فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال بیست و پنجم شماره 1 (فروردین 1393)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و پنجم شماره 1 (فروردین 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/01/22
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حسین اسلامی*، محمد جعفری حیدرلو، فرزانه پاک دل، مژگان عاقل فرد صفحات 1-11
    پیش زمینه و هدف
    آمفتامین، متا آمفتامین و سایر داروهای این گروه جزء داروهای محرک CNSهستند. مصرف کنندگان متا آمفتامین ممکن است مشکلات دندانی متعددی داشته باشند. در استفاده کنندگان این مواد نسبت ابتلا به بیماری های دهانی و دندانی بیش تر از سایر افراد است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی30نفر با سابقه مصرف متا آمفتامین و 30 نفر از افرادی که سابقه استفاده از این مواد را نداشتند به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. جمعیت مورد مطالعه، افراد مراجعه کننده به بخش بیماری های دهان دانشکده دندان پزشکی تبریز بودند که در طول یک سال از ابتدای مهرماه 1390تا ابتدای مهر ماه 1391 به بخش بیماری های دهان دانشکده دندان پزشکی تبریز مراجعه کرده بودند. این افراد از نظر میانگین DMFT، attrition، xerostomia، rampant carries وbruxism مورد مطالعه قرار گرفتند. آنالیزهای آماری انجام گردید و برای مقایسه تفاوت میانگین ها از two sample t-testو آزمون یو من ویتنی و نرم افزار آماری SPSS ویرایش 16 استفاده گردید. در این مطالعه 05/0 = α در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بر طبق آنالیزهای آماری انجام شده میانگین DMFT، attrition، xerostomia، rampant carriesو bruxism گروه مورد از گروه شاهد بیش تر می باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    از آنجائی که سوء مصرف این مواد می تواند عوارض جانبی زیادی داشته باشد لذا لازم است دندان پزشک با این علایم و خطرات پزشکی مرتبط با آن آشنا باشند. لازم است این بیماران مورد توجه زیادی قرار گیرند و علایم و تظاهرات دهانی مرتبط با مصرف متا آمفتامین ها از جمله پوسیدگی های فرا گستر، اروژن های مینایی، خشکی دهان، براکسیسم و تریسموس عضلانی و تغییر رنگ های دندانی تحت درمان قرار گیرند.
    کلیدواژگان: متا آمفتامین، تظاهرات دهانی، دندانی، ملاحظات دندان پزشکی
  • علی عیسی زادگان، سیامک شیخی*، سامره اسدی مجره صفحات 12-20
    پیش زمینه و هدف
    تفاوت های فردی در ترجیحات روزانه و ریتم های شبانه روزی به عنوان حوزه جالبی از شخصیت انسان در نظر گرفته می شود. با توجه به نقش همبسته های روان شناختی در ترجیحات روزانه، پژوهش حاضر با هدف تعیین تفاوت شادی و رضایت از زندگی در تیپ های شبانه روزی انجام گردید.
    روش
    گروه نمونه شامل 200 دانشجو (176 دختر و 24 پسر) بود که به شیوه نمونه برداری خوشه ایچند مرحله ای از میان دانشجویان دانشگاه پیام نور تالش انتخاب شدند. پرسشنامه صبحی – غروبی (MEQ)، فرم کوتاه پرسشنامه رضایت از زندگی (Q-LES-QSF)و مقیاس شادی توسط دانشجویان تکمیل گردید. برای تحلیل داده های پژوهش از تحلیل واریانس چند متغیره(مانوا) و آزمون تعقیبی LSD استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاکی از تفاوت رضایت از زندگی و شادی در بین تیپ های شبانه روزی بود. افراد با تیپ صبحی در مقایسه با تیپ عصری از میزان بالای رضایت از زندگی برخوردار بودند. نتایج پژوهش پایین بودن میزان شادی را در افراد با تیپ عصری نشان داد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر حاکی از تفاوت رضایت از زندگی و شادی بر اساس ریتم های شبانه روزی بود.
    کلیدواژگان: تیپ های صبحی، عصری، شادی، رضایت از زندگی
  • مهدیه عطری فرد *، علیرضا ظهیرالدین، شیدا دیبایی، غزال زاهد صفحات 21-31
    پیش زمینه و هدف
    سرطان بیماری مزمنی است که کودک و نوجوان مبتلا به آن، با مسائل و مشکلات فراوانی روبروست. از جمله عوامل روان شناختی موثر در این زمینه، افسردگی می باشد که مقایسه افسردگی کودکان و نوجوانان مبتلا به سرطان با کودکان و نوجوانان سالم، به منظور کمک به این بیماران و نشان دادن ضرورت مداخلات روان شناختی لازم، هدف مطالعه حاضر است.
    مواد و روش ها
    روش مطالعه حاضر از نوع علی- مقایسه ای می باشد. در این مطالعه، از میان کودکان و نوجوانان 8-17 ساله مراجعه کننده به موسسه محک، 65 نفر و از بین کودکان و نوجوانان سالم نیز، 64 نفر براساس روش نمونه گیری در دسترس انتخاب گردیدند و همه آنان «مقیاس افسردگی کودکان» را تکمیل نمودند.
    یافته ها
    با توجه به یافته های پژوهش حاضر، میانگین نمره افسردگی در کودکان و نوجوانان مبتلا به سرطان (42/11) از کودکان و نوجوانان سالم(42/8) به طور معنی داری (05/0> Ρ) بالاتر بود. همچنین نتایج نشان داد که بین میانگین افسردگی دختران مبتلا به سرطان(08/12) و دختران سالم (87/7)، تفاوت معنی دار(05/0> Ρ) وجود دارد ولی بین میانگین افسردگی پسران مبتلا به سرطان (78/10) و پسران سالم(99/8)، تفاوت معنی داری (05/0< Ρ) وجود ندارد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر بیانگر آن است که افسردگی در کودکان و نوجوانان مبتلا به سرطان، بالاتر از کودکان و نوجوانان سالم بوده که این امر می تواند در روند بیماری و بهبود آن تداخل ایجاد نماید؛ لذا مداخلات روان شناختی موثر، در جهت کاهش افسردگی در این بیماران ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: افسردگی، کودکان و نوجوانان مبتلا به سرطان، کودکان و نوجوانان سالم
  • مهناز مهرابی زاده هنرمند، فرزاد کریم نژاد*، نیلوفر خواجه الدین صفحات 32-42
    پیش زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر درمان مبتنی بر مدل فرانظری بر خودکارآمدی پرهیز از مواد و چگونگی به کارگیری راهبردهای تنظیم شناختی هیجان معتادین مرد مقیم مراکز میان مدت بهزیستی شهر اهواز انجام شده است.
    مواد و روش ها
    طرح پژوهش از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه آزمایش و گواه می باشد. جامعه ی آماری پژوهش شامل کلیه ی معتادین 30–15 سال مرد مقیم در مراکز میان مدت بهزیستی شهر اهواز بود که از میان آن ها 30 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند، به این صورت که از میان مراکز میان مدت، 5 مرکز و از هر مرکز شش نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. از این 30 نفر به شکل تصادفی، 15 نفر در گروه آزمایش و 15 نفر در گروه کنترل گماشته شدند. درمان مبتنی بر مدل فرانظری به شیوه ی گروهی طی 15 جلسه بر روی گروه آزمایش اجرا شد و افراد گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفتند و هیچ مداخله ای دریافت نکردند. ابزار استفاده شده در این پژوهش شامل پرسش نامه ی خودکارآمدی پرهیز از مواد مارتین گلمن و پرسش نامه ی راهبردهای تنظیم شناختی هیجان گرنفسکی و همکاران می باشد که شرکت کنندگان در مرحله ی پیش آزمون و پس آزمون به سوالات آن پاسخ دادند. جهت تجزیه و تحلیل نتایج از روش های آماری توصیفی و تحلیل کواریانس استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج پژوهش بیانگر آن است که میان گروه آزمایش و کنترل از لحاظ خودکارآمدی پرهیز از مواد و میزان به کارگیری راهبردهای تنظیم شناختی هیجان تفاوت معنی داری وجود دارد (001/0>P). همچنین میزان خودکارآمدی پرهیز از مواد و میزان به کارگیری راهبردهای تنظیم شناختی هیجان در گروه آزمایش در مرحله ی پس آزمون به طور معنی داری بیش از گروه کنترل بود.
    نتیجه گیری
    درمان مبتنی بر مدل فرانظری یکی از درمان های گروه شناختی- رفتاری است که توانسته است خودکارآمدی اختصاصی و همچنین نوع به کارگیری راهبردهای تنظیم هیجانی سوء مصرف کنندگان مواد را ارتقا بخشد.
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر مدل فرانظری، خودکارآمدی پرهیز از مواد، راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، اعتیاد
  • محمدرضا محمدی فلاح *، مهدی فلاحتی، هلینا جان پناه، فرزاد عابدی صفحات 44-50
    چکیده مقاله:
    پیش زمینه و هدف
    کیست های کلیه اختلال شایعی در بالغین می باشند. این بیماران در صورت علامت دار شدن به صورت سنتی از طریق آسپیراسیون پرکوتانئوس با یا بدون تزریق مواد اسکلروزان درمان می شوند ولی میزان عود بالا می باشد.به همین دلیل ما نتایج طولانی مدت دکورتیکاسیون لاپاراسکوپیک کیست ساده کلیه را از نظر علایم و یافته های تصویربرداری مورد ارزیابی قرار دادیم.
    روش کار
    از اوریل 2004 تا ژولای 2008، 27 بیمار مبتلا به کیست ساده علامت دار کلیه تحت دکورتیکاسیون لاپاراسکوپیک قرار گرفتند و دیواره کیست کلیه در آنان رزکت شد. کیست های کمپلکس کلیه از مطالعه خارج شدند.از معیار ونگ بیکر برای تخمین شدت درد قبل و پس از عمل استفاده کردیم. در صورتی که در کلیشه سیتی اسکن که مدت ها بعد از عمل انجام می شد هیچ نشانه ای از عود وجود نداشت به عنوان موفقیت رادیولوژیک در نظر گرفته می شد.
    یافته ها
    از 27 بیمار تمام آن ها تحت لاپاراسکوپی قرار گرفتند. 5/92درصد از بیماران در پیگیری میانگین 22 ماهه (3 تا 32 ماه) بهبود علامتی و 2/96درصد بهبود تصویر برداری داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    پیگیری طولانی مدت،بر شیوه جراحی لاپاراسکوپیک دکورتیکاسیون کلیه به عنوان روش موثر برای درمان کیست های علامت دار تاکید کرده است.
    به دلیل موفقیت بیشتر و طولانی مدت درمان لاپاراسکوپیک و نیز کمتر تهاجمی بودن آن، لاپاراسکوپی به عنوان یک روش قابل قبول در درمان این ضایعات مطرح می باشد.
    کلیدواژگان: دکورتیکاسیون ترانس پریتونئال لاپاراسکوپیک، دکورتیکاسیون رتروپریتونئال لاپاراسکوپیک، کیست علامت دار کلیه، کیست کلیه
  • میرامیر آغداشی، یعقوب شریفی*، مصطفی درخشانفر صفحات 51-55
    پیش زمینه و هدف
    بیماران مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE) به علت پاسخ های ایمنی نامناسب و مصرف داروهای سرکوب کننده ایمنی، مستعد انواع عفونت ها هستند. در چنین شرایطی به نظر می رسد واکسیناسیون به عنوان یک عمل مداخله ای به بهبود وضعیت بیماران و جلوگیری از بعضی عفونت ها کمک کننده باشد. با توجه به این که تاکنون مطالعه ای در خصوص تاثیر واکسن آنفولانزا بر تیتر آنتی بادی های این بیماران در ایران انجام یا گزارش نشده است این مطالعه به منظور بررسی تغییرات روند بیماری و تولید اتوآنتی بادی ها در بیماران مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمیک به دنبال واکسیناسیون آنفولانزا انجام گردید.
    مواد و روش ها
    تعداد 24 بیمار مبتلا به SLE برای این مطالعه انتخاب شدند. به منظور سنجش تغییرات سطح سرمی اتوآنتی بادی ها، از همه افراد تحت مطالعه قبل و 12 هفته پس از واکسیناسیون با ویروس آنفولانزا، نمونه خون دریافت گردید. در طول مدت مطالعه و در هر ویزیت، بیماران از نظر عوارض احتمالی واکسن و اندکس های فعال شدن بیماری (SLEDAI) بررسی شدند.
    یافته ها
    در اندازه گیری اتوآنتی بادی های مختلف، تفاوت معنی داری در سطح ANA (p=0.44)، Anti ds DNA (p=0.98)، C3(p=0.36) و (p=0.49)C4 قبل و پس از تزریق واکسن در بین بیماران مشاهده نگردید. تفاوت سطح CH50 قبل و پس از تزریق واکسن معنی دار بود (p=0.002).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، هیچ عارضه ای به دنبال واکسیناسیون آنفولانزا مشاهده نشده و تغییرات SLEDAI این بیماران قابل توجه نبود، لذا به منظور کاستن از موارد خطر احتمالی ابتلا به پنومونی آنفولانزایی، می توان اقدام به تجویز واکسن آنفولانزا در بیماران SLE نمود.
    کلیدواژگان: اتو آنتی بادی، بیماری لوپوس اریتروماتوز سیستمیک، واکسن آنفولانزا
  • اسحق رحیمیان بوگر* صفحات 56-66
    پیش زمینه و هدف
    عوامل شناختی عاطفی و خصوصیات جمعیتی نقش مهمی در شدت علایم و کیفیت زندگی در اختلال اضطراب منتشر دارند. هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش نظام شناختی عاطفی و خصوصیات جمعیتی در پیش بینی شدت علایم اختلال اضطراب منتشر بود.
    مواد و روش کار
    در یک مطالعه توصیفی مقطعی، 128 بیمار مبتلا به اختلال اضطراب منتشر مراجعه کننده به سه درمانگاه سرپایی روان پزشکی شهر تهران به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مصاحبه بالینی ساختار یافته، مقیاس کوتاه طرح واره های اصلی، مقیاس اجتناب شناختی–رفتاری، مقیاس عدم تحمل بلاتکلیفی، پرسشنامه نگرانی ایالت پنسیلوانیا، شاخص حساسیت اضطرابی و پرسشنامه جمعیت شناختی گردآوری و سپس با تحلیل رگرسیون چندگانه به روش گام به گام با نرم افزار PASW تحلیل شدند.
    یافته ها
    نگرانی، حساسیت اضطرابی و وضعیت اجتماعی- اقتصادی نقش معنی داری در پیش بینی شدت علایم اختلال اضطراب منتشر دارند (85/60 =(124، 3)F و 001/0P<). این سه متغیر 58/0 تغییرات در شدت علایم اختلال اضطراب منتشر را پیش بینی کردند (58/0R2=). سن، جنسیت، سطح تحصیلات، عدم تحمل بلاتکلیفی، طرح واره هیجانی، و اجتناب شناختی- رفتاری سهم معنی داری در پیش بینی شدت علایم اختلال اضطراب منتشر نداشتند (05/0
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نقش مهم نگرانی، حساسیت اضطرابی و وضعیت اجتماعی- اقتصادی در پیش بینی شدت علایم اختلال اضطراب منتشر، طراحی مداخلات متناسب شده برای مداخله در این علائم به عنوان مبنایی برای ارتقای کیفیت زندگی این بیماران ضروری است.
    کلیدواژگان: طرح واره، حساسیت اضطرابی، نگرانی، اجتناب، اختلال اضطراب منتشر
  • سید دامون صدوقی*، سعیده ظفربالانژاد، خدیجه نژاد شاهرخ آبادی صفحات 67-75
    پیش زمینه و هدف
    سرطان پستان از شایع ترین سرطان ها در زنان می باشد. هدف اصلی این مطالعه بررسی اثرات میدان الکترومغناطیس با فرکانس پایین بر رده سلول سرطانی MCF-7 می باشد.
    مواد و روش کار
    سلول های سرطانیMCF-7 و طبیعی L929در محیط RPMI حاوی سرم جنین گاوی (FBS) و آنتی بیوتیک کشت گردیدند. سلول ها به مدت 3 ساعت در مجاورت میدان الکترومغناطیس با فرکانس 50 هرتز و شدت های 50، 200 و 400 گاوس قرار گرفتند. میزان رشد و تکثیر و همچنین تغییرات مورفولوژیک ایجاد شده با میکروسکوپ معکوس عکس برداری شد. و میزان زنده بودن سلول ها به روش آزمون MTT تعیین شد. داده ها توسط نرم افزار آماری Spss (ویرایش20) به کمک آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) و آزمون تعقیبی Tukey تحلیل شدند.
    یافته ها
    درصد زنده ماندن سلول هایMCF-7 (38/5±985/87) و L929 (28/4±726/93) پس از قرارگیری در مجاورت میدان الکترومغناطیس با شدت 50 گاوس نسبت به شاهد معنی دار نبود. درصد زنده ماندن سلول هایMCF-7 (27/8±342/41) و L929 (39/3±649/44) پس از قرارگیری در مجاورت میدان الکترومغناطیس با شدت 200 گاوس نسبت به شاهد، کاهش معنی داری یافت. درصد زنده ماندن سلول هایMCF-7 (98/5±381/24) و L929 (55/7±627/30) پس از قرارگیری در مجاورت میدان الکترومغناطیس با شدت 400 گاوس نسبت به شاهد، کاهش معنی داری یافت.
    نتیجه گیری
    میدان الکترومغناطیس با فرکانس 50 هرتز و شدت های 200 و 400 گاوس اثر مهاری بر رشد و تکثیر و همچنین دارای اثر کشندگی بر رده سلول های سرطانیMCF-7 و سلول های طبیعی L929 دارد.
    کلیدواژگان: MCF، 7، میدان الکترومغناطیس، تست MTT
  • معصومه زیرک جوانمرد، مجتبی کریمی پور*، باقر پورحیدر، مریم شاهی صفحات 76-83
    پیش زمینه و هدف
    آرسنیک یکی از مهم ترین آلاینده های محیطی است که در آب آشامیدنی آلوده وجود دارد. هدف از این تحقیق بررسی اثرات سوء ایجاد شده در تکامل سیستم بینایی جنین موش به دنبال دریافت آرسنیک است.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه از 30 موش سوری در دو گروه کنترل و تجربی((n=15استفاده گردید.به موش های گروه تجربی از روز هشتم بارداری روزانه 40mg/kgسدیم آرسنیک به صورت داخل صفاقی تزریق گردید.موش ها در روزهای 10، 16 و 19 بارداری کشته و جنین ها از رحم ان ها خارج شدند.جنین ها از نظر ماکروسکوپیک و میکروسکوپیک(هیستوپاتولوژی و ایمونوهیستوشیمی برای بیان پروتئین RCF1) مورد بررسی قرار گرفتند. از نرم افزار SPSS برای بررسی کمی دادها استفاده شد.
    یافته ها
    مشاهدات ماکروسکوپیک جنین های 16 و 19 در گروه تجربی حاکی از نقص بینایی به صورت آنوفتالمی یا عدم تشکیل کره چشم بودند. مطالعات میکروسکوپیک با رنگ آمیزی هماتوکسیلین ائوزین نشان داد که در گروه تجربی 60درصد از جنین های 10 روزه، 60 درصد از جنین های 16 روزه و 5/33درصد از جنین های 19 روزه دارای نقص در روند رشد چشم و لایه های تشکیل دهنده آن بودند. علاوه بر این میزان بیان پروتئین RCF-1 در لایه عصبی شبکیه کاهش یافته بود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده می توان گفت که آرسنیک سبب ایجاد اختلال در تکامل سیستم بینایی جنین هایی که در معرض آرسنیک قرار می گیرند می شود.
    کلیدواژگان: آرسنیک، سیستم بینایی جنین موش، Reduced Folate Carrier (RFC1)
  • منصور علیزاده*، هلینا جان پناه صفحات 84-86
    آسیب داخل صفاقی مثانه یک فوریت ارولوژی محسوب شده و اقدام درمانی عاجل را طلب می کند.
    بیمار مورد معرفی خانم 35 ساله ای می باشد که در هفته 33 بارداری و با تشخیص زایمان زودرس، به صورت اورژانس،تحت عمل سزارین قرار گرفت و به دنبال آسیب وسیع مثانه در حین عمل،ترمیم مثانه نیز در وی انجام شد.
    در ارزیابی بیمار پس از شش ماه، بیمار به خوبی قادر به ادرار کردن می باشد و تنها از سوزش ادرار گه گاهی شکایت دارد. طرح این گزارش از این بابت حائز اهمیت است که به صورت ناخواسته و اتفاقی در سزارین دوقلو جدار قدامی سپس جدار خلفی مثانه و نهایتا جدار رحم باز شده و هر دو بچه از داخل مثانه خارج شده اند که رخداد بسیار نادری استو از سوی دیگر بر نقش اساسی ترمیم اورژانس مثانه در بازگشت عملکرد سیستم ادراری به وضعیت طبیعی تاکید می کند.
    کلیدواژگان: مثانه، آسیب داخل صفاقی، سزارین
|
  • Hossein Eslami *, Mohammad Jafari Heidarloo, Farzane Pakdel, Aghel Fard Mojgan Pages 1-11
    Background and Aims
    Amphetamine، methamphetamine، and other medications in this group stimulate the central nervous system (CNS). Users of methamphetamine might have various dental problems. Among the users of this substance، the rate of orodental disease is higher than other people.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study، the subjects consisted of 30 individuals with a history of taking methamphetamine and 30 individuals with no such history as the controls. The population of study was those who referred to oral medicine department of dental faculty of Tabriz University over a year from October 2011 since October 2012. These patients were compared about averages of DMFT، attrition،، xerostomia، rampant carries، and bruxism. Two-sample t-test and Mann-Whitney U test were applied to evaluate differences in the means using SPSS 16 (α=0. 05).
    Results
    Based on the results، the means of DMFT، attrition، xerostomia، rampant caries and bruxism scores were higher in the case group compared to the controls.
    Conclusion
    Since using the medications of this group might result in a number of side effects، it is necessary that dental practitioners be familiar with the signs and symptoms and medical complications related to these medications. Dental considerations of these patients have always been associated with a number of challenges; however، it is necessary that these patients be carefully monitored and the oral manifestations associated with the use of amphetamines، including rampant caries، enamel surface erosions، xerostomia، bruxism، trismus، and tooth discolorations be dealt with.
    Keywords: Methamphetamine, Oro, Dental manifestation, Dental consideration
  • Ali Issazadegan, Siamak Sheikhi *, Samereh Asadi Majareh Pages 12-20
    Background and Aims
    Individual differences in diurnal preferences and circadian rhythms are viewed as an interesting dimension of human personality. This study aimed to determine the different happiness and satisfaction with life in morning-evening types.
    Materials and Methods
    The population of the study included 200 students (176 female and 24 male) who were selected by stratified random sampling method from Talesh Payam Nour University. Morning - Evening Questionnaire (MEQ)، Short Form of Satisfaction of life (Q-LES-QSF) and Happiness Scale were completed by students. Data were analyzed using multivariable analysis of variance (MANOVA) and LSD post hoc test.
    Results
    The findings indicated that there were significant differences between diurnal types in satisfaction in life and happiness. Individuals with morning types compared to evening types had a high level of satisfaction in life. The results showed low levels of happiness in the evening type.
    Conclusion
    The results of this study indicate differences in satisfaction in life and happiness on the basis of circadian rhythms.
    Keywords: Circadian types, Happiness, Satisfaction with life
  • Mahdyeh Atrifard *, Alireza Zahiredin, Sheyda Dibaei, Ghazal Zahed Pages 21-31
    Background and Aims
    The cancer is a chronic illness and d epression is one of the important psychological factors in its patients. In order to help these patients and show the necessity of needed psychological interventions، this study was aimed to compare depression rate among children and adolescents with cancer and healthy ones.
    Materials and Methods
    This research was the causal-comparative type research. In this study، 65 children and adolescents 8-17 years old who went to Mahak Institute and 64 healthy children and adolescents were selected by available sampling method and all completed Child and Adolescent Depression Scale.
    Results
    According to results، the mean of scores of depression in children and adolescents with cancer (11. 42) were significantly (P<0. 05) higher than healthy group (8. 42). Also، the results indicated significant difference (P<0. 05) in the mean of scores of depression between girls with cancer (12. 08) and healthy girls (7. 87) but there were no significant difference in the mean of scores of depression between boys with cancer (10. 78) and healthy boys (8. 99).
    Conclusion
    Depression in children and adolescents with cancer is higher than healthy ones and this matter can disrupt disease development and improvement. Therefore، effective psychological interventions are necessary to reduce depression rate in these patients.
    Keywords: Depression, Children, adolescents with cancer, Healthy children, adolescents
  • Mahnaz Mehrabizade Honarmand, Farzad Karimnejhad *, Niloofar Khajedin Pages 32-42
    Background and Aims
    The purpose of this study was to investigate the efficacy of trans-theoretical model on drug abstinence self efficacy and how to use cognitive emotion regulation strategies among male addicts.
    Materials and Methods
    This study was designed by a pretest-posttest with control and experimental groups. The population of the study included all male addicts 15-30 years old selected by cluster multistage sampling method. For this purpose، 5 centers from State Welfare Organization of Ahwaz and from each center 6 ones were selected randomly and allocated to an experimental and a control group (each group including 15). The experimental group received 15 sessions training trans-theoretical model group therapy and the control group did not receive any intervention. The instruments used in this study were questionnaires of Drug Abstinence self efficacy of Martin Golman and questionnaire of cognitive emotion regulation strategies of Garnefski that participants answered them in pre-test and post-test. In order to analyze the results، descriptive statistical methods and covariance analysis were used.
    Results
    The result showed that there is a significant difference (p<0. 0001) between experimental group and control group in terms of Drug Abstinence self efficacy and the cognitive emotion regulation strategies used at groups Also the level of Drug Abstinence self efficacy and how to use the cognitive emotion regulation strategies in the experimental group was significantly more than the control group.
    Conclusion
    Trans-theoretical Model is one of the cognitive-behavioral therapies that can promote Drug Abstinence self efficacy and kind of using the cognitive emotion regulation strategies in substance abusers.
    Keywords: Trans, theoretical model, Drug Abstinence self efficacy, Cognitive emotion regulation strategies, Addiction
  • Mohammad Reza Mohammadi Fallah *, Mehdi Falahati, Helina Janpanah, Farzad Abedi Pages 44-50
    Background and Aims
    Renal cysts are common disorders in adults. Traditionally، symptomatic patients with renal cysts are treated with percutaneous aspiration with or without using sclerosing agent. However، the recurrence rate is high in this procedure. Thus، we assessed the long-term outcomes of laparoscopic decortication of simple renal cysts from the clinical and radiologic points of view.
    Materials and Methods
    From April 2004 to July 2008، twenty seven symptomatic patients with simple renal cyst treated with laparoscopic decortication، where the wall of renal cysts resected. Complex renal cysts were excluded from the study. Vang Baker criteria were used for estimation of the severity of pain before and after operation. Radiologic improvement was considered، when، there wasn''t any evidence of recurrence in CT scan taken long time after surgery.
    Results
    Among twentyseven patients treated with laparoscopy، %92. 5 of patients had symptomatic improvement and %96. 2 had radiological improvement after follow up for 22 months (3-32 months).
    Conclusion
    According to our study، laparoscopic decortication، as a less invasive method، has a high success rate in the treatment of symptomatic renal cysts.
    Keywords: Laparoscopic trans, peritoneal decortication, Laparoscopic retroperitoneal decortication, Symptomatic renal cysts, Renal cyst
  • Mir Amir Aghdashi, Yaghoob Sharifi *, Mostafa Derakhshanfar Pages 51-55
    Background and Aims
    Systemic lupus erythematous (SLE) patients are susceptible to various infections due to inappropriate immune responses and using variety of immunosuppressive therapies. In this condition، influenza vaccination is an option that seems to contribute the patients. However، there is a lack of data regarding vaccination in SLE patients in Iran that prompted us to design a study to evaluate the impact of influenza vaccine in SLE patients.
    Materials and Methods
    Twenty-four SLE patients were selected and underwent blood sampling for autoantibody titers before receiving influenza vaccine and rechecked 12 weeks after vaccination. All patients were monitored for any vaccination complications and SLE disease activity index (SLEDAI).
    Results
    There was no significant difference in serum level of ANA (p= 0. 44)، Anti Ds DNA (p= 0. 98)، C3 (p= 0. 36) and C4 (p=0. 49) in patients before and 12 weeks after vaccination. Serum level of CH50 before and after vaccination was significantly different (p= 0. 002).
    Conclusion
    Based on this research، we didn’t observe any changes in SLEDAI or vaccination complications and considering high risk of pneumonia in SLE patients، vaccination program for this population will be better and beneficial.
    Keywords: Autoantibody, Systemic lupus erythematosus, Influenza vaccine
  • Isaac Rahimian Boogar* Pages 56-66
    Background and Aims
    Cognitive-affective factors and demographical characteristics have an important role in prediction of symptoms severity and quality of life in generalized anxiety disorder. The purpose of this study was to investigate the role of cognitive-affective system and demographic characteristics in the severity of symptoms for generalized anxiety disorder.
    Materials and Methods
    In a cross-sectional descriptive study، 128 outpatients with generalized anxiety disorder who attended three psychiatric outpatient''s clinics of Tehran were selected by convenience sampling. Data were collected by The structured clinical interview، The Brief Core Schema Scales، The Cognitive-Behavioral Avoidance Scale، the Intolerance of Uncertainty Scale، Penn State Worry Questionnaire، Anxiety Sensitivity Index-revised، and demographical questionnaire and then analyzed by multiple regression analysis in stepwise method with PASW software.
    Results
    Feeling worried، anxiety sensitivity and socio-economic status have important predictive role in severity of symptoms for generalized anxiety disorder (F(3،124) =60. 85، p<0. 001). These three variables were predicted 0. 58 variation in symptoms of generalized anxiety disorder (R2=0. 58). Age، gender، literacy، intolerance of uncertainty، emotional schema and cognitive-behavioral avoidance didn’t have significant predictive role in prediction of severity of symptoms in generalized anxiety disorder (P>0. 05).
    Conclusion
    Regarding the important role of feeling worried، anxiety sensitivity، and socio-economic status in prediction of symptoms severity for generalized anxiety disorder، it is necessity to pay attention to tailored interventions in these symptoms for basic quality of life promotion in these patients.
    Keywords: Schema, Anxiety sensitivity, Worry, Avoidance, Generalized anxiety disorder
  • Seyed Damoon Sadooghi *, Saide Zafar Balanzhad, Khadijeh Nezhad Shahrokh Abadi Pages 67-75
    Background and Aims
    Breast cancer is the most common cancer in women. The aim of this study was to investigate the effects of electromagnetic field on MCF-7 cancer cell line. Materials & M ethods: MCF-7 cell lines and L929 cell line were cultured in RPMI medium containing fetal bovine serum and antibiotics. Cells for 3 hours were exposed to 50 Hz electromagnetic field with intensities of 50، 200 and 400 Gauss. Growth and proliferation and morphological changes were photographed by inverted microscope. Cell viability was determined by MTT assay. The obtained data was statistically analyzed by means of SPSS software (Version 20) and compared with each other by ANOVA and post hoc Tukey.
    Results
    V iability percent of MCF-7 (87. 985±5. 38) and L929 (93. 726±4. 28) cell line that were vicinity of electromagnetic field with intensity of 50 gauss was not significant compared to the control. Viability percent of MCF-7 (41. 342±8. 27) and L929 (44. 649±3. 39) cell line that were vicinity of electromagnetic field with intensity of 200 gauss was significant compared to the control. Viability percent of MCF-7 (24. 381±5. 98) and L929 (30. 627±7. 55) cell line that were vicinity of electromagnetic field with intensity of 400 gauss was significant compared to the control.
    Conclusion
    Electromagnetic field with frequency of 50 Hz and intensities of 200 and 400 gauss was inhibitory effective on the growth and proliferation of MCF-7 and L929 cell line.
    Keywords: MCF, 7, Electromagnetic field, MTT assay
  • Masoome Zirak Jacanmard, Mojtaba Karimipoor *, Bagher Pourheidar, Shahi Maryam Pages 76-83
    Background and Aims
    arsenic is an important environmental toxicant which is usually found in drinking water. The aim of this study was to evaluate the effects of arsenic on development of visual system on mouse embryos.
    Materials and Methods
    In this study 30 albino mice were used in controls and experimental groups (N=15). The experimental group received 40 mg/kg intraperitoneally sodium arsenic on the 8th day of gestation. On the 10th، 16th and 19th days of the gestation the pregnant mice were sacrificed and the embryos were removed from uterus. All embryos of the groups were examined macroscopically and microscopically by H&E and immunufoluorescence staining for detection of Reduced Folate Carrier 1 (RFC1).
    Results
    Macroscopic observations of the 16th and 19th days in the experimental group showed anophtalmia or defect in eye ball formation. Histological examination by H&E revealed that 60% of experimental embryos belonged to (E10)، 60% (E16) and 33. 5% (E19) showed defects in development of different layers of eye. Furthermore، the expression of retina layer RCF 1 in the experimental group decreased in compared control.
    Conclusion
    These results demonstrated the association between prenatal exposure to inorganic arsenic and eye defects and more likely related to a defect in RFC1.
    Keywords: Arsenic, Mouse, RFC 1, Eye
  • Mansour Alizade *, Helina Janpanah Pages 84-86
    Intraperitoneal bladder trauma is considered a urological emergency that needs prompt diagnosis and treatment. Emergency transvesical uterine section was carried out to deliver twins of a 35 year old woman in 33rd gestational age diagnosed as a case of preterm labor. Inadvertent long anterior and posterior transverse bladder openings were done before entering the uterus and both fetuses were delivered through the bladder. The injury repaired immediately with suprapubic and urethral catheterization. Six months after repairment، the patient is voiding normally. To the best of our knowledge، transvesical uterine section for delivery reported very rarely. Prompt repair of such extended bladder trauma has a significant role in the restoring of the normal bladder function.
    Keywords: Bladder, Intraperitoneal injury, Uterine section