فهرست مطالب

مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال بیست و هفتم شماره 1 (پیاپی 78، بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/01/31
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مژگان پاک نژاد، یدالله سلیمانی شایسته، زهرا نصر اصفهانی، نینا رزومه، محدثه حیدری، علی مهرفرد صفحات 1-7
    زمینه و هدف
    افزایش روزافزون موارد درمان های پیچیده ایمپلنت دندانی، توجه محققان را به سمت استفاده از موادی معطوف داشته که قادر به تحریک بازسازی استخوان می باشند. تکنیک حفظ ساکت دندانی و استفاده از گرفت استخوان جهت به حداقل رساندن تحلیل پیشنهاد شده است. هدف از این مطالعه ارزیابی نوعی ماده پیوند استخوان زنوگرفت کلاژنه به نام Osteo biol gen_oss در بازسازی ساکت دندان کشیده شده بود.
    روش بررسی
    این مطالعه نوعی کارآزمایی بالینی تصادفی شده است که در 12 نمونه (6 عدد در گروه کنترل و 6 عدد در گروه تست) انجام شد. هر فرد 2 دندان Hopeless داشت که پس از کشیدن دندان ها در گروه تست گرفت قرار داده شد اما گروه کنترل به روند طبیعی ترمیم شد. پس از 3 ماه از هر دو ناحیه نمونه تهیه و جهت بررسی بافت شناسی و هیستومورفومتریک به پاتولوژیست ارجاع داده شد. در این مطالعه آزمون های Mc Nemar و Wilcoxan sigh rank استفاده شد.
    یافته ها
    هیچ تفاوت آماری بین دو گروه از لحاظ واکنش جسم خارجی، التهاب، وایتالیتی و درصد استخوان ساخته شده دیده نشد. میانگین درصد بیومتریال باقی مانده 43/1 ± 37/6 بود.
    نتیجه گیری
    زنوگرفت Osteobiol gen_oss یک Deantigenized collagenic porcine bone substitute می باشد. این ماده یک گرفت با خاصیت سازگاری زیستی بالا و استئوکانداکتیو است که پس از قرار گرفتن در ساکت دندان کشیده شده در 3 ماه منجر به ح فظ ساکت دندانی در انسان می شود.
    کلیدواژگان: ساکت، زنوگرفت، ایمپلنت دندانی
  • بابک عموییان، شقایق نوری بیات، زهرا مولانا، علی اکبر مقدم نیا، فریبا اصغرپور صفحات 8-15
    زمینه و هدف
    پورفیروموناس ژینژیوالیس همواره یکی از اصلی ترین عوامل ایجاد بیماری پریودنتال بوده که برای مهار آن به صورت رایج از آنتی بیوتیک ها استفاده می گردد. عوارض متعدد داروهای سنتتیک و نیز گسترش مقاومت دارویی موجب تمایل به مواد ضدمیکروبی با منشا طبیعی مثل گیاهان شده است. هدف از این تحقیق بررسی اثر آنتی باکتریال اسانس دارچین در رشد این باکتری، در پاکت های عمیق بیماران مبتلا به پریودنتایتیس مزمن بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی پس از نمونه برداری از پاکت های عمیق بیماران مبتلا به پریودنتایتیس مزمن پیشرفته، کشت و تشخیص باکتری با رنگ آمیزی گرم و تست بیوشیمیایی انجام شد. اسانس دارچین در غلظت های گوناگون (mg/ml 1500و750،500،250، 250،10،50،100) با حلال روغنی تهیه و توسط دیسک در محیط کشت قرار داده شد. از دیسک آنتی بیوتیک های آموکسی سیلین، مترونیدازول، سیپروفلوکسازین، آمیکاسین و جنتامایسین به عنوان کنترل مثبت و از دیسک بلانک آغشته به روغن (حلال) به عنوان کنترل منفی استفاده شد. سپس هاله عدم رشد در اطراف دیسک ها براساس متد انتشار دیسک و حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) تعیین گردید. برای مقایسه نتایج از تست One-way ANOVA استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اسانس دارچین در غلظت mg/ml 750 MIC=، اثر مهارکنندگی باکتری و در غلظت mg/ml 1500 MIC= اثر کشندگی نشان داد که البته این اثر در مقایسه با آنتی بیوتیک های رایج مورد استفاده (آموکسی سیلین، مترونیدازول)، بسیار ضعیف تر بوده است (001/0 P<).
    نتیجه گیری
    بر طبق یافته ها، اسانس دارچین در محیط آزمایشگاهی اثر آنتی میکروبیال بر روی میکروارگانیسم پورفیروموناس ژینژیوالیس حاصل از بیماران مبتلا به پریودنتایتیس دارد.
    کلیدواژگان: پریودنتایتیس مزمن، پورفیروموناس ژینژیوالیس، بیماران
  • مریم قاسمپور، زهرا مولانا، همایون علاقه مند، علی بیرامی، علی بیژنی، فریبا اصغرپور، احمدرضا شمشیری، قاسم میقانی صفحات 16-23
    زمینه و هدف
    از آنجاییکه پوسیدگی ثانویه، مهم ترین علتی است که منجر به شکست ترمیم های رزینی می شود، تولید مواد رزینی با خاصیت ضدمیکروبی، همواره مورد توجه بوده است. هدف از این مطالعه، بررسی عملکرد شیاربندهای فلورایددار و بدون فلوراید حاوی نانوذرات نقره بر استرپتوکوک موتانس بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه، خواص ضدمیکروبی شیاربندهای فلورایددار (Clinpro 3M) و بدون فلوراید (Concise 3M) پس از افزودن نانوذرات نقره با درصدهای وزنی 0، 01/0، 02/0، 03/0، 04/0، 05/0 با تست تماس مستقیم مورد بررسی قرار گرفت. شیاربندها بر دیواره های میکروتیوب های 500 میکرولیتری شکل داده شد و پس از کیور شدن توسط دستگاه لایت کیور، در مجاورت باکتری های غوطه ور در محیط مایع قرار گرفتند. سپس در زمان های 3، 24 و 48 ساعت، 10 میکرولیتر از محیط مایع بر روی محیط کشت بلاد آگار، کشت داده شد. بعد از 24 ساعت انکوباسیون در محیط 37 درجه سانتی گراد، تعداد کلونی های موتانس با دستگاه شمارنده کلونی شمارش شد. داده ها با آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) و آزمون T مستقل ارزیابی شدند.
    یافته ها
    شیاربندهای فلورایددار نسبت به شیاربندهای بدون فلوراید در غلظت های پایین (02/0-0)، تاثیر معنی داری در جلوگیری از رشد استرپتوکوک موتانس داشتند) 001/0 P≤). گروه های حاوی نانوذرات نیز به طور معنی داری رشد باکتری ها را کاهش دادند (001/0 P≤) که این خصوصیت با افزایش میزان نانوذرات، به وضوح افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    اگرچه شیاربندهای فلورایددار خواص ضدمیکروبی از خود نشان دادند، اما با افزایش درصد وزنی نانوذرات نقره، خاصیت ضدمیکروبی قوی تر و موثرتری از خود نشان دادند.
    کلیدواژگان: فلوراید، استرپتوکوک موتانس، شیاربند، نانوذرات نقره
  • عزت الله جلالیان، مونا صادق، رعنا محمدی، ریحانه آقاجانی، الناز شفیعی صفحات 24-30
    زمینه و هدف
    مقاومت به شکست ریشه دندان های اندو شده، به مقدار زیادی به گونه پست مورد استفاده بستگی دارد. بررسی های انجام شده بر وجود تناقض هایی در میزان مقاومت به شکست ریشه در استفاده از انواع پست های غیرفلزی دلالت دارد. هدف از انجام این بررسی مقایسه اثر 2 گونه پست غیرفلزی باند شونده با ضریب الاستیسیتی متفاوت بر مقاومت به شکست دندان های اندو شده در برابر نیروهای فشاری بود.
    روش بررسی
    این بررسی به روش تجربی و در شرایط آزمایشگاهی بر روی 20 دندان پره مولر فک پایین که تاج آن ها قطع شده و تحت درمان ریشه قرار گرفتند انجام شد. دندان ها به صورت تصادفی به 2 گروه 10 تایی تقسیم شدند. پس از تهیه فضای پست پستهای فایبر RTD و پست های FRC با پوشش زیرکونیا ICE LIGHT در کانال دندان ها سمان شدند. تاج دندان ها با کامپوزیت بازسازی گردید، نمونه ها پس از بازسازی لیگامان پریودنتال و مانت در رزین آکریلی در دستگاه آزمون استحکام تحت نیروی فشاری با زاویه 90 درجه نسبت به محور طولی دندان با سرعت 1mm/min قرار گرفتند. بعد از مشخص شدن نرمال بودن توزیع داده ها جهت قضاوت آماری از آنالیز آماری One-way ANOVA و T-test استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین مقاومت به شکست در گروه ICE LIGHT (N) 24/106 ± 18/865 و در گروه گلاس فایبر (N) RTD 74/156 ± 11/1083 بود. بالاترین میانگین مقاومت به شکست در گروه گلاس فایبر RTD مشاهده گردید و اختلاف معنی داری ازنظر آماری بین دو گروه مشاهده گردید (0001/0> P).
    نتیجه گیری
    پست های FRC با پوشش زیرکونیا به علت ایجاد شکستگی های نامطلوب در دندان باید با احتیاط استفاده شوند بنابراین استفاده از پست های گلاس فایبر برتری دارد.
    کلیدواژگان: پست، شکست، مقاومت، زیرکونیا
  • منصوره میرزایی، اسماعیل یاسینی، سیما شهابی، نسیم چینی فروش، نازنین زینب گرشاسب زاده صفحات 31-36
    زمینه و هدف
    کامپوزیت های غیرمستقیم در تلاش برای غلبه بر محدودیت های کامپوزیت های مستقیم مثل انقباض پلیمریزاسیون و درجه تبدیل به پلیمر طراحی شده اند. اما حصول چسبندگی مناسب سمان رزینی به کامپوزیت های غیرمستقیم دشوار است. این پژوهش برای بررسی اثر آماده سازی با توان های مختلف لیزر Er;YAG بر استحکام باند سمان رزینی به کامپوزیت غیر مستقیم و مقایسه آن با اثر سندبلاست بود.
    روش بررسی
    کامپوزیت Gradia GC به ابعاد 5×5×15 میلی متر در مولد فلزی قرار گرفت طبق دستور کارخانه سازنده کیور شد. 24 بلوک تهیه شده و به صورت تصادفی در 12 گروه قرار گرفت. گروه 1 بدون تابش لیزر و بدون سندبلاست (گروه کنترل) و گروه های 2 تا 6 تابش 6-5-4-3-2 وات لیزر Er;YAG را دریافت کردند و گروه 7 سندبلاست شد. دو بلوک در هر گروه با سمان رزینی Panavia F.2.0. به هم متصل شدند. استوانه های حاصل از برش با ابعاد 1 میلی متر مربع، در دستگاه سنجش استحکام باند ریزکششی با سرعت 5/0 میلی متر در دقیقه تا نقطه شکست قرار گرفتند. اعداد حاصل تحت آنالیز آماری Two-way ANOVA قرار گرفتند.
    یافته ها
    از آنجایی که با انجام تست Two-way ANOVA، Interaction بین گروه های تحت تابش لیزر و گروه های سندبلاست شده معنی دار بود) 05/0 (P<، بنابراین در هرکدام از گروه های لیزر T-test انجام شد. نتایج T-test نشان داد که درصورت کاربرد انرژی های لیزری کمتر از 150 میلی ژول، انجام دادن مرحله سندبلاست یا انجام ندادن آن تفاوتی در استحکام باند حاصل ایجاد نمی کند. گروه تحت تابش لیزر 300 میلی ژول استحکام باند پایین تری را نسبت به گروه بدون تابش لیزر نشان داد. سایر گروه ها تفاوت معنی داری با هم ندارند) 05/0 (P>.
    نتیجه گیری
    کاربرد سندبلاست با متغیرهای مناسب، روش مناسبی برای بهبود استحکام باند است. درحالیکه کاربرد لیزر تاثیری در بهبود استحکام باند بین کامپوزیت غیرمستقیم و سمان رزینی نداشت.
    کلیدواژگان: کامپوزیت غیرمستقیم، لیزر Er، YAG، استحکام باند
  • زهرا جابری انصاری، مهدیه دانش منفرد، هاله ولی زاده حقی * صفحات 37-43
    زمینه و هدف

    در این مطالعه آزمایشگاهی، استحکام باند طولانی مدت یک سمان رزینی سلف- ادهزیو به مینا و عاج انسانی با سمان رزینی معمولی مقایسه شد.

    روش بررسی

    80 برش از مولر سوم انسانی سالم، برحسب نوع سمان مصرفی [Rely X Unicem (RXU)، Rely X ARC (RXA)]، نوع سوبسترا (مینا و عاج) و مدت زمان نگهداری در آب (24 ساعت و 1 سال) به 8 گروه تقسیم شدند. با استفاده از Tygon tubes، استوانه های سمان (1×75/0 میلی متر) بر روی نمونه ها تهیه شد و مقادیر استحکام باند ریزبرشی توسط دستگاه Microtensile tester اندازه گیری گردید. آنالیز آماری توسط آزمون Wilcoxon signed ranks و Mann Whitney انجام گرفت.

    یافته ها

    استحکام باند سمان های RXA و RXU به مینا، پس از 24 ساعت به ترتیب MPa 08/4 ± 56/18 و MPa 17/4 ± 99/14 و پس از 1 سال، MPa 24/6 ± 41/19 و 17/6 ± 51/15 بود. استحکام باند سمان ها به عاج، پس از 24 ساعت به ترتیب MPa 02/4 ± 36/13 و MPa 69/4 ± 16/14 و پس از 1 سال MPa 96/5 ± 63/14 و MPa 72/6 ± 08/14 بود. سوبسترای دندانی تنها بر استحکام باند سمان RXA پس از 24 ساعت اثر معنی دار داشت (01/0 P=) و تفاوت معنی دار دیگری در مطالعه به دست نیامد (05/0 < P).

    نتیجه گیری

    براساس نتایج این مطالعه سمان سلف- ادهزیو RXU و سمان معمولی RXA در اتصال به مینا و عاج پس از یک سال، یکسان عمل کردند.

    کلیدواژگان: سمان رزینی، Rely X Unicem، استحکام باند
  • سعید نوکار، امیر عزیزی، احمد روحانیان صفحات 44-50
    زمینه و هدف
    امروزه استفاده از رستوریشن های تمام سرامیک به علت خواص فیزیکی آن ها همچون ترانسلوسنسی و ظاهری زیبا افزایش یافته است. مطالعات زیادی اثر روش های متنوع آماده سازی سطح را بر روی استحکام باند زیرکونیا با سمان های رزینی بررسی کرده اند. هدف مطالعه حاضر مقایسه میزان استحکام باند ریزبرشی دو نوع کور زیرکونیایی Cercon و Zirkonzahn با دو نوع سمان رزینی Panavia F2 و Rely x unicem2 پس از انجام ترموسایکلینگ، بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه، 24 نمونه مستطیل شکل از هر یک از دو گروه زیرکونیای Cercon و Zirkonzahn تهیه شد. پس از سندبلاست، توسط دو سمان رزینی Panavia F2 و Rely x unicem2 به استوانه های کامپوزیتی با ابعاد mm2 3×1 متصل شدند. نمونه ها به میزان 5000 سیکل تحت ترموسایکلینگ قرار گرفتند. سپس استحکام باند ریزبرشی آن ها با دستگاه Universal testing machine اندازه گیری شد. پس از اندازه گیری استحکام باند ریزبرشی برای تعیین نوع شکست نمونه ها توسط استریومیکروسکوپ مشاهده شدند. از روش Two-way ANOVA برای تحلیل و آنالیز داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نوع سرامیک تاثیر معنی داری بر روی استحکام باند ریزبرشی نداشت (317/0= P). بالاترین استحکام باند در هر دو نوع کور زیرکونیایی مربوط به سمان Rely x unicem2 بود (035/0= P). نوع شکست در تمامی نمونه ها از نوع Adhesive بین سمان و سرامیک بود.
    نتیجه گیری
    انتخاب سمان مناسب تاثیر مستقیم بر روی موفقیت رستوریشن دارد.
    کلیدواژگان: سرامیک، زیرکونیا، استحکام باند، سمان رزینی
  • آرش منصوریان، کیاوش درودگر صفحات 51-60
    زمینه و هدف
    طبقه بندی موضوعی اساسی در مطالعات کمی هر پدیده است و آن را یک ضرورت در تمام نتیجه گیری های علمی و به عنوان یک شرط لازم برای پیشرفت علم ذکر کرده اند، بنابراین استفاده از یک سیستم ثبت استاندارد برای بیماری ها جهت مقاصد پژوهشی حیاتی است و همچنین می تواند کیفیت خدمات بهداشتی درمانی را بهبود بخشد. در این تحقیق، پس از ارزیابی سیستم های کددهی موجود در زمینه بیماری های دهان و فک و صورت، به منظور بهبود کیفیت خدمات درمانی جامعه نگر، نرم افزاری جهت کددهی و ثبت سیستماتیک بیماری های دهان و فک و صورت طراحی شد.
    روش بررسی
    براساس آخرین به روزرسانی سیستم کددهی WHO ICD-10 در سال 2010 و با استفاده از نرم افزارهای Vb.net، . Net framework، SQL Server و Microsoft visual studio، نرم افزار استاندارد کددهی و ثبت داده های بیماران بخش بیماری های دهان و فک و صورت دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران طراحی شد. داده های تمام بیماران توسط این نرم افزار و براساس کدهای استاندارد ICD-10 کددهی و ثبت شد. همچنین پورتال آنلاینی جهت ثبت ضبط داده های بیماران طراحی شد که می تواند در سراسر کشور مورد استفاده قرار گیرد. با طراحی این نرم افزار روند تشکیل و ثبت پرونده بیماران و روند درمان آنها تسهیل شد. علاوه بر این آرشیوی از اطلاعات بیماران تهیه گردید.
    نتیجه گیری
    این نرم افزار علاوه بر حفظ اطلاعات بیماران، انجام مطالعات و طرح های تحقیقاتی را به میزان زیادی تسهیل می کند. توصیه می شود که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان صاحب امتیاز این نرم افزار، با توسعه آن به بهبود سیستم کددهی و ثبت بیماری های دهان در دانشکده های دندانپزشکی بپردازد.
    کلیدواژگان: بیماری های دهان و فک و صورت، نرم افزار، سازمان بهداشت جهانی
  • سید محمد رضوی، بهزاد ذوالفقاری، بهاره طحانی، سید مصطفی امامی دوست، مهرداد فروهنده صفحات 61-70
    زمینه و هدف
    دندانپزشکان دارای نقش حیاتی در انجام معاینات برای تشخیص زود هنگام ضایعات سرطانی دارند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی سطح آگاهی و نگرش دندانپزشکان و دانشجویان سال آخر درخصوص سرطان دهان در اصفهان بود.
    روش برررسی: پرسشنامه ای که از پایایی و روایی آن از طریق تست های آماری و نظر کارشناسان اطمینان حاصل شد در بین دندانپزشکان عمومی و دانشجویان سال آخر توزیع گردید. این پرسشنامه شامل سوالات آگاهی و نگرش سنج درخصوص تشخیص، ریسک فاکتور و پیش آگهی ضایعات مشکوک به بدخیمی در ناحیه دهان و حلق بود. فراوانی پاسخ های افراد شرکت کننده درخصوص سوالات نگرش و عملکرد (تنها برای دندانپزشکان) و جمع نمرات آگاهی استخراج و با کمک تست های آماری مقایسه هایی بین گروه های مختلف ازنظر جنس، سن، سابقه کار و نوع کار انجام شد. تست های آماری ANOVA، مجذور کای، رگرسیون خطی و لوجستیک رگرسیون به کار رفت.
    یافته ها
    درمجموع 139 پرسشنامه از دندانپزشکان و 57 پرسشنامه از دانشجویان جمع آوری شد. نمره میانگین آگاهی دندانپزشکان 41/5 از 13(79/7-03/5 CI95%=) بود و تفاوت معنی داری در بین دندانپزشکان با توجه به سابقه کار آن ها مشاهده شد (001/0 P=). تنها یک پنجم از آن ها معاینه سرطان دهان را برای بیماران بالای 40 سال خود انجام می دادند و تنها 34% نمره قابل قبول آگاهی را کسب کردند. آگاهی دانشجویان به مراتب بهتر بود و حدود 58% آن ها نمره قابل قبول آگاهی را کسب کردند (01/0 P=).
    نتیجه گیری
    دندانپزشکان با وجود تعهدات حرفه ای خود از دانش کافی برای انجام معاینات سرطان برخوردار نیستند. این مطالعه نیاز به برنامه های آموزشی در رابطه با عوامل خطر و تشخیص زود هنگام سرطان دهان را در قالب برنامه های بازآموزی و تاکید بیشتر در کوریکولوم دانشجویان را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: سرطان دهان، آگاهی، نگرش، عملکرد
  • ندا مسلمی، محدثه حیدری، رضا فکرآزاد، حانیه نخبه الفقهایی، سیامک یعقوبی، احمد رضا شمشیری، مژگان پاک نژاد * صفحات 71-77
    زمینه و هدف

    پیوند آزاد لثه یکی از قابل پیش بینی ترین درمان های افزایش عرض لثه کراتینیزه می باشد. اما یکی از معایب اصلی این درمان درد در ناحیه دهنده پیوند کام در طول دوره ترمیم زخم می باشد. هدف از این تحقیق بررسی اثر لیزر کم توان بر ترمیم بالینی و درد در ناحیه دهنده پیوند در جراحی پیوند آزاد لثه بود.

    روش بررسی

    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی کنترل شده و دو سویه کور و Split mouth بر روی 12 بیمار در بخش پریودنتولوژی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه تست (تابش لیزر) و کنترل (تابش پلاسبو) تقسیم شدند. در گروه لیزر پس از انجام جراحی در ناحیه دهنده پیوند کام، تابش لیزر دیود 660 نانومتری با پارامترهای با توان 200 میلی وات و زمان تابش 32 ثانیه تابیده شد و در روزهای 1، 2، 4 و 7 ادامه یافت و در گروه کنترل به همین ترتیب لیزر به صورت خاموش استفاده شد. جهت بررسی میزان اپیتلیزاسیون از H2O2 3% و جهت بررسی ترمیم بالینی از فتوگرافی استفاده شد. جهت بررسی میزان درد تعداد مسکن مصرفی بیمار ثبت شد. همچنین حضور یا عدم حضور خونریزی نیز بررسی شد. جهت آنالیز ترمیم از تست آماری Wilcoxon، جهت آنالیز درد از تست آماری Repeated measures ANOVA و جهت آنالیز خونریزی از تست آماری McNemar استفاده شد. حد معنی دار آماری کمتر از 05/0 درنظر گرفته شد.

    یافته ها

    زخم ناحیه کام در روز 14 در گروه لیزر از لحاظ میزان اپیتلیزاسیون (02/0 P=) و ترمیم بالینی (01/0 P=) به طور معنی داری بهتر از گروه کنترل بود و در روز 21 در گروه لیزر از لحاظ میزان اپیتلیزاسیون به طور معنی داری بهتر از گروه کنترل بود (05/0 P=). با این حال دو گروه از لحاظ تعداد مسکن مصرفی و خونریزی تفاوت معنی داری را نشان ندادند (51/0 P=) و (1 P=).

    نتیجه گیری

    براساس نتایج این تحقیق و با پارامترهای به کار گرفته شده در این مطالعه استفاده از لیزر کم توان در ناحیه دهنده پیوند کام می تواند منجر به بهبود ترمیم زخم در روز در طی هفته دوم و سوم شود.

    کلیدواژگان: لیزر کم توان، ترمیم، درد
|
  • Mojgan Paknejad, Yadollah Soleimani Shayesteh, Zahra Nasr Esfahani, Nina Rezomeh, Mohadeseh Heidari, Ali Mehrfard Pages 1-7
    Background And Aims
    The increase in the number of complex implant cases has drawn the attention of researchers toward materials having bone regeneration promoting ability. Socket preservation and bone graft are recommended to minimize bone resorption. The aim of this study was to evaluate a kind of xenograft collagenic bone (osteo biol gen_oss) in socket regeneration.
    Materials And Methods
    This randomized clinical trial was performed in 12 cases (6 in test and 6 in control groups) with two hopeless teeth. After tooth extraction، in test group، graft material was put in sockets but in the control group the socket was healed naturally. Three months later، during implant placement the specimens from both sites were sent to a pathologist for histologic and histomorphometric evaluations. Data were analyzed using Mc Nemar and Wilcoxan sigh rank test (α=0. 05).
    Results
    There were no significant differences between two groups in foreign body reaction، inflammation، bone vitality and percentage of bone gain. Average percentage of residual graft in test site was 6. 73±1. 43.
    Conclusion
    Osteobiol gen_oss xenograft is an appropriate biocompatible osteoconductive material that promotes bone regeneration at 3 months following socket preservation in human extraction sockets.
    Keywords: Socket, Xenograft, Dental implant
  • Babak Amoian, Shaghayegh Noori Bayat, Zahra Molana, Ali Akbar Moghaddam Nia, Fariba Asgharpoor Pages 8-15
    Background And Aims
    Antibiotics are commonly used for controlling the growth of porphyromons gingivalis (P. g) which is one of the most important etiologic factors in the periodontal diseases. Different side effects of synthetics and chemical drugs such as increasing the drug resistancy in the human pathogens have led to study on the herbal antibacterial effect. The aim of this study was to evaluate the antibacterial effect of cinnamon on the growth of porphyromons gingivalis in chronic periodontitis patients with deep pockets.
    Materials And Methods
    In this experimental study، samples were provided from patients having pockets. After culturing the microorganism and diagnosis of P. g by gram staining and biochemical tests، cinnamon in different concentrations (10، 50، 100، 250، 500، 750 and 1500 mg/ml) with oil solvent were prepared and placed by disks in the cultures medium. Positive controls were amoxicillin، metronidazole، ciprofloxacin، amikacin and gentamycin. Oil was negative control. Then the plates were incubated for 24 hours in 37 0 C and then non-growth halos by disk diffusion method، MIC (Minimum Inhibitory Concentration) and MBC (Minimum Bactericidal Concentration) were determined. Data were analyzed using One-way ANOVA test.
    Results
    The results showed that the cinnamon at the concentration of MIC=750 mg/ml had the inhibitory effects of bacteria and at the concentration of MIC=1500 mg/ml had killing effect. However، this antibacterial effect compared with commonly used antibiotics (amoxicillin، metronidazole)، was much weaker (P<0. 001).
    Conclusion
    Cinnamon showed an antimicrobial effect on porphyromonas gingivalis in chronic periodontitis patients with deep pockets.
    Keywords: Chronic periodontitis, Porphyromonas gingivalis, Patients
  • Maryam Ghasempour, Zahra Molana, Homayon Alaghemand, Ali Beirami, Ali Bijani, Fariba Asghari, Ahmadreza Shamshiri, Ghasem Mighani Pages 16-23
    Background And Aims
    Since recurrent caries are one of the major causes of failure in resin restorations، the production of antibacterial resin composites was always under investigation. The aim of this study was to evaluate the efficacy of fissure sealants containing nanosilver particles against the Streptococcus mutans.
    Materials And Methods
    In this experimental study، the antibacterial properties of two sealants (with fluoride (Clinpro 3M) and without fluoride (Concise 3M) was investigated with 0، 0. 01، 0. 02، 0. 03، 0. 04، 0. 05% w/w after adding nano-silver using direct contact test. Sealants formed on the walls of 500ml micro tube and after curing، they left in contact with bacterial suspension. In periods of 3، 24، 48h، a 10 µl volume of liquid medium was placed in blood agar culture and after 24 h incubation at 37ºC، the number of S. mutans colony was counted by colony counter. Data were analyzed using ANOVA and T-test.
    Results
    Results reported sealants with fluoride comparing to non fluoride ones had significant effect on inhibition of S. mutans growth (P<0. 001). The direct contact test demonstrated that by increasing the amount of nano particles، the bacterial growth was significantly diminished (P<0. 001).
    Conclusion
    While sealants with fluoride demonstrated antibacterial effect، sealants with incorporation of higher weight percentage of nanosilver particles، had stronger and more significant antibacterial effect in direct contact test.
    Keywords: Fluoride, Streptococcus mutans, Fissure sealants, Nano, silver
  • Ezatollah Jalalian, Mona Sadegh, Rana Mohamadi, Reihane Aghajani, Elnaz Shafiee Pages 24-30
    Background And Aims
    The root fracture resistance of endodontically treated teeth depends on the types of posts. The aim of this study was to compare the effect of two types of bonded non-metallic posts with different elasticity modulus on the fracture resistance of endodontically treated teeth under compressive loads.
    Materials And Methods
    In this in vitro experimental study، 20 fresh extracted mandibular premolars were selected and sectioned adjacent to the CEJ and then were endodontically treated. The specimens were randomly divided into two groups (n=10). After post space preparations، the fiber RTD Light posts (R. T. D، France) and zirconia coated fiber posts (ICE light، Danville) were cemented into the root canals. Composite resin (Lumiglass R. T. D، France) cores were built up. Aluminium foil was used to mimic the PDL، and the specimens were embedded in acrylic resin and tested in a Universal Testing Machine. A compressive load was applied at a 90 degree angle until fracture at a crosshead speed of 1mm/min. Data were analyzed using one-way ANOVA and T test.
    Results
    The mean fracture resistance of R. T. D group was (1083. 11 ± 156. 74 (N)) and the mean of ICE light group was (865. 18 ± 106. 24 (N)). The highest mean fracture resistance was observed in RTD fiberglass and a statistically significant difference was observed between the two groups (P<0. 001).
    Conclusion
    FRC posts with zirconia coating due to unfavorable fractures of the teeth should be used with caution، and thus، fiber posts are preferred.
    Keywords: Post, Fracture, Resistance, Zirconia
  • Mansure Mirzaee, Esmaeel Yassini, Sima Shahabi, Nasim Chiniforoush, Naznin Zeinab Garshasbzade Pages 31-36
    Background And Aims
    Indirect composites are designed to overcome the shortcomings of direct composites such as polymerization shrinkage and low degree of conversion. But، good adhesion of resin cements to indirect composites is still difficult. This research was designed to assess the effect of different powers of Er; YAG laser compared with sandblasting. On the micro tensil bond strength of resin cement to indirect composites.
    Materials And Methods
    Specimens were prepred using dental resin composite (Gradia GC) and metallic mold (15×5×5 mm) and were cured according to the manufacturer’s instructions. 24 blocks were prepared and randomly divided into 12 groups. G1: no treatment (as control)، G 2-6: Er; YAG laser irradiation (2، 3، 4، 5، 6 Watt)، G7: sandblast. Two composite blocks were bonded to each other with Panavia F. 2. resin cement. The cylindrical sections with dimensions of 1 mm were tested in a microtensile bond strength tester device using 0. 5 mm/min speed until fracture points. Data were analyzed using 2-way ANOVA and T-test.
    Results
    Interaction between lasers irradiation and sandblast treatments were significant (P<0. 05). Thus، T-test was used for comparing laser groups. T-test showed that when using laser with energies less than 150 mJ، there was no significant difference (P>0. 05) whether samples were sandblasted or not. Samples which received 300 mJ of laser showed lower bond strength compared with no laser treatment. Other groups showed no significant difference (P>0. 05).
    Conclusion
    It seems that application of sandblast with proper variables، is a good way to improve bond strength. Laser application had no influence in improving the bond strength between the indirect composite and resin cement.
    Keywords: Indirect composite, Er, YAG laser, Bond strength
  • Zahra Jaberi Ansari, Mahdieh Danesh Monfared, Haleh Valizadeh Haghi Pages 37-43
    Background And Aims

    In this in vitro study، the long-term bond strength of a self-adhesive resin cement and conventional resin cements to human enamel and dentin was compared.

    Materials And Methods

    80 sections of intact human third molars were randomly assigned into eight groups according to the cement type [Rely X Unicem (RXU)، Rely X ARC (RXA)]، bond substrate (enamel، dentin) and the duration of water storage (24 h or 1 year). Rods of cements (0. 75×1 mm) were prepared on the top surface of specimens using Tygon tubes. The micro-shear bond strengths of specimens were measured by a micro-tensile tester. Data were analyzed using Wilcoxon signed ranks and Mann Whitney tests (α =0. 05).

    Results

    The bond strengths of RXA and RXU cements to enamel after 24h were 18. 56±4. 08 MPa and 14. 99±4. 17 MPa، and after 1 year were 19. 41±6. 24 MPa and 15. 51±6. 17 MPa، respectively. The bond strengths of RXA and RXU cements to dentin were 13. 36±4. 02 MPa and 14. 16±4. 69 MPa after 24h، and 14. 63±5. 96 MPa and 14. 08±6. 72 MPa after 1 year، respectively. Tooth substrate had significant effect only on the shear bond strength of RXA cement after 24h (P=0. 01)، while no other significant differences were found in this study (P>0. 05).

    Conclusion

    According to the results of this study، one-step self-adhesive and multi-step conventional resin cements were similarly effective in bonding to enamel and dentin after 1 year water storage.

    Keywords: Resin cement, Rely X Unicem, Bond strength
  • Saeed Nokar, Amir Azizi, Ahmad Rohanian Pages 44-50
    Background And Aims
    Nowadays، the application of all ceramic restorations are being raised، because of their physical characteristics، such as translucency and good appearance. Numerous researchers investigated the impact of surface treatments on the bond strength of zirconia ceramic with resin cements. The aim of this study was to compare the microshear bond strength of Cercon and Zirkonzahn (two kind of zirconia) ceramics، to two types of resin cements after thermocycling.
    Materials And Methods
    In this study، 24 rectangular specimens were made from each group of Cercon and Zirkonzahn ceramics. After sandblasting، these specimens were connected to 3×1 mm2 composite cylinders by two resin cements (Panavia F2 and Rely X Unicem2). After performing a thermocycling regime for 5000 cycles (5-55 ◦ C)، the microshear bond strengths were measured by a universal testing machine. The mode of failures were determined by a stereomicroscope. Data were analyzed using two-way ANOVA.
    Results
    Type of ceramics had no significant impact on the microshear bond strength (P=0. 317). The highest bond strengths in both ceramics were obtained with Reply X Unicem (P=0. 035). The predominant failure mode was adhesive between the cement and ceramic.
    Conclusion
    Type of resin cement had a significant effect on their bond strengths to zirconia ceramics.
    Keywords: Ceramic, Zirconia, Resin cements, Both strength
  • Arash Mansorian, Kiavash Dorodgar Pages 51-60
    Background And Aims
    Classification is a fundamental issue in quantitative studies of any phenomenon and has been known as a necessity for the advancement of science. Using a standard record system for diseases is critical for research purposes and also could improve the quality of medical health services. In this study، after evaluating current codding systems in oral medicine، we designed a software for systematic coding and registration of Oral and Maxillofacial diseases based on the latest update of the World Health Organization ICD-10 classification system in 2010.
    Materials And Methods
    Based on the latest WHO ICD-10 update in 2010 and by using software s as: vb. net، net framework، SQL Server and Microsoft Visual Studio، standard coding software for recording patient''s data at the department of Oral Medicine، School of Dentistry، Tehran University of Medical Sciences was designed. Data from all patients were codded by standard ICD-10 codes and registered by the software. Also an online portal for recording patient''s data which could be used nationwide was designed. By d esigning this software the process of forming and registering patient''s records، and their treatment process is facilitated. An archive of patient data was also stablished.
    Conclusion
    As a result، this software in addition to maintaining patient data، facilitate studies and research projects greatly. It’s recommended that the Iranian Ministry of Health and Medical Education as the concessioner of this software، improves codding and registration systems of oral diseases at the dental schools by developing this software.
    Keywords: Oral medicine, Software, World Health Organization
  • Pages 61-70
    Author (s):
    Background And Aims
    Dentists have usually a critical role in diagnosing oral cancer lesions in their early stages. In this study we aimed to assess the senior dental student’ and dentists’ knowledge، attitude and behaviors regarding oral cancer in Isfahan.
    Materials And Methods
    A valid and reliable self-administered questionnaire was designed to assess the current practice، knowledge and attitude of general dentists working in Isfahan-Iran and senior dental students regarding oral cancer lesions. The questionnaire was consisted of questions to assess the knowledge and attitude regarding diagnosis، risk factors and prognosis of oropharyngeal cancerous lesions. The frequencies of answers to questions in sections of practice and attitude (just for dentists) and sum score of questions in knowledge section were calculated and compared using statistical analysis regarding age، sex، duration of experience and practice setting) p ublic/private) of participants. Data were analyzed using ANOVA، chi-square، linear regression and logistic regression.
    Results
    139 questionnaires from dentists and 57 questionnaires from students were returned. The mean score of dentists’ knowledge was 5. 41 out of 13 (CI95%=5. 03-7. 79). Significant differences were observed among dentists regarding their experience (P=0. 001). Only one fifth of the dentists in our survey reported to perform oral cancer examination for all of their patients in age of 40 and above and just about 34% of dentists gained acceptable level of knowledge. Among senior dental students، the status of knowledge was better as about 58% of them gained the level of acceptance (P=0. 01).
    Conclusion
    Although dentists were willing to follow the diagnostic protocol for oral cancer، they were mostly unsatisfied with the level of their knowledge. Therefore، this study highlights the need for educational planning and training activities in general dentists with regard to the risk factors and early detection of oral cancers.
    Keywords: Sayed Mohammad Razavi, Behzad Zolfaghari, Bahareh Tahani, Mostafa Emami Doost, Mehrdad Forohande
  • Neda Moslemi, Mohadeseh Heidari, Reza Fekrazad, Hanieh Nokhbatolfoghahaie, Siamak Yaghobee, Ahmadreza Shamshiri, Mozhgan Paknejad Pages 71-77
    Background And Aims

    Free gingival graft is one of the most predictable procedures for gingival augmentation، but patient’s discomfort and pain during healing period of palatal donor site is a significant concern. The aim of this study was to evaluate the effect of 660nm low power laser on pain and healing in palatal donor sites.

    Materials And Methods

    The present split mouth randomized controlled clinical trial was performed in 12 patients at the department of periodontics of Tehran University of Medical Sciences. Patients’ allocation was done by balanced block randomization (laser group and placebo group). In laser test group (wave length: 660 nm، power: 200mW، time of irradiation: 32s) was applied immediately post-surgery and in day 1، 2، 4 and 7 after that. In the control group، laser application was done with off power mode. Evaluation of epithelialization and healing was done with H2O2 and photograph. The number of palliative pills and bleeding was recorded. Wilcoxon test was used to analyze healing during the study. Patient’s pain during study was analyzed using repeated measure ANOVA. Mc Nemar test was used to analyze bleeding. Level of statistical significance was set at 0. 05.

    Results

    Laser group showed better epithelialization (P=0. 02) and healing (P=0. 01) in day 14 after surgery and showed better epithelialization in day 21 (P=0. 05). No statistically differences were observed between laser group and control group in terms of bleeding and medication (P=0. 51)، (P=1).

    Conclusion

    According to the results of this study، the low power laser can promote palatal wound healing during the second and third week after free gingival graft procedures.

    Keywords: Low power laser, Healing, Pain