فهرست مطالب

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 21 (بهمن و اسفند 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/24
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سیده فریده هادوی صفحات 15-36
    هدف از انجام این تحقیق بررسی تطبیقی نظام داوطلبی ورزش کشورهای منتخب و مقایسه آن با کشور ایران بود. لذا روش پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی است که با توجه به ماهیت و نوع مطالعه که بررسی تطبیقی است از روش مطالعه تطبیقی جرج بردی استفاده شد. کشورهای بررسی شده در بخش تطبیقی پژوهش شامل کانادا، استرالیا، اسکاتلند، نیوزلند و انگلستان می باشد. علت انتخاب کشورهای مذبور فعالیت های مستمر و سازماندهی مناسب آن ها در امر داوطلبی و به خصوص داوطلبی ورزش بوده است. اطلاعات مورد نظر پژوهش از وب سایت های داوطلبی، آیین نامه ها، کتابچه ها راهنما و آمار رسمی کشورهای منتخب جمع آوری گردیده است. همچنین وضعیت کنونی نظام داوطلبی ورزش ایران نیز از طریق مصاحبه با نخبگان آگاه صاحب نظران و پژوهشگران در حیطه کار داوطلبی)، از موضوع پژوهش جمع آوری شد. جامعه آماری پژوهش در بخش، نخبگان آگاه به موضوع داوطلبی ورزشی در حیطه علمی و یا تجربی بودند. نمونه آماری نیز 12 نفر از نخبگان و به صورت نمونه گیری دردسترس و به شیوه گلوله برفی انتخاب شدند. یافته های تحقیق نشان داد که در کشورهای پیشرو در امر داوطلبی و به خصوص داوطلبی ورزش، در سطح ملی اقدامات بسیاری انجام می گیرد. این اقدامات در چهار دسته اقدامات ساختاری، مدیریتی، فرهنگی، آموزش و پژوهش دسته بندی شدند. بررسی وضعیت داوطلبی ورزش ایران نیز حاکی از ضعف بزرگ در این حیطه به خصوص در سطح کلان داشت. لذا برای استفاده از این نیروهای عظیم، باید عزم ملی و زیر بناهای لازم برای جذب، نگه داری و راهبری داوطلبان ورزشی ایجاد گردد.
    کلیدواژگان: داوطلب ورزشی، مدیریت داوطلبان، مطالعه داوطلبی
  • رحیم رمضانی نژاد، محمد خبیری، محمد ریحانی، حسین عیدی صفحات 37-54
    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه عوامل استرس زای مربیان حرفه ای فوتبال ایران است. جامعه آماری پژوهش را 92 نفر از سرمربیان و مربیان شاغل در لیگ برتر و دسته یک فوتبال ایران تشکیل می داد. نمونه آماری برابر با جامعه آماری انتخاب شد و در مجموع 72 مربی (79 درصد) در تحقیق شرکت کردند. پرسشنامه محقق ساخته عوامل استرس زای مربیان حرفه ای فوتبال با مطالعه مبانی نظری در فرآیندی اکتشافی تنظیم و با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی، شش عامل شناسایی شد. برای آزمون فرضیه های پژوهش از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی، آزمون t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 05/0 ≤ p استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد به ترتیب عوامل مالی، سازمانی - مدیریتی، انسجام تیمی، اختیار و تصمیم گیری، فوریت زمانی و فنی - رقابتی بیشترین نقش را در ایجاد استرس مربیان دارند. به طور خلاصه، اولویت عامل استرس زای مالی و سازمانی- مدیریتی نشان می دهد که مسائل ساختاری، در مقایسه با مسائل فنی و روان شناختی به توجه بیشتری نیاز دارند.
    کلیدواژگان: استرس، مربیان، فوتبال حرفه ای، لیگ برتر
  • طاهره موسوی راد، ابوالفضل فراهانی، حبیب هنری، حسین پورسلطانی زرندی صفحات 55-66
    در چند سال گذشته به دلیل فشارهای اجتماعی، فرهنگی و رقابتی میزان علاقه سازمان ها به کارآفرینی سازمانی افزایش یافته است. عوامل مختلفی مانند ساختار سازمانی می تواند بر کارآفرینی سازمانی تاثیر شگرفی داشته باشد. ساختار مکانیکی به شکل منفی با نوآوری کارآفرینی سازمانی همبستگی دارد و ساختار ارگانیک به توانمندسازی مدیران و کارکنان منجر شده، باعث می شود آن ها خطر های حاصل از تغییر استراتژیک را پذیرا باشند و سازمان دارای گرایش های کارآفرینانه شود. ساختار سازمانی به عنوان یکی از پیش بران اصلی کارآفرینی سازمانی مطرح است. پژوهش حاضر با هدف ارائه الگویی مطلوب در زمینه ارتباط بین ساختار سازمانی ابعاد گرایش های کارآفرینانه سازمانی در سازمان تربیت بدنی انجام شده است. متغیر پیش بین در این پژوهش ساختار سازمانی با طیف ارگانیک - مکانیک و متغیرهای ملاک ابعاد گرایش های کارآفرینانه سازمانی است که 5 بعد نوآوری، خطر پذیری، استقلال طلبی، رقابت تهاجمی و پیشتازی در بازار را در بر می گیرد. علاوه بر متغیرهای فوق، متغیرهای تعدیل کننده ویژگی های جمعیت شناختی نیز مد نظر واقع شده است. نمونه آماری تحقیق شامل 202 نفر از کارکنان سازمان تربیت بدنی است. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناختی و دو پرسشنامه ساختار سازمانی با پایایی 95/0 و گرایش کارآفرینانه سازمانی با پایایی 99/0 بود. برای بررسی روایی ابزار پژوهش از تحلیل عاملی استفاده شد. به منظور تحلیل داده ها و پاسخ به سوال های پژوهش از مدل های آماری t تک گروهی (به منظور بررسی دیدگاه نمونه های تحقیق)، برای ارتباط بین متغیرها از رگرسیون تک و چندمتغیری و برای طراحی مدل از نرم افزارLISREL استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد ساختار سازمانی در سازمان تربیت بدنی به شدت مکانیکی است و همچنین گرایشهای کارآفرینانه در سطحی پایین تر از حد متوسط است. بین ساختار سازمانی با گرایش های کارآفرینانه سازمانی ارتباطی مثبت و معنی دار در سطح 01/0> α مشاهده می شود. نتایج پژوهش نشان می دهد سازمان تربیت بدنی در وضعیت غیرکارآفرینانه قرار دارد؛ بنابراین پیشنهاد می شود این سازمان در روند برنامه ریزی های راهبردی خود به مولفه های کارآفرینی سازمانی از جمله ساختار سازمانی توجه کند.
    کلیدواژگان: کارآفرینی سازمانی، ساختار سازمانی، گرایش های کارآفرینانه، سازمان تربیت بدنی
  • علی احمدی، ابراهیم علی دوست قهفرخی، محمد رحمانپور صفحات 67-80
    هدف پژوهش حاضر بررسی دیدگاه دانشجویان درباره نقش چندرسانه ای ها در آموزش و یادگیری تربیت بدنی است. روش انجام پژوهش از نوع پیمایشی است و جامعه آماری پژوهش را دانشجویان دانشکده تربیت بدنی دانشگاه اصفهان در سال تحصیلی 90- 1389 تشکیل می دادند. از این تعداد، 228 نفر به عنوان نمونه آماری و به شیوه تصادفی طبقه ای برگزیده شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود که استادان دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزش روایی محتوایی آن را تایید کردند و پایایی آن نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 93/0 برآورد شد. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی، با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون T انجام شد. نتایج نشان داد از نظر دانشجویان استفاده از چندرسانه ای های آموزشی در تسهیل یادگیری و افزایش انگیزش به یادگیری تاثیر قابل ملاحظه ای دارد. همچنین طبق نتایج، دانشجویان معتقد بودند استادان باید در کنار دیگر روش های مرسوم، از چندرسانه ای های آموزشی نیز به عنوان روشی مکمل آموزشی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: آموزش، چندرسانه ای، یادگیری، تربیت بدنی
  • رامین ایرجی نقندر، مهرزاد حمیدی صفحات 81-96
    هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط درک حمایت سازمانی با رفتار شهروندی سازمانی کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان مازندران بود. جامعه آماری پژوهش را کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان مازندران (100=N) تشکیل می دادند و نمونه آماری برابر با حجم جامعه در نظر گرفته شد. به منظور جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه درک حمایت سازمانی آیزنبرگر و همکاران (1986) و رفتار شهروندی سازمانی اورگان و کانوکسی (1996) استفاده شد. روایی پرسشنامه ها با بهره گیری از نظرات اصلاحی استادان مدیریت ورزشی تعیین شد و پایایی هر دو پرسشنامه با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب (76/0=α) و (82/0=α) به دست آمد. روش تحقیق از نوع همبستگی بوده که به صورت میدانی اجرا شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های توصیفی و آزمون های آماری کولموگروف - اسمیرنف، ضریب همبستگی اسپیرمن و تحلیل رگرسیون استفاده شد. نتایج نشان داد بین درک حمایت سازمانی با رفتار شهروندی سازمانی رابطه مثبت و معنی داری (05/0≥P، 446/0=r) وجود دارد. همچنین مولفه های نوع دوستی (05/0≥P، 335/0=r)، وجدان (05/0≥P، 409/0=r)، جوانمردی (05/0≥P، 287/0=r)، رفتار مدنی (05/0≥P، 376/0=r) و ادب و ملاحظه (05/0≥P، 514/0=r) با درک حمایت سازمانی رابطه ای مثبت و معنی دار دارند. از طرفی، نتایج معادله رگرسیون نشان می دهد درک حمایت سازمانی توانایی پیش بینی تمام مولفه های رفتار شهروندی سازمانی را دارد.
    کلیدواژگان: درک حمایت سازمانی، رفتار شهروندی سازمانی، کارکنان
  • زهرا امینی روشن، اسماعیل شریفیان، طهمورث نورایی صفحات 97-110
    ورزش از موثرترین عوامل اثرگذار در رشد اقتصادی و درآمدزاترین صنایع در قرن 21 به شمار می رود. هدف از اجرای این پژوهش مقایسه میزان استفاده از استراتژی های آمیخته ترویج و نحوه به کارگیری آن ها در شرکت های تولیدکننده ورزشی است. روش تحقیق از نوع توصیفی - تحلیلی بود که به شکل میدانی انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ای محقق ساخته با مقیاس لیکرت استفاده شد. روایی پرسشنامه با نظرسنجی از استادان و متخصصان بازاریابی و بازاریابی ورزشی (10 نفر) سنجیده شد و پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ محاسبه گردید (89 /0 =α). جامعه آماری پژوهش شامل شرکت های تولیدکننده محصولات ورزشی (180=N) بود که تعداد 122 شرکت نمونه تحقیق را تشکیل می دادند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس مکرر استفاده شد. یافته ها نشان داد در میان استراتژی های آمیخته ترویج، از استراتژی فروش حضوری بیشترین و از استراتژی تبلیغات و بازاریابی مستقیم کمترین استفاده شده است. به طور کلی می توان گفت استفاده از فنون و شیوه های بازاریابی و استراتژی های ترویج در بخش تولیدی صنعت ورزش محدود است و بخش تولیدی صنعت ورزش برای رسیدن به وضعیت مطلوب به تلاش بیشتری نیاز دارد.
    کلیدواژگان: آمیخته ترویج، بخش تولید، صنعت ورزش
  • کریم زهره وندیان، فرشته ابراهیمی صفحات 111-126
    اهمیت ورزش، اماکن ورزشی باید به گونه ای در سطح شهر پراکنده باشند که عموم مردم بتوانند به آن دسترسی داشته باشند. در حال حاضر، یکی از مهم ترین مشکلات موجود در شهرها استقرار نامناسب فضاهای ورزشی است به نحوی که بسیاری از افراد به -علت دسترسی نداشتن به آن ها نمی توانند از مکان های ورزشی به صورت مطلوب استفاده کنند. حل این مشکلات به برنامه ریزی و مدیریت در زمینه مکان یابی با روش های نوین مانند سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) و روش های تصمیم گیری چند معیاره (MCDM) نیاز دارد. هدف این تحقیق تلفیق دو روش MCDMوGIS به منظور ارائه مدلی پیشنهادی برای مکان گزینی اماکن ورزشی با هدف تساوی در دسترسی است. روش تحقیق توصیفی - تحلیلی و نوع آن کاربردی است. اطلاعات به دست آمده از طریق نرم افزارهای ARC GISدر قالب لایه های اطلاعاتی تحلیل می شود و بعد از تهیه نقشه ها، با روی هم قرار دادن آن ها بهترین مکان مشخص می شود. به منظور وزن دهی به معیارها بر اساس مدل AHP از پرسشنامه و نرم افزارExpert Choice استفاده شد. نتیجهاین تحقیق ارائه مدل بهینه مکان-یابی برای فضاهای ورزشی است که در چهار مرحله انجام شد: 1-تعیین و الویت بندی معیارها؛ 2- تعیین محدودیت های منطقه و شعاع عملکردی؛ 3- آماده کردن لایه های مربوط به دو مرحله قبل؛ 4- همپوشانی نقشه ها و انتخاب بهترین مکان. برای وزن دهی به معیارها از روش تحلیل سلسله مراتبی استفاده شد که به تعیین و اولویت بندی چهار معیار جمعیت، پتانسیل توسعه، همجواری و دسترسی منجر شد.با توجه به مدل ارائه شده و تلفیق سیستم اطلاعات جغرافیایی و مدل های تصمیم گیری می توان در ساخت اماکن و توزیع عادلانهآن ها در سطح شهر، تحرک و در نتیجه آن سلامت اجتماعی را به شهروندان هدیه داد و باعث صرفه جویی در هزینه و افزایش بهره وری شد.
    کلیدواژگان: مدل، مکان گزینی، اماکن ورزشی، سیستم اطلاعات جغرافیایی، تصمیم گیری چندمعیاره
  • محمد جوادی پور، مژده مژده قویدل سرکندی، مونا سمیع نیا صفحات 127-148
    هدف از تحقیق حاضر نگاه آسیب شناسانه به وضعیت ورزش همگانی در ایران و ارائه مدل است. جامعه آماری این پژوهش را مدیران فدراسیون ورزش همگانی، اعضای شورای راهبردی فدراسیون، انجمن های ورزشی تحت پوشش فدراسیون و هیئت های ورزش همگانی استان ها تشکیل می دهند. به منظور بهره برداری مناسب از دیدگاه های کارشناسی صاحب نظران و دست اندرکاران پرسشنامه ای در قالب مفاد تهیه شده برنامه راهبردی برای جامعه هدف، مدیران فدراسیون ها و انجمن های ورزشی، هیئت های ورزشی استان و اعضای شورای راهبردی فدراسیون ارسال شد. مقیاس پرسشنامه در طیف پنج سطحی لیکرت (کاملا موافقم، موافقم، نظری ندارم، مخالفم و کاملا مخالفم) طراحی شد. پس از بررسی و تجزیه و تحلیل نتایج و طبق نگاه و رویکرد آسیب شناسانه، نقاط ضعف، قوت، فرصت ها و تهدیدهای ورزش همگانی شناسایی شد. پس از آن به تناسب نقش فرآیندهای ورزش همگانی با سایر ورزش ها و ارتباط آن با مولفه های پشتیبانی، مدیریت و کنترل فرآیند و فرهنگ و ارزش های دینی، الگوی توسعه ورزش همگانی ایران با ساختار علمی مدیریت ورزشی، ساختار فرآیندی و ارتباط با سایر ورزش ها و حلقه های مدیریت کلان برای سیاست گذاری و برنامه ریزی کلان و سطوح پشتیبانی و اجرایی آن ارائه شده است.
    کلیدواژگان: چارچوب نظری، طراحی الگو، ورزش همگانی ایران
  • مهدی سلیمی، محمد سلطان حسینی، داود نصر اصفهانی صفحات 149-172
    هدف پژوهش حاضر اولویت بندی موانع توسعه حمایت مالی شرکت های خصوصی از ورزش قهرمانی کشور است. بدین منظور نظرات 78 مدیر شرکت های بزرگ خصوصی شهر اصفهان که در یک سال اخیر حامی مالی ورزش نبوده اند، بر اساس دو پرسشنامه متفاوت در مورد موانع معرفی شده توسعه حمایت مالی شرکت های خصوصی از ورزش قهرمانی جمع آوری شد. پرسشنامه اول بر اساس مقایسه های زوجی موانع طراحی و به منظور ورودی روش AHP در نظر گرفته شد. پرسشنامه دوم بر اساس مقیاسی هفت ارزشی طراحی و به منظور ورودی دو روش TOPSIS و SAW در نظر گرفته شدند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات و اولویت بندی موانع در روش AHP از نرم افزار Expert Choice و در روش TOPSIS از برنامه نویسی در محیط مت لب استفاده شد. از آنجا که نتایج روش های مختلف MADM برای مسئله ای خاص عمدتا متفاوت به دست می آیند، در این پژوهش، محققان برای رسیدن به نتیجه واحد توسط یک مجموعه رتبه بندی جزئی (POSET) به اجماعی از سه روش اولویت بندی میانگین، بردا و کپ لند دست یافتند. بر اساس نتایج نهایی از میان شش مانع کلی تعریف شده برای پیشروی توسعه حمایت مالی شرکت های خصوصی از ورزش قهرمانی، موانع اقتصادی در اولویت قرار گرفتند و از زیرمجموعه های آن نیز دست نیافتن به بازار جدید و عدم استحکام بیشتر ارتباط بین شرکت ها و مشتریان فعلی از طریق حمایت مالی از مهم ترین موانع معرفی شدند.
    کلیدواژگان: موانع توسعه حمایت مالی، ورزش قهرمانی، شرکت های خصوصی، AHP، TOPSIS، SAW، POSET
  • علیرضا رمضانی، عباس نظریان صفحات 173-194
    هدف این پژوهش، ارزیابی ارتباط بین وضعیت ایمنی و کارآیی اماکن، فضاها و تجهیزات ورزشی از نظر کاربران (دانشجویان دختر و پسر) با میزان شیوع آسیب های ورزشی است. روش تحقیق، توصیفی است و جمع آوری اطلاعات به صورت میدانی (پیمایشی) انجام شده است. جامعه آماری شامل دانشجویان سال تحصیلی 89- 88 (حدود 6000 نفر) بود که 800 نفر دانشجوی شرکت کننده در فعالیت های، آموزشی و فوق برنامه ورزشی(400 دختر و 400 پسر) به عنوان نمونه در این مطالعه مشارکت کردند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته ای شامل 35 گزاره بود که روایی صوری و محتوایی آن از نظر متخصصان قابل قبول (بیش از 70 درصد) بود و پایایی آن طبق ضریب آلفای کرونباخ 87 درصد به دست آمد. همچنین برای تعیین روائی سازه آزمون و میزان کفایت حجم نمونه از روش تحلیل عاملی استفاده شد که مقدار ضریب کفایت حجم نمونه 85/0 به دست آمد. تعداد آسیب های رخ داده در اماکن ورزشی از سال 1386 تا 1389 از طریق بخش پژوهشی جمع آوری شد. از آزمون کولموگروف – اسمیرنف به منظور تعیین طبیعی بودن توزیع، از آزمون لوین برای تعیین تجانس واریانس و از آزمون t مستقل برای مقایسه نظرات دو گروه آزمودنی استفاده شد. یافته های پژوهش نشان می دهد به طور میانگین 65 درصد از دانشجویان دانشگاه وضعیت ایمنی اماکن، تجهیزات و فضاهای ورزشی و همچنین کارآیی متناسب با مکانی آموزشی - مسابقاتی را قابل قبول ارزیابی می کنند. ضمن اینکه 22 درصد از دانشجویان پسر و 30 درصد از دانشجویان دختر وضعیت بهداشت اماکن و فضاهای ورزشی را نامناسب معرفی کردند. از طرف دیگر، بررسی گزارش های بروز آسیب های جسمانی در حوزه های مختلف دانشگاه نشان می دهد بیش از 60 درصد کل آسیب های جسمانی دانشجویان در زمان فعالیت های ورزشی در این اماکن رخ داده است؛ از این رو با توجه به حساسیت وضعیت ایمنی و ضرورت افزایش درصد ایمنی فعالیت و جلوگیری از هرگونه حادثه احتمالی پیشنهاد می شود با توجه به استانداردهای مطلوب، برنامه ریزی لازم برای افزایش ضریب ایمنی و بهداشتی پیش بینی و کاربرگ های لازم برای کنترل و ارزیابی دقیق وضعیت ایمنی و بهداشتی مستمر از طرف نیروی انسانی متخصص تهیه شود. ضمنا در بخش های دیگر دانشگاه (کارگاه ها و آزمایشگاه ها) نیز تحقیقات مشابهی اجرا شود تا برنامه ریزی های لازم برای بهره برداری نتایج این پژوهش از سوی مدیران و مربیان انجام و کلاس های آموزشی برای کارکنان این بخش طراحی و اجرا شود.
    کلیدواژگان: ایمنی، کارآیی، تجهیزات ورزشی، اماکن و فضاهای ورزشی، دانشگاه، آسیب های ورزشی، بهداشت محیط
  • فرزانه کرمی، بهرام یوسفی صفحات 195-218
    این پژوهش با هدف بررسی رابط اعتماد بین فردی در کار و رفتارهای سیاسی با سبک های مسالمت آمیز و غیرمسالمت آمیز حل تعارض انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان ادارات کل تربیت بدنی استان های منتخب است. با استفاده از فرمول کوکران تعداد نمونه 274 تعیین شد. تعداد 400 پرسشنامه به صورت تصادفی طبقه بندی شده میان کارکنان ادارات کل تربیت بدنی استان ها توزیع شد که تعداد 296 (74%) پرسشنامه قابل بررسی بودند. اعتماد بین فردی با استفاده از پرسشنامه اعتماد بین فردی در کار (ITW)، رفتارهای سیاسی با استفاده از پرسشنامه رفتار سیاسی (PB) و روش های حل تعارض با استفاده از پرسشنامه سبک های حل تعارض (ROCI-II) اندازه گیری شد. یافته های پژوهش با استفاده از روش های آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون، سهمی و رگرسیون خطی ساده تجزیه و تحلیل شد. نتایج پژوهش نشان می دهد بین اعتماد بین فردی و رفتارهای سیاسی ارتباط منفی و معنی داری وجود دارد. همچنین بین اعتماد بین فردی و سبک های مسالمت آمیز حل تعارض ارتباط مثبت و معنی دار و بین رفتار سیاسی و سبک های مسالمت آمیز حل تعارض ارتباط منفی و معنی دار وجود دارد. نتایج رگرسیون خطی ساده نشان می دهند اعتماد بین فردی انتخاب سبک های مسالمت آمیز و رفتارهای سیاسی عدم انتخاب سبک های مسالمت آمیز حل تعارض را پیش بینی می کنند.
    کلیدواژگان: رفتار سیاسی، اعتماد بین فردی، روش های حل تعارض
  • فریبرز فتحی، مهرداد محرم زاده، میر حسن سید عامری صفحات 219-232
    هدف این پژوهش عبارت است از تبیین رابطه بین جامعه پذیری سازمانی با وجدان کاری در میان کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان شمال غرب ایران. پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی و به شیوه میدانی انجام گرفت. برای گردآوری داده های پژوهش از دو پرسشنامه استاندارد جامعه پذیری سازمانی بر اساس مدل تائورمینا و وجدان کاری بر اساس مدل بریک و مانت استفاده شده است. جامعه آماری شامل تمامی کارکنان مرد و زن ادرات کل ورزش و جوانان شمال غرب کشور که با استفاده از روش نمونه گیری غیر تصادفی هدفمند 263 نفر به عنوان نمونه آماری جهت مطالعه انتخاب شدند. برای سنجش میزان پایایی از ضریب آلفای کرونباخ در یک مطالعه مقدماتی روی یک نمونه 40 نفری، پرسشنامه جامعه پذیری سازمانی 93/0 =α و وجدان کاری 96/0=α به دست آمد. داده های تحقیق پس از جمع آوری بر اساس فرضیه های پژوهش و با استفاده از ضریب تحلیل واریانس چند متغیره و تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل شدند. نتایج گویای آن است که: 1- بین جامعه پذیری سازمانی و مولفه های آن (دریافت آموزش، تفاهم، حمایت کارکنان و چشم انداز از آینده سازمان) با وجدان کاری رابطه مثبت و معنادار وجود دارد.2- مولفه های تفاهم و چشم انداز از آینده سازمان می توانند به طور مثبت و معنی دار ابعاد وجدان کاری (موفقیت مداری و قابلیت اتکا) را پیش بینی کنند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که جامعه پذیری سازمانی در افزایش وجدان کاری کارکنان نقش موثری داشته باشد.
    کلیدواژگان: جامعه پذیری سازمانی، وجدان کاری، کارکنان ادرات کل ورزش و جوانان
|
  • Pages 15-36
    The aim of this study was comparative investigation of sport volunteerism system in selected countries and Iran''s. So to this end، competitive research method of George Brudi was used. Countries which were verified in the competitive section of the study were England، Australia، News land، Canada and Scotland. Continues activities and suitable organizing was the reasons of selecting these countries. Data gathered from official websites، handbooks، guidance books and national standards of selected countries. Also، Iran''s sport volunteer situation found through qualitative interviews with experts in this area. Statistic population of this part was academic and practical experts in sport volunteering area. Statistic sample included 12 experts which were selected through «snowball» method. Findings showed great methods were being used in the sport volunteering of selected countries which were categorized in 4 parts; organizational، managerial، cultural and academia. Also، Iran''s sport volunteering verification showed great weaknesses especially in the massive level. So to using these huge forces there should be national willing to attract maintain and working with volunteers in sport.
    Keywords: sport volunteer, volunteer management, comparative study
  • Rahim Ramezannezjad, Mohammad Khabiri, Mohammad Reihani, Hossein Eydi Pages 37-54
    The purpose of the present study was to survey stressors among Iranian professional soccer coaches. The samples were selected from soccer coaches in A league and B league (N=92). The statistical samples were chosen equal to the statistical society while 72 coaches participated in the survey (% 79). Self- management stressor questionnaire in professional soccer coaches conducted according to survey of literature and six factors were recognized based on exploratory factor analysis. For analysis of data، ANOVA with Bonferroni post hoc test، independent T test، and Pearson correlation at level of p≤ 0. 05 were used. The results indicated that financial، organizational - managerial، team cohesion، authority and decision making، time urgency، and technical - competitive factors had more effect on coaches’ stress respectively. In summary، the priority of financial، organizational and managerial stressors in coaches shows that structural issues need more attention than technical and psychological factors.
    Keywords: Stress, Coaches, Professional soccer, Super league
  • Tahereh Musavi Rad, Abolfazl Farahani, Habib Honari, Hossein Poursoltani Zarandi Pages 55-66
    During the past years، the amount of organizations'' concerns about corporate entrepreneurship has been increased due to social، cultural and competitive pressures. One of the most inexpensive tools for developing a corporation is entrepreneurship. Corporate structure is an important factor for promoting corporate output and since entrepreneurship activities are mainly founded based on the organization entrepreneurial. This research was conducted to provide a desired pattern based on the relation between Corporate structure and the Dimensions of Entrepreneurial orintation corporate in Physical Education Organization. The foresighted variables of this study were Corporate organization and the proof variables of the dimensions of corporate orientation entrepreneurship including (Risk – Taking، Competitive Aggressiveness،، Autonomy،Innovativeness، Proactiveness). Besides the above mentioned variables، adjusting variables of population features were also considered. Statistical samples of this research were 202 managers and staff of Physical Education Organization. Research instruments included two questionnaires for Corporate structure Entrepreneurial orintation corporate. Kronbakh alpha was used for estimating internal dynamism and factor analysis applied for Reliability (0. 95 & 0. 99) of tools. For analyzing data results، the statistical methods of regression multi variables، factor analysis and one group t test were used and finally the method of structural equivalence model benefiting from LISREL software was applied for providing suitable pattern and analyzing the rout. The findings showed that the mechanical structure of the physical education and entrepreneurial attitudes in a below-average and is also a positive and meaningful relation at the level of α≤0/05 between Corporate structure and the dimensions of Entrepreneurial orintation corporate. The study results suggest that physical education is a state of non-entrepreneurial. It is recommended to the physical education component of their strategic planning process، including organizational structure according to corporate entrepreneurship.
    Keywords: Corporate entrepreneurship, Organizational structure, Entrepreneurial orintation corporate, Physical Education Organization
  • Ali Ahmadi, Ebrahim Alidoust Gh, Mohammad Rahmanpour Pages 67-80
    The purpose of this study was to evaluate the Student viewpoint about the role of multimedia in teaching and learning Physical Education in Isfahan University. The method of research was descriptive. The population was the students of P. E. faculty in university of Isfahan. 228 students were selected in stratified random way as the sample of study. The instrument of research was a researcher made questionnaire. Content validity of the questionnaire was confirmed by the professors of physical education and sport science and its reliability was calculated 0. 94 using Cronbach’s alpha coefficient. The data was analyzed by T test، using SPSS statistical software. Results showed that students believe that learning would be facilitated and learning motivations would increase significantly after using educational multimedia. Results also showed that students thought that educational multimedia must be used as a complement of education and teaching، as well as other common methods by the teachers.
    Keywords: Educational multimedia, Teaching, learning, Physical education
  • Ramin Iraji Noghondar, Mehrzad Hamidi Pages 81-96
    The aim of this study was to analyze the relationship between perceived organizational support and employees organizational citizenship behavior in Youth and Sport Organization of Mazandaran province. The statistical population of this study was the employees members of Youth and Sport Organization of Mazandaran province (N=100) and the size of population was selected as، the size of sample. For gathering data، two standard questionnaires، driven from perceived organizational support (Eisenberger et al، 1986) and organizational citizenship behavior (Organ and Konovsky، 1996) were used. Validity of questionnaires was achieved through considering comments of professors of sport management course and by using Cronbach’s alpha test the reliability of questionnaires were found to be (α=0. 76) and (α=0. 82)، respectively. The research method is correlational and has been done through field method. Descriptive scales and Kolmogorov-Smirnov statistical tests، Spearman correlation coefficient and regression analysis were used to analyze the data. The results of correlation test indicated that there is a positive and significant relationship (r=0. 446، P≤0. 05) between perceived organizational support and organizational citizenship behavior. Furthermore between components altruism (r=0. 335، P≤0. 05)، conscientiousness (r=0. 409، P≤0. 05)، sportsmanship (r=0. 287، P≤0. 05)، civic virtue (r=0. 376، P≤0. 05)، and courtesy (r=0. 514، P≤0. 05)، with perceived organizational support and positive and significant relationship was observed. Furthermore the results of regression analysis showed that perceived organizational support is expect to qualify all organizational citizenship behavior components.
    Keywords: Perceived Organizational Support, Organizational Citizenship Behavior, employees
  • Zahra Aminiroshan, Esmail Sharifiane, Tahmures Nourayi Pages 97-110
    Sport is counted as one of effective factors on improving economic and is the most well paid industry in 21st century. The purpose of this study is comparison promotion mix strategies and model of applying them amongst sport production companies in the Iran geographical domain. The method of survey was descriptive – analytical and was done by domain method. For collecting data we use questionnaires which were set based on the Likert scale. Validity of the questionnaire were estimated by interview with professors and exports in marketing and sport marketing (10 person) and reliability was assessed by using Cronbach''s alpha (α= 0. 89). Statistical population of study included Sport Goods-Producing companies in Iran (N= 180) which around 122 companies formed the study sample. For testing hypothesis we have used repeated analysis of variance test. The analysis of findings showed that using personal sale strategy were most in the promotion strategies، and using advertisement strategy and direct marketing were less in comparisons with the others. In general we can say، using techniques and methods of marketing and promotion strategies in sport industry product section in Iran very limited and in this sense the situation is not desirable to take over.
    Keywords: Promotion mix, Product section, Sport industry, Iran
  • Karim Azohrevandian, Mis Fereshteh Ebrahimi Pages 111-126
    Given the importance of exercise، sports facilities should be dispersed across the city so that the public can have access to it. Now، one of the most important of problems in the cities is Poor posture of sport places. So that many people cause to lack access to sport sites، they can’t use them as desired. To solve this problem، need to planning and management of site selection whit modern methods such as multi-criteria decision-making (MCDM) and Geographic Information System (GIS). The purpose of this study is to provide a model for site selection of sport place for equality in access by Integration multi-criteria decision making methods (MCDM) and Geographic information system (GIS). The research method is Descriptive- analytic and field and it is applied. Obtained Information through the ARCGIS software in the form Information layer was analyzed. For weighting to the criterions from Expert-Choice software was used. Results of this study is suggestion of model for site selection of sport place in urban that was done in 4 steps: 1- determine and weight to the criterions 2- Determine the region limitations and the functional radius of existing sport spaces، 3-preparation of maps for two stage ago. 4-survey and Overlap map maps and selection of appropriate locations. For weight to the criterions was used to Analytical Hierarchy Process (AHP)، four important criterion of site selection for sport place was determined and was weighted، are: population density، access، Development potential and Neighborhood. After implementing the model in the study area، the proposed location was determined for sport places in map. According to the model and integration of GIS and models of decision making can be used in manufacturing of sport place، and fair distribution of this places in the city، and mobility and social health is gifted to the citizens، and reach to cost-saving and high Productivity.
    Keywords: Model, Site selection, Sport place, MCDM, GIS
  • Mohammad Javadipour, Mojadeh Ghavedel Sarkandi, Mona Sameenia Pages 127-148
    The purpose of this research is to describe and diagnose Iran Sport For All status and to design a model. The population of the research includes: Sport For All Federation managers، its strategic Council members، its sub sport Associations and Sport For All provinces Units. TO benefit the experts and authorities'' point of view effectively، a questionnaire within the framework of the federation strategic plan content was designed and sent to the target population including: different federations and associations managers، the provinces sports units and the federation strategic Council members. A five –level Likert scale (strongly agree /agree/ neutral/ disagree/ strongly disagree) was designed. After Investigating and analyzing the results; regarding a Pathological view and approach; Sport For All strong & weak points، treats and opportunities (SWOT) were recognized. Then considering the proportion of Sport For All processes role to the other sports and its relationship with procurement، management and processing control components and culture & religious values، Iran Sport For All developing model was designed noticing sport management scientific structure، processing structure and its relationship with other sports and macro management circles for macro policy-making، planning and procurement & executive levels.
    Keywords: Theorical Framwork, Model Designing, Sport For All
  • Mehdi Salimi, Mohammad Soltan Hosseini, Davood Nasr Esfahani Pages 149-172
    The objective of this research was to rank the private firms’ sponsorship improving obstacles from champion sport in Iran. According to this objective were collected 78 managers’ opinions of big private firms in Isfahan city that they don’t support champion sport financially in one year ago. This work was done by two different questionnaires about private firms’ sponsorship improving obstacles from champion sport. First questionnaire was designed according to dual comparison of obstacles and used for input of AHP method and another questionnaire was designed according to a 7 values indicative and used for inputs of TOPSIS and SAW methods. For analyzing the information and ranking the obstacles in AHP method used of Expert Choice software and in TOPSIS method used of coding in MATLAB environment. In this research for earning the one unit result of different results of 3 methods were used of collection the result of Average، Borda& Copeland methods by POSET technique. According to the final results، economic obstacles gained the first rank among 6 recommended total obstacles opposite Private Firms’ Sponsorship Improving from sport champion and also in them; no accessing to the new market and no more stability of relevant between firms and costumers earned the most important.
    Keywords: Sponsorship Improving Obstacles, Champion Sport, Private Firms, AHP, TOPSIS, SAW, POSET
  • Alireza Ramezani, Abas Nazarian Pages 173-194
    The places of sports are position for sport activity performing and that quality effect on teaching and sport contests and in the other hand، that play role in … sport injuries. The purpose of this research was assessing of relationship between safety and efficacy situation of sport places، spaces and equipment of view users (students) with amount of sport injuries. The method of research was descriptive method and the data collected with survey. The statistical population was all of students of university (6000 people) that 800 students (400 men and 400 women) participator in teaching and intramural sport program participated as samples in this study. Instrument of data collecting was questionnaire made of researcher that was include 35 phrases that safety and efficacy of structural elements of sport places namely platform، floor، roof، doors، windows، path، (structural elements)، light system، heating system، cooling system، ventilation system، (non- structural elements)، sport saloon، courts، platform (as structural element of place)، light and walls (as non-structural element of place)، sport equipment. Questionnaire validity was experts acceptable (70 percent) and that reliability coefficient Cronbach’s Alpha was 87 percent. Also، Study of injuries number reports in sport places was part of this research. In this research، KS test used for to determine of distribution normality and Levens test for variation homogeneity and t test for comparison of two groups view. The results indicated that meanly 65 percent students assessed acceptable situation of sport places safety. Also، 64 percent students assessed that sport places efficient of view use quality as a teaching and sporting places. Too، 60 percent boys and 12 percent girls assessed acceptable situation of sport places hygienic. In the other hand، study of physical injuries reports in university showed that 60 percent of this injuries happened in time of physical activating in sport places. So، to attention safety situation and necessity of increasing percent of activities safety and prevention of any events probability، recommended to make preparation standard programs increasing percent coefficient of activities safety and hygienic and checklists for daily assessing and controlling this places and to study of other parts of university.
    Keywords: safety, efficacy, sport places, spaces, equipment, university
  • Farzaneh Karami, Bahram Yoosefy Pages 195-218
    This study was done with the aim of assessment of the Relationship between interpersonal trust & Political Behaviors with Conflict Resolution Style Among employees of Physical Education chosen Provinces office. The way of Cochran''s Formula was determined 276 numbers of samples. In other to، numbers 400 questionnaires were distributed among employees of Physical Education chosen Provinces office by simple randomly-classified. Overall numbers 296 questionnaires were collected among employees. Interpersonal trust، Political behaviors and conflict resolution style were measured by ITW، PB and ROCI-II questionnaires. The results analysis by descriptive statistics، Pearson correlation test and simple linear regression. The results showed that there is a negative and significant relationship between interpersonal trust and political behaviors. Also results showed that there were positive and significant relationship between interpersonal trust with cooperative conflict resolution style and negative and significant relationship between political behaviors with uncooperative conflict resolution style. Further result''s regression analysis showed that interpersonal trust and political behaviors are predictors of choice and non-choice cooperative conflict resolution style.
    Keywords: Political Behaviors, Interpersonal Trust, Conflict Resolution Styles
  • Fariborz Fathi, Mehrdad Noharramzadeh, Mir Hassan Siyed Ameri Pages 219-232
    This survey aims to investigate the explanation of relationship between organizational socialization and work conscientiousness among general offices of sports and yoath in north west. of Iran. The present survey is descriptive and is also done according to correlation and field method. In order to collect data of this survey، two standard questionnaires of organizational socialization were used based on Taormina model and work conscientiousness was done according to Barrick and Mount model. The study population consisted of all male and female employees of all agencies in sports and youth North West، using non-random sampling as a purposive sample of 263 individuals were selected for the study. In order to analyze the amount of reliability، Chronbach alpha was used in a study for a sample including 40 people and organizational socialization questionnaire was a=0/93 and work conscientiousness was a=0/96. After collecting the data، they were analyzed according to survey hypothesizes using MANOVA correlation as well as multiple regression so that the results indicate that: 1. There is a significant and positive relation between organizational socialization and its features (training/ understanding / coworker support and future prospects) with work conscientiousness. 2 training and future prospects can predict work conscientiousness dimensions (success-oriented and reliability) in a positive and significant way. So، employees’ organizational socialization can play an effective role in facilitating their work conscientiousness.
    Keywords: Organizational Socialization, Work Conscientiousness, Sports, Youth Offices Employee