فهرست مطالب

مجله پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی
پیاپی 2 (پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/09/10
  • تعداد عناوین: 11
|
  • خسرو ابراهیم، سجاد احمدی زاده، رضا غنیمتی، عبدالله باقری، سیروس شیخی، مهدی غنیمتی صفحات 11-18
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرین استقامتی و مصرف سیر بر VO2max مردان غیر فعال انجام شد. بدین منظور، 33 مرد غیر فعال سالم با میانگین سنی (7/25±5/2 سال) به چهار گروه دارونما، مکمل، تمرین دارونما و تمرین- مکمل تقسیم شدند. گروه دارونما و مکمل هر روز به مدت یک ماه 500 میلی گرم به ترتیب نشاسته و پودر سیر مصرف کردند. گروه سه و چهار علاوه بر مصرف روزانه نشاسته و سیر به مدت یک ماه سه جلسه در هفته به اجرای تمرینات استقامتی بر روی تردمیل پرداختند. به منظور تعیین VO2max از پروتکل بروس و دستگاه تجزیه وتحلیل گاز استفاده شد. نتایج نشان داد، VO2max در سه گروه مکمل (1/28±1/75)، تمرین- دارونما (0/74±2/62) و تمرین- مکمل (1/23±3/55) در مقایسه با گروه دارونما افزایش معناداری داشت(0/05≥P). همچنین، زمان اجرای آزمون در دو گروه تمرین- دارونما (12/77±41/62ثانیه) و تمرین مکمل(28/68±55/55 ثانیه) در مقایسه با گروه دارونما افزایش معناداری داشت(0/05≥P). بنابراین، تمرین استقامتی و مصرف سیر بر VO2max افراد غیر فعال تاثیر داشته، اما مصرف سیر تاثیر مضاعفی بر افزایش VO2max افراد غیر فعال بر اثر تمرین استقامتینداشت
    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، مکمل سیر، مردان غیر فعال
  • مجید کاشف، امیر حسین براتی، فرشته شهیدی، خلیل خلیلی صفحات 19-26
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر یک دوره تمرین هوازی تناوبی و تداومی بر شاخص التهابی پیشگویی بیمار های قلبی- عروقی HS-CRP و رابطه آن با درصد چربی بدن پسران غیر ورزشکار انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش، تمامی دانش آموزان پسر غیر ورزشکار 15تا 18 سال و نمونه آماری شامل45 نفر از دانش آموزان با میانگین سن، قد، وزن و BMI به ترتیب(0/88±16/21سال، 5/18±172/72سانتی متر، 12/07±68/67 کیلوگرم و 3/99±21/65) که به صورت تصادفی ساده در سه گروه 15نفری قرار گرفتند. گروه اول، گروه تمرین هوازی تناوبی، گروه دوم، گروه تمرین هوازی تداومی و گروه سوم، گروه کنترل بودند. پروتکل تمرین شامل هشت هفته تمرین بود که هر هفته سه جلسه تمرینات هوازی تناوبی و تداومی با شدت 75-60 درصد ضربان قلب بیشینه به مدت یک ساعت اجرا شد. برای رعایت اصل اضافه بار هر هفته، سه دقیقه به زمان اجرای تمرین اضافه می شد. اندازه گیری HS-CRP به صورت 12 ساعت ناشتا در دو مرحله قبل و بعد از دو ماه تمرین از طریق ایمنوتوربیدومتری صورت گرفت. از t همبسته برای بررسی تفاوتHS-CRP و درصدچربی بدن درون گروه ها در قبل و بعد از تمرین استفاده شد. از تحلیل واریانس یک راهه برای مقایسه مقادیر HS-CRP و درصد چربی بدن بین سه گروه استفاده شد. برای بررسی تغییرات بین گروهی از آزمون تعقیبی توکی(P>0/05) استفاده شد. از ضریب همبستگی از ضریب همبستگی پیرسون هم برای بررسی رابطه بین متغیرها استفاده شد. نتایج نشان داد که بین HS–CRP قبل و بعد ازتمرین هیچ یک ازگروه ها تفاوت معنی داری وجود ندارد.درصد چربی بدن قبل و بعد از دوره تمرین در دو گروه تداومی و تناوبی تفاوت معنی دار داشت. (000/0≥p) در مقایسه دو روش تمرینی هوازی تداومی و تناوبی تفاوت معنی داری در مقادیر HS-CRP مشاهده نشد. در نهایت در بررسی رابطه بین HS-CRP با درصد چربی بدن، رابطه معنی داری بین این دو متغیر در مرحله قبل از تمرین، دیده نشد ولی در مرحله بعد از تمرین فقط در گروه تداومی این رابطه معنی دار بود (P>0/05). لذا با توجه به نتایج بدست آمده، پیشنهاد می شوداجرای تمرینات هوازی تداومی برای پیشگیری از بیماری های قلبی- عروقی در افراد جوان مناسب تر است.
    کلیدواژگان: HS، CRP، تمرین هوازی تناوبی، تمرین هوازی تداومی، درصد چربی بدن، پسران غیر ورزشکار
  • سید رضا عطارزاده حسینی، زیبا رحیمیان مشهد صفحات 27-36
    زمینه و هدف
    سندرم متابولیک؛ مجموعه ای از عوامل خطر نظیر: چاقی، هایپرگلیسمیا، پرفشار خونی، دیس لیپیدمی است که در توسعه بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع دو سهیم است. هدف این تحقیق بررسی تاثیر شش هفته تمرین هوازی و رژیم غذایی بر ترکیب بدنی، پروفایل لیپیدی و شاخص های سندروم متابولیک زنان چاق بود.
    روش بررسی
    16 زن داوطلب چاق مستعد و مبتلا به پرفشارخونی با میانگین سن 44/30±3/74 سال به صورت نمونه گیری در دسترس، گزینش شدند. برنامه تمرین هوازی شامل دویدن نرم، حرکات موزون یا ایروبیک فزاینده و حرکات کششی بود که طی 18 جلسه با تواتر سه جلسه در هفته انجام شد و هر جلسه به مدت 60 دقیقه طول کشید. به علاوه رژیم غذایی کم کالری500 کیلوکالری کمتر از انرژی روزانه بود. پیش و پس از شش هفته مداخله سطوح سرمی شاخص های بیوشیمی خون، گلوکز و انسولین ناشتا به ترتیب با روش آنزیماتیک و ایمونو رادیو متریک اندازه گیری شدند. از شاخصHOMA برای اندازه گیری مقاومت به انسولین استفاده شد.
    یافته ها
    پس از شش هفته مداخله تمرین هوازی و رژیم غذایی کم کالری، کاهش معنی داری در وزن، نمایه ی توده ی بدن، درصد چربی،کلسترول تام، تری گلیسیرید، لیپوپروتئین کم چگال، مقاومت به انسولین، میانگین فشار خون سرخرگی و افزایش معنی داری در لیپوپروتئین پرچگال و اکسیژن مصرفی بیشینه مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی و رژیم غذایی منظم تاثیر مطلوبی بر ترکیب بدنی، پروفایل لیپیدی و بهبود شاخص های سندروم متابولیک زنان چاق دارد
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، رژیم غذایی، سندرم متابولیک، مقاومت به انسولین
  • افشار جعفری، جبار بشیری، فرید اعتمادیان، منصور آقایی صفحات 37-44
    مقدمه
    با توجه به نتایج متناقض مربوط به اثر بارگیری مکمل کراتین بر آزردگی عضلانی، تحقیق حاضر به منظور تعیین تاثیر بارگیری مکمل کراتین مونوهیدرات بر کراتین کیناز تام سرمی و آزردگی عضلانی ناشی از دویدن در سرازیری در مردان کوهنورد انجام شد.
    روش شناسی: 20 مرد کوهنورد سالم داوطلب (سن28-20 سال، درصد چربی 12-8 و اکسیژن مصرفی بیشینه 55-50 میلی لیتر /کیلوگرم /دقیقه) به طور تصادفی و دوسویه کور در دو گروه کراتین و شبه دارو تقسیم شدند. هریک از آزمودنی ها برای پنج روز متوالی، روزانه 300 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن مکمل کراتین مونوهیدرات یا دکستروز دریافت کردند. پس از دوره ی مکمل سازی، همه ی آزمودنی ها در یک قرارداد ورزشی دویدن سرازیری روی نوارگردان با 65% اکسیژن مصرفی بیشینه، شیب 15- درصد و مدت 30 دقیقه شرکت نمودند. نمونه های خونی در چهار مرحله: قبل و بعد از بارگیری، بلافاصله و 24 ساعت پس از قرارداد ورزشی انجام شد. داده های حاصله به صورت میانگین و انحراف استاندارد با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس، پس تعقیبی بونفرونی و تی مستقل در سطح معنی داری کمتر از 0/05 بررسی شد.
    یافته ها
    کراتین کیناز تام سرمی و احساس درد عضلانی هر دو گروه متعاقب دویدن در سرازیری به طور معنی دار افزایش یافت (P<0/05). با این حال، دامنه ی تغییرات 24 ساعته ی کراتین کیناز تام سرم گروه کراتین به طور معنی داری کمتر از گروه شبه دارو بود (P>0/05). در حالی که تفاوت 24 ساعته ی تورم، انعطاف پذیری، قدرت هم طول بیشینه و توان انفجاری اندام تحتانی دو گروه معنی دار نبود (P>0/05).
    نتیجه گیری
    براساس یافته های حاضر، می توان نتیجه گرفت که بارگیری پنج روزه ی کراتین مونوهیدرات بر تغییرات نامطلوب برخی شاخص های آزردگی عضلانی تاخیری مردان کوهنورد پس از دویدن سرازیری موثر است.
    کلیدواژگان: کوهنوردی، دویدن، آزردگی عضلانی، مکمل های خوراکی، کراتین
  • محمدرضا کردی، سیروس چوبینه، محمد همتی نفر، زینب ملااسماعیلی صفحات 45-52
    مقدمه و هدف
    همورئولوژی، علم مطالعه جریان و تغییر شکل خون در برابر نیروها و فشارهای وارده بر آن می باشد. فعالیت های بدنی مختلف می توانند تغییرات ریولوژیکی متفاوتی ایجاد کنند. هدف از پژوهش حاضر، تعیین تاثیر یک جلسه فعالیت بی هوازی بر پاسخ برخی عوامل ریولوژی خون زنان جوان فعال می باشد.
    روش شناسی: شانزده زن جوان فعال به طور داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند و بصورت تصادفی در دو گروه کنترل (n=8) و تجربی (n=8) قرار گرفتند. گروه تجربی، یک مرحله آزمون بی هوازی RAST را انجام دادند. قبل، بلافاصله و دو ساعت بعد از آزمون خونگیری به عمل آمد. داده ها با استفاده از آزمون آماری تحلیل واریانس یک طرفه با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی LSD تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    آنالیز آماری داده ها نشان داد، هماتوکریت و هموگلوبین بلافاصله بعد از فعالیت افزایش معناداری داشتند که دو ساعت بعد بصورت معناداری کاهش یافتند. در تعداد گلبول های قرمز بلافاصله بعد از فعالیت کاهش معنادار و دو ساعت بعد افزایش معناداری مشاهده شد. حجم پلاسما، بلافاصله پس از آزمون کاهش و دو ساعت بعد از بازیافت افزایش معناداری داشت. با وجود این، تغییرات فیبرینوژن، و سرعت رسوب گلبول قرمز در هیچ یک از دو حالت معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد، تغییرات هموریولوژیکی حاصل از آزمون RAST ناپایدار است و اجرای این آزمون برای افراد فعال از لحاظ تغییرات هموریولوژیکی مشکلاتی ایجاد نخواهد کرد.
    کلیدواژگان: تمرین بی هوازی، فیبرینوژن، هماتوکریت، هموگلوبین
  • فرشاد تجاری صفحات 53-60
    هدف این پژوهش،تعیین و مقایسه نیم رخ روانی مردان جودوکار نخبه ایران در سه گروه سنی بزرگسالان، جوانان و نوجوانان درایران است. به این منظور 218 نفر جودوکار نخبه بزرگسال با میانگین 4/9 25/7 سال، جوان1/4 18/9سال و نوجوان 0/7 7/15 سال بصورت هدفدار انتخاب شدند. آزمودنی ها بوسیله پرسشنامه مهارتهای روانی SASI مورد ارزیابی قرار گرفتد. تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد که میان سه گروه سنی (بزرگسالان، جوانان و نوجوانان)از نظر مهارت های روانی(انگیزش، تمرکز،اعتماد به نفس، تنظیم سطح انرژی روانی، تصویرسازی دهنی، و هدف چینی) اختلاف معنی داری وجود ندارد (P< 0/05) و درگروه های سنی(بزرگسالان، جوانان و نوجوانان)میزان مهارت روانی انگیزش، اعتماد به نفس و هدف چینی در سطح عالی و مهارت روانی تمرکز، کنترل حالات روانی و تصویر سازی ذهنی در سطح خوب قرارداشتند. همچنین نتایج تحقیق حاضر نورم مربوط به امتیاز مهارت های روانی را در جودو کاران نخبه سه رده سنی مشخص کرده است.
    کلیدواژگان: مهارت روانی، جودوکار، کشف و توسعه استعداد
  • مرتضی رضایی صوفی، محمد دوستار، مهدی سعادت صفحات 61-72
    هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین سلامت سازمانی با اثربخشی در اداره کل ورزش و جوانان استان گیلان می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه پرسنل اداره کل ورزش و جوانان استان گیلان تشکیل می دهند. در این پژوهش برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه سلامت سازمانی که محقق ساخته بوده و از 50 سوال تشکیل شده و دارای 11 بخش می باشد و پرسشنامه اثربخشی با 42 سوال در هشت بخش استفاده شد. ثبات درونی هر دو پرسشنامه در یک مطالعه راهنما و با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب 94/0 و 90/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل یافته های پژوهش از آزمون های آماری کالموگراف اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی در سطح معنی داری P≤0.05 استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین تمامی ابعاد سلامت سازمانی شامل ارتباط، مشارکت، تعهد، اعتبار، روحیه، اخلاقیات، عملکرد، تعیین هدف، رهبری حمایتی، کارایی و منابع با اثربخشی سازمان ارتباط مثبت و معنی داری وجود داشت و در نهایت بین سلامت سازمانی با اثربخشی رابطه مثبت و معنی داری مشاهده شد. همچنین نتایج آزمون رگرسیون نشان داد که ابعاد رهبری حمایتی، عملکرد و تعیین هدف پیش بینی کننده مناسبی برای اثربخشی سازمان هستند. در کل نتایج پژوهش از این موضوع حمایت کردند که سلامت سازمانی و ابعاد آن به عنوان یک پیش بینی کننده قوی تا حد زیادی اثربخشی را تحت تاثیر خود قرار می دهند.
    کلیدواژگان: سلامت، سلامت سازمانی، اثربخشی
  • محمدعلی قره، محمدحسن فردوسی، فاطمه سادات مرعشیان صفحات 73-80
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه هوش سازمانی و مولفه های آن با عملکرد شغلی در مدیران تربیت بدنی و هیات های ورزشی شهر اهواز بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مدیران تربیت بدنی وهیات های ورزشی شهر اهواز بود که برای انتخاب نمونه تعداد 108 نفر از جامعه مذکور به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از دو پرسشنامه هوش سازمانی آلبرخت و پرسشنامه عملکرد شغلی پاترسون استفاده گردید. پژوهش حاضر از نوع همبستگی بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری استفاده گردید. آزمون فرضیه تحقیق درسطح (0/05= α) نشان داد که بین تک تک مولفه های هوش سازمانی (بینش اشتراک، سرنوشت مشترک، میل به تغییر، روحیه، اتحاد و توافق، کاربرد دانش و فشار عملکرد) با عملکردشغلی مدیران رابطه معنی داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: هوش سازمانی، عملکردشغلی، مدیران تربیت بدنی، هیات های ورزشی
  • صدیقه حیدری نژاد، محمد بهرامی، طاهره ازمشا صفحات 81-88
    توانمندسازی کارکنان یکی از تکنیک های موثر برای استفاده بهینه از ظرفیت ها و توانایی های آنان جهت دستیابی به اهداف سازمانی است. هدف این پژوهش بررسی تاثیر دوره های آموزش ضمن خدمت بر توانمندسازی دبیران تربیت بدنی شهر اهواز بود. تحقیق حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بوده و به شکل میدانی انجام شده است. جامعه آماری کلیه دبیران تربیت بدنی زن و مرد در سه مقطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان شهر اهواز در سال تحصیلی 1390 بودند (n=398). نمونه آماری با استفاده از جدول مورگان و به روش تصادفی خوشه ایتعیین شد(n=200). ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ویژگی های فردی و پرسشنامه تعدیل یافته توانمندسازی نادری(1386) بود. روایی سازه از طریق تحلیل عاملی (0/88) و پایایی از طریق آلفا کرونباخ (0/98) محاسبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی (ضریب همبستگی اسپیرمن، آزمون یومن ویتنی، تحلیل رگرسیون چندگانه) انجام شد (0/05=α). نتایج تحقیق نشان داد به طورکلی بین دوره های آموزش ضمن خدمت با توانمندسازی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. همچنین بین دیدگاه زنان و مردان در مورد میزان افزایش توانمندسازی بر اثر دوره های آموزش ضمن خدمت تفاوت معناداری مشاهده شد که این میزان در میان دبیران زن بیشتر از دبیران مرد بود. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد از میان دوره های مختلف آموزش ضمن خدمت، دوره های تخصصی پیش بینی کننده قویتر برای توانمندسازی دبیران تربیت بدنی می باشد.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، آموزش ضمن خدمت، دبیران تربیت بدنی
  • محمد احسانی، وجیهه جوانی صفحات 89-98
    هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر نام تجاری تیم های موفق فوتبال بر میزان وفادارای هواداران در تیم های لیگ برتر فوتبال ایران بود. بنابراین این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش پیمایشی است که در آن 384 نفر از هواداران چهار تیم صدر جدول لیگ برتر ایران در نهمین دوره لیگ برتر فوتبال ایران در سال 1388-1389 مورد بررسی قرار گرفتند.. ابزار اندازه گیری مورد استفاده پرسشنامه تداعی تیم ساخته شده توسط گلادن و فانک بود که پایایی آن طبق ضریب آلفای کرونباخ 0/82 و روایی آن بر اساس ضریب کندال 78/0 به دست آمد، استفاده شد. یافته های حاصل از آزمون تحلیل عامل تاییدی و مدل سازی معادلات ساختاری از در مجموع ضرایب تاثیر به دست آمده نشان داد که بعد منافع تداعی نام تجاری تاثیرگذارترین عامل بر میزان وفاداری هواداران به نام تجاری بود و ابعاد نگرش ها و دارایی ها به ترتیب در جایگاه های بعدی قرار داشتند. همچنین مدل به دست آمده گویای تاثیر متقابل این سه بعد بر همدیگر نیز بود. بر این اساس، تمرکز استراتژیکی باشگاه ها بر چهارچوب حاصل، موجبات جذب هواداران وفادارتر به نام تجاری آنها و در نتیجه سودآوری بالاتر باشگاه ها را فراهم خواهد کرد.
    کلیدواژگان: نام تجاری موفق، وفاداری به نام تجاری، تداعی نام تجاری، هواداران
  • سارا کشکر، مجتبی سلیمانی صفحات 99-104
    هدف
    این پژوهش با هدف بررسی ارتباط بین اجرای برنامه خصوصی سازی و توسعه ورزش های همگانی از دیدگاه کارشناسان انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    روش تحقیق از نظر هدف کاربردی، از نظر استراتژی توصیفی و از نظر مسیر اجرا همبستگی بود که به روش میدانی انجام گرفت. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه محقق ساخته بود که با توجه به تحقیقات مختلف و اهداف خصوصی سازی و توسعه ورزش همگانی تهیه شد.
    روایی پرسشنامه به وسیله تعدادی از اساتید مجرب تایید شد و پایایی آن به روش آلفای کرونباخ 89/. گزارش شد. جامعه آماری تحقیق را تمامی اساتید دانشگاه های سطح شهر تهران در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی با گرایش مدیریت و برنامه ریزی تشکیل دادند(N=42) که پرسشنامه بین همه به شکل حضوری توزیع شد و از این بین 33 نفر پرسشنامه را برگشت دادند.
    در این پژوهش از آمار توصیفی به منظور طبقه بندی نمرات، بررسی فراوانی و شاخص های گرایش به مرکز و از آمار استنباطی برای محاسبه ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره به منظور آزمون فرضیه ها استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج تحقیق نشان داد که بین اجرای برنامه خصوصی سازی و توسعه ورزش های همگانی رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین نتایج تحقیق نشان داد که بین مولفه های خصوصی سازی و میزان مشارکت عمومی، اصلاح ساختار ورزش های همگانی، بهینه سازی و کارایی واحدهای مدیریتی رابطه معنی داری وجود دارد ولی بین مولفه های خصوصی سازی و کیفیت خدمات و بهبود وضعیت اشتغال رابطه معنی داری وجود ندارد
    کلیدواژگان: خصوصی سازی، ورزش های همگانی، کارشناسان
|
  • Khosro Ebrahim, Sajad Ahmadi Zadeh, Reza Ghanimati, Abdollah Bagheri, Sirous Sheykhi, Mehdi Ghanimati Pages 11-18
    The purpose of this research was to investigate the effect of endurance training and garlic consumption on VO2max. For this purpose، 33 non- active men with، average age (25. 7±2. 5 yr) randomly divided into four groups: placebo، supplementation، training-placebo and training-supplementation. The Placebo and supplement groups recieved each day for a month 500 mg of starch and garlic powder each each day formonth. Groups daily intake of starch and garlic in addition to three sessions of exercise per week for a three and four had month to run on a treadmill endurance training began. Bruce protocol and gas analyzer was use to determine VO2max. Results showed that VO2max in groups: supplements (1. 75±1.)، training-placebo (2. 62±0. 74) and training-supplements (3. 55±1. 23) were significantly increased compared to placebo (p≤0. 05). Also during the exercise test in two groups training-placebo (41. 62±12. 77 s) and training-supplements (55. 55±28. 68 s) were significantly increased compared to placebo (p≤0. 05). Therefore، endurance training and garlic supplementation was effective on VO2max. But، garlic supplementation had additional effect on increased VO2max in non-active subjects who participated in endurance training.
    Keywords: endurance training, garlic supplementation, non, active men
  • Majid Kashef, Amir Barati, Fereshteh Shahidi, Khalil Khalili Pages 19-26
    The aim of this study is the effect of alternative and continuous aerobic training on inflammatory index، predictor of cardiovascular disease، and correlation of Hs-CRP with body fat percentage in non athlete boys. In this study statistical population is all of the non athlete boys 15-18 years old. statistical sample is 45 subjects with Mean age، height، weight، and BMI inorderis (16. 21±0. 88year،172. 72±5. 18cm،68. 67±12. 07kg،1. 65±3. 99kg/m2) that Samples were divided into three groups randomly simple that each group involved 15subjects. The first group was alternative aerobic training group، second group، continuous aerobic training group and third group، control group. Training protocol included eight-week and every week was performed three sessions alternative and continuous aerobic training in intensity of 60-75percent maximum heartbeat during an hour. Regarding the overload، Three minutes was added into training hour. For assessing the difference Hs-CRP levels and body fat percentage levels before and after training in groups was used t student test. ANOVA statistical method was used to compare Hs-CRP levels and body fat percentage levels among three groups. for assessing inter variation tukey test (p<0. 05) was used and for assessing relations between variables was used Pearson correlation. The results showed that There weren´t significant difference in Hs-CRP levels before and after training. There were Significant difference between body fat percentage levels before and after training in alternative and continuous aerobic training groups (p≤0. 001). There weren´t any significant difference between Hs-CRP levels in alternative and continuous aerobic training. In assessing correlation HS-CRP and body fat percentage there weren´t any significant difference between them before training. But there were significant correlation between them after training just in continuous aerobic training. Regarding results، continuous aerobic training is more suitable than alternative aerobic training for cardiovascular health in young people
    Keywords: HS, CRP –aerobic training alternative, aerobic training continuative, percent body fat, non, athletic boys
  • Seyed Reza Attarzadeh Hoseini, Ziba Rahimiyan Mashhad Pages 27-36
    Background And Aim
    Metabolic Syndrome (Mets) is a cluster of risk factors such as obesity، hyperglycemia، hypertension، dislipidemia which increases cardiovascular disease and type 2 diabetes mellitus. The purpose of this research was to investigate comparison the effect of aerobic training and diet on BMI and Metabolic Syndrome Indexes in overweight and obese women.
    Materials And Methods
    Twenty one patient female volunteers were selected. After the complement of questionnaires، they were randomly divided into two groups; a) aerobic training with diet group (n=11) and b) diet group (n=10). The first group who took part in weekly group sessions for instructing on weight loss (low calorie diet) with the exercise. The second group who took part in weekly group sessions for instruction on weight loss (low calorie diet). Anthropometric characteristics (PBF، BMI، WHR، WC)، VO2peak، and risk factors of metabolic syndrome such as blood pressure، glucose and total cholesterol were measured in several times. Data were analyzed by GLM-Repeated Measures in significance level of P<0/05.
    Results
    Both groups showed a significant reduction in weight، BMI، body Fat percent، mean arterial and systolic blood pressure and an increase in VO2max. Only the first group (aerobic training with diet group) showed a significant decrease in waist circumference، diastolic blood pressure and cholesterol.
    Conclusion
    The Combined program (aerobic training with diet) is more effective on BMI، lowering blood pressure and abdominal fat and provides improvements in Metabolic Syndrome Indexes in overweight/ obese women.
    Keywords: aerobic training, diet, body composition, metabolic syndrome, overweight obese
  • Afshar Jafari, Jabar Bashiri, Farid Etemadiyan, Mansour Aghaei Pages 37-44
    Background
    Based on the conflict results about the effect of creatine supplement on delayed onset muscle soreness (DOMS)، the present study was carried out to determine the effect of creatine monohydrate loading on serum total creatine kinase (CK) and downhill running-induced muscle soreness in male mountaineers.
    Methodology
    Twenty volunteer healthy male mountain climbers (Aged 20-28 year، Body fat 8-12%، and VO2max 50-55 ml/kg/min) in a randomized and double-blind design were divided into two equal creatine and placebo groups. Each participant received 300 mg/kg/day creatine monohydrate or dextrose for five consecutive days. After supplementation period، all subjects were participated in downhill running protocol with 65% maximum oxygen consumption، -15% on a treadmill for 30 minutes. Blood samples were obtained in the four phases: Before and after loading phase; immediately and 24hours after downhill running protocol. Data were expressed as means ± SD and analyzed by repeated measure ANOVA، Bonferroni and independent samples t tests at P<0. 05.
    Results
    The serum total creatine kinase (CK) and perceived muscle pain were significantly increased in both groups after the downhill running (P<0. 05). However، the 24-hour change ranges of serum CK in creatine group were significantly less than in placebo group (P<0. 05) while، the 24-hour differences of lower limb’s swelling، flexibility، maximal isometric strength، and explosive power between two groups were not significant (P>0. 05).
    Conclusion
    Based on the present results، it can be concluded that the 5-day creatine monohydrate loading has effect on some undesirable changes of downhill running-induced muscle soreness in male mountain climbers.
    Keywords: Mountaineering, Running, Muscle soreness, Dietary supplements, Creatine
  • Mohammad Reza Kordi, Sirous Chubineh, Mohammad Hemati Nafar, Zeynab Mollaesmaeili Pages 45-52
    Introduction and
    Objectives
    The aim of this study، determine effect of power training on some blood rheological factors in active young women.
    Methodology
    Sixteen active young women voluntarily participated in this study and randomly divided into two groups: Experimental (n: 8) and Control (n: 8) groups. The experimental group performed RAST anaerobic power test. Blood sample were taken just before، after test and two hours after recovery. Data were analyzed by one-way ANOVA with repeated measures and LSD post hoc tests.
    Results
    The result indicated that، hematocrit and hemoglobin were significantly increased immediately after test and significantly decreased after two hours. Significant reduction in the number of red blood cells immediately after the test، and two hours later، there was a significant increase. Plasma volume decreased immediately after the test and significantly increased after two hours. Despite these changes، fibrinogen، and erythrocyte sedimentation rate were not significant in any of the two modes.
    Conclusions
    The results of this study showed that the rheological changes RAST test is unstable and run the test for active people rheological changes will not cause problems.
    Keywords: Anaerobic Exercise, Fibrinogen, Hematocrit, Hemoglobin
  • Farshad Tojari Pages 53-60
    The purpose of this study is Comparison and determination of psychological profiles of Iran’s elite male judoka in three age categories of cadets، juniors and seniors for talent identification and development in Judo. three goup of elite athletic، cadets (N =68)، juniors (N=82)، seniors (N=68) who voluntairly participated، were examined by the questioner of SASI. the finding revealed that not statistically significantly differ on six psychological factors of motivation، concentration، goal setting، imagery، self control and self confidence between grops. the psychological profiles of cadets، juniors، seniors shows that highest scores on the motiviation،goal setteting and self- confidence. In conclusion، this study shows a profile of psychological aspect of Iranian elite level male Judokas which can be considered as a valuable model in talent identification and development in Judo.
    Keywords: talent identification, judokar, psycologicl profile
  • Morteza Rzaei Soufi, Mohammad Doustar, Mehdi Sadat Pages 61-72
    The purpose of present study was Investigation the relationship between organization health and effectiveness in ministry of youth affairs and sports of Guilan province. Statistical community of present study was the entire employees of ministry of youth affairs and sports of Guilan province. For data’s gathering two questionnaires used، consist of organization health Questionnaire (50 questions) with 11 subscales and effectiveness questionnaire (Eidi، 1390، 42 questions) with 8 subscales. Cronbach''s alpha coefficient was utilized in a pilot study to examine the internal reliability of OHQ (r=0. 94) and EQ (r=0. 90). Data were analyzed with one-sample kolmogrov-smirnov، Pearson Correlation coefficient، and Liner regression in significance level of P≤0. 05. Results showed that there is significant correlation between all dimensions of organization health consist of communication، participation، commitment، credibility، morale، ethics، performance، goal setting، supportive leadership، efficiency، and resources with organization effectiveness. At last we found significant relationship between organization health and effectiveness. Also، results of regression showed that supportive leadership، performance، and goal setting dimensions of organization health were appropriate predictors for effectiveness. In whole، findings supported the notion that organization health and its dimensions were as a strong predictor of effectiveness.
    Keywords: Health, Organization Health, Effectiveness
  • Mohammad Ali Ghareh, Mohammad Ferdosi, Fatemeh Sadat Marashiyan Pages 73-80
    The present study investigated the relationship between organizational intelligence and its components with Job performance on Board of Physical Education and Sport in Ahvaz city. The study population consisted of all the athletic directors of physical education and sport of Ahvaz city. 108 persons was selected as a sample by simple randomly sampling. To collect data، was used from two questionnaires entitled Albrecht for organizational intelligence and Paterson for Job performance. The type of this study was correlation. to analyze data were used the Pearson correlation coefficient and multiple regression. The test of research hypothesis (level0/05 = α) showed that there is a significant relation between all components of organizational intelligence (Strategic vision، shared fate، Appetite for change، spirit، Alignment congruence، Knowledge deployment and performance pressure) and Job performance on Board of Physical Education and Sport.
    Keywords: organizational intelligence, Job performance, Physical Education managers, sports Board
  • Sedigheh Heydarinejad, Mohammad Bahrami, Tahere Azmsha Pages 81-88
    Staff’s empowerment is one of the most effective techniques for optimum use of their potentials and abilities to achieving organizational goals. The goal of this research was studying the effect of in-service training courses on empowerment of physical education training. The statistical society of this research was all women and men physical education training in 3 levels of primary، secondary and high school in Ahvaz city (N= 398)، that statistical sample was determined by using of Morgan table (n=200) This research is descriptive-corrolational type and was conducted by field research. For data collection has used of Naderi empowerment adjustment questionnaire (2007). In addition to، formal and contend verifying of questionnaire that certified by masters of physical education faculty، also، verifying of questionnaire structure has done by using of exploratory factor analysis and varimax gyration (KMO=0. 882). The questionnaire stability reported (0. 987) in kronbakh alpha method. The data analysis has done by using of kolmogroph-smearof test، Freidman test، multiple regression analysis (α=0. 05). The result of research shows، generally، there is a positive and significance relation between (r=0. 16، sig=0. 003). in-service training courses had the most effect on the dimensions of (Responsibility، competition، choosing strategy and learning) and there is multiple relation between different dimensions of empowerment with in-service training courses. In addition just، research dimension (p=0. 001، t=3. 39) is qualified for prediction of on duty training courses of physical education trainers. Also، the amount of empowerment increasing on effect of in-service training courses between women trainers was more than men trainers. Also، results of multiple regression showed among several in service training،especialcoursesare most predictive for teacher’s empowerment
    Keywords: empowerment, in, service training, physical education trainers
  • Mohammad Ehsani, Vajihe Javani Pages 89-98
    This study aims to survey influencing of brand association dimensions on fans’ brand loyalty in Iranian professional football league. The study was practical and descriptive- survey. A sample of Iranian football fans of four top teams in 2010-2011 season replied questionnaires (n=384). Team association questionnaire had developed by Gladeen and Faunk in 2001، used this study. Also، Cronbach’s alphas coefficient (0/82) and Kendall coefficient (0/78) estimated reliability and validity of measures. For analyzing of hypothesis utilized confirmatory factor analysis and structural equation model. Results demonstrated the dimension of benefits was the most effective factor. And attitudes and attributes located the second and third rank. Also these dimensions have interaction with each other. There for، the clubs can attract more loyal fans and gain benefits by focusing on this framework for setting strategies.
    Keywords: Brand Loyalty, brand attributes, brand attitudes, brand benefits
  • Sara Kashkar, Mojtaba Soleymani Pages 99-104
    Aim
    This study examined the relationship between the privatization components and the development of recreational sport were of the experts view.
    Method
    The research method was correlation method. The instrument was a questionnaire which was prepared by the researchers and some qualified sport management expert confirmed its validity and it''s reliability was assessed in a pilot study which it''s result reported a suitable reliability for the questionnaire (α= 0. 89). The statistical society of this research was the sport management experts who worked as academic staff in Tehran Universities. The sample was equal to the society and no sampling method was used. Statistical method used In this study to test the hypothesis was Pearson correlation and multiple regression method.
    Results
    The research results showed that there was significant correlation between the privatization components and development of the recreational sport. Also، results showed that there was significant correlation between privatization components and public participation، structural reformation، optimization and efficiency. no significant correlation was obtained between privatization components and the quality of service and improvement of the employment.
    Keywords: Privatization, recreational sport, development