فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی البرز - سال سوم شماره 1 (زمستان 1392)

نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز
سال سوم شماره 1 (زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کامیار توکلی طبسی*، شبنم محمدی، نیوشا برکاتی صفحات 1-6
    مقدمه
    سالهاست که قرار دادن سوندهای دبل جی بعنوان عمل مستقل یا جزئی از سایر اعمال اورولوژیک رایج شده است. گر چه این سوندها باعث رفع بسیاری از مشکلات بیماران می شود ولی به خودی خود نیز می تواند علائم و مشکلاتی برای بیمار ایجاد نماید. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر پرازوسین و اکسی بوتینین بر شدت علائم ناشی از قرار دادن سوند دبل جی بوده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مداخله ای، از تاریخ مرداد ماه 88 لغایت اسفند ماه 88 بیمارانی که در بخش سنگ شکنی بیمارستان امام رضا (ع) تحت عمل سنگ شکنی از طریق حالب قرار گرفته وارد مطالعه شدند و به صورت رندوم به سه گروه تقسیم شدند. در گروه اول دارونما، در گروه دوم اکسی بوتینین و در گروه سوم پرازوسین تجویز شد. سه هفته بعد پرسشنامه استاندارد Ureteric Stent Symptom Questionnaire (USSQ) کامل شد. پس از جمع آوری داده ها، توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    113 بیمار، 70 نفر مرد و 43 نفر زن وارد مطالعه شدند. میانگین سنی بیماران 39 سال بود. از لحاظ آماری بین مجموع درجه علائم ادراری، درد بدن و مشکلات عملکرد فیزیکی تفاوت معناداری بین سه گروه وجود نداشت (05/0P>) اما از نظر سلامت عمومی و مشکلات شغلی تفاوت معنادار بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    اکسی بوتینین تاثیر اندکی بر بهبود سلامت عمومی و مشکلات شغلی در افراد مورد مطالعه داشته است. ممکن است پرازوسین به علت دوره مصرف کوتاه مدت، زمان لازم برای تاثیر بر روی علائم نداشته است.
    کلیدواژگان: پرازوسین، اکسی بوتینین، علائم ادراری، انسان، کاتتریزاسیون ادراری
  • عباس درجانی، حجت افتخاری، زهرا محتشم امیری* صفحات 7-10
    مقدمه
    در بیش از 50% موارد ضایعات پسوریازیس، کلونیزاسیون استافیلوکوک اورئوس گزارش شده است. با توجه به نقش اختلال اپیدرمی در کلونیزاسیون استاف اورئوس و نقش سوپر آنتی ژنی استاف در تشدید پسوریازیس، این مطالعه با هدف ارتباط کلونیزاسیون استافیلوکوک اورئوس ضایعات پوستی بیماران پسوریازیس ولگاریس با شدت بیماری بر حسب PASI Score (Psoriatic Area and Severity Index) انجام شد.
    مواد وروش ها
    دریک مطالعه توصیفی تحلیلی، 42 بیمارجدید پسوریازیس ولگاریس که طی 4 هفته گذشته هیچ درمان موضعی یا سیستمیک آنتی بیوتیک دریافت نکرده بودند وارد مطالعه شدند. اطلاعات مورد نیاز از بیماران کسب شده، PASI Score بر اساس معیار اریتم، پوسته ریزی، ضخامت و اندازه پلاک های پسوریازیسی و سطح درگیری محاسبه شد.سپس نمونه گیری از ضایعات پوستی با سوآب انجام شده و برای کشت به آزمایشگاه فرستاده شدند. سپس داده ها با نرم افزار SPSS 13 و با استفاده از آزمون آماری T-Test مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    فراوانی نسبی کلونیزاسیون ضایعات پوستی بیماران پسوریازیسی 2/45% (19 بیمار از 42 بیمار) بود.میانگین PASI Score درگروه کشت مثبت 62/3±07/16 و در گروه کشت منفی 67/3±43/12 بود که این اختلاف از نظر آماری تفاوت معناداری داشته است (001/P=). میانگین طول مدت بیماری در گروه کشت مثبت 98/4±11/7 سال و در گروه کشت منفی 25/5±39/6 سال بود که از نظر آماری تفاوت معناداری نبود.
    نتیجه گیری
    اختلاف آماری معنادار شدت بیماری در گروه کشت مثبت وکشت منفی از نظر استافیلوکوک اورئوس در بیماران پسوریازیس می تواند ناشی از نقش سوپر آنتی ژنی این باسیل در بیماری فوق باشد.
    کلیدواژگان: استاف اورئوس، شدت بیماری، پسوریازیس ولگاریس، PASI Score
  • مرضیه لطیفی، محمدحسین تقدیسی*، فاطمه استبصاری، زهرا رحیمی، حمید جوینی صفحات 11-17
    مقدمه
    خشونت علیه همسر یکی از پدیده هایی است که اکنون مورد توجه محققان، جامعه شناسان و روانشناسان قرار گرفته است. در تمام کشورها علی رغم تفاوت های اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی بین آنها خشونت شوهر رخ می دهد. خشونت همسر در بر گیرنده هرگونه رفتار در یک ارتباط نزدیک که باعث آزار جسمی، روانی، جنسی فرد مقابل می شود. این پژوهش با هدف کلی تاثیر خشونت علیه همسر و عوامل اجتماعی موثر بر آن در خانواده های تهرانی در پارک های شهر تهران انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی است. ابزار جمع آوری اطلاعات آن پرسشنامه ای متشکل از 4 بخش اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه خشونت جسمی، جنسی و روانی می باشد که توسط 224 نفر از زنان همسردار مراجعه کننده به پارک های تهران تکمیل شد. سپس داده ها با استفاده از نسخه 16 نرم افزار آماری spss و آزمون خی دو، همبستگی و کندال تحلیل شدند. 6/33% زنان شرکت کننده در مطالعه حداقل در طول یکسال اخیر خشونت جسمی را تجربه کرده اند، همچنین مشخص گردیدکه بین متغیرهای سن خانم، ازدواج مجدد خانم، جنسیت فرزندان، فرزندخوانده داشتن، درآمد، مالکیت اموال خانم، حساب بانکی جدا، نوع ازدواج با اعمال خشونت رابطه معناداری وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    تحصیلات پایین، فقر عامل بروز بیشتر خشونت خانگی بوده است. برای مبارزه با خشونت به عنوان یک چالش جهانی باید آگاهی افراد جامعه به خصوص مردان را در مورد حقوق زنان افزایش دهیم و نیاز به آموزش قبل ازدواج به زوجین در مورد حقوق زن و شوهر در مقابل هم و حمایت از زنان و ایجاد محیط ها و مراکز مشاوره و روان درمانی برای افرادی که مورد خشونت واقع شده اند، می باشد.
    کلیدواژگان: خشونت خانگی، خشونت جسمی، خشونت روانی، خشونت جنسی
  • سیامک امیری، مرجان حاج فیروزآبادی*، توران بهرامی باباحیدری، لیلا ساداتی صفحات 18-22
    مقدمه
    کیفیت زندگی مفهومی فراتر از سلامت جسمانی بوده و از شاخص های مهمی است که اندازه گیری آن در تحقیقات مختلف سلامتی به عنوان یکی از پیامد های مهم به صورت مستقل، لازم و ضروری است. محیط کار از محرک های فیزیکی، روانی و اجتماعی تشکیل شده که هر کدام از این عوامل می تواند عامل ایجاد تنیدگی باشند و این استرس ها و فشارها بر رفاه فیزیکی، رفاه روحی- روانی، سلامتی و عملکرد آن اثر نامطلوبی دارد. این مطالعه با هدف بررسی کیفیت زندگی و عوامل موثر برآن در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال 1390 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع مقطعی-توصیفی می باشد. در مطالعه حاضر 100 نفر از کارکنان شاغل در دانشکده پزشکی و کارکنان ستاد دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال1390 شرکت نمودند. نمونه گیری به صورت سرشماری از کارکنان انجام گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (WHOQOL-BREF) و پرسشنامه جمع آوری اطلاعات دموگرافیک افراد بود.
    نتایج
    این مطالعه نشان داد که51% کارکنان کیفیت زندگی خود را در حد متوسط و 6٪ آنان کیفیت زندگی خود را ضعیف گزارش کرده اند. همچنین در بعد جسمی کیفیت زندگی 34% خوب، 59% متوسط و 7٪ ضعیف بود و در بعد روانی کیفیت زندگی33% خوب، 64% متوسط و 3% ضعیف. در بعد روابط اجتماعی کیفیت زندگی، 28% خوب، 59% متوسط و 13% ضعیف بوده اند. همچنین در بعد سلامت محیطی، کیفیت زندگی در 36% خوب، 55% متوسط و 9٪ ضعیف گزارش شده است. نتایج آزمون پیرسون نشان داد که بین کیفیت زندگی و کاهش تعداد فرزندان (001/0P=) و همچنین بین کیفیت زندگی و افزایش سنوات خدمتی (00/0P=) رابطه معناداری وجود دارد و بین کیفیت زندگی و سن و همچنین بین کیفیت زندگی و میزان درآمد رابطه معناداری وجود ندارد. نتایج آزمون تحلیل واریانس نشان میدهد که بین کیفیت زندگی و نوع استخدام رابطه معناداری وجود دارد (017/0P=).
    نتیجه گیری
    کیفیت زندگی در اکثر کارکنان در حد متوسط بوده است و عواملی چون تعداد فرزندان، سنوات خدمتی، میزان درآمد و نوع استخدام در کیفیت زندگی آنان تاثیر گذار می باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، کارکنان، دانشگاه علوم پزشکی، WHOQOL، BREF
  • علی محمد پروینیان نسب*، محمد علی وجدانی محمودی، علی دهقانی، زهرا کشتکاران، علی کاووسی صفحات 23-32
    زمینه و هدف
    به طور طبیعی انتظار می رود که خدمات نظام سلامت مبتنی بر شواهد، روش ها و تصمیم گیری های علمی باشد، اما برخی از محققان فاصله تئوری و عمل را از مشکلات پرستاری ایران دانسته اند. از این رو این مطالعه با هدف تعیین دیدگاه کارکنان آموزشی و بالینی نسبت به موانع اجرای مراقبت مبتنی بر شواهد در پرستاری انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی است که بر روی 110 نفر از کارکنان آموزشی(40 نفر) و بالینی(70نفر) بخش های مختلف بیمارستان نمازی و اعضای هیئت دانشگاه علوم پزشکی شیراز که با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند، انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه محقق ساخته بررسی موانع اجرای مراقبت مبتنی بر شواهد بود. ازآزمون های آماری توصیفی واستنباطی استفاده شد.
    یافته ها
    از دیدگاه کارکنان بالینی، کافی نبودن تعداد پرسنل برای به کارگیری مراقبت مبتنی بر شواهد با 1/87% و عدم آگاهی مدیران پرستاری نسبت به ضرورت مراقبت پرستاری مبتنی بر شواهد با 8/85%. و از دیدگاه کارکنان آموزشی کافی نبودن تعداد کارکنان با5/82٪ و نداشتن افراد آموزش دیده برای چگونگی به کارگیری یافته های تحقیقی در امر مراقبت مبتنی بر شواهد با5/77% را مهمترین مانع می دانستند.
    نتیجه گیری
    عدم آگاهی مدیران، نداشتن افراد آموزش دیده و کمبود پرسنل، از دیدگاه کارکنان آموزشی و بالینی مهمترین موانع بودند. بنابراین پیشنهاد می گردد ازطریق برگزاری کارگاه های آموزشی، کنفرانس ها و سمینارها و ایجاد تعامل با مراکز اجراکننده مراقبت مبتنی برشواهد واستفاده ازتجارت زندگی شده آنها با توجه به امکانات موجود اهمیت بیشتری داده شود.
    کلیدواژگان: عملکرد پرستاری، عملکرد مبتنی بر شواهد، مدیریت پرستاری، کارکنان آموزشی، کارکنان بالینی
  • رفعت محبی فر، کیومرث پوررستمی، احمدمهدوی، ادریس حسن پور*، مبین سخنور، مرتضی نظری، امید خسروی زاده صفحات 33-39
    مقدمه
    ایمنی بیمار یکی از شاخص های اصلی مدیریت ریسک در نظام حاکمیت بالینی است. مراقبت های جراحی، یکی از پیچیده ترین مراقبت های درمانی در مراکز درمانی می باشد. بنابراین تعجب آور نیست که برای حدود نیمی از عوارض جانبی، 66 درصد را به اعمال جراحی ربط داده اند. مدل بازرسی فنی هواپیما قبل از پرواز نقطه شروع طراحی چک لیست ایمنی جراحی برای ممیزی جراحی بوده است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر چک لیست ایمنی جراحی بر روی مرگ و میر بیماران و عوارض جراحی است.
    مواد و
    روش
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی و آینده نگر است. این مطالعه در سال 1391 در شمال غرب کشور ایران انجام شد. جامعه آماری شامل بیماران جراحی شده مراکز آموزشی درمانی دارای بخش جراحی دانشگاه علوم پزشکی α بودند. در این پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 1125 بیمار جراحی شده طی 3 ماه مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات بر اساس مدل سازمان سلامت جهانی و برنامه ارزیابی نتایج و مراقبت های جراحی طراحی شده است. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده با استفاده از نرم افزار SPSS-20 انجام شد و از روش تحلیل آماری رگرسیون لجستیک برای محاسبه P values برای هر مقایسه استفاده شد.
    یافته ها
    هیچ تفاوت معنی داری ما بین بیماران در دو مرحله(قبل و بعد از مداخله) این مطالعه وجود نداشت. نرخ تمامی عوارض از میزان 11 درصد به میزان 91/3 درصد بعد از مداخله چک لیست کاهش یافته است (001/0P<). در تمامی بیمارستان ها میزان مرگ و میر از 44/3 درصد به 30/1 کاهش یافته است (003/0P<). نرخ کلی عفونت محل جراحی و بازگشت ناخواسته به اتاق عمل نیز به صورت معنی داری کاهش یافت (001/0P<) و 046/0P<).
    بحث و نتیجه گیری
    سالیانه افراد زیادی به علت عدم رعایت نکات ایمنی در مراکز درمانی جان خود را از دست می دهند. وجود مخاطراتی از قبیل جای ماندن ست های جراحی در بدن بیمار و جراحی اشتباه به علت عدم برنامه ایمنی مناسب در طی مراحل جراحی است. با بکارگیری چک لیست در همه بیمارستان ها میزان مرگ میر و عوارض کاهش یافت ولی کاهش در بیمارستان 3α بسیار چشم گیر بود به طوری که از 2/5 درصد به 48/1 تنزل یافت.
    کلیدواژگان: ممیزی جراحی، چک لیست ایمنی جراحی، حاکمیت بالینی
  • محمدرضا سمرقندی، سید مهران طباطبایی، محمد نوری سپهر، ابراهیم محمدی کلهری، منصور ضرابی* صفحات 40-47
    زمینه و هدف
    نیترات حالت اکسید شده ترکیبات ازته می باشد که در منابع آب آلوده به فاضلاب های شهری، صنعتی و کشاورزی یافت می شود. این ترکیب در صورت ورود به منابع آب زیرزمینی می تواند اثرات سوء بهداشتی در مصرف کنندگان بوجود آورد.
    روش بررسی
    در این تحقیق امکان حذف نیترات با استفاده از پودر آهن صفر ظرفیتی در حضور پراکسید هیدروژن مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشات بطور مجزا با در تماس قرار دادن 250 میلی لیتر از نمونه آب حاوی mg/L 100 نیترات در 4 دامنه غلظت پودر آهن (10، 15،20 و 30 گرم در لیتر)، 4 دامنه pH(3، 5، 7، 9)، 4 دامنه غلظت پراکسید هیدروژن (5، 10، 15 و 20 میلی لیتر در لیتر) و در سیستم ناپیوسته با زمان تماس 10-120 دقیقه انجام پذیرفته است.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این تحقیق مشخص ساخت که در سیستم ناپیوسته با کاهشpH، افزایش غلظت پودر آهن و افزایش زمان ماند کارآیی حذف نیترات افزایش می یابد. همچنین مشخص گردید که با افزایش غلظت اولیه پراکسید هیدروژن تا ml/L 15 کارایی حذف افزایش می یابد. بالاترین کارایی حذف نیترات در 3=pH، زمان تماس 120 دقیقه، غلظت پودر آهن g/L 30 و پراکسید هیدروژن ml/L 15 بدست آمد. تحت این شرایط بیش از 98 درصد نیترات حذف گردید.
    نتیجه گیری
    در مجموع با توجه به سهولت روش و هزینه های نسبتا پایین و کارآیی مناسب این سیستم استفاده از این روش جهت رفع آلودگی نیترات از منابع آب زیرزمینی جهت مصارف آشامیدن و صنعتی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: نیترات، آب شرب، آهن صفر ظرفیتی، pH
  • حمید اراضی*، فاضل بازیار صفحات 48-56
    زمینه و هدف
    با توجه به افزایش نامتعارف سوء مصرف استروئیدهای آنابولیک بین نوجوانان و جوانان ورزشکار بویژه رشته های قدرتی مانند پرورش اندام و پاورلیفتینگ این تحقیق به منظور تعیین میزان شیوع سوء مصرف استروئیدهای آنابولیک و میزان آگاهی و نگرش از عوارض جانبی آنها در اندام پروران شهر کرج انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر از نوع توصیفی است. جامعه آماری همه ورزشکاران اندام پرور شهر کرج بودند. ابزار اندازه گیری پرسش نامه 25 سوالی (7 سوال برای اطلاعات زمینه ای، 9 سوال مربوط به آگاهی، 4 سوال مربوط به نگرش و 5 سوال مربوط به شیوع مصرف) بود که در بین 320 اندام پرور در مناطق مختلف شهر کرج بین ورزشکاران مذکور توزیع شد. نرخ پاسخ دهی (75/63%) بود (204 نفر از320 نفر). در نهایت، داده های تحقیق حاضر با استفاده از نرم افزارSPSS وکاربرد آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تجریه و تحلیل داده ها نشان داد که در حال حاضر 7/62% از این ورزشکاران این داروها را مصرف می کنند. همچنین، مشخص شد که سابقه ورزشی افراد شرکت کننده در مطالعه با شیوع مصرف رابطه معناداری دارد (05/0>(p، اما بین سابقه ورزشی با آگاهی و نگرش رابطه معناداری مشاهده نشد (05/0p). مقایسه نتایج پیرامون سوء مصرف استروئیدهای آنابولیک نسبت به تحقیق مشابه درسال 1382 نشان دهنده افزایش 140 درصدی سوء مصرف این مواد می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه بیانگر مصرف بالای استروئیدهای آنابولیک در ورزشکاران اندام پرور است. بر این اساس، استنباط می گردد سوء مصرف این داروها در کلان شهر کرج به سبب عدم مشاوره ورزشکاران توسط افراد مطلع و اخذ اطلاعات غلط توسط افراد غیرمتخصص، افزایش یافته است. بنابراین، لزوم ایجاد برنامه های پیشگیری و آموزش ورزشکاران در مورد عوارض استروئیدهای آنابولیک توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: اندام پروران، استروئیدهای آنابولیک، آگاهی، نگرش، شیوع
|
  • K. Tavakkoli Tabassi*, Sh. Mohammadi, N. Barakati Pages 1-6
    Background and Aims
    Double J catheter has been used for years as an independent practice or a part of other urological practices. Although these catheters have solved many patients’ problems but those can cause symptoms and problems for patients. The aim of this study was the investigation the effect of prazosin and oxybutynin on the degree of symptoms due to using Double J catheter.
    Methods
    In this interventional study, patients who underwent TUL from July 2008 to march 2008 in the lithotripsy ward of Imam Reza hospital were entered to the study and randomly divided in 3 groups randomly. In the first group, placebo, in the second group, oxybutynin, in the third group prazosin were prescribed. Three weeks later standard questionnaire Ureteric Stent Symptom Questionnaire (USSQ) was completed. After collecting data, was analyzed using SPSS software.
    Results
    A total of 113 patients (70 men; 43 women) were included to the study. The mean age was 39 years. There were no significance difference among urinary symptoms score; pain of body and physical activity problems in three groups (P>0.05), but there was a significant difference in general health and work problems among them (P<0.05).
    Conclusion
    Oxybutynin caused a low effect on improvement of general health and work problems in patients who were studied. It might Prazosin does not has a sufficient time to affect on urinary symptoms, because of shortness of usage.
    Keywords: Prazosin, Oxybutynin, Urinary symptoms, Human, Urinary Catheterization
  • A. Darjani, H. Eftekhari, Z. Mohtasham, Amiri* Pages 7-10
    Background and Aims
    colonized by staphylococcus aureus were reported in more than 50% of psoriatic lesions. Due to role of epidermal barrier dysfunction on colonization and on the other hands staphylococcal super antigen effect on flare up of disease, this study was conducted to evaluate relationship of staphylococcal aureus colonization with severity of psoriasis disease according to PASI Score.
    Materials And Methods
    In a descriptive analytic study, 42 psoriasis new cases that had not received any topical or systematic medication for disease underwent study. Necessary demographic and clinical data were collected and PASI score for severity of disease according to erythema, infiltration, desquamation and area was calculated. Skin lesions samples were taken by a swab and sent to the laboratory for culture. Data analysis was done by SPSS ver. 13 using T test.
    Results
    lesions of 19 cases (45.2%) were colonized with staphylococcal aureus. Mean of PASI score in positive culture group was 16.07± 3.6 in comparison to negative culture group as 12.43± 3.67 that this difference was significant (P=0.001). There was not any significant difference between duration of disease between positive and negative culture groups (7.11±4.98vs. 6.39±5.25 years).
    Conclusion
    This study showed a significant difference between PASI Score among negative and positive culture groups that this difference may be due to the staphylococcal super antigen effect on psoriasis lesions.
    Keywords: PASI Score, Psoriasis Vulgaris, Severity, Staphylococcal Aureus
  • M. Latifi, M. H. Taghdisi*, F. Estebsari, Z. Rahimi, H. Joveini Pages 11-17
    Background and Aims
    Violence against wives has been one of the things that are of interest to researchers, sociologists and psychologists. In all countries, despite the social and economic and cultural differences between them, Domestic violence occurs by husbands. It encompasses any behavior between them in close relationship. It causes physical, psychological and sexual abuse. Therefore this study is aimed to impact of social factors effective in the incidence of domestic violence in the Tehranian families who are referred to the parks.
    Materials And Methods
    This study is a descriptive - analytical. The data collection tools are questionnaires. The questionnaires consist of 4 parts: Demographic data, physical, Sexual and psychological violence. Then 224 persons of married women referring to Tehran parks were completed these questionnaires, so data were analyzed by SPPS software (version 16) using descriptive, inferential statistics.
    Results
    33.6% of women participating in the study have experienced physical violence at least one during the last year, also between variables female age, remarried women, Gender of children, who Have adopted children, income, property, A separate bank account, type of married are significant relationship with violence.
    Conclusion
    Economic problem, low education and type of job connected to Domestic violence. To combat of domestic violence as a global challenge, should be promoted the men's knowledge about women's rights and educated couple before marriage about their right and created an environment and support and counseling services and psychotherapy for individuals who are victims of violence.
    Keywords: Domestic violence, Physical violence, Psychological violence, Sexual violence
  • S. Amiri, M. Hajfiroozabadi, T. Bahrami Babaheidari, L. Sadati Pages 18-22
    Background and Aims
    Quality of life is a concept beyond the physical health. It is an important index in health research that its independent quantification as an important outcome is essential. Work environment consists of physical, mental and social stimuli and each of these factors can cause stress. These stresses and pressures have inappropriate effects on physical–emotional welfare, health and its function. Therefore, this study was performed on the Faculty of Medicine of Karaj staffs in 1390 to investigate their quality of life and the governing factors.
    Materials And Methods
    In this descriptive and sectional study, a group of 100 of Faculty of Medicine and of Alborz University of Medical Sciences employees were participated. Sampling was done as census. Data collection was performed by means of the questionnaire of standard of quality of life (WHOQOL-BREF) and the questionnaire of demographic information collected.
    Results
    The results show that 51 percent of the employees have reported their quality of life in the average range and 6% in poor range. Furthermore, in the physical aspect of quality of life, 34% of the results are good, 59% moderate and the remaining 7% are poor. Likewise, in the quality of life from psychological aspect, 33% of the results are good, 64 percent moderate, and only 3% are poor. The data for the social relationships aspect are 28% good, 59% moderate, and 13% poor. Finally, in the quality of life from environmental health aspect, 36% of the staffs reported good, 55% moderate, and 9% poor condition. Pearson’s test results show that there is a meaningful correlation between the quality of life and the lower number of children, and also increasing years of service (P=0.00). However, the quality of life does not show any significant relationship with age and income. ANOVA test results indicate that there is a significant relationship between quality of life and the type of employment (P=0.017).
    Conclusion
    Quality of life for the majority of the staffs is average and the factors such as number of children, years of service and earnings; type of employment is affected on quality of life.
    Keywords: Quality of life, Staff, University of Medical Sciences, WHOQOL, BREF
  • Am. Parvinia Nasab*, Ma. Vojdani, A. Dehghani, Z. Keshtkaran, A. Kavosi Pages 23-32
    Background And Aims
    Naturally, it is expected that health system services be evidence-based, methods and scientific decision making. There has been a wide gap between the practice-based nursing and research-based nursing evidence in Iran. Therefore, this study is an endeavor to investigate barriers to implement evidence-based care among educational and clinical Staff
    Materials and Methods
    This descriptive cross-sectional study was conducted upon 40 (academic Staff) and 70(clinical staff) in different ward of Namazi Hospital and Academic Staff of Shiraz University of Medical Science who were selected by simple random sampling method. Instrument used for study was demographic questionnaire and questionnaire barriers of lack of implementation Evidence -based care. Data were analyzed using SPSS.
    Results
    From the viewpoints of clinical staff, lack of enough human resources with 87.1%, lack of sufficient awareness about the necessity of evidence-based with 85.5% and From the viewpoints of academic staff lack of enough human resources with 82.5% and lack of trained people how to use research finding in evidence-based care with 77.5% was mentioned as an important obstacle
    Conclusion
    Lack of clinical staff, lack of enough human resources and lack of sufficient awareness was mentioned as an important obstacle, Therefore it is recommended to pay more attention to this subject through holding educational workshops and meetings, and to have more interaction and cooperation with centers which implement evidence-based care and make use of their life experiences according to existing facilities.
    Keywords: Clinical staff, Educational staff, Evidence, based practice, Nursing management, Nursing practice
  • R. Mohebbifar, K. Purrostami, A. Mahdavi, E. Hassanpoor*, M. Sokhanvar, M. Nazari, O. Khosravi Pages 33-39
    Background and Aims
    Patient safety is one of the indicators of risk management in clinical governance system. Surgical care is one of the most sophisticated medical care in the hospitals. So it is not surprising that nearly half of the adverse events, 66% were related to surgery. Pre-flight aircraft Inspection model is starting point for designing surgical safety checklist that use for audit procedure. The aim of this study is to evaluate the effect of the use of surgical safety checklist on surgical patients mortality and complications.
    Materials And Methods
    This is a prospective descriptive study. This study was conducted in 2012 in the North West of Iran. The population consisted of patients who had undergoing surgery in α university of medical science`s hospital which have surgical department. In this study, 1125 patients underwent surgery within 3 months were studied. Data collection tool was designed based on WHO model and Surgcical Care and Outcomes Assessment Program(SCOAP). Dataanalysis was performed using the SPSS-20 statistical software and logistic regression analysis was used to calculate P values for each comparison.
    Results
    No significant differences between patients in the two periods (before and after) There was. All complications rate reduced from 11 percent to 4 percent after the intervention by checklist (p<0.001). In the all hospitals mortality rate was decreased from 3.44% to 1.3% (p <0.003). Overall rate of surgical site infection and unplanned return to the operating room was reduced (p<0.001 and p<0.046).
    Conclusion
    Many people every year due to lack of safety in hospitals, lose their lives. Despite the risks, such as leaving surgery sets in patient body and wrong surgery is due to lack of proper safety programs during surgery. By using safety checklist in all hospitals mortality rate and complications was reduced but this reduction was extremely in α3 hospital (from 5.2% to 1.48%).
    Keywords: Aircraft inspection, Audit of surgery, Clinical governance, Surgical safety checklist
  • M. R. Samarghandi, S. M. Tabatabai, M. Noori Sepehr, E. Mohammadi Kalhori, M. Zarrabi* Pages 40-47
    Background and Aims
    Nitrate is the oxidation state of nitrogen compounds, which is founded in water resources that contaminated by municipal, industrial and agricultural waste water. If nitrate leek in to ground water resources, it can cause health problems.
    Material And Methods
    Removal of nitrate from ground water by iron powder in the presence of H2O2 was investigated. Experiments have been done by use of 250 ml of water samples containing 100 mg/L nitrate in various condition. Various parameters such as pH (3, 5, 7, 9), iron dosage (10, 15, 20, 30 g/L), initial H2O2 concentration (5, 10, 15, 20 ml/L) and contact time (10-120 min).
    Results
    Obtained results shows the removal of nitrate was increased by pH reduction, increment of iron mass and contact time. In addition, nitrate reduction was increased by increment of initial H2O2 concentration up to 15 ml/L. High removal was observed at pH=3, iron mass=30 g/L, contact time equal 120 min and H2O2 concentration=15 ml/L. At above condition, upon 98% of nitrate was removed.
    Conclusion
    In summary, this method is simple, low cost and effective for removal of nitrate from ground water and industrial activity.
    Keywords: Nitrate, drinking water, zero valent Iron, pH
  • H. Arazi*, F. Bazyar Pages 48-56
    Background and Aims
    Regarding the increase in the misuse of anabolic steroids among young athletes particularly bodybuilding and power lifting athletes, this study aims to specify the degree of misuse prevalence anabolic steroid and the awareness of the side effects of such drugs among Karaj bodybuilders.
    Materials And Methods
    This study is descriptive. All the bodybuilders of Karaj city was the participants of this research. The measurement instrument of this research was a questionnaire that contained 25 questions (7 questions were for background information, 9 questions were for awareness, 4 questions for attitudes about use of such drugs and the left 5 ones were for misuse prevalence) that distributed among 320 bodybuilding athletes of different parts of Karaj. The response rate was 63.75% (240 persons from total 320 persons). At last, the current research output analyzed by the SPSS software and descriptive and inferential statistics.
    Results
    The analysis showed that 62.7% of athletes that participated in the research used such drugs. Also, the data analysis showed that there was a meaningful relationship between the sport histories of the involved participants with misuse prevalence (p<0.05). But, there was no significant relationship between sports history and awareness about drugs (p>0.05). In addition to this, data analysis showed that there was a significant relationship between misuse prevalence and wrong attitudes about anabolic steroid (p< 0.05). The comparison of the current study results about the misuse of anabolic steroid with a similar research at 1382 showed 140% increase in the misuse of these drugs.
    Conclusion
    This study indicates the high use of anabolic steroids among bodybuilders. According to this, we understand that the bodybuilders in Karaj don’t consult with specialist in this field get wrong information from unprofessional people. This leads the high misuse of such drugs. So, it is recommended to hold the prevention programs and athletes training about the side effects of anabolic steroids.
    Keywords: Bodybuilders, Anabolic Steroids, Awareness, Attitude, Prevalence