس ناجا داشته است. همچنین مشخص شد که از بین ابعاد تعارض کار - خانواده، تعارض م بتنی بر فشار تاثیر بیشتری بر افزایش استرس شغلی کارکنان داشته است و در مقایسه بین دو سرکلانتری یکم و پنجم، تفاوت معناداری در میزان فرسودگی شغلی و همچنین استرس شغلی دیده نشده است اما مشخص شد که میزان تعارض کار - خانواده سرکلانتری یکم بیش از سرکلانتری پنجم می باشد. نتایج نشان می دهد که افزایش استرس شغلی و همچنین تعارض کار - خانواده منجر به افزایش سطح فرسودگی شغلی و افسردگی می گردد که بالا بودن افسردگی شغلی کارکنان می تواند نتایج منفی همچون غیبت کارکنان، مشکلات جسمی و روانی، کیفیت کار، تعارض بین فرد و همکاران، کاهش پیشرفت شغلی و... برای کارکنان در برداشته و بر این اساس را هکارهایی برای کاهش میزان فرسودگی شغلی بیان گردیده است.
    کلیدواژگان: تعارض کار، خانواده، استرس شغلی، فرسودگی شغلی، سرکلانتری، پلیس
  • علی رستگار، صادق رضایی* صفحه 53
    این پژوهش که با رویکرد کاربردی صورت می گیرد، با هدف تبیین و توصیف میزان ما موریت گرایی آموزش های طولی در دانشگاه علوم انتظامی صورت گرفت. جامعه مورد مطالعه را کلیه فارغ التحصیلان پسر و دختر بین سال های 1385 تا 1389 تشکیل می دهد. براساس روش نمونه گیری تصادفی ساده، نمونه مطالعه حاضر را 302 نفرتشکیل می دهدکه برروی آنها 4 ابزار پرسشنامه محقق ساخته به ترتیب 21 س والی، 22 س والی، 23 سوالی و 21 سوالی برای رسته های انتظامی، اطلاعات، جنایی و راهور اجرا شد و سپس به کمک روش های تک نمونه ای مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که در t آمار توصیفی و استنباطی از جمله آزمون رسته انتظامی، دروس عمومی و دروس اصلی با ماموریت های محوله ناجا سازگاری ندارد اما دروس پایه ودروس تخصصی با ماموریت های محوله ناجا سازگار است. در رسته اطلاعات، دروس عموم ی ودروس تخصصی با ماموریت های محوله ناجا سازگاری ندارد، اما دروس پایه ودروس اصلی با ماموریت های محوله ناجا سازگاری دارد.دررسته جنایی، دروس عمومی و دروس اصلی با ماموریت های محوله ناجا سازگاری ندارد اما دروس پایه ودروس تخصصی اصلی با ماموریت های محوله ناجا سازگار است و در رسته راهور دروس عمومی با ماموریت های محوله ناجا سازگاری نداشته ولیکن دروس پایه، اص لی وتخصصی این رسته با ماموریت های محوله ناجا سازگار می باشند.
    کلیدواژگان: اثربخشی، جامعه گرایی، برنامه آموزشی، برنامه درسی، دانش آموخته، دانشگاه علوم انتظامی
  • محسن غلامی رزینی*، هدایت سیاح البرزی، سیدعلی نبوی صفحه 71
    هدف پژوهش حاضر آن است که رابطه میان شاخص های منشور اخلاقی پلیس و تامین نظم و امنیت جامعه را تبیین کند. این پژوهش، پیمایشی و روش انجام آن، توصیفی از نوع همبستگی است، که با استفاده از آزمون پیرسون رابطه مهم ترین شاخصهای منشور اخلاقی پلیس و تامین نظم و امنیت جامعه مورد ارزیابی قرار گرفته است. جامعه آماری شامل کارکنان اداری ستاد ناجا می باشد. روش نمونه گیری به صورت تمام شمار است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بوده و شامل 40 سوال است که در طیف اندازه گیری لیکرت محاسبه گردیده است. نتایج نشان داد که بین جرائم و تخلفات شغلی کارکنان ناجا و تامین نظم و امنیت جامعه، همبستگی منفی وجود دارد؛ به طوری که با افزایش شمار جرائم و تخلفات شغلی کارکنان ناجا، میزان نظم و امنیت جامعه کاهش می یابد. میان قانون مداری و مسئولیت پذیری پلیس، برنامه ریزی و مدیریت صحیح مسئولین ناجا، سلامتکاری کارکنان، رازداری، رعایت حقوق شهروندی، وجدان کاری، خدمات دهی پلیس و تا مین نظم و امنیت جامعه همبستگی مثبت وجود دارد. به طوری که با تقویت این اصول در کارکنان ناجا می توان تامین نظم و امنیت جامعه را ارتقا و تضمین نمود.
    کلیدواژگان: منشور اخلاقی پلیس، نظم و امنیت جامعه، سلامت کاری، قانون مداری، حقوق شهروندی، رازداری
  • محمد جواد کاملی*، صیاد درویشی صفحه 89
    مسئله و
    هدف
    آثار مختلف ابعاد ساختاری، فناوری وجو ازمانی بر میزان و شیوه کارکرد سازمان ها اجتناب ناپذیر است و پیشگیری از جرائم در کلانتری وپاسگاه های انتظامی به عنوان یکی از اقدامات پلیس، تحت تاثیر عوامل یاد شده می باشد. این تحقیق در صدد است که تاثیر ساختارسازمانی، فناوری وجو سازمانی بر پیشگیری از جرائم در کوپ های شهرکرج را تبیین نماید.
    روش شناسی: پژوهش حاضر از نوع کاربردی واز نظر روش؛ توصیفی، تحلیلی وهمبستگی است. در این راستا پرسشنامه استاندارد بومی سازی شده و محقق ساخته در دو وضعیت موجود و مطلوب تهیه واعتبار وروایی آن با نظر اساتید و خبرگان از طریق اعتبار محتوا واعتبار عاملی تعیین و پایایی آن نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ 83 درصد تهیه و درجامعه آماری تحقیق (1200 نفر از کارکنان کلانتری وپاسگاه ها)از طریق روش نمونه گیری طبقه ای به صورت تصادفی، 300 نفر انتخاب ومورد آزمون قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج حاصله بیانگر آن است که ابعاد چهارگانه ساختارسازمانی وهمچنین ابعاد وشاخص های متغیرهای تعدیل کننده جو سازمانی وفناوری دارای شکاف معنی دار، در وضعیت موجود ومطلوب می باش ندوازطرفینتیجه آزمون بیانگر وجود رابطه علی میان ساختارسازمانی و پیشگیری از جرائم بوده و در حدود 57 درصد از تغییرات پیشگیری از جرائم در کوپ ها را می توان به تاثیر ساختارسازمانی، حدود 37 درصد به تاثیر متغیر تعدیل کننده جو سازمانی وحدود 30 درصد به تاثیر متغیر تعدیل کننده فناوری تبیین کرد. لذا میتوان بیان کرد که بهبود ساختارسازمانی همراه با بهبود متغیرهای تعدیل کننده فناوری و جو سازمانی در جامعه مورد نظر در سطح اطمینان 95 درصد موجب افزایش پیشگیری از جرائم در کوپ های شهر کرج می شود.
    کلیدواژگان: ساختارسازمانی، ابعادساختاری، فناوری، جوسازمانی، پیشگیری ازجرائم، کوپ
  • علی اکبر احمدی، حسین رضایی* صفحه 117
    امروزه استرس شغلی منفی با آثار زیان بار بر سلامت جسمی و روانی کارکنان، به مسئله ای شایع و پرهزینه در محیط های کاری تبدیل شده است؛ به گونه ای که پژوهش های فراوانی به این مسئله اختصاص یافته است. در این رهگذر، با توجه به این که آموزه های روح بخش اسلام، ادراک آدمی را از جهان به بهترین نحو شکل می دهد، میتواند باعث کاهش استرس گردیده و در نتیجه، زمینه های ارتقای سلامت جسمی و روانی، رضایت شغلی و بهره وری کارکنان را در سازمان موجب شود. با این توصیف، هدف این پژوهش تحلیل اثر آموزه های اسلامی در سازمان بر کاهش استرس شغلی است. این تحقیق از نوع توصیفی - پیمایشی بوده و جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کارکنان دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی شهر تهران است که از این میان 187 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. در این پژوهش از رگرسیون خطی و تکنیک مدل معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد که آموزه های اسلامی بر کاهش استرس شغلی موثر است.
    کلیدواژگان: استرس، استرس شغلی، آموزه های اسلامی، دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی، شهر تهران
  • علی اکبر زمانی*، عبدالرضا بایاری صفحه 133
    مسئله و
    هدف
    این تحقیق درصدد بررسی نقش پیشگیری اجتماعی و تبیین شاخص های آن در کاهش جرایم و مفاسد کلان اقتصادی است.
    روش تحقیق: تحقیق از نوع کاربردی و روش آن توصیفی - تحلیلی است. داده ها به روش های اسنادی و پیمایشی با ابزار پرسشنامه جمع آوری شد. به منظور اطمینان از روایی پرسشنامه از روش مصاحبه عمیق با برخی مدیران، کارآگاهان و متولیان مبارزه با جرایم اقتصادی پلیس آگاهی بهره گیری شد. حجم نمونه با بهره گیری ازفرمول کوکران 93 نفر محاسبه گردید و با استفاده از روش هدفمند از میان نخبگان و کارشناسان ناجا انتخاب شدند. (جهت اطمینان ازتکمیل نمودن پرسشنامه توسط جامعه نمونه، 120 پرسشنامه توزیع و 101 پرسشنامه توسط پاسخگویان تکمیل گردید. سپس مبنای تجزیه وتحلیل قرار گرفت). داده های جمع آوری شده با استفاده از آمارهای توصیفی و استنباطی در محیط SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها و
    نتایج
    یافته ها نشان داد که تمامی شاخص های پیشگیری اجتماعی احصا شده با شاخص های جرایم اقتصادی رابطه معنادار داشته و شاخص های ترویج روحیه توکل به خداوند، ارتقای باورهای دینی، ترویج فرهنگ قناعت پذیری و ارتقای روحیه قانون گرایی بیشترین تاثیر را در پیشگیری اجتماعی از جرایم اقتصادی دارند. از نتایج مهم تحقیق این است که پیشگیری از ایجاد انگیزه های مجرمانه که درچارچوب پیشگیری اجتماعی از جرم است، موضوعی بنیادی و زیر بنایی می باشد، لذا سیاست گذاری و برنامه ریزی های میان مدت و بلند مدت توسط ارکان نظام اسلامی از ضرور تهای انکار ناپذیر در این زمینه است.
    کلیدواژگان: پیشگیری کیفری، پیشگیری وضعی، پیشگیری اجتماعی، جرایم اقتصادی، مفاسد اقتصادی
  • سعید فتح الهی، عباس حسنوند، محمود گودرزی صفحه 165
    یکی از حیاتی ترین و ضروریترین ارکان برای بقای یک سازمان، مولد بودن و بهره وری بالاست، در این راستا طراحی و اجرای آموزش های مهارتی مناسب و جذب نیروی انسانی علاقه مند و مستعد برای پیش برد اهداف سازمان از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. برای دستیابی به اهداف پژوهش لازم است تا عوامل تاثیرگذار بر توان مهارتی مانند آموزش، آمادگی جسمانی، شخصیت، هوش و استعداد و انگیزش را مورد بررسی قرار دهیم تا بتوان با ریشه یابی مطلوب، راهکارهای مناسب برای افزایش توان مهارتی دانشجویان رسته انتظامی را به دست آورد. پژوهش حاضر از نوع کاربردی و روش پژوهش توصیفی است. جامعه آماری، دانشجویان مقطع کارشناسی 1389 می باشند. گردآوری داده ها از طریق پرسشنامه انجام شد و از طریق آمار توصیفی مورد - 9 سال تحصیلی 0 تحلیل قرار گرفته که نتایج آن عبارتند از: فرضیه هوش و استعداد در اولویت اول وآمادگی جسمانی در اولویت آخر قرار دارد. از نظر دانشجویان پیوسته، فرضیه شخصیت بیشترین فراوانی و آموزش با کمترین فراوانی و از نظردانشجویان ناپیوسته، فرضیه آموزش بیشترین فراوانی و شخصیت کمترین فراوانی را به خود اختصاص داده در اینجا (0.05) شده است، فرضیه صفر α کمتر از سطح خطای (sig) است. با توجه به اینکه سطح معنی داری رد و با توجه به مثبت بودن هر دو کران بالا و پایین، با اطمینان 95 درصد تاثیر فرضیه های فوق بر توان مهارتی دانشجویان مذکور زیاد و یا بالاتر برآورد شده است.
    کلیدواژگان: دانشجویان، رسته انتظامی، توان مهارتی، آموزش، آمادگی جسمانی، شخصیت
  • داریوش رحمتی*، شهریار حیدری، رمضانعلی باغانی، محمد مهدی شمسایی صفحه 185
    جمهوری اسلامی ایران به دلایل موقعیت ژئوپلیتکی و ماهیت نظام سیاسی در طول حیات خود همواره با تهدیدات خارجی و داخلی مواجهه بوده است؛ از همین رو مقوله امنیت ملی از اهمیت زیادی برخوردار است. امروزه، امنیت ملی در ابعاد مختلف امنیت اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و نظامی، قابل طرح است. هرگاه سخن از امنیت ملی به میان می آید، ابتدا باید برای تهدیدها چاره ای اندیشید. به نظر می رسد که بزرگ ترین تهدید در این حوزه، تهدید فرهنگی است، و در این برهه از زمان سو الات اساسی که می تواند راهگشا باشد این است که چرا موضوع امنیت ملی و ارتباط مقوله فرهنگ با آن، مهم است؟ روش انجام این پژوهش تحلیلی - توصیفی است، دراین پژوهش از روش تحلیل محتوا استفاده شده است که درواقع روشی است که درآن به توصیف دقیق ودرک عمیق محتوای مورد مطالعه پرداخته می شود، منظور از این روش، آن است که بتوان براساس آن، ویژگی های متن یا نوشته را به طور واقع بینانه شناخت و ازآنها استنتاج هایی به عمل آورد. نتایج نشان داد که پایین بودن سطح عمومی فرهنگ، ناآگاهی و فقر بینش مردم نسبت به فرهنگ و ارزش های ملی باعث کاهش امنیت ملی می گردد.
    کلیدواژگان: فرهنگ، فرهنگ ملی، امنیت فرهنگی، امنیت ملی
|
  • Mohammad, Reza Behrangi, Hamid, Reza Arasteh, Abolrahim Navehibrahim, Seyyed Said Kashfi* Page 7
    This article addresses the investigation and identification of police graceful interaction strategies with the male junior-high school administrators of Tehran to provide a preventive strategy for the prevention of crime and victimization. To do so, five components of collaborative working practices, meetings and assisting the students at risk, identifying and monitoring the students at risk, students’ participation in preventive programs, and creating a safe and healthy environment have been used. This study is an implicational type and it has been conducted in a descriptive-analytical method. The statistical population consists of two groups: 1- 81 magistrates of police stations in Tehran; 2- 600 headmasters of junior-high schools in Tehran. The sampling method for the first group was the complete sampling and for the second group 240 members who were selected systematically. The data collection tool was a researcher-made questionnaire. For analyzing the results an independent two-way t-test was run which indicates that the differences between the ideas of headmasters of schools and magistrates of police stations about appropriate interaction strategies in Tehran were statistically significant. This test was verified with alpha level of <.01 meaning 99% of certainty. Also, for the relationship and the effect of appropriate ways of interaction on the prevention of crime and victimization of students chi-square tests, Kendal, and multivariate regression were conducted. Regarding the headmasters of schools’ ideas, the appropriate interactive strategies of administrators with students at risk, collaborative working based on the magistrates of police stations’ ideas, and students’ participation in preventive programs had the greatest effect on the prevention of crime and victimization of students in this interaction. The findings indicate that providing the national strategy for prevention of crime and victimization, providing the administrative guidelines, providing standards for treating the students, teaching citizenship, and conducting the common training workshops have important role in this interaction and they are necessary for students.
    Keywords: Graceful interaction, Junior, high school administrators, Police, Prevention, Crime, Victimization
  • Ali Babaian, Ali Mohammadimahmouee*, Hossein Alizadeh, Zabihollah Karami Page 35
    Job stress has turned to a common a costly problem in today’s workplace and almost all people are faced with it. Along with physical, chemical, economical, and biologic dangers of work environment,job stress is considered as one of the main five dangers in workplace. The main objective of this study is to assess the impact of work, family and job stress conflicts on the job burnout of I.R.I Police staffs. This study is of an implicational type and it has been conducted in survey method. The statistical population of includes all the staffs of first and fifth headquarters of Tehran. 120 participants were selected as the samples using cluster sampling method. The hypotheses are analyzed by SPSS software using linear regression test and t-test with two independent variables. The findings indicate that job stress and work-family conflict had a positive effect on job burnout level increase of I.R.I Police staffs. It also became clear that among the dimensions of work-family conflicts, the pressure-based conflict had more effect on the staffs’ job stress increase. And the comparison between the first and fifth headquarters no significant difference in the rate of job burnout and job stress was seen, however, it became clear that the rate of work-family conflict of the first headquarter was more than the fifth one. The results show that increasing job stress and also work-family conflict lead to job burnout level increase and depression. The employees’ high-level job depression could have some negative outcomes including staffs’ absenteeism, physical and mental problems, quality of work, conflict between individual and colleagues, decrease in career promotion, etc. for the staff members. Based on this, some guidelines and strategies have been proposed for reducing job burnout rate.
    Keywords: Work, family conflict, Job stress, Job burnout, Police headquarter, Police
  • Ali Rastegar, Sadegh Rezaee* Page 53
    This research, which has been conducted in implicational approach, aims at exploring and describing the longitudinal mission-oriented training in Police University. The statistical population of this study was all of the male and female alumni during 2006 – 2010. Based on the simple random sampling, the sample study consisted of 302 individuals. 4 researcher-made questionnaires of 21-item, 22-item, 23-itm, and 21-item were administered for law enforcement, intelligence, criminal, and traffic groups, respectively. Then, the obtained data were analyzed using descriptive and inferential statistics including one-sample ttest. The results indicated that in law enforcement group the general and main courses were not compatible with the entrusted missions of I.R.I Police, however, the basic and technical courses were compatible with I.R.I Police entrusted missions. In intelligence group the general and technical courses are not compatible with the I.R.I Police entrusted missions, however, the basic and main courses are compatible with the I.R.I Police entrusted missions. In criminal group, the general and main courses are not compatible with the I.R.I Police entrusted missions, however, the basic and main technical courses are compatible with the I.R.I Police entrusted missions. And in Traffic group, the general courses are not compatible with the I.R.I Police entrusted missions, but the basic, main, and technical courses are compatible with the I.R.I Police entrusted missions.
    Keywords: Effectiveness, Socialization, Educational plan, Curriculum, Alumni, Police University
  • Mohsen Gholamirazini*, Hedayat Sayyahalborzi, Seyyed Ali Nabavi Page 71
    This study aims at explaining the relationship between the indicators of police ethical chart and the order and security of community. This study is of a survey type and it has been conducted in cross-correlational method and the most important indicators of police ethical chart and ensuring the order and security of community were analyzed using Pearson correlation test. The sample population is all of the I.R.I Police administrative staff. Random sampling was done using Morgan table and the number of statistical samples are 150 members. The data collection instrument was a 40-item questionnaire that was measured on the range of Likert measurement. The findings showed that there is a negative correlation between crimes and job violations of I.R.I Police staffs and providing order and security in community; this means that by increasing the number of crimes and police job violations, the community’s order and security is reduced. There is a positive relationship between the rule of law, police accountability, planning and appropriate management of I.R.I Police authorities, personnel occupational health, confidentiality, respect for citizens’ rights, conscientious, police service and providing the order and security in community. It means that by reinforcing these principles in police personnel, the community’s order and security can be promoted and ensured.
    Keywords: Police ethical chart, Public order, security, Occupational health, Rule of law, Citizen's rights, Confidentiality
  • Mohammad, Javad Kameli*, Sayyad Darvishi Page 89
    The problem and
    Objective
    the various effects of structural and technological dimensions and organizational atmosphere on the ways and rates of operations of organizations are inevitable and crime prevention in police stations as one of the police actions is influenced by the aforementioned factors. This study seeks to explain the effect of organizational structure, technology, and organizational atmosphere on crime prevention in Karaj City’s coops.
    Methodology
    the present study is of an implicational type and it has been conducted in descriptive, analytic, and correlational method. In this regard, a researcher made and standardized questionnaire in two current and desired conditions was designed and its validity in terms of content and factor was obtained using the scholars and experts’ ideas; the reliability of the questionnaire was calculated by Cronbach alpha (α=.83). Statistical population of the research was 1200 staffs of headquarters and police stations; 300 participants were selected through stratified random sampling method and then took part in the tests.
    Findings
    the obtained results indicate that the four dimensions of organizational structure as well as the moderator variables’ dimensions and indicators of organizational atmosphere and technology has a significant gap in the current and desired situations. On the other hand, the results indicate that there is a cause-and-effect relationship between organizational structure and crime prevention; about 57% of crime prevention changes in coops can be attributed to the effect of organizational structure, about 37 % to the effect of the moderator variable of organizational atmosphere, and about 30 % to the moderator variable of Technology. Therefore, it can be concluded that improving the organizational structure along with improving the moderator variables of technology and organizational atmosphere in the desired community lead to an increase in crime prevention at a confidence level of 95% in Karaj City coops.
    Keywords: Organizational structure, Structural dimensions, Technology, Organizational atmosphere, Crime prevention, Coop
  • Ali, Akbar Ahmadi, Hossein Rezaee* Page 117
    Today, the negative job stress with its harmful effects on physical and mental health of employees has turned to a common and costly problem in workplaces in a way that many studies have been devoted to this problem. In this vein, considering the fact that the spiritual Islamic teachings shape the human perception of the world in the best form can reduce the stress, and consequently, pave the ways of promoting mental and physical health, job satisfaction, and employees’ productivity. With this description, the purpose of this study is to analyze the impact of Islamic teachings in the organizationon the reduction of job stress. This research is a descriptive-survey study. The statistical population includes all the employees of electronic law enforcement agencies of Tehran among which 187 members were selected using simple random sampling method. In this study, the linear regression and structural equation modeling techniques were employed. The results of this study showed that the Islamic teachings are effective in reducing stress.
    Keywords: Stress, Job stress, Islamic teachings, Electronic law enforcement service agencies, Tehran
  • Ali, Akbar Zamani*, Abdolreza Bayari Page 133
    Problem and
    Objective
    this research seeks to investigate the role of social prevention and to clarify its parameters in reducing crimes and macroeconomic corruptions.
    Methodology
    this research is of implicational type and it has been conducted in descriptive-analytical method. The data were collected by means of documentations and survey methods. In order to ensure the validity of the questionnaire, some in-depth interviews with some managers, detectives, and the authorities of criminal investigations for economic crimes have been administered. The sample size was measured using Cochrane 93 formula and they were selected via systematic method from among police experts and scholars (To ensure the completions of the questionnaire, 120 questionnaires were distributed and 101 ones were completed by the respondents. Then, they were set as the basis of analyses). The obtained data were analyzed using descriptive and inferential statistics and SPSS software. The findings and
    Results
    the findings indicated that all of the social preventive indicators separated from their members have a significant relationship with economic crime indicators and the indicators of trust in God spirit, promoting religious beliefs, promoting the culture of satisfaction, and promoting the spirit of sticking with law are most effective in social prevention of economic crimes. One of the important results of this study is the prevention of criminal incentives which is within the social prevention of crime and it is a fundamental and underlying issue. Therefore, the short-term and long-term planning and policy making by the pillars of Islamic regime are undeniable requirements in this context.
    Keywords: Criminal prevention, Situational prevention, Social prevention, Economic crimes, Economic corruption
  • Saied Fatollahi, Abbas Hasanvand, Mahmoud Goudarzi Page 165
    One of the most vital and necessary bases for an organization’s existence is to be generative and productive. In this regard, planning and conducting appropriate skill training and recruiting interested and determined human resource are of great importance for advancing the goals of the organization. To achieve thegoals of the research it is necessary to address the effective factors on skill capability such as training, physical fitness, personality, intelligence, aptitude, and motivation so that by desired stemming we could achieve appropriate strategies to increase the students’ skill capabilities in disciplinary field. The present study is of an implicational type and descriptive method. The statistical population includes the students in bachelor degree in the academic year of 2010 – 2011. The data collection was through the questionnaire and the obtained data were analyzed by descriptive statistics. The results are as follows: the hypotheses of intelligence and aptitude were on the first priority and physical fitness was on the last priority. Based on the associated students’ ideas, the hypothesis of personality had the highest frequency and the hypothesis of training had the lowest frequency. Based on the non-associated students’ ideas, the hypothesis of training had the highest frequency and the hypothesis of personality had the lowest frequency. Given that the significance level (Sig.) is less than the alpha level (here 0.05), the null hypothesis is rejected and since both the lower and upper bounds are positive, with 95% of confidence the impact of these assumptions on students’ skill capability are estimated as high or higher.
    Keywords: Students, Disciplinary ordination, Skill capability, Training, Physical fitness, Personality
  • Daryush Rahmati*, Shahriar Heidari, Ramezan, Ali Baghani, Mohammad, Mahdi Shamsaee Page 185
    The Islamic Republic of Iran has always been faced with external and internal threats due to its locative and geopolitical conditions during the history; therefore, the security issue is of great importance. Today, the security issue may be introduced in different aspects of economic, political, cultural, social, and military security. When it comes to talk about national security, we must first find some ways to the threats. It seems that the biggest threat in this domain is the cultural threat, and in this period of time the fundamental question that can be addressed is that why the issue of security and its relationship with culture is important? This study has been done in a descriptive-analytic method. In this study, contentanalysis method has been used; in fact this method is a way in which we addressed an accurate description and in-depth understanding of the content. The purpose of this method is that we can more realistically identify the properties ofthe text or a piece of writing and make inferences from them. The results showed that the low public level of culture, ignorance, poverty, the vision of the people towards culture and national values lead to reduction of national security.
    Keywords: Culture, National culture, Cultural security, National security