فهرست مطالب

Iranian Journal Of Medical - Surgical Nursing
Volume:2 Issue: 3, 2014

  • تاریخ انتشار: 1392/12/09
  • تعداد عناوین: 10
|
  • پگاه مطوری، زهره ونکی*، زهرا زارع، ولی الله مهرزاد، مجتبی دهقان صفحات 73-80
    مقدمه
    لمس درمانی مداخله مستقل پرستاری است که در متون مختلف بر تاثیر مثبت آن بر تهوع ناشی از شیمی درمانی تاکید شده است اما ماهیت این تکنیک، مراحل و متغیرهای تحت تاثیر آن از سوی پرستاران ایرانی بخوبی شناخته نشده است. این پژوهش با هدف معرفی عملیاتی مراحل لمس درمانی در بیماران مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی درمانی جهت تخفیف تهوع ناشی از درمان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مراحل عملیاتی برگرفته از متون و تجربیات پژوهشگر حاصل یک کارآزمایی بالینی سه گروه(کنترل، آزمون و پلاسبو) با مداخله تکنیک لمس درمانی بر روی تهوع حاد بیماران مبتلا به سرطان پستان با رژیم دارویی یکسان(با معنادار شدن تاثیر آن بر شدت، مدت و دفعات آن می باشد) می باشد.
    یافته ها
    یافته های حاصل از بررسی گروه آزمون نشان داد که مدت زمان انجام مداخله (4مرحله فرایند، تمرکز، بررسی، مداخله و ارزیابی) به طور میانگین 38/21 دقیقه با انحراف از معیار 04/6 می باشد. در 4/69 % موارد نیاز به مداخله مجدد بعد از مرحله آخر لمس درمانی(ارزیابی) وجود داشت. انجام مداخله در بیمارانی که سابقه بیماری زمینه ای و گوارشی دارند بیشتر از بیمارانی است که این موارد را ندارند. مراحل عملیاتی لمس درمانی نیز معرفی گردیده است.
    بحث: آموزش پرستاران بالینی و دانشجویان و نظارت بر نحوه اجرای آن در بالین، تاثیر گذاری این تکنیک بر تهوع بیماران بر اساس مراحل معرفی شده، رضایت بیماران و انجام پژوهش های بیشتر در این زمینه و بر روی دیگر متغیرهای شایع و آزار دهنده پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: لمس درمانی، تهوع، شیمی درمانی، سرطان پستان
  • زهره محلی*، احمد ابراهیمی عطری، علی شعیبی، مائده تقی زاده، مرضیه ورزنده صفحات 81-85
    سابقه وهدف
    اختلالات تعادل یکی از مشکلات شایع بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس(MS) می باشد.عدم تعادل باعث کاهش استقلال عملکردی، گسترش ناتوانی و همچنین افزایش خطر افتادن می گردد.لذا هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی تاثیر برنامه تمرین تای چی بر تعادل بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس می باشد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی و ازنظر هدف کاربردی است آزمودنی های تحقیق شامل 30 نفر زن مبتلا به MS که بصورت هدفدارودسترس انتخاب شدندو سپس بطور تصادفی به دو گروه کنترل وتجربی تقسیم شدند. تمرینات گروه تجربی شامل هشت هفته تمرینات تایی چی، هرهفته 3 جلسه تمرین بود. ازتست تعادل برگ جهت اندازه گیری تعادل در بیماران MS استفاده شد.به منظور تجزیه و تحلیل داده ها توسط آزمون های t وابسته و t مستقل انجام معنی دار(p≤0/05) تلقی گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد بین میانگین نمرات تعادل در گروه تجربی وکنترل تفاوت معنی-داری وجود دارد.به طوری که میزان تعادل در گروه تجربی پس از دوره تمرینی به طور معنی-داری افزایش داشت.
    نتیجه گیری
    تمرینات تایی چی می تواند باعث افزایش تعادل در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس شودو می توان به عنوان یک درمان مکمل غیر دارویی در کنار درمانهای دارویی برای کمک به بیماران MS استفاده کرد.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، تعادل - تمرینات تایی چی
  • فرحناز فرنیا*، عباس عباس زاده، فریبا برهانی صفحات 86-92
    مقدمه
    پرستاری در مفاد ارتباط پرستار بیمار انجام می گیرد. علیرغم وجود متون پرستاری بیشمار در این زمینه، طبیعت ارتباط پرستار بیمار در اتاق عمل به خوبی مشخص نیست. هدف از این مطالعه «تبیین معنا و مفهوم ارتباط پرستار بیمار در اتاق عمل» است.
    روش ها
    با رویکرد کیفی 21 مصاحبه عمیق با 8 پرستار، 7 بیمار و 2 همراه بیمار انجام شد. بعلاوه 14 گزارش در عرصه با مشاهده نوشته شد. داده ها عینا تایپ و با روش تحلیل محتوای استقرایی تحلیل شد.
    یافته ها
    مضمون بدست امده حضور مراقبتی اطمینان محور بود. این مضمون از سه مضمون فرعی شامل حضور پرستار محور، حضور بیمار محور و مراقبت مبتنی بر معنویت تشکیل شده که مورد بحث قرار گرفته است.
    بحث و نتیجه گیری
    مقاله با تشخیص ابعاد ارتباط پرستار بیمار، بر پیچیدگی این مفهوم تاکید دارد. طبق نتایج در اتاق عمل، مراقبت مبتنی برمعنویت مکمل سایر رویکردهای ارتباطی است. این یافته جدید نیاز به تحقیقات بیشتر دارد.
    کلیدواژگان: ارتباط پرستار بیمار، مطالعه کیفی، اتاق عمل
  • زهره کلانی? حسین توانگر? آمنه رحیمی * صفحات 93-100
    مقدمه و هدف
    پذیرش دربخش مراقبتهای ویژه بطوربالقوه یک حادثه استرس زا است که درآن درد و اختلالات فیزیولوژیکی ناشی ازبیماری حاد همراه با اختلالات عاطفی ثانویه، ممکن است منجربه سندرم بخش مراقبتهای ویژه یا دلیریوم گردد. لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر تدابیر چندبخشی بر میزان بروزدلیریوم دربیماران بستری دربخش مراقبتهای ویژه قلبی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش کار آزمایی بالینی بر روی 120 بیمار بستری در بخش مراقبتهای ویژه قلبی، که در دو گروه60 نفری آزمون و کنترل قرار گرفتند، انجام شد. مداخلات به صورت گوش دادن به رادیو و ملاقات با افراد خانواده در خارج از ساعات ملاقات در گروه آزمون انجام شد. و گروه کنترل نیز مراقبتهای معمول بخش را دریافت کردند. درطی انجام مداخله روزی دوبار احتمال بروز اختلال شناختی با استفاده ازآزمون MMSE درکلیه نمونه های پژوهش بررسی، وبروز دلیریوم درموارد مشکوک این آزمون، توسط معیارهای D SM- IV-TR تاییدگردید. داده ها با استفاده از آزمونهای آماری توصیفی و نان پارامتریک و نرم افزار 16 spssمورد تجزیه وتحلیل قرارگرفتند.
    یافته ها
    با میزان بروز 7/1 درصد درگروه کنترل اختلاف آماری معنی داری در مقایسه با گروه آزمون مشاهده نشد(315/0 = p). اما نتایج، افزایش قابل توجهی در نمرات شناختی در گروه آزمون پس از مداخلات، در مقایسه با قبل ازآن و با گروه کنترل نشان دادند(003/0 = p).
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد که این مداخلات میتواند به عنوان یک روش بی خطر غیردارویی در پیشگیری ازبروزدلیریوم در بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه قلبی بکار رود.
    کلیدواژگان: دلیریوم، پیشگیری، تدابیر چند بخشی، مراقبتهای ویژه قلبی
  • فاطمه بهرام نژاد، میترا ذوالفقاری، پویا فرخ نژاد افشار صفحات 101-106
    مقدمه و هدف
    اختلال خواب از مشکلات شایع بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه است و اقدامات پرستاری از جمله عوامل خارجی ایجاد آن می باشد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر تدابیر تعدیل رویه های مراقبت پرستاری بر خواب بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه قلب بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی و یکسو کور است که طی آن تعداد 30 بیمار بستری در بخش مراقبت ویژه قلب بیمارستان دکتر شریعتی تهران از طریق نمونه گیری در دسترس به ترتیب در هر گروه وارد شدند. در گروه شاهد کیفیت و کمیت خواب در روز اول بستری و بعد از سه شب بستری با استفاده از پرسشنامه اندازه گیری شد و در گروه آزمون نیز به همین روش کیفیت و کمیت خواب بیماران اما با انجام تدابیر تعدیل رویه های مراقبت پرستاری در طی سه شب بستری سنجیده شد. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی (مجذور کای و تی زوج و مستقل) با استفاده از نرم افزار SPSS/18 استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های تحقیق حاضر اختلاف معنی داری را در کیفیت خواب گروه شاهد و آزمون پس از سه شب بستری نشان داد(100/0P<)، همچنین تغییرات میانگین کمی خواب قبل و بعد از بستری در گروه شاهد و آزمون از لحاظ آماری معنی دار بود(100/0P<) و این تغییرات به سمت کاهش کمی و کیفی خواب در گروه شاهد و بدون تغییر ماندن آن در گروه آزمون بود.
    نتیجه گیری
    استفاده از تدابیر تعدیل رویه های مراقبت پرستاری می تواند وضعیت خواب بیماران را پس از بستری در بخش مراقبت ویژه قلب بدون تغییر حفظ کند.
    کلیدواژگان: خواب، مراقبت پرستاری، بخش مراقبت ویژه قلب
  • لیدا سلطانی، سکینه سبزواری*، علی راوری صفحات 107-114
    مقدمه
    بیماری ایسکمیک قلب شایعترین شکل بیماری قلبی عروقی بوده که اولین عامل مرگ در جهان محسوب می شود. پژوهش حاضر به منظور تعیین علایم هشداردهنده قلبی بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه بیمارستان حضرت علی بن ابیطالب(ع) رفسنجان در سال 90 انجام گرفت.
    روش
    پژوهش حاضر توصیفی تحلیلی است، نمونه پژوهش 175 بیمار مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد بود. جهت جمع آوری داده ها(به مدت هفت ماه) از پرسشنامه پژوهشگر ساخته استفاده شده که شامل بخشهای اطلاعات دموگرافیک، عوامل خطرزای بیماری قلبی، علابم هشدار دهنده بود.
    نتایج
    به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار، توزیع فراوانی ساده و درصد) و تحلیلی با توجه به سطح داده ها از آزمون کای دو و ضریب پیرسون استفاده شد. برطبق نتایج اکثر بیماران مذکر(6/76%) و میانسال (1/53%) بودند. از 175 نفر بیماران مورد بررسی، 132نفر(40/75%) علایم هشدار دهنده دو هفته قبل از حادثه قلبی داشته و 43 نفر(60/24%) بدون علایم بودند. در این مطالعه علایم هشداردهنده در قالب علایم قلبی، گوارشی، تنفسی و سیستمیک مورد بررسی قرار گرفت.بیشترین علایم قلبی درد قفسه سینه، اپی گاستر و دست گزارش شد(جدول 1). از بین علایم گوارشی تهوع و بی اشتهایی بیشترین علایم بودند(جدول 2).از علایم تنفسی تنگی نفس و از علایم سیستمیک خستگی، کاهش فعالیتهای روزانه و تعریق بیشترین علایمی بودند که گزارش شدند
    بحث و نتیجه گیری
    در مجموع نتایج این مطالعه نشان داد که اکثر بیماران قلبی علایم هشداردهنده را در روزهای قبل از حمله قلبی داشته، بیشتر آنها توجهی به علایم ننموده و به مرکز درمانی مراجعه نکرده اند.
    کلیدواژگان: انفارکتوس میوکارد، علایم هشداردهنده
  • خدیجه زارعی *، زهره پرنده مطلق، نعیمه سیدفاطمی صفحات 115-121
    سابقه و هدف
    کودکان نسبت به بحران های ناشی از بیماری و بستری شدن حساس هستند. زیرا دارای مکانیسم سازشی محدودجهت حل عوامل استرس زا می باشند. در این راستا توجه به روش های غیر دارویی در کودکان ازاهمیت ویژه ای برخوردار است. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر قصه گویی بر اضطراب فیزیولوژیک و اجتماعی کودکان 10-7 سال بستری انجام شد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی بر روی 64 کودک 10-7 ساله بستری در بیمارستان انجام گرفت نمونه ها به طورتصادفی در دو گروه قرار گرفتند.در گروه مداخله، برنامه قصه گویی انجام شد. گروه کنترل نیز اقدامات متداول بخش را دریافت کرد. سنجش اضطراب در روز اول و ششم بستری در دوگروه انجام شد. جمع آوری اطلاعات از طریق مقیاس RCMAS صورت گرفته است.در نهایت داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای دو و t-test در نرم افزار آماری SPSS v.19 تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    مقایسه میانگین زیر مقیاس های اضطراب در گروه کنترل نشان داد که اضطراب فیزیولوژیک و اضطراب اجتماعی در روز اول و ششم اختلاف آماری معنا داری نداشته است05/0 p> اما در گروه مداخله مقایسه زیر مقیاس های اضطراب فیزیولوژیک و اجتماعی در روز اول و ششم اختلاف آماری معنا داری را نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که اضطراب در گروه کنترل در همه زیر مقیاس های فیزیولوژیک و اجتماعی در طول بستری بالا می باشد قصه گویی توانسته است همه ابعاد زیر مقیاس های اضطراب فیزیولوژیک و اضطراب اجتماعی را کاهش دهد. قصه گویی در بعد زیر مقیاس اضطراب نگرانی بیشترین تاثیر را داشته است. لذا توصیه می شود قصه گویی به عنوان روشی غیر دارویی، آسان، ارزان، در دسترس و مورد علاقه کودکان استفاده شود.این پژوهش می تواند قصه گویی را به عنوان شیوه ای خلاق و نو به حیطه مراقبت ودرمان در بخشهای کودکان معرفی کند.
  • حمید حجتی*، ارغوان افرا، سودابه آلوستانی، علی دهقانی، بی بی هاجر دهقانی، سولماز پورخانی صفحات 122-127
    مقدمه
    سزارین از رایج ترین اعمال جراحی در زنان می باشد. تغییرات همودینامیک پس از سزارین می تواند بهبودی مادر از ریکاوری و تماس سریع بین وی و نوزاد را به تاخیر بیاندازد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر موسیقی درمانی بر تغییرات همودینامیک مادران تحت جراحی سزارین انجام شد
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی روی 60 نفر از بیماران تحت سزارین انتخابی در بیمارستان حکیم جرجانی گرگان 1390 که به صورت در دسترس انتخاب شده و به طور تصادفی به دو گروه (30 نفر گروه آزمون و 30 نفر شاهد) تقسیم شدند، انجام شد.. موسیقی آرام به مدت 20–15 دقیقه برای مادران گروه آزمون اجرا گردید. سپس در دو گروه تغییرات فشارخون و نبض در زمان های قبل از مداخله، بدو ورود به اتاق جراحی، بلافاصله بعد بیهوشی، 15 و 30 دقیقه بعد از هوشیاری و زمان خروج از ریکاوری اندازه گیری و مقایسه شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون آماری اندازه های تکراری تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد در دو گروه بین فشارخون دیاستولیک (=0/045 (p و تغییرات نبض(=0/036 (p اختلاف معنی داری وجود دارد. به طوری که در گروه مداخله میزان تغییرات کمتر از گروه کنترل می باشد. همچنین یافته ها بین تغییرات فشار خون سیستولیک در دو گروه اختلاف معنی داری نشان نداد (=0/61 (p.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد موسیقی درمانی قبل از ورود به اتاق عمل در مادران تحت سزارین، میزان تغییرات همودینامیک پس از عمل جراحی را کاهش می دهد و ریکاوری بیمار را کوتاه تر می کند. لذا لازم است این روش درمانی مورد توجه پزشکان، پرستاران و کادر درمانی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: موسیقی درمانی، جراحی سزارین، تغییرات هودینامیک
  • غلامحسین محمودی راد، فاطمه محلی*، فاطمه الحانی صفحات 128-136
    اهداف
    بیماری پر فشاری خون از جمله بیماری های شایع، مزمن و عود کننده می باشدو سبک زندگی از عوامل اصلی موثر بر ایجاد و پیش آگهی این بیماری می باشد با توجه به اینکه در بیماری پرفشاری خون نقش همکاری سایر اعضای خانواده حائز اهمیت است، لذا هدف این مطالعه تعیین تاثیر الگوی توانمندسازی خانواده محور بر سبک بیماران مبتلا به پرفشاری خون می باشد.
    روش ها
    این پژوهش کارآزمایی بالینی بر روی (67) بیمار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر قاین انجام شد. پس از انتخاب افراد واجد شرایط ورود به مطالعه، مشارکت کنندگان بطور تصافی به دو گروه شاهد (35 نفر) و مداخله (32 نفر) تقسیم شدند. برای گروه آزمون، الگوی توانمندسازی خانواده محور با چهار بعد تهدید درک شده، خودکارآمدی، مشارکت آموزشی و ارزشیابی و برای گروه شاهد مراقبت رایج اجرا شد.ابزارهای پژوهش پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک و سبک زندگی بودند.از آزمون های مجذور کای، تی مستقل، ویلکاکسون ومن-ویتنی برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    هردو گروه آزمون وشاهد از نظر اطلاعات دموگرافیک همسان بودند (05/0p) واکثریت ابعاد از نظر آماری معنی دار بودند (001/0>p).
    نتیجه گیری
    اجرای الگوی توانمندسازی خانواده محور برای بیماران مبتلا به پرفشاری خون از نظر عملی امکان پذیر و می تواندبا بهبود یااصلاح سبک زندگی خود و خانواده آنها همراه باشد.
    کلیدواژگان: الگوی توانمندسازی خانواده محور، پرفشاری خون، سبک زندگی، پرستار
  • آلهه سید رسولی، وحید زمان زاده، محمدرضا غفاری، حسین کلانتری صفحات 137-142
    مقدمه
    اضطراب بر عملکرد همه اعضاء بدن و به خصوص سیستم تنفسی تاثیر سوء می گذارد و در بیماران مبتلا به COPD این حالت به عللی مانند ترس از مرگ و ماهیت مزمن بیماری آثار منفی بیشتری دارد. لذا این مطالعه با توجه به آمار بالای بیماران مبتلا به COPD در ایران و لزوم وجود یک راهکار ایمن و غیر تهاجمی برای مراقبت پرستاری در جهت کاهش اضطراب بیماران انجام گرفت.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی است که در آن 40 بیمار مبتلا به COPD به طور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. در گروه مداخله رفلکسولوژی پا به مدت 30 دقیقه هفته ای یک بار در طی6 جلسه انجام گرفت. فرم کلی اضطراب اشپیل برگر یکبار قبل از مداخله و یک بار بعد از اتمام آخرین جلسه مداخله توسط کلیه بیماران تکمیل گردید و با کمک نرم افزار13 SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    در مشارکت کنندگان گروه مداخله سطح اضطراب قبل و بعد از مداخله به طور معنی داری کاهش یافته بود (000/ 0P=) ولی در مورد گروه کنترل تفاوت معنی دار نبود.
    بحث: براساس نتایج حاصل از مطالعه می توان نتیجه گرفت که رفلکسولوژی پا می تواند به عنوان یک مداخله پرستاری سهل و بی خطر به منظور کاهش سطح اضطراب بیماران مبتلا به COPD مورد استفاده قرار گیرد
    کلیدواژگان: بیماری انسدادی مزمن ریوی، پرسشنامه اشپیل برگر، رفلکسولوژی پا
|
  • Pegah Matory, Zohreh Vanaki *, Zahra Zare, Valiolah Mehrzad, Mojtaba Dehghan Pages 73-80
    Introduction
    Therapeutic touch is independent nursing intervention that’s effective on nausea induced by chemotherapy but thecnique، steps and variables effected by this therapy is not yet well known. This research is done to introduce therapeutic touch steps by steps on nausea induced chemotherapy in breast cancer patients. Method and Material: These steps are written by refrences and researchers experience from a randomized control trial، 3 groups،one side blinded and same medicine regiment، on breast cancer nausea. Results indicate therapeutic touch is effective on times، duration and intensity of nausea.
    Results
    Results show that the whole process take place 21/38±6/04. In 69/4% reassessment and doing intervention was nessessary. Patients who have GI and background disease (beside breast cancer) need longer therapeutic touch. Steps of therapeutic touch also is introduced.
    Discussion
    Education of clinical nurses and nursing students and supervising it by managers، its effectiveness، patients satisfactory and research on other variables for next research proposed.
    Keywords: Therapeutic touch, Nausea, chemotherapy, Breast cancer
  • Zohre Mohali *, Ahmad Ebrahimi Atri, Ali Shoeibi, Maedeh Taghezadeh, Marzei Varzandeh Pages 81-85
    History and
    Objective
    balance disorder is one of the widespread problems in patients who suffer from Multiple Sclerosis (MS). The literature shows that 78 percent of patients who suffer from Multiple Sclerosis complain about imbalance. Imbalance causes decline in performance independence، expansion of disability، and also increase in danger of falling. Sport and physical activity is an important and non-pharmological way of treatment for improving MS patients’ balance. The present study aims at investigating the influence of Tai Chi training program on patients who suffer from Multiple Sclerosis.
    Methodology
    30 females suffering from Multiple Sclerosis participated in this study. Their ages ranged between 20-30 with EDSS degree of 1-4. They were randomly assigned in to experimental (N: 15) and control (N: 15) groups. Tai Chi training program comprised of 8 weeks (3 sessions a week). Berg Balance Scale was used to measure the balance in MS patients. The obtained data was put in to spss 16 software and analyzed using dependent and independent t-tests.
    Results
    the results show that there is a significant difference between the obtained scores before and after the intervention. There is also a significant difference between the average points of balance in experimental and control groups، so that the amount of balance in experimental group was significantly increased after the training period.
    Conclusion
    Tai Chi exercises can lead to increase in balance and decrease in danger of falling in patients suffering from Multiple Sclerosis.
    Keywords: Multiple Sclerosis_balance – Tai Chi
  • Farahnaz Farnia *, Abbas Abbaszadeh, Fariba Borhani Pages 86-92
    Introduction
    Nursing takes place in the context of the nurse-patient relationship. Although there is a vast amount of nursing literature about this topic، the nature of nurse-patient relationship in operating room settings remains unexplored. The aim of this study was to illuminate the nurse patient relationship concept meaning in operation room.
    Methods
    Using the qualitative approach، a purposive sample of 8 nurses، 7 patients and 2 patient relatives were interviewed in-depth. The observation was also conducted and 14 field notes were written. The data were transcribed verbatim and analysed using the inductive content analysis method.
    Findings
    The emerging theme was ‘reliance based caring presence’. Under this theme three subgroups were discussed: «nurse centered presence»، «patient centered presence»، ” and spirituality-based care «.
    Conclusions
    The paper concludes by highlighting the complexity of the nurse-patient relationship concept and identifies this dimensions. The results showed that the spirituality-based care is integral of other relational approach in operation room. This new issue need to future research.
    Keywords: nurse patient Relationship, Qualitative study, operation room
  • Amene Rahimi *, Zohre Kalani, Hossein Tavangar Pages 93-100
    Introduction &
    Objective
    Admission in intensive care units is potentially a stressful event that pain and physiological disorders of patients due to acute illness، with secondary affective disorders، may lead to the ICU syndrome or delirium. This study examines the impact of multifactorial interventions on the incidence of delirium in patients hospitalized to intensive cardiac care units.
    Materials and Methods
    In this study، a clinical trial was carried out on 120 patients admitted to CCU، who were divided into two intervention and control groups. In the Intervention group patients were allowed to listening to the radio and also family visits outside visiting hours. And patients in the control group، received the normal and routine CCU cares. During interventions cognitive impairment in samples assessed by using MMSE، twice a day، and suspected cases، for incidence of delirium، confirmed by DSM-IV-TR criteria. Data analysis was done by descriptive statistics and non-parametric tests using spss 16 software.
    Results
    whit incidence rate of 1. 7 % in control group، there was no statistically significant difference compared with intervention group (p=0. 315). But results showed a significant increase in cognitive scores in the intervention group after interventions compared with before and whit control group (p= 0. 003).
    Conclusion
    This study showed that these interventions can be considered as a non-pharmacological and safe method in CCU patients to prevent incidence of delirium.
    Keywords: Delirium, Prevention, Multifactorial Interventions, Intensive cardiac care unit
  • Fatemeh Bahramnezhad, Mitra Zolfaghari, Pouya Farokhnezhad Afshar Pages 101-106
    Introduction &
    Objective
    sleep disorder are common problems in patients hospitalized in the critical care unit and nursing care interventions is including the sleep disorders external factors. This study investigated the effect of Strategies to moderate nursing care practices on admitted Patients sleep in the coronary care unit.
    Materials and Methods
    This study was a quasi-experimental and single blind، during which 30 patients admitted to the coronary care unit Shariati Hospital through available sampling were entered in each group (total 60 patients). Sleep quality and quantity was measured on the first day of admission and three days later، using Researcher made questionnaire in the control group and also sleep quality and quantity of patients in the intervention group was measured with the same method but with a modified nursing care practices. Data analysis using descriptive and deductive statistics (chi-square and paired and independent T-test) was done by SPSS/18 software.
    Results
    The findings of the present study was showed significant differences in sleep quality control and intervention groups in three night hospitalization (P<0. 001) and also mean changes in sleep quantity before and after hospitalization in the intervention and control groups was statistically significant (P<0. 001). These changes had reduced the number of hours of sleep in the control group and remained unchanged in the intervention group.
    Conclusion
    Significant reduction in the quality and quantity of sleep in the intervention group than the control group admitted that it is expressed using of moderating nursing care practices can maintain unchanged sleep quality and quantity of patients admitted to coronary care unit.
    Keywords: Sleep, Nursing care, Coronary Care Unit
  • Lida Soltani, Sakine Sabzevari *, Ali Ravari Pages 107-114
    Introduction
    Ischemic heart disease is the most common form of cardiovascular disease and the first cause of death in the world. This study was a descriptive - analytical study to determine the prodromal symptoms in patients with myocardial infarction in Rafsanjan Imam Ali ibn Abi Talib (AS) hospital CCU، 2012.
    Methods
    The sample included 175 patients had acute myocardial infarction. For data collection questionnaire was used، which includes demographic data، risk factors for heart disease، prodromal symptoms.
    Results
    For data analysis descriptive statistics (mean، standard deviation، frequency distribution and percentage) and chi-square test and Pearson coefficient was used. According to the results، the majority of patients were male (76. 6%) and middle-aged (53. 1). Of 175 patients studied، 132 (75. 4%) had warning sign two weeks before the cardiac event and 43 (24. 6%) were without symptoms.
    Conclusion
    In total، these results showed that most heart patients in the days before a heart attack have warning symptoms; most of them did not pay attention to symptoms and did not refer to the medical center. People، who have warning signs، after acute myocardial infarction symptoms، were admitted to hospital later.
    Keywords: Myocardial Infarction, Prodromal psymptoms
  • Khadige Zareii *, Zohre Parandeh Motlagh, Naieme Syd Fatemi Pages 115-121
    Background
    Children are sensitive to the crises produced by disease and hospitalization because they have a limited adaptive mechanism to solve the stressful factors. To do this، paying attention to those approaches that are not drug- based in children is very important. The purpose of this research in to determine the influence of storytelling on physiological، worry and social anxiety of hospitalized 7-10 children.
    Materials And Methods
    This clinical trail was executed on 64 hospitalized children of 7 to 10 years old. The samples were put randomly in two groups. The storytelling program was carried on intervention group. The control group received the common actions of the ward. In the first and sixth days، the examination of anxiety was performed on two groups. The collection of data was done through RCMAS scale. Finally، the data was analyzed by the statistical tests of Chi-square test and t-test in statistical software of SPSS 19.
    Results
    The comparison of average of anxiety subscales in control group shows that the average of physiological and social anxiety on the first and sixth days had not any meaningful statistical differentiation (p > 0/05). But in intervention groups، the comparison of the anxiety subscale on the first and sixth days showed a meaningful statistical differentiation.
    Conclusion
    The findings show that during the hospitalization the anxiety in control group، in all the subscales of physiological and social anxiety، is high. Storytelling could reduce all the dimensions of the subscales of physiological and social anxiety. Storytelling in the dimensions of worry anxiety subscale has the highest influence. Therefore، the use of storytelling as a non-drug-based، easy، unexpensive، accessible and children-favored method is advised. In research can introduce the storytelling as an inventive and new method to the domain of caring and curing in the children wards.
  • Pages 122-127
    Introduction
    Cesarean section is the most common surgeries in women. Hemodynamic changes after cesarean Can Improved maternal recovery And Quick Contact between him and the baby Delay. The aim of this study was to demine the effect of music therapy on patients'' blood pressure and pulse in patients undergoing Caesarean section surgery.
    Materials And Methods
    In this experimental study، 60 patients undergoing elective Caesarean section in Hakim Jorjani Hospital in Gorgan 2011، enrolled to study by convenience method that randomly allocated into two groups (30 in experimental and 30 in control group). Classical music for 20-15 minutes for experimental group was done. Then the two groups. Blood pressure changes And pulse Time Before the intervention، Initial surgery، Immediately after anesthesia، 15 and 30 min after consciousness And Time out recovery Measured and compared. The data using SPSS version 16، were analyzed by analytical and descriptive statistical test
    Findings
    The findings Showed In the Two groups Between diastolic blood pressure (p =0/045) And Changes pulse (p = 0/036) There is a significant difference. So that In the intervention group Rate of change Less than Group control. Results from Changes systolic blood pressure between In the two groups did not show significant difference (p =0/61)
    Conclusion
    Results showed that music therapy in women undergoing cesarean section before entering the operating room could alleviate Hemodynamic changesof post surgery، thus can improving patient recovery and early contact of mothers with their children. Therefore، this therapy method is essential to be considered by doctors، nurses and other health care
    Keywords: Music therapy, Caesarean section, change hemodynamic
  • Gholamhosein Mahmoudi Rad, Fatemeh Mohalli *, Fatemeh Alhani Pages 128-136
    Aim
    hypertension is on of the current،choronic and returning diseases. The lifestyle is one of the main factors influencing on the disease development and prenotification. regarding important of the family member''s cooperation in hypertention،this stady aims to determine the effect of the family –centered empowerment modle on the lifestyle of patient with hypertention.
    Methods
    this clinical trial study accomplished on the 67refrence patients to Qaen therapeutic sanitary centers. Having selected the permitted samples to the study،the participants are divided in to two group randomly of control (35people) and experimental (32people). family-centered empowerment model accomplished for experiment group in four aspect of perceived threat (severity and sensitivity)، self-efficacy، educational partnership and evaluation; and usual care was done for control group members. The research tools were demographic، lifestyle questionnaire. t test، indepented،vicalson and umanvitny are used for data analysis.
    Results
    There were no significant difference between two groups in demographic data (p>0. 05). befor intervention two groups were the same in all amount for all lifestyle dimention (p>0. 05); but after the intervention،there was significant difference between whole lifestyle and the majority of the dimention. (p<0. 001) except Smoke using (p=0. 05).
    Conclusion
    Performing family-centered empowerment model for patients with hypertention is practically feasible and it can be associated with improvement or modification of patients their families’ lifestyle.
    Keywords: Family, Centered Empowerment Model, hypertension, Lifestyle, Nurse
  • Alehe Seyyedrasooly, Vahid Zamanzade, Mohammad Reza Gafary, Hossein Kalantari Pages 137-142
    Introduction
    Anxiety effects on function in all organ’s specially on respiratory system. in patient with COPD because of chronic nature of disease، cause more negative effects such as fear of death. Therefore this study due to the high rate of patient with COPD and need of safe and non-invasive way in nursing care is done to reduce anxiety in patient.
    Method
    This randomized controlled trial study was done on 40 patients with COPD in two groups of foot reflexology and one control group. In intervention group the foot massage was done for 30 minutes once a week for 6 sessions. General form of the Spilberger’s anxiety score is filled once before starting and once after the last session of the intervention by all patient. Data were analyzed by using SPSS13.
    Result
    In intervention participant group، anxiety levels in comparison before and after intervention were significantly reduced (P=0/000)، but in control group there was no significantly difference.
    Discussion
    According to the results of this study، it can be concluded that foot reflexology can be used easily and safe method as nursing intervention to reduce anxiety in patient with COPD.
    Keywords: Reflexology, Spilberger's anxiety score, Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD)