فهرست مطالب

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:22 Issue: 91, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/01/31
  • تعداد عناوین: 12
|
  • رضا نوری، بهاره محمودیه، ارسلان دمیرچی، فرهاد رحمانی نیا، نادر رهنما، حمید امامی صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    (عوامل رشد شبه انسولین) IGFs و برخی پروتئین های پیوندی آن می توانند سبب رخداد و بازرخداد سرطان پستان شوند. از طرفی، نقش فعالیت های ورزشی ترکیبی بر این عوامل مشخص نیست. از این رو، هدف مطالعه ی حاضر بررسی تغییرات عوامل محور IGF و برخی پروتئین های پیوندی آن در زنان یائسه ی مبتلا به سرطان پستان پس از 15 هفته فعالیت ورزشی ترکیبی است.
    روش بررسی
    بدین منظور 29 زن یائسه ی (با میانگین سن 31/6 ± 27/58 سال) مبتلا به سرطان پستان که جراحی، شیمی درمانی و پرتودرمانی دریافت کرده، در حال حاضر تحت هورمون درمانی بودند، به دو گروه تجربی و شاهد تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 15 هفته و هر هفته 4 جلسه (2 جلسه پیاده روی و 2 جلسه تمرین مقاومتی) به تمرین پرداختند. در این مدت گروه شاهد در هیچ برنامه ی فعالیت ورزشی یا بدنی شرکت نکردند. داده ها با استفاده از آزمون ANCOVA تجزیه و تحلیل شدند (05/0P≤).
    یافته ها
    فعالیت ورزشی ترکیبی بر مقادیر IGF-1 (001/0P=) و IGFBP-3 (0001/0P<)، نسبت مولار IGF-1 به IGFBP-3 (0001/0P<) زنان یائسه ی مبتلا به سرطان پستان به طور معنادار اثر داشت. پس از 15 هفته، مقادیر IGF-1 در گروه تجربی 9 درصد کاهش و مقادیر IGFBP-3 28 درصد افزایش یافت. این نوع فعالیت نتواست تغییرات معناداری در مقادیر IGFBP-1 این افراد ایجاد کند (652/0P=).
    نتیجه گیری
    به دلیل این که عوامل محور IGF و برخی پروتئین های پیوندی آن، نقش مهمی در ابتلا به سرطان پستان و بازرخداد آن ایفا می کنند، احتمالا تعدیل این عوامل توسط فعالیت ورزشی ترکیبی بتواند بازرخداد سرطان پستان را به تعویق بیندازد.
    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی ترکیبی، سرطان پستان، زنان یائسه، IGF، 1، IGFBP، 3
  • نسیم حیاتی رودباری، کاظم پریور، علیرضا بدیعی، سمانه ذوالفقاری باروق صفحات 11-24
    زمینه و هدف
    با توجه به اینکه نانو دی اکسید تیتانیوم در موادی مانند کرم های ضد آفتاب و شوینده ها ممکن است مورد استفاده مادران باردار قرار گیرد و نیز تا به حال تحقیقی در مورد استفاده این ماده و اثرات آن بر روی اندام حرکتی جنین انجام نشده است، لذا هدف از این کار تحقیقاتی بررسی اثر TiO2 بر روی جوانه ی اندام حرکتی جلویی می باشد.
    روش بررسی
    در این روش، پنج گروه از جوانه های اندام حرکتی جلویی شامل گروه های کنترل، شم و گروه های تجربی 1 (دز 30) تجربی 2 (دز 150) و تجربی 3 (دز 500) مورد بررسی قرار گرفتند. در روز 11 بارداری، گروه کنترل بدون تاثیر TiO2، گروه شم با تزریق آب مقطر دیونایز به عنوان حلال TiO2 و گروه های تجربی با تزریق دوزهای 30،150و500 میلی گرم/ کیلوگرم وزن موش از TiO2 با قطر nm 10 مورد بررسی قرار گرفتند. سپس در روز 15 بارداری، جنین ها از بدن مادر خارج و جوانه های اندام حرکتی جلویی آن ها جدا گردید.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان دهنده ی تغییرات معنی داری در اندام حرکتی جلویی بودند که دزهای 30 و150 میلی گرم/ کیلوگرم افزایش معنی داری در طول کل اندام، ضخامت پوست، تعداد سلول های مزانشیم انگشت و کندروسیت دژنره شده ساعد و کاهش معنی داری در تعداد سلول های کندروسیت در حال تکثیر بازو، سلول های مزانشیم کف و مچ دست، سلول های مزانشیمی در حال تقسیم میتوز وگلبول قرمز خون انگشت داشتند و دوز 500 میلی گرم/ کیلوگرم کاهش معنی داری در طول کل اندام، ضخامت پوست ساعد، تعداد سلول های کندروسیت در حال تکثیر بازو، گلبول قرمز خون انگشت و سلول های مزانشیم کف و مچ دست داشت.
    نتیجه گیری
    این یافته ها نشان دهنده ی اثرات سایتوتوکسیک کاهنده و افزاینده ی نانو ذرات TiO2 بر رشد جوانه های اندام حرکتی جلویی در جنین موش سوری در شرایط in vivo است.
    کلیدواژگان: نانو دی اکسید تیتانیوم، اثر سایتوتوکسیک، جوانه اندام حرکتی جلویی، غضروف زایی، موش سوری
  • پروین دهقان، بهرام پورقاسم گرگری، زینب فغفوری، شبنم سالک زمانی، محمد اصغری جعفر آبادی صفحات 25-38
    زمینه و اهداف
    با توجه به شیوع بالای دیابت و افزایش علاقمندی به استفاده از غذاهای عملکردی جهت کنترل بیماری های مزمن نظیر دیابت نوع 2، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی مقایسه ی اثرات اینولین و اینولین غنی شده با الیگو فروکتوز بر شاخص های گلیسمی و فشار خون زنان مبتلا به دیابت نوع 2 طراحی شد.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی، 76 زن دیابتی نوع 2 به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. گروه های مداخله، روزانه 10 گرم اینولین غنی شده با الیگو فروکتوز (n=27) و یا اینولین (n=24) و افراد گروه دارونما (n=25)، روزانه 10 گرم مالتودکسترین به مدت 8 هفته دریافت کردند. دریافت های غذایی، شاخص های تن سنجی، گلیسمی و فشار خون در ابتدا و بعد از 8 هفته مکمل یاری اندازه گیری شد. آزمون های تی زوج، ANOVA و ANCOVA برای مقایسه ی متغیرهای کمی مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    در پایان مطالعه، کاهش معنی دار در دریافت انرژی و کربوهیدرات، شاخص های تن سنجی، فشارخون سیستولیک، HbA1c و انسولین سرم بین گروه های مداخله و دارونما وجود داشت (05/0P<). در گروه اینولین در مقایسه با گروه اینولین غنی شده با الیگوفروکتوز کاهش در دریافت کربوهیدرات (50/16 درصد)، انسولین سرم (50/18 درصد) و شاخص حساسیت انسولین (QUICKI) (70/16 درصد) معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    احتمالا مکمل یاری زنان دیابتی با فروکتان ها به ویژه فروکتان های طولانی زنجیر (اینولین) با بهبود دریافت های غذایی، شاخص های گلیسمی و فشارخون به کنترل بیماری دیابت کمک می نماید.
    کلیدواژگان: فروکتان، اینولین، اینولین غنی شده با الیگوفروکتوز، دیابت نوع2، شاخص گلیسمی، فشار خون
  • محمدرضا کردی، لیلا انوشه، سارا خداداده، نسرین مقصودی، بهرام سنگلچی، محمد همتی نفر صفحات 39-51
    زمینه و هدف
    مولتیپل اسکلروزیس یک بیماری التهابی و مزمن دستگاه عصبی مرکزی همراه با اتیولوژی ناشناخته است. با توجه به اثرات مثبت فعالیت ورزشی در بیماران مبتلا به این بیماری، هدف از پژوهش حاضر، مقایسه ی تاثیر سه روش تمرین ترکیبی بر مقادیر سرمی گرلین، TNF-α و IL-10 در این بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بود.
    روش بررسی
    بدین منظور، 48 نفر از بیماران MS با EDSS (Expanded Disability Status Scale) 2 تا 3 به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند و به طور تصادفی به چهار گروه تجربی یک (یک جلسه تمرین مقاومتی و سه جلسه تمرین هوازی در هفته)، تجربی دو (دو جلسه تمرین مقاومتی و دو جلسه تمرین هوازی در هفته)، تجربی سه (سه جلسه تمرین مقاومتی و یک جلسه تمرین هوازی در هفته) و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی ها به مدت هشت هفته و چهار جلسه در هفته پروتکل های تمرینی مد نظر را اجرا کردند. نمونه های خونی پنج روز قبل و 72 ساعت بعد از آخرین جلسه ی تمرین جمع آوری شد.
    یافته ها
    نتایج تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری ANOVA و آزمون تعقیبی شفه نشان داد؛ مقادیر IL-10 در گروه تجربی سه افزایش معناداری نسبت به گروه تجربی یک و دو داشت، اما تغییرات آن در هر سه گروه تجربی نسبت به گروه کنترل معنادار نبود. در مقادیر TNF-α و گرلین سرمی تفاوت معناداری بین گروه ها مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرینات ترکیبی با تاکید بر تمرین قدرتی باعث افزایش مقادیر سایتوکاین های ضدالتهابی و متقابلا کاهش سایتوکاین های پیش التهابی می شود، اما در خصوص اینکه کدام نوع از تمرینات ترکیبی اثرات بهتری در بیماران MS به دنبال دارد، نیاز به انجام مطالعات بیشتری در آینده است. همچنین، در رابطه با بهبود مقادیر گرلین سرمی در بیماران MS، مطالعات بیشتری با دوره های تمرینی طولانی تر همراه با رژیم غذایی مناسب مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: تمرین ترکیبی، بیماری MS، TNF، α، IL، 10، التهاب
  • عبدالرضا اسماعیل زاده، معصومه ابتکار *، علیرضا بیگلری، زهیر صراف، تاکویوکی یوشیموتو صفحات 52-60
    زمینه و هدف

    سرطان پستان، شایع ترین سرطان در میان زنان است. بیش از چندین دهه است که پیشرفت های چشمگیری در زمینه ی ایمنوتراپی سرطان پستان و نیز ایمنوبیولوژی تومور حاصل شده است. مطالعات in vitro برای بررسی اثر سایتوکاین های مختلف بر روی این نوع تومور انجام شده است. در میان اینترلوکین ها، IL-27 یک سایتوکاین جدید با ویژگی های خاص می باشد. IL-27 در کنار فعالیتش در القای Th1، به عنوان سیتوکاین پیش التهابی هم عمل می کند. هدف این مطالعه بررسی اثرات آنتی پرولیفراتیو IL-27 در شرایط in vitro می باشد.

    روش بررسی

    سلول های 4T1 در محیط کشت سلولی RPMI1640 کشت شدند. بعد از کلون کردن ژن mIL-27، تهیه ترانسفک دایمی و تولید پروتئین نوترکیب میزان تاثیر آنتی پرولیفراتیو IL-27بر روی سلول های سرطانی سینه 4T1 در محیط کشت سلول ارزیابی گردید.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده از این تحقیق برای اولین بار نشان داد که IL-27 می تواند در کشت سلول، تکثیر سلول های 4T1 را به طور معنی داری کاهش (01/0P<) دهد. ارتباط و اتصالات بین سلول ها و شکل و اندازه سلول ها نیز به طور محسوس نسبت به سلول های کنترل تغییر پیدا کرد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل نشان دهنده ی این واقعیت است کهIL-27 در شرایط in vitro نیز بدون نیاز به سلول و فاکتورهای بیولوژیکی بستر تومور، توان مهار تومور را دارا است. لذا می تواند به عنوان پروتئین نوترکیب، برای ایمونوتراپی تومورپستان پیشنهاد شود.

    کلیدواژگان: اینترلوکین27 نوترکیب موشی، آنتی پرولیفراتیو، سرطان پستان، ایمونوتراپی
  • رامین بخشی بی نیاز، یوسف مرتضوی، رضا طاهر خانی، نرگس دهقان نژاد، لیلا مصطفایی، فاطمه سفیدی، مهدی آزاد صفحات 61-72
    زمینه و هدف
    شناخت دقیق نیازهای بیماران لوسمیک و حرکت در جهت رفع آن ها سبب ارتقای استانداردهای سلامت در کشور خواهد شد. پژوهش حاضر، با هدف ارزیابی این نیازها و بررسی روند تشخیص و درمان بیماران لوسمی در ایران به همراه کاستی های موجود از دیدگاه صاحب نظران این امر انجام شده است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی است که به روش خوشه ایتصادفی بین 101 نفر از متخصصین هماتولوژی، هماتو اونکولوژی و پاتولوژی شاغل در سراسر کشور انجام گرفته است. جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه محقق ساخته با ضریب آلفای کرونباخ 80/0 و روایی معتبر انجام گرفت. به منظور آنالیز داده ها از آزمون آماری Chi-Squareاستفاده شد.
    یافته ها
    طبق دیدگاه متخصصین، کمبود امکانات پیشرفته مورد نیاز تشخیصی در شهرهای کوچک، عدم تشخیص به موقع خصوصا در مورد لوسمی های مزمن و توجه ناکافی به وضعیت روحی بیماران در طی پروسه درمان از جمله مهم ترین معضلات سیستم تشخیص و درمان لوسمی ها در ایران به شمار می آید.
    نتیجه گیری
    معطوف شدن سیاست های سلامت به سوی توجه بیشتر به تجهیز مراکز درمانی در تمامی استان ها و کاهش سیاست های منتج به تمرکز امکانات در شهرهای بزرگ، توجه کافی به وضعیت روحی بیماران توسط مراکز مشاوره در پروسه ی درمان و در نهایت حمایت مالی سازمان های دولتی و غیر دولتی از بیماران لوسمیک، مسیر رسیدن به سطح استانداردهای مدرن را هموارتر از گذشته خواهد کرد.
    کلیدواژگان: متخصصن، تشخیص، درمان، لوسمی
  • فرناز صباحی، محمدرضا اکبر زاده توتونچی صفحات 73-83
    زمینه و هدف
    با وجود پیشرفت های زیاد، بیماری عروق کرونر قلب یکی از علت های اصلی مرگ و میر در اغلب کشورها از جمله ایران است. این مطالعه، توزیع جدید ترکیبی احتمال، اعتبار و فازی را برای بررسی عوامل خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب معرفی می کند.
    روش بررسی
    گروه مطالعاتی در این پژوهش را 73 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان های استان خراسان جنوبی تشکیل می دهند. بعد از شناسایی عوامل خطر به وسیله ی یک پرسشنامه از جمعی از پزشکان متخصص خواسته شد که نظرات خود را در مورد تاثیر عوامل خطر به صورت بازه عددی بین صفر و ده بیان کنند که حد پایین این بازه معرف کم ترین اهمیت و حد بالا معرف بیشترین اهمیت عامل در ایجاد بیماری است. سپس، با استفاده از این اطلاعات و بر اساس مدل پیشنهادی اعتبار- احتمال فازی عوامل خطرزای بیماری عروق کرونر قلب مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    با ارزیابی عوامل، همبستگی زیادی بین جنس، فشارخون دیاستولی و HDL مشاهده شد. باکاهش فشار خون دیاستولی به اندازه ی یک واحد کاهش حدود 4 درصد خطر ابتلا در مردان و با افزایش HDL و کاهش وزن تا حد یک واحد کاهش حدود 3/5 درصد در زنان دیده شد. با افزایش سطح HDL بر روی توزیع به دست آمده از شرایط بیماران دیده شد که میزان خطر ابتلا حدود 22 درصد برای زنان و 3/13 درصد برای مردان کاهش می یابد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد فشار خون در مردان و چربی خون در زنان در مقایسه با سایر عوامل موثرتر باشند. به طوری که یک راه سریع و موثر کاهش خطر ابتلا در مردان کنترل فشار خون دیاستولی و در زنان کنترل دو متغیره HDL و اضافه وزن به دست آمد.
    کلیدواژگان: احتمال و اعتبار فازی، بیماری کرونری قلبی، کلسترول با دانسیته ی بالا، فشار خون
  • مریم رف رف، بهناز بزیون*، محمد علی سرابچیان، عبدالرسول صفاییان صفحات 84-94
    زمینه و هدف

    دیابت نوع 2 از عوامل خطر مستقل بیماری های قلبی- عروقی محسوب می شود. هدف مطالعه ی حاضر بررسی تاثیر مکمل ویتامین E بر وضعیت متابولیک و سطح سرمی لیپوپروتئین a در بیماران دیابتی نوع 2 بود.

    روش بررسی

    در این کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل دار دوسوکور، 83 بیمار (زن و مرد) مبتلا به دیابت نوع 2 به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. گروه مداخله (42=n) روزانه مکمل ویتامین E به میزان400 واحد در روز و گروه کنترل (41=n)، دارونما را به مدت 8 هفته دریافت کردند. از هر یک از بیماران در ابتدا و پایان مطالعه، نمونه های خون ناشتا، اندازه گیری های تن سنجی و اطلاعات دریافت غذایی به دست آمد.

    یافته ها

    بعد از استفاده از مکمل ویتامین E، سطوح سرمی ویتامین E و ویتامین E استاندارد شده با لیپید در گروه مداخله به طور معنی داری افزایش پیدا کرد (0001/0< P). در پایان مطالعه سطوح قند خون ناشتا در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی داری (027/0=P) نشان داد. تغییرات در سطوح لیپیدهای سرم، نمایه ی توده بدن و دریافت غذایی در هیچیک از دو گروه معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    مکمل یاری ویتامین E منجر به بهبود وضعیت ویتامین E سرم و بهبود کنترل گلیسمی در بیماران دیابتی نوع 2 شد. مکمل ویتامین E در دوز و مدت به کار رفته تغییرات معنی دار در سایر متغیرهای مورد مطالعه ایجاد نکرد. انجام مطالعات بیشتر در خصوص اثرات احتمالی ویتامین E در کنترل متابولیک بیماران دیابتی نوع دو توصیه می شود.

    کلیدواژگان: ویتامین E، وضعیت متابولیک، لیپوپروتئین a، دیابت نوع 2
  • مریم سادات شاهین، سیما نصری، مرتضی پیری صفحات 95-108
    زمینه و هدف
    اتانول و نیکوتین رهایش دوپامین در نواحی مختلف مغز نظیر هسته ی آکومبنس و هیپوکامپ را افزایش می دهند. گیرنده های دوپامینی D1 در هیپوکامپ پشتی که یکی از نواحی کلیدی مغز در میانجگری برخی از اثرات رفتاری اتانول و نیکوتین یافت شده است. در این مطالعه، تاثیر گیرنده های دوپامینی D 1 هیپوکامپ پشتی بر روی اثر نیکوتین بر روی فراموشی القا شده با اتانول بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی تجربی از 192 سر موش کوچک آزمایشگاهی نر نژاد NMRI استفاده شد. نمونه ها پس از بیهوشی در دستگاه استریوتاکسی قرار گرفتند و کانول گذاری دوطرفه در ناحیه ی CA1 هیپوکامپ پشتی انجام شد. بعد از طی دوره ی بهبودی هفت روزه، آزمون رفتاری با استفاده از دستگاه یادگیری احترازی غیر فعال آغاز شد. در این مطالعه اتانول، نیکوتین و SCH23390 (آنتاگونیست گیرنده ی دوپامینی (D1 استفاده شد.
    یافته ها
    تزریق پیش از آموزش یا قبل از آزمون اتانول باعث القای فراموشی شد (0001/0>P). فراموشی القا شده با اتانول قبل از آموزش با به کار بردن همان دوزهای اتانول قبل از آزمون اصلاح گردد (0001/0>P). تزریق قبل از آزمون نیکوتین توانست فراموشی القا شده با اتانول قبل از آموزش را برگرداند (0001/0>P). تزریق قبل از آزمون SCH23390 به داخل CA1 خود باعث تخریب حافظه گردید و از بازگشت حافظه ی تخریب شده با اتانول توسط نیکوتین جلوگیری کرد (0001/0>P).
    نتیجه گیری
    این یافته ها پیشنهاد می کنند که گیرنده های دوپامینی D 1 هیپوکامپ پشتی نقش مهمی در اثرات بهبود بخش نیکوتین بر روی فراموشی القا شده با اتانول دارند.
    کلیدواژگان: اتانول، نیکوتین، هیپوکامپ پشتی، گیرنده ی دوپامینی D1، یادگیری وابسته به وضعیت
  • زهراسادات حسین علی پور، محمد ابراهیم یار محمدی، محمدرضا جلالی ندوشن، رویا یارایی * صفحات 109-120
    زمینه و هدف

    پولیپوز سینونازال، بیماری مزمن مخاط بینی و سینوس های پارانازال است که ثانویه به التهاب مزمن ایجاد می شود. انحراف تیغه ی بینی، اختلال شایع آناتومیکی است که می تواند در ایجاد التهاب مزمن سینوس ها و پولیپوز بینی نقش داشته باشد. در این مطالعه به بررسی ارتباط این اختلال با یافته های آسیب شناسی، بالینی و بیماری های زمینه ای در بیماران مبتلا به پولیپوز سینونازال پرداخته شد.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع بررسی بیماران (Case Series) می باشد. 122 بیمار مبتلا به پولیپوز سینونازال مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران به 2 گروه بدون انحراف تیغه ی بینی و دارای انحراف تیغه ی بینی تقسیم شدند و پرونده های پزشکی آنان به دقت مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های بافتی بیماران نیز مورد بررسی های دقیق آسیب شناسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    74 نفر (6/60 درصد) بدون انحراف تیغه ی بینی و 48 نفر (3/39 درصد) دارای انحراف تیغه ی بینی بودند. در این 2 گروه، تراکم سلول های التهابی، شدت ادم، فیبروز و وضعیت اپیتلیوم تنفسی تفاوتی با یکدیگر نداشت. بروز خرخر شبانه با وجود انحراف تیغه ی بینی ارتباط معنی داری داشت (03/0P=)، ولی بروز سایر علایم بالینی ارتباط معنی داری را نشان نداد. یافته های رادیولوژیک دو گروه ارتباط معناداری را با وجود یا عدم وجود انحراف تیغه ی بینی نشان ندادند. نسبت افراد حساس به آسپیرین در گروه بدون انحراف بینی، بیشتر بود (02/0=P) و ابتلا به آسم ریوی و آلرژی با وجود یا عدم وجود انحراف تیغه ی بینی رابطه ی معنا داری را نشان نداد.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این مطالعه، انحراف تیغه ی میانی بینی، یافته های آسیب شناسی مبتلایان به پولیپوز سینونازال را تغییر نداد، با مناطق درگیر پولیپوز ارتباطی نداشت و باعث بروز اختلال در تنفس شبانگاهی شد. به نظر می رسد این اختلال آناتومیکی بتواند احتمال ابتلا به پولیپوز سینونازال را افزایش دهد اما نقش تعیین کننده ای در نحوه ی وقوع فرآیندهای التهابی و علایم بالینی ندارد.

    کلیدواژگان: پولیپوز سینونازال، انحراف تیغه ی بینی، التهاب، علایم بالینی، بیماری های زمینه ای
  • لیلی شکوهی زاده، اشرف محبتی مبارز، محمدرضا زالی، رضا رنجبر، مسعود آل بویه صفحات 121-130
    زمینه و هدف
    سویه های مقاوم به ونکومایسین انتوکوکوس فسیوم VRE)) شایع ترین عامل ایجاد عفونت های ادراری در بیماران بستری می باشند. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی عفونت های ادراری ناشی از انتروکوک فسیوم و همچنین تعیین میزان مقاومت به ونکومایسین و دیگر آنتی بیوتیک های موثر در درمان این عفونت ها در بیماران بستری در چهار بیمارستان آموزشی در شهر تهران بود.
    روش بررسی
    نمونه گیری به مدت 9 ماه از شهریور سال 1390 تا اردیبهشت 1391 انجام پذیرفت. نمونه های ادراری از بیماران بستری در بیمارستان های طالقانی، لقمان، مفید و لبافی نژاد در تهران جمع آوری گردید. براساس تست های بیوشیمیایی و مولکولی گونه های انتروکوک شناسایی شدند. حساسیت ضد میکروبی سویه های انتروکوکوس فسیوم و میزان حداقل غلظت مهاری (MIC) ونکومایسین به روش دیسک دیفیوزن و میکرو آگار دیلوشن تعیین گردید. حضور ژن های v anA وvanB در سویه های VRE توسط تست PCR مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در مجموع 86 ایزوله انتروکوکی از نمونه های ادراری جدا گردید که شامل (52 درصد) 45 ایزوله انتروکوکوس فسیوم بودند. 2/42 درصد از سویه های انتروکوکوس فسیوم به ونکومایسین مقاوم بوده و ژنوتیپ vanA را نشان می داند. تمامی سویه های VRE نسبت به آنتی بیوتیک های آمپی سیلین، جنتامیسین، سیپروفلوکساسین و اریترومایسین و 78 درصد آن ها به نیتروفورانتوئین مقاوم و همگی نسبت به آنتی بیوتیک های لینزولاید و کوینوپریستین- دالفوپریستین حساس بودند. در سویه های مقاوم به ونکومایسین MIC50 بیش از 128و MIC90 بیش از 256 میلی گرم در میلی لیتر تعیین گردید.
    نتیجه گیری
    افزایش سویه های مقاوم به ونکومایسین انتروکوکس فسیوم با الگوهای مقاومتی پر خطر تهدیدی جدی در بیمارستان های ایران بوده، موجب محدودیت در گزینه های درمانی برای بیماران مبتلا به عفونت های ناشی از انتروکوکس فسیوم می شود.
    کلیدواژگان: انتروکوکوس فسیوم، عفونت ادراری، مقاومت، ونکومایسین
  • حامد مرتضوی، امین خدادوستان، مریم بهاروند * صفحات 131-138
    زمینه و هدف

    طی سال های اخیر در کنار عوامل خطرساز شایع ایجاد کننده ی نارسایی کلیوی به عوامل دیگری از قبیل بیماری های پریودنتال، سطح سواد و میزان دسترسی به مراکز درمانی نیز اشاره شده است و از آنجایی که مشکلات بهداشت دهان بیماران با نارسایی مزمن کلیوی می تواند سلامت سیستمیک آنان را به مخاطره بیندازد، هدف از این مطالعه بررسی اثر مدت زمان درمان دیالیز بر شاخص های سلامت پریودنتال و دندان بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه ی توصیفی مقطعی 65 بیمار تحت همودیالیز از نظر شاخص های سلامت پریودنتال و دندان از جمله شاخص لثه ای (GI)، شاخص پلاک دندانی (PI)، شاخص عمق پاکت پریودنتال (PD) و شاخص سلامت دندان (DMFT) مورد بررسی قرارگرفتند. بیماران همودیالیزی بر اساس مدت زمان دیالیز به دو زیر گروه: افرادی که سه سال یا کمتر از سه سال و آنهایی که بیشتر از سه سال تحت درمان دیالیز بودند تقسیم شدند. تست T student (در مورد متغیر های کمی) و مجذور کای (در مورد متغیر های کیفی) برای مقایسه و آنالیز آماری بین دو گروه به کار گرفته شد.

    یافته ها

    تمامی شاخص های سلامت پریودنتال در بیماران تحت همودیالیز طولانی مدت بدتر بود و اختلاف بین دو گروه معنادار بود (05/0P<) با این وجود شاخص سلامت دندان بین دو گروه تفاوت معنی داری را نشان ندادند.

    نتیجه گیری

    وضعیت سلامت پریودنتال در بیماران تحت همودیالیز طولانی ضعیف است که این توجیه کننده ی انجام اقدامات پیشگیری کننده دندانپزشکی در کنار درمان پزشکی بیماران است.

    کلیدواژگان: همودیالیز، دندان، پریودنشیوم
|
  • Nuri R., Mahmudieh B., Damirchi A., Rahmani Nia F., Rahnama N., Emami H. Pages 1-10
    Background And Objective
    IGFs (Insulin-like growth factors) and some binding proteins can cause occurrence and recurrence of breast cancer. Since the role of combined exercise training on these factors is not clear, therefore, the aim of this study was to look at the changes of IGF axis and some binding proteins in postmenopausal women with breast cancer after 15 weeks of combined exercise training.
    Materials And Methods
    Twenty- nine women with breast cancer (58.27 ± 6.31 years) who underwent surgery, chemotherapy and radiation- therapy with current hormone therapy were divided into two groups of experimental and control. Subjects of the experimental group performed 15 weeks of combined exercises including walking (2 sessions per week) and resistance training (2 sessions per week that differed from walking days). Data were analyzed by using ANCOVA (p≤ 0.05).
    Results
    Combined exercise training had significant effect on IGF-1 levels (P= 0.001), IGFB-3 levels (P= 0.000) and IGF-1: IGFB-3 (P= 0.000) in postmenopausal women with breast cancer. After 15 weeks, IGE -1 reduced in the experimental group up to 9 percent and IGFB-3 increased by 28 percent. On the other hand, exercise training had no significant effect on the IGFB-1 (P= 0.652) in postmenopausal women with breast cancer.
    Conclusion
    While the IGF axis factors and some binding proteins play an important role in breast cancer and its recurrence, it seems that changes in these factors through combined exercise training programs can delay its recurrence.
    Keywords: Combined exercise training, Breast cancer, Postmenopausal women, IGF, 1, IGFBP, 3
  • Hayati Roodbari N., Parivar K., Badiei B., Zolfaghari Barogh S Pages 11-24
    Background And Objective
    Due to inclusion of nano titanium dioxide in substances such as sunscreens and detergents which may be used by pregnant mothers and regarding that the studies on the effects of such substances have not yet been clearly elucidated, therefore, we conducted this study to investigate the effect of TiO2 on forelimb buds in mouse embryos.
    Materials And Methods
    In this study, five groups of forelimb buds including control, sham, experimental group 1 (using a dose of 30 mg/kg), experimental group 2 (using a dose of150 mg/kg) and experimental groups 3 (using a dose of 500 mg/kg), were investigated. On day 11 of gestation, control group without the effect of TiO2, sham group with injection of deionized water as TiO2 solvent and experimental groups with injection of TiO2 (10 nm particles) with doses of 30, 150 and 500 mg/kg mouse weight were examined. Then, on day 15 of gestation, embryos were removed from the mothers’ body and their forelimb buds were amputated.
    Results
    The findings revealed a significant increase in doses 30 and 150 mg/kg in the total length of limb bud, skin thickness, the number of mesenchymal cells in fingers, degenerating chondrocyte cells in arm, and a significant decrease in the number of proliferating chondrocyte cells in arm, mesenchymal cells in palm and wrist, mitotic dividing mesenchymal cells in fingers and red blood cells in fingers. Meanwhile, it was found that the dose of 500 mg/kg led to a significant decrease in the total length of limb bud, skin thickness of arm, number of proliferating chondrocytes in arm, red blood cells in fingers and mesenchymal cells in palm and wrist.
    Conclusion
    The findings of this study revealed decreasing and increasing effects of cytotoxicity of TiO2 nanoparticles on the growth of forelimb bud in mouse embryos under in vivo conditions.
    Keywords: Titanium dioxide nanoparticles, Cytotoxicity effect, Forelimb bud, Chondrogenesis, Mouse
  • Dehghan P., Pourghassem Gargari B., Faghfoori Z., Salekzamani Sh, Jafarabadi Ma Pages 25-38
    Background And Objective
    There is a high prevalence of chronic diseases such as type 2 diabetes in most populations. Therefore, interest in use of functional foods for the control of such diseases is of importance. The present study was designed to compare the effects of inulin and oligofructose-enriched inulin on glycemic indices and blood pressure in women with type 2 diabetes.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, 76 women with type 2 diabetes were randomly assigned to one of the three groups. The intervention groups received 10g/d oligofructose-enriched inulin (n=27) or inulin (n=24) and the control group (n=25) received 10g/d maltodextrin for 8 weeks. Dietary intakes, anthropometric measurements, glycemic index and blood pressure were measured at the baseline and after 8 weeks of supplementation. Data were analyzed using SPSS software (version11.5). Paired, ANOVA and ANCOVA were used to compare quantitative variables.
    Results
    At the end of the study significant decrease was observed in energy and carbohydrate intake, anthropometric indices, systolic blood pressure, HbA1c and serum insulin in intervention groups compared with the placebo group (P<0.05). Decrease in carbohydrate intake (16.50%), serum insulin (18.50%) and insulin sensitivity index (QUICKI) (16.70%) was significant in inulin as compared to oligofructose-enriched inulin group.
    Conclusions
    Probably, supplementation of diabetic women with fructans in particular with long chain fructan (inulin) via improving food intake, glycemic indices and blood pressure contributes to the management of type 2 diabetes.
    Keywords: Fructans_Inulin_Oligofrucotse_enriched Inulin Type 2 diabetes_Glycemic index_Blood pressure
  • Kordi Mr, Anooshe L., Khodadade S., Maghsodi N., Sanglachi B., Hemmatinafar M Pages 39-51
    Background And Objective
    Multiple sclerosis is an inflammatory, chronic demyelinating disease of the central nervous system with unknown etiology. Due to the positive effects of exercise in patients with MS, we aimed to compare the effects of three combined exercise methods on serum levels of ghrelin, TNF-α and IL-10 in these patients.
    Materials And Methods
    Forty- eight MS patients with EDSS 2 to 3 voluntarily participated in this study and were randomly divided into four groups; experimental-1 (one session of resistance training and three sessions of aerobic training per week), experimental-2 (two sessions of resistance training and two sessions of aerobic training per week), experimental-3 (three sessions of resistance training and one session of aerobic training per week) and a control group. The subjects performed four sessions of training protocol per week for eight weeks. Blood samples were collected 5 days before and 72 hours after the training program.
    Results
    The results of the data analysis using ANOVA and post hoc Scheffe test indicated that IL-10 levels significantly increased in the experimental group-3 than in groups one and two, but these changes were not statistically significant in the three experimental groups compared to the control group. The serum levels of TNF-α and Ghrelin were not significantly different among the groups.
    Conclusion
    It seems that concurrent combined training with an emphasis on resistance training leads to increased levels of anti-inflammatory cytokines and reduces pro-inflammatory cytokines. However, decision on the best type of training programs in concurrent or combined training for MS patients calls for further research. As related to the improvement of serum Ghrelin levels in patients with MS, further studies with longer periods of exercises along with a proper diet is required.
    Keywords: Combined training, MS disease, TNF, α IL, 10, Inflammation
  • Esmaeilzadeh Ar, Ebtekar M., Biglari Ar, Saraf Z., Yoshimoto T. Pages 52-60
    Background And Objective

    Breast cancer, assumed as a difficult -to –treat disorder across the world, is the most common malignancy among women. Over decades, significant advances in breast cancer immunotherapy and tumor immune biology have been brought about. In vitro studies of the effect of various cytokines have been conducted in breast tumor. Among Interleukins, IL-27 -a novel cytokine- is associated with specific properties. Moreover, IL-27 contributes to the Th1 induction and also acts as a pro- inflammatory cytokine. The aim of this study was to evaluate the IL-27 anti-proliferative effects on 4T1 cell line in vitro.

    Materials And Methods

    In this study, 4T1 cells were cultured in RPMI1640. mIL-27 gene was cloned, cells were transfected and recombinant protein was produced. Then, anti-proliferative effect of IL-27 on 4T1 breast cancer cell line was evaluated.

    Results

    Our results indicated that IL-27 could suppress 4T1 cell proliferation significantly (p<0/01). Cell to cell interactions and also morphology of the cells were remarkably changed in comparison to control cells.

    Conclusion

    Our results showed that, IL-27 under in vitro conditions, could potentially suppress tumor without any essential cells and biologic factors of tumor matrix. Therefore, rmIL-27 may be a probable candidate protein as an antitumor agent, applicable to breast cancer immunotherapy.

    Keywords: Recombinant murine, IL, 27, Antiproliferative, Breast tumor, Immune therapy
  • Bakhshi Biniaz R., Mortazavi Y., Taherkhani R., Dehghan N., Mostafaei L., Sefidi F., Azad M. Pages 61-72
    Background And Objective
    Exact recognition of the needs of patients with leukemia and move to solve them will promote the health standards in the country. The aim of this study was to evaluate the needs and to assess the process of diagnosis and treatment of leukemia and their shortcomings according to experts’ views in this field.
    Materials And Methods
    This study was a descriptive study and the population under study consisted of 101 specialists in Hemato-oncology and pathology across the country, who were selected by random cluster sampling. Data was collected by valid peer reviewed questionnaires with Cronbach's alpha coefficient of 0.80. The collected data were evaluated and analyzed using SPSS, and chi-square test.
    Results
    According to specialists, lack of diagnostic facilities in small cities, timely diagnosis, especially in cases of chronic leukemia and inadequate attention to the mental state of patients during the treatment process was considered as the most important problems of health system in the diagnosis and treatment of leukemias.
    Conclusion
    Shifting the health policies towards greater attention to equip the health care centers and reviewing the policies resulting in concentration of services in large cities, providing health care plans acceptable for the patient's mental state by counseling centers during the process of treatment and finally financial support of patients with leukemia (particularly low-income patients) by governmental and non-governmental organizations will certainly pave the way to achieve modern standards.
    Keywords: Specialists, Diagnosis, Treatment, Leukemia
  • Sabahi F., Akbarzadeh Tootoonchi Mr Pages 73-83
    Background And Objective
    Despite the great advances, coronary heart disease is a leading cause for death in most countries including Iran. This study develops new combined distribution of probability, validity, and fuzzy to assess the risk factors of coronary heart disease.
    Material And Method
    The study group in this research consisted of 73 patients who referred to the hospitals of South Khorasan Province. After identifying the risk factors through distributing a questionnaire among physicians, they were asked to state their viewpoints about the effect of the risk factors on a scale ranging from the least important to the most important. Then, using this information and based on the proposed fuzzy probability-validity modeling, the risk factors of coronary heart disease were assessed.
    Results
    A strong association was found among blood pressure, gender, and HDL. With decreasing diastolic blood pressure by one unit in males, 4% decrease in the risk was observed; while with increasing HDL and decreasing weight by one unit in females, 5.3% decrease was obtained. With an n increase in the HDL of all 73 cases, the risk of disease was decreased approximately to 22% in females and 13.3% in males.
    Conclusion
    It seems that blood pressure variable in males and blood lipids in females are the most determining factors as compared to other risk factors. Therefore, it seems that a fast and effective way to decrease the risk of such diseases is to control diastolic blood pressure in males and two variables of HDL and obesity in females.
    Keywords: Fuzzy probability, validity, Coronary heart disease, High, density lipoprotein cholesterol, Blood pressure
  • Rafraf M., Bazyun B., Sarabchian Ma, Safaeiyan A. Pages 84-94
    Background And Objective

    Type 2 diabetes represents an independent risk factor for cardiovascular diseases. The aim of the present study was to investigate the effects of vitamin E supplementation on metabolic status and serum lipoprotein (a) level in type 2 diabetic patients.

    Materials And Methods

    In this randomized double-blind, controlled clinical trial 83 type 2 diabetic patients (men and woman) were assigned into two groups as the intervention and control groups. The intervention group (n=42) took 400 IU vitamin E per day and the control group (n=41) received placebo for 8 weeks. Anthropometric measurements, dietary intake data and fasting blood samples were obtained from each patient before and after the end of study.

    Results

    Serum vitamin E and lipid-standardized α-tocopherol significantly increased after vitamin E supplementation in the intervention group (P=0.0001). A significant decrease in fasting blood glucose was observed in the vitamin E group compared with the placebo group at the end of the study (P=0.027). Alterations in body mass index, dietary intakes, levels of lipoprotein (a) and other serum lipids were not significant in any of the groups.

    Conclusion

    Vitamin E supplementation led to an improvement in the status of serum vitamin E and glycemic control in type 2 diabetic patients. Vitamin E as pertained to the dose and duration throughout this study did not produce any significant difference in other variables. Further studies are suggested to evaluate the possible outcomes of vitamin E on metabolic control in type 2 diabetic patients.

    Keywords: Vitamin E Metablic status, Lipoprotein (a), Type 2 diabetes
  • Shahin , Nasri S., Piri M. Pages 95-108
    Background And Objective
    Ethanol and nicotine increase dopamine release in different parts of the brain such as the nucleus accumbens and the hippocampus. Dopamine D1 receptors have been detected in dorsal hippocampus known as a key brain region that seems to mediate some behavioral effect of ethanol and nicotine. The present study was carried out to determine the influence of dopamine D1 receptors of dorsal hippocampus as to the effect of Nicotine on ethanol-induced amnesia.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 192 adult male NMRI mice were anaesthetized and cannulae implanted bilaterally in the CA1 regions of the dorsal hippocampus using stereotaxic method. Seven days after recovery from surgery, the behavioral testing was started using inhibitory avoidance task. In this study, ethanol, nicotine and SCH23390 (D1 receptor antagonist) were used.
    Results
    Pre-training or pre-test injection of ethanol induced amnesia (P<0.001). The amnesia induced by pre-training ethanol restored with pre-test administration of same doses of ethanol (P<0.001). Pre-test injection of nicotine restored amnesia induced by pre-training ethanol (P<0.001). Pre-test intra-CA1 injection of SCH23390 by itself impaired memory and prevented the nicotine reversal effect on ethanol- induced memory impairment (P<0.001).
    Conclusion
    These results suggest that dopamine D1 receptor of dorsal hippocampus may play an important role in improving effect of nicotine on the ethanol-induced amnesia.
    Keywords: Ethanol, Nicotine, Dorsal hippocampus, Dopamine D1 receptor, State dependent learning
  • Hosein Alipoor Zs, Yarmohammadi Me, Jalali Nadooshan Mr, Yaraee R. Pages 109-120
    Background And Objective

    Sinonasal polyposis is a chronic disease in the nose and paranasal sinuses caused by chronic inflammation. Nasal septum deviation (NSD) is a common anatomical abnormality which can cause chronic sinonasal polyposis. The aim of the present study was to investigate the correlation of this abnormality with pathologic, clinical findings and primary diseases in sinonasal polyposis patients.

    Materials And Methods

    This case series study was undertaken based on the available data. The clinical history of 122 patients with sinonasal polyposis was studied. The patients were divided into two different groups, namely, with and without NSD and their clinical data were carefully reviewed. The patients’ tissue samples were also reviewed pathologically.

    Results

    60.6% of the patients were without NSD while 39.3% were with NSD. Inflammatory cell infiltrations, severity of edema, fibrosis and epithelium structure were the same in both groups. There was a significant correlation between the snoring and NSD (p=0.03), but no further significant correlations were found in other clinical symptoms. The radiological findings revealed no significant correlation with NSD. Patients with aspirin intolerance were relatively more in the group without NSD (p=0.02), but no other significant correlation was found between presence or absence of nasal septal deviation and allergy or bronchial asthma.

    Conclusion

    Based on this study, NSD has no effect on the pathologic findings of sinonasal polyposis. There is also no correlation between polyp type and affected sinuses; though, it has been proved that it can cause nighttime snoring. It seems that this anatomical abnormality can increase the occurrence of sinonasal polyposis, but has no determinative role in the occurrence of inflammatory processes and clinical symptoms.

    Keywords: Sinonasal polyposis, Nasal septal deviation, Inflammation, Clinical symptoms, Primary diseases
  • Shokoohizadeh L., Mohabati Mobarez A., Zali Mr, Ranjbar R., Alebouyeh M. Pages 121-130
    Background And Objective
    Vancomycin-resistant enterococci (VRE) are the major causative agents of urinary tract infections (UTIs) in hospitalized patients. The aim of this study was to determine the prevalence of urinary tract infections caused by enterococcus faecium and the level of resistance to vancomycine and other antibiotics which are effective in enterococcal infection therapy of hospitalized patients in four university teaching hospitals of Tehran.
    Materials And Methods
    This study was carried out between September 2011 and May 2012. Urine samples were collected from hospitalized patients in Taleghani، Loghman، Mofid and Labaffi nejad Hospitals in Tehran. Enterococcus species were detected by biochemical and molecular tests. Antimicrobial susceptibility and minimum inhibitory concentration (MIC) of vancomycine were determined by disk diffusion and micro agar dilution methods. The presence of vanA and vanB genes were investigated in VRE strains by PCR.
    Results
    86 enterococci were isolated from urine samples of which 45 (52%) were E. faecium. 42. 2% of E. faecium isolates were resistant to vancomycin (VRE) and showed vanA genotype. All VRE isolates were resistant to ampicillin، gentamicin، ciprofloxacin and erythromycin، and 78% were resistant to nitrofurantoin. Furthermore، all VRE isolates were sensitive to linezolide and quiopristin-dalfopristin. MIC50 ≥ 128 and MIC90 ≥ 256 were detected in the VRE strains.
    Conclusion
    The increase in the prevalence of vancomycin resistant E. faecium with high risk resistance profiles is a serious threat for some Iranian hospitals and limits the therapeutical options for patients infected with E. faecium.
    Keywords: Enterococcus faecium, Urinary tract infections, Vancomycin, resistance
  • Mortazavi H., Khodadoustan A., Baharvand M. Pages 131-138
    Background And Objective

    Recently، periodontal disease is considered as a risk factor for chronic renal disease in addition to well- established common risk factors such as level of education، and extent of access to medical health services. Since oral health problems can jeopardize the general health of patients with renal failure، this study was conducted with the purpose of evaluating the effect of dialysis duration on periodontal and dental indices.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study، 65 patients under hemodialysis were examined in terms of periodontal and dental indices including: gingival index (GI)، plaque index (PI)، pocket depth (PD)، and decayed، missing and filled teeth index (DMFT). Patients were classified into two subgroups: receiving hemodialysis ≤ 3 years or more than 3 years. Chi-square test (in case of qualitative variables) and t-test (in case of quantitative variables) were used to analyze the data between the two groups.

    Results

    All of periodontal indices were deteriorated in patients under long-term hemodialysis، and the difference between the two groups was significant (p<0. 05). However، DMFT index did not show any significant difference between the two groups.

    Conclusion

    Periodontal health is poor and imperfect in patients with hemodialysis of long duration. Therefore، dental preventive measures along with medical treatment are recommended.

    Keywords: Hemodialysis, Dental, Periodontal