فهرست مطالب

مجله پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی
پیاپی 5 (تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/11
  • تعداد عناوین: 12
|
  • زینب آنت، سید نصرالله سجادی، محمد خبیری صفحات 11-24
    ملی گرایی مصرف کننده نوعی اولویت قائل شدن برای محصولات داخلی بر مبنای احساسات ملی گرایانه و موضوع بسیاری از تحقیقات در سال های اخیر بوده است. در همین راستا، در تحقیق حاضر 278 نفر از میان 965 دانشجوی دوره کارشناسی تربیت بدنی دانشگاه های منتخب شهر تهران و کرج با استفاده از جدول کرجسی و مورگان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری تحقیق مقیاس 17 سوالی CETSCALE شیمپ و شارما (1987) و پرسشنامه حسین زاده (1386) با پایایی 0/841 بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل ضریب همبستگی اسپیرمن، آزمون من- ویتنی، آزمون فریدمن و دو جمله ای در نرم افزار spss با سطح معناداری 0/05 >P استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد ملی گرایی مصرفی دانشجویان تربیت بدنی پایین تر از حد متوسط بوده است. همچنین، بین ملی گرایی و تجمل گرایی رابطه ای به دست نیامد، در حالی که رابطه ای منفی بین پذیرش فرهنگی و ملی گرایی مصرفی دانشجویان وجود دارد. علاوه بر این، نتایج آزمون من- ویتنی دلالت بر آن داشت که دختران ملی گراتر از پسران هستند و از تجمل گرایی بیشتری نیز برخوردارند. در نهایت، دانشجویانی با ملی گرایی مصرفی کمتر ارزیابی پایین تری نیز از محصولات ایرانی داشتند.
    کلیدواژگان: ارزیابی کالاهای ورزشی داخلی و خارجی، پذیرش فرهنگی، تجمل گرایی، تهدید اقتصادی ادراک شده، ملی گرایی مصرفی
  • سید سیروان حسینی، سید محمد کاشف کاشف، میر حسن سید عامری صفحات 25-34
    با رشد و توسعه شهرها، اطلاعات لازم برای مدیریت و برنامه ریزی شهری به شدت افزایش یافته است و پیچیده می شود. شبکه های وسیع امکانات شهری، توزیع و تراکم جمعیت، کاربری زمین ها و بسیاری موارد نظیر این، چنان بر پیچیدگی این برنامه ریزی می افزایند که چاره ای جز استفاده از GIS برای گردآوری این اطلاعات و پردازش آن ها در قالب نظریه های جدید مدیریت و برنامه ریزی شهری وجود ندارد. از طرف دیگر، سیستم اطلاعات جغرافیایی با توانمندی ها و قابلیت هایی که در جمع آوری، ذخیره، بازیابی، کنترل، ادغام، پردازش، تحلیل، مدل سازی، و نمایش داده های جغرافیایی دارد، ابزاری قوی در دست مدیران و برنامه ریزان برای استفاده بهینه از منابع و ذخایر است. در این تحقیق روش نمونه گیری نیاز نبود و کل کاربری های ورزشی در محدوده شهرسقز مطالعه شد. تحقیق حاضر با توجه به مطالعات اولیه از شهریور 1391 آغاز شد. در پژوهش حاضر، با استفاده از مدل AHP و همپوشانی وزن های به دست آمده از این روش، مکان های مناسب مراکز ورزشی ارزیابی و تعیین شد. بر این اساس، نقشه فضاهای مطلوب تهیه و مساحت و درصد فضاهای مناسب در قالب جدول استخراج شد. نتایج نهایی به دست آمده از پژوهش نشان می دهد غالب اماکن ورزشی موجود در محدوده، از لحاظ مکانی دارای وضعیت نامناسب و متوسط و در برخی موارد اندک، دارای وضعیت مناسب و بسیار مناسب اند. این مسئله را می توان گواهی بر عدم استفاده مدیران از روش های نوین و رایانه ای در مکان یابی و ساخت اماکن ورزشی دانست.
    کلیدواژگان: اماکن ورزشی، سیستم اطلاعات جغرافیایی، فرایند تحلیل سلسله مراتبی
  • میثم روحانی، مهدی طالب پور، رحیم رمضانی نژاد، نوشین بنار صفحات 35-48
    هدف پژوهش حاضر شناسایی و اولویت بندی شاخص های ارزیابی عملکرد مربیان لیگ برتر فوتبال ایران از دیدگاه مربیان و بازیکنان بود. جامعه آماری پژوهش تمامی سرمربیان و مربیان (72نفر) و بازیکنان ایرانی (277نفر) شاغل در دهمین دوره لیگ برتر فوتبال ایران (90-1389) بودند. نمونه آماری برابر با جامعه آماری در نظر گرفته شد، که در نهایت 70 سرمربی و مربی، 197 بازیکن فوتبال و در مجموع 267 نفر در پژوهش حاضر شرکت کردند. از پرسشنامه محقق ساخته حاوی 60 گویه یا شاخص ارزیابی عملکرد مربیان فوتبال در مصاحبه ای نیمه هدایت شده و در مقیاس پنج ارزشی لیکرت استفاده شد. اساتید صاحب نظر و مربیان و کارشناسان با سابقه فوتبال روایی صوری و محتوایی پرسشنامه را تایید کردند. پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ محاسبه شد (92/0 =α). برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل عاملی اکتشافی با چرخش متمایل، آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معناداری 05/0 P≤ استفاده شد. بر اساس نتایج تحلیل عاملی از 60 گویه ارزیابی عملکرد، سه گویه حذف و 57 گویه در پنج عامل قرارگرفت. عوامل فنی- آموزشی (15 گویه)، رفتاری و تربیتی (13 گویه)، مدیریت تیمی و فردی (11 گویه)، حفظ و ارتقای تیم (10 گویه) و عامل سابقه و تجربه (8 گویه)، به ترتیب، مهم ترین عوامل ارزیابی عملکرد مربیان فوتبال شناخته شدند. همچنین، بین اولویت همه عوامل ارزیابی عملکرد مربیان (به استثنای تفاوت بین عوامل رفتاری و تربیتی با فنی- آموزشی) تفاوت معناداری وجود داشت (05/0≥P). با توجه به اولویت بالای عامل فنی-آموزشی و عامل رفتاری و تربیتی، کارشناسان و مدیران ورزشی می توانند مربیان را از نظر شاخص های فنی ارزیابی کنند و چون بازیکنان بیشترین ارتباط را با مربی دارند، ارزیابی مهارت های رفتاری و ارتباطی مربیان نیز بسیار مهم است.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، عامل فنی، آموزشی، لیگ برتر، مربی فوتبال
  • حبیب هنری، زینب مندعلی زاده * صفحات 49-61

    هدف این مقاله تبیین و تدوین بیانیه ماموریت کارآفرینی در ورزش کشور است. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی است. جهت جمع آوری داده ها از مصاحبه و سپس پرسشنامه محقق ساخته (رویکرد آمیخته) استفاده شد. با توجه به عناصر تشکیل دهنده بیانیه ماموریت، پرسشنامه محقق ساخته ایجاد و پس از تایید روایی صوری و محتوایی (توسط استادان) و پایایی (94/0=α)، بین مدیران ستادی سازمان تربیت بدنی (سازمان ورزش و جوانان)، استادان گروه مدیریت ورزشی، گرایش مدیریت کارآفرینی و مدیریت راهبردی توزیع شد. از روش های آماری توصیفی و استنباطی (بارتلت، کایزر و تحلیل عاملی) جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. بر اساس یافته های این پژوهش، ماموریت کارآفرینی در ورزش کشور با توجه به بار عاملی استخراج شده به این صورت تدوین شد: «ماموریت کارآفرینی فراهم کردن اقتصادی پویا برای ورزش، کمک به توسعه ورزش از طریق خصوصی سازی در جامعه به منظور گسترش نوآوری و ایجاد اشتغال است.» در نتیجه، تدوین بیانیه ماموریت کارآفرینی در ورزش کشور ماهیت و مفهوم فعالیت های آینده سازمان ورزش و جوانان را با هدف ایجاد اشتغال و توسعه کارآفرینی بیان و راهبردهای موثری را در این راستا تعیین می کند.

    کلیدواژگان: راهبردی، سازمان ورزش و جوانان، کارآفرینی، ماموریت
  • مهدی گودرزی صفحات 61-74
    هدف از انجام این پژوهش، شناسایی قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدهای اداره کل تربیت بدنی دانشگاه پیام نور بود. برای گردآوری داده ها، اسناد و مدارک بررسی و متون پیشینه مطالعه شد و پرسشنامه های نظرسنجی و PEST SCAN (91/0=α) و تحلیل SWOT به کار رفت. در بخش نظرسنجی، 23 مدیرکل و کارشناس ارشد اسبق و کنونی اداره کل تربیت بدنی دانشگاه پیام نور و اعضای علمی و دانشجویان مقطع دکتری مدیریت ورزشی دانشگاه پیام نور که در زمینه فعالیت ها و مشاغل ورزشی دانشگاه پیام نور نقش داشته اند انتخاب شدند. با استفاده از روش دلفی، برگزاری جلسات و چندین مرحله تحلیل راهبردی، 7 قوت، 7 ضعف، 7 فرصت و 7 تهدید تایید و بر اساس آزمون فریدمن، رتبه بندی شد. یافته های پژوهش نشان داد در دانشگاه پیام نور با جمعیت دانشجویی1.040.000 نفری، کمتر از 1% دانشجویان در ورزش دانشجویی مشارکت دارند. با این حال، داشتن مراکز آموزشی متعدد رشته تربیت بدنی، جمعیت کثیر دانشجویی در دامنه های سنی متفاوت، بالاترین گستره پوششی مراکز دانشگاهی در سراسر کشور، نیز بیشترین بودجه خارج از شمول باعث شده است، جایگاه ورزش دانشجویی اداره کل تربیت بدنی دانشگاه پیام نور در موقعیت SO قرارگیرد. در همین راستا، می توان بر پایه تحلیل اطلاعات به دست آمده، به مسئولان و مدیران ورزشی دانشگاه پیام نور کمک کرد ضعف ها را رفع و از قوت ها در جهت به حداکثر رساندن فرصت ها استفاده کنند.
    کلیدواژگان: اداره کل تربیت بدنی دانشگاه پیام نور، تحلیل SWOT، ورزش دانشجویی
  • لقمان کشاورز، مجید جلالی فراهانی، سید محمد انصاری صفحات 75-84
    هدف از پژوهش حاضر مقایسه نگرش دانش آموزان و معلمان سایر دروس به معلمان تربیت بدنی مقطع متوسطه بندرعباس بود. جامعه آماری تحقیق همه معلمان دروس غیر از تربیت بدنی (62 نفر) و دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهر بندرعباس (20000 نفر) بودند. برای نمونه تحقیق، بر اساس جدول مورگان، 377 دانش آموز به طور تصادفی ساده و 62 معلم غیرتربیت بدنی به طور کل شمار انتخاب شدند. به منظور دستیابی به اهداف تحقیق از دو پرسشنامه 34 سوالی محقق ساخته «بررسی نگرش معلمان و دانش آموزان به معلمان تربیت بدنی» استفاده شد. روایی هر دو پرسشنامه به تایید 15 متخصص رسید و پایایی آن در آزمونی مقدماتی با 30 آزمودنی و آلفای کرونباخ به ترتیب 81/0 و 83/0 محاسبه شد. برای تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی مانند کلموگروف- اسمیرنوف، تی استودنت تک گروهی و مستقل و رگرسیون خطی با کمک نرم افزار SPSS استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد نگرش معلمان سایر دروس و دانش آموزان به معلمان تربیت بدنی نامطلوب است. بین نگرش دانش آموزان و معلمان سایر دروس به معلمان تربیت بدنی ارتباط معناداری وجود دارد. نگرش دانش آموزان قابلیت پیش بینی نگرش معلمان سایر دروس به معلمان تربیت بدنی را داراست. بین نوع نگرش دانش آموزان و معلمان سایر دروس به معلمان تربیت بدنی تفاوت معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: معلمان تربیت بدنی، دانش آموزان مقطع متوسطه، نگرش
  • علیرضا رمضانی، عباس نظریان مادوانی صفحات 85-98
    هدف پژوهش، مطالعه ارتباط بین هوش هیجانی، آمادگی جسمانی و کیفیت زندگی دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی بود. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان سال تحصیلی 91-1390 دانشگاه و حدود 3859 نفر بود. به استناد جدول تعیین حجم نمونه مورگان، 380 نفر نمونه آماری انتخاب شدند. نمونه گیری به روش خوشه ایو تصادفی انجام شد. هر یک از دانشکده ها یک خوشه فرض شد و نمونه مورد نیاز به صورت تصادفی از این خوشه ها و متناسب با حجم دانشکده جمع آوری شد. از پرسشنامه کیفیت زندگی SF-36، هوش هیجانی سایبریا شرینگ و پروتکل اجرایی فعالیت بدنی در جمع آوری داده ها استفاده شد. در تحلیل داده ها، از آمار توصیفی (میانگین و درصد، فراوانی، انحراف معیار، انواع نمودار و جدول) و رگرسیون چند متغیره استفاده شد. نتایج نشان داد وضعیت کلی نمره میانگین کیفیت زندگی دانشجویان با توجه به نمره شاخص (100) متوسط (71-68) است و در این رابطه کیفیت زندگی دختران، پایین تر از پسران است. همچنین، نمره میانگین هوش هیجانی پسران، بالاتر از دختران است و دختران از آمادگی جسمانی پایین تری نسبت به پسران برخوردارند. نهایتا نتایج نشان داد آمادگی جسمانی (268/0=β) و هوش هیجانی (278/0=β)، قابلیت پیش بینی کیفیت زندگی دانشجویان را دارد (001/0≥P). به نظر می رسد اجرای فوق برنامه های متنوع، همچون فعالیت های منظم ورزشی و تفریحی در اداره تربیت بدنی همچنین برپایی کارگاه های مشاوره ای از طرف مرکز مشاوره، در بهبود کیفیت زندگی دانشجویان، به ویژه دختران، مناسب است.
    کلیدواژگان: آمادگی جسمانی، کیفیت زندگی، هوش هیجانی
  • ژاله معماری، مهرزاد حمیدی، طاهره سیفی صفحات 99-112
    به موازات رشد سریع دیدگاه حرفه ای، رویکرد فعلی تشکیلات ورزش جهان به آموزش و ارتقای مربیان، رو به توسعه است. آنان از ارکان اصلی در آموزش، رهبری و هدایت تیم اند و نقش مهمی در پرورش ورزشکاران ایفا می کنند. هدف از انجام این تحقیق مطالعه نظام آموزش، ارزیابی و ارتقای مربیان ورزش کشورهای منتخب و ارائه الگوی پیشنهادی است. این تحقیق به روش توصیفی و تحلیلی انجام شده و در جمع آوری اطلاعات از منابع موجود در کتابخانه ها و مروری بر اسناد موجود و مطالب اینترنت استفاده شده است. در ایران وزارت ورزش تلاش های مفیدی درخصوص آموزش، ارزیابی و ارتقای مربیان انجام داده است؛ لیکن عدم رویکرد سیستمی موجب شده تا همگامی آن با سیستم های پیشرفته جهان با اشکال های متعددی مواجه گردد. در استرالیا درباره آموزش مربیان مطالعات گسترده ای انجام شده و نوشتار هایی در باب چارچوب، سرفصل، محتوی و معیارهای آموزش و ارتقای مربیان نگاشته شده است. در انگلستان ویراست های متعددی از نظام آموزش مربیان ارائه شده و محتوای آموزشی جدیدی برای سطوح مختلف مربیگری در حال تدوین است. در ایالات متحده با توجه به سیستم آموزشی حاکم، معیارها و برنامه های آموزشی مربیان تدوین و در حال به روزرسانی است. در کانادا نیز مطالعات گسترده ای انجام شده است، به طوری که برنامهپیشرفت مربیان و ورزشکاران هر رشته تدوین و این برنامه های آموزشی به سایر کشورها نیز ارائه می شود. نتایج مطالعات نشان می دهد رویکرد سیستمی و هماهنگی با انجمن های قاره ای و جهانی مربیان از نیازهای عاجل مربیگری ورزش کشور است و تاسیس بنیاد بین المللی مربیان از ضروریات آن است. در این راه بهره گیری از تجارب کشورهای منتخب و نظام های مربوط مفید خواهد بود.
    کلیدواژگان: آموزش، ارتقا، ارزیابی، مربیان ورزش
  • کامران عبدی پور، شیرین رزدشتیان، عزت الله جمشیدی، جهان امیری صفحات 113-120
    هدف از انجام این تحقیق، پیش بینی رضایت شغلی کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان استان های غرب کشور بر اساس نقش رهبری خدمتگزار است. روش تحقیق، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق تمامی کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان استان های غرب کشور (300 نفر) بودند. نمونه آماری بر اساس جدول مورگان (200 نفر)، به صورت تصادفی- خوشه ایتعیین شده است. ابزار مورد استفاده تحقیق، دو پرسشنامه استاندارد رهبری خدمتگزار قلی پور و رضایت شغلی مینه سوتا بود، که پایایی آن ها به ترتیب 90/0 و 89/0 تعیین شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آمار توصیفی و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه و گام به گام) استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد بین رهبری خدمتگزار و رضایت شغلی ارتباط مثبت وجود دارد (49/0=r، 01/0 P)
    کلیدواژگان: ادارات ورزش و جوانان، رضایت شغلی، رهبری خدمتگزار، سبک رهبری
  • ابوالفضل فراهانی، الهام غلامپور، امین عادلخانی صفحات 121-138
    دانشجویان اولین گروهی اند که می توانند در مورد آموزش ها و مهارت های خود اظهارنظر کنند. نظرهای این گروه در رابطه با سیاستگزاری دولت درباره اشتغال اهمیت ویژه ای دارد. لذا، هدف از این پژوهش بررسی مدیریت و سیاستگزاری دانشکده ها و گروه های تربیت بدنی در هدایت انتظارات شغلی دانشجویان با تحلیل نظرهای دانشجویان کارشناسی ارشد این رشته بود. روش تحقیق توصیفی- پیمایشی و شیوه اجرا میدانی بود. جامعه آماری تحقیق تمامی دانشجویان کارشناسی ارشد تربیت بدنی در سال تحصیلی 91-1390 بودند که با بهره گیری از جدول مورگان 330 نفر به صورت تصادفی خوشه اینمونه گیری شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بود که پس از تعیین روایی و پایایی مورد استفاده قرارگرفت (84/0=α). از آمار توصیفی و آزمون t تک متغیره برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد، از نظر دانشجویان کارشناسی ارشد تربیت بدنی، نقش سیاستگزاری دولتی بر انتظارهای شغلی دانشجویان در حد «زیاد»، نقش سیاستگزاری دولتی بر رضایت شغلی دانشجویان بین «متوسط» تا «زیاد»، نقش آموزش نظری در آینده شغلی دانشجویان بین «متوسط» تا «زیاد»، نقش آموزش عملی و مهارتی در آینده شغلی دانشجویان در حد «زیاد»، نقش عوامل اجتماعی و فرهنگی موثر بر انتظارات شغلی دانشجویان بین «متوسط» تا «زیاد» و نقش عوامل اقتصادی و معیشتی موثر بر انتظارات شغلی دانشجویان در حد «زیاد» ارزیابی می شود؛ همچنین، اختلاف میانگین تمامی گویه های تحقیق با میانگین فرضی سه، معنادار بود (05/0>P). به طور کلی، نقش مدیریت و سیاستگزاری دانشکده ها و گروه های تربیت بدنی در هدایت انتظارات شغلی دانشجویان بسیار مهم و حیاتی است. در پایان، با عنایت به یافته های پژوهش، راهبرد پیشنهادی محققان به مدیریت و سیاستگزاری دانشکده ها و گروه های تربیت بدنی عبارت است از تقسیم مسئولیت در دانشکده ها و گروه ها با سه رویکرد آموزش محور، پژوهش محور و کارآفرین، به ترتیب در راستای دستیابی به مرزهای علوم ورزشی در جهان، حرفه ای کردن علوم از طریق افزایش کیفیت آموزش عالی در رشته تربیت بدنی، و کارآفرینی و حل بحران بیکاری با اختصاص تسهیلات خوداشتغالی به دانشگاهیان کارآفرین حوزه ورزش. سیاست هایی نیز برای دستیابی به راهبرد پیشنهادی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: انتظارات شغلی، تربیت بدنی، راهبرد و سیاست، مدیریت و سیاستگزاری
  • حسین عیدی، همایون عباسی، امین بخشی چناری، معصومه فدایی، آکو ابراهیم فقهی صفحات 139-150
    هوش هیجانی به مثابه سازه ای روان شناختی، در حوزه های مختلف روان شناسی، مدیریت و اخیرا ورزش نقش مهمی پیدا کرده است. هدف از این مطالعه، تحلیل عاملی تاییدی ابزار هوش هیجانی در ورزش است. جامعه آماری پژوهش، شامل تمامی مربیان، ورزشکاران و داوران استان کرمانشاه بود که 166 نفر در نهایت به پرسشنامه های تحقیق پاسخ دادند. در این تحقیق پس از بررسی روایی محتوا، جهت بررسی روایی سازه از تحلیل عاملی تاییدی، ضریب همبستگی پیرسون و آلفای کرونباخ استفاده شد. در خصوص تعداد نمونه های آماری تحقیق در روش تحلیل عاملی تاییدی (CFA)، تعداد نمونه ها بر اساس تعداد متغیرها (سوال ها) تعیین شد. نتایج اجرای تحلیل عاملی نشان داد ساختار شش عامل، از جهت تفکیک سوال ها و انطباق با مبانی مناسب است. پایایی به دست آمده با استفاده از آلفای کرونباخ برای مولفه های شش گانه بین 73/0 تا 79/0 بود که نشان دهنده پایایی مناسب ابزار است. نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد الگوی شش عاملی سازه هوش هیجانی، شامل ارزیابی احساسات دیگران، ارزیابی احساسات خود، خودتنظیمی، مهارت های اجتماعی، به کارگیری عواطف و خوش بینی دارای برازندگی مناسبی است. پیشنهاد می شود در تحقیقات آینده، این پرسشنامه در نمونه ها و در حوزه های دیگر ورزش برای اطمینان از روایی و پایایی آن اجرا گردد.
    کلیدواژگان: تحلیل عاملی تاییدی، داوران، مربیان، ورزشکاران، هوش هیجانی
  • سعید یوسفی، پرستو زرکی، اسماعیل شریفیان صفحات 151-162
    هدف پژوهش حاضر ارزیابی دانش مربیان ورزش از کمک های اولیه به ورزشکاران آسیب دیده در میادین ورزشی است. روش پژوهش توصیفی- همبستگی است که از نظر هدف کاربردی و از نظر مسیر اجرا میدانی است. جامعه آماری پژوهش تمامی مربیان ورزشی استان کرمان به تعداد 359 نفر بود. نمونه آماری برابر جامعه آماری در نظر گرفته شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته «ارزیابی میزان آگاهی مربیان از کمک های اولیه» استفاده شد. روایی محتوایی پرسشنامه (90/0=CVI)، و پایایی آن را نتایج آزمون آلفای کرونباخ (95/0= r) نشان داد. نتایج تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد، میزان آگاهی بیشتر (90/43%) مربیان مرد در سطح پایین و بیشتر (50/48%) مربیان زن در سطح متوسط است. همچنین، بین میزان آگاهی مربیان با مدرک تحصیلی ارتباط معناداری (05/0>P) وجود دارد و با سابقه مربیگری و سن مربیان (05/0
    کلیدواژگان: کمک های اولیه، مربیان ورزشی، میادین ورزشی، ورزشکاران
|
  • Zeynab Anet, Seyed Nasrollah Sajjadi, Mohammad Khabiri Pages 11-24
    Consumer Nationalism as a priority to domestic products based on nationalist sentiments has been the subject of many investigations in recent years. In this regard، according to Krejcie & Morgan chart، 278 cases among 965 undergraduate physical education students of some Tehran and Karaj universities were selected as a research samples. The measuring tools have been CETSCALE of Shimp & Sharma (1987) and questionnaire of Hoseinzade (1386) with reliability 0. 841. For data analysis، descriptive statistics and inferential statistics including Spearman coorelation and Mann-Whitney test in SPSS were use with Pstudents were below average. Also there wasn’t relation between nationalism and conspicuous consumption، whereas there was a negative relation between cultural openness and consumer nationalism among students. Moreover، results of Mann-Whitney test imply that girls are more nationalist than boys and they have more than conspicuous consumption. Finally، students with less consumer nationalism had lower assessment of Iranian products.
    Keywords: assessment of domestic, foreign goods, conspicuous consumption, consumer nationalism, cultural openness, perceived economic threat
  • Seyed Sirvan Hoseini, Seyed Mohammad Kashef, Mir Hasan Seyed Ameri Pages 25-34
    With the development of cities، essential information to managing and urban planning are greatly increased and complicated. The large Networks of urban facilities، distribution and population density، land- use، and many cases such as this، increase the complexity of the planning in such a way that there is no option but to use the new GIS data collection and processing into new theories of urban planning and management. In other hand، GIS with its capabilities and abilities to collecting، supplying، salvage، control، processing، analysis، modeling and display the geographic data can be used by managers and planners، as a power instrument to use the sources and resources in useful way. In this study، sampling was not required and the total land area of sports has been studied in Saghez area. Present research، according to preliminary data from September 2012 has been initiated. In this study through the AHP model and Overlap weights accessed from this method evaluation and choosing of suitable places have been done. According to this، suitable places maps were designed and areas and percent’s of suitable places extracted in charts model. The final results which earned from this study showed that the most of sport places in the restricted area have a unsuitable condition، in few cases suitable، that is because of the non-using of new and computerize ways in finding spaces by sport managers up to now.
    Keywords: GIS, hierarchical analysis process, sport spaces
  • Meisam Rohani, Mehdi Talebpour, Rahim Ramezaninejad, Noshin Benar Pages 35-48
    The purpose of current study was to identify and prioritize the evaluation indicators of the performance soccer coaches in Iran premier league from the viewpoint of coaches and soccer players. Statistical population consisted of all soccer head coaches and coaches (n=72) and Iranian’s soccer players (n=277) in 10th premier league (2010-2011). Total population was chosen as the sample which، in last، 70 coaches and 197 soccer players، totally 267 persons، participated in this study. The date was collected using a five Likert-type scale questionnaire include 60 items by a Semi Structured interview. The validity was confirmed by knowledgeable masters، soccer experts and coaches. The reliability was calculated by Cronbach’s alpha (α= 0. 92). Exploratory factor analysis with a Direct oblimin rotation، ANOVA with repeated measure and Bonferroni post-hoc at Panalysis. Based on the result of factor analysis، 57 items were classified into five factors. The most significant factors in evaluating the performance of soccer coaches are Technical & Educational (15 items)، Behavioral and Cultural (13 items)، Team and Personal Management (11 items)، Preservation and Promotion of Team (10 items)، and Experience and Background (8 items)، respectively. Also، there was a significant difference between the priority of all evaluation factors of coaches'' performance (except between Technical & Educational and Behavioral & Cultural) (P≤ 0. 05). Finally، sport experts and managers can evaluate the coaches by technical criteria according to the high priority of Technical & Educational and Behavioral and Cultural factors in this study; and evaluating the behavioral and cultural skills of coaches is important because of their vast communication with soccer players.
    Keywords: performance evaluation, premier league, soccer coaches, technical, educational factor
  • Habib Honari, Zeynab Mandalizadeh Pages 49-61

    The purpose of this paper is framework of developing and explaining an entrepreneurship mission statement in sport of Iran from the view point of sport experts which is the results of research in developing a strategic plan for entrepreneurship in sport of Iran. In this study (quality and quantity) was obtained by interview the view point of sport management elites. A research designed questionnaire was developed on this basis and according to elements of mission statement and after validity verification (by professors) and reliability (α=0. 94)، the questionnaire was distributed among physical education organization top managers، club managers، and professors of sport management. Then data analysis was obtained by using Bartlett، Kaiser، and factor analysis tests. In conclusion، mission of entrepreneurship in sport orienting physical education organization was developed: «mission of entrepreneurship is providing dynamic economic for sport industry and help to sport development by privatization in society in order to develop innovation and employment.” So entrepreneurship mission statement in sport of Iran determines nature and concept of future activates in organization of physical action، in order to create employment and development the effective entrepreneurship plan in the same course.

    Keywords: entrepreneurship, mission, sport, youth organization, strategic
  • Mehdi Goodarzi Pages 61-74
    The purpose of this study was to shows the situation of Physical Education General Department of Payame Noor University. Document analysis، relevant literature review، surveys، PEST SCAN (α = 0. 91)، SWOT analysis and meetings were used to collect the data. 23 ex general managers and general manager and experts of physical education general department and members of physical education academic board in sciences and sport management، PhD students of Payame Noor University who had a role in university sport were selected and surveyed. By Delphi method، meetings and several strategic analyzing steps، 7 strengths، 7 weaknesses، 7 opportunities and 7 threats were recognized and ranked by Friedman test. Research findings showed that Payame Noor University (population: 1 million) participated in university sport below 1%. The collected information shows the situation of university sport in Payame Noor University in the axis in (SO) region. By the evaluation of resources and internal external information، we can present a collection of approaches and programs. Realization of the goal university sport and employment of all provincial and native capacities along with the growth and development of university sport in this university was presented.
    Keywords: physical education general department of Payame Noor University, SWOT analysis, university sport
  • Loghman Keshavarz, Majid Jalalifarahani, Seyed Mohammad Ansari Pages 75-84
    The purpose of this research was to study and comparison of the attitude of students and teachers of other courses to the teachers of physical education at the high school in Bandarabbas، Iran. Statistical population of the research was 62 teachers of non- physical education courses، and 20000 students of Bandarabbas high schools. On the basis of Morgan table، 377 students were randomly selected، and all of the teachers were selected as total number of research samples. In order to achieving the required data، two researcher made questionnaires were used. Their validity was confirmed by the 15 experts and their reliability was studied in an introductory survey with 30 subjects and was confirmed by Cronbach’s Alpha of 0. 81 and 0. 83. In order to achieving the research purposes، the descriptive and inferential statistics methods such as Kolmogorov-Smirnov، one sample T-test، liner regression، and independent sample T-test by SPSS software were used. Research findings showed that students and teachers of other courses have an undesirable attitude to the teachers of physical education. There is a significant correlation between students and teachers of other courses attitudes to the teachers of physical education. Student’s attitude is the predictor factors teachers’ attitude to the teachers of physical education. And there is not meaningful difference between students and teachers of other courses to the teachers of physical education.
    Keywords: attitude, high school students, teachers of physical education
  • Alireza Ramezani, Abbas Nazarian Madavani Pages 85-98
    The purpose of this study was investigating the relationship between students emotional intelligence، fitness and life quality in Shahid Rejaee Teacher Training University. Target population in this study was whole the students of that university at academic year 1390-91، nearly 3859 people. The sample was selected 380 people according to Morgans’ table. Stratified and randomly sampling was used and the faculties of university was assumed as the strata. In data collection life quality SF-36، sybria-sherink emotional intelligence questionnaire and practical protocol of physical activity was used. To analyze the data، in descriptive statistics was used such as frequency، percentage، means، and standard deviation and in inferential statistics، multivariable regression. The finding showed that average score students life quality with regard index score (100) was median (68-71) and the girls life quality was lower than boys life quality. Also، average score of boy’s emotional intelligence was upper than girls’ emotional intelligence and the girls were weaker in fitness average score than boys. Finally، the results was showed that fitness (β=0. 268) and emotional intelligence (β=0. 278) can prediction students life quality (P≤0. 001). It the same accomplishing of numerous extramural as sport activities and entertainments by sport office and counseling workshops by counseling center to improving of students life quality.
    Keywords: Emotional intelligence, fitness, life quality
  • Zhaleh Memari, Mehrzad Hamidi, Tahereh Seyfi Pages 99-112
    As the fastest growing professional perspective، the current administration''s approach to teaching and promoting the sport coaches is growing on. They are main elements in education and team leadership; also play an important role in developing athletes. The aim of this study was to study the education، evaluation and development of sports coaches in selected countries and proposed suggestions. This study is a descriptive and analytical study was conducted and the data collection and review of existing documents and material resources available in the library''s Internet use. Sports Ministry in useful efforts on education، evaluation and development of sport coaches is done، but the lack of systematic approach systems to keep pace with the modern world is faced with many problems. Extensive studies have been conducted on sport coaches’ education in Australia، and articles about the framework، the headings، content، and standards for sport coaches education and development is written. Several editions of the UK education system and educators to provide educational content to new levels of coaching are being compiled. In the United States، according to the education system، standards and training programs developed and are being updated. Extensive studies have been performed in Canada، as well as programs to improve and develop educational programs for coaches and athletes in each discipline is provided in other countries. Studies show that a systematic approach، in coordination with the international community and the continent needs urgent mentoring sports coaches in the country and is the essential foundation of international coaches. In this way، the system utilizes the experiences of selected countries and is useful.
    Keywords: development, education, evaluation, sport coaches
  • Kamran Abdipour, Shirin Zardoshtiyan, Ezat-Allah Jamshidi, Jahan Amiri Pages 113-120
    The purpose of this study is to predict employee job satisfaction، according to the servant leadership in Office of Youth and Sports of the West Country. Research methods is descriptive- survey. The population of the study (300 Person) consisted of all the Personnel Office of Youth and Sports of the West Country. According to Morgan، 200 patients were randomly cluster. Instruments used in the study، were standard questionnaires Gholipour servant leadership and job satisfaction Minnesota، which determined reliability of the 94. 0 and 90. 0. For data analysis، descriptive and inferential statistics was used (pearson correlation coefficient، and stepwise multiple regression). The results showed between servant leadership and job satisfaction is a positive relationship (r= 0. 49، P 0. 05). Also، the results of stepwise regression analysis showed that servant leadership can be 27. 0 changes from job satisfaction to predict and explain. In general، it can be concluded that servant leadership can create job satisfaction in athletic departments، and office managers can use this style of leadership، to take up job satisfaction of their employees
    Keywords: leadership, Job satisfaction, servant leadership, sports, youth organizations
  • Abolfazl Farahani, Elham Gholampour, Amin Adelkhani Pages 121-138
    Management and policies governing on education in educational faculties and departments are among the influencing factors in gaining ability and job preparation of graduated students. In addition، the students'' perspectives، as the goal population، are taken into consideration in shaping the job expectations. Therefore، the purpose of the present study was to examine the role of management and policymaking of physical education faculties and departments in directing the job expectations of students via analyzing their postgraduate students'' perspectives. The method of this study was descriptive survey conducted based on field study approach. The statistical population of the research consisted of all postgraduate physical education students studying in 2011-2012. Applying Morgan Formula، 330 subjects have been randomly selected among this population through cluster sampling. The research instrument consisted of a researcher-made questionnaire that has been distributed among respondents after ensuring its validity and reliability (α=0. 84). Descriptive statistics and Univariate t-test have been utilized to analyze the collected data. The results of the study showed that the respondents evaluated the role of governmental policymaking in their job expectations and job satisfactions «high» and «moderate» to «high» respectively. In addition، the findings showed that the role of theoretical training in their career future is between «moderate» to «high»، while the role of practical and skills training in their career future is «high». The findings also indicated that the effects of social and cultural factors as well as economic and living factors on students'' job expectations were evaluated to be «moderate» to «high» and «high» respectively. It was also demonstrated that the mean disparity of all research items with the hypothetical mean of three has been meaningful (Pfaculties and departments is very important and vital. Regarding the findings of this study، the strategies suggested by researchers to the curriculum planners and educational content suppliers in postgraduate degree of physical education in respect to shifting the orientation of current educational systems from training-based system towards research-based system، and research-based courses towards making skills and entrepreneurship environments is according to the provided strategies.
    Keywords: job expectations, management, policymaking, physical education, strategy, policy
  • Hosein Eydi, Homayoun Abbasi, Amin Bakhshi Chenari, Masumeh Fadaei, Aco Ebrahim Feghhi Pages 139-150
    Emotional intelligence as a psychological factor has an important role in psychology، management and recently sport. The purpose of this research has a Confirmatory Factor Analysis (CFA) of Emotional Intelligence Questionnaire in Sport. Statically society was all of coach، referee and athlete of Kermanshah، Iran that 166 person finally respond in questionnaire. After content validity، CFA، Pierson test and Chronbakh alpha used for reliability and validity of questionnaire. Also، in CFA research the number of sample was select according the factor of questionnaire. Result of CFA showed that six factor of questionnaire was a good structure. Reliability of questionnaire with Chronbakh alpha for six factor showed that the range between 0. 73 -0. 79. Result of CFA support six factor structure of emotional intelligence include appraisal of own emotions، regulation of own emotions، utilization of own emotions، optimism، social skills، and appraisal of others emotions has good fit. According to CFA result، suggest that for confidence of questionnaire، future research test this questionnaire among other sample.
    Keywords: athletes, coaches, referees, confirmatory factor analysis, Emotional intelligence
  • Saeid Yousefi, Parastou Zarky, Esmaeil Sharifiyan Pages 151-162
    The aim of current study is evaluating coaches'' knowledge for giving first aids to injured athletes in sports arenas. There is a descriptive- correlation method in an applying aspect which conducted in a field study. The population for this research was the entire coaches in Kerman، Iran that were 359 people. A sample was determined for this population. The data was collected from a self questionary performed by the author for evaluating coaches'' knowledge about first aids، that its content certainty was 90% and its reliability was determined by Chronbach''s alpha coefficient (95%). The findings from analysis data showed that the knowledge level for most of men coaches was low 43. 90%) and for most of women coaches was in a middle level (48. 50 %). Moreover، there is a significant correlation between knowledge level and graduation degree (P<%5) but there isn''t any significant relationship between knowledge level with coaching experiment and coaches'' ages (P> %5). In regard to critical role of coaches in developing sports and unavoidability of injuries in sports، it seems necessary to try for first aids instruction in different courses of coaching.
    Keywords: athletes, first aids, coaches, courts