فهرست مطالب
فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال ششم شماره 3 (پیاپی 21، پاییز 1392)
- تاریخ انتشار: 1392/11/14
- تعداد عناوین: 10
-
-
صفحات 7-26در عصر حاضر شرایط محیط به گونه ای است که دانشگاه ها و مراکز پژوهشی را به سمت بهبود عملکرد و خوداتکایی مالی سوق می دهد. هدف از این مقاله بررسی تاثیر گرایش کارآفرینانه بر عملکرد سازمانی با متغیر میانجی عدالت سازمانی پژوهشکده و مراکز پژوهشی دولتی مستقر در شهر تهران می باشد. این تحقیق از نظر ماهیت و روش توصیفی- همبستگی و از نظر هدف،کاربردی است. جامعه ی آماری تحقیق شامل 500 نفر از محققان شاغل بوده که با محاسبه ی فرمول کوکران حجم نمونه ای برابر 208 نفر برای پاسخ گویی به پرسش نامه ی تحقیق به دست آمد. به منظور روایی پرسش نامه از روایی محتوایی و برای پایایی آن از آلفای کرونباخ استفاده شد. آزمون فرضیات تحقیق و مدل تحلیل مسیر آن براساس روش مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار لیزرل انجام شد. نتایج نشان می دهد که رابطه ی بین عدالت و عملکرد سازمانی 92/0 است که نشان می دهد ارتباط مستقیم و به شدت قوی بین عدالت و عملکرد سازمانی وجود دارد؛ همچنین رابطه ی مستقیم و قوی بین گرایش کارآفرینانه و عملکرد سازمانی با مقدار (88/0) وجود دارد.
کلیدواژگان: گرایش کارآفرینانه، عملکرد سازمانی، عدالت سازمانی، نظریه ی تبادلات اجتماعی -
صفحات 27-45هدف این پژوهش بررسی تاثیر بازاریابی داخلی بر نوآوری سازمانی با متغیر میانجی خودکارآمدی کارکنان می باشد. این تحقیق از نظر ماهیت و روش، کمی- توصیفی و از نظر هدف از نوع کاربردی است. 150 نفر از کارکنان شرکت امرسان جامعه ی آماری پژوهش را شکل می دهند که اعضای نمونه به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه ی استاندارد استفاده شده و به منظور بررسی روایی پرسش نامه از روش روایی تشخیصی از شاخصAVE استفاده شد. همچنین پایایی پرسش نامه به وسیله ی روش پایایی ترکیبی CR به همراه آلفای کرونباخ بررسی شد. آزمون فرضیات پژوهش از الگوی معادلات ساختاری با نرم افزار SMART-PLS انجام شد. نتایج به دست آمده از پژوهش نشان می دهد که بازاریابی داخلی بر نوآوری سازمانی با شدت (501/0)، بازاریابی داخلی بر خودکارآمدی کارکنان با شدت (795/0) و همچنین خودکارآمدی کارکنان بر نوآوری سازمانی با شدت (688/0) تاثیر دارد و در نهایت خودکارآمدی کارکنان به عنوان میانجی در تاثیر بازاریابی داخلی بر نوآوری سازمانی با شدت (546/0) تاثیرگذار استکلیدواژگان: بازاریابی داخلی، خودکارآمدی کارکنان، نوآوری سازمانی و شرکت امرسان
-
صفحات 47-66کارآفرینی سازمانی به تلاش های یک سازمان برای ایجاد یک سری مزیت های رقابتی پایدار به عنوان پایه ای برای رشد و سودآوری معنا می بخشد. کارآفرینی سازمانی دو هدف اصلی دارد: خلق و پیگیری فرصت ها به منظور ایجاد کسب وکارهای مخاطره آمیز جدید و نوسازی (بازسازی) راهبردی. از این رو هدف این تحقیق بررسی تاثیر جو کارآفرینی سازمانی بر نوآوری در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه ی اسلامی که یکی از بزرگ ترین مجموعه های پژوهش های علوم انسانی کشور است. این تحقیق از نظر ماهیت و روش، توصیفی- همبستگی و از نظر هدف از نوع کاربردی می باشد. برای جمع آوری اطلاعات پرسش نامه هایی در اختیار مدیران سطوح مختلف، کارشناسان و اعضای هیات علمی پژوهشگاه قرار گرفت که در نهایت 110 پرسش نامه پس از بازنگری و تکمیل نهایی بررسی شد. پس از جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل آن از طریق رگرسیون خطی چندگانه، نتایج نشان می دهد که حمایت مدیریتی، انعطاف پذیری مرزهای سازمان، در دسترس بودن زمان و پاداش و تقویت کارکنان بر نوآوری تاثیر می گذارد، اما استقلال کاری، بر نوآوری در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه ی اسلامی تاثیری ندارد. هر چند که در پایان مشخص شد به طور کلی جو کارآفرینی سازمانی بر نوآوری سازمانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه ی اسلامی تاثیر معناداری دارد.
کلیدواژگان: کارآفرینی، کارآفرینی سازمانی، نوآوری سازمانی، شاخص های جو کارآفرینی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه ی اسلامی -
صفحات 67-86از تشخیص فرصت های کارآفرینانه به عنوان قلب کارآفرینی یاد می شود. به منظور تشخیص این فرصت ها لازم است توجه خاصی به سرمایه های ساختاری سازمان بشود. از این رو هدف این پژوهش، بررسی تاثیر سرمایه های ساختاری سازمان بر تشخیص فرصت های کارآفرینانه در شرکت های دانش بنیان پارک علم و فناوری اقبال شهر یزد می باشد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و به لحاظ روش جمع آوری و ماهیت داده ها، توصیفی همبستگی است. جامعه ی آماری پژوهش شامل 75 نفر از مدیران اجرایی شاغل در این شرکت ها بود که با توجه به کم بودن تعداد آنها، براساس روش سرشماری، پرسش نامه نزد تمامی آنها توزیع شده و از این تعداد تنها 66 پرسش نامه به طور کامل تکمیل و برگردانده شد. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه استاندارد بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از روش حداقل مربعات جزیی و نرم افزار Smart PLS2 انجام شد. نتایج پژوهش نشان دهنده ی تاثیر مثبت و معنادار سرمایه ی ساختاری سازمان بر تشخیص فرصت های کارآفرینانه در شرکت های دانش بنیان است. هم چنین تاثیر شاخص های سازه ی سرمایه ی ساختاری بر تشخیص فرصت های کارآفرینانه نیز بررسی شد که تاثیر سه شاخص اول یعنی فرهنگ سازمانی، فرایندهای سازمانی و نظام های اطلاعاتی معنادار بود اما سازه ی مالکیت فکری تاثیر معناداری بر روی تشخیص فرصت های کارآفرینانه نشان نداد.
کلیدواژگان: سرمایه ی ساختاری، تشخیص فرصت های کارآفرینانه، فرهنگ سازمانی، فرایندهای سازمانی، نظام های اطلاعاتی -
صفحات 87-104با توجه به ضرورت انجام اقدامات متمایز از جانب مدیریت منابع انسانی در راستای تسهیل نوآوری، این پژوهش با هدف بررسی تاثیر راهبردهای مدیریت منابع انسانی نوآورانه بر کارآفرینی سازمانی با تبیین نقش جو نوآوری انجام شده است. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی و مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری می باشد. جامعه ی آماری پژوهش کارمندان شاغل در شرکت پتروشیمی بوعلی سینا را دربر می گیرد که براساس فرمول نمونه گیری مورگان، 227 نفر به شیوه ی تصادفی ساده به عنوان نمونه ی آماری انتخاب شده اند؛ ابزار اصلی گردآوری داده ها، پرسش نامه ی استاندارد بوده و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Lisrel انجام شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که شکل گیری جو نوآوری، زمینه را برای کارآفرینی سازمانی فراهم می کند. همچنین بین آموزش نوآورانه، ارزیابی عملکرد نوآورانه و جبران خدمات نوآورانه با جو نوآوری رابطه ی مثبت و معناداری وجود دارد، در حالی که بین جذب نوآورانه و شکل گیری جو نوآوری، رابطه ی معناداری مشاهده نشد. بنابراین، در راستای تقویت کارآفرینی سازمانی، توصیه هایی از منظر مدیریت منابع انسانی پیشنهاد می شود.
کلیدواژگان: کارآفرینی سازمانی، مدیریت منابع انسانی نوآورانه، جو نوآوری، شرکت پتروشیمی بوعلی سینا -
صفحات 105-124این پژوهش به منظور بررسی تاثیر شخصیت کارآفرینانه بر عملکرد شغلی کارکنان با میانجی گری توانمندسازی انجام شده است. این تحقیق بر مبنای هدف کاربردی، از نظر ماهیت توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه ی آماری کلیه ی کارکنان واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی به تعداد 738 نفر بوده و با محاسبه ی فرمول کوکران، 155 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده ی متناسب، انتخاب شده و در سال 1392 مورد مطالعه قرار گرفته است. برای جمع آوری داده ها، پرسش نامه ی استاندارد که مشمول شاخص های ویژگی شخصیت کارآفرینی، توانمندسازی کارکنان و عملکرد شغلی بود، استفاده شد که مقدار آلفای کرونباخ آنها به ترتیب 956/0، 959/0 و 969/0 می باشد. برای تحلیل داده ها از مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج به دست آمده از تخمین اعداد معنی داری مدل ساختاری، ارتباط میان متغیرها را در سطح اطمینان 99 درصد تایید می کند. همچنین نتایج به دست آمده از تخمین ضرایب استاندارد مدل ساختاری، مقدار 93/0 را برای ضریب مسیر شخصیت کارآفرینی با عملکرد شغلی نشان می دهد و مقدار 88/0 را برای ضریب مسیر شخصیت کارآفرینی با عملکرد شغلی با میانجی گری توانمندسازی نشان می دهد.
کلیدواژگان: کارآفرینی، شخصیت کارآفرین، توانمندسازی روان شناختی، عملکرد شغلی کارکنان -
صفحات 125-143از ابتدای دهه ی 80 میلادی، کارآفرینی سازمانی، به عنوان یک عامل اثرگذار بر خروجی سازمان های کوچک، متوسط و بزرگ در نظر گرفته می شود که می تواند رشد و نوآوری یک سازمان را بهبود بخشد. امروزه بسیاری از سازمان های بزرگ، کارآفرینی را به عنوان روشی برای کسب مزیت رقابتی در بلندمدت، استفاده می کنند. با توجه به اهمیت این موضوع، شناسایی تاثیر گرایش کارآفرینانه و عوامل سازمانی بر عملکرد مالی و غیرمالی در قالب یک پژوهش توصیفی- همبستگی در شرکت های فنی نفتی دولتی مورد توجه قرار گرفت و چارچوب مفهومی با سه بعد گرایش کارآفرینانه، عوامل سازمانی و عملکرد سازمان طراحی شده بود. پرسش نامه ی پژوهش به صورت تصادفی بین 280 نفر از مدیران ارشد، میانی و کارشناسان در شرکت های فنی تابعه ی شرکت ملی نفت ایران توزیع و در نهایت 214 پرسش نامه جمع آوری شد. به منظور تحلیل داده ها از میانگین، همبستگی و تحلیل مسیر و آنتروپی شانون استفاده شد. نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که فرضیات پژوهش پذیرفته شده اند. در پایان پیشنهادهایی نیز به منظور بهبود کارآفرینی سازمانی و پژوهش های آینده ارایه شده است.
کلیدواژگان: کارآفرینی سازمانی، گرایش کارآفرینانه، عوامل سازمانی، عملکرد، شرکت ملی نفت ایران -
صفحات 145-161در این مقاله سعی شده است برای مهندسی مجدد چارچوبی بر مبنای مفاهیم کارآفرینی سازمانی ارایه شود. برای رسیدن به این هدف با توجه به ابعاد کارآفرینانه ی مهندسی مجدد، چارچوب پیشنهادی در قالب یک فرایند کارآفرینانه، توسعه و برمبنای آن فرایندهای شرکت مادر تخصصی بازرگانی بازطراحی شد. روش تحقیق از نوع آمیخته بوده و در مراحل مختلف پژوهش برای پاسخ گویی به سوالات فرعی از روش های کیفی یا کمی استفاده می شود. در مرحله ی اول با استفاده از نظریه ی بنیادی عوامل اثرگذار بر روی آوری شرکت به مهندسی مجدد در قالب 6 دسته عوامل ساختاری، مشتریان، مالی، فناورانه، نیروی انسانی و قوانین دسته بندی شد. در مرحله ی دوم در قالب یک تحقیق کمی آمادگی شرکت برای مهندسی مجدد سنجش شده و نتایج نشان دهنده ی سطح آمادگی مناسب شرکت در ابعاد دانش درباره ی فرایندها، رهبری عدالت طلب، تعهد مدیریت و نظام های سازمانی است. شرکت به لحاظ ابعاد استفاده از IT و محیط کاری مشارکتی در سطح آمادگی متوسط و از نظر بعد مقاومت در برابر تغییر در وضعیت نامناسب به سر می برد. در مراحل سوم و چهارم محققان با همکاری گروه مهندسی مجدد فرصت های بهبود و نوآوری در فرایندها را شناسایی و برای بهره برداری از آنها راه حل هایی را پیشنهاد کردند.
کلیدواژگان: چارچوب مهندسی مجدد فرایندها، کارآفرینی سازمانی، شرکت مادر تخصصی بازرگانی -
صفحات 163-182یکی از مهم ترین شاخص های دانشگاه های نسل سوم یا دانشگاه های کارآفرین وجود فرهنگ سازمانی کارآفرینانه است. لذا، این تحقیق با هدف بررسی تاثیر فرهنگ سازمانی بر گرایش کارآفرینانه در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران انجام شده است. این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و به لحاظ نحوه ی جمع آوری اطلاعات، توصیفی و از نوع همبستگی محسوب می شود. جامعه ی آماری پژوهش را 264 نفر از اعضای هیات علمی رشته های کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران تشکیل می دهند که با کمک جدول کرجسی و مورگان، تعداد 155 نفر از آنان با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه های استاندارد استفاده شد. روایی صوری پرسش نامه توسط خبرگان تایید شد. یافته های تحقیق نشان داد که انطباق پذیری، مشارکت، سازگاری و ماموریت، شاخص های اصلی فرهنگ سازمانی در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران هستند و در بین شاخص های سه گانه ی گرایش کارآفرینانه، نوآوری قوی ترین شاخص است. هم چنین، نتایج تحقیق نشان می دهد که فرهنگ سازمانی بر گرایش کارآفرینانه در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران تاثیر مثبت و معنی داری دارد.
کلیدواژگان: کارآفرینی سازمانی، فرهنگ سازمانی، کارآفرینی دانشگاهی، گرایش کارآفرینانه -
صفحات 183-202امروزه کارآفرینی سازمانی به سرعت در حال تبدیل شدن به یک سلاح قدرتمند برای بسیاری از سازمان ها به منظور ایجاد مزیت رقابتی می باشد. در همین راستا، این پژوهش با هدف بررسی تاثیر هوش هیجانی مدیران بر کارآفرینی سازمانی با اثر میانجی گری سبک رهبری و فرهنگ در شرکت گاز اصفهان انجام شده است. این تحقیق از نوع، توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه ی آماری شامل مدیران و کارکنان شرکت گاز به تعداد 829 نفر و حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان به تعداد 260 نفر محاسبه شده و نمونه گیری به روش طبقه ای متناسب با حجم جامعه بوده است. ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه ی 60 سوالی محقق ساخته بوده که روایی آن به دو روش صوری و سازه و پایایی پرسش نامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Amos 22 و به روش الگوسازی معادلات ساختاری انجام شده است. نتایج تحقیق نشان داد که هوش هیجانی مدیران به صورت غیرمستقیم و از طریق اثر میانجی گری سبک رهبری و فرهنگ سازمانی بر کارآفرینی سازمانی شرکت تاثیر دارد. همچنین هوش هیجانی مدیران در حد متوسط و سبک رهبری آنها از نوع مبادله ای می باشد. شرکت گاز از نوع سازمان های بالقوه ی کارآفرین بوده و فرهنگ سازمانی آن دربرگیرنده ی ویژگی های خلاقیت و نوآوری و خطرپذیری کم و نتیجه محوری بالا است.
کلیدواژگان: کارآفرینی سازمانی، هوش هیجانی، سبک رهبری، فرهنگ سازمانی
-
Pages 7-26In recent years academic and research centers have been driven by a number of significant factors to improve their performance and financial self-reliance. The goal of this paper is to study the impact of entrepreneurial orientation on organizational performance of 25 institutes and research centers located in Tehran. Moreover، the paper intends to show that the extent of organizational justice as a facilitating factor can enhance the impact of entrepreneurial orientation. The research group includes 500 researchers out of which 208 persons were selected as sample population. The hypothesis testing and path analysis of research are carried out through the structural equation modeling method using the professional program، LISREL 8. 8. The results indicate that with presumption of only a simple linear relationship between entrepreneurial orientation، and organizational performance، the organizational justice can play a moderating role in target population. However، given the simultaneous existence of both direct relationship between entrepreneurial orientation and organizational performance and indirect relationship through the organizational justice، the moderating role of organizational justice becomes insignificant، leaving only the direct impact of entrepreneurial orientation on organizational performance to be significant (88%).Keywords: Entrepreneurial Orientation, Organizational Performance, Organizational Justice, Social Exchange Theory
-
Pages 27-45The purpose of this study is to investigate the effects of domestic marketing on the organizational innovation through mediation of the staff self-efficacy. The statistical population of this study includes 150 members of Emersam Company where the sample members were selected randomly. In order to collect the research data، three questionnaires have been used. These include the questionnaire of internal marketing that was developed and standardized by Nasr Esfahani and et al. (2012)، the questionnaire of efficacy that was developed and standardized by Chen (2001)، and the self-administrated questionnaire of organizational innovation. In order to examine and confirm the validity of such questionnaires، a descriptive validity Method was used through AVE index. Also Composite Reliability (CR) and Cronbach’s Alpha Coefficient were used for examining and confirming the reliability of the questionnaires. The Structural Equation Modeling was used to analyze the data in the SMART-PLS. The results reveal that internal marketing influences organizational innovation significantly (with path coefficient 0/501). Also the results show that the internal marketing affects the staff self-efficacy (with path coefficient 0/795). These results also reveal that staff self-efficacy influences organizational innovation significantly (with path coefficient 0/688). On the other hand، the results indicate that the staff self-efficacy can be considered as a mediating factor in the relationship between internal marketing and organizational innovation (with path factor 0/546).Keywords: Internal¬ Marketing, Staff, Employees, ¬ Self, Efficacy, Organizational Innovation, Emersan Company
-
Pages 47-66The purpose of this study is to investigate the effects of domestic marketing on the organizational innovation through mediation of the staff self-efficacy. The statistical population of this study includes 150 members of Emersam Company where the sample members were selected randomly. In order to collect the research data، three questionnaires have been used. These include the questionnaire of internal marketing that was developed and standardized by Nasr Esfahani and et al. (2012)، the questionnaire of efficacy that was developed and standardized by Chen (2001)، and the self-administrated questionnaire of organizational innovation. In order to examine and confirm the validity of such questionnaires، a descriptive validity Method was used through AVE index. Also Composite Reliability (CR) and Cronbach’s Alpha Coefficient were used for examining and confirming the reliability of the questionnaires. The Structural Equation Modeling was used to analyze the data in the SMART-PLS. The results reveal that internal marketing influences organizational innovation significantly (with path coefficient 0/501). Also the results show that the internal marketing affects the staff self-efficacy (with path coefficient 0/795). These results also reveal that staff self-efficacy influences organizational innovation significantly (with path coefficient 0/688). On the other hand، the results indicate that the staff self-efficacy can be considered as a mediating factor in the relationship between internal marketing and organizational innovation (with path factor 0/546).Keywords: Internal¬ Marketing, Staff, Employees, ¬ Self, Efficacy, Organizational Innovation, Emersan Company
-
Pages 67-86The present paper undertakes to investigate the effect of an organization‘s structural capitals on recognition of entrepreneurial opportunities in knowledge-based companies at Eqbal Technology and Science Park of Yazd Province. The research sample included 75 executive managers working in the sample companies which on the ground of the limited number of the participants، the survey method was used but only 66 questionnaires out of 75 were complete as and returned to the researcher. The research instruments included Moon and Kim standard questionnaire to measure the structural capital side as well as Puhakka standard questionnaire to recognize the entrepreneurial opportunities. The data were analyzed by means of Partial Least Squares and Smart PLS2 software in the measuring model and the structural model. The results show the positive and meaningful effect of an organization‘s structural capital on the recognition of the entrepreneurial opportunities in knowledge-based companies of the research sample. Therefore، one of the effective factors in improving the conditions of recognizing entrepreneurial opportunities is organization‘s structural capital which should be reinforced.Keywords: Entrepreneurship, Corporate Entrepreneurship, Corporate Innovation, Elements of Organizational Entrepreneurial Climate
-
Pages 87-104Access to knowledge resources such as human capital and managing these capitals is the main element of attaining competitive advantages in a knowledge-based economy، in a manner that needs a distinctive paradigm of human resource management. The necessity of adopting diverse human resource practices for driving innovation has resulted in doing current research aimed at considering the impact of different initiatives of innovative human resource management on entrepreneurship. The research method is descriptive–correlational and based on Structural Equation Modeling. The survey population consisted of the employees of Bouali Sina Petrochemical Complex (BSPC) out of which 227 employees were selected by using simple random sampling based on sampling formula. The main tool of gathering data was questionnaire. The research results indicated that formation of innovative climate paves the way for entrepreneurship. Accordingly، there are positive and meaningful relationships between innovative training، innovative performance appraisal and innovative compensation with climate for innovation while a significant relation is not inferred between innovative recruitment and climate for change. Subsequently، some suggestions have been provided for HR managers to help them develop and improve entrepreneurship.Keywords: Entrepreneurship, Innovative Human Resource Management, Climate for Innovation
-
Pages 125-143In the beginning of the 1980s، the organizational entrepreneurship was considered a factor which could affect the output of the small، medium and big organizations and improve the growth and innovation of an organization. Nowadays، large numbers of organizations exploit the entrepreneurship as a procedure to achieve long-term competitive advantages. Thus، it is of great importance to identify the effect of the entrepreneurial orientation and the organizational factors on the performance in a correlational research method in the Technical Subsidiary Firms of the National Iranian Oil Company and design a conceptual model with the three elements of entrepreneurial orientation، organizational factor and organization performance. The research questionnaire was randomly distributed among 280 middle and senior managers and the experts in the technical subsidiary firms of the National Iranian Oil Company of which 214 questionnaires were collected. The correlation average، path analysis and Shannon entropy method were used for data analysis. The results proved the acceptability of the research hypotheses. In conclusion، some suggestions for improving the organizational entrepreneurship and more extensive research have been presented.Keywords: Organizational Entrepreneurship, Entrepreneurial Orientation, Organizational Factors, Performance, National Iranian Oil Company (NIOC)
-
Pages 145-161In this paper an embedded framework is proposed to employ corporate entrepreneurship concepts into a business process reengineering (BPR) technique. The former has a strong theoretical background and the latter has application potentials. Our case study is a Government Trading Company (G. T. C). We applied a mix research method to answer the research questions، where، by using the grounded theory، the factors affecting the company''s willingness to apply BPR are categorized into six groups including structural، customers، financial، technological، human resource، and regulations. Then، the readiness of G. T. C to apply reengineering activities is evaluated based on a quantitative method. The result indicates an appropriate level of readiness in the knowledge about processes، leadership، management commitment and systems; an average level of readiness in IT application and collaborative working environment; and a poor level of resistance to change. Based on this model، some opportunities for improvement and، innovation are recognized، and suggestions are made to exploit these opportunities.Keywords: Business Process Reengineering Framework, Corporate Entrepreneurship, Governmental Trading Company of Iran
-
Pages 163-182The main purpose of this study is to investigate the influence of corporate culture on organizational entrepreneurship in the Agricultural and Natural Resources Campus (ANRC) of Tehran University. The statistical population of this research included 264 faculty members of agricultural majors of the campus. According to Krejcie and Morgan table، a sample size of 155 was selected by using a simple random sampling technique. A questionnaire was used to collect data. The content validity of the questionnaire was confirmed by a panel of experts. A pilot study was conducted to establish the reliability of the instruments applied. Cronbach’s alpha coefficient for the main scales of the questionnaire was higher than 0. 75. The collected data were analyzed by using SPSS and LISREL software. The findings revealed that adaptability، participation، compatibility and mission are the most important components of corporate culture in the ANRC. The results showed that the corporate culture has a positive and significant impact on the organizational entrepreneurship in the ANRC of Tehran UniversityKeywords: Organizational Entrepreneurship, Corporate Culture, Component, Agriculture
-
Pages 183-202Today، entrepreneurship is rapidly becoming a powerful weapon for many organizations to create competitive advantages. In this regard، the present study was carried out to investigate the impact of emotional intelligence on the organizational entrepreneurship mediating the effects of leadership style andcorporate culture on Isfahan Gas Company. The research is descriptive – correlative and the statistical population consists of 829 people including the company executives and employees. A sample of 260 people was calculated based on the Morgan table and stratified by population size. A questionnaire containing 60 questions was used as an instrument for data collection and the Cronbach''s alpha was applied to verify their validity and reliability. Data analysis is done through structural equation modeling using software Amos 22. The results indicate that managers’ EI indirectly and through the mediation of leadership style and corporate culture affects the organizational entrepreneurship. Also، the managers’ EI is on an average level and their leadership style is interactive. The Gas Company is potentially entrepreneurial and its corporate culture contains creative and innovative features، low risk taking and highly result oriented.Keywords: Organizational Entrepreneurship, Emotional Intelligence, Leadership Style, Culture