فهرست مطالب

پترولوژی - پیاپی 15 (پاییز 1392)

نشریه پترولوژی
پیاپی 15 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/12
  • تعداد عناوین: 7
|
  • عذرا علافر، علی احمدی*، محمد بومری صفحات 1-16
    گدازه های مافیک آلکالن منطقه حرمک، شمال زاهدان، جنوب شرق ایران، میزبان گونه های مختلف از زئولیت ها و کانی های ثانویه هستند. زئولیت ها به سه صورت بادامکی، رگه ای و به ندرت جایگزینی فازهای اولیه و زمینه تشکیل شده اند. بر اساس بررسی های صحرایی، سنگ شناختی، پراش اشعه ایکس (XRD)، تصاویر BSI و تجزیه ریزکاو الکترونی، زئولیت های ناترولیت (فراوان ترین زئولیت)، تامسونیت (در سه شکل بلوکی، تیغه ای و مومی شکل)، آنالسیم (به صورت بادامکی و دگرسانی مستقیم از شیشه)، مزولیت و به ندرت استلریت در این گدازه ها شناسایی شده اند. متوسط فرمول شیمیایی محاسبه شده برای کانی های زئولیت عبارتند از: [Na14.967Ca0.331K0.062Ba0.025Mg0.013][Al15.893Si24.098O80].nH2O (ناترولیت) [Ca6.008Na4.731Sr1.208K0.066Ba0.035Mg0.023][Al18.453Si21.292O80].nH2O (تامسونیت) [Na18.256Ca14.98K0.103Mg0.082Ba0.046][Al46.413Si72.964O240].nH2O (مزولیت) [Na13.755Ca0.362K0.262Ba0.105Mg0.026][Al15.118Si32.732O96].nH2O (آنالسیم) میانگین نسبت Si/Al برای ناترولیت، تامسونیت، مزولیت و آنالسیم به ترتیب 52/1، 16/1، 57/1 و 17/2 محاسبه شده است. زئولیت های حرمک، به احتمال زیاد، پس از سرد شدن گدازه های میزبان، بر اثر ته نشست از سیالات شور و قلیایی در طول شکستگی ها و در حفرات گدازه های متخلخل و در دمای کم شکل گرفته اند.
    کلیدواژگان: زئولیت، ناترولیت، تامسونیت، آنالسیم، مزولیت
  • بهاره فاضلی*، قدرت ترابی، فریماه آیتی صفحات 17-38
    کوه سیاه در شمال باتلاق گاوخونی و شرق ورزنه (جنوب شرق اصفهان) قرار دارد و جزیی از نوار ماگمایی ارومیه-دختر است. این کوه آتشفشانی از بازالت و آندزیت بازالتی حفره دار با سن میوسن بالایی تشکیل شده است. بافت چیره این سنگ ها پورفیری، میکرولیتیک پورفیری، هیالوپورفیری و حفره دار است. پلاژیوکلاز، الیوین و کلینوپیروکسن کانی های اصلی بازالت ها است. ارتوپیروکسن و اسپینل کروم دار کانی های فرعی اند. کانی های اصلی تشکیل دهنده آندزیت های بازالتی شامل: پلاژیوکلاز، الیوین و ارتوپیروکسن است. کلینوپیروکسن و اسپینل کروم دار کانی های فرعی را تشکیل می دهند. هم بازالت ها و هم آندزیت های بازالتی شامل: کلریت، کلسیت و مگنتیت به عنوان کانی های ثانویه اند. در این سنگ ها پلاژیوکلاز از نوع لابرادوریت و بیتونیت، الیوین ها از نوع کریزولیت (بیشتر تجزیه شده به کلریت)، ارتوپیروکسن ها از نوع انستاتیت (برخی دارای حاشیه ای از پیژونیت)، کلینوپیروکسن ها از نوع اوژیت و کلریت ها از نوع کروندوفیلیت است. محاسبات ترمومتری الیوین-اسپینل برای فشار 1 تا 10 کیلوبار محدوده دمایی 914 تا 1201 درجه سانتیگراد را مشخص نموده است. ترمومتری ارتوپیروکسن ها نیز محدوده دمایی 1248 تا 1304 درجه سانتیگراد را برای فشار 1 تا 10 کیلوبار ارایه نموده است. داده های ژئوشیمیایی نمونه های سنگ کل و شیمی کانی ها بیانگر کالک آلکالن بودن این سنگ ها و تعلق آنها به کمان های آتشفشانی است.
    کلیدواژگان: بازالت، میوسن بالایی، کوه سیاه، گاوخونی، ارومیه- دختر
  • شهروز حق نظر*، زهرا شافعی صفحات 39-54
    سنگ های آتشفشانی ترسیری ناش در کوه های البرز در شرق رودبار (شمال ایران) دارای تنوع ترکیبی بین اولیوین بازالت، آندزیت بازالتی، پیروکسن آندزیت و آندزیت هستند. از نظر پتروگرافی وجود گزنولیت ها و گزنوکریست های متنوع، از شواهد آلودگی پوسته ای این سنگ هاست. همبستگی مثبت CaO/Al2O3 در برابر MgO و همبستگی مثبت Al2O3 در برابر SiO2 از نشانه های تفریق اولیوین و کلینوپیروکسن در روند تحولات سنگ های منطقه است. همبستگی مثبت K2O/P2O5 با SiO2 و همبستگی مثبت La/Sm در برابر K2O/P2O5 حکایت از آلودگی ماگما با پوسته قاره ای دارد. مطالعه الگوهای عناصر کمیاب ناسازگار و مقایسه آنها با مقادیر پوسته ای بیانگر آلودگی سنگ های منطقه با پوسته قاره ای زیرین و فوقانی است. روندهای خطی در نمودار تغییرات Nb/Y در برابر Zr/Y، دو ناحیه منشا متفاوت، یکی گوشته منبع مورب و دیگری پوسته قاره ای را برای منشا سنگ های منطقه معرفی می کند. تغییرات Y/Nb در برابر Zr/Nb و نیز Rb/Y در برابر Nb/Y بیانگر آلودگی پوسته ای ماگماهای منشا گرفته از منبع مورب است. بررسی های ژئوشیمیایی نشان می دهد که سنگ های منطقه از ذوب 15 درصد یک منبع گوشته ای تیپ مورب با رخساره اسپینل در یک محیط داخل صفحه قاره ای حاصل شده است که با درجات متفاوتی با سنگ های پوسته قاره ای آلوده شده اند.
    کلیدواژگان: سنگ های آتشفشانی، گوشته منبع مورب، آلودگی پوسته ای، ترسیری، ناش، البرز
  • محمود صادقیان*، سکینه شکاری صفحات 55-76
    توده گرانیتوئیدی دره باغ واقع در شمال غرب الیگودرز، به سن ژوراسیک میانی (178 میلیون سال) با ترکیب بیشتر گرانودیوریتی در درون سنگ های متاپلیتی پهنه سنندج-سیرجان جای گرفته است. سازوکار جایگیری این توده برای اولین بار با روش ناهمگنی (انیزوتروپی) پذیرفتاری مغناطیسی (AMS) بررسی شده است. بر اساس بررسی های انجام شده، مقادیر میانگین پذیرفتاری مغناطیسی (Km) بر حسب μSI در واحدهای سنگی مختلف سازنده آن عبارتند از: گرانودیوریت ها (257)، لوکوگرانیت ها (47)، لوکوگرانیت های حاوی تورمالین زیاد (148)، لوکوگرانیت های حاوی اندکی تورمالین (48)، میگماتیت ها (437) و آنکلاوهای سورمیکاسه (386). با توجه به این مقادیر، بخش فلسیک توده گرانیتوئیدی دره باغ جزو گرانیتوئیدهای پارامغناطیس μSI)500)
    کلیدواژگان: ناهمگنی پذیرفتاری مغناطیسی، خطواره ها و برگواره های مغناطیسی، رژیم ترافشارشی، الیگودرز، دره باغ، زون سنندج، سیرجان
  • سید جواد هامونی، محمدحسن کریم پور*، آزاده ملک زاده شفارودی، حسین حاجی میرزاجان صفحات 77-96
    منطقه رودگز در 25 کیلومتری جنوب شرق گناباد و در استان خراسان رضوی قرار دارد. شیل و ماسه سنگ های منطقه تحت تاثیر کوهزایی اواسط ژوراسیک به اسلیت، شیست و کوارتزیت دگرگون شده اند. توده های نفوذی نیمه عمیق ترشیاری دارای ترکیب مونزونیت تا مونزودیوریت است. اغلب سنگ های منطقه تحت تاثیر آلتراسیون های کربناتی، آرژیلیک، سرسیتی و سیلیسی-تورمالینی قرار گرفته اند. کانی سازی در منطقه کنترل گسلی دارد و به صورت رگه ای با روند بیشتر NW-SE و شیب 85 تا 90 درجه دیده می شود. کانی های اولیه شامل: کوارتز، تورمالین، کالکوپیریت، پیریت و کانی های ثانویه مالاکیت، آزوریت و گوتیت است. نمونه برداری ژئوشیمیایی با روش خرده سنگی، ناهنجاری های بالایی از عناصر مس، قلع، سرب و آرسنیک (همگی تا بیش از 10000 گرم در تن)، روی (حداکثر تا 5527 گرم در تن) و طلا (تا حداکثر 325 میلی گرم در تن) را نشان می دهد. همچنین، ژئوشیمی توده های نفوذی کمتر آلتره منطقه نشان می دهد که آنها متاآلومینوس و پتاسیم متوسط و در کمان ماگمایی پهنه فرورانش تشکیل شده اند. غنی شدگی شدید عناصر LREE نسبت به HREE و غنی شدگی در عناصر LILE Ba)، K، Rb، Sr و (Th نسبت به HFSE Nb)، Ta و (Ti موید تشکیل ماگما در پهنه فرورانش است. ناهنجاری مثبت Eu، مقدار بالای Sr (411 تا 684 گرم در تن) و بالا بودن نسبت (La/Yb)N (بیش از 55/21) در تمام نمونه ها نشان دهنده تشکیل ماگما در عمق پایداری گارنت است. بر اساس نسبت بالای Sr/Y (بیش از 67)، مقدار Y کمتر از 8 گرم در تن، Yb کمتر از 61/0 گرم در تن و بالا بودن نسبت (La/Yb)N، ماگمای این توده ها آداکیتی و سنگ منشا آمفیبولیت با 25 درصد گارنت می تواند باشد. این توده های نفوذی نقشی در کانی سازی منطقه نداشته و فقط میزبان رگه ها بوده اند. کانی سازی منطقه رودگز از نوع پلی متال رگه ای و مرتبط با توده های احیایی در عمق است.
    کلیدواژگان: قلع، ژئوشیمی، توده های نفوذی، کانی سازی رگه ای، رودگز، بلوک لوت
  • افسانه بدر، محسن طباطبایی منش، محمدعلی مکی زاده، مهدی هاشمی*، بتول تقی پور صفحات 97-104
    توده گرانیتوییدی قهرود در 116 کیلومتری شمال غرب اصفهان بر روی نوار ماگمایی ارومیه-دختر واقع شده است. این توده از جنس گرانودیوریت-تونالیت با سن میوسن میانی در شمال و جنوب روستای قهرود در مجموعه ای از شیل و ماسه سنگ های ژوراسیک و سنگ آهک و مارن های کرتاسه و ائوسن نفوذ کرده و باعث دگرگونی مجاورتی سنگ های اطراف و تشکیل اسکارن شده است. بررسی های پتروگرافی و ژئوشیمیایی انجام شده بر روی توده قهرود ضمن تایید ترکیب گرانودیوریت و تونالیت آن، نشان دهنده I بودن این توده و تشکیل آن از یک ماگمای کالک آلکالن و متاآلومینوس در محیط تکتونوماگمایی مرتبط با قوس قاره ای است.
    کلیدواژگان: متآلومینوس، کالک آلکالن، گرانودیوریت، قهرود، ارومیه، دختر
  • بدیعه شهسواری علویجه، سید مسعود همام صفحات 105-130
    منطقه بررسی شده در شمال شرق ایران، در پهنه ایران مرکزی و در جنوب شرقی فریمان واقع شده است. بر اساس مشاهدات صحرایی و سنگ نگاری، ترکیب سنگ شناختی مجموعه بررسی شده در محدوده بازالت، آندزیت بازالتی، آندزیت، تراکی آندزیت و داسیت قرار می گیرد. مجموعه سنگی از نظر سنی متعلق به پالئوسن-ائوسن است. بافت غالب این سنگ ها، پورفیری با خمیره میکرولیتی و گلومرو فیری است. پلاژیوکلاز، اولیوین، پیروکسن، هورنبلند، آلکالی فلدسپار و کوارتز کانی های اصلی و بیوتیت، آپاتیت، اسفن و مگنتیت، کانی های فرعی نمونه های بررسی شده را تشکیل می دهند. شواهد میکروسکوپی از جمله: بافت های غیر تعادلی در پلاژیوکلازها (حالت زونه و انحلال) و در مقیاس ماکروسکوپی وجود زینولیت ها، بر آلایش ماگمایی توده ولکانیکی دلالت دارند. سنگ های منطقه از لحاظ سری ماگمایی جزو سری کالک آلکالن پتاسیم متوسط تا بالا با ماهیت متا آلومینوس است. رفتار اکسید های عناصر اصلی و کمیاب روند عادی تفریق را در ماگما نشان می دهد. داده های ژئوشیمیایی نشان می دهد که سنگ منشا مذاب سازنده سنگ های مورد بررسی شاید یک گارنت لرزولیت بوده که حدود 1 تا 10 درصد ذوب بخشی را در اعماق حدود 90 تا 100 کیلومتری تحمل نموده است. در بررسی های پتروگرافی، شواهد و مدارکی دال بر وجود آلایش ماگمایی در سنگ های منطقه مشاهده شد که آنومالی منفی Nb و Ti و آنومالی مثبت Pb در نمودار های عنکبوتی و همچنین، نسبت های عناصری مانند Ce/Pb و Nb/U نیز این موضوع را تایید می نماید. غنی شدگی نمونه ها از عناصر LILE و تهی شدگی از عناصر HFSE بیانگر ماگماتیسم کمان های آتشفشانی حاشیه قاره است. بر اساس نمودار های مختلف سنگ شناختی نیز، محیط تکتونیکی منطقه بررسی شده با پهنه های فرورانش حاشیه فعال قاره ای مرتبط است.
    کلیدواژگان: کالک آلکالن، ژئوشیمی، حاشیه فعال قاره ای، پالئوسن، ائوسن، فریمان، خراسان رضوی، ایران مرکزی
|
  • Alafar Ozra, Ali Ahmadi *, Mahammad Boomeri Pages 1-16
    Mafic alkaline lavas in Hormack area، North of Zahedan، SE Iran، are the host of zeolites and secondary minerals. Zeolites have been formed in three forms: amygdaloidal، vein-type and as replacement of both primary phases and groundmass. Based on field، petrographic، X-Ray diffraction (XRD) and backscattered secondary electron (BSE) studies and electron microprobe analyses، the studied zeolites were identified as natrolite (the most abundant)، thomsonite (in three blocky، bladded and waxy-growth habits)، analcime (as amygdaloidal and direct alteration of glass)، mesolite and trivial stellerite. The average chemical formulae، calculated for the zeolite minerals are as follow: [Na14. 967Ca0. 331K0. 062Ba0. 025Mg0. 013] [Al15. 893Si24. 098O80]. nH2O (natrolite) [Ca6. 008Na4. 731Sr1. 208K0. 066Ba0. 035Mg0. 023] [Al18. 453Si21. 292O80]. nH2O (thomsonite) [Na18. 256Ca14. 98K0. 103Mg0. 082Ba0. 046] [Al46. 413Si72. 964O240]. nH2O (mesolite) [Na13. 755Ca0. 362K0. 262Ba0. 105Mg0. 026] [Al15. 118Si32. 732O96]. nH2O (analcime) The mean Si/Al ratios calculated for natrolite، thomsonite، mesolite and analcime are 1. 52، 1. 16، 1. 57 and 2. 17، respectively. The zeolites most probably have formed after cooling of the host lava flows and as the result of precipitation of saline، alkaline fluids along fissures and in cavities of porous lavas at low temperatures.
    Keywords: Zeolite, Natrolite, Thomsonite, Analcime, Mesolie
  • Bahareh Fazeli *, Ghodrat Torabi, Farimah Ayati Pages 17-38
    Kuh-e-Siah is located in the north of Gavkhuni lagoon and east of the Varzaneh (SE of Isfahan) and is a part of Urumieh-Dokhtar magmatic arc (UDMA). The volcanic rocks of this area are vesicular basalt and basaltic andesite with Late Miocene age. The most common textures of these rocks are porphyry، microlitic porphyritic، hyaloporphyric and vesicular. Plagioclase، olivine and clinopyroxene are the main rocks forming minerals of basalts. Orthopyroxene and Cr-spinel are the accessory phases. The major minerals of the basaltic andesites are plagioclase، olivine and orthopyroxene. Clinopyroxene and Cr-spinel are present as accessory minerals. The secondary minerals of all studied rocks are chlorite، calcite and magnetite. In these rocks plagioclases are labradorite and bytownite، olivines are chrysolite (mainly changed into chlorite)، orthopyroxenes are enstatite (some of them have a rim of pigeonite)، clinopyroxenes are augite and chlorites are corundophilite in composition. Olivine-spinel geothermometry yielded 1 to 10 Kbar، and the temperature varies from 914 to 1201 oC. Also، orthopyroxene thermometery presents temperature of 1248 to 1304 oC for pressures of 1 to 10 Kbar. The whole rocks geochemical data and the chemistry of minerals indicate that the studied rocks are calc-alkaline in composition and geotectonically belong to the volcanic arc setting.
    Keywords: Basalt, Late Miocene, Kuh, e, Siah, Gavkhuni, Urumieh, Dokhtar
  • Shahrooz Haghnazar *, Zahra Shafeie Pages 39-54
    The Nash''s Tertiary volcanic rocks in the Alborz Mountains in the east of Roudbar (North of Iran) show a compositional range from olivine basalt، basaltic andesite، pyroxene-andesite to andesite. From petrographical point of view، the diversity of xenoliths and xenocrysts are evidences for crustal contamination. The positive correlation of CaO/Al2O3 vs. MgO and Al2O3/CaO vs. SiO2 are signatures of differentiation of olivine and clinopyroxene in magmatic evolution. The positive correlations of K2O/P2O5 vs. SiO2 and La/Sm vs. K2O/P2O5 indicate the contamination of magma with continental crust. The incompatible elements patterns and their comparison with those of continental crust point to the contamination of volcanic rocks with lower and upper continental crust. The linear trends on Zr/Y vs. Nb/Y diagram، indicate two different sources for the studied rocks. The MORB-mantle source and the continental crust. The variations of Zr/Nb vs. Y/Nb and Rb/Y vs. Nb/Y display the crustal contamination of magmas which are derived from MORB-mantle source. Geochemical studies show that the studied rocks were originated from 15% melting of a MORB source in spinel facies in continental within-plate.
    Keywords: Volcanic rocks, MORB, mantle source, Crustal contamination, Tertiary, Nash, Alborz
  • Mahmoud Sadeghian *, Sakineh Shekari Pages 55-76
    The Darreh Bagh granitoid pluton (DGP)، with middle Jurassic age (178 Ma)، located in the northwest of Aligudarz city. The pluton is mainly granodioritic composition which emplaced in metapelitic rocks of Sanandaj-Sirjan structural zone. For the first time، the emplacement mechanism of this pluton، investigated by anisotropy of magnetic susceptibility (AMS) method. Based on the present investigations، the mean magnetic susceptibility، in terms of µSI for the studied rock groups are as follow: granodiorites (257)، leucogranites (47)، high tourmaline leucogranites (148)، low tourmaline leucogranites (48)، migmatites (437)، surmicaceous enclaves (386). Considering the obtained values، the felsic part of the DGP belongs to the paramagnetic granitoids (500>km>0 in µSI) (equal to ilmenite series or S-type). Based on the magnetic parameters and their interpretations it is possible to divide DGP into the A and B domains and A1، A2 subdomains. The magnetic lineations in the subdomains oriented to the north. Whereas in the middle part of the pluton (B domain) it oriented dominantly to the east and southeast. Based on distribution patterns of magnetic lineations these domains were emplaced with a short delay compared to each other. Meanwhile، A domain was emplaced prior to B domain. With attention to distribution patterns of magnetic lineations and foliations، the principles of interpretation of magnetic parameters and regional geological characteristics، the Darreh Bagh granitoid pluton was emplaced in the form of a relatively large sill in a dextral shear zone (related to a transpression regime).
    Keywords: Anisotropy of magnetic susceptibility (AMS), Magnetic lineations, foliations, Transpression regime, Aligudarz, Sanandaj, Sirjan zone
  • Seyed Javad Hamooni, Mohammad Hassan Karimpour *, Azadeh Malekzadeh Shafaroudi, Hossein Hajimirzajan Pages 77-96
    The Roud Gaz area is located 25 km southeast of Gonabad city، Khorasan Razavi province. During Middle Jurassic، shale and sandstone was regionally metamorphosed to slate، schist and quartzite. The Tertiary subvolcanic rocks are mainly monzodiorite to monzonite. These rocks are mostly altered to: argillic، carbonisation، sericitic and silicification- tourmalinisation. Mineralization in the area is mostly as vein type and controlled by fault zones which are trending NW-SE and 85º to 90º dip. The primary minerals are quartz، tourmaline، chalcopyrite، pyrite and the secondary minerals are malachite، azurite and goethite. Lithogeochemical exploration (chip composite method) revealed Cu، Sn، Pb، As (up to 10000 ppm)، Zn (up to 5527 ppm) and Au (up to 325 ppb) anomalies. The least altered rocks are chemically meta-aluminous and medium-potassium. They were formed in a subduction magmatic arc and are strongly enriched in LREE and depleted in HREE and also LILE (K، Rb، Ba، Sr and Th) enriched rather than HFSE (Ti، Nb and Ta)، all features indicate that the magma formed in subduction zone. The positive Eu anomaly، high Sr (411 to 684 ppm) and high (La/Yb) N ratio (more than 21. 55) in all the samples can be attributed to the presence of residual garnet in mantle source. Based on high Sr/Y ratio (more than 67)، Y<8 ppm، Yb<0. 61 ppm and high (La/Yb) N ratio، the parent magma is adakitic type. The magma formed as the result of medium degree of partial melting (25%) from a garnet-amphibolite source. Apparently، these rocks have been only the veins host and have no effect on mineralization. The mineralization of the area is polymetal vein type and related to reduced intrusions in deeper zone.
    Keywords: Tin, Geochemistry, Intrusive rocks, Vein mineralization, Roud Gaz, Lut block
  • Afsaneh Badr, Mohsen Tabatabai Manesh, Mohammad Ali Mackizadeh, Mehdi Hashemi *, Batoul Taghipour Pages 97-104
    The Ghohroud granitoid body is located 116 km of north-west of Isfahan on the magmatic strip of Urumieh-Dokhtar belt. The body of granodiorite and tonalite with middle Miocene age intruded into the Jurassic shale and sandstones as well as the Cretaceous and Eocene limestone and marls in the north and the south of Ghohroud village caused the contact metamorphic of surrounding rocks lead to formation of skarns. On the basis of the petrographic and geochemical data the Ghohroud body is granodiorite and tonalite in nature and calc-alkaline and meta-aluminous composition which point to I-type granite forms in the tectonomagmatic environment related to continental arc.
    Keywords: Meta, aluminous, Calc, alkaline, Granodiorite, Ghohroud, Urumieh, Dokhtar
  • Badieh Shahsavari Alavigeh, Seyed Massoud Homam Pages 105-130
    The study area is located in the Southeast of Fariman and it is considered as a part of the central Iranian zone. According to field and petrographic studies the composition of volcanic rocks a range from basalt andesite-basalt andesite، trachyandesite to dacite with Paleocene-Eocene age. The dominant textures of the volcanic rocks are microlitic porphyric and glomeroporphyric and the major minerals are plagioclase، olivine، pyroxene، hornblende، alkali feldspar and quartz. Biotite، apatite، sphene and magnetite are as minor minerals. Microscopic studies reveal the presence of disequilibrium textures in plagioclases (eg. zoning and corrosion). The occurrence of xenolites indicates magma contamination. Based on geochemistry of major and minor elements، the studied rocks belong to calc-alkaline series with moderate to high potassium type and meta-aluminous nature. The geochemical behavior of major and trace elements reveals the normal trend of differentiation in the magma. According to geochemical data، garnet-lerzolite may be the principal source rock for the studied volcanic rocks which experienced 1 to 10% partial melting in a depth of around 90 to 100 km. Based on petrographic studies، some evidences of magmatic contamination can be distinguished which can be also supported by Nb and Ti negative anomalies and Pb positive anomaly on spider diagrams and Ce/Pb and Nb/U ratios. Enrichment in LILE and depletion of HFSE in the studied rocks as well as various petrologic diagrams point to magmatism in arc of an active continental margin.
    Keywords: Calc, Alkaline, Geochemistry, Active continental margin, Paleocene, Eocene, Fariman, Khorasan Razavi, Central Iran