فهرست مطالب

نشریه مطالعات طب ورزشی
پیاپی 14 (پاییز و زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/08
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سید حسین حسینی مهر*، مهرداد عنبریان، محمد تقی خسروی صفحات 15-30
    هدف از این مطالعه، بررسی و مقایسه ی ریتم اسکاپولوهومرال و نسبت قدرت ایزومتریک عضلات آگونیست به آنتاگونیست شانه در بازیکنان هندبال و افراد غیر ورزشکار بود. تعداد 40 آزمودنی (20 بازیکن هندبال با میانگین سنی 1/2±21/22 سال و 20 غیر ورزشکار با میانگین سنی 3/2±21/22 سال) به صورت تصادفی به عنوان نمونه ی آماری انتخاب شدند. برای اندازه گیری قدرت ایزومتریک عضلات شانه از دینامومتر دستی نیکلاس و برای اندازه-گیری دامنه ی حرکتی بازو و کتف از اینکلینومتراستفاده شد. ریتم اسکاپولوهومرال از تقسیم الویشن بازو بر چرخش بالایی کتف در زوایای 45، 90، 135، از 45 تا 90 و از 90 تا 135 درجه ابداکشن شانه در صفحه ی فرونتال محاسبه شد. نتایج این مطالعه نشان داد که درمقایسه ی نسبت قدرت عضلات آگونیست به آنتاگونیست، تفاوت معنی داری بین شانه ی برتر و غیربرتر افراد غیرورزشکار وجود نداشت؛ در حالی که در بازیکنان هندبال در نسبت قدرت عضلات ابداکتور به اداکتور (002/0 p=) تفاوت معنی داری بین شانه ی برتر و غیر برتر وجود داشت. همچنین در ریتم اسکاپولوهومرال، تفاوت معنی داری در زوایای مختلف ابداکشن شانه، بین شانه ی برتر و غیر برتر افراد غیر ورزشکار وجود نداشت؛ در حالی که در بازیکنان هندبال تفاوت معنی داری در ریتم اسکاپولوهومرال در90 درجه (01/0 p=)، 135 درجه (02/0 p=) و از 45 تا 90 درجه ی ابداکشن (02/0 p=) بین شانه ی برتر و غیر برتر وجود داشت. با توجه به نتایج مطالعه ی حاضر، تعادل گروه های عضلانی شانه، به ویژه تعادل نسبت عضلات ابداکتور به اداکتور در شانه ی برتر ورزشکاران پرتاب از بالای سر که فعالیت آنها به صورت یک طرفه صورت می گیرد، برای جلوگیری از برهم خوردن ریتم اسکاپولوهومرال توصیه می شود.
    کلیدواژگان: ریتم اسکاپولوهومرال، قدرت عضلات شانه، دامنه ی حرکتی شانه
  • فواد صیدی صفحات 31-44
    تغییر در راستای مناسب سر بر روی بدن و متعاقبا مفاصل گردنی و بازو یکی از عوامل خطرزای گزارش شده در تحقیقات پیشین است. هدف از این تحقیق، بررسی اثر یک برنامه ی 12 هفته ای تمرینات اصلاحی در افراد مبتلا به ناهنجاری سر و شانه به جلو بود. به این منظور، 40 فرد (20 مرد و 20 زن) دارای ناهنجاری های سر به جلوی بزرگ تر از 46 درجه و شانه به جلوی بزرگ تر از 52 درجه با میانگین سنی 67/1±08/21 سال، وزن 70/12±23/63 کیلوگرم و قد 44/10±21/170 سانتی متر به صورت هدفمند انتخاب شدند. این افراد به طور تصادفی به دو گروه 20 نفره ی تجربی و کنترل تقسیم شدند. از روش عکس برداری از نمای نیمرخ برای اندازه گیری هم زمان زوایای سر و شانه به جلو استفاده شد. یافته های تحقیق با استفاده از روش های آمار توصیفی و مقایسه ای (آزمون آماری تی زوجی) تجزیه و تحلیل شد و نتایج حاکی از کاهش معنادار زوایای سر و شانه به جلو در افراد گروه تجربی و اندازه ی اثر بزرگ برنامه ی تمرینات اصلاحی مورد استفاده در تحقیق حاضر بود. در نتیجه، استفاده از این برنامه در افراد مبتلا به ناهنجاری های مذکور توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سر به جلو، شانه به جلو، تمرینات اصلاحی
  • عفت بمبئی چی، نادر رهنما*، فواد محمودی صفحات 45-58
    بیماری پارکینسون یک عارضه ی پیش رونده ی مزمن است که سیستم عصبی مرکزی را تحت تاثیر قرار می دهد و با ایجاد اختلال در عقده های قاعده ای مغز، مشکلات حرکتی زیادی را در بیماران ایجاد می کند. هدف این تحقیق، بررسی تاثیر تمرینات ترکیبی)تعادلی و قدرتی(بر تعادل، انعطاف پذیری و عملکرد حرکتی بیماران مرد مبتلا به پارکینسون بود. تعداد 22 نفر از بیماران مبتلا به پارکینسون شهرستان اصفهان به صورت در دسترس انتخاب و داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند که به صورت تصادفی در دو گروه تجربی (11 نفر) و گروه کنترل (11 نفر) تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 10 هفته به انجام برنامه ی تمرینی منتخب پرداختند. قبل و بعد از دوره ی تمرینی، تعادل ایستا (چشمان باز و بسته)، انعطاف پذیری (آزمون بشین و برس) و عملکرد حرکتی (با پرسش نامه ی UPDRS) تمامی بیماران اندازه گیری و نتایج با استفاده از t وابسته و مستقل٬ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در بیماران گروه تجربی، تعادل (پای برتر و غیربرتر و در هر دو حالت چشمان باز و بسته)، انعطاف پذیری و عملکرد حرکتی بعد از مداخله ی تمرینی به طور معناداری بهبود یافت (P< 0.05). در متغیر های فوق، تفاوت معناداری بین دو گروه تجربی و کنترل مشاهده شد. (P< 0.05) از یافته های تحقیق می توان نتیجه گیری کرد که تمرینات مقاومتی و تعادلی باعث بهبود تعادل، انعطاف پذیری و عملکرد حرکتی در بیماران مبتلا به پارکینسون شده است. بنابراین می تواند به عنوان یک مداخله ی تمرینی برای این دسته از بیماران توصیه شود.
    کلیدواژگان: پارکینسون، تعادل، انعطاف پذیری، عملکرد حرکتی
  • مصطفی حاج لطفعلیان*، شهرام لنجان نژادیان، حسین مجتهدی صفحات 59-72
    هدف از این مطالعه، بررسی برخی از پارامترهای سینتیکی مفاصل پای ضربه و انجام مقایسه بین دو شوت زمینی و هوایی به کمک مدل دینامیکی مناسب بود. بدین منظور از 6 نفر ورزشکار ماهر با میانگین سن: 2/2± 16/25 سال، وزن: 6/6±8/70 کیلوگرم و قد: 5/6±173 سانتی متر، دعوت شد تا به عنوان آزمودنی در تحقیق شرکت کنند. به منظور محاسبه ی سینماتیک حرکت، تعداد 5 مارکر به نقاط آناتومیکی پای ضربه متصل و از حرکت شوت زمینی و هوایی ورزشکاران با دو دوربین کاسیو (ZR200) با سرعت نمونه برداری 240 فریم بر ثانیه تصویر گرفته شد. برای انجام تحلیل سینتیکی حرکت، داده های سینماتیکی بدست آمده از پردازش تصویر، وارد مدل دینامیکی شد که بوسیله نرم افزار شبیه ساز مکانیکی ساخته شده بود. مدل ساخته شده دارای 4 درجه ی آزادی شامل فلکشن و آبداکشن ران، اکستنشن زانو و پلانتار فلکشن مچ بود. نتایج پژوهش نشان داد که دو شوت زمینی و هوایی در گشتاور ایجاد شده در فلکشن ران و پلانتار فلکشن مچ، با یکدیگر اختلاف معنی دار داشتند. بعلاوه هیچگونه اختلاف معنی داری بین دو شوت در گشتاور آبداکشن ران و اکستنشن زانو مشاهده نشد. در نهایت باید گفت وجود یک ترتیب توالی وار در بروز گشتاور مفاصل، عامل انجام یک شوت هماهنگ و پر قدرت است.
    کلیدواژگان: شوت روی پا، سینتیک، مدل دینامیکی، گشتاور مفاصل
  • هادی صمدی*، رضا رجبی، محمدحسین علیزاده، علی اشرف جمشیدی صفحات 73-90
    بی ثباتی عملکردی مچ پا از شایع ترین عوارض ناتوان کننده اسپرین حاد مچ پاست که غالبا به دور ماندن ورزشکار از فعالیت ورزشی منجر می شود. هدف از این کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده بررسی اثر شش هفته تمرینات عصبی-عضلانی تحت نظارت با تخته تعادل و تخته لغزان بر کنترل وضعیتی پویا و عملکرد اندام تحتانی ورزشکاران مبتلا به بی-ثباتی عملکردی مچ پاست. 28 دانشجوی تربیت بدنی ورزشکار پسر مبتلا به بی ثباتی عملکردی که به طور داوطلبانه در این مطالعه شرکت داشتند، به صورت تصادفی به دو گروه تمرین (14=n) و کنترل (14=n) تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل شش هفته تمرینات عصبی-عضلانی پیش رونده تحت نظارت، با استفاده از تخته تعادل و تخته لغزان بود. عملکرد اندام تحتانی با استفاده از پرسشنامه های اندازه گیری توانایی مچ پا و پا در فعالیت های روزانه و ورزشی و کنترل وضعیتی پویا با استفاده از آزمون تعدیل شده ستاره، اندازه گیری شدند. امتیازات آزمون ستاره تعدیل شده در هر سه جهت قدامی، خلفی داخلی و خلفی خارجی در گروه تمرین، در مقایسه با گروه کنترل بهبود معنی داری نشان داد (05/0 > P). همچنین آزمودنی های گروه تمرین، در مقایسه با گروه کنترل بهبود معنی-داری در امتیازات پرسشنامه های اندازه گیری توانایی مچ پا و پا در فعالیت های روزانه و ورزشی نشان دادند (05/0 > P). انجام شش هفته تمرینات پیش رونده تحت نظارت عصبی-عضلانی با استفاده از تخته تعادل و تخته لغزان به طور معنی داری عملکرد اندام تحتانی اندازه گیری شده و کنترل وضعیتی پویا ورزشکاران مبتلا به بی ثباتی عملکردی مچ پا را بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: بی ثباتی عملکردی مچ پا، مقیاس سنجش توانایی پا و مچ پا، کنترل وضعیتی پویا، تمرینات عصبی، عضلانی
  • علی سلیمی*، شهرام لنجان نژادیان، احمدرضا موحدی صفحات 91-108
    هدف از انجام تحقیق حاضر، بررسی سینماتیکی و سینتیکی پرتاب های آزاد موفق و ناموفق بسکتبال با استفاده از اطلاعات به دست آمده از برنامه ی پردازش تصویر و مدل سازی دینامیکی بود. شرکت کنندگان شش نفر از بسکتبالیست های حرفه ای با میانگین سن 09/2 ± 23 سال بودند. برنامه ی پردازش تصویر در MATLAB طراحی شد تا مختصات دو بعدی به دست آمده از تصویر دوربین ها (u & v) را به زوایای بین مفاصل تبدیل کند. زوایای محاسبه شده ی بین مفاصل به عنوان ورودی به مدل دینامیکی داده شد و اطلاعات سینتیکی مانند ضربه ی زاویه ای و بیشینه ی گشتاور به عنوان خروجی به دست آمد. از آزمون ناپارامتریک ویلکاکسون با نرم افزار SPSS نسخه ی 18 برای مقایسه ی پرتاب های موفق و ناموفق در سطح 05/0 استفاده شد. نتایج نشان داد در پرتاب های موفق، مفصل مچ دست (046/0 p ≤) دارای فلکشن بیشتر و مفصل آرنج (028/0 p ≤) دارای فلکشن کمتر نسبت به پرتاب های ناموفق است. سرعت زاویه ای هر سه مفصل در لحظه ی رهایی در پرتاب های موفق بیشتر از پرتاب های ناموفق بود، اما در سرعت زاویه ای مچ دست و آرنج اختلافات، معنی دار شد. در بررسی ضربه ی زاویه ای اختلاف معنی داری بین پرتاب موفق و ناموفق وجود نداشت، اما در پرتاب های موفق، بیشینه ی گشتاور مفصل مچ دست بیشتر از پرتاب های ناموفق بود (046/0 p ≤). در یک نگاه کلی، به نظر می رسد افزایش در سرعت زاویه ای مفصل مچ دست که ناشی از گشتاور بیشتر در این مفصل می باشد، در موفقیت پرتاب های آزاد تاثیر داشته است.
    کلیدواژگان: مدل دینامیکی، بیومکانیک، پرتاب آزاد بسکتبال، دوربین پرسرعت
  • حمید جعفرنزاد گرو، علی اصغر نورسته صفحات 109-120
    تعادل نیاز به تعامل پیچیده سیستم های دهلیزی، بینایی و حسی پیکری دارد. هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه ی قدرت عضلات اکستنسور زانو و تنه با تعادل بود. 297 نفر از دانش آموزان مقطع راهنمایی استان گیلان توسط نمونه گیری خوشه ایبرای این مطالعه انتخاب شدند. از آزمون تعادل ستاره برای ارزیابی تعادل و دینامومتر برای قدرت عضلات اکستنسور زانو و تنه استفاده شد. برای ارزیابی فرضیه های پژوهش از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره استفاده شد. سطح معناداریT برابر 05/0 در نظر گرفته شد. نتایج پژوهش همبستگی معناداری را بین قدرت هر سه گروه عضلات اکستنسور زانو، تنه و ران با تعادل نشان داد. با توجه به نتایج تحقیق به نظر می رسد عضلات اکستانسور تنه و زانو از عوامل موثر در اجرای آزمون تعادلی ستاره هستند.
    کلیدواژگان: تعادل، عضلات اکستانسور تنه، عضلات اکستانسور زانو، اکستنسور ران
  • مجتبی عشرستاقی، الهام شیرزاد*، احمدرضا عرشی صفحات 121-134
    مرحله ی تیک آف مهم ترین بخش یک اجرای پرش طول است و هدف اصلی آن تبدیل مناسب سرعت افقی به سرعت عمودی است. هدف از انجام این تحقیق، مقایسه ی ورزشکاران پرش طول سطح بالای آسیایی با نخبگان جهانی این رشته در اجرای تیک آف بود. نمونه های این تحقیق، هشت ورزشکار مرد رشته ی پرش طول با میانگین رکورد 28/0± 68/7 متر بودند که در چهارمین دوره ی مسابقات دوومیدانی داخل سالن بزرگ سالان قهرمانی آسیا در تهران شرکت داشتند. از 37 اجرای ورزشکارها حین برگزاری مسابقه با فرکانس 300 هرتز فیلم برداری شد و متغیرهای مورد نظر با استفاده از نرم افزار آنالیز حرکت به دست آمد. متغیرهای تحقیق، با استفاده از آزمون تی، یک نمونه ی مستقل با مقادیر مرجع مربوط به نخبگان جهان، مقایسه و تفاوت های معنادار در سطح 05/0 گزارش شد. نتایج به دست آمده، وجود تفاوت را، هم در الگوی سرعت و هم در نحوه ی اجرای مرحله ی تیک آف نشان داد. سرعت عمودی (001/0p<)، سرعت افقی (001/0p<)، کمترین زاویه ی زانو در مرحله ی تیک آف (046/0p=) و طول گام آخر (001/0p<)، کمتر از مقادیر مرجع بود. زمان تماس (003/0p=)، زاویه ی انحراف (001/0p<) و زاویه ی زانو در لحظه ی تماس (001/0p=)، بیشتر از مقادیر مرجع به دست آمد و افت شدید سرعت در فاز اول تیک آف مشاهده شد. به نظر می رسد که شرکت کننده های این مسابقه، علی رغم آگاهی از نکات تکنیکی، در اجرای صحیح آن ضعف داشتند. نظارت مداوم بر تمرین ها با استفاده از ابزارهای تحلیل حرکت برای تصحیح اشتباهات تکنیکی در کنار برنامه ریزی برای افزایش قدرت اکسنتریک اکستنسورهای زانو و افزایش سرعت بیشینه، ارتقای رکورد را در پی خواهد داشت.
    کلیدواژگان: تیک آف پرش طول، تکنیک، سرعت، قدرت
  • شیرین عالی*، فرهاد رضازاده صفحات 135-150
    کودکان معلول به سبب محدودیت های جسمانی در معرض کم تحرکی و کاهش فعالیت بدنی هستند. مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل آمادگی جسمانی کودکان معلول بینایی و شنوایی و ارتباط آن با معلولیت صورت گرفت. در این مطالعه مورد شاهدی16 کودک نابینا و 30 کودک ناشنوای 6-12 ساله به صورت هدفمند و از جامعه در دسترس انتخاب و 60 کودک سالم بعنوان گروه کنترل در پژوهش شرکت نمودند. در بررسی آمادگی جسمانی متغیرهای آمادگی قلبی تنفسی (تست پله سه دقیقه ای)، قدرت پنجه برتر و استقامت عضلانی (دراز و نشست)، انعطاف پذیری (خمش و رسش و بلند کردن تنه) و تعادل ایستا (آزمون اصلاح شده لک لک) و پویا (زمان برخاستن و نشستن) ارزیابی شدند. برای تحلیل نتایج از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی LSD استفاده گردید. نتایج نشان داد که قدرت پنجه دست برتر نابینایان کمتر از ناشنوایان (007/0=p) و افراد سالم(007/0p=)، استقامت قلبی تنفسی نابینایان و ناشنوایان کمتر از گروه سالم بود(001/0p=). همچنین در آزمون استقامت عضلانی (001/0p=)، انعطاف پذیری تنه (001/0p=) و تعادل ایستا و پویا تفاوت معناداری بین گروه نابینایان و ناشنوایان مشاهده شد (001/0p=). اما این اختلاف بین گروه ناشنوایان و سالم مشاهده نگردید (171/0p=، 935/0p=). نتایج آزمون انعطاف پذیری پشت و همسترینگ نیز تفاوت معناداری بین گروه ها نشان نداد (365/0p=). به نظر می رسد که اختلالات حسی موجب ضعف برخی از فاکتورهای آمادگی جسمانی مانند استقامت قلبی تنفسی، استقامت و قدرت عضلانی و تعادل کودکان معلول حسی به خصوص نابینایان میگردد، لذا توجه بیشتر به برنامه های آمادگی جسمانی معلولان حسی و هدایت این کودکان به سمت فعالیتهای ورزشی ضروری به نظر میرسد.
    کلیدواژگان: آمادگی جسمانی، نابینا، ناشنوا، اختلالات حسی
|
  • Seyed Hossein Hosseinimehr *, Mehrdad Anbarian, Mohammad Taghi Khosravi Pages 15-30
    The purpose of this study was to investigate the scapulohumeral rhythm and isometric strength ratio of shoulder agonist to antagonist muscles in handball players and non-athletes. 40 subjects (20 handball players، age: 22. 21±2. 1 years، and 20 non-athletes، age: 22. 21±2. 3 years) volunteered for this study. Manual Muscle Test (MMT) was used to measure isometric strength of shoulder muscles and two inclinometers were used to measure humeral and scapula range of motion. Scapulohumeral rhythm was calculated from division humeral elevation to upward rotation of the scapula at 45°، 90°، and 135°، from 45° to 90° and from 90° to 135° abduction in frontal plane. There is no significant difference in ratio of agonist to antagonist muscles between dominant and non-dominant shoulder in non-athletes; while there is significant difference in ratio of abductor to adductor muscles (p=0. 002) between dominant and non-dominant shoulder in handball players. Also، there is no significant difference in scapulohumeral rhythm at different angles of abduction between dominant and non-dominant shoulder in non-athletes while there is significant difference in scapulohumeral rhythm at 90° (p=0. 01)، 135° (p=0. 02) and from 45° to 90° abduction (p=0. 02) between dominant and non-dominant shoulder. We suggest shoulder muscles balance (abductor to adductor especially) in dominant shoulder of overhead throwers that perform their activities unilaterally for prevention of perturbation of scapulohumeral rhythm.
    Keywords: Scapulohumeral rhythm, Shoulder muscles strength, Shoulder range of motion
  • Foad Seidi Pages 31-44
    Change in the proper alignment of head on the body and subsequently in the cervical and glenohumeral joints is one of the risk factors reported in the previous studies. The purpose of this study was to investigate the influence of a 12-week corrective exercises program on forward head (FH) and forward shoulder (FSh) deformities. Forty subjects (20 males، 20 females) with excessive FH (>46º) and FSh (>52º) angles were chosen as samples using purposive sampling method. The average of age، weight and height of the samples were 21. 08±1. 67 years، 63. 23±12. 70 kg، and 170. 21±10. 21 cm respectively. The subjects were randomly divided into two groups of 20 experimental and control groups. Photogrammetric method technique was used to measure the angles of the FH and FSh. Data were analyzed using descriptive and comparative (Paired sample t test) statistical methods. The results demonstrated a significant decrease in the angles of forward head and shoulder in the experimental group. Also، the Cohen’s effect size of the exercise program was “large”. Therefore، using this program is recommended in subjects with these deformities.
    Keywords: Forward head, Forward shoulder, Corrective exercises
  • Dr Effat Bambaeichi, Dr Nader Rahnama *, Foad Mahmoudi Pages 45-58
    Parkinson’s Disease (PD) is a progressive neurologic disorder in older age groups، which affects the central nervous system. The disease creates disruption in the basal ganglia of the brain; therefore the patient makes a lot of movement problems. The purpose of this study was to investigate the effect of combined training (balance and resistance) on balance، flexibility and motor function of PD patients. Twenty-two subjects with PD from Isfahan selected and randomly assigned into an intervention (N=11) and control groups (N=11). Patients in experimental group participated in a training program for 10 weeks. Before and after the training program static balance (opened and closed eyes)، flexibility (sit and reach test)، and motor function (with UPDRS) of all patients were assessed. The data were analyzed using independent and dependent t-test. In the experimental group patients، balance (both dominant and non-dominant legs، both opened and closed eyes)، flexibility and motor function were significantly improved after intervention program (P<0. 05). Furthermore، significant differences were found between groups in all variables (P<0. 05). It can be concluded that resistance and balance training program improves balance، flexibility and motor function in PD، therefore، it can be recommended as a modality for these patients.
    Keywords: Parkinson, Balance, Flexibility, Motor Function
  • Mostafa Lotfalian *, Shahram Lenjannejadian, Hossein Mojtahedi Pages 59-72
    The aim of the present study was to examine the difference between maximum effort low drive and high drive soccer instep kick in kinetic parameters by developing dynamic model. Six skilled collegiate soccer players volunteered as subjects in the study. Average of the subjects individual characteristic have contained، age: 25/16±2/2 years، weight: 70/6±6/6 Kg and height: 173±6/5 cm. In order to calculate the lower extremity joints kinematic parameters and kicks velocity، five markers attached to anatomical points of the foot (iliac crest، greater trochanter of femur، lateral epicondyle of knee، lateral malleolus and lateral phalanges of foot) and their movements were filmed at 240 Hz with two Casio ZR200 cameras. In order to calculate kinetic parameters of motion، kinematic parameters were entered into the model. This model was built with Simmechanics software and it had 4 degree of freedom. The results indicate that there were significant difference between low drive and high drive instep kick in thigh flexion and ankle plantar flexion moment. Also no significant different were found in thigh abduction and knee extension moment among low drive and high drive kicks. Finally، to demonstrate a powerful and coordinate soccer instep kick، joint torque should occur with a sequence.
    Keywords: Instep kick, Kinetic, Dynamic model, joint moment
  • Mr Hadi Samadi *, Dr Reza Rajabi, Dr Mohammad Hosein Alizadeh, Dr Ali Ashraf Jamshidi Pages 73-90
    Functional ankle instability is the most common residual and debilitating symptoms of acute ankle sprain leading to lose of training and competition in athletes. The purpose of this randomized controlled trial was to investigate the effect of six weeks neuromuscular training with wobble board and rocker board on dynamic postural control and self-reported function in individuals with functional ankle instability. Twenty eight male athletes from physical education faculty voluntary participated in this study and randomly assigned to a training group (n=14) and a control group (n=14). The training program consisted of six weeks progressive supervised neuromuscular training with wobble board and rocker board. Self-reported function and dynamic postural control was measured using Foot and Ankle Ability Measure (FAAM) and FAAM Sport and modified star excursion balance test (MSEBT) respectively. The experimental group compared with control group had significant improvement in FAAM and FAAM Sport scores (P <0. 01) and in reach distances with the anterior، posteromedial and posterolateral directions of the MSEBT (P <0. 05). Six weeks progressive supervised neuromuscular training with wobble board and rocker board significantly improved self-reported and dynamic postural control as assessed with MSEBT in male athletes with functional ankle instability.
    Keywords: functional ankle instability, Foot, Ankle Ability Measure, dynamic postural control, neuromuscular training
  • Ali Salimi *, Shahram Lenjannejadian, Ahmadreza Movahedi Pages 91-108
    The main purpose of the present study was to investigate the kinematics and kinetics of successful versus unsuccessful basketball free throws using data from picture analyzer program and dynamic modeling. Six professional basketball players (age = 23±2. 09 years) participated in our study. The picture analyzer program was designed in MATLAB software to convert the two-dimensional coordinate obtained from two cameras picture (u & v) to the joints angles. The joint angles were given as input to the dynamic model. Outputs were obtained kinetic data including the angular impulse and maximum torque. Wilcoxon test using SPSS statistical software version 18 was used to compare successful and unsuccessful free throws at significant levels of 0. 05. The results showed that wrist joint (p ≤ 0. 046) had significantly more flexion in successful versus unsuccessful shots while elbow (p ≤ 0. 028) remained significantly less flexed in successful shots. Wrist and elbow angular velocity was found to be significantly higher in successful versus unsuccessful shots at the time of ball release. The results showed that there were no significant differences between successful and unsuccessful free throws in angular impulse but in successful free throws، wrist maximum torque was more than it in unsuccessful free throws (p ≤ 0. 046). In general seems increase the wrist angular velocity that it is due the greater torque، had been effected on successful free throws.
    Keywords: dynamic model, biomechanics, basketball free throws, high speed camera
  • Hamid Jafarnejadgro, Aa Norasteh Pages 109-120
    Balance involves a complex of dynamic interactions of vestibular، visual، and somatosensory information. The aim of the present study was to evaluate relationship between knee and trunk extensor muscles strength with balance. 297 male students of guidance level of Guilan Province were selected through cluster random sampling. Star excursion balance test and a dynamometer were used to measure balance and strength of knee and trunk extensor muscles respectively. Pearson correlation coefficient and multivariate regression were used to test the hypothesis of the study. α level was set 0. 05. The results of the study showed a significant correlation between three groups of muscles strength with balance. By regarding the results of the study، it seems that knee، hip and trunk extensor muscles strength have basic role in balance.
    Keywords: Balance, Trunk Extensor Muscles, Knee Extensor Muscles, Hip extensors
  • Mojtaba Ashrostaghi, Elham Shirzad *, Ahmadreza Arshi Pages 121-134
    Take-off is considered as a critically important phase in Long Jumps. Efficient transformation of velocities from horizontal to vertical forms the fundamental goal of this part. The objective of this article is to compare the take-offs performed by elite Asian long jump athletes and their world-class counterparts. 37 performances from 8 male long jump athletes with averages of 7. 68±0. 28 m، in Fourth indoor Asian senior athletics championships held in Tehran were recorded at 300 Hz. The intended variables were analyzed using motion analysis software and one-sample t-test with significant level of 0. 05 was adopted to make comparison to data available on world class elite. Differences were observed both in velocity profiles and in take-off performances. Variables such as vertical (p<0. 001) and horizontal velocity (p<0. 001)، lowest knee angle at the take-off (p=0. 046) and the last stride length (p<0. 001) were lower and contact time (p=0. 003)، inclination angle (p<0. 001) and touch-down knee angle (p=0. 001) were found to be higher than the available data on world class elite athletes. Furthermore، a sharp fall of velocity in the first phase of take-off was observed. It would seem that those attending the Asian championships were unable to provide a suitable technical performance، although they were obviously familiar with the techniques. Constant supervision of practice sessions through implementation of motion analysis systems، to identify، reduce or eliminate technical mistakes is highly recommended. In addition، conditioning programs to enhance eccentric strength of knee extensors and thus improve the maximum velocities are highly recommended to improve individual records.
    Keywords: Long Jump Take, off, Technique, Speed, Strength
  • Shirin Aali *, Farhad Rezazade Pages 135-150
    Children with disabilities due to physical limitations are at risk of lack of exercise and reduced physical activity. The purpose of this study was the examination of the physical fitness in children with sensory impairment. In this case-control study 16 blind children and 30 deaf children (6-12 yr) participated as the sample groups. 60 healthy children also participated as the control group. For assessing physical fitness the aerobic fitness (3minute step test)، muscular endurance (sit ups)، hand grip strength test، flexibility (sit-and-reach and trunk-lifting) and static and dynamic balance (modified flamingo test and Timed-up-and-Go) were measured. One-Way ANOVA and LSD post hoc test was used for data analyzing. Data analyze showed that hand grip strength test results of blinds were less than deaf and healthy subjects (p=0/007). Aerobic fitness in blind and deaf children were less than healthy children (p=0/001). There were no significant difference in the results of Sit and reach test among groups (p=0/365). However، there were significant difference among groups in Sit up (p=0/001) and trunk lift (p=0/001) test results. Static and dynamic balance test results showed significant difference between blind and deaf groups (p=0/001)، but there were no statistical difference between deaf (p=0/17) and healthy subjects (p=0/935). According to the findings of the present study، sensory impairment leads to poor physical fitness such as aerobic fitness، muscle strength and endurance and balance. Therefore، early screening of physical fitness and designing proper physical fitness and exercise training programs appears to be essential to improve children''s physical condition.
    Keywords: Physical fitness, Blind, deaf, Sensory impairment