فهرست مطالب

فصلنامه طب مکمل
سال سوم شماره 4 (پیاپی 9، زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نغمه احمدیان باغبادرانی، فرزاد رجایی*، حسن اژدری زرمهری، سینا پوزش صفحات 602-613
    مقدمه
    کاربرد گیاهان دارویی به جای داروهای سنتتیک در سال های اخیر به دلیل کم بودن عوارض جانبی و تنوع ترکیبات موثر این گیاهان افزایش یافته است. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر ضد دردی عصاره هسته انگور در روش آزمون فرمالین در دو فاز حاد و مزمن و آزمون صفحه داغ در موش سوری آزمایشگاهی نر بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی بر روی 56 سر موش سوری نر g) 3 ± 28) نژاد NMRI انجام شد که شامل گروه کنترل دریافت کننده نرمال سالین و گروه های دریافت کننده عصاره با دوزهای 75، 150، 300 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم بود. پس از تزریق داخل صفاقی برای ایجاد دردهای حاد و مزمن به طور جداگانه از آزمون های صفحه داغ و تزریق فرمالین استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معنی داری 05/0 >p مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    تزریق عصاره دانه انگور در دوزهای 75، 150 و 300 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم سبب کاهش رفتارهای دردی در فاز اول و دوم آزمون فرمالین شد. همچنین تزریق عصاره دانه انگور سبب افزایش تاخیر بروز رفتارهای دردی (لیس زدن و یا پریدن) آزمون صفحه داغ نسبت به گروه کنترل و ثبت پایه شد.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که عصاره هیدروالکلی هسته انگور در واکنش به درد حاد و مزمن آزمون فرمالین و صفحه داغ دارای خواص ضد دردی است که نشان دهنده این است که عصاره احتمالا به صورت مرکزی عمل می کند و می تواند جای گزین مناسبی برای داروهای شیمیایی ضد درد باشد.
    کلیدواژگان: بی دردی، عصاره هیدروالکلی هسته انگور، آزمون فرمالین، آزمون صفحه داغ، موش سوری
  • رضوان غفارزادگان، اعظم ملک حسینی*، مریم سعیدی، علی جدیدی، علیرضا رضایی آشتیانی صفحات 614-623
    مقدمه
    نوروپاتی محیطی یکی از علل شایع ناتوانی در بیماران دیابتی است. درد به عنوان یک علامت اصلی در نوروپاتی است که در بیش از 30% بیماران دیابتی رخ می دهد. ارتعاش درمانی کل بدن یکی از روش های غیردارویی کنترل درد در نوروپاتی محیطی است. بنابراین پژوهش حاضر در نظر دارد تاثیر ارتعاش درمانی اندام تحتانی را بر درد ناشی از نوروپاتی دیابتی بررسی نماید.
    مواد وروش ها
    این پژوهش، یک مطالعه مداخله ای قبل و بعد می باشد که بر روی 36 بیمار مبتلا به نوروپاتی دیاتبی، که دارای معیارهای ورود بودند، انجام گرفته است. بیماران با نمونه گیری ساده در مطالعه وارد شدند. در ابتدای مطالعه، ویژگی های دموگرافیک و شدت درد، به کمک پژوهشگر اندازه گیری و ثبت شد. سپس در قسمتی از اندام که دارای نوروپاتی بود به مدت دو هفته ارتعاش درمانی انجام گرفت. این عمل 2 نوبت در روز و در هر نوبت به مدت 10 دقیقه انجام شد. در نهایت پس از دو هفته از انجام مداخله، شدت درد بیماران مجددا با مقیاس دیداری سنجیده شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سن شرکت کنندگان در پژوهش 11.61 ± 52.38 سال بود. اکثر شرکت کنندگان مونث (26 نفر معادل 72 %) بودند. میانگین و انحراف معیار نمره درد بیماران قبل از ارتعاش درمانی 1.37 ± 5.21 بود و 3 دوره بعد از ارتعاش درمانی 1.41 ± 4.30 بود. به عبارت دیگر شدت درد پس از ارتعاش درمانی کاهش یافت، که اختلاف آن با استفاده از آزمون تی زوجی معنی دار بود (001/0 =P).
    نتیجه گیری
    ارتعاش درمانی اندام تحتانی می تواند درد نوروپاتی دیابتی را کاهش دهد، بنابراین از آن می توان به عنوان روشی برای تسکین درد بیماران دیابتی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: نوروپاتی محیطی، طب مکمل، ارتعاش درمانی
  • فریدخت یزدانی*، شادی بابازاده صفحات 624-638
    مقدمه
    سرطان پستان دومین سرطان شایع در جهان است. این بیماری و درمان های آن از جمله شیمی درمانی طیف وسیعی از علایم و عوارض جانبی را به دنبال دارد و عملکرد و کیفیت زندگی را تحت الشعاع قرار می دهد. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر یوگا بر حیطه عملکردی کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی درمانی است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی دو مرحله ای قبل و بعد از مداخله است که در آن 40 بیمار زن مبتلا به سرطان پستان در بخش شیمی درمانی بیمارستان سیدالشهدا(ع) اصفهان مورد بررسی قرار گرفتند. جلسات یوگا هرکدام به مدت 75 دقیقه در روزهای زوج هفته و به مدت 8 هفته اجرا می شد. ابزار جمع آوری داده ها مشتمل بر پرسش نامه مشخصات جمعیتی و درمانی، پرسش نامه کیفیت زندگی سازمان پژوهش و درمان سرطان اروپا (EORTC QLQ-C30) و پرسش نامه استاندارد اختصاصی جهت بررسی کیفیت زندگی در مبتلایان به سرطان پستان (EORTC QLQ-BR23) بود که به صورت مصاحبه چهره به چهره با بیماران به وسیله یک متخصص انکولوژی، طی 3 ماه، از ابتدای خردا د تا پایان مردادماه 1391 تکمیل گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره کلی کیفیت زندگی قبل از مداخله در گروه یوگا 1.3 ± 49.6 تعیین شد که بعد از مداخله، نمره 1.34 ± 81.7 را به خود اختصاص داد. قبل از مداخله، بیشترین نمره در مقیاس «عملکرد نقش» و کمترین نمره به مقیاس «عملکرد جنسی» مربوط بود. بعد از مداخله در مقیاس های عملکرد جسمی، هیجانی و ایفای نقش در گروه یوگا افزایش قابل توجهی مشاهده شد (0.05> p).
    بحث و نتیجه گیری
    مقیاس های عملکردی در کیفیت زندگی مبتلایان به سرطان پستان تحت شیمی درمانی در اثر یوگا بهبود می یابد. بنابراین برنامه یوگا می تواند به عنوان یک روش موثر، راحت و کم هزینه در ارتقاء کیفیت زندگی این دسته از مددجویان مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: یوگا، کیفیت زندگی، سرطان پستان، شیمی درمانی
  • ابوالفضل سراجی، اشرف صالحی*، حمید مومنی، اعظم کرامی، نسیم نعیمی صفحات 639-653
    مقدمه
    درد شایع ترین عاملی است که غالبا افراد را به مراکز درمانی می کشاند. درد یک ادراک ذهنی است و برداشت افراد از وقایع دردناک و همچنین پاسخ های آن ها متفاوت است. «ماستالژی» یکی از شایع ترین شکایت ها و نگرانی های زنان است. هدف کلی این پژوهش، تعیین تاثیر گل مغربی و ویتاگنوس بر معیار ده تایی درد در زنان دچار ماستالژی دوره ای است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی یک مرحله ای و سه سو کور شاهددار است. نمونه های پژوهش شامل 210 زن است که با نمونه گیری آسان انتخاب شدند و با تصادفی سازی ساده در سه گروه 70 نفره قرار گرفتند. به گروه اول، قرص ویتاگنوس، به گروه دوم کپسول گل مغربی و به گروه شاهد ویتامین E به مدت 2 ماه داده شد. قبل از مداخله و 2 ماه بعد از آن معیار درد سینه با پرسش نامه مورد ارزیابی قرار گرفت و با هم مقایسه شد. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون t زوجی مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین معیار درد در گروه اول از 411/1 ± 67/5 قبل، به 864/0 ± 51/4 بعد از مداخله و در گروه دوم از 448/1 ± 70/5 به 012/1 ± 70/3 و در گروه شاهد، از 438/1 ± 70/5 به 099/1 ± 84/4 کاهش یافته است (05/0 >p).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که ویتاگنوس، بر معیار درد زنان دچار ماستالژی اثرات درمانی خوبی دارد و می تواند به عنوان یک روش درمانی اثربخش مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ماستالژی دوره ای، گل مغربی، ویتاگنوس، ویتامین E، درد، معیار درد
  • الهه سید رسولی، وحید زمان زاده، سکینه گلجاریان، خدیجه نصیری، حسین کلانتری* صفحات 654-665
    مقدمه
    «بازتاب درمانی» یکی از روش های تشخیصی - درمانی غیرتهاجمی طب مکمل می باشد که باعث آزاد شدن مسیر های بلوک شده انرژی در سرتاسر بدن شده و به این ترتیب سبب بهبود جریان خون می گردد. بازتاب درمانی اثرات ضد درد و ضد اضطراب دارد. با این وجود، شواهد در مورد تاثیر بازتاب درمانی بر شاخص های فیزیولوژیکی ضد و نقیض است. لذا این پژوهش با هدف تعیین تاثیر بازتاب درمانی پا بر تعداد تنفس و فشار خون بیماران مبتلا به بیماری انسدادی مزمن ریوی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، یک کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده بر روی 40 بیمار مبتلا به بیماری انسدادی مزمن ریوی در دو گروه «بازتاب درمانی پا» و یک گروه «کنترل» است که در مرکز آموزشی - درمانی امام رضا (ع) تبریز انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها، یک فرم ثبت اطلاعات بود. ماساژ پا به مدت 30 دقیقه، هفته ای یک بار و در طی6 جلسه انجام شد. شاخص های فیزیولوژیکی، قبل و بعد از مداخله، اندازه گیری شد و بعد از بررسی برقراری نرمالیتی با آزمون کولموگروف- اسمیرنوف با استفاده از تی تست مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در گروه مداخله نسبت به قبل و همچنین گروه کنترل فشار خون سیستول و دیاستول پس از مداخله کاهش معنی داری داشت (05/0 >p). اما در تعداد تنفس بیماران تاثیر معنی داری مشاهده نشد.
    بحث: بر اساس نتایج حاصل از مطالعه می توان نتیجه گرفت که بازتاب درمانی پا می تواند به عنوان یک مداخله پرستاری آسان و بی خطر به منظور بهبود فشار خون بیماری انسدادی مزمن ریوی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بازتاب درمانی، شاخص های فیزیولوژیک، بیماری انسدادی مزمن ریوی
  • کتایون وکیلیان*، معصومه داودآبادی، نفیسه سیدزاده اقدم صفحات 666-673
    مقدمه
    الگوهای تنفسی از جمله روش های لاماز هستند که جهت کنترل هر چه بیشتر درد زایمان به کار می روند. تمرینات تنفسی به زنان کمک می کند تا بتوانند به خوبی با دردهای زایمان همراهی و سازش داشته باشند. مطالعات نشان می دهد سازگاری با درد می تواند از زایمان های طولانی نیز جلوگیری کند. این مطالعه قصد دارد با استفاده از این روش طول تاثیر آن را طول مرحله فاز فعال زایمان و مرحله دوم آن بررسی نماید.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه کارآزمایی بالینی دو سو کور است که در دو گروه 60 نفره که به طور تصادفی در گروه «با تکنیک تنفس» و گروه «کنترل» قرار گرفتند انجام شد. نمونه ها پس از ارائه رضایت نامه کتبی وارد نمونه گیری شدند. در طی فاز فعال، تکنیک تنفس برای نمونه های گروه مداخله به صورت تنفس های عمیق در ابتدای انقباض و سپس تنفس های سطحی و تند با 5/1 برابر تنفس طبیعی در دقیقه انجام شد. در گروه کنترل مداخله ای صورت نگرفت. برای ارزیابی نتایج تحقیق از آزمون های تی تست و کای دو با استفاده از نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین سن مادران در گروه تکنیک تنفسی و کنترل به ترتیب 90/4 ± 26 و 80/4 ± 80/25 بود که تفاوت آن معنی دار نبود (0.835 = p). طول مرحله فعال زایمان به ترتیب در گروه تکنیک تنفسی و گروه کنترل 64/6 ± 88/9 و 012/3 ± 26/8 بود که تفاوت آن معنی دار نبود (106/0 = p). در حالی که نتایج طول مرحله دوم زایمان به ترتیب در گروه مداخله 70/5 ± 55/16 و کنترل 90/18 ± 85/23 بود که تفاوت معنی داری را نشان می داد (0.001= p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد استفاده از تکنیک تنفسی بر کاهش طول فاز فعال زایمان موثر نیست ولی می توان برای کاهش مرحله اول زایمان از این روش استفاده کرد.
  • رقیه باقری*، خدیجه حکمت، پروین عابدی، حامد تابش، زهره امیدی فرد صفحات 674-682
    مقدمه
    «دیابت بارداری» به عدم تحمل کربوهیدرات با شدت متفاوت گفته می شود که در دوران بارداری شروع و یا نخستین بار در این دوران شناسایی شده است. هدف این پژوهش تعیین سطح سرمی ویتامین E در بارداری طبیعی و دیابت بارداری است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به روش مورد- شاهدی بر روی41 زن باردار مبتلا به دیابت بارداری (بر حسب معیار کارپنترکوستان) به عنوان گروه مورد و41 زن باردار سالم به عنوان گروه شاهد صورت گرفت. دو گروه از نظر سن، سن بارداری و شاخص توده بدنی هم سان سازی شدند. سپس از هر فرد 5 سی سی خون وریدی تهیه شد و به روش کروماتوگرافی با عملکرد بالا سطح ویتامین E سرم تعیین گردید. در نهایت داده ها با استفاده از آزمون آماری مجذورکای و تی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین غلظت سرمی آلفاتوکوفرول در افراد مبتلا به دیابت بارداری 69/2 ± 21/6 و در گروه شاهد43/2 ± 92/6 بود که تفاوت آماری معنی داری را بین دو گروه نشان نداد (05/0< P).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه حاکی از وجود کاهش اندکی در میزان ویتامین E در بیماران مبتلا به دیابت بارداری در مقایسه با زنان با بارداری طبیعی می باشد.
    کلیدواژگان: دیابت بارداری، ویتامین E
  • لاله قانعی، امیر محمد کاظمی فر*، سونیا اوبسی، کتایون میرزایی باغینی صفحات 684-686
    طب مکمل و جایگزین توجه بسیاری از بیماران به ویژه بیماران مزمن را به خود جلب کرده است. با توجه به شیوع بالای دیابت در کشور ما، مطالعه حاضر جهت بررسی میزان فراوانی استفاده از طب مکمل به وسیله این بیماران و کسب اطلاعات در خصوص ابعاد گوناگون آن طراحی شد.
    افراد مورد مطالعه از میان بیماران مبتلا به دیابت نوع 2، که به درمانگاه غدد بیمارستان ولایت قزوین در سال 1391 مراجعه کرده بودند، انتخاب شدند. جمعا 197 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند و علاوه بر خصوصیات دموگرافیک آنان، سوالاتی درباره استفاده از روش های درمانی مختلف، چگونگی آشنایی، میزان رضایت، اطلاع به پزشک معالج و هزینه تحمیل شده از آن ها پرسیده شد. آخرین FBS و HbA1C بیماران نیز ثبت گردید و اطلاعات گردآوری شده مورد تحلیل آماری قرار گرفت.
    نتایج نشان داد 78.2 درصد بیماران حداقل یک بار از طب مکمل استفاده کرده بودند. شایع ترین روش های مورد استفاده به ترتیب شیوع، شامل رژیم غذایی خاص (29.4%)، داروهای گیاهی عرضه شده در عطاری ها (25.4%)، اپیوئیدها (23.9%)، داروهای گیاهی عرضه شده در داروخانه ها (21.3%) و دعادرمانی (13.7%) بود. فقط 23% بیماران، استفاده از طب مکمل را به پزشک معالج خود اطلاع داده بودند.
    پس می توان نتیجه گرفت بسیاری از بیماران دیابتی بدون اطلاع پزشک معالج خود از طب مکمل و جایگزین استفاده می کنند. پزشکان باید این احتمال را در ذهن داشته باشند و در این خصوص از بیماران خود پرسش کنند. اطلاع رسانی مناسب در خصوص فواید و خطرات این گونه درمان ها و به ویژه لزوم عدم قطع داروهایی که در طب کلاسیک تجویز می گردند، باید مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: دیابت، طب مکمل، طب جایگزین، ایران، فراوانی
|
  • Naghmeh Ahmadian, Baghbadorani, Dr Farzad Rajaei *, Dr Hasan Azdari, Zarmehri, Sina Pozesh Pages 602-613
    Introduction
    The application of herbal plants instead of synthetic drugs is increasing in recent years because of their lower side-effects and high varieties of efficient components. The aim of the present study was to evaluate the antinociceptive effects of hydroalcholic extract of grape seed using hot plate and formalin test.
    Methods
    This experimental study has been done on 56 NMRI male mice (28±3 g) (n = 7 in each group) in weight. The hot plate and formalin test were used for acute and chronic pain. After preparation of extract، to evaluate the effect of pain related behaviors on antinociception، animals systemically received grape seed extract (75، 150، 300، mg/kg) and after 30 min pain related behaviour was monitored in formalin and for hotplate tests. The data was analyzed using SPSS software and ANOVA at significance level p < 0/05.
    Results
    The results showed that hydroalcholic Grape seed extract (75، 150، 300، mg/kg)، significantly can induce antinociception in both phases of formalin test. Also، the Grape seed extract caused delay in painful behaviours (licking and jumping) in hot-plate test.
    Conclusion
    The present results show that hydroalcoholic extract of grape seed has analgesic properties in response to acute and chronic pain in the formalin with hot plate tests and can be substituted for chemical analgesic drugs.
    Keywords: Antinociceptive, Grape seed hydroalcholic extract, hot plate, formalin test, mice
  • Rezvan Ghafarzadegan, Azam Malekhosseini *, Maryam Saeedi, Ali Jadidi, Alireza Rezaee Ashtiani Pages 614-623
    Introduction
    Environmental neuropathy is a major cause of disability in diabetic patients. Pain is a major symptom in neuropathy which appears in more than 30% of diabetic patients. The whole body vibration therapy is one of the non-pharmacological methods in pain control in environmental neuropathy. The present study has been conducted with the aim to investigate the effects of lower limb vibration therapy on controlling the pain of diabetic neuropathy.
    Methods
    The present study is a pre/post interventional research which has been conducted on 36 patients suffering from diabetic neuropathy. The subjects have been introduced into the study with simple sampling. At the beginning of the study، demographic traits and pain severity have been measured and registered by the researcher. Vibration therapy has been done on neuropathic limbs for two weeks. This task has been performed two times a day، each lasting for 10 minutes. Ultimately; after a two-week intervention، the patients’ pain severity has been measured again by visual scale.
    Results
    The mean and standard deviation of the participants’ age was 52. 38±11. 61 years. The majority of the participants were female (26 subjects; 72%). The mean and standard deviation of the patients’ pain before the vibration therapy was 5. 21±1. 37 and after three periods of vibration therapy was reduced to 4. 30±1. 41. In other words، pain severity has been reduced after vibration therapy which had a meaningful difference (p=0. 001) using paired T-test.
    Conclusion
    Lower limb vibration therapy can reduce the diabetic neuropathic pain، thus can be utilized as a method of diabetic pain relief.
    Keywords: Environmental Neuropathy, Complementary Medicine, Vibration Therapy
  • Faridokht Yazdani *, Shadi Babazade Pages 624-638
    Introduction
    Breast cancer is the second most privilege cancer in the world. The disease and its treatments including chemotherapy impose many symptoms and side effects and impress the patients’ life quality. The aim of the present study is to investigate the effects of Yoga on the life quality of the patients with breast cancer undergoing chemotherapy.
    Methods
    The present study is a clinical trial with pre and post intervention. The subjects include 40 women with breast cancer in the chemotherapy section of Isfahan Seyyed-Al-Shohada hospital. Yoga sessions were held in a period of 8 weeks، each lasting for about 75 minutes on the even days of the week. The instruments of data collection were three questionnaires including demographic and health questionnaire، life quality questionnaire of European Organization of Research Treatment of Cancer (EORTC QLQ-C30) and standard specific questionnaire of investigating the life quality of patients with breast cancer (EORTC QLQ-BR23) which was completed through a face-to-face interview of an oncology specialist with the patients during three months since Khordad till the end of Mordad 1391.
    Results
    The mean score of life quality of Yoga group was 49. 6≠1. 3 before the intervention which increased to 81. 7±1. 34 after the intervention. Before the intervention، the highest score was related to role functioning scale and the lowest score was related to sexual functioning scale. After the intervention، there was a significant increase in Yoga group regarding emotional and physical functioning as well as role functioning scales (p<0. 05).
    Conclusion
    The study indicates that Yoga improves the functional scales of life quality in the patients with breast cancer undergoing chemotherapy. Therefore، Yoga can be utilized as an effective، simple and low-cost method in improving the life quality of such patients.
    Keywords: Yoga, Life Quality, Breast Cancer, Chemotherapy
  • Abolfazl Seraji, Ashraf Salehi *, Hamid Momeni, Azam Kerami, Nasim Naeimi Pages 639-653
    Introduction
    Pain is the most common cause which leads people to medical centers. Pain is a mental perception and the people’s sensation of painful events and their reactions greatly differ from one another. “Mastalgia” is among the most prevalent women’s complaints and concerns. The aim of the present study is to investigate the effects of Evening Primrose and Vitex Agnus on pain scale of the women with cyclic Mastalgia.
    Methods
    This study is a clinical and triple-blind trial with a control group. The subjects include 210 women being selected through simple sampling and distributed in three 70-subject groups randomly. The medications included Vitex Agnus tablets for the first group; Evening Prime rose for the second group and Vitamin E for the control group for a period of two months. The criterion of chest pain has been measured before and two months after intervention through filling a questionnaire and the collected data were compared. The data were then analyzed by SPSS software، one-way ANOVA and paired T-test.
    Results
    The mean pain criterion for the first group was 5/67±1/411 before the intervention and 4/51±0/864 after the intervention; respectively 5/70±1. 448 and 3/70±1. 012 for the second group and decreased to 5/70±1. 438 and 4. 84±1. 099 for the control group (p<0/05).
    Conclusion
    The results demonstrated that Vitex Agnus has some positive effects on the pain scale of the women’s with Mastalgia and thus can be used as an effective clinical method.
    Keywords: Cyclic Mastalgia_Evening Prim Rose_Vitex Agnus_Vitamin E Pain_Pain Scale
  • Alehe Seyyedrasooly, Vahid Zamanzade, Sakine Giljarian, Khadije Nasiri, Hossein Kalantarih * Pages 654-665
    Introduction
    Reflexology is one of the diagnostic، non-invasive methods of complementary medicine which leads to release the energy blocked paths all over the body and consequently improving the body circulation. Reflexology has analgesic and anti-anxiety effects; but there are some contradictory evidences regarding the effects of reflexology on physiologic parameters. The present study has been conducted with the aim to investigate the effects of reflexology on the breathing rate and blood pressure in patients with Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD).
    Methods
    The present randomized clinical research has been conducted on 40 patients suffering from COPD، in two reflexology and control groups in Tabriz Imam Reza Medical Research and Training center. The instrument of data collection was an information registration form. Massage therapy has been performed in six 30-minute sessions per week. Physiologic parameters have been measured before and after the intervention and were then analyzed by Kolmogorov–Smirnov test and T-test after establishing normality.
    Results
    There was a significant decrease in the systolic and diastolic blood pressure of COPD patients after intervention in comparison with the control group subjects (p<0/05)، but there was no meaningful differences in the patients’ breathing rate.
    Conclusion
    Findings of the study reveal that foot reflexology can be utilized as a sound and safe nursery intervention in blood pressure control in patients suffering from COPD.
    Keywords: Reflexology, Physiologic Parameters, Chronic Obstructive Pulmonary Disease
  • Katayon Vakilian *, Masoumeh Davoud Abadi, Nafiseh Seyed Zadeh Aghdam Pages 666-673
    Introduction
    Breathing techniques as Lamaze methods are utilized with the aim to control the labor pain. Breathing techniques help women to well adopt with labor pain. The studies reveal that adoption with labor pain can prevent the prolonged labors. The aim of the present study is to investigate the effects of breathing techniques on the length of labor active phase and its second stage.
    Methods
    The present study is a double-blind clinical trial having been conducted in control group and breathing-techniques group، each including 60 subjects randomly selected. Having signed the written consent letter، the subjects were introduced into the study. The breathing techniques during the labor active phase for the intervention group was including deep breathing at the beginning of the labor contractions following with short and quick breathing with a rate of 1/5 times more than the normal breathing per minute. There was no intervention in control group. In order to evaluate the research results، T-tests and Χ2-tests have been utilized and the data have been analyzed by SPSS software.
    Results
    The findings of the study showed that the average age of the women in breathing-technique and control group was respectively 26±90/4 and 25/80±80/4، having no meaningful difference (p=0. 835). The length of the labor active phase in breathing-technique and control group was 8/26±012/3 and 88/9±64/6، with no meaningful difference (p=0. 106). While، the length of the labor second phase in intervention group was 55/16±70/5 and in control group was 85/23±90/18، which revealed a meaningful difference (p=0. 001).
    Conclusion
    It seems that using breathing techniques is not effective in reducing the length of the labor active phase، but can be utilized to reduce the pain in the labor first phase.
    Keywords: Breathing Techniques, Labor Active Phase, Labor Pain
  • Roghie Bagheri *, Khadije Hekmat, Parvin Abedi, Hamed Tabesh, Zohre Omidifard Pages 674-682
    Introduction
    “Gestational Diabetes” is carbohydrate intolerance with different severity which is firstly initiated or identified in the pregnancy. There are some evidences regarding the relationship between Mellitus diabetes and the serum vitamin E level. The researches in this filed have come to different conclusions. The aim of the present study is to investigate the effects of serum vitamin E level (α-tocopherol) in the women suffering from gestational diabetes in comparison with the normal pregnant women.
    Methods
    The present study was performed as a case-control research on 41 women in case group with gestational diabetes (based on carpenter coustan criteria) and 41 healthy pregnant women as control group. The two groups were matched regarding the factors of maternal age، pregnancy age and body mass index (BMI). 5 cc of venous blood has been drawn from each subject and the level of α-tocopherol has been determined through high performance liquid chromatography (HPLC); ultimately، the collected data have been analyzed by T-test and chi-square test.
    Result
    The average level of serum α-tocopherol in the women with gestational diabetes was 6/21±2/69 and 6/92±2/43 in control group which showed no meaningful differences between the two groups (p < 0/05).
    Conclusion
    Regarding the low level of serum α-tocopherol in the women with gestational diabetes in comparison with the healthy pregnant women and due to the possible relationship of gestational diabetes with this vitamin serum level، it can be concluded that the serum level of α-tocopherol can be an indicator of the reduced body anti-oxidant defense.
    Keywords: Gestational Diabetes_? tocopherol_Vitamin E Anti_oxidant
  • Dr Laleh Ghanei, Dr Amir Mohammad Kazemifar *, Dr Sonya Oveisi, Dr Katayoun Mirzai Baghini Pages 684-686
    Complementary alternative medicine has been noticed by many patients، particularly with chronic disease such as diabetes mellitus. Present study was conducted to estimate frequency of use of complementary alternative medicine among diabetic patients. The studied patients were randomly selected from whom referred to endocrinology clinic in a university teaching hospital in Qazvin city، Iran. 197 patients were questioned about their use of complementary alternative medicine، their used methods، their satisfaction، costs that they have paid، way of obtaining information about the used methods، and their notification to their physician using a questionnaire approved by 3 expert endocrinologists. Also some general characteristics such as duration of the disease، their age and gender، and last FBS and HbA1C were collected from hospital records of the patients. We found that about 78. 2% of the patients had used at least a method of complementary alternative medicine not less than once. The most frequent methods were diet therapy (29. 4%)، herbal drugs sold by laypersons (25. 4%)، use of opioids (23. 9%)، herbal drugs sold by pharmacies (21. 3%)، and spiritual therapy (13. 7%). 0nly 23% of studied patients had told use of the method to their treating physician. We concluded that many diabetic patients may use complementary alternative medicine without notification to their treating physician. The physicians should perceive the fact and talk with their patients about the matter. Training of diabetic patients for potential risks and benefits of complementary alternative medicine and necessity of adherence to the prescribed drugs even after use of complementary alternative medicine should be noticed
    Keywords: complementary alternative medicine should be noticed