فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال هفتاد و دوم شماره 2 (پیاپی 158، اردیبهشت 1393)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال هفتاد و دوم شماره 2 (پیاپی 158، اردیبهشت 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید محمدحسین نوری موگهی، تهمینه مختاری، آمنه امیدی، نسرین تک زارع صفحات 65-71
    زمینه و هدف
    با توجه به نقش مهم نیتریک اکساید (NO) در فرایندهای بیولوژیک سلول و بافت های بدن از جمله سیستم گوارش، نیتریک اکساید به عنوان یک مولکول پیام بر نقش مهمی در وقایع فیزیولوژیکی و پاتولوژیکی در ناحیه معدی- روده ای دارد. مطالعه حاضر به منظور بررسی تغییرات سلول های حاشیه ای معده در موش صحرایی باردار پس از تجویز L-NG-Nitroarginine Methyl Ester (L-NAME) به عنوان مهارکننده سنتز نیتریک اکساید انجام گرفته است.
    روش بررسی
    24 سر موش صحرایی ماده با وزن متوسط250-200 گرم و سن متوسط هشت هفته مورد استفاده قرار گرفتند، پس از جفت گیری و مشاهده پلاک واژینال، این مرحله به عنوان روز صفر حاملگی در نظر گرفته شد. سپس موش ها به سه گروه هشت تایی تقسیم شدند. به غیر از گروه کنترل، بقیه گروه ها به ترتیب ml/kg 2 نرمال سالین و ml/kg L-NAME 20 را به صورت تزریق داخل صفاقی، در روزهای سوم، چهارم و پنجم حاملگی دریافت کردند. در روز 18 بارداری، موش ها کشته شده و معده موش ها خارج و در فرمالین 10 درصد قرار داده شد. پس از رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین (H&E)، تغییرات کمی با نرم افزار استریولوژی Image Tools III و تغییرات کیفی با میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرارگرفت.
    یافته ها
    داده ها نشان داد که تعداد (با میانگین 32/4±3/61) و قطر سلول های حاشیه ای معده موش های گروه دریافت کننده L-NAME (با میانگین قطر μm18/1±12/16) در مقایسه با گروه نرمال سالین و کنترل از لحاظ آماری تفاوت معنا دار داشت (05/0P≤).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که L-NAME با تاثیر بر سنتز NO در مرحله ی بارداری باعث کاهش تعداد و افزایش اندازه سلول های حاشیه ای معده می شود و اثرات مخربی بر ساختار سلول های حاشیه ای معده دارد.
    کلیدواژگان: نیتریک اکساید، L، NAME، سلول های حاشیه ای معده، بارداری، موش صحرایی
  • محمد مهدی سلطان دلال*، سلین تلفیان، مسعود حاجیا، عنایت کلانتر، علیرضا دولت یار دهخوارقانی، عباس رحیمی فروشانی، قمرتاج خان بابایی، ماندانا مبرهن، مرجان فرزامی صفحات 72-78
    زمینه و هدف
    کمپلکس بورخولدریا سپاسیه یکی از عوامل مهم عفونت های جدی در بیماران مبتلا به فیبروز سیستیک است. هدف از این مطالعه، ژنوتایپینگ گونه های بورخولدریا سپاسیه در بیماران سیستیک فیبروزیس به روش Pulsed-Field Gel Electrophoresis (PFGE) و نسبت تنوع گونه های کمپلکس بورخولدریا سپاسیه جدا شده از نمونه های بالینی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، طی 12 ماه در سال 91-1390، 100 نمونه ترشحات ریوی از بیماران سیستیک فیبروزیس مراجعه کننده به بیمارستان مسیح دانشوری جمع آوری شد. پس از تلقیح نمونه ها بر روی محیط کشت Burkholderia Cepacia Selective Agar (BCSA) و انکوباسیون، کلنی های مشکوک جدا و با استفاده از تست های بیوشیمیایی و فنوتیپی شناسایی شدند. به منظور تایید بیش تر با روش لیز قلیایی، DNA باکتری استخراج و با Polymerase Chain Reaction (PCR) و بررسی ژن recA انجام شد. به منظور شناسایی پلی مورفیسم و تنوع تایپی سویه های جدا شده بورخولدریا سپاسیه از الکتروفورز ضربان متناوب (PFGE) با استفاده از آنزیم با طیف اثر محدود (XbaI و SpeI) نیز استفاده شد.
    یافته ها
    از 100 نمونه مورد بررسی، پنج ایزوله به عنوان بورخولدریا سپاسیه شناسایی گردید. اطلاعات به دست آمده در الکتروفورز محصولات PCR و مقایسه باندهای ایجاد شده در نمونه های بیماران با سوش استاندارد ATCC 25416 بورخولدریا سپاسیه و مقایسه و آنالیز باندهای PFGE با سایز مارکر باکتری Salmonella choleraesuis سروتایپ Braenderup سویهH9812، یکسان بود.
    نتیجه گیری
    وجود الگوی پالس تایپ مشابه در طول مطالعه موید این فرضیه است که عامل شناسایی شده در این مطالعه از یک منبع منتشر شده باشد. بنابراین فرضیه انتقال ارگانیسم فرد به فرد رد و ضرورت دارد که در مطالعات بعدی از منابع محیطی نمونه برداری شود.
    کلیدواژگان: بورخولدریا سپاسیه، سیستیک فیبروزیس، الکتروفورز ضربان متناوب
  • غلامرضا پوریعقوب، رامین مهرداد، سوسن صالح پور، مهران شهریاری صفحات 79-86
    زمینه و هدف
    در ایران سرطان سومین عامل مرگ است. در حدود 10-5% تمام سرطان های انسان ناشی از مواجهه شغلی با عوامل مولد سرطان یا کارسینوژن ها باشد. مزوتلیوماهای بدخیم صفاق و پلور را پاتوگنومونیک مواجهه با رشته های آزبستوز می دانند. عواملی غیر از آزبستوز ممکن است سبب مزوتلیوم بدخیم شوند. جهت تعیین میزان رابطه علیتی مواجهه با آزبستوز و بروز مزوتلیوما در ایران به ویژه در موارد مواجهات شغلی نیاز به بررسی سابقه مواجهه با آزبستوز در بیماران مبتلا به مزوتلیوما وجود دارد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی نخست داده های مربوط به بیماران مزوتلیومایی ثبت شده در طی سال های 1385 تا 1389 در اداره سرطان وزارت بهداشت دریافت شد و اطلاعات سن، جنس، استان محل تولد و ارگان مبتلا از آن استخراج گردید. از کل 272 نفر ثبت شده برای 154 نفر شماره تلفن ثبت شده بود و در نهایت موفق به مصاحبه با 60 خانواده شدیم. بر اساس پرسش نامه ای که طراحی نمودیم سوابق شغلی، محل سکونت و مصرف سیگار بیماران را اخذ نمودیم. آنالیز فراوانی متغیرها یک بار در 272 بیمار ثبت شده اداره سرطان و یک بار در 60 بیمار مصاحبه شده انجام گرفت و مقایسه گردید.
    یافته ها
    توزیع فراوانی سنی، جنسی، استان محل تولد و سکونت و عضو درگیر بیماران در داده های اداره سرطان و بیماران مصاحبه شده مشابه بود. در بیماران مصاحبه شده فراوانی بیماران سیگاری 28% و مواجهه با آزبستوز 63% بود. توزیع فراوانی شغلی بیماران مصاحبه شده به ترتیب، مشاغل ساختمانی20%، کارکنان شرکت نفت 3/13% و رانندگان 7/6% بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه ما تاییدکننده رابطه مواجهه با آزبستوز و بروز مزوتلیوما در ایران مطابق با سایر پژوهش ها در کشورهای دیگر است. بنابراین لازم است مصرف آزبستوز در ایران مانند 20 کشور دیگر دنیا ممنوع اعلام شود.
    کلیدواژگان: آزبستوز، مزوتلیومای بدخیم، مواجهه شغلی، سرطان
  • سید مسعود مجیدی تهرانی، حمید قادری*، مهنوش فروغی، منوچهر حکمت، محمود بهشتی منفرد، حسن تاتاری، سید محسن میرحسینی، ضرغام حسین احمدی، زهرا انصاری اول، سیده عادله میر جعفری صفحات 87-95
    زمینه و هدف
    تشخیص و درمان میگزوم قلبی وابسته به تکنولوژی است. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر پیشرفت روش های تشخیصی و درمانی طی سال های گذشته بر تظاهرات بیماری، تشخیص زودرس و یا درمان میگزوم قلبی بود.
    روش بررسی
    18 بیمار مبتلا به میگزوم قلبی که در فاصله سال های 1392-1382 به بیمارستان شهید مدرس مراجعه و با تشخیص توده قلبی تحت عمل جراحی قرار گرفتند بررسی شدند و بعد از تایید تشخیص پاتولوژی متغیرهایی مانند سن، جنس، نحوه تظاهر و تشخیص بیماری، روش های درمانی و نتایج نهایی آن مورد بررسی قرارگرفت.
    یافته ها
    هفت نفر مرد و 11 نفر زن با متوسط سن 05/53 سال (13 تا 76 سال) مورد بررسی قرار گرفتند. تنگی نفس (3/33%)6، طپش قلب (7/16%)3 و درد قفسه سینه (7/16%)3 شایع ترین علل مراجعه بود و چهار بیمار نیز خود را با علایم آمبولی نشان دادند. (4/94%)17 مورد تومور اولیه و یک مورد (6/5%) عود بود. محل تومور در (9/88%)16 مورد در دهلیز چپ بود. بعد از برداشتن تومور در (9/38%)7 مورد نقص سپتوم به صورت اولیه و 9 مورد با پچ پریکارد ترمیم شدند. یک بیمار هم زمان تحت عمل CABG و یک بیمار نیز تحت عمل ترمیم دریچه پولمونر قرار گرفتند. (8/77%)14 بیمار بدون معلولیت خاصی مرخص شدند. یک بیمار دچار بلوک قلبی، دو بیمار با عوارض عصبی ناشی از آمبولی مغزی و یک مورد (6/5%) مرگ بیمارستانی رخ داد.
    نتیجه گیری
    مقایسه یافته های دو دهه میگزوم قلبی نشان داد که علی رغم پیشرفت های تشخیصی و افزایش مراکز درمانی، پیشرفت روش های تشخیصی نتوانسته در کاهش سن تشخیص آن یا نوع تظاهرات بالینی یا کاهش عوارض و یا کاهش سایز تومور در زمان عمل جراحی تغییر واضحی ایجاد کند.
    کلیدواژگان: میگزوم، تومور قلب، پیامد نهایی، جراحی قلب
  • بهجت سیفی*، مهری کدخدایی، عنایت الله بخشی، مینا رنجبران، پریسا احقری، بهاره یثربی صفحات 96-105
    زمینه و هدف
    فعالیت عصب سمپاتیک در نارسایی کلیوی افزایش می یابد و هسته پاراونتریکولار هیپوتالاموس محل مرکزی مهمی برای فعالیت عصب سمپاتیک است. در ضمن این هسته محتوی گیرنده های آنژیوتانسین II نیز می باشد. هدف این مطالعه بررسی اثرات آنژیوتانسین II در هسته پاراونتریکولار هیپوتالاموس در آسیب ایسکمی- پرفیوژن مجدد کلیه و ارزیابی فعالیت عصب سمپاتیک کلیه Renal Sympathetic Nerve Activity (RSNA) بود.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی در سال 1391 در گروه فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام پذیرفته است، در این مطالعه یک هفته پیش از القای ایسکمی پرفیوژن مجدد کلیه در موش های صحرایی نر نژاد Sprague-Dawley، کانولی در هسته پاراونتریکولار راست به منظور تزریق آنژیوتانسین II (3، 30 و 300 نانوگرم) تعبیه گردید. سپس نفرکتومی راست انجام شد، یک هفته بعد آسیب ایسکمی- پرفیوژن مجدد کلیه توسط کلامپ کردن شریان کلیوی چپ به مدت 45 دقیقه و پرفیوژن مجدد به مدت سه یا 24 ساعت القاء شد. میزان آسیب کلیوی، فعالیت عصب سمپاتیک کلیه و شاخص های استرس اکسیداتیو در هسته پاراونتریکولار ارزیابی شدند.
    یافته ها
    تزریق دوزهای فارماکولوژیک آنژیوتانسین II در هسته پاراونتریکولار، منجر به تشدید آسیب ایسکمی-پرفیوژن مجدد کلیه به صورت افزایش در میزان کراتینین پلاسما و BUN (05/0P<) و بدتر شدن وضعیت بافتی کلیه شد. با افزایش دوز آنژیوتانسین II وضعیت عملکردی و بافتی کلیه بدتر شد. افزایش RSNA و افزایش فعالیت آنزیم سوپر اکسیددسموتاز و سطح مالون دی آلدهید در هسته پاراونتریکولار (05/0
    کلیدواژگان: کلیه، ایسکمی، آسیب پرفیوژن مجدد، آنژیوتانسین II، هسته پاراونتریکولار هیپوتالاموس، سیستم عصبی سمپاتیک
  • شهلا افشارپیمان، امیر اسکندری، مریم زارعیان جهرمی، شکوفه رادفر، شهناز شیرباز، سوزان امیرسالاری*، محمد ترکمن صفحات 106-112
    زمینه و هدف
    توکسوپلاسما گوندی، انگل درون سلولی اجباری است و تعداد زیادی از مردم دنیا به آن مبتلا هستند. در کودکان، عفونت توکسوپلاسما گوندی مغزی، به سیستم اعصاب مرکزی وارد شده و منجر به التهاب بخش خاکستری مغز می گردد. اوتیسم، اختلال پیچیده تکاملی، از نوع روابط اجتماعی می باشد که علت اصلی آن ناشناخته است. تغییرات نوروپاتولوژی در بیماران اوتیسم، با آنچه که در توکسوپلاسموزیس مغزی مشاهده می شود، شباهت دارد. هدف از این مطالعه، بررسی سرولوژی مثبت توکسوپلاسما در کودکان مبتلا به اوتیسم می باشد.
    روش بررسی
    این تحقیق مطالعه ای از نوع مورد- شاهدی بر روی کودکان 12-3 ساله مراجعه کننده به درمانگاه های فوق تخصصی اعصاب و روانپزشکی کودکان بیمارستان بقیه الله و مرکز توانبخشی نوید عصر و امید عصر، انجام گرفت. تعداد 40 کودک مبتلا به اوتیسم، به عنوان گروه مورد و تعداد 40 کودک غیرمبتلا، به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. از هر کودک، ml 5 نمونه خون، برای تعیین سطح آنتی بادی IgG و IgM علیه توکسوپلاسما گوندی، گرفته شد و به روش الایزا مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    گروه مورد شامل 34 پسر و شش دختر (به ترتیب 85 و 15 درصد)، با میانگین سنی (71/2±)00/6 سال بود و میانگین زمان تشخیص اوتیسم (87/1±) 01/4 سالگی گزارش شد. گروه شاهد شامل، 17 پسر و 23 دختر، با میانگین سنی (09/3±) 67/5 سال بود. 5/77 درصد (31 نفر) مبتلا به بیماری اوتیسم، 5/7 درصد (3 نفر) اختلال شبه اوتیسم و 15 درصد (شش نفر) سندرم آسپرگر بودند. نتیجه سرولوژی IgM و IgG در تمامی کودکان اوتیسمی منفی و در کودکان غیر اوتیسمی، در 5/2 درصد (یک نفر) از آن ها مثبت و در 5/97 درصد (39 نفر) منفی بود و بین این دو گروه، تفاوت آماری معنادار مشاهده نشد (31/0P=).
    نتیجه گیری
    اگرچه اختلاف آماری معناداری بین دو گروه مشاهده نشد، از این روی نتایج دقیق تر، نیازمند حجم نمونه بیش تر در مطالعات بعدی می باشد.
    کلیدواژگان: توکسوپلاسموزیس، مطالعات سرولوژیک، اوتیسم، کودکان
  • شیما جوادی نیا، رامین عسگریان، ثمیله نوربخش، بهنام ثبوتی، محمدرضا شکرالهی، آذردخت طباطبایی صفحات 113-120
    زمینه و هدف
    سندرم شوک توکسیک، از پیامدهای خطرناک سم نوع یک سندرم شوک سمی(Toxic Shock Syndrome Toxin-1، TSST-1) ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس است. تشخیص زودرس عفونت استافیلوکوکوس اورئوس و پیشگیری از عواقب تولید TSST-1 در کودکان دچار سوختگی اهمیت زیادی دارد. از مهم ترین نشانه های تولید TSST-1 در بیماران دچار سوختگی وجود تب است. این مطالعه با هدف مقایسه TSST-1 در نمونه زخم سوختگی دو گروه کودکان تب دار و بدون تب این بیماران در سال 92 و از بیماران بستری از بیمارستان شهید مطهری انتخاب شدند.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد- شاهدی، 90 کودک بستری در بخش سوختگی در دو گروه 45 نفره تب دار (گروه مورد) و بدون تب (گروه کنترل) قرار گرفتند. از نمونه زخم کلیه کودکان دارای سوختگی، نمونه برداری انجام شد و سپس نمونه ها تحت انجام آزمون PCR برای شناسایی پرایمر اختصاصی ژن TSST-1 قرار گرفتند. در نهایت نتایج آزمایشات جمع آوری گردید و تحلیل آماری انجام شد.
    یافته ها
    نتایج مثبت آزمون PCR (تولید سم نوع یک سندرم شوک سمی) در کودکان تب دار 7/37% و در کودکان فاقد تب 1/11% بود که این تفاوت از لحاظ آماری معنادار بود (003/0P=). میانگین و انحراف معیار درصد سطح سوختگی در مجموع نتایج مثبت آزمون PCR، 30/9±16/93 و در مجموع نتایج منفی آزمون PCR، (2009±11/02) بود که این تفاوت از لحاظ آماری معنادار بود (01/0P=)، اما بین موارد آزمون مثبت PCR و آزمون منفی PCR، تفاوت معناداری از لحاظ جنسیت و سن وجود نداشت (05/0P>).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، ارتباط توکسین TSST-1 با ایجاد تب در کودکان دچار سوختگی مورد تایید قرار گرفت. هم چنین ارتباطی بین تولید توکسین TSST-1 و افزایش سطح سوختگی دیده شد. انجام تحقیقات بیش تر در این زمینه توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سوختگی، تب، استافیلوکوک اورئوس، توکسین سندرم شوک توکسیک (TSST، 1)
  • نیما صالحی، سهیلا روحانی*، محمد کمالی نژاد، فرید زائری، افشین متقی فر صفحات 121-128
    زمینه و هدف
    جراحی یکی از بهترین راه های درمان کیست هیداتیک است. استفاده از مواد پروتواسکولکس کش در حین جراحی کیست هیداتیک جهت جلوگیری از به وجود آمدن کیست های ثانویه، امری ضروری می باشد. تا به حال ماده پروتواسکولکس کشی که به طور کامل موثر بوده و عوارض جانبی کمی داشته باشد شناخته نشده است. زرشک از گیاهان بومی ایران است که از دیرباز جهت درمان برخی بیماری ها از آن استفاده شده است. مطالعات نشان می دهد که این گیاه دارای اثرات ضدباکتریایی، ضدقارچی و ضدانگلی است.
    روش بررسی
    کبدهای آلوده به کیست هیداتید از کشتارگاه جمع آوری شدند. درصد حیات پروتواسکولکس ها توسط رنگ آمیزی حیاتی ائوزین 1/0% سنجیده شد. فعالیت پروتواسکولکس کشی عصاره آبی 5/0، 1، 2 و mg/ml 4 و عصاره آبی- الکلی 25/0، 5/0، 1 و 2 میلی گرم در میلی لیتر در زمان های 5، 15 و 30 دقیقه مورد بررسی قرار گرفت. سرم فیزیولوژی و آب نمک اشباع به عنوان کنترل منفی و مثبت مورد استفاده قرار گرفتند.
    یافته ها
    غلظت mg/ml 4 عصاره آبی زرشک مانند کنترل مثبت عمل کرد و در پنج دقیقه اول مواجهه 100% پروتواسکولکس ها را از بین برد. کم ترین درصد پروتواسکولکس کشی (3/12%) مربوط به رقت mg/ml 5/0 بود. عصاره آبی- الکلی در غلظت mg/ml 2 در پنج دقیقه اول مواجهه 100% پروتواسکولکس ها را از بین برد که مشابه کنترل مثبت بود. در هر دو عصاره، فعالیت پروتواسکولکس کشی با افزایش رقت، افزایش یافت (001/0P<).
    نتیجه گیری
    اثر پروتواسکولکس کشی عصاره آبی و آبی- الکلی میوه زرشک در رقت پایین و زمان کم بسیار چشمگیر بوده است. بنابراین این ماده می تواند پس از بررسی در مدل حیوانی و آزمایش های تکمیلی، به عنوان پروتواسکولکس کش موثر و مناسب، مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اکینوکوکوس گرانولوزوس، کیست هیداتیک، Berberis vulgaris
  • علی زاهدیان*، محسن شجاع، هادی ملازاده، معصومه طیبی صفحات 129-133
    زمینه و هدف
    این مطالعه با هدف بررسی تاثیر سرعت متفاوت دمیدن گاز به فضای داخل شکم بر روی احساس درد شانه بعد از عمل در افراد کاندید لاپاراسکوپی کوله سیستکتومی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، نمونه مورد مطالعه 100 نفر بود که به دو گروه 50 نفره تقسیم شدند که شامل سرعت دمیدن گاز L/min CO2 2 در گروه اول و L/min 5 در گروه دوم بود. در زمان های صفر، شش، 12، 24 ساعت بعد از عمل میزان درد شانه با استفاده از پرسش نامه VAS مورد ارزیابی قرار گرفت و مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین مدت زمان هر عمل جراحی در گروه اول 1/37 دقیقه و در گروه دوم 8/35 دقیقه بود که این اختلاف در دو گروه معنادار نبود (42/0=P). ولی میانگین درد شانه در زمان های صفر، شش، 12 و 24 به ترتیب در گروه اول 34/3، 23/3، 64/2، 82/1 و در گروه دوم 86/4، 60/4، 75/3 و 78/2 بود که این اختلاف ها از نظر آماری معنادار بودند (02/0=P، 02/0=P، 03/0=P، 04/0=P)
    نتیجه گیری
    چنان چه دمیدن گاز دی اکسیدکربن در فضای داخل شکم با سرعت پایین تر باشد بیماران درد شانه کم تری را احساس می کنند. از این روی جهت جراحی های لاپاراسکوپی دمیدن گاز با سرعت پایین توصیه می شود.
    کلیدواژگان: کوله سیستوکتومی، درد شانه، گاز CO2
  • شهرام سواد، نیوشا صمداییان، رزا اعظم، وحید نیکویی، محمدحسین مدرسی * صفحات 134-138
    زمینه و هدف

    جابه جایی های دو طرفه متعادل یکی از ناهنجاری های ساختاری کروموزوم ها است که حداقل شکستگی دو کروموزوم غیرهومولوگ به همراه تبادل قطعات را شامل می شود و هنگام میوز I، ساختار کوادری والانت تشکیل داده و می تواند گامت های نامتعادلی را ایجاد کند و منجر به سقط جنین شود. هدف از مطالعه حاضر، پیشنهاد راهی جهت کمک به بارور شدن در این مورد است. معرفی بیمار: یک زوج جوان با دو بار سابقه سقط خود به خودی در هفته ششم و هفتم بارداری مراجعه کرده اند. آزمایش های انجام شده قبل از مراجعه به آزمایشگاه ژنتیک همه طبیعی بودند. آزمایش کاریوتایپ مربوط به مرد، جابه جایی های دو طرفه متعادل بین کروموزوم های 5 و 18 را نشان داد. در ضمن مطالعه کروموزومی والدین مرد نیز طبیعی بود.

    نتیجه گیری

    فرد حامل جابه جایی دو طرفه متعادل از نظر فنوتیپی طبیعی بوده، اما هنگام میوز I، کروموزوم های حامل جابه جایی، کوادری والانت تشکیل می دهند که بسته به نوع جدایی (متناوب، مجاور 1، مجاور 2، 3:1 و 4:0) گامت هایی که از نظر کروموزومی نا متعادل هستند را تشکیل می دهند که می توانند منجر به سقط جنین شوند.

    کلیدواژگان: جابه جایی، کروموزوم های جفت 5، کروموزوم های جفت 18، سقط، بارداری، ژنتیک
|
  • Seyed Mohammad Hossein Noori Mugahi, Tahmineh Mokhtari, Ameneh Omidi, Nasrin Takzaree * Pages 65-71
    Background
    Considering nitric oxide (NO) has an important role in many biologic processes of cells and tissues such as in the digestive system and in this system act as a second messenger in pathological and physiological events in gastrointestinal region، in this study we investigated the effects of L-NG-Nitro arginine Methyl Ester (L-NAME) as the NO formation inhibitor on parietal cells of stomach in pregnant rats.
    Methods
    Twenty four female rats were prepared and with eight weeks old and 200-250 g weight were used in this study. After matting of the female rats with the male rats، time of observing vaginal plaque considered as the zero day of pregnancy. Then the animals were divided into three groups of studying. Each group was containing eight rats. In this study، except the control group، the saline group received 2 ml/kg normal saline and experimental group received 20 ml/kg L-NAME interaperitoneally (IP)، respectively on third، fourth، and fifth days of pregnancy for evaluation of its effects. On the 18th day of pregnancy، after anesthesia with ether، the animals were killed and dissected and the laparotomy was performed to separate the mother’s stomach. Then، the stomach was fixed in 10% formalin and after tissue passage، the sections were stained with Hematoxylin-Eosin (H&E). Then the changes of count and diameter in parietal cells were observed via light microscopy and Image Tools III.
    Results
    Results of this study after analysis showed the significant changes in parietal cells count (mean 61. 3±4. 32) and its diameters (mean 16. 12±1. 18 µm) in L-NAME group in comparison to control and the sham groups in pregnant rats (P≤0. 05).
    Conclusion
    Results of this study showed L-NAME with effects on NO synthesis can reduce the count of parietal cells and increase its diameter in pregnant rats and has destructive effects on structure of stomach parietal cells in pregnancy rats.
    Keywords: L, NAME, nitric oxide, parietal cells, pregnancy, rat
  • Mohammad Mehdi Soltan Dallal *, Celin Telefian, Massoud Hajia, Enayat Kalantar, Ali Reza Dolatyar Dehkhar-Ghani, Abbas Rahimi Forushani Rahimi Forushani, Qamartaj Khanbabaei, Mandana Mobarhan, Marjan Farzami Pages 72-78
    Article abstract:
    Background
    Complex of Burkholderia cepacia is one of the main and serious causes of infections in cystic fibrosis patients that can be highly transmissible. Small hospital outbreaks are frequent and are usually due to a single contaminated environmental source. The pulsed-field gel electrophoresis (PFGE) is widely used to identify the strain emission sources in cystic fibrosis patients. The aim of this research was to study genotyping of Burkholderia cepacia using PFGE method، and to evaluate diversity complex of clinical strains isolated from cystic fibrosis patients.
    Methods
    This is a descriptive study، in which 100 pulmonary secretion specimens of cystic fibrosis patients admitted in Masih Daneshvari Hospital، Tehran Iran in period of 12 months 2012 to 2013 were collected. The specimens were cultured on BCSA plate’s. After incubation suspected colonies were isolated and identified by biochemical and phenotypic method. All samples were checked by API system (API20NE) and by specific PCR method for genus Bulkhorderia and Bcc as well. DNA was extracted by alkaline lysis method and confirmed by PCR analysis of recA genes. Genetic diversity of isolate was performed by PFGE analysis according to Pulsenet guideline by using XbaI، SpeI as restriction enzyme which digests infrequently among the Burkholderia cepacia genome.
    Results
    Out of 100 samples five were identified as Burkholderia cepacia. It is obviously different at variously reports. The electrophoresis data of PCR products and comparison of band in samples from patients with standard strain ATCC 25416 Burkholderia cepacia and compare and analyse the PFGE size marker bands of Salmonella choleransuis serotype Braenderup H9812 strain، were the same.
    Conclusion
    Application of PFGE and identification of pulse-type is a potential tool to enhance the investigation of apparent nosocomial outbreaks of B. cepacia. Similar type of pulse patterns was observed in this study means that all of infection has been from one source; therefore the hypothesis of transferring person to person will be rejected. Base on these results environmental sources sampling should be considered in future investigation.
    Keywords: burkholderia cepacia complex, cystic fibrosis, pulsed, field gel electrophoresis
  • Gholamreza Pouryaghoub, Ramin Mehrdad, Soussan Salehpour, Mehran Shahryari * Pages 79-86
    Background
    Cancer is the third cause of mortality in Iran. Approximately 5-10% of all human cancers are thought to be caused by occupational exposure to carcinogens. Diffuse mesotheliomas of the peritoneum and pleura are considered «signal tumors،» or pa-thognomonic of exposure to asbestos. There is also evidence that nonasbestos agents can induce malignant mesotheliomas. Then، we need to study the history of exposure to asbestos in patients suffering from mesothelima to determine relationship between them in Iran، especially in occupational settings.
    Methods
    We received the data of 272 mesothelioma''s patients having been registered in 1385 to 1389 in Cancer Bureau، Ministry of Health. 154 of them had telephone num-ber. We could finally interview with 60 families and gathered data about patient''s his-tory of occupation، cigarette smoking and residence based on our designed question-naire. Then we brought out the variants of age، sex، the province of birth place and the involved organs from the data of Cancer Bureau. Analysis of frequency of variants was carried out and compared once in 272 patients being registered in Cancer Bureau and then in the interviewed 60 patients.
    Results
    Frequency distribution of age، sex، the province of birth and living place and the involved organ were similar in cancer registry''s data and the interviewed patients. Distribution of cigarette smoking and exposure to asbestos in the interviewed patients were 28% and 63% respectively. Occupational distribution of interviewed patients con-sisted of construction workers 20%، oil company employees 13. 3%، administrative staff 8. 3% and drivers 6. 7%.
    Conclusion
    The results of our study specified the jobs with high risks of exposure to asbestos and approved the relationship between the exposure to asbestos and the inci-dence of mesothelioma in Iran، according to researches in other countries. So the con-sumption of asbestos in Iran، like 20 other countries in the world is necessary to be banned.
    Keywords: asbestos, cancer, occupational exposure, malignant mesothelioma
  • Seyed Masoud Majidi Tehrani, Hamid Ghaderi, Mahnoosh Foroughi, Manouchehr Hekmat, Mahmoud Beheshti Monfared, Hassan Tatari, Seyed Mohsen Mirhosseini, Zargham Hossein Ahmadi, Zahra Ansari Aval, Seyedeh Adeleh Mirjafari Pages 87-95
    Background
    Primary cardiac tumors are rare tumors which should be operated urgently. In this study، cardiac myxoma have been evaluated from diagnosis until discharge in a 10 years period and then results including presenting symptoms، approach to the patients were compared with similar study in this center on one decade ago.
    Methods
    Patients who underwent operation for myxoma from year 2003 until 2013 in the Shahid Modarres Hospital were included in this study.
    Results
    Eighteen patients included in the study، 11 female and seven male. Patients’ ages were in the range of 13 to 76 years (mean 53 years). Mean time from diagnosis to operation was 5. 8 days and mean time from surgery to discharge was 8. 6±6. 1 days. Most common presenting symptoms were first clinical presentation in four patients. In all patents echocardiography was the main diagnostic modality. In addition to transe thoracic echocardiography (TTE)، in five patients TEE was used and in 13 patients coronary angiography was used to rule out concomitant coronary artery disease. 94. 4% of all tumors (17 cases) were primary cardiac tumors and only one tumor (5. 6%) was recurrent. In 16 patients (88. 9%) tumor were found in the L. A and in one case، tumor was found in both atria and in another case، tumor was in the ventricle. After tumor excision، atrial septum was repaired primarily in seven cases (38. 9%) and with pericardial patch in 9 cases. One patient underwent concomitant coronary artery bypass graft (CABG) and another patient underwent concomitant pulmonary valve repair. 14 patients (77. 8%) discharged from hospital without any post operative complication. Heart block occurred in one patient and cerebral emboli with secondary cerebrovascular accident (CVA) developed in two patients. One patient died (5. 6%).
    Conclusion
    Comparing results from two similar studies in two consecutive decades revealed that mean time from diagnosis to operation obviously was reduced but advances in diagnostic modalities were unable to change clinical presentation or reduce age of tumor diagnosis or complications or size.
    Keywords: cardiac surgery, heart neoplasms, myxoma, treatment outcome
  • Behjat Seifi, Mehri Kadkhodaee, Enayatollah Bakhshi, Mina Ranjbaran, Parisa Ahghari, Bahareh Yasrebi Pages 96-105
    Background
    The renal sympathetic nerve activity (RSNA) is enhanced in renal failure. Paraventricular nucleus in hypothalamus is an important central site to regulate sympathetic activity. There are angiotensin II (Ang) II receptors in this nucleus. The aim of this study was to evaluate the effects of angiotensin II in hypothalamic paraventricular nucleus (PVN) on renal ischemia-reperfusion injury and RSNA.
    Methods
    One week before the induction of renal ischemia-reperfusion (IR) in Sprague-Dawley rats، a cannula was inserted into the right PVN for microinjection of different doses of Ang II (3، 30، and 300 ng). Then right nephrectomy was done. After one week recovery، renal IR injury was induced by clamping the left renal artery for 45 minute and then reperfusion for 3 or 24 hour. Ten minutes before the induction of renal ischemia-reperfusion، administration of different doses of angiotensin II were done in different groups. In all animals، left renal sympathetic activity was recorded before and during renal ischemia. After 3 or 24 hours reperfusion the blood، kidney and brain were collected to assay renal function and histology and oxidative stress indices Superoxide Dismutase، SOD and Malondialdehyde، MDA) in PVN.
    Results
    Administration of different pharmacological doses of angiotensin II into PVN exaggerated the renal IR injury. Angiotensin II in different doses increased the plasma creatinine and BUN levels and renal histological markers in comparison to renal IR injury (P<0. 05). Angiotensin II had detrimental effects on RSNA and oxidative stress indices Super Oxide Dismutase (SOD) and Malondialdehyde (MDA) in PVN as the dose was increased (P<0. 05).
    Conclusion
    These data showed that the PVN is a responsive site for central Ang II-induced damage in renal IR injury. We suggested the central effects of Ang II in the PVN on renal IR injury are mediated by oxidative stress in the PVN، and the peripheral effects by a sympathetic pathway.
    Keywords: angiotensin II, ischemia, kidney, paraventricular hypothalamic nucleus, reperfusion injury, sympathetic nervous system
  • Shahla Afsharpaiman, Amir Skandari, Zareeiyan Jahromi Maryam, Shokoofeh Radfar, Shahnaz Shirbazoo, Susan Amirsalari, Mohammad Torkaman Pages 106-112
    Background
    Toxoplasma gondii، is a mandatory intracellular protozoa، that many people worldwide are infected with. In children، the infection enters central nervous system and leads to inflammation of the gray matter. Autism، is a complex developmental disorder، altering social communication، with unknown origin. Neuropathological changes in autism are the same as those occurred in brain toxoplasmosis. The objective of this survey was to evaluate positive serology of toxoplasma gondii، in autistic children.
    Methods
    This case-control study was done on 3-12 years old children، referring to the neurology and psychiatry sub-special clinics of Baqiyatallah hospital and also autistic children of Omid-e Asr and Navid-e Asr general rehabilitation centers in Tehran، Iran. 40 autistic children were placed in the case group and 40 children، suffering from no neuropsychiatric disease or other ones، were placed in the control group. A folder، containing demographic data، type of the disorder، onset of diagnosis and child characteristics at birth، such as time of birth (preterm/ term) fulfilled for each child. Sampling was done with 5 ml blood، for determining IgM and IgG antibody levels against toxoplasma gondii، using ELISA method. Data analyzed by the software SPSS ver. 17 and descriptive and analytic analysis were done، using central and dispersion indexes and also chi-Square test.
    Results
    The autistic group contained 34 boys and 6 girls (85 and 15 percent respectively)، with the average age of 6 (±2. 71) years old [minimum of 2. 33 and maximum of 12]. The average age at the time of diagnosis was 4. 01 (±1. 87) years old. 87. The non-autistic group contained 17 boys and 23 girls (42. 5 and 57. 5 percent respectively)، with the average age of 5. 67 (±3. 09) years old [minimum of two and maximum of 12]. IgM and IgG serology of all autistic children were negative، while in non-autistic group، 2. 5 percent (1 child) were positive and 97. 5 percent (39 ones) were negative. There were no statistically significant difference among these two groups according to the serology results. (P=0. 31).
    Conclusion
    There was no statistically significant difference in comparing positive serology of toxoplasmosis، between the two groups. However، to obtain a perfect result، a larger sample size are required.
    Keywords: autism, children, serologic studies, toxoplasmosis
  • Shima Javadinia, Ramin Asgarian, Samileh Noorbaksh, Behnam Soboti, Mohammad Reza Shokrollahi, Azardokht Tabatabaee Pages 113-120
    Background
    Toxic shock syndrome (TSS)، a dangerous consequence of Toxic shock syndrome toxin-1 (TSST-1) caused by Staphylococcus aureus. The early detection for infections of Staphylococcus aureus in burned children is very important، also the prevention for consequences of TSST-1. Fever is one of the most noticeable sign in burned children. On the other hand، fever is one of the important consequences of TSST-1 production. This study aimed to assess the toxic shock syndrome toxin-1 level in the wound’s specimens of two groups febrile and afebrile in the hospitalized burned children in Motahari hospital Tehran، Iran in the year 2013.
    Methods
    In this case-control study، 90 children who admitted to the burn unit، divided in two groups of 45 patients: febrile (cases group) and afebrile (control group). All of burned children under went wound biopsy، and then all of wound’s specimens were tested by PCR for specific primer of toxin producing genome. Finally all of data collected and statistically analyzed. This data include group febrile and afebrile، demographic characteristics، percentage of burned surface severity and result of PCR.
    Results
    The positive result for PCR test، production of TSST-1 in febrile burned children (cases group) was 37. 7% and in afebrile burned children (control group) was 11. 1% that this different was statistically significant (P=0. 003). The mean and standard deviation for percentage of burned surface (severity) in samples with positive result for PCR test was 30. 9±16. 93 and in samples with negative result for PCR test was 20. 09±11. 02 that this different was statistically significant (P=0. 01). There was no difference between positive PCR result and negative PCR result of age and sex.
    Conclusion
    Direct association was approved between the production of TSST-1 and the occurrence of fever in burned children. Increased surface severity of burns also related to the production of TSST-1. Further research is recommended.
    Keywords: burns, fever, polymerase chain reaction, staphylococcus aureus, toxic shock syndrome toxin, 1
  • Nima Salehi, Soheila Rouhani, Mohammad Kamalinejad, Farid Zayeri, Afshin Motaghifar Pages 121-128
    Background
    Surgery is one of the best choices for the treatment of hydatidosis. The use of effective scolicidal agents during surgery for hydatid cyst is essential to prevent the secondary infection. Up to now no effective and safe agent has been identified for this purpose. Berberis vulgaris called “Zereshk” in Persian has been traditionally used as herbal remedy for the treatment of complaints and it is widely cultivated in Iran. Many studies have shown that it has antibacterial، antifungal and antiparasitic effect.
    Methods
    In this study the scolicidal effect of Berberis vulgaris aqueous and hydro-alcohol extract for different concentrations (for aqueous: 0. 5، 1، 2 and 4 mg/ml and for hydro-alcohol: 0. 25، 0. 5، 1 and 2 mg/ml) at different exposure times (5، 15 and 30 minutes) was evaluated. For this purpose، we obtained liver hydatid-cysts from a slaughter house. Viability of protoscolices was assessed by 0. 1% eosin staining. Normal saline and hypertonic saline were used as negative and positive controls respectively.
    Results
    All the different concentrations of Berberis vulgaris aqueous and hydro-alcoholic extracts had scolicidal effect. An aqueous extract with 4mg/ml concentration acted as positive control and we observed to lead to the death of 100% of protoscolices in the first 5 minutes. The least scolicidal effect (12. 3%) was observed in an aqueous extract with 0. 5 mg/ml concentration. The scolicidal activity of hydro-alcoholic extract with concentration of 2 mg/ml was 100% after 5 min of application، which was the same as positive control group. We noticed a significant increase in protoscolicidal activity with an increase in concentration in the two extracts of Berberis vulgaris (P<0. 001).
    Conclusion
    It is important to mention that all the concentration levels and exposure times applied in this experiment are relatively low، since scolitical activity in both of the extracts is at its highest in this low spectrum. For further experiments، we suggest that the stability of cyst fluid in both of the extracts should be assessed. Therefore، after In vivo examination and additional experiments، it may be used as a suitable and effective scolicidal in surgery.
    Keywords: berberis vulgaris, echinococcus granulosus, hydatid cyst
  • Ali Zahedian, Mohsen Shoja, Hadi Mollazade, Masoomeh Taiebi Pages 129-133
    Background
    Laparoscopic cholecystectomy is a way of removing the gallbladder. But like other surgeries، this procedure has some side effects such as postoperative shoulder pain. This study evaluates the effect of different gas flow rates into the abdominal cavity on postoperative shoulder pain in laparoscopic cholecystectomy patients.
    Methods
    The study as a randomized clinical trial was conducted on laparoscopic cholecystectomy patients in Imam Khomeini Hospital- Esfarayen 2011-2012. One hundred participants were selected by available sampling، and were divided randomly into two groups of 50 patients. In group I flow rate of CO2 gas was two liters per minute and in group II flow rate of CO2 gas was five liters per minute. After reversing anesthesia، six، 12 and 24 hours post operative، shoulder pain was evaluated by Visual Analogue Scale (VAS) pain questionnaire. The study findings analyzed by independent t-test.
    Results
    The mean age of participants was 48. 8±7. 5 years and mean surgery duration was 36. 5±13. 1 minutes، and there was no significant differences between two groups (P>0/05). However، the mean shoulder pain scores in group I (blowing with low pressure) was differed significantly with group II (blowing with high pressure) (P<0. 05). In group I، pain was lower than group II.
    Conclusion
    Results showed that if CO2 gas flow rate be two liters per minute (blowing with low pressure)، the patients complain less shoulder pain. Therefore low pressure gas insufflation for laparoscopic surgery is recommended. Further studies in this field should be considered.
    Keywords: carbon dioxide, laparoscopic cholecystectomy, shoulder pain
  • Shahram Savad, Niusha Samadaian, Roza Azam, Vahid Nikoui, Mohammad Hossein Modarressi Pages 134-138
    Background

    A balanced reciprocal translocation is a structural abnormality، which at least consist of breakage of two non-homologous chromosomes along with pieces exchange and form quadrivalant structure that can produce unbalanced chromosomes during meiosis I and result in a fetus abortion. The aim of the present study is to offer using preimplantation genetic diagnosis (PGD) 24sure array، which delivers aneuploidy screening of 24 chromosomes، within a few hours to increase fertility and bearing a child without chromosomal abnormality of this couple. This technique could replace embryo donation for child bearing of this couple.

    Case Presentation

    A young couple with recurrent pregnancy loss in 6th and 7th week of pregnancy without family history of recurrent miscarriage and any clinical signs had conferred. All laboratory tests including hormonal، infections، semen and hysterosalpingography were normal except karyotype that showed balanced reciprocal translocation between chromosomes 5 and 18 in male. Chromosomal study of male parents showed normal karyotype.

    Conclusion

    A balanced reciprocal translocation carrier is phenotypically normal، but during meiosis І، carrier chromosomes cant pair normally and form quadrivalant instead of bivalant that depend on type of their segregation (alternate، adjacent 1، adjacent 2،3:1،4:0)، produce gametes that are chromosomally unbalanced which can result in early fetus abortion. Considering the number of abnormal gametes، the most effective way to help couples with this problem seems to be PGD 24sure، since it can identify reciprocal and Robertsonian translocation and allows concurrent screening of all chromosomes for aneuploidy. Another technique that can be compared with PGD 24sure is fluorescence in situ hybridization (FISH)، but it has several technical limitations such as it is expensive and complexity، in addition it has only few probes (for chromosomes 21، 13، 18، X، Y) so sometimes necessary to create patient specific protocols.

    Keywords: abortion, chromosomes pair 5, chromosomes pair 18, genetic, pregnancy, translocation