فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:18 Issue: 5, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/10/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرزانه میکائیلی منیع*، راشا حقی صفحات 213-221
    سابقه و هدف
    اختلال نقص توجه/ بیش فعالی (ADHD) از اختلالات شایع دوران کودکی محسوب شده و روابط والد- فرزندی و تعاملات بین مادر و کودک، از عوامل نگهدارنده و تشدید کننده ی علایم آن به شمار می رود. از این رو، هدف مطالعه ی حاضر، بررسی اثربخشی برنامه ی اصلاح الگوهای تعامل والد-کودک بر بهبود کودکان مبتلا به ADHD می باشد.
    مواد و روش ها
    طرح پژوهشی تجربی با بکارگیری گروه گواه و پیش آزمون- پس آزمون، انجام گرفت. جامعه ی آماری این پژوهش شامل کلیهی مادران پسران 8 تا 10 ساله مبتلا به ADHD شهر ارومیه بود که به مراکز درمانی مراجعه کرده و تشخیص ADHD در آنها تایید می شد. از بین 70 کودک مبتلا به ADHD، 30 نفر به صورت تصادفی به عنوان نمونه ی آماری انتخاب و 15 نفر در گروه آزمایشی و 15 نفر در گروه گواه گمارده شدند. مادران هر دو گروه آزمون، مقیاس سنجش نشانه های اختلال ADHD - فرم والدین (SNAP-IV) را پیش و پس از اجرای کاربندی، تکمیل کردند. برنامه ی اصلاح الگوهای تعامل والد-کودک، در 10 جلسه طراحی و به صورت گروهی روی گروه آزمایش اجرا گردید.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که برنامه ی اصلاح الگوهای تعامل والد-کودک بر بهبود و کاهش نشانگان بیش فعالی-تکانشگری (01/0p<) و نقص توجه (01/0p<) در کودکان مبتلا به ADHD موثر است.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد، بکارگیری شیوه های آموزشی کارآمد با محوریت اصلاح روابط و تعاملات مادر-کودک در خانواده های دارای کودکان مبتلا به ADHD می تواند به شکل قابل توجهی مشکلات آنها را بهبود بخشد
    کلیدواژگان: اختلال نقص توجه، بیش فعالی، برنامه ی اصلاح الگوهای تعامل والد، کودک، مادران
  • غزاله اسلامیان، ناصر امیرجنتی*، بهرام رشیدخانی، محمدرضا صادقی، آزیتا حکمت دوست صفحات 222-231
    سابقه و هدف
    یکی از عوامل موثر در نقص عملکرد و کاهش تحرک اسپرم، افزایش گونه های فعال اکسیژن و افزایش سطح اکسیداتیوی پلاسمای سمینال می باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثرات تجویز توام مکمل اسید چرب دکوزاهگزانوئیک اسید و ویتامین E بر استرس اکسیداتیو پلاسمای سمینال در مردان آستنواسپرم انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی سه سوکور کنترل دار، از میان 275 مرد مراجعه کننده به کلینیک مردان مرکز درمان ناباروری ابن سینا، 50 مرد آستنواسپرم با تحرک کلی اسپرم کمتر از 50% و حرکت رو به جلوی اسپرم کمتر از 25%، به روش تقسیم تصادفی بلوکی طبقه بندی و به دو گروه تقسیم شدند. افراد گروه آزمون به مدت 12 هفته، روزانه 465 میلی گرم دکوزاهگزانوئیک اسید و 600 واحد بین المللی ویتامین E و افراد گروه کنترل، روزانه دو کپسول دارونما دریافت کردند. غلظت 8- ایزوپروستان، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و غلظت مالون دی آلدهاید پلاسمای سمینال، پارامترهای اسپرم، دریافت های رژیم غذایی، شاخص های تن سنجی و میزان فعالیت بدنی در ابتدا و انتهای پژوهش، تعیین شدند. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS انجام گرفت.
    یافته ها
    از بین 50 مردی که در این پژوهش داوطلبانه شرکت کردند، 22 نفر در گروه مداخله و 20 نفر در گروه کنترل، پژوهش را به پایان رساندند. ظرفیت آنتی اکسیدانی تام پلاسمای سمینال در گروه مداخله، در مقایسه با گروه دارونما، افزایش معنی داری یافت (001/0P<). غلظت 8- ایزوپروستان (033/0P=) و غلظت مالوندی آلدهاید پلاسمای سمینال (002/0P=) در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل، کاهش معنی داری یافت.
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد دریافت توام مکمل اسیدچرب دکوزاهگزانوئیک اسید و ویتامین E در مردان آستنواسپرم، منجر به کاهش استرس اکسیداتیو پلاسمای سمینال می شود. از آن جا که افزایش گونه های فعال اکسیژن در اختلالات اسپرم مشاهده شده است، مصرف خوراکی آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین E، به صورت بالقوه می تواند یکی از راه های مقابله با آسیب های اکسیداتیو اسپرم در این گروه از مردان نابارور باشد.
    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، اسید دکوزاهگزانوئیک، ویتامین E، آستنواسپرمی، مردان نابارور
  • زهرا ولی تبار*، فریده حسین ثابت، محمد بهشتیان صفحات 232-241
    سابقه و هدف
    بازیابی ارادی و غیر ارادی خاطرات ناخوشایند ذخیره شده در حافظه ی هیجانی، با وقوع و عود افسردگی همبستگی بالایی دارد. این پژوهش، با هدف تعیین اثر برنامه ی آموزشی مدیریت حافظه ی هیجانی (EMMP) بر افسردگی، افکار خودآیند منفی و نگرش منفی درباره ی خود، دنیا و آینده انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    112 نفر از زنان 25 تا 35 ساله در فرهنگسرای معرفت، پرسشنامه ی افسردگی بک، افکار خودآیند منفی، مثلث شناختی و پاسخ به خاطرات فرورونده را تکمیل کردند. افرادی که ملاک های ورود به پژوهش شامل افسردگی خفیف و حداقل یک خاطره ی فرورونده در هفته ی گذشته را دارا بودند، به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایشی به مدت 9 جلسه تحت آموزش EMMP قرار گرفتند. روش پژوهش، از نوع پیش آزمون و پس آزمون، به همراه یک پیگیری یک ماهه بوده است.
    یافته ها
    EMMP بر کاهش افسردگی (02/0=)، افکار خودآیند منفی (05/0=) و نگرش منفی درباره ی خود، دنیا و آینده (008/0=) تاثیر داشته و این تاثیر در یک پیگیری یک ماهه، پایدار بوده است.
    نتیجه گیری
    EMMP، از طریق افزایش آگاهی و آموزش تکنیک هایی برای مدیریت حافظه ی هیجانی، افسردگی را کاهش می دهد. بنابراین می توان با یک آموزش چند جلسه ای، EMMP را در برابر افسردگی مقاوم کرد.
    کلیدواژگان: حافظه ی هیجانی، مدیریت حافظه ی هیجانی، افسردگی، خاطرات فرورونده
  • فاطمه روزبهانی، نورا سادات کریمان*، فراز مجاب، ملیحه نصیری صفحات 242-249
    سابقه و هدف
    واژینیت کاندیدایی، یکی از شایع ترین بیماری های دستگاه تناسلی زنان می باشد. اخیرا گزارش های متعددی در مورد اثرات ضد قارچی و ضد میکروبی گیاه «مورد» ارایه شده است. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر کپسول خوراکی «مورد» بر درمان واژینیت کاندیدیایی در زنان مراجعه کننده به درمانگاه زنان بیمارستان لولاگر وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید بهشتی در سال 92-1391 انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی دوسوکور تصادفی، 100 زن غیر باردار در دو گروه دریافت کننده ی کپسول خوراکی «مورد» و کرم واژینال کلوتریمازول (گروه مورد) و کپسول پلاسبو و کرم واژینال کلوتریمازول (گروه کنترل) قرار گرفتند. علایم و نشانه های بالینی و نتایج آزمایشگاهی در ابتدای مطالعه و پس از تکمیل دوره ی 7-4 روزه ی درمانی توسط پرسشنامه و فرم مشاهده، ثبت گردید. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار کامپیوتری SPSS (نگارش 18) مورد تجزیه و تحلیل و قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که میزان موفقیت گروه «مورد» در بهبود خارش (82 درصد) و ترشح (78 درصد) که شایع ترین علایم واژینیت کاندیدیایی می باشند، نسبت به گروه کنترل (به ترتیب 16 و 28 درصد) به طور معنی داری بیشتر است. پس از اتمام دوره ی درمان، کشت ترشحات در گروه «مورد»، 90 درصد و در گروه کنترل 62 درصد منفی بود. تفاوت اثر در دو گروه به لحاظ آماری معنادار بود (001/0P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد کپسول خوراکی «مورد» بر واژینیت کاندیدیایی اثرات درمانی مطلوب و مناسبی داشته است. بنابراین می توان از خواص متعدد این گیاه در تسکین و بهبود برخی علایم و نشانه های مرتبط با عفونت های ولوو واژینیت قارچی در مدت زمانی مشابه با داروهای ضد قارچ از گروه آزول، از جمله کلوتریمازول، بهره جست.
    کلیدواژگان: واژینیت، کاندیدیازیس، مورد، کلوتریمازول
  • صادق دهقانی، بهرام مفید*، محسن اخلاقی، مجتبی نواب پور صفحات 250-253
    سابقه و هدف
    عدم تعیین موقعیت دقیق تومور و ویژگی هندسی تومورهای لنفوما و کمبود روش مناسب و در دسترس برای بررسی آن، یکی از نگرانی ها و دغدغه ها در درمان آنها می باشد. با توجه به جذب گالیم 67 توسط سلولهای سرطان لنفوئیدی و استفاده از متریزوات برای نشاندار کردن گالیم 67، احتمالا از این طریق می توان موقعیت دقیق تومور را بررسی کرد. لذا در این مطالعه میزان جذب گالیم 67 نشاندار شده با متریزوات توسط سلولهای سرطانی لنفوئیدی در زمانهای مختلف ارزیابی شد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به روش تجربی صورت گرفت. تعداد 75 محیط کشت حاوی سلولهای سرطانی لنفوئیدی به 5 گروه تقسیم شدند. کمپلکس گالیم 67- متریزوات در سه غلظت 50%، 60% و 75%، گالیم 67 و متریزوات، هر یک به یکی از گروه های 15تایی محیط کشت اضافه شدند. در زمانهای 1، 4، 8، 24 و 72 ساعت پس از اضافه نمودن محلول ها به محیط کشت، میزان حجم جذب شده آنها توسط سلولها اندازه گیری شد. داده های به دست آمده از طریق آزمون های آماری آنوا و مقایسه های چندگانه، مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    بیشترین میزان جذب کمپلکس گالیم 67- متریزوات و گالیم 67، 4 ساعت پس از اضافه کردن آنها به محیط کشت اتفاق افتاد (05/0P<). در بین 3 غلظت کمپلکس گالیم 67– متریزوات، بیشترین جذب مربوط به غلطت 50% بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه باند کردن گالیم با متریزوات، تاثیری در عملکرد آن نداشت، احتمال می رود که بتوان از آن برای تشخیص دقیق موقعیت تومورهای لنفاوی استفاده نمود. پیشنهاد می شود مطالعه ی مشابهی به صورت in vivo صورت گیرد و عملکرد ترکیب مورد نظر در آن نیز بررسی شود.
    کلیدواژگان: میزان اکتیویته جذب شده، سلولهای سرطان لنفوئیدی، گالیم 67، متریزوات
  • مرضیه درویشی، تقی طریحی*، علیرضا دلشاد، علیرضا مصباح نمین، طاهر طاهری صفحات 254-266
    سابقه و هدف
    با وجود پیشرفت های گسترده در زمینهی کشت سلول های بنیادی، هنوز انتخاب بهترین منبع سلولی کارآمد جهت تزریق، قابل تامل است. علاوه بر این، تا کنون از نشانگر کلسیمی برای بررسی سلول های عصبی حرکتی استفاده نشده است. روش هایی که تا کنون برای بررسی عملکرد سلولی مورد استفاده قرار گرفته همچون روش های الکتروفیزیولوژی (patch-clamp)، علاوه بر سخت بودن و وقت گیر بودن، در هر بررسی فقط یک سلول را مورد بررسی قرار می دهد. در این تحقیق، نشانگر کلسیمی و ترشح وزیکول های سیناپسی در سلول های عصبی- حرکتی مشتق از بافت چربی، با استفاده از رنگ آمیزی FM1-43 و نشانگر کلسیمی FLUO-2 مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    از موش صحرایی نر بالغ، نژاد wistar با وزن 250-200 گرم استفاده شد. بافت چربی استخراج و سلول های بنیادی آن جداگردید. سپس، سلول های به دست آمده از لحاظ مارکرهای سلول های بنیادی مزانشیمی و مولتی پوتنسی، مورد بررسی قرار گرفتند. سلول های بنیادی مشتق از بافت چربی تحت تاثیر القا کننده های رتینوئیک اسید و SHH، به سلول های شبه عصبی حرکتی تمایز یافتند. بعد از تمایز، سلول های تولید شده با استفاده از تکنیک های ایمنوسیتوشیمی و RT-PCR مورد تایید قرار گرفتند. در مرحله ی نهایی، فانکشنال بودن سلول ها با توانایی برقراری ارتباط عصبی-عضلانی، ترشح وزیکول های سیناپسی و تبادلات کلسیمی، مورد ارزیابی قرار گرفت که برای این کار از روش های هم کشتی، رنگ آمیزی FM1-43 و نشانگر کلسیمی FLUO-2 استفاده گردید.
    یافته ها
    سلول های عصبی- حرکتی مشتق از بافت چربی، تمام مارکرهای مزانشیمی و اختصاصی چربی را بیان می کنند و توانایی تمایز به سایر رده های سلول های مزانشیمی شامل سلول استخوانی، غضروفی و چربی را دارند. این سلول ها، بعد از تمایز به سلول عصبی- حرکتی، مارکرهای islet-1، oligo-2 و HB9 را بیان می کنند. همچنین، دارای توانایی برقراری ارتباط عصبی- عضلانی، ترشح وزیکول های سیناپسی و تبادلات کلسیمی می باشند.
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده نشان می دهد که سلول های عصبی- حرکتی مشتق از بافت چربی، توانایی برقراری ارتباط عصبی- عضلانی، ترشح وزیکول های سیناپسی و تبادلات کلسیمی را داشته و یک سلول فانکشنال می باشند.
    کلیدواژگان: سلول بنیادی مشتق از بافت چربی، سلول عصبی، حرکتی، رنگ آمیزی FM1، 43، نشانگر کلسیمی
  • اسحق رحیمیان بوگر*، فرحناز کیان ارثی، فائزه تربران صفحات 267-276
    سابقه و هدف
    طرحواره های هیجانی، اجتناب شناختی-رفتاری و نظام شناختی-عاطفی در اختلال اضطراب منتشر و اختلال وسواس- اجباری نقش مهمی دارند. هدف از پژوهش حاضر مقایسهی طرحواره ی هیجانی، اجتناب شناختی-رفتاری و نظام شناختی-عاطفی در افراد مبتلا به اختلال اضطراب منتشر، اختلال وسواسی- اجباری و افراد سالم بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه ی تحلیلی از نوع گذشته نگر، 38 بیمار مبتلا به اضطراب منتشر و 35 بیمار وسواسی- اجباری مراجعه کننده به کلینیک روانپزشکی بیمارستان ابن سینا و چهار مرکز روانپزشکی خصوصی شهر مشهد و نیز 58 نفر افراد سالم از میان کارمندان و دانشجویان این مراکز به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مقیاس طرحواره ی اصلی (BCSS)، مقیاس اجتناب شناختی-رفتاری (CBAS)، مقیاس عدم تحمل بلاتکلیفی (IUS)، پرسشنامه ی نگرانی ایالت پنسیلوانیا (PSWQ) و شاخص حساسیت اضطرابی (ASI-R) گردآوری و سپس با آزمون های مناسب مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    از لحاظ خود- طرحواره، انواع اجتناب شناختی- رفتاری، عدم تحمل بلاتکلیفی، نگرانی بیمارگونه و حساسیت اضطرابی میان سه گروه، تفاوت معنادار وجود داشت (001/0P<). دیگر- طرحواره میان سه گروه و ترس از نشانه های تنفسی در مقایسهی بین گروه وسواسی- اجباری و افراد سالم، تفاوت معناداری نداشتند (05/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه خود- طرحواره ی منفی، اجتناب شناختی-رفتاری و نظام شناختی- عاطفی معیوب (عدم تحمل بلاتکلیفی، نگرانی و حساسیت اضطرابی) در میان مبتلایان به اختلال اضطراب منتشر و اختلال وسواسی- اجباری نسبت به افراد سالم بالاتر است، طراحی مداخلات متناسب برای توجه به این علایم اختصاصی در چنین اختلالاتی، ضروری است.
    کلیدواژگان: طرحواره هیجانی، اجتناب، نگرانی، حساسیت اضطرابی، اختلال اضطراب منتشر، اختلال وسواس اجباری
  • خسرو رضایی، جواد حدادنیا* صفحات 277-286
    سابقه و هدف
    شنیدن سیگنال های صوتی قلب یکی از روش های غیر تهاجمی و در عین حال آسان در تشخیص بی نظمی های عملکردی قلب انسان محسوب می شود که تحلیل صحیح آن، به دانش و تجربه ی پزشک متخصص نیاز دارد. هدف این مقاله، طراحی و پیاده سازی یک سیستم هوشمند در جداسازی و طبقه بندی آریتمی های موجود در سیگنال های صوتی قلب است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش در مرحله ی نخست به صورت اکتشافی و در مرحله ی دوم، به صورت تجربی پیاده سازی شده است. در گام اول، سیگنال های صوتی قلب از طریق دستگاه ضبط کننده ی صداهای قلبی (PCG) به دست آمدند. داده ها از 41 داوطلب به صورت آگاهانه و غیر مداخله ای در طول یک ماه، از مرکز مطالعات بالینی قلب و عروق بیمارستان واسعی شهر سبزوار، به صورت نرمالیزه شده دریافت شدند. با آزمایش نمونه های مورد مطالعه، 104 سیگنال طبیعی و 60 سیگنال صوتی غیر طبیعی قلب از مجموع افراد گردآوری شد. در مرحله ی پردازش اولیهی داده ها، با استفاده از فیلتر تطبیقی، نویزها و اختلالات محیطی، از سیگنال صوتی جداسازی می شوند. سپس با اعمال تبدیل CWT به داده ها، فرایند استخراج ویژگی بر اساس سیکل های قلبی سیگنال صوتی صورت گرفته و در نهایت بردارهای ویژگی 32 گانه موجک با استفاده از ضرایب جزئی، تشکیل می شود. طبقه بندی نهایی سیگنال های صوتی طبیعی و غیر طبیعی قلب، با استفاده از شبکه ی عصبی چند لایه پرسپترون و به صورت پس انتشار (MLP-BP) صورت می پذیرد. 70% داده ها در آموزش شبکه ی عصبی پیشنهادی و 30% آنها برای آزمایش شبکه MLP-BP به کار گرفته شدند.
    یافته ها
    پیاده سازی مرحله های جداسازی و طبقه بندی سیگنال های صوتی با استفاده از 15 بیمار قلبی که شامل 10 مرد و 5 زن با میانگین سنی 7/561 سال و 26 فرد سالم که شامل 19 مرد و 7 زن با میانگین سنی 7/85/56 سال انجام گرفت و مشاهده شد که به ترتیب دقت های 5/190/96 درصد و 94 درصد در خروجی الگوریتم حاصل آمدند. عملکرد قابل قبول سیستم، بر اساس طراحی دقیق نرم افزاری بوده و به همین دلیل کارایی مناسبی را در عمل به همراه دارد.
    نتیجه گیری
    بر مبنای قابلیت اطمینان به خروجی نرم افزار در طبقه بندی صحیح سیگنال های صوتی قلب و به دلیل انطباق بالای تشخیص در مرحله ی اکتشاف با تشخیص در واقعیت، امکان پیاده سازی این سیستم در بخش های بیمارستانی وجود داشته و انجام آن را توجیه می کند.
    کلیدواژگان: سیگنال صوتی قلب، آریتمی، جداسازی، طبقه بندی، فیلتر تطبیقی و شبکه های عصبی MLP، BP
|
  • Pages 213-221
    Background And Aim
    Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) is considered as one of the most common disorders of childhood. The mother-child relationship and interaction are considered as one of the factors that can control or exacerbate ADHD symptoms. Therefore، this study aims at investigating the efficiency of changing mother-child interaction-patterns in improving the symptoms in children who are affected with ADHD.
    Materials And Methods
    In this study، a quasi-experimental method with the control group، pre-test، and post-test was employed. Statistical population of this study includes all the mothers of 8 to 10 years old، which are ADHD affected boys in Urmia who had visited medical centers، and have been diagnosed with ADHD. Amongst 70 participants، 30 of them were randomly selected as statistical samples and divided equally into the control and experimental groups. The mothers filled out the ADHD disorder symptoms rating scale، SNAP-IV Parent Rating Scale، before and after the experimental and control groups were established. The program for improving the parent-child interaction patterns was designed in 10 sessions، and was applied to experimental group.
    Results
    The results of covariance analysis showed that parent-child interaction patterns improvement program is effective in terms of reducing and improving the symptoms of attention deficit (F= 20. 70، P<0. 01) and hyperactivity-impulsivity (F= 96. 25، P<0. 01) in ADHD.
    Conclusion
    Using training methods centered on mother-child interaction improvement in families with ADHD children can significantly resolve their problems.
    Keywords: Attention Deficit Hyperactivity Disorder, Parent, child interaction therapy, Mothers
  • Pages 222-231
    Background And Aim
    One of the most effective factors contributing to sperm dysfunction and reducing the sperm motility is increasing the reactive oxygen species (ROS) and oxidative stress of seminal plasma. The aim of the present study was to investigate the effects of combined docosahexaenoic acid (DHA) and vitamin E supplements on oxidative stress markers in seminal plasma in asthenozoospermic men.
    Materials And Methods
    In this randomized، triple-blind، placebo-controlled clinical trial، out of 275 men who referred to Avicenna infertility clinic، fifty asthenozoospermic males، defined as less than 50% sperm motility or less than 25% with rapid progressive motility. They were randomly assigned to one of two groups according to the stratified blocked randomization. Participants in the intervention group took daily 465 mg of DHA and 600 IU of vitamin E; and those in the control group took daily two placebos for 12 weeks. 8-isoprostane، total antioxiant capacity (TAC)، and malondialdehyde (MDA) concentrations، sperm characteristics، dietary intakes، anthropometric measurements and physical activity were measured at the baseline and at the end of the study. Statistical analyses were performed using the SPSS software. The statistical tests were analyzed of covariance، student''s t-test، paired-samples t-test، Wilcoxon and Mann-Whitney.
    Results
    Out of 50 participants، 22 men in the intervention group and 20 men in the control group completed the protocol of the study. TAC concentration of seminal plasma significantly increased in the intervention group، as compared with the control values (P<0. 001). 8-isoprostane (P=0. 033) and MDA (P=0. 002) concentration of seminal plasma significantly decreased in the intervention group، as compared with the control values.
    Conclusion
    According to this research، combined DHA and vitamin E supplements led to decreasing oxidative stress of seminal plasma. Because of the effects of ROS on sperm dysfunction، intakes of antioxidants such as vitamin E may reduce oxidative stress in infertile men.
    Keywords: Oxidative stress_Docosahexaenoic acid_Vitamin E Asthenozoospermia_Infertile men
  • Pages 232-241
    Background And Aim
    Voluntary and involuntary retrieval of unpleasant memories from emotional memory is correlated with occurrence and reoccurrence of depression. The aim was to investigate the efficacy of emotional memory management program (EMMP) on reducing depression; negative automatic thoughts; negative sight about self، world، and future.
    Materials And Methods
    112 women between 25 and 35 years old at Marefat Culture Home completed the BDI-II، NAT Questionnaire، Cognitive Triad Inventory، and RIQ (Response to Intrusions Questionnaire). Some participants who had low depression (their score at depression inventory were between 10 and 18) and had at least one disturbing memory during last week were randomly allocated to a training (experimental) or a control group. The experimental group received nine sessions of training with the EMMP. Research method was pre-post test with 30-days follow up.
    Results
    Findings support EMMP''s effect on reducing depression (α=0. 02)، negative automatic thoughts (α=0. 05) and negative sight about self، others، and world (α=0. 008) and this effect has been stable at 30-days follow up.
    Conclusion
    EMMP decreases depression by increasing awareness and technics for management of emotional memory. Therefore، with several sessions training can resist people against depression.
    Keywords: Depression, Emotional memory, Intrusive memories, Emotional memory management
  • Pages 242-249
    Background And Aim
    Although the use of a dynamic hip screw (DHS) is considered to be the suitable treatment for intertrochanteric fractures، the external fixation device could produce clinical outcomes comparable to the outcomes obtained with conventional treatment. Furthermore، because external fixation is minimally invasive، we expected a lower rate of morbidity. Therefore، we compared the two treatments in a clinical trial of elderly patients with intertrochanteric fracture.
    Materials And Methods
    Participants were included 60 elderly high-risk patients with an age of 785. 6 years who were treated for intertrochanteric fracture، resulting from a low energy trauma. Patients were randomly divided in two conditions regarding the treatment. In group A، the patients were treated with DHS، while in group B patients were treated with external fixator.
    Results
    The fixator was well accepted and no patient had significant difficulties while sitting or lying. The intraoperative time was 7310 minutes in group A and 158 minutes in group B (P<0. 01). 27 patients of group A needed blood transfusion postoperatively and none in group B (P<0. 001). The duration of hospitalization in group A and group B was 8. 42 and 2. 21. 5 days، respectively (P<0. 05). 9 of patients in group B had pin-track infection grade 2 that all were treated by oral antibiotics. There were no differences in comorbidities، quality of reduction، screw cut out، bed sore and HHS between the two groups.
    Conclusion
    Treatment with external fixator is an effective treatment for intertrochanteric fractures in elderly high-risk patients. The advantages include quick and simple application، minimal blood loss، less radiation exposure، adequate fixation، pain reduction، and early discharge from hospital، low costs and favorable functional outcomes.
    Keywords: Vaginitis, Candidacies, Myrtus communis, Clotrimazole
  • Pages 250-253
    Background And Aim
    One of the main worries and concerns in radiotherapy is the lack of suitable and available method for precise localization of lymphatic tumors. In regards to gallium 67 uptake by lymphoid cancer cells and use of metrizoate to label gallium 67، probably through this method we can study the exact location of lymphoid cancer cells. Therefore، the present study had an attempt to assess the metrizoate-labeled gallium 67 uptake by lymphoid cancer cells in different times.
    Materials And Methods
    This study was an experimental study. Lymphoid cancer cells in specific colonies were grown in 75 gel culture medias and divided into 5 groups. Gallium-67، metrizoate and metrizoate-labeled gallium 67 in three concentrations 50%، 60%، and 75% were added to each group separately. Subsequently، the absorbed volume was determined in the following definite times: 1، 4، 8، 24 and 72 hours. The data obtained was investigated by ANOVA and TUKEY tests.
    Results
    The results within 72 hours revealed that most absorption occurred 4 hours following the addition of metrizoate-labeled gallium 67 and gallium 67 (P<0. 05). Among 3 concentrations of metrizoate-labeled gallium 67، the most absorption was shown in concentration 50% (P<0. 05).
    Conclusion
    According to this study، the penetration of gallium 67 into lymphoid cancer cells was not affected by the bonding of metrizoate with gallium 67. Perhaps، it is beneficial to determine the exact location of lymphoid cancer cells. Moreover، the in vivo study is recommended to examine the desired complex performance.
    Keywords: Absorbed dose, Lymphoma cancer cells, Gallium 67, Metrizoate
  • Pages 254-266
    Background And Aim
    Cell replacement therapy has provided the basis for future clinical applications to treat neurodegenerative diseases، such as motoneuron diseases. Induced functional motoneurons are an option for replacing the lost motoneurons. Adipose derived stem cells (ADSCs) are an appropriate source of cells for autologous cell therapy with the ability of neural differentiation. In this study we use calcium ion imaging and synaptic vesicle release in order to indicate the functionality of motoneurons from adipose derived stem cells.
    Materials And Methods
    In the present study، ADSCs were induced to motoneuron-like cells (MNLCs) by SHH and retinoic acid (RA) as inducers. ADSCs markers such as CD90، CD 49d، CD106، CD45، were measured by immunocytochemistry analysis and their multipotency were evaluated by incubation of the ADSCs with adipogenic، chondrogenic، osteogenic induction media. In addition to RT-PCR، immunocytochemistry was utilized in order to approve the expression of islet-1، oligo-2 and HLXB9 in induced MNLCs from ADSCs. To identify the functional MNLCs، a co-culture preparation of MNLCs and myocytes، calcium ion imaging and synaptic vesicle release was used.
    Results
    ADSCs treated with a mixture of preinducer (B27، EGF، and bFGF) and inducers factors (SHH and RA) adopted a morphology similar to motoneuron cells. Immunocytochemical staining and RT-PCR approved the treated cells expressed the motoneuron markers islet-1، oligo-2 and HLXB9. The co-cultured with myocytes indicates the formation of neuromuscular connections between MNLCs and myocytes. After two week، MNLCs showed high HLXB9 expression، indicative of full differentiation. Also، the release rate of synaptic vesicles using FM1-43 in the induced MNLCs was approved. Moreover، calcium imaging with fluo-2 results approved that functional excitatory synaptic connections can influence the activity of MNLCs.
    Conclusion
    These results indicate ADSCs can be differentiated to a functional MNLCs phenotype and may be of benefit for treatment of motoneuron diseases.
    Keywords: Adipose derived stem cells (ADSCs), Motoneurons, Synaptic vesicles, FM1, 43, Calcium imaging
  • Pages 267-276
    Background And Aim
    Emotional schema، cognitive-behavioral avoidance and cognitive-affective system have important role in generalized anxiety disorder and obsessive-compulsive disorder. This study was aimed to compare emotional schema، cognitive-behavioral avoidance and cognitive-affective system among patients with generalized anxiety disorder، obsessive-compulsive disorder and healthy people.
    Materials And Methods
    In an analytic retrospective study، 38 outpatients with generalized anxiety disorder and 35 outpatients with obsessive-compulsive disorder who attended to psychiatric clinic of Ebne-Sina hospital and four private psychiatric centers of Mashhad city and 58 healthy persons among staffs and students of these centers were selected for convenience sampling. Data were collected by the Brief Core Schema Scales (BCSS)، the Cognitive-Behavioral Avoidance Scale (CBAS)، the Intolerance of Uncertainty Scale (IUS)، Penn State Worry Questionnaire (PSWQ) and Anxiety Sensitivity Index-revised (ASI-R)، and then were statistically judged by appropriate tests.
    Results
    According to self-schema، all kinds of cognitive-behavioral avoidance، intolerance of uncertainty، pathological worry and anxiety sensitivity، there was significantly difference among three groups (P<0. 001). There wasn’t significantly difference among three groups in terms of other-schema and wasn’t significantly difference between obsessive-compulsive group and healthy persons based upon fear of respiratory symptoms (P>0. 05).
    Conclusion
    In regards to higher negative self-schema، cognitive-behavioral avoidance، and deficient cognitive-affective system (intolerance of uncertainty، worry and anxiety sensitivity) in patients with generalized anxiety disorder and obsessive-compulsive disorder than healthy group. Therefore، it is necessity to pay attention for tailored interventions in these specific symptoms of such disorders.
    Keywords: Emotional schema, Avoidance, Worry, Anxiety sensitivity, Generalized anxiety disorder, Obsessive, compulsive disorder
  • Pages 277-286
    Background And Aim
    Heart and cardiovascular diseases is considered as a major cause of increased mortality worldwide. Listening to the audio signal of the heart is effectively simple and non-invasive technique to detect the irregularities in heart function so that the correct analysis of it requires specialist knowledge and experience. The purpose of this paper is to design and implement an intelligent system for the isolation and classification of cardiac arrhythmias in the audio signal.
    Materials And Methods
    We received heart sound signals through the heart sound recorder (PCG) in this system. The database were obtained from 41 informed volunteers and non-intervention form during a one month period from Cardiovascular Clinical Research Center Hospital in Sabzevar Vasei which included 15 patients with heart disease (10 males and 5 females with a mean age of 61±5. 7 years) and 26 healthy volunteers (19 males and 7 females with a mean age of 56. 5±8. 7 years) and finally the data were normalized. By testing the samples، 78 normal and 45 abnormal heart sound signals was selected from all subjects. By using adaptive filter، noise and environmental disturbances are extracted from the audio signals in pre-processing step of data. Feature extraction process will do based on cardiac cycles of sound signal in next step by applying the CWT transform on segmented signals and the 32-dimensions matrix of feature vectors will made up using wavelet coefficients component. The final classification of normal and abnormal heart sound signals is accomplished by using multi-layer perceptron neural network and back-propagation (MLP-BP). 70% and 30% of the data were used for training and testing the proposed neural network respectively based on our experiences.
    Results
    The proposed algorithm isolated original signal from noise signal and classified normal and abnormal sound signals at an acceptable level with an average accuracy of 96. 90%±1. 5% and 94%، respectively.
    Conclusion
    This system has the potential for implementation in residential homes for people with different ages due to the reliability of the output of software in correct classification of audio signals and finally a person would be aware of his heart health.
    Keywords: Heart sound signal, Arrhythmia, Segmentation, Classification, Matched filter, MLP, BP neural network