فهرست مطالب

ارمغان دانش - سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 84، فروردین 1393)

نشریه ارمغان دانش
سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 84، فروردین 1393)

  • 1 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1393/01/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مریم سلیمانی فارسانی، ماندانا بهبهانی٭، سید حمید زرکش اصفهانی صفحه 1
    زمینه و هدف
    ویژگی های متفاوت آویشن از جمله آنتی باکتریایی، آنتی اکسیدانی، ضد قارچی و ضد ویروسی باعث شده است که این گیاه به عنوان یک گیاه دارویی مورد استفاده قرار گیرد. هدف این مطالعه بررسی اثر عصاره متانولی ریشه، ساقه، برگ و بذر سه گونه آویشن جمع آوری شده از منطقه گلدشت اصفهان بر روی تکثیر سلول های تک هسته ای خون محیطی انسان و همانندسازی ویروس نقص ایمنی انسان بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش تجربی و در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. قسمت های مختلف سه گونه آویشن تیموس دائننسیس زیر گونه لانسی فولیوس، تیموس کارمانیکوسو تیموس و ولگاریس از اصفهان جمع آوری و عصاره گیری شدند. پس از نمونه گیری از 3 نفر اهدا کننده سالم و جداسازی سلول های تک هسته ای خون محیطی با استفاده از فایکول، اثر غلظت های مختلف عصاره ها(10، 100، 200، 800 و 1600)میکروگرم بر میلی لیتر بر روی همانندسازی ویروس نقص ایمنی انسان و تکثیر سلول های تک هسته ای خون محیطی انسان به ترتیب با روش کیت الایزایP24 وسنجشMTT مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تمام عصاره های حاصل قادر به افزایش سلول های تک هسته ای خون محیطی انسان بودند، به طوری که عصاره ریشه بیشترین و عصاره برگ کمترین اثر را داشتند. غلظت موثر برای جلوگیری از 50 درصد همانندسازی ویروس برای تمامی عصاره های ریشه بیش از 500 میکروگرم بر میلی لیتر بود.
    نتیجه گیری
    ریشه گیاه آویشن نسبنت به قسمت های دیگر گیاه به میزان بیشتری سلول های تک هسته ای خون محیطی انسان را افزایش می دهد و می تواند از همانندسازی ویروس نقص ایمنی انسان جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: آویشن، تست MTT، سلول های تک هسته ای خون محیطی انسان، ویروس نقص ایمنی انسان
  • زهرا بختیاری*، رسول شهروز، عباس احمدی، فرهاد سلطانعلی نژاد صفحه 12
    زمینه و هدف
    عوارض جانبی حاصل از سیکلوفسفامید باعث کاهش باروری و حتی عقیمی در افراد تحت درمان با این دارو می شود. هدف این مطالعه بررسی اثرات محافظتی کروسین بر بافت بیضه در موش های سوری بالغ تحت درمان با سیکلوفسفامید بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 15 سر موش سوری نر بالغ 2520 گرمی در 3 گروه شامل؛ گروه کنترل با دریافت روزانه 1/0 سی سی سرم فیزیولوژی، گروه شم کنترل با دریافت 15 میلی گرم بر کیلوگرم سیکلوفسفامید هفته ای یک بار و گروه تجربی با دریافت روزانه 200 میلی گرم بر کیلوگرم کروسین به همراه سیکلوفسفامید به صورت داخل صفاقی، پس از 5 هفته تزریق، ظرفیت آنتی اکسیدانتی تام سرم خون آنها اندازه گیری شد و بیضه ها جهت انجام کارهای شیمی بافت، بافت شناسی و ریخت سنجی مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    مطالعه ریخت سنجی نشان داد که میانگین ضخامت اپی تلیوم، قطر لوله های منی ساز و تعداد سلول های لیدیگ در گروه تجربی به طور معنی داری بیشتر از گروه شم کنترل بود(05/0p<). میانگین پراکندگی ماست سل ها در گروه شم کنترل نسبت به گروه تجربی افزایش معنی داری را داشت(05/0p<). هم چنین افزایش واکنش پاس مثبت، آلکالین فسفاتاز و دانه های چربی در سیتوپلاسم سلول های لیدیگ در گروه شم کنترل نسبت به سایر گروه ها مشاهده شد. ظرفیت آنتی اکسیدانتی تام در گروه شم کنترل دارای کاهشی معنی دار نسبت به گروه کنترل و تجربی بود(05/0p<).
    نتیجه گیری
    به طور کلی کروسین توانست به میزان قابل توجهی از عوارض ناشی از تجویز سیکلوفسفامید جلوگیری نماید.
    کلیدواژگان: بیضه، سیکلوفسفامید، کروسین، بافت شناسی، شیمی بافت، موش سوری
  • اکرم عیدی صفحه 24
    زمینه و هدف
    گیاهان دارویی برای سالیان متمادی در سراسر دنیا جهت تسکین درد استفاده شده اند. بسیاری از گونه های سالویا در سراسر دنیا در طب سنتی و آشپزی استفاده می شوند. هدف این مطالعه بررسی اثرات ضددردی عصاره اتانولی بخش های هوایی گیاه مریم گلی پنبه ای در موش های کوچک آزمایشگاهی نژاد NMRI بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 126 سر موش کوچک آزمایشگاهی نژاد NMRI به صورت تصادفی انتخاب شده و جهت انجام سه آزمون فرمالین، صفحه داغ و اسید استیک استفاده گردیدند. در هر آزمون هفت گروه و در هر گروه شش موش قرار داشت. حیوانات با عصاره اتانولی بخش های هوایی گیاه مریم گلی پنبه ای با غلظت های 1، 10، 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن یا مرفین (10 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) به عنوان داروی استاندارد تیمار شدند. حیوانات دست نخورده به عنوان کنترل در نظر گرفته شدند. گروه شاهد با سرم فیزیولوژیک تیمار شدند. در آزمون فرمالین، فرمالین به سطح پشتی پنجه پای راست تزریق گردید. حیوانات 60 دقیقه پس از تزریق فرمالین مشاهده گردیده و امتیاز درد ثبت گردید. امتیاز دریافت درد از صفر تا 5 دقیقه (فاز اولیه) و 6015 دقیقه (فاز ثانویه) پس از تزریق فرمالین شمارش گردید. در آزمون صفحه داغ، حیوان در صفحه داغ آلومینیومی با درجه حرارت 5/0±55 سانتی گراد در ماکزیمم زمان 30 ثانیه قرار گرفت. به دنیال لیسیدن پنجه پا و پریدن حیوان زمان واکنش در فواصل زمانی قبل از تیمار، 15، 30، 45 و 60 دقیقه پس از تیمار عصاره ثبت گردید. در آزمون اسید استیک، درد به وسیله تزریق اسید استیک القا گردید. تعداد انقباضات شکمی پس از تزریق اسید استیک شمارش گردید. فعالیت ضددردی به صورت مهار انقباضات شکمی ارائه گردید. داده ها به صورت میانگین ± انحراف معیار ارایه گردید و با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    عصاره گیاه فقط فاز ثانویه درد القا شده به وسیله تست فرمالین را کاهش داد(05/0>p). عصاره گیاه موجب کاهش انقباضات شکمی ایجاد شده به وسیله اسید استیک شد(05/0>p). در تست صفحه داغ، عصاره اتانولی قادر به افزایش آستانه درد در مدت زمان 60 دقیقه نبود.
    نتیجه گیری
    گیاه مریم گلی پنبه ای دارای اثر ضددردی در موش های کوچک آزمایشگاهی می باشد، ولی به منظور روشن شدن مکانیسم عمل اثر ضددردی عصاره اتانولی این گیاه تحقیق بیشتری مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: فعالیت ضد دردی، موش کوچک آزمایشگاهی، درد، مریم گلی پنبه ای
  • سحر هامون نورد، نوروز دلیرژ* صفحه 36
    زمینه و هدف
    سلول های مزانشیمی جمعیتی از سلول های بنیادی بالغان می باشند که منبع مناسبی برای اهداف درمانی به شمار می روند. هدف این مطالعه بررسی اثر سلول مزانشیمال رت و فاکتورهای محلول ناشی از آن بر عملکرد نوتروفیل خون محیطی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی بر روی سلول مزانشیمی رت انجام شد. سلول مزانشیمال از مغز استخوان فمور و تیبا رت 86 هفته استحصال، و در محیط کشت DMEM کشت داده شد. پس از بلوغ، سلول مزانشیمال و مایع رویی آن در نسبت های 1:4، 1:2 و3:4 با نوتروفیل خون محیطی مجاور شده و سپس عملکرد فاگوسیتوز و انفجار تنفسی نوتروفیل با فاگوسیتوز مخمر و آزمایش احیای نیتروبلوتترازولیوم مورد سنجش قرار گرفت. داده ها با آزمون های آماری تی، آنالیز واریانس یک طرفه و توکی تجزیه و تحلیل شدند(05/0p˂).
    یافته ها
    میزان فاگوسیتوز در نوتروفیل مجاور شده با سلول مزانشیم نسبت به گروه کنترل کاهش داشت، اما این کاهش معنی دار نبود(05/0˂p). میزان فاگوسیتوز در گروه تیمار با مایع رویی سلول نسبت به گروه کنترل در هر سه نسبت 1:4، 1:2، 3:4 افزایش داشت که این افزایش در مورد هر سه نسبت معنی دار بود(05/0 >p). میزان انفجار تنفسی در نوتروفیل تیمار شده با سلول مزانشیم، به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل کاهش یافت. انفجار تنفسی در گروه های تیمار با مایع رویی سلول افزایش داشت که این تاثیر فقط در مورد نسبت 1:2 معنی دار بود و در دو نسبت دیگر این اختلاف معنی دار نبود(05/0p˂).
    نتیجه گیری
    برهمکنش سلول مزانشیمال با سلول نوتروفیل می تواند از نظر استراتژی های درمانی در بیماری های مرتبط با عملکرد نوتروفیل و پاسخ فیزیولوژیک و حتی پاتولوژیک در سلول درمانی با استفاده از سلول های بنیادی مزانشیمی قابل توجه باشد.
    کلیدواژگان: سلول مزانشیم، فاکتورهای محلول، فاگوسیتوز، نوتروفیل
  • فرخنده فرهنگ دوست، مهرزاد جعفری برمک، وحید حمایت خواه جهرمی، ارسلان عزیزی، رضا محمودی*، الهام کشاورزی، محمود نارکی صفحه 47
    زمینه و هدف
    عوامل فیزیکی و شیمیایی فراوانی باعث اختلالات ناباروری می شود. کادمیوم یک عامل شیمیایی است که سبب تخریب ساختار سلولی سیستم تولیدمثلی می شود. برای کاهش عوارض ناشی از عوامل مختلف از روش های جدید و طب سنتی استفاده می شود. هدف این مطالعه بررسی اثر عصاره صبرزرد بر بافت بیضه موش های صحرایی القاء شده با کادمیوم کلراید بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به چهار گروه مساوی شامل؛ کنترل؛ دریافت کننده 5/1 میلی گرم بر کیلوگرم کادمیوم کلراید، موش های القاء شده با کادمیوم کلراید که تحت درمان با صبرزرد قرار گرفتند، کنترل سالم و موش های سالم تحت درمان با 400 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره صبرزرد تقسیم شدند. بعد از 25 روز، موش ها پس از توزین با استفاده از اتر بی هوش و نمونه خونی از حیوان جهت بررسی سطح تستوسترون تهیه شد، سپس حیوان تشریح گردید، بیضه های حیوان خارج شده و به محلول فرمالین 10 درصد منتقل شد. پس از پردازش بافتی و قالب گیری، مقاطع 5 میکرومتری تهیه شده و با رنگ هماتوکسلین ائوزین رنگ آمیزی و با میکروسکوپ نوری بررسی گردیدند. داده ها با آزمون آماری واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین قطر لوله اسپرم ساز، تعداد سلول های اسپرماتوگونی، لیدیگ و سرتولی در بافت بیضه موش های صحرایی گروه کنترل کادمیوم نسبت به گروه کنترل سالم کاهش معنی داری نشان داد(05/0p<). میانگین تعداد اسپرم و حرکت اسپرم در گروه عصاره و کادمیوم نسبت به گروه کنترل سالم به حد طبیعی نزدیک شد و تفاوت معنی داری دیده شد(05/0p<).
    نتیجه گیری
    عصاره هیدروالکلی صبرزرد باعث افزایش تعداد سلول های اسپرماتوگونی، لیدیگ و سرتولی بافت بیضه در موش های آلوده به کادمیوم کلراید می شود.
    کلیدواژگان: صبرزرد، کادمیوم کلراید، بیضه، کیفیت اسپرم، سرتولی، لیدیگ
  • محمد زارعی، سعید محمدی*، مهتاب عسگری نعمتیان صفحه 56
    زمینه و هدف
    در طب سنتی، گیاه گل ساعت به عنوان تسکین دهنده درد و آرام کننده ناراحتی های با منشاء عصبی استفاده می شود. هدف این مطالعه بررسی اثرضد دردی عصاره متانولی گیاه گل ساعت در موش صحرایی نر مورد بالغ بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی از 42 سر موش صحرایی نر در 7 گروه شامل؛ کنترل، گروه های تیمار شده با عصاره 80،100 و 300 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت درون صفاقی، مرفین (1میلی گرم بر کیلوگرم درون صفاقی)، ایندومتاسین (10میلی گرم بر کیلو گرم) و نالوکسان (1میلی گرم بر کیلوگرم) به همراه دوز 100 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره استفاده شد. به منظور ارزیابی اثرات ضد دردی عصاره از آزمون های ریتینگ، تیل فلیک و فرمالین استفاده شد. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    دوزهای 30080 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره، اثر مهاری معنی داری بر پاسخ فاز مزمن تست فرمالین و تست ریتینگ داشت05/0p<. هر چند که افزایش در زمان جهش دم با عصاره دیده شد، ولی این مورد از اثر القاء شده با مرفین نسبت به کنترل، کمتر بود. اثر ضد دردی دوز 300 میلی گرم بر کیلوگرم در فاز مزمن فرمالین به صورت معنی داری بیشتر از ایندومتاسین بود(001/0p<).
    نتیجه گیری
    اثر ضد دردی گل ساعت به خصوص در فاز مزمن تست فرمالین مشاهده شد، که این اثر ممکن است به دلیل وجود فلاونوئید و تانن های موجود در گیاه باشد که در گذشته اثرات ضد دردی آنها به اثبات رسیده است.
    کلیدواژگان: ضد درد، عصاره متانولی، برگ گیاه گل ساعت، فرمالین، موش صحرایی
  • زینب برغمدی، سید حسن موسی کاظمی*، معصومه پیرمحمدی، حشمت الله شکرپور، نجف رامیان صفحه 67
    زمینه و هدف
    در حال حاضر بیماری مالاریا از مهم ترین مسایل بهداشتی در بسیاری از کشورها به شمار می رود. هدف این مطالعه شناسایی لانه های لاروی آنوفل ها و گونه های جدید کولیسیده ها برای تعیین پراکندگی آنها در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد بود.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی مقطعی در زیستگاه لاروی از 3 شهرستان (شامل یاسوج، دهدشت، گچساران) استان کهگیلویه و بویراحمد در طی سال 1391 انجام گرفت. نمونه برداری ها به روش ملاقه زنی و با ملاقه مخصوص حشره شناسی استاندارد انجام گردید. لاروهای صید شده در محلول لاکتوفنول کنسرو شده با مشخصات و کدهای مربوطه به محل آزمایشگاه حشره شناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران منتقل شدند. سپس با استفاده از محلول لکیدوفور از آنها لام میکروسکوپی تهیه شده و با کلید تشخیص معتبر تعیین هویت شدند. داده ها با آزمون آماری مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در مجموع تعداد 1127 نمونه لارو پشه در بخش های مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد به دست آمد که در2 جنس و 12 گونه شناسایی شدند. این گونه ها شامل؛ آنوفل های فلوویاتیلیس، سوپرپیکتوس، توروخدای، استفنسی، سوب پیکتوس، ساکاروی، دتالی و کولکس های سیتینس، تیلری، پیپینس، پوزیلوس و پرگزیکوس بودند. در میان لارو پشه های کولیسیده صید شده کولکس پیپینس بیشترین و آنوفل ساکاروی و کولکس های سیتینس و پرگزیکوس کمترین گونه های صید شده را تشکیل دادند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه کولکس پیپینس گونه پشه غالب منطقه گزارش شد. مطالعات مولکولی و مورفولوژیک بیشتری در زمینه گونه های ناقل مالاریا مانند آنوفل سوپرپیکتوس و آنوفل استفنسی در این منطقه ضروری است.
    کلیدواژگان: حشره شناسی، پشه، مالاریا
  • فریبا مدرسی، سید حسین زاهدیان، نذیر هاشمی محمدآباد٭ صفحه 78
    زمینه و هدف
    مسئله خیانت زناشویی در جامعه ایران به عنوان یک نگرانی رو به رشد مطرح است که با ناپایداری در روابط و نرخ بالای طلاق همراه است. هدف از این مطالعه بررسی میزان سازگاری زناشویی و کیفیت عشق در متقاضیان طلاق دارای سابقه خیانت زناشویی و فاقد سابقه خیانت زناشویی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، تحلیلی مقطعی که در سال 1390، بر روی مراجعین مراکز بهزستی استان فارس انجام شد، تعداد 90 نفر به روش نمونه گیری در دسترس در سه گروه مساوی با سابقه خیانت زناشویی و متقاضی طلاق، متقاضی طلاق بدون سابقه خیانت زناشویی و گروه شاهد انتخاب شدند. افراد هر سه گروه پرسشنامه های مقیاس سازگاری اسپاینر و مقیاس مثلث عشق اشترنبرگ را تکمیل نمودند. افراد گروه دارای سابقه خیانت زناشویی مقیاس مثلث عشق را مجددا درباره رابطه فرازناشویی خود تکمیل نمودند.داده ها با آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تی وابسته تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین گروه های متقاضی طلاق با گروه شاهد از نظر ابعاد مختلف مثلث عشق و میزان سازگاری زناشویی تفاوت معنی داری وجود داشت(001/0p<). یافته ها هم چنین حاکی از تفاوت معنی داری بین متقاضیان طلاق با و بدون سابقه خیانت زناشویی از نظر میزان صمیمیت تفاوت معنی داری وجود داشت(001/0p<)، شور و اشتیاق، تعهد و تصمیم دررابطه بود(001/0p<). بررسی کیفیت عشق در افراد دارای سابقه خیانت زناشویی نشانگر تفاوت در تمام ابعاد مثلث عشق اشترنبرگ در رابطه باهمسر و روابط فرازناشویی بود(001/0p<)).
    نتیجه گیری
    ناسازگاری زناشویی به تنهایی پیش بین قوی برای خیانت زناشویی در شرایط دشوار زندگی نیست و با توجه به نتایج این پژوهش عامل مهم تر در گرایش به روابط فرازناشویی، کیفیت رابطه و عشق میان زوجین و میزان تخریب ابعاد مختلف آن است.
    کلیدواژگان: خیانت زناشویی، رضایت زناشویی، سازگاری زناشویی، مثلث عشق، طلاق
  • سیدعلی موسوی اصل*، زینب موسوی سادات صفحه 89
    زمینه و هدف
    با وجود روش های درمانی متنوع روان شناختی برای درمان اختلال استرس پس از ضربه، هنوز هم تعداد قابل توجهی از این بیماران، به درمان ها پاسخ نمی دهند و یا بهبود نسبتا کمی را نشان می دهند. هدف این مطالعه بررسی اثربخشی طرحواره درمانی در کاهش شدت فعالیت طرحواره های ناسازگار اولیه جانبازان مرد مبتلا به اختلال استرس پس از ضربه بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، که بر روی 3 نفر جانباز مرد مبتلا به اختلال استرس پس از ضربه انجام شد، 21 جلسه درمان طرحواره درمانی مطابق با الگوی یانگ جهت تغییر در میزان و شدت طرحواره های ناسازگار اولیه بر روی آزمودنی ها انجام کرد و سپس در پایان پروتکل درمانی و نیز در دوره دو ماهه پیگیری میزان تغییرات مورد ارزیابی مجدد قرار گرفت. ابزار پژوهش پرسشنامه فرم کوتاه طرحواره یانگ، پرسشنامه جبران یانگ، پرسشنامه اجتناب یانگ رای، پرسشنامه بالینی چند محوری میلون، مقیاس اجرایی بالینی اختلال استرس پس از ضربه، مقیاس می سی سی پی برای اختلال استرس پس از ضربه و مصاحبه تشخیصی جامع بین المللی بودند. داده ها باآزمون های معنی دار بالینی و تغییر شاخص پایا تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    طرحواره درمانی باعث کاهش شدت فعالیت طرحواره های ناسازگار در بیماران مبتلا به اختلال استرس پس از ضربه شده و دوره پیگیری روند درمان نشان از دوام دستاوردهای درمان دارد.
    نتیجه گیری
    طرحواره درمانی با آماج قرار دادن ریشه های رشدی اختلال و بازسازی طرحواره های ناسازگار، قادر به درمان پایدار علایم مبتلایان به اختلال استرس پس از ضربه و کاهش شدت فعالیت طرحواره های ناسازگار در آنان شده است.
    کلیدواژگان: طرحواره درمانی، طرحواره های ناسازگار، اختلال استرس پس از ضربه، جانباز، اثربخشی
|
  • Page 12
    Background and Aim
    The side effect of cyclophosphamide is to reduce fertility or even sterility in men treated with these medications. This study was performed to improve these side effects.
    Methods
    In the present experimental study, 15 male mice (20-25 g) were divided into three groups. The control group was treated with 0.1cc of saline daily. The sham group received 15 mg/kg cyclophosphamide once a week and the experimental group was treated with 200 mg/kg Crocin intraperitoneally along with cyclophosphamide. Five weeks after injection total antioxidant capacity of serum was measured. The testes were studied for histological and morphometric parameters. The collected data was analyzed by ANOVA.
    Results
    Histomorphometrical study indicated that epithelial thickness, diameter of seminiferous tubules and Leydig cells of experimental group was significantly greater than sham controls (p<0.05). Mean distribution of mast cells in the sham group compared to the experimental group showed a significant increase (p<0.05). Additionally, positive PAS reaction, alkaline phosphatase and vegetable fat in the cytoplasm of Leydig cells of sham control were observed, whereas in the other groups not seen. In addition, total antioxidant capacity of sham group decreased significantly compared to the control and experimental groups with the sham control and experimental groups ((p<0.05).
    Conclusion
    in general Crocin could significantly prevent the side effects of cyclophosphamide therapy.
    Keywords: Testes, Cyclophosphamide, Crocin, Histology, Histochemistery, Mice
  • Page 24
    Background and Aim
    Herbal medicine has been used to relieve pain around the world for many years. The aim of this study was to evaluate the analgesic effect of ethanol extract on the aerial parts of Salvia aethiopis in NMRI mice.
    Methods
    In the present experimental study, 126 mice (NMRI) were randomly selected and used for formalin, hot plate and acetic acid test. In every experiment there were seven groups of six mice.The rats were administrated with Salvia aethiopis extract at concentrations of (1, 10, 50 and 100 mg/kg body wt.) or morphine at concentration of (10 mg/kg body wt.) as the standard drug. The intact animals were used as controls and the control group was treated with saline. In the formalin test, formalin was injected into the dorsal surface of the right paw. The animals were observed for 45 min after injection of formalin and pain scores were recorded. After formalin injection, the pain rated from 0 to 5 min (early phase) and 15-45 min (second phase) were counted. In hot plate test, rats were placed on an aluminum hot plate kept at a temperature of 55 ± 0.5°C for a maximum time of 30 s. Reaction time was recorded when the animals licked their fore and hind paws and jumped at 0 and 15, 30, 45 and 60 min after intraperitoneal administration of the extract. In acetic acid experiment, the induced pain was counted by acetic acid administration. The number of abdominal constrictions induced by acetic acid were subsequently counted. The analgesic activity of the abdominal contractions were inhibited. The data were expressed as mean values ± SEM and tested, using analysis of one-way ANOVA test.
    Results
    The results showed that the extract decreased only the second phase of formalin-induced pain (p<0.05). the extract reduced the cramps induced by acetic acid (p<0.05). In the hot plate test, the ethanolic extract was able to increase the pain threshold during 60 min.
    Conclusion
    The present data indicated that this plant had an antinociceptive effect on the mice, but more research is needed to clarify the mechanism of action of the analgesic effect of ethanolic extract of Salvia aethiopis.
    Keywords: Analgesia, Mice, Pain, Salvia aethiopis
  • Page 36
    Background and Aim
    Mesenchymal stem cells (MSCs) are a population of adult stem cells which is an appropriate source for therapeutic purposes. The aim of this study was to investigate the effects of rat mesenchymal cells and soluble factors on the function of peripheral blood neutrophils.
    Methods
    This experimental study was conducted on rat mesenchymal stem cells. Mesenchymal cells obtained from bone marrow of the femur and Tybaof 6-8 week rats and were cultured in DMEM. After maturation, the mesenchymal cells and supernatant at ratios of 1:4, 1:2 and 3:4 were adjacent with peripheral blood neutrophil phagocytosis. Subsequently, the respiratory burst of neutrophils, the yeast phagocytosis and nitroblue tetrazolium test was evaluated for revival. The Data were analyzed by t-tests, ANOVA and Tukey's test (p ˂0.05).
    Results
    The rates of phagocyted neutrophil treated with MSCs compared to controls were decreased.This reduction was not statistically significant (p ˂0.05).The phagocitic cell in the rats of the treated group with supernatant compared to the control group in all three ratios of 1:4, 1:2, 3:4 increased significantly (p ˂0.05. by the increase in the ratio was observed (05/0> p). Respiratory burst of neutrophils treated with mesenchymal stem cells compared to the control group significantly decreased. Respiratory burst was increased in the groups treated with cell supernatant at ratios of 1:2 only (P˂0.05).
    Conclusion
    Mesenchymal cell-cell interaction with neutrophils was remarkable for therapeutic strategies in diseases associated with neutrophil function in response to physiological and pathological cell therapy with MSCs.
    Keywords: Mesenchymal Stem Cells, Soluble Factors, Neutrophil, Phagocytosis
  • Page 47
    Background and Aim
    A lot of physical and chemical factors cause infertility disorders. Cadmium is a chemical agent which damages the cell structure of the reproductive system. For reducing the effects of various factors, new traditional methods have been used. The aim of this study was to investigate the effects of Aloe vera extract on testicular tissue of rats induced by cadmium chloride.
    Methods
    In this experimental study, 40 male Wistar rats (180-200 gr) were randomly divided into four groups. Groups 1 and 2 received Cadmium chloride (1/5 mg / kg/ IP). Mice induced by cadmium chloride were treated with Aloe vera. Control and normal rats were treated with 400 mg/kg of Aloe vera extracts. After 25 days, these rats were weighed and then anesthetized using ether. Blood samples were collected from each individual to assess the level of testosterone and then the animals were debriefed. The testes were removed and transferred to 10% formalin solution. After tissue processing, 5 micron sections were prepared and stained with heamatoxillin-eosin and investigated by light microscope. Data were analyzed by one-way ANOVA test.
    Results
    Mean seminiferous tubular diameter, number of spermatogonia, Leydig and Sertoli cell of cadmium control group compared to the healthy control group showed a significant decrease (p<)0.05). The mean sperm count and sperm motility in extract cadmium group and healthy control group was close to normal and displayed a significant difference (p< 0.05).
    Conclusion
    Hydroalcoholic extract of Aloe vera increases the number of spermatogonia, Leydig and Sertoli testicular tissue of mice contaminated with cadmium chloride.
    Keywords: Aloe Vera, Cadmium Chloride, testicular, sperm quality, Sertoli cell, Leydig cell
  • Page 56
    Background and Aim
    In traditional medicine, Passiflora caerulea is used as a pain relieving and neurogenic malaise. The aim of this study was to evaluate the analgesic efficacy of Passiflora caerulea extract in mature male rats.
    Methods
    In this study, 42 adult male rats were divided into 7 groups: control, MEPC (80, 100 and 300 mg/kg, i.p.) Morphine (1mg/kg, i.p.), indomethacin (10mg/kg, i.p.), and naloxone (100 mg/kg, i.p.) were used. In order to evaluate the analgesic effect of the extract, test ratings, tail-flick and formalin were used. The data were analyzed by ANOVA and Tukey test.
    Results
    80-300 mg doses of the extract showed significant inhibitory effects on the response of chronic phase of formalin test and the ratings test (p <.0.05). Although there was an increase in tail flick extract, but in this case, the effect induced by morphine was lower compared to controls. The analgesic effect doses of 300 mg kg of indomethacin was significantly higher than chronic phase of formalin (p <0.05).
    Conclusion
    The analgesic effect of Passiflora caerulea, especially in the chronic phase of formalin test was observed, this effect may be due to the presence of flavonoids and tannins found in plants, which its analgesic effect has been proven in the past.
    Keywords: Antinociception, Methanolic extract, Passiflora caerulea leaf, Formalin, Rat
  • Page 67
    Background and Aim
    Malaria is considered to be a major health problem in many countries. The aim of this study was to identify new species of Culicidae larval habitat of Anopheles and to determine their distribution in the Kohgiloye and Boyer province, Iran.
    Methods
    In the present cross-sectional study, the larval habitats of three cities (including Yasuj, Dehdasht and Gachsaran) of Kohgiloye and Boyer Ahmad province was conducted during 2012. Samples were collected with a scoop by ladle handling for Entomology. The collected Larvae were canned in Lactophenol solution with features and code related transferred to entomology laboratory of Tehran University of Medical Sciences. The microscopic slides were prepared using a Lekidofore solution and were identified with key valid diagnosis. The data were analyzed by SPSS software version 11.5.
    Results
    A total of 1043 samples of mosquito larvae were identified in different parts of Kohgiloyeh and Boyerahmad in 2 genera and 12 species. These identified species were: Anopheles (Cellia)superpictus Grassi, An.(Cel.)fluviatilis James, An.(Cel.)dthali Patton, An.(Cel.)turkhudi Liston, An.(Cel.)stephensi Liston, An.(Cel.) subpictus Grassi, An.(Anopheles)sacharovi Favre, Cx.(Cux.)theileri Theobad, Cx.(Cux.)sitiens Wiedemann, Cx.(Cux.)pipens Linnaeus, Cx.(Cux.)pusillus Macquart, Cx.(Cux.)perxiguus Theobald. Culex pipens larvae was predominant and Cx.(Cux.)sitiens, Cx.(Cux.)perxiguus, An.sacharovi were found as the lowest larvae. Culicidae Culex mosquito larvae was the highest and the lowest species were Cx.(Cux.)sitiens, Cx.(Cux.)perxiguus, An.sacharovi.
    Conclusion
    Culex pipens was the dominant species. Exclusive molecular and morphological studies will be essential to identify the malaria vectors, An.stephensi complex and An.superpictus complex in this area.
    Keywords: Entomology, Mosquitoes, Malaria
  • Page 78
    Background and Aim
    The issue of marital infidelity is considered as an increasing concern in our society, which is associated with instability in relationships and high rate of divorce.The purpose of this study was to investigate the level of marital adjustment and the quality of love in the applicants with a history of divorce and marital infidelity.
    Methods
    In this qualification-analytical, cross-sectional study performed in 2012 in the Fars welfare organization, 90 people were selected by available sampling and classified into three groups with a history of marital infidelity and divorce, divorce without a history of marital infidelity and controls. Three individual groups completed the Inventory Adjustment Scale and Sternberg's love triangle. Subjects with a history of marital infidelity completed questionnaires of regarding love triangle scale again regarding upon their marital relationship. Data were analyzed by dependent t-test and ANOVA.
    Results
    Significant differences were observed among divorce group and various aspects of marital love triangle (P<0/001).Results also revealed that there was a significant difference between the groups with and without marital infidelity, from the view point of intimacy, passion and anxiousness, commitment, and decision in relationship (P<0/001). Investigating the quality of love in individuals with marital infidelity showed differences in all aspects of Sternberg`s love triangle in relationship with wife and ultra-marital relationships (P<0/001).
    Conclusion
    Marital incompatibility alone is not a strong reason for marital infidelity in hard conditions of life and according to the research’s results. The most significant factor in attracting for ultra- marital relationship and the quality of the relationship and love between couples were the quality of the relationship and love between couples.
    Keywords: Infidelity, Marital Satisfaction, Marital Adjustment, Love Triangle, Divorce
  • Page 89
    Background and Aim
    Despite the wide variety methods of psychological therapies for the treatment of post-traumatic stress disorder, still a significant number of patients do not respond to treatment or show a low relatively improvement. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of schema therapy in reducing the early severity of maladaptive schemas of male veterans with post-traumatic stress disorder.
    Methods
    The present experimental study was conducted on three male veterans with post-traumatic stress disorder. Twenty one sessions of therapy was performed according to the Young's model scheme for changing the rate and severity of early maladaptive schemas on the subjects at the end of the protocol and were reassessed follow-up treatment during the two-month. Research tools consisted of a short questionnaire form of the Young, Schema Questionnaire, Young Compensation Inventory, and Young Shun - vote, Millon Clinical Multiaxial Inventory Scale, Clinician Administered PSDS, Mississippi for post-traumatic stress disorder and comprehensive international diagnostic interview.
    Results
    The findings showed that the Schema therapy reduced the severity of maladaptive schemas in patients with post-traumatic stress disorder and follow-up period of treatment indicates the consistency of treatment.
    Discussion
    Schema therapy targeting the root growth impairment and restructuring of maladaptive schemas able to treat persistent symptoms of post-traumatic stress disorder and decreased their incompatible schemas activity.
    Keywords: Schema therapy, PTSD, Veterans, Early maladaptive schemas