فهرست مطالب

نشریه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
سال بیستم شماره 4 (پیاپی 57، زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/13
  • تعداد عناوین: 11
|
  • سید سیف الله بلادی موسوی، عباس علی زراعتی * صفحات 327-337

    سیس پلاتین، یک داروی قوی شیمی درمانی است که در درمان طیف وسیعی از سرطان های جامد (Solid) از آن استفاده می شود. با این وجود، استفاده کلینیکی از آن، به دلیل بروز آسیب کلیوی و کاهش میزان تصفیه گلومرولی که در 15 تا 30% از بیماران رخ می دهد، محدود می گردد. مکانیسم های متعددی که در اختلال عملکرد کلیه به دنبال دریافت سیس پلاتین نقش دارند، که عبارتند از: آسیب سلول های اپی تلیال توبول، انقباض در عروق کوچک کلیه و افزایش بروز سیتوکین های پیش التهابی. مهمترین تظاهرات مسمومیت کلیوی سیس پلاتین شامل: نارسایی حاد کلیه (ARF) غیر الیگوریک که می تواند پیشرونده باشد، هیپومنیزیمی، سندرم شبیه فانکونی و آنمی است. افزایش خطر ARF، با دریافت دوزهای بالاتر سیس پلاتین، شیمی درمانی قبلی با سیس پلاتین، اختلال عملکرد کلیوی زمینه ای و تجویز همزمان سایر عوامل نفروتوکسیک ارتباط دارد. رویکرد استاندارد برای پیشگیری از مسمومیت کلیوی ناشی از سیس پلاتین، تجویز دوزهای کمتر سیس پلاتین به همراه تجویز فول سالین ایزوتون، قبل و بعد از تجویز سیس پلاتین می باشد. اگر چه تعدادی از عوامل دارویی شامل: تیوسولفات سدیم، ان-استیل سیستئین، تئوفیلین و گلیسین برای کاهش مسمومیت کلیوی، مورد ارزیابی قرار گرفته اند، اما هیچ کدام نقش اثبات شده ای نداشته اند و مطالعات کلینیکی بیشتری برای اثبات اثرات احتمالی آنها نیاز خواهد بود.

    کلیدواژگان: سیس پلاتین، آسیب کلیوی سیس پلاتین، شیمی درمانی
  • علی برخوری، محمدرضا درودیان، مهرداد نوروزی، متین هاشمی شادمهری، محمد شعبانی صفحات 338-345
    زمینه و هدف
    درد حاد بعد از عمل جراحی سزارین، یک واکنش فیزیولوژیک پیچیده در نتیجه اتساع احشا، آسیب بافتی و انقباضات رحمی می باشد. استفاده از مسکن های غیر مخدر، از امتیازات بالقوه ای برخوردار است؛ به خصوص تجویز مقعدی آنها، روشی آسان و فراگیر می باشد. این مطالعه، با هدف بررسی مقایسه ای اثر ضد درد شیاف های مسکن شامل: دیکلوفناک، ایندومتاسین، ناپروکسن و استامینوفن بر میزان درد بعد از عمل جراحی سزارین انجام شد.
    روش تحقیق: مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور بود. تعداد 125 خانم باردار که در بیمارستان افضلی پور کرمان، مورد عمل سزارین و بیهوشی عمومی قرار گرفته بودند، به طور تصادفی، به چهار گروه تقسیم شدند. در هنگام اظهار درد توسط بیماران در ریکاوری، برای گروه اول 100 میلی گرم دیکلوفناک، برای گروه دوم 100میلی گرم ایندومتاسین، برای گروه سوم 325 میلی گرم استامینوفن و برای گروه چهارم 500 میلی گرم ناپروکسن به صورت مقعدی تجویز گردید؛ سپس هر بیمار، از نظر علائم حیاتی و معیار سنجش دیداری ((VAS، در هنگام تجویز دارو، 15 دقیقه و یک ساعت پس از تجویز دارو، معاینه و ارزیابی شد. داده ها پس از ورود به نرم افزار SPSS (ویرایش 16)، با کمک آزمون های آماریStudent''s T-Test و chi- square برای متغیرهای دموگرافیک و آزمون Mann-Whitney تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    گروه دریافت کننده دیکلوفناک، بیشترین میزان کاهش درد را در طی یک ساعت، بر اساس معیار VAS، در بین شیاف های تجویزی دارا بودند (001/0P<)، اما بین سایر گروه ها، تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    استعمال شیاف مقعدی دیکلوفناک، منجر به کاهش قابل ملاحظه درد حاد فوری بعد از جراحی سزارین نسبت به شیاف های ایندومتاسین، ناپروکسن و استامینوفن می گردد.
    کلیدواژگان: شیاف مقعدی، مسکن، درد بعد از عمل، سزارین
  • محسن فوادالدینی، مهدی امیرآبادی زاده، زهرا قیروانی صفحات 346-356
    زمینه و هدف
    بیماری های قلبی، یکی از حالات عمده ناخوشی و مرگ و میر در جامعه بشری است. پس از وقوع ایسکمی و خون رسانی مجدد، میزان هیستامین در بافت قلب افزایش می یابد که اثرات بدی را بر عملکرد قلب دارد. با توجه به وجود گیرنده های هیستامینی نوع 2 در بافت قلب و نقش آنها در التهاب، در این تحقیق، اثر محافظتی رانیتیدین را بر فاکتورهای عملکردی بطن چپ و نیز وسعت ناحیه انفارکت بررسی کردیم.
    روش تحقیق: در این مطالعه، 32 سر موش سوری کوچک نر بالغ، در 4 گروه 8تایی قرار گرفتند و رانیتیدین را با دوز mg/kg400 و در زمان معین، دریافت کردند. موش های گروه کنترل، فقط سالین دریافت کردند. گروه RE، رانیتیدین را در همان روز انجام آزمایش، گروه R14 به مدت 14 روز متوالی و گروه R28به مدت 28 روز متوالی به روش داخل صفاقی دریافت کردند. قلب موش ها، پس از قرارگرفتن در سیستم ایزوله لانگندروف و بالن گذاری، تحت 30 دقیقه ایسکمی و 60 دقیقه جریان مجدد قرار گرفت. شاخص های عملکردی بطن چپ شامل: فشار انتهای دیاستولی (LVEDP)، فشار سیستولی (LVSP) داخل بطنی و جریان مایع کرونری (CF)، اندازه گیری و شاخص های فشار افزایش یافته داخل بطنی (LVDP)، ضربان و قدرت انقباضی (+dp/dt)، محاسبه شدند؛ سپس مقاطع بافت قلب، با تترازولیوم کلراید، رنگ آمیزی و از آنها عکس برداری شد و اندازه نسبی ناحیه انفارکت، اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که رانیتیدین توانسته است، شاخص (LVSP) را نسبت به گروه کنترل، در فاز جریان مجدد بهبود بخشیده و همچنین اندازه ناحیه انفارکت را نسبت به گروه کنترل کاهش چشمگیر دهد که در مورد گروه R28، این اثر محافظتی اختلاف معنی داری را نشان داد (01/0P<).
    نتیجه گیری
    رانیتیدین با دوز mg/kg400 احتمالا تا حدی از طریق بهبود عملکرد، می تواند میوکاردیوم قلب را در برابر آسیب ناشی از ایسکمی– خون رسانی مجدد به وی‍ژه در شرایط مزمن، محافظت نماید.
    کلیدواژگان: رانیتیدین، ایسکمی، خون رسانی مجدد، آنفارکتوس میوکارد، هیستامین
  • آزاده تاجیک، مهناز آذرنیا، غلامرضا کاکا، سید همایون صدرایی، عمید خطیبی اقدا صفحات 357-365
    زمینه و هدف
    از آنجایی که سلول های بنیادی برگرفته شده ار بافت چربی، در دسترس و آسان می باشند، در در این بررسی، تاثیر پیوند سلول های بنیادی مشتق شده از چربی (ADSc) و هورمون رشد عصب (NGF)، بر شاخص عمل عصب در موش صحرایی دارای له شدگی عصب سیاتیک، از طریق بررسی رفتار و الکتروفیزیولوژی در روند ترمیم، ارزیابی شد.
    روش تحقیق: در این تحقیق، از 28 سر موش صحرایی نر بالغ استفاده شد که پس از له کردن عصب سیاتیک، در 4 گروه شامل: گروه رت های سالم، گروه رت های شاهد فقط تحت آسیب عصبی، گروه رت های آسیب دیده تحت درمان با NGF و گروه رت های آسیب دیده تحت درمان با ADSc و NGF قرار گرفتند. میزان بهبودی توسط آزمون حسی شاخص فعالیت عصب سیاتیک (SFI، دامنه پتانسیل فعالیت حرکتی (AMP) و سرعت هدایت پیام عصبی (NGV) ارزیابی گردید.
    یافته ها
    میزان تاخیر بهبود حسی، 2 هفته پس از ترمیم، در گروه NGFنسبت به گروه سالم افزایش معنی داری داشت (01/0P<)، اما در گروه سلول درمانی، بهبودی کاملا مشخصی دیده شد. میانگین SFI در پایان هفته ششم، در گروه سلول درمانی و NGF نسبت به گروه شاهد افزایش داشت، اما معنی دار نبود. میانگین NCV و AMP در گروه های درمانی به خصوص گروه سلول درمانی نسبت به گروه شاهد، افزایش غیر معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    پیوند ASDc به همراه تجویز NGF موضعی، می تواند یک رویکرد درمانی برای ترمیم جراحت عصبی مناسب محسوب می شود و NGFنیز اثر مثبتی بر ترمیم عصب سیاتیک دارد.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مشتق از چربی، عامل رشد عصب، ترمیم عصب
  • محمد ملکانه، بهاره هراتی زاده، محمدرضا میری صفحات 366-373
    زمینه و هدف
    با توجه به فعالیت چندبعدی داروهای گیاهی و سودمندی این داروها در اختلالات پیچیده ای مثل دیابت، مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثرات عصاره انگور سیاه بر سطح قند خون و پروفایل لیپیدها در رت های دیابتی انجام شد.
    روش تحقیق: این مطالعه تجربی، بر روی 48 سر موش صحرایی که در قالب 6 گروه (گروه کنترل و 5 گروه دیابتی شده با آلوکسان) دسته بندی شده بودند، انجام شد. گروه ها عبارت بودند از: موش های دیابتی شاهد دریافت کننده سرم فیزیولوژی، موش های دیابتی دریافت کننده گلیبن کلامید و لوواستاتین، موش های دیابتی به تفکیک دریافت کننده 100، 200 و mg/Kg300 پودر لیوفیلیزه عصاره انگور سیاه که به مدت چهار هفته گاواژ شدند. در انتها، نمونه های خون موش ها، در حالت ناشتا، از قلب جمع آوری شد و سطوح قندخون، کلسترول، تری گلیسرید، HDL-C و LDL-C اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    عصاره انگور سیاه به شکل وابسته به دوز و از نظر آماری معنی داری، از میزان کاهش وزن موش های دیابتی در مقایسه با گروه کنترل دیابتی جلوگیری نمود؛ همچنین عصاره، سطح قند خون را به طور معنی دار و به صورت وابسته به دوز کاهش داد. مصرف عصاره، باعث افزایش معنی دار کلسترول و تری گلیسرید تام سرم در مقایسه با گروه کنترل دیابتی گردید، هرچند با افزایش دوز عصاره، از میانگین تری گلیسرید کاسته شد. عصاره انگور سیاه، بر روی میانگین HDL-C و LDL-C تاثیر معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    مصرف طولانی مدت عصاره انگور سیاه، می تواند در برابر دیابت و عوارض ناشی از آن به ویژه لاغری موثر باشد.
    کلیدواژگان: انگور سیاه، گلیبن کلامید، دیایت، گلوکز
  • طیبه خزاعی، علیرضا سعادت جو، سمانه نوروزی، فاطمه مغنی، فهیمه صدقانی، فهیمه علمدار صفحات 374-382
    زمینه و هدف
    به منظور تغییر شیوه زندگی، کنترل بهتر بیماری و احساس مسئولیت بیشتر، افزایش آگاهی و درک بیماران دیابتی از اهمیت بیماری، عوارض و درمان آن لازم است. هدف از این مطالعه، تعیین تاثیر آموزش بر مسئولیت پذیری و کنترل متابولیک افراد دیابتی بود.
    روش تحقیق: در این مطالعه نیمه تجربی، 40 نفر از مبتلایان به بیماری دیابت، با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف، انتخاب و به همراه خانواده خود برای آموزش دعوت شدند و پرسشنامه مسئولیت پذیری خانواده افراد دیابتی DFRQ (Diabetes Family Responsibility Questionnaire) را که شامل 17 سوال بود، قبل و 3 ماه پس از آموزش تکمیل کردند. نمونه قند خون صبحگاهی و هموگلوبین گلیکوزیله بیماران نیز در دو نوبت قبل و بعد از مداخله، اندازه گیری شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 5/16) و با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس، تست تی مستقل و زوج و ضریب همبستگی پیرسون، در سطح معنی داری 05/0P< انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران، 05/6±25/14سال بود که 5/62 درصد آنها زن بودند. میانگین قند خون صبحگاهی، هموگلوبین گلیکوزیله و نمره مسئولیت پذیری بیماران (001/0P=) و مراقبین (009/0P=)، قبل و بعد از مداخله، تفاوت معنی دار داشت. میانگین نمره مسئولیت پذیری بیماران بر حسب سن تفاوت معنی دار داشت (001/0P=) ولی برحسب جنس بیمار و تحصیلات والدین، تفاوت معنی دار نداشت. بین نمره مسئولیت پذیری بیماران و مراقبین با سن بیمار، رابطه منفی و معنی داری به دست آمد.
    نتیجه گیری
    کاهش میانگین هموگلوبین گلیکوزیله بیماران پس از آموزش، نشان می دهد که پس از آموزش، بیماران، از سطح ضعیف کنترل متابولیک به سطح قابل قبول می رسند.
    کلیدواژگان: آموزش، مسئولیت پذیری، کنترل متابولیک، دیابت تیپ یک، والدین
  • عبدالله امیدی، ابوالفضل محمدی، فاطمه زرگر، گودرز عکاشه صفحات 383-392
    زمینه و هدف
    اختلال افسردگی عمده، شایع ترین اختلال روانی با عودهای مکرر است. یکی از زمینه های آسیب شناسی در افسردگی، وجود افکار و نگرش های ناکارآمد در افراد است. درمان شناختی- رفتاری، یکی از پرکاربردترین درمان ها در فاز فعال این اختلال است و شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، یکی از درمان های جدید در حوزه پیشگیری از عود اختلال افسردگی اساسی است. این مطالعه، با هدف ارزیابی اثربخشی درمان تلفیقی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و درمان شناختی در مقایسه با درمان شناختی- رفتاری کلاسیک بر نگرش های ناکارآمد بیماران مبتلا به اختلال افسردگی اساسی انجام شده است.
    روش تحقیق: این مطالعه، به روش نیمه آزمایشی و با انتخاب تصادفی در دسترس انجام شد. از بین بیماران مراکز مشاوره دانشگاه تهران، دانشگاه شاهد و کلینیک توان بخشی صبا، تعداد 90 بیمار از بین 160 پرونده فعال روان پزشکی با معیارهای تشخیصی برای اختلال افسردگی اساسی انتخاب شدند. بیماران در سه گروه 30 نفره شامل: گروه شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی (MBCT)، رفتاردرمانی شناختی سنتی (CBT) و درمان متداول (TAU)، به طور تصادفی قرار گرفتند و در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون، با استفاده از مصاحبه بالینی ساختاریافته، آزمون نگرش های ناکارآمد و آزمون افسردگی بک، ارزیابی شدند. نتایج، با آزمون تحلیل کوواریانس و آزمون های تعقیبی تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهند که گروه تلفیقی و گروه CBT در مرحله پس آزمون، کاهش معنی داری در نگرش های ناکارآمد و میزان افسردگی نشان دادند؛ در حالی که در گروه TAU که درمان دارویی صرف برای آنها انجام شد، تفاوت معنی داری بین مراحل پیش آزمون و پس آزمون مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج بیانگر این هستند که تلفیق درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی با CBT، نسبت به درمان دارویی، اثراتی مشابه با CBT سنتی دارد و می تواند از طریق کاهش تاثیر نگرش های ناکارآمد، منجر به کاهش علایم افسردگی شود.
    کلیدواژگان: شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، رفتاردرمانی شناختی، اختلال افسردگی اساسی، نگرش های ناکارآمد
  • مجتبی ایزدی، یاسر کاظم زاده، لاله بهبودی، عبدالعلی بنایی فر صفحات 393-400
    زمینه و هدف
    چاقی، با برخی بیماری های مزمن نظیر: آترواسکلروزیس، فشار خون و دیابت نوع 2 که همگی از عوامل بروز سندرم متابولیک هستند، همراه است. در این مطالعه، ارتباط بین مقاومت انسولین و آدیپونکتین، در مردان چاق مبتلا به دیابت نوع 2 مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، سطوح سرمی ناشتای آدیپونکتین، انسولین، گلوکز و مقاومت انسولین، در 42 مرد چاق مبتلا به دیابت نوع 2 (37 تا 53 سال، 80 تا 100 کیلوگرم، 36≥BMI≥30) اندازه گیری شد؛ سپس با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون، ارتباط بین آدیپونکتین سرم با مقاومت انسولین، گلوکز و انسولین تعیین شد.
    یافته ها
    یافته های مطالعه، ارتباط معکوس و معنی داری را بین آدیپونکتین سرم و مقاومت انسولین نشان داد (0001/0P<)؛ همچنین ارتبط معنی داری بین سطوح گلوکز ناشتا با آدیپونکتین مشاهده شد (005/0P=)، اما بین انسولین و آدیپونکتین ارتباط معنی داری به دست نیامد.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان می دهد که سطوح آدیپونکتین سرم -به عنوان یک سیتوکین ضد التهابی و ضد دیابتیکی-دارای ارتباط نزدیک با مقاومت انسولین در بیماران دیابتی نوع 2 است.
    کلیدواژگان: چاقی، دیابت، مقاومت انسولین، آدیپونکتین
  • مسعود ضیایی، محمدرضا رضوانی خراشاد، محمود صادقی خراشاد، سودابه حسینی صفحه 401
  • احمدرضا میربلوک، رضا بهادر، کامران اسدی، سعید اصغری، صادق عابدی، فرزاد مریخ بیات صفحات 409-415
    زمینه و هدف
    تکنیک الیزاروف، روشی آسان تر نسبت به سایر روش های موجود برای درمان شکستگی انتهای پایینی استخوان درشت نی است ولی کمتر مورد استفاده قرار می گیرد و اطلاعات کمتری در مورد نتایج استفاده از آن وجود دارد. مطالعه حاضر، برای بررسی نتایج و عوارض استفاده از ثابت کننده خارجی الیزاروف به تنهایی، در درمان شکستگی انتهای پایینی استخوان درشت نی تیپ C3 اجرا شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی گذشته نگر، 178 بیمار با شکستگی پایلون تیپ C3 که در طول سال های 1386 تا 1388، به بیمارستان پورسینای رشت مراجعه کرده بودند تا 24 ماه بعد از عمل، از نظر بالینی و معیارهای پرتونگاری پیگیری و بررسی شدند و طبق معیار نمره دهی AOFAS ارزیابی شدند.
    یافته ها
    بر اساس معیارهای امتیازدهی مچ و پاشنه (AOFAS)، میانگین نمرات کسب شده در پیگیری نهایی در ماه بیست و چهارم، 6±88 بود. در 89 بیمار (62/55%) نتایج عالی، در 31 بیمار (62/20%) نتایج خوب، در 32 بیمار (87/21%) نمره متوسط و در 8 بیمار (69/5%) نمره ضعیف به دست آمد.
    نتیجه گیری
    بر طبق نتایج حاصل از پیگیری بیماران و نیز نمرات کسب شده توسط معیار نمره دهی AOFAS و مقایسه آنها با نتایج حاصل از روش های درمانی دیگر بر اساس مطالعات موجود، می توان گفت که این روش درمانی، شیوه مناسبی نسبت به روش های درمانی موجود است و می توان استفاده از آن را برای شکستگی های پایلون به ویژه شکستگی های تیپ C3 پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: الیزاروف، شکستگی، تثبیت خارجی، عوارض
  • حسن احمدوند، حمزه امیری، حمید دالوند، شاهرخ باقری صفحات 416-421
    زمینه و هدف
    مصرف ترکیبات آنتی اکسیدانی مشتق از گیاهان، باعث کاهش شیوع بسیاری از بیماری های مزمن می شود. هدف از این مطالعه، مقایسه خواص آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی و اسانس گیاه درمنه منطقه لرستان بود.
    روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی، در سال 1391 بر روی عصاره هیدروالکلی و اسانس گیاه درمنه تهیه شده از منطقه لرستان انجام گرفت. توان حذف رادیکال های آزاد با استفاده از روش 2 و 2 دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل (DPPH) و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، با استفاده از روش فسفومولیبدات اندازه گیری شد. میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی نمونه ها، با استفاده از روش فولین سیوکالتو و زیشن اندازه گیری شد. داده ها، با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (ویرایش 13) و آزمون کروسکال-والیس، در سطح معنی داری (05/0P<) تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    ظرفیت تام آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی و اسانس درمنه، به ترتیب برابر با: 55/0±05/1 و 18/5±1234/25 نانومول اسیدآسکوربیک بر گرم اسانس یا عصاره، میزان ترکیبات فنل عصاره هیدروالکلی و اسانس درمنه به ترتیب برابر با: 3±14/131 و 07/10±68/326 میلی گرم گالیک اسید بر گرم اسانس یا عصاره و میزان ترکیبات فلاونویید عصاره هیدروالکلی و اسانس درمنه به ترتیب برابر با: 65/0±4/1 و 94/0±3/6 میلی گرم کوئرسیتین بر گرم اسانس یا عصاره بود. میزان IC50 عصاره هیدروالکلی، اسانس و بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن (BHT) به عنوان کنترل مثبت به ترتیب برابر با: 1±88/3، 34±67/16470 و 52/4±73/165 میکروگرم بر میلی لیتر بود.
    نتیجه گیری
    درمنه منبع قابل ملاحظه ای از ترکیبات آنتی اکسیدانی است و احتمالا می توان از آن در فرآورده های غذایی، دارویی و صنعتی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: عصاره هیدروالکلی، اسانس، درمنه، فنل، فلاونویید، ظرفیت آنتی اکسیدانی
|
  • Seyed Seifollah Beladi Mousavi, Abbas Ali Zeraati Pages 327-337

    Cisplatin is a potent chemotherapy agent which is used to treat a broad spectrum of solid cancers. However، its clinical use is limited due to its nephrotoxicity with a decline in the glomerular filtration rate that occur in 15-30% of patients. Multiple mechanisms contribute to renal dysfunction following exposure to cisplatin include tubular epithelial cell toxicity، vasoconstriction in the renal microvasculature، and increase the expression of proinflammatory cytokines. The most important manifestations of cisplatin nephrotoxicity are non oliguric acute renal failure (ARF) which can be progressive، hypomagnesemia، fanconi-like syndrome، and anemia. An increasing risk of ARF is associated with higher doses of cisplatin، previous cisplatin chemotherapy، underlying kidney dysfunction، and the concomitant use of other nephrotoxic agents. The standard approach to prevent cisplatin-induced nephrotoxicity is the administration of lower doses of cisplatin in combination with the administration of full intravenous isotonic saline before and after cisplatin administration. Although a number of pharmacologic agents including sodium thiosulfate، N-acetylcysteine، theophylline and glycine have been evaluated for prevention of nephrotoxicity، none have proved to have an established role، thus، additional clinical studies will be required to confirm their probable effects.

    Keywords: Cisplatin, Cisplatin nephrotoxicity, chemotherapy
  • Ali Barkhori, Mohammad Reza Drodian, Mehrdad Norozi, Matin Hashemi Shadmehri, Mohammad Shabani Pages 338-345
    Background And Aim
    Severe pain following cesarean section is a complex physiologic reaction due to distention of gastrocolic regions، tissue impairment، and uterus contractions. This sort of pain can have unfavorable effects on different body systems. There are different drugs and various techniques to decrease such pain، e. g. ordinary oral and injectable analgesics; and rectal suppositories are available. Thepresent study aimed at comparing the effect of diclofenac، indomethacin، naproxen، and acetaminophen rectal suppositories on post-cesarean section pain.
    Materials And Methods
    In this double-blind randomized clinical experimental study undertaken in Kerman Afzalipoor hospital، 125 pregnant women who had undergone cesarean section under general anesthesia، were randomly divided into 4 groups. In the recovery ward، after complaining of pain، the first and the second group members were administered 100mg of rectal diclofenac and indomethacin، respectively. The third and the fourth group members received 325mg and 500mg acetaminophen and naproxen، respectively; in the same manner. Then، the vital signs and Visual Analogue Scale (VAS) of each case were examined and evaluated at the time 0، 15 and 60 minutes after administration.
    Results
    The all cases were not significantly different regarding age، height، and weight. Moreover، the group receiving diclofenac experienced the most pain decrease within an hour based on VAS (P<0. 001). However، there was no significant difference among the other groups.
    Conclusion
    Rectal diclofenac suppository significantly decreases pain one hour following cesarean section compared to indomethacin، naproxen، and acetaminophen.
    Keywords: Rectal suppository, Diclofenac, Indomethacin, Naproxen, Acetaminophen, Pain following p.c section, Cesarean, Visual Analogue Scale (VAS)
  • Mohsen Foadoddini, Mahdi Amir-Abadi Zadeh, Zahra Ghiravani Pages 346-356
    Background And Aim
    Cardiovascular diseases are the leading cause of morbidity and mortality worldwide. Increased histamine level in the cardiac tissue has deleterious effects after ischemia-reperfusion occurrence. Regarding the existence of histamine type 2 receptors in the heart and their decisive role in inflammation، in the present study the cardioprotective effects of ranitidine in the factors effective gainst LV functions and the extent of the infarcted area were studied.
    Materials And Methods
    Thirty-two male Balb/C mice were divided into 4 equal groups. The control group received saline; the others were administered 400 mg/kg ranitidine، ip. Group RE just on the test day; R14 and R28 groups for 14 and 28 consecutive days، respectively. Then، the hearts of the subjects were isolated and subjected to Langendorff-perfusion with induced global ischemia for 30 minutes followed by reperfusion of 60 minutes. Left ventricular systolic (LVSP)، and end diastolic pressures (LVEDP)، heart rate (HR) and coronary flow (CF) were measured، and left ventricular developed pressure (LVDP= LVSP-LVEDP) and contractility (+dp/dt) calculated. Myocardial infarct size was determined by triphenyltetrazolium chloride staining.
    Results
    Ranitidine can significantly increase LVSP; and decrease infarct size especially in R28 compared to the control group (P<0. 01).
    Conclusion
    It was found that ranitidine of 400 mg/kg dose، esp. during chronic phase can be cardioprotective against ischemia-reperfusion damage through improvement of cardiac performance.
    Keywords: Ranitidine, Ischemia, Reperfusion, Injury, Histamine
  • Azadeh Tajik, Mahnaz Azarnia, Gholamreza Kaka, Seyed Homayoon Sadraie, Amid Khatiby Aghda Pages 357-365
    Background And Aim
    Application of stem cells derived from adipose tissue is very easy. The present study evaluated the effect of transplantation of non-autolugus of adipose derived stem cell (ADSc) and nerve growth factor (NGF) in repairing of crushed sciatic nerve in rats by examining their behavior and electrophysiology.
    Materials And Methods
    Twenty-eight adult male rats were used in this study. The animals were randomly divided into four equal groups: (healthy rats)، as control (sciatic nerve crushed rats)، (sciatic nerve crushed rats treated with NGF)، and (sciatic nerve crushed rats treated by means of transplantation of non-autolugue of ADSc). Then،the improvement of sensory function and sciatic nerve index (SFI) of the groups were assessed.
    Results
    Time of recovery of sensory parameters after two weeks treatment with NGF significantly decreased when compared to the control group (P<0. 01)، while the cell therapy groupshowed siqnificant improvement. At the end of the sixth week، mean of SFI in cell therapy and NGF groups increased compared to the control group but the differences were not significant. Mean NCV and AMP also showed a non-significant increase in the cell therapy group compared to the control group.
    Conclusion
    Transplantation of non-autologous of adipose-derived stem cells (ASDc) is an appropriate therapeutic approach in repairing of neurological injuries and NGF has a positive effect in crushed sciatic nerve regeneration.
    Keywords: Adipose, derived stem cell (ADSc), Nerve growth factor (NGF), Nerve Repair
  • Mohammad Malekaneh, Bahareh Haratizadeh, Mohmmadreza Miri Pages 366-373
    Background And Aim
    Regarding the multi-dimensional activity of medicinal herbs in complex disorders like diabetes، the present study was undertaken to evaluate the effect of freezed and dried extract of black grapes juice on serum glucose and lipid profile of alloxan induced diabetic rats.
    Materials And Methods
    The present study was performed on 48 male Wistar rats which included 6 groups، i. e. the control group and five alloxan-induced diabetics. The other five groups were the following: 1. The control diabetic group، which only received normal saline، 2. The diabetic group، which received glibenclamide and lovastatin، 3. 4.، and 5 At first، diabetes was induced in 40 cases through intraperitoneally injection of alloxan. After 2 days، fasting blood sugar (FBS) greater than 200 mg/dl was considered as diabetic condition. Diabetic rats were divided into 5 groups (group2to6) randomly. Groups1was included nondiabetic control. Group1and 2 (diabetic control) gavaged by normal saline. Group 3 by glibenclamide and lovastatin، group''s 4، 5and 6 received 100، 200، 300mg/kg black grapes juice extract، respectively for four weeks. Then، blood samples of the anesthetized rats were collected and blood glucose، cholesterol، triglyceride، HDL-C and LDL-C levels were measured، using standard kits and by of Shimatzu Autanalyzer.
    Results
    Black grapes juice extract at higher doses decreased weight loss of diabetic rats. Moreover، this extract reduced blood glucose level and the effect was dose-dependent. The extract increased the level of cholesterol and triglyceride (TG)، but by increasing the dose، the level of TG decreased. No effects on HDL-C and LDL-C were observed.
    Conclusion
    Black grapes juice extract can improve diabetes and its complications.
    Keywords: Black grapes juice extract, Lovastatin, Glibenclamide, Hyperlipidemic rats
  • Thayebeh Khazaie, Alireza Saadatjoo, Samaneh Noroozi, Fatemeh Moghny, Fahimeh Sadaqany, Fahimeh Alamdar Pages 374-382
    Background And Aim
    In order to change your lifestyle and improve disease control and responsibility، increased awareness and understanding of the importance of diabetes complications، and treatment is necessary. Target is influence of education on responsibility and metabolic control of Type One diabetic patients and parents.
    Materials And Methods
    In this Quasi-experimental study with purposive sampling، 40 individuals of type1 diabetes and Families were invited and educated and was completed DFRQ: Diabetes Family Responsibility Questionnaire before and 3 months after training. Morning blood glucose and glycosylated hemoglobin were also two times before and after the intervention. Data Analysis with software SPSS version 16. 5 with use of statistical ANOVA، test Independent T and couples and Pearson coefficient was done.
    Results
    40 persons from diabetic patients (62. 5%) Female and (37. 5%) males with mean age، 14. 25 ±6. 05 were researched. Mean Morning blood sugar، hemoglobin glycosylated and score patients and parents responsibility before and after Intervention was meaningful difference. Mean responsibility score according to patient age and job father was statistically significant but of sex patient and education was not significant. Between patients and parents responsibility score with the patient age a negative meaningful relationship was obtained.
    Conclusion
    The mean reduction in glycated hemoglobin after training shows poor metabolic control of patients have an acceptable level.
    Keywords: Education, responsibility, Metabolic Control, Diabetes type one, parents
  • Abdollah Omidi, Abolfazl Mohammadi, Fatemeh Zargar, Goodarz Akkasheh Pages 383-392
    Background And Aim
    Major depressive disorder is the most common psychiatric disorder having frequent relapse. One of the aspects of the pathology of depression is dysfunctional thoughts and attitudes in individuals. Cognitive - behavioral therapy (CBT) is the most widely used treatment in the active phase of the disorder; and mindfulness-based cognitive therapy (MBCT) is a new treatment in the prevention of recurrence of major depressive disorder. The present study aimed at comparing the efficacy of combined MBCT with CBT and Traditional CBT in reducing of dysfunctional attitudes of patients with Major Depressive Disorder.
    Materials And Methods
    This clinical-experimental study was done on 90 patients randomly selected from 160 cases referring to Tehran University Consultation Centers، Shahed University and Saba Rehabilitation Clinic، all of whom met DSM-IV criteria for Major Depressive Disorder. They were divided into 3 equal groups including CBT، MBCT combined with CBT، and TAU (Treatment As Usual). The first and the second groups received psychological treatment while the third one received medications. Their age ranged between 18 and 45 years with two depression episodes and evaluated through the Structured Clinical Interview for DSM-IV (SCID) and self–report according to Beck Depression Inventory II (BDI-II)، during two pre - and post tests. The obtained data was analyzed by means of co-variance analysis.
    Results
    Dysfunctional attitudes scores and depression symptoms significantly decreased in combined MBCT with CBT group، while in the TAU group، there was no significant difference between pre-test and post-test.
    Conclusion
    MBCT combined with CBT has similar effects to classic CBT and it can lead to reducing dysfunctional attitudes and depression symptoms.
    Keywords: Mindfulness Based Cognitive Therapy, Major Depressive Disorder, Cognitive, Behavior Therapy, dysfunctional attitudes
  • Mojtaba Eizadi, Yaser Kazemzade, Laleh Behbudi, Abdolali Banaeifar Pages 393-400
    Background And Aim
    Obesity is associated with some chronic morbidity including atherosclerosis، hypertension، and type 2 diabetes which are major components of metabolic syndrome. In the present study، association between insulin resistance and adiponectin، as an anti-inflammatory cytokine، in type 2 obese male diabetics was assessed.
    Materials And Methods
    In this descriptive study، fasting serum adiponectin، insulin، glucose and insulin resistance were measured in 42 obese male type 2 diabetics (aged 37 - 53 years، weight 80-100kg، 30≤BMI≤36). Pearson’s correlation method was used to determine the association between adiponectin levels with insulin resistance، glucose، and insulin in the cases (P≤0. 05).
    Results
    Pearson’s correlation method showed a significant negative association between serum adiponectin andinsulin resistance (P=0. 000(. Besides، a significant correlation was observed between adiponectin level and fasting glucose (P=0. 005). But، no correlation was found between serum adiponectin and insulin (P=0. 196).
    Conclusion
    The current study demonstrated that serum adiponectin level، as an anti-inflammation and anti-diabetic cytokine، is a predictive factor of insulin resistance in type 2 diabetics.
    Keywords: Obesity, Diabetic, Insulin resistance, Adiponectin
  • Ahmad Reza Mirbolook, Reza Bahador, Kamran Asadi, Saeid Asghari, Sadegh Abedi, Farzad Merikh Bayat Pages 409-415
    Background And Aim
    Applying Ilizarov fixator is an easier method compared with other methods in treating of tibial fractures. But it be used less frequently than others; yet، little information about it is available. The present study was performed to evaluate the results and complications of Ilizarov external fixator in type 3C Pilon fractures.
    Materials And Methods
    In this retrospective study، 178 patients with type C3 pilon fractures، aged over 86 - 88 years، admitted to Poursina hospital in Rasht between 1998 and 2000 were included. Their follow-up lasted 24 months after surgery and they were then examined based on clinical and radiographic criteria and were finally evaluated on the basis of American Orthopedic Foot and Ankle Society (AOFAS) scoring criteria.
    Results
    The criteria (AOFAS) showed that the average score obtained was 88± 6. In 89 patients (i. e. 55،62%) the outcome was excellent، In 31 patients (20،62%) it was good، in 32 cases (21،87%) the result was moderate، and in 8 patients (5. 69%) it was weak.
    Conclusion
    According to the results obtained and comparing them with the results of other treatments، one can claim that this treating approach is better than the others for pilon fractures،particularly for type 3c pilon fractures.
    Keywords: Ilizarov, Fracture, External Fixation, Complication
  • Hassan Ahmadvand, Hamzeh Amiri, Hamid Dalvand, Shahrokh Bagheri Pages 416-421
    Background And Aim
    Consumption of plant derived antioxidant compounds contributes to reducing risks of certain chronic and degenerative diseases. The present study aimed at comparing various antioxidative activities hydroalcholic of flaver extract (DKME) and essential oil of Artemisa persica in Lorestan province in 2012.
    Materials And Methods
    The present experimental study was carried out in Lorestan province in 2012. After supplying hydroalcholic extract and essential oil of Artemisa persica، radical scavenging activity of the samples was assessed by using diphenylpicrylhydrazyl (DPPH). Total antioxidant capacity of the samples was assessed through phosphomolybdat method. The amount of total phenol and flavonoid samples was assessed by means of Folin-Ciocalteu and Zhishen methods. The obtained data was analysed using Kruskal-Wallis test and SPSS software (V: 13) at the significant level (P<0. 05).
    Results
    It was found that total antioxidant capacity of hydroalcholic extract and essential oil of Artemisa persica was 25. 123±5. 18 and 1. 05±0. 55 nmol of ascorbic acid equivalent/g extract، respectively. That of essential oil and phenol content was 326. 68±10. 07 and 131. 14±3mg of gallic acid equivalent (GAE) /g extract or essential oil، respectively. Flavonoid content of quercetin equivalents/g extract and essential oil was 6. 3±0. 94 and 1. 4±0. 65 mg، in the order mentioned. In the DPPH scavenging assay، the IC50 (the concentration required to scavenge 50% of radicals) values of hydroalcholic extract of Artemisa Persica leaves، essential oil and Butylated hydroxytoluene (BHT) as reference was 165. 73±4، 16470. 67±34، and 3. 88±1μg/ml، respectively.
    Conclusion
    The current study showed that Artemisa persica extract is an easily accessible source of natural antioxidants which can be suitable to be included in foods and pharmaceutical applications.
    Keywords: Artemisa persica, Hydroalcholic extrac, Essential oil, Total phenols, Total flavonoids, Antioxidant activity