فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی رازی
سال بیستم شماره 12 (پیاپی 117، اسفند 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • زهرا خزیر، طاهره دهداری، محمود محمودی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    میزان انجام جراحی زیبایی در بین جوانان رو به افزایش است و توجه بیشتر به علل رواج آن ضرورت دارد. هدف مطالعه حاضر تعیین نگرش دانشجویان دختر نسبت به انجام جراحی زیبایی و رابطه آن با تصور از بدن در سال 1391 است.
    روش کار
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی – تحلیلی بود. روش کار به این ترتیب بود که در ابتدا 220 دانشجوی دختر ساکن خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی تهران به صورت نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند و پرسش نامه های سنجش اطلاعات دموگرافی، نگرش نسبت به جراحی زیبایی و تصور از بدن را تکمیل کردند. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار spss و آزمون های همبستگی پیرسون و آنالیز واریانس یک طرفه تحلیل شدند.
    یافته ها
    هفتاد درصد دانشجویان تمایل به تغییر ظاهر قسمت هایی از بدن خود را داشتند. شصت درصد دانشجویان ظاهر خود را با مانکن و مدل مقایسه می کردند. همچنین هفتاد و سه درصد دانشجویان احساس می کردند که بقیه افراد از نظر ظاهری جذاب تر از آن ها هستند. هفتاد و هفت درصد دانشجویان با خرید محصولات آرایشی سعی می کردند ظاهر خود را بهتر کنند. یافته ها نشان داد که بین نگرش نسبت به جراحی زیبایی و تصور از بدن رابطه معنی داری (p<0. 001) وجود دارد.
    نتیجه گیری
    طراحی مداخلات آموزشی برای تغییر نگرش مثبت دانشجویان نسبت به انجام جراحی زیبایی و کاهش تصویر بدنی منفی دانشجویان دختر ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: نگرش به جراحی زیبایی، دانشجو، تصور از بدن
  • مریم حسین زاده شیرذیلی، پریچهر پاسبخش، فردین عمیدی، زهره افسر طلا، علیقلی سبحانی صفحات 10-20
    زمینه و هدف
    مطالعات انجام شده در سال های اخیر در زمینه تمایز سلول های بنیادی به سلول های زایا نگرش دانشمندان را به مبحث باروری و ناباروری تغییر داده است. تولید داخل آزمایشگاهی سلول های زایا گام مهمی در درک بهتر نحوه تکامل سلول های زایا می باشد. با توجه به اینکه که کاربرد بالینی سلول های بنیادی رویانی به دلیل توان تومور زائی بالا و مسائل اخلاقی بسیار محدود است و محققان را با مشکلات عدیده ای روبرو می سازد، بنابراین یافتن سلول هایی با ویژگی های پرتوانی و به دست آمده از یک بافت یا اندام بالغ می تواند جایگزین مناسبی برای سلول های مذکور در تولید گامت های درون آزمایشگاهی باشد. در این تحقیق، جهت القای تمایز سلول های بنیادی به سلول های زایا از رتینوئیک اسید (RA - Retinoic Acid) استفاده شد. لذا در مطالعه حاضر سعی بر آن بود که با تمایز سلول های بنیادی مزانشیمال بافت چربی به سلول های زایا (Germ cell)، سلول بنیادی مناسبی را به عنوان جایگزین سلول های بنیادی رویانی معرفی کرد تا شاید بتوان با ادامه تحقیقات به تولید داخل آزمایشگاهی سلول های جنسی تکامل یافته تر دست یافت.
    روش کار
    پس از به دست آوردن جمعیت خالصی از سلول های بنیادی مزانشیمی برگرفته از بافت چربی (Adipose Tissue Derived Mesenchymal Stem Cells- ADMSC)، جهت ارزیابی چند توان بودن این سلول ها با استفاده از محیط تمایزی به Osteoblast و Adipocyte تمایز داده و با رنگ آمیزی Alizarin Red S و Oil red-O تمایز آن ها بررسی شد. همچنین فلوسیتومتری جهت بررسی مارکرهای سطحی سلول های بنیادی مزانشیمال حاصل از بافت چربی و مغز استخوان (بیان دو مارکر CD90، CD44 و عدم بیان مارکرهای CD45 و CD31) انجام شد. سپس این سلول ها در محیط های القایی حاوی رتینوئیک اسید (به مدت7 روز) به سلول های زایا تمایز داده شدند. سپس آنالیز فلوسایتومتری و رنگ آمیزی ایمونوفلوروسنس جهت برسی بیان مارکرهای رده سلول های زایا Mvh) و DAZL (انجام شد.
    یافته ها
    در سلول های مذکور، مثبت بودن مارکرهای سطحی سلول های بنیادی CD90 و CD44 و منفی بودن مارکر آندوتلیال (CD31) وسلول های خونی (CD45) نشان داده شده است که گویای مزانشیمی بودن این سلول ها بود. قابلیت تمایز به سلول های Osteoblast و Adipocyte با رنگ Alizarin Red S و Oil red-O نشان داده شد که بیان کننده چند توان بودن این سلول ها می باشد. پس از بررسی سلول ها با آنالیز فلوسایتومتری و ایمونوفلوروسنس مشخص شد که سلول های تیمار شده با رتینوئیک اسید، مارکرهای سلول های زایا (Mvh & DAZL) را بیان داشته اند.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر نشان داده شد که مارکرهای سلول جنسی در سلول بنیادی مزانشیمال حاصل از بافت چربی پس از اضافه کردن فاکتور تمایزی رتینوئیک اسید به محیط کشت بیان شده است.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی، ناباروری، سلول های زایا، اسید رتینوئیک
  • بابک بیک زاده، نوروز دلیرژ، رضا حبیبیان صفحات 21-29
    زمینه و هدف
    خون محیطی، منبع اصلی از مونوسیت ها برای بررسی بیولوژیکی و ایمنی شناسی می باشد، از این رو روش های جداسازی این سلول ها از اهمیت خاصی برخوردار است. این مطالعه با مقایسه چندین روش، روشی مناسب تر با کمترین آسیب و بیشترین میزان خلوص سلولی در مواردی که امکان استفاده از روش MACS (Magnetic Activated Cell Sorting) وجود ندارد ارائه می دهد.
    روش کار
    روش هایی از جمله کوت کردن فلاسک ها با کیتوزان (7)، ژلاتین (8)، پلاسما (2) و ژلاتین- پلاسما (2) می باشند که از نظر میکروسکوپی و زمان مورد نیاز برای جداسازی (مقایسه بین روش های مذکور)، شمارش سلولی (9)، زنده مانی (9)، و بیان CD14 به عنوان نشانگر مونوسیتی (10) با روش MACS (9) با استفاده از روش One-way ANOVA و آزمون Tukey مقایسه شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد که کمترین میزان شمارش سلولی مربوط به گروه شاهد و کیتوزان بوده و بیشترین مقدار مربوط به MACS و ژلاتین- پلاسما بود بر همین اساس بین روش های پلاسما، ژلاتین- پلاسما و MACS از نظر میزان زنده مانی تفاوتی مشاهده نشد و کمترین زمان لازم برای جداسازی مونوسیت ها نیز مربوط به ژلاتین- پلاسما بود. همچنین مشخص شد که بیشترین میزان بیان CD14 و خلوص مونوسیت ها مربوط به روش ژلاتین- پلاسما و MACS می باشد.
    نتیجه گیری
    از این رو می توان نتیجه گرفت که هرچند روش های ژلاتین و پلاسما هر کدام نسبت به شاهد عملکرد بهتری را در خالص سازی مونوسیت ها نشان می دهند اما پوشش دادن ژلاتین با پلاسما درصد خلوص بالاتری نسبت به بقیه روش ها داشته و در مقایسه با MACS، می تواند روشی مناسب در کنار آن باشد.
    کلیدواژگان: مونوسیت، کیتوزان، ژلاتین، پلاسما، ژلاتین، پلاسما، _ MACS
  • بختیار ترتیبیان، فخرالدین یعقوب نژاد، ناصح عبدالله زاده صفحات 30-39
    زمینه و هدف
    فعالیت بدنی از جمله عوامل موثر بر عملکرد ریوی و کیفیت خواب می باشد. اما در مورد اینکه تا چه اندازه ای تغییردر پارامتر های تنفسی ناشی از ورزش با کیفیت خواب ارتباط دارند، اطلاعات دقیقی دردسترس نیست. هدف از تحقیق حاضر، مقایسه شاخص های تنفسی و کیفیت خواب درمردان فعال و غیرفعال و ارتباط کیفیت خواب با شاخص های تنفسی بود.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی می باشد. سی مرد جوان سالم در دو گروه فعال (15 N=) وغیرفعال (15 N=) با دامنه سنی 20-24 سال، داوطلب شرکت در پژوهش شدند. پارامتر های تنفسی FEV1 (forced expiratory volume in 1second)، %FEV1، MVV (maximum voluntary ventilation)، VC (vital capacity)، FVC (forced vital capacity)، MEF25% و MEF75% (maximum forced flow rates at 25and 75% of expired FVC) با دستگاه اسپیرومتری اندازه گیری شد و از پرسش نامه PSQI (Pittsburg Sleep Quality Index) برای اندازه گیری کیفیت خواب استفاده گردید. داده های تحقیق با آزمون های آماری t مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون خطی چندگانه تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    مقادیر پارامتر های FVC (023/0 p=)، VC (002/0 p=)، MVV (001/0 p=)، FEV1 (001/0 p=)، % FEV1 (031/0 p=)، MEF25% (026/0 p=) و MEF75% (042/0 p=) تحت تاثیر فعالیت بدنی در گروه فعال نسبت به گروه غیرفعال افزایش معنی داری نشان داد. امتیاز شاخص کیفیت خواب در گروه فعال به طور معنی داری پایین تر بود (002/0 p=). درگروه فعال به ازای افزایش در هر واحد (لیتر) از مقادیر FEV1، MVV، VC، FVC و MEF75% به ترتیب برابر217/0، 127/0، 370/0، 386/0 و194/0 کاهش درهر واحد از امتیاز کیفیت خواب مشاهده شد) 05/0< p).
    نتیجه گیری
    فعالیت بدنی اثر مطلوبی بر افزایش سطوح عملکردی برخی از حجم ها و ظرفیت های ریوی و درنتیجه بهبود کیفیت خواب دارد. با وجود این تجزیه وتحلیل های همبسته ارتباط غیرمعنی داری را بین پارمترهای تنفسی و امتیاز کیفیت خواب نشان می دهد.
    کلیدواژگان: حجم های ریوی، خواب، فعالیت بدنی
  • عباسعلی گائینی، اکبر چمنی، محمدرضا کردی، آزیتا مشهدی ابوالقاسم صفحات 40-48
    زمینه و هدف
    بازی فوتبال در زمین های کوچک به لحاظ ماهیت عملی این ورزش، باعث بروز تغییراتی در دستگاه ایمنی می شود. هدف این پژوهش بررسی تاثیر بازی در زمین های کوچک بر مقدار IL-18 و میزان نوتروفیل های فوتبالیست های جوان بود.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک پژوهش نیمه تجربی است. از 24 فوتبالیست 18 - 15 ساله ی شرکت کننده در این پژوهش 16 بازیکن در قالب گروه های تجربی متشکل از دو تیم چهار نفره با میانگین و انحراف معیار سنی: 88/0±13/16 سال، قد: 66/6±167 سانتی متر، وزن: 34/7±70/58 کیلوگرم و شاخص توده بدنی: 79/1±96/20 و چهار تیم دو نفره با میانگین و انحراف معیار سنی: 48/0±80/16 سال، قد: 73/5±167 سانتی متر، وزن: 98/5±16/55 کیلوگرم و شاخص توده بدنی: 93/1±78/19 به ترتیب در زمین هایی به ابعاد 20×25 و 28×35 متر به بازی فوتبال پرداختند. هشت بازیکن با میانگین و انحراف معیار سنی: 07/1±18/16سال، قد:75/6±171 سانتی متر، وزن: 21/8±86/58 کیلوگرم و شاخص توده بدنی: 14/2±03/20 به عنوان گروه کنترل هیچ گونه فعالیتی انجام ندادند. بلافاصله قبل و بعد از فعالیت ورزشی، میزان IL-18 و نوتروفیل افراد سنجش و یافته ها با استفاده از آزمون آماری تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی شفه با نرم افزار 16 SPSS در سطح معنی داری 05/0 p< بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد مقدار IL – 18 در گروه های تجربی افزایش معنا داری پیدا کرد که بیشترین میزان در گروه های دو در مقابل دو قابل مشاهده بود اما نوتروفیل ها هیچ گونه تغییر معنا داری را نشان ندادند.
    نتیجه گیری
    با احتیاط می توان گفت بازی در زمین های کوچک در جوانان فوتبالیست باعث افزایش معنا دار مقدار IL-18 شده و بر میزان نوتروفیل های خون این افراد تاثیر معنا داری ندارد.
    کلیدواژگان: بازی در زمین های کوچک، فوتبالیست های جوان، نوتروفیل، IL، 18
  • زاهده رحیملوی مرجانی، حمیرا حاتمی، علیرضا علی همتی صفحات 49-58
    زمینه و هدف
    مو لتیپلاسکلروزیس (Multiple Sclerosis-MS) ازدسته بیماری های خودایمن مزمن سیستم عصبی مرکزی با اتیولوژی ناشناخته است. نیتریک اکساید Nitric Oxide-NO)) به عنوان یک رادیکال آزاد اثرات متناقضی در سیستم عصبی مرکزی و بیماری MS دارد. نیتریک اکساید یکی ازعوامل مخرب سیستم ایمنی و یک فاکتور در تخریب میلین است. از طرفی ارتباط متقابلی بین NO و حافظه وجود دارد. در این مطالعه اثرات تحریک سیستم NO بر حافظه موش های مبتلا به MS بررسی شد.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی 35 سر موش های صحرائی نر پس از بیهوشی و کانول گذاری درناحیه CA1 هیپوکمپ، به پنج گروه زیر تقسیم شد ند: گروه کنترل، گروه دریافت کننده سالین، گروه MS دریافت کننده اتیدیوم بروماید (EB) (3 میکرولیتر به ازای هر موش EB)، گروه در یافت کننده) 1/15 میکرولیتر به ازای هر موش) L- Arginine (پیش ساز نیتریک اکساید)، گروه MS دریافت کننده (3 میکرولیتر به ازای هر موش) EB + (1/15 میکرولیتر به ازای هر موش) L-Arginine، سنجش حافظه فضایی توسط ماز آبی موریس به انجام رسید. تجزیه و تحلیل داده ها با روش تحلیل واریانس یک طرفه انجام شد.
    یافته ها
    تجویز EB به عنوان القا کننده بیماری MS سبب تخریب حافظه فضایی شد. تجویز L- Arginine علاوه بر افزایش میزان یادگیری و حافظه در موش های سالم باعث بهبود حافظه فضایی در موش های مبتلا به MS گردید.
    نتیجه گیری
    در موش های مبتلا به MS، L-Arginine باعث بهبود حافظه فضایی گردید. به نظر می رسد NO با فعال کردن مسیر های پیامبر داخل سلولی باعث بهبود حافظه فضایی کاهش یافته طی بیماری MS می گردد.
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، نیتریک اکساید، حافظه فضایی
  • فاطمه ناظمیان، غزال جواد موسوی، مسیح نقیبی، اسحاق هاشمی، سعیده مهربان صفحات 59-65
    زمینه و هدف
    آدیپونکتین سرمی به عنوان یک نشانگر احتمالی بیماری عروق کرونر و حوادث قلبی عروقی در جمعیت عمومی مطرح است. سطح این پروتئین در نارسایی کلیه به طور قابل توجهی افزایش می یابد اما نقش کلیه ها در حذف آدیپونکتین ناشناخته است.هدف این مطالعه مقایسه سطح سرمی آدیپونکتین قبل و بعد از پیوند کلیه و ارتباط آن با وضعیت عملکرد کلیه بعد از پیوند کلیه می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی تعداد 40 نفربیمار نارسایی مزمن کلیه (End stage renal disease) که کاندید پیوند بودند و 40 نفر سالم در گروه شاهد که از لحاظ سن و جنس با افراد بیمار همسان بودند. وغلظت سرمی آدیپونکتین به روش الایزا یک روز قبل از پیوند کلیه (روز پس از دیالیز) و 14 روز بعد از پیوند کلیه با عملکرد پایدار کلیه اندازه گیری می شود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمونهای کای دو، t مستقل و وابسته و ضریب همبستگی پیرسون یا معادل آنها و نرم افزار SPSS ورژن 16 انجام شد.
    یافته ها
    بین تغییرات GFR و تغییرات HDL با تغییرات آدیبونکتین رابطه معناداری وجود داشت. سطح کراتینین (p=0.001) و LDL سرم (p=0.005) قبل از پیوند در دو گروه تفاوت معنی داری داشت. سطح کراتینین (p=0.001) و HDL سرم (p=0.018) بعد از پیوند در دو گروه تفاوت معنی داری داشت. بین سرعت فیلتراسیون گلومرولی (Glomerular filtration rate)، کراتینین و HDL قبل و بعد از پیوند تفاوت معنی داری با یکدیگر داشت. سطح آدیپونکتین در بیماران ESRD قبل از پیوند در مقایسه با گروه کنترل بالاتر می بود. همچنین سطح آدیپونکتین در همین گروه بعد از پیوند در مقایسه با گروه کنترل بالاتر بود. در مقایسه قبل و بعد از پیوند موفقیت آمیز کلیه، سطح آدیپونکتین بعد از پیوند، پایین تر بود اما همچنان نسبت به گروه شاهد بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    عملکرد کلیه به عنوان یک فاکتور موثر در کلیرانس آدیپونکتین مطرح می باشد.
    کلیدواژگان: پیوند کلیه، سطح سرمی آدیپونکتین، کراتینین، بیماری عروق کرونر
  • نوا یدالله پور، شیرین تجلی، محمدجعفر شاطرزاده یزدی، نسترن مجدی نسب، محمد مهرآور * صفحات 66-75
    زمینه و هدف

    یکی از ناتوان کننده ترین علائم بیماری مالتیپل اسکلروزیس اختلال در کنترل تعادل می باشد. اختلال در کنترل وضعیت و تعادل در بیماری مالتیپل اسکلروزیس ممکن است نتیجه اختلال در سطوح مختلف سیستم حسی – حرکتی باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی هماهنگی های وضعیتی پیش بینانه جهت حفظ تعادل هنگام اعمال اغتشاش ارادی در زنان مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس بود.

    روش کار

    این مطالعه موردی-شاهدی بر روی 12 بیمار مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس که به روش ساده و 12 فرد سالم (گروه کنترل) که به روش جور کردن و از طریق همتاسازی با بیماران انتخاب شدند، انجام شد. با استفاده از دستگاه الکترومیوگرافی فعالیت الکتریکی 6 عضله اندام تحتانی و تنه حین تکلیف رها کردن وزنه آویزان شده در خلف ثبت شد. زمان وارد عمل شدن عضلات (تاخیر عضلانی) و شدت فعالیت پیش بینانه عضلات محاسبه و با استفاده از آزمون تی مستقل بین دو گروه مقایسه شد.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان دهنده اختلال در هماهنگی های وضعیتی پیش بینانه در زنان مبتلا به مالتیپل اسکروزیس به صورت شدت فعالیت پیش بینانه کمتر و تاخیر بیشتر نسبت به گروه کنترل بود.

    نتیجه گیری

    بنا بر یافته های این مطالعه می توان نتیجه گرفت که کنترل وضعیت پیش خوراند در زنان مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس دچار اختلال می باشد. این نتایج باید در برنامه های توانبخشی و آموزش حفظ تعادل بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، هماهنگی های وضعیتی پیش بینانه، اغتشاش ارادی، تعادل، الکترومیوگرافی
  • فرزانه اشرفی نیا، لیلا جانانی، راضیه خواجه کاظمی، مریم دستورپور صفحات 76-84
    زمینه و هدف
    آگاهی، نگرش و باورهای هر قومیت در ارتقاء سلامت و پیشگیری از بیماری ها موثر می باشد؛ بر پایه مطالعات مختلف ترس ممکن است وسیله موثری در جهت تغییر رفتار باشد و به نظر می رسد ترس از ایدز متناسب با سطح آگاهی و نگرش افراد در پیشگیری از عفونت اچ آی وی/ ایدز تاثیر داشته باشد. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی رابطه ترس از ایدز با آگاهی و نگرش زنان سنین باروری نسبت به بیماری ایدز بوده است.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی بر روی 260 نفر از زنان سنین باروری مراجعه کننده به کلینیک زنان و زایمان بعثت شهر کرمان به مدت 6 ماه طی نمونه گیری دردسترس و به صورت مصاحبه ای انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها شامل یک چک لیست اطلاعات دموگرافیک و دو پرسش نامه سنجش آگاهی و نگرش و ترس از ایدز بود که روایی و پایایی آن در این مطالعه مورد تایید قرار گرفت. داده ها با استفاده از آمار توصیفی مانند میانگین، انحراف معیار و آزمون کای دو و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاکی از این بود که اغلب زنان از سطح آگاهی متوسط (2/55%)، نگرش مثبت نسبت به راه های انتقال و پیشگیری از ایدز (8/95%) و شدت ترس از ایدز متوسطی برخوردار بودند (5/57%). بین آگاهی، نگرش و سطح تحصیلات زنان با ترس از ایدز ارتباط آماری معنی داری مشاهده نشد، اما بین وضعیت اشتغال زنان با ترس از مواجهه با ویروس اچ آی وی ارتباط معنی داری نشان داده شد.
    نتیجه گیری
    از آنجا که بر پایه تحلیل نتایج مطالعه حاضر سطح مطلوبی از آگاهی نسبت به ایدز و ارتباط معناداری بین نمره آگاهی، نگرش و ترس از ایدز گزارش نشد؛ به نظر می رسد که لزوم افزایش سطح آگاهی و آموزش هر چه بیشتر و صحیح تر زنان سنین باروری و به دنبال آن تغییر رفتار متناسب افراد در جهت پیشگیری از بیماری ایدز مورد توجه قرار گیرد. در ضمن فراهم آوردن اطلاعات دقیق تری در زمینه ترس از ابتلا به ایدز و ارتباط آن با سطح آگاهی و نگرش افراد لزوم انجام مطالعات مداخله ای و تحقیقات گسترده تری را می طلبد.
    کلیدواژگان: ترس از ایدز، آگاهی، نگرش، زنان سنین باروری
|
  • Zahra Khazir, Tahereh Dehdari, Mahmood Mahmoodi Pages 1-9
    Background
    The rate of cosmetic surgery among young people is increasing and more attention to reasons of its high prevalence is essential. This study aimed to determine the attitude toward cosmetic surgery and its relationship with body image among female college students in 2012.
    Methods
    This study was a descriptive-analytical type. Two hundred twenty female college students، who were residents in the dormitories of Tehran University of Medical Sciences، were selected by multi-stage sampling method and filled out demographic، attitude toward cosmetic surgery and body image questionnaires. The data collected were analyzed by SPSS software and the Pearson correlation and One-Way ANOVA tests.
    Results
    The results showed that seventy percent of students were willing to change the appearance of different parts of their bodies. Sixty percent would compare themselves with the mannequins and models. Also seventy three percent of the subjects felt that other people are more attractive appearance and seventy seven percent tried to buy cosmetics for improving their appearance. The results showed that there is significant relationship between attitudes toward cosmetic surgery and body image of participants (p<0. 0001).
    Conclusions
    Designing educational interventions with the aim of changing the positive attitude toward cosmetic surgery and decreasing the negative body image of college female students is essential.
    Keywords: Attitude toward cosmetic surgery, College students, Body image
  • Maryam Hosseinzadeh Shirzeyli, Parichehr Pasbakhsh, Fardin Amidi, Zohre Afsartala, Aligholi Sobhani Pages 10-20
    Background
    Recent publications regarding the differentiation of stem cells to germ cells have motivated researchers to make new approaches in infertility. In vitro production of germ cells improves the understanding of differentiation process of male and female germ cells. Since using embryonic stem cells for this purpose has been associated with tumorogenesis and ethical criticisms، the mentioned cells were suggested to be replaced with some adult multipotent stem cells. In this study، we used Retinoic acid to induce the differentiation of stem cells into germ cells. To find appropriate non invasive source replacement for embryonic stem cells in this study; we evaluated differential potentials of Adipocyte Derived Mesenchymal Stem Cells (ADMSCs) to germ like cells.
    Methods
    To find the differentiation capabilitypurified ADMSCs were obtained and differentiated to osteoblasts and adipocytes by using appropriate culture medium (Alizarin Red S and Oil red-O). Superficial markers for mesenchymal stem cells (expression of CD90 and CD44 and non-expression of CD45 and CD31) were investigated by flow cytometry to confirm mesenchymal lineage production. The cells were differentiated to germ cells in mediums containing Retinoic acid for 7 days. To evaluate germ cells characteristic markers (Mvh and Dazl) flow cytometry and imunoflorescence were used.
    Results
    Presence of stem cell superficial markers (CD90 and CD44) and absence of endothelial and blood cell markers (CD31 and CD45) were confirmative for the mesenchymal origin of these cells. The cells were able to differentiate into osteoblast and adipocyte cells. This fact was representative for the multipotential entity of the examined cells. After treating the cells with Retinoic acid، flow cytometry and imunoflorescence results showed remarkable expression of germ cells characteristic markers (Mvh and Dazl).
    Conclusions
    By this study، it was found that germ cell markers were expressed in ADMSCs after adding exogenous Retinoic acid into culture medium.
    Keywords: Mesenchymal stem cells, Infertility, Germ cells, Retinoic acid
  • Babak Beikzadeh, Nowruz Delirezh, Reza Habibian Pages 21-29
    Background
    Peripheral blood is the main source of monocytes to investigate immunology and biology properties. Therefore، isolation methods of these cells are important. In this study، several methods were compared، while the MACS (Magnetic Activated Cell Sorting) technique cannot be used، we offer the most appropriate method with lowest cellular damage and highest purity.
    Methods
    methods such as coated flask with Chitosan (7)، gelatin (8)، plasma (2)، gelatin-plasma (2) were compared with MACS (9)، From the microscopic views and time of required isolating monocytes (Comparison between the mentioned methods)، cell count (9)، cell viability (9)، the expression of CD14 as a monocyte marker (10) were compared with MACS (9) by using One-way ANOVA and Tukey test.
    Results
    The findings indicated that lowest cell count was belonged to controlling group and Chitosan، the highest numbers refer to gelatin-plasma and MACS. Moreover، the highest monocytes CD14 expression was observed in gelatin- plasma and MACS method.
    Conclusions
    Hence it can be concluded that each gelatin and plasma methods were better than the control group in the isolation of monocytes. But covering gelatin with plasma has higher purity than other methods to compare with MACS; it can be a good method beside that.
    Keywords: Monocytes, Chitosan, Gelatin, Plasma, Gelatin, Plasma, MACS
  • Bakhtyar Tartibian, Fakhreddin Yaghoob Nezhad, Naseh Abdollah Zadeh Pages 30-39
    Background
    Physical activity is an effective factor in pulmonary functions and sleep quality. However information on the rate of changes in exercise-induced respiratory parameters associated with sleep quality is not available. The aim of this study was to compare the parameters of the sleep quality and respiratory function in active and none active men.
    Methods
    The present study is a semi-experimental. Thirty healthy young men with an age range of 20-24 years were enrolled in this study. Then the participants were randomly assigned to either an active (N=15) or none active (N=15) groups. Respiratory parameters including FEV1 (forced expiratory volume in 1second (%، FEV1، MVV (maximum voluntary ventilation VC (vital capacity)، FVC) forced vital capacity)، MEF25% and MEF75%) maximum forced flow rates at 25and 75% of expired FVC) were measured by spirometer. Pittsburg Sleep Quality Index questionnaire (PSQI) was used to evaluate sleep quality. The research data were analyzed using the independent t test، Pearson’s correlation coefficient and Multiple Linear Regression.
    Results
    The active group showed significant increased in FVC (p=0. 023)، VC (p=0. 002)، MVV (p=0. 001)، FEV1 (p=0. 001)، %FEV1 (p=0. 031)، MEF25% (p=0. 026)، EF75% (p=0. 042) when compared with the none active group. Score of Sleep Quality Index was significantly lower in the active group (p= 0. 002). In the active group with regarding to increasing in per unit of، FEV1، MVV، VC، FVC and MEF75 % respectively equal to 0. 217، 0. 127، 0. 370، 0. 386 and 0. 194 a reduction in per unit score of sleep quality was observed (p>0. 05).
    Conclusions
    The results of this study show the beneficial effect of physical activity by increasing pulmonary volumes and capacities and as a result improving sleep quality. However، correlation analyses show no significant relationship between respiratory parameters and score of sleep quality.
    Keywords: Pulmonary volume, Sleep, Physical activity
  • Abbasali Gaeini, Akbar Chamani, Mohammad Reza Kordi, Azita Abolqasemi Pages 40-48
    Background
    Playing soccer in Small Sided Games (SSG) changes the immune system. The present study was aimed at investigating the effect of SSG on the youth soccer players IL – 18 and neutrophils.
    Methods
    Study was a semi-experimental type. To do so، from 24 soccer players aging between 15 to18 years that participated in this research،16 male soccer players were assigned into experimental groups (which included two teams with 4 members in each team، with mean and standard deviation، age: 16. 13±0. 88; height: 167±6. 66 Centimeters; weight: 58. 70 ±7. 34 Kilograms، and BMI: 20. 96±1. 79 who played in fields with the dimensions of 25×20 and 35×28. 8 meters respectively. Eight players (with mean and standard deviation، age: 16. 18±1. 07; height: 171±6. 75 Centimeters; weight: 58. 86 ± 8. 21 Kilograms، and BMI: 20. 03±2. 14) were used as control group who did not play. The number of neutrophils and the level of IL – 18 were measured immediately before and after exercise. The collected data were analyzed through ANOVA and Scheffe follow-up test in the significant level of p<0. 05 by using SPSS 16.
    Results
    The results indicated that the level of IL-18 increased significantly in experimental groups and the highest amount was observed in the 2 vs. 2 groups، yet the number of neutrophils showed no significant changes.
    Conclusions
    It might be concluded that SSG in youth soccer players may cause significant increase in the level of IL-18، yet not in the number of neutrophils.
    Keywords: Small sided games, Youth soccer players, Neutrophils, IL, 18
  • Zahedeh Rahimluy Marjani, Homeira Hatami, Ali Reza Alihemmati Pages 49-58
    Background
    Multiple sclerosis (MS (is one of the chronic autoimmune diseases of the central nervous system with unknown etiology. Nitric oxide (NO) as a free radical has contradictory effect on the central nervous system and on MS disease. Nitric oxide is one of the distractive factors of the immune system and is a factor in the destruction of myelin. On the other hand، there is an interaction between NO and memory. In this study، the effects of stimulation and suppression of the NO system have been investigated on the memory of MS.
    Methods
    In this experimental 35 male rats were anesthetized and a cannula was placed in the hippocampus CA1 region، later were divided into five groups، including: control، sham، Ethidium Bromide (EB) (3 μL / rat)، L-Arginine (15/1 μg / rat and)، EB (3 μL / rat) + L-Arginine (15/1 μg / rat and). The Morris water maze was used for studying the spatial memory. Data analysis was performed by using one way ANOVA.
    Results
    Administration of EB as the inducer of MS disease caused the impairment of spatial memory، L-Arginine improved spatial learning and memory in healthy rats، L-Arginine improves spatial memory in rats with MS.
    Conclusions
    In MS rats، L-Arginine improved the spatial memory. It seems that NO by activating intracellular secondary messenger pathways improves the declined spatial memory during MS disease.
    Keywords: Multiple sclerosis, Nitric oxide, Spatial memory
  • Fatemeh Nazemian, Ghazal Javad Moosavi, Masih Naghibi, Isaac Hashemy, Saeideh Mehraban Pages 59-65
    Background
    Serum adiponectin has been proposed to have role in coronary disease and cardiovascular events in general population. Concentration of this protein increases in renal insufficiency but the role of kidney in adiponectin elimination is undetermined. The aim of this study WAS to compare the concentration of serum adiponectin before and after kidney transplantation and its association with renal function after transplant.
    Methods
    In this cross sectional study، we enrolled candidates with End Stage Renal Disease (ESRD) along with 40 healthy persons for control group. These groups were matched for both age and gender. Concentration of adiponectin was measured with Elisa one day before kidney transplantation (after dialysis) and 14 days after kidney transplantation with stable kidney function.
    Results
    There was a positive relation between GFR and HDL with adiponectin changes. There was a positive relation between creatinine (p=0. 001) and LDL (p= 0. 005) distribution between two groups after transplantation. There was a positive relation between GFR، creatinine (p= 0. 001) and HDL (p= 0. 018) before and after transplantation. Concentration of adiponectin in ESRD patients was higher than among healthy controls. After transplantation concentration of adiponectin was higher than healthy controls. Comparison of before and after transplantation، concentration of adiponectin was lower after transplantation but was higher than controls.
    Conclusions
    Kidney function is proposed to be an effective factor in adiponectin concentration.
    Keywords: Kidney transplantation, Concentration of serum adiponectin, Creatinine, Coronary disease
  • Nava Yadollahpour, Shirin Tajali, Mohammad Jafar Shaterzadeh Yazdi, Nastaran Majdinasab, Mohammad Mehravar Pages 66-75
    Background

    Impairment of balance control is one of the most disabling symptoms in Multiple Sclerosis (MS). It is known that، in the presence of a predictable postural perturbation، the Central Nervous System (CNS) utilizes Anticipatory Postural Adjustments (APAs) to maintain balance while standing. The main purpose of the current study was to investigate the APAs during self-induced postural perturbation in patients with MS.

    Methods

    In this case-control study 12 MS female patients selected by simple sampling were studied with 12 control individuals. Female patients with MS and healthy control subjects performed a backward load release task while standing. Electrical activity of six leg and trunk muscles on the non-dominant side of the body was recorded. The magnitudes and latency of anticipatory muscle activity was calculated and compared between the two study groups. Independent-samples t-test was used for statistical analysis.

    Results

    The results revealed significant APAs deficits in the MS patients reflecting higher latency and reduced magnitude of anticipatory muscle activity.

    Conclusions

    Hence، it can be concluded that there is an impairment of feed-forward postural control in MS. These results should be considered in the rehabilitation programs for balance training of patients with MS.

    Keywords: Multiple sclerosis, Anticipatory postural adjustments, Self, induced postural perturbation, Balance, Electromyography
  • Farzaneh Ashrafinia, Leila Janani, Razieh Khajeh Kazemi, Maryam Dastoorpour Pages 76-84
    Background
    Knowledge، attitudes and beliefes of every ethnicity in health promotion and disease prevention is effective. Based on various studies، the fear may be effective in the change of behavior. It seems، fear of AIDS according to the knowledge and attitude is effective in preventing HIV infection. So the aim of this study was to investigate the relationship between fear of AIDS، knowledge and attitudes towards AIDS in women of childbearing age.
    Methods
    This cross- sectional study was conducted on 260 women of childbearing age and Subjects were selected with Convenience Sampling within 6 months to Besat Clinic of Obstetrics and Gynecology. Data were collected using a demographic information check list and two questionnaires to assess knowledge، attitudes and fear of aids through several interview and its validity and reliability was confirmed in this study. Data were analyzed using descriptive statistic such as mean، standard deviation، also with chi square test and pearson’s coefficient.
    Result
    findings of the study indicated that most women have moderate awareness (55. 2%)، positive attitudes (95/8 %) and moderate intensity of fear of AIDS (57. 5%). Between Knowledge، attitudes and level of education was not any statistical significance but in women’s employment status with the fear of exposure to HIV infection، a significant correlation was observed.
    Conclusions
    Since the study was first conducted among the following vulnerable groups of people، the results provided useful information on Fear of AIDS in this group and also it suggests that it may necessarily need more extensive research on the subject for a closer look at the relationship between awareness، attitudes correction and subsequently the change in their behavior in order to provid AIDS prevention.
    Keywords: Fear of AIDS, Knowledge, Attitudes, Childbearing age women