فهرست مطالب

نشریه منابع انسانی ناجا
پیاپی 31 (بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/02/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • احمد سوری صفحات 9-26
    هدف از تحقیق حاضر آگاهی از رابطه هوش هیجانی با عملکرد مدیران رسته های ماموریتی ناجا می باشد. تحقیق حاضر از نظر ماهیت توصیفی بوده اما از نظر هدف جزء تحقیقات کاربردی است. جامعه این تحقیق شامل کلیه مدیران میانی رسته های ماموریتی ناجا است که در جایگاه شغلی 13 به بالا در سال 1391 مشغول به خدمت بوده اند و حدود 15000 نفر می باشند. که نمونه ای با حجم 310 نفر به روش تصادفی انتخاب گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات در تحقیق حاضر شامل دو پرسشنامه هوش هیجانی سیبر یاشرینگ با 36 سوال و پرسشنامه عملکرد یا کارایی سالیانه کارکنان که از پایایی و روایی قابل قبولی برخوردار هستند می باشد. نتایج تحقیق حاضر که با تجزیه و تحلیل داده ها در نرم افزار spss و با آزمونهای ضریب همبستگی، آزمون T و آزمون واریانس انجام گرفت نشان داد که: اولا بین عملکرد مدیران و مهارتهای خودانگیزی، خودآگاهی، خود کنترلی، هوشیاری اجتماعی و مهارتهای اجتماعی و هوش هیجانی کلی رابطه مستقیم و مثبت وجود دارد. ثانیا هر چند که میانگین هوش هیجانی مدیران در رسته های مختلف ماموریتی متفاوت است اما با توجه به آزمون F و سطح معنی داری به دست آمده این تفاوت معنی دار نمی باشد. به عبارت دیگر مدیران رسته های مختلف ماموریتی از نظر هوش هیجانی تفاوتی آماری ندارند.
    کلیدواژگان: هوش، هیجان، هوش هیجانی، عملکرد
  • مهدی کابوسی *، حشمت الله حیدری، محمد باقر گرجی صفحات 27-50

    در حوزه فعالیت پلیس،دانش از اهمیت والایی برخوردار است،در حال حاضر میزان استفاده از دانش در میان افراد،گروه ها و سازمان ها در حال افزایش است، این مساله موجب شده توانایی ایجاد، کسب، تسهیم و به کارگیری اطلاعات به صورت یک قابلیت ضروری سازمانی درآید.سازمان ناجا می بایستی به منظور کسب موفقیت در این عرصه به طور پیوسته در پی کسب دانش و نیز مدیریت آن باشد .فرهنگ سازمان یکی از عواملی است که می تواندبر مدیریت دانش تاثیر گذار باشد.فرماندهان با شناسایی فرهنگ سازمان خود می توانند به اجرای فرآیندهای مدیریت دانش در سازمان خود کمک کنند.هدف این پژوهش بررسی فرهنگ سازمانی غالب در پلیس استان گلستان و ارتباط فرهنگ موجود با فرآیندهای مدیریت دانش می باشد.دراین پژوهش به دنبال این سوال هستیم که فرهنگ غالب پلیس استان گلستان کدام یک از فرهنگ های مدل کامرون و کویین(فرهنگ قبیله ای،سلسله مراتبی، بازارو ادهوکراسی) می باشد. بعداز شناسایی فرهنگ غالب سازمان به بررسی ارتباط این فرهنگ با فرآیندهای مدیریت دانش مدل لاوسون(خلق دانش،کسب دانش،سازمان دهی دانش،ذخیره سازی دانش،تسهیم دانش، کاربرد دانش)پرداخته شده است.برای جمع آوری داده ها از کارکنانی استفاده شدکه با مدیریت دانش آشنایی داشته اند.جامعه آماری حدود400نفر بوده وحجم نمونه آماری تصادفی وبر اساس جدول مورگان تعیین گردید.تعداد200پرسشنامه توزیع که تعداد133پرسشنامه برگشت داده شددراین پژوهش ازدو پرسشنامه فرهنگ سازمانی کامرون و کویین و مدیریت دانش لاوسون استفاده شده است.برای تجزیه و تحلیل داده هاازآزمون میانگین وهمبستگی اسپیرمن استفاده شده است.نتایج تحلیل نشان دادکه فرهنگ غالب این سازمان،فرهنگ سلسله مراتبی واین فرهنگ باهمه فرآیندهای مدیریت دانش رابطه معنی داری دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، فرآیندهای مدیریت دانش، فرهنگ سازمانی
  • نجف حمیدزاده اربابی، نورالله حسینی خواه، صیاد درویشی * صفحات 51-72

    خوشایندسازی خدمت سربازی یکی از دغدغه های اصلی ستاد کل نیروهای مسلح بطورعام و سازمان وظیفه عمومی بطور خاص میباشد.. دریک دیدکلی شیوه زندگی جوانان بر اثر تحولات پدیدآمده درعرصه دانش وفناوری ،در ابعاد وسطوح مختلف،درحال تحول بوده و این تحولات ورودیهای جدیدی را برای سیستم های نیروهای مسلح بوجود آوردهبه همین جهت شدیدا نیازمند بکارگیری نظرات خود جوانان در جهتایجاد رضایت عمومی از خدمتسربازی میباشد.برای موفقیت دراین ماموریت مهم بایستی ضمن تعیین،تبیین و بکارگیری روش های اصلاح نگرش عمومی به خدمت سربازی ، شیوه های استفاده بهینه از دوران سربازی شناسایی و ارایه گردد . در این پژوهش شیوه های خوشایند سازی خدمت سربازی با تشریح و تبیین روش های اصلاح نگرش عمومی به خدمت سربازی و استفاده بهینه از دوران سربازی از دیدگاه مشمولان فارغ التحصیل در شهر اردبیل مورد بررسی وتوصیف قرار گرفته است. که از نظر نوع و هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی تحلیلی است. جامعه آماری انتخاب شده شامل مشمولان فارغ التحصیل که بصورت نمونه گیری خوشه ای انتخاب گردیده ، پیشنهادات ارایه شده حاصل ارزیابی سوالات بسته و باز پرسشنامه بوده و مهمترین آنافزایش متناسب حقوق دریافتی مشمولان و بیمه نمودن اعضاء خانواده آنها می باشد.

    کلیدواژگان: خوشایند سازی، نگرش، تغییر نگرش، خدمت سربازی
  • غلامرضا شهبازی *، محمد منصور دهقان نیا، رضا رادمهر صفحات 73-90

    یکی از موارد مهمی که امروزه بایستی در همه سازمانها بویژه سازمانهای دولتی به آن توجه نمود، توجه به شایستگان از مراحل جذب و بکارگیری آنها تا مرحله جدایی آنها از سازمان است.نیروی انتظامی از سازمانهایی است که جذب و نگهداشت نیروهای شایسته از موارد بسیار ضروری در آن است. در این پژوهش شایسته سالاری در ابعاد شایسته خواهی، شایسته یابی، شایسته گزینی، شایسته گماری، شایسته پروری و شایسته داری کارکنان در نیروی انتظامی شهر اصفهان مورد بررسی قرار گرفته است. این پژوهش از نوع توصیفی پیمایشی می باشد و از طریق پرسش نامه24 سوالی اقدامبه جمع آوری اطلاعات از بین کارکنان سازمان مذکور کرده است. فرضیه های تحقیق با استفاده از روش آزمون T تک متغیره آزمون شده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که تفاوت معناداری بین سطح شایسته سالاری کارکنان نیروی انتظامی شهر اصفهان و در تمامی ابعاد آن با میزان مفروض، وجود دارد.طبق نتایج بدست آمده، در سازمان مذکور شایسته سالاری در ابعاد شایسته یابی و شایسته گزینی در سطح بالایی قرار دارد ولی در ابعاد شایسته خواهی، شایسته گماری، شایسته پروری و شایسته داری از سطح بالایی برخوردار نیست.

    کلیدواژگان: شایستگی، شایسته سالاری، ابعاد شایسته سالاری، نیروی انتظامی شهر اصفهان
  • خسرو اسکندری، مژگان قنبری ارباستان، داریوش رحمتی، یونس عابدی صفحات 91-116

    در این مقاله در پی شناسایی رابطه بین نگرش و عملکرد هستیم. نگرش به معنای نظرات کلی فرد در مورد پدیده ها است. از بین انواع نگرش در ادبیات مدیریت رضایت شغلی، وابستگی شغلی و تعهد سازمانی از اهمیت فراوانی برخوردار است . در این مقاله رابطه بین این سه نگرش و عملکرد کارکنان بررسی شده است. برای جمع آوری اطلاعات یک نمونه تصادفی از کارکنان ناجا انتخاب شده اند . برای اندازه گیری نگرش از پرسشنامه بری فیلدورث و برای اندازه گیری عملکرد از شاخص های عملکردی ناجا و مصاحبه با سرپرستان مستقیم استفاده شده است . هر یک از سوال های سه گانه تحقیق رابطه بین یکی از نگرش های سازمانی و عملکرد مورد بررسی قرارداده است . با توجه به ماهیت متغیر های مورد مطالعه و مقیاس اندازه گیری متغیرها در آزمون فرضیه های تحقیق از روش های آمار پارامتریک استفاده شده است . داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS از شاخص های آمار توصیفی (میانگین ، میانه ، انحراف معیار ، واریانس) و همچنین شاخص های آمار استنباطی در تحلیل استنباطی داده ها از روش هایTتک گروهی (برای بررسی وضعیت موجود) ، ضریب همبستگی پیرسون (برای تعیین همبستگی بین متغیرهای نگرش و عملکرد شغلی)استفاده شد و تحلیل واریانس یکطرفه (برای سابقه خدمت) رگرسیون (بررسی اثرات نگرش بر عملکرد)و استفاده گردید. ضریب پایایی پرسشنامه ها به وسیله آزمون کرونباخ برای محک اعتبار پرسشنامه نگرش وفرم ارزشیابی عملکرد شغلی کارکنان به ترتیب 0/96 و 0/97 به دست آمد. نتایج حاصل از به کارگیری نرم افزار SPSS بیانگر وجود رابطه مثبت و معنی دار بین نگرش های سازمانی و عملکردی ناجا بوده است.

    کلیدواژگان: نگرش، عملکرد، رضایت شغلی، وابستگی شغلی، تعهد سازمانی، کارکنان ناجا
  • بررسی چگونگی انتخاب کارکنان بر اساس خوشه بندی کردن اطلاعات ارزیابی عملکرد
    حمیدرضا کرمی صفحات 117-132
    یکی از وظایف مدیران به ویژه مدیران منابع انسانی، ارزشیابی شایستگی کارکنان و سنجش کارایی آنان، یا به تعبیر دقیق تر ((مدیریت عملکرد)) است تا بدین وسیله، میان متعهدان به وظایف و غیر متعهدان تمایزی مناسب صورت گیرد، تا اثربخشی و موفقیت سازمان را در بعد منابع انسانی، به عنوان مهم ترین و موثر ترین عامل در جهت دستیابی به اهداف سازمانی تضمین گردد. از طرفی دیگر سازمان ها دارای مخازن بزرگی از اطلاعات کارکنان اعم از اطلاعات شخصی، تحصیلات، سوابق شغلی و سازمانی، دوره های آموزشی، ارزیابی و مانند آن می باشد. که می توان با استخراج دانش با ارزش درون داده ها، به فرایند تصمیم گیری مدیران در حوزه های مختلف از جمله حوزه مدیریت منابع انسانی سازمان ها کمک قابل توجهی نمود، سازمان ها بوسیله تجزیه و تحلیل داده های آماری می توانند مد ل های موجود در داده های مربوط به کارکنان خود را کشف کنند و بر اساس این مدل ها تصمیمات علمی تری در حوزه مدیریت منابع انسانی بگیرند. در این تحقیق با خوشه بندی کردن اطلاعات منابع انسانی در حوزه ارزیابی عملکرد کارکنان ناجا و استفاده از الگوریتم k-means دانش موجود در اطلاعات را استخراج و به عنوان راهنما برای تصمیم گیری در اختیار مدیران ناجا قرار می دهیم. دانش استخراج شده، مدیران سازمان را از توانایی کارکنان آگاه تر می کند و در انتخاب ترکیب نیروی انسانی و انتصاب آنها در جایگاه سازمانی می تواند مفید باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، ارزیابی عملکرد کارکنان، خوشه بندی
  • شهامت حسینیان، ابوالفضل یوسفیان*، اکرم پسندیده صفحات 133-155

    تحقیق حاضر با هدف تعیین تاثیر استفاده از سیستم اطلاعات منابع انسانی بر عملکرد در معاونت نیروی انسانی ناجا مورد بررسی قرار گرفته و نتایج حاصله می تواند متغیرها را در تعیین این تاثیر ارزیابی و شناسایی کند و با ارایه پیشنهادهای کاربردی در جهت افزایش عملکرد سیستم اطلاعات منابع انسانی در ناجا گام موثری برداشته شود.
    این تحقیق با هدف کاربردی و استفاده از روش پیمایشی_توصیفی است. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته و مطالعه کتابخانه ای می باشد. جامعه آماری این تحقیق کارکنان معاونت نیروی انسانی ناجا بوده و در تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (ضمن ارایه جداول فراوانی ها، درصد فراوانی و فراوانی تجمعی با کمک نرم افزار S.P.S.S) استفاده شده است، همچنین ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه برابر 898/0 می باشد. بر اساس نتایج حاصله هر سه فرضیه تعیین شده مورد تایید قرار گرفت لذا می توان بیان کرد که بین سیستم اطلاعات منابع انسانی و شاخصه های سرعت، دقت و صحت توانسته در معاونت نیروی انسانی ناجا ارتباط معنی داری موجود می باشد

    کلیدواژگان: سیستم اطلاعات منابع انسانی، عملکرد، دقت، صحت، سرعت، کارآیی
|
  • Ahmad Soori Pages 9-26
    The purpose of this research is informing about the relationship between emotional intelligence and performance of Naja managers. The type of this research is applied and the data have been collected via descriptive – survey method. The universe of this study consists of all Naja middle managers in different ranks who had been worked in 2012 and they were 1500 people, 310 people were sample size and have chosen through random sampling method. Data collection tool was questionnaire which consist of 2 Sybria Shering emotional intelligence questionnaire with 36 question and annnal efficiency score or performance questionnaire which have an acceptable reliability and validity.
    The results indicate that first, there is a significant relationship between managers performance and self – motivation, self- awareness, self – control, social awareness and social skills and emotional in intelligence. Second, however the average of managers emotional intelligence in different ranks are differ but according to T Test and significance level, this difference is not significant. In other hand there is no significant relationship between managers with different ranks from the view point of emotional intelligence.
    Keywords: intelligence emotion, Emotional Intelligence, performance
  • Mahdi Kaboosi *, Heshmat Heydari, Mohammad Bagher Gorji Pages 27-50

    In the area of police activity, knowledge is of great importance, the current of knowledge among individuals, groups and organizations is increasing this led to the creation, acquisition, sharing and use of information as an organizational capability is essential. Naja organization should have in order to succeed in this arena is constantly seeking knowledge and its management. Organizational culture is one of the factors that can affect knowledge management. Commandeers can identify with the culture of their organizations to implement knowledge management processes in your organization can help. The aim of this study was to investigate the relationship between organizational culture and the dominant culture in Golestan Province police knowledge management processes is. In this study, We sought to question the dominant culture, police culture model in Golestan province which Cameron and Quinn (tribal culture, hierarchy, market and Adhokerasy) is. After identifying the relationship between the culture of the dominant culture model of knowledge management processes Lawson (knowledge crstion, knowledge acquisition, knowledge organization, knowledge storge, knowledge sharing, knowledge application) has been paid. Was used to collct data from employees who are familiar with knowledge management. Population of about 400 and a random statistical sample size was determined according to Morgan. 200 questionnaires distributed 133 questionnaires that were returned. In this study, two questionnaires Cameron and Quinn organizational culture and knowledge management Lawson are used. For Data analysis, the mean and Spear man correlation test was used. Analysis o the results showed that the dominant culture of the organization, hierarchical culture, and this culture has a significant relationship with knowledge management processes

    Keywords: knowledge management, organizational culture
  • - Najaf Hamid Zadeh, Noorollah Hosseini Khah Pages 51-72

    Pleasing military service is generally one of the main worries of general head quarter of armed forces and specially for military service organization. In a general view point youth lifestyle had been changed in different levels and dimensions in consequence of changes in knowledge & technology arena and these changes have created new inputs for armed forces system.
    For this purpose it strongly requires using own youth opinions for general consensus on military service.
    For achieving success in this important mission, move over than determining, explaining and using attitude modification methods about military service, the way of optimal usage of military service should be recognized and introduced. This study has tried to survey on the ways of pleasing military service with explaining and describing general attitude modification methods about military service and optimal usage of soldier lines period from the view points of graduated conscripts in Ardebil.
    The research type was applied and the research method was descriptive and statistical universe consists of all graduated conscripts in 2009 in Ardebil province. 219 people were selected through simple random sampling and sample size determining formula. The research tool was researcher – made questionnaire. The reliability of questionnaire has been confirmed by face Validity and has determined %7 through Cranach Alpha. The data have been analyzed Via x2 statistical test and the significant results were appropriated salary incrementation of soldiers and insuring their families.

    Keywords: : pleasing, Attitude, change, Job satisfaction, military service
  • Gholam Reza Shahbazi *, Mohammad Mansour Dehghan Nia, Reza Dadmehr Pages 73-90

    Considering merited people from selection and recruitment process to their separation process from organization is one of the most important matters which nowadays should be focused in all organization, especially in governmental organizations. Selection and retention of merited employees is very essential. In this research meritocracy has been analyzed in following dimensions: Demanding merited individuals, seeking for merited individuals, selecting merited individuals, appointing merited individuals, nurturing merited individuals and retention merited individuals in Isfahan.
    The research method was descriptive – survey and statistical universe was all Naja employees of Isfahan.The sampling method was simple random sampling which 230 persons have been determined.The researchers have collected information via questionnaire with 24 questions among the employees.The research hypothesises have examined through one variable T test.The results indicate that there is no significaut relationship between Isfahan employees meritocracy level and all the hypothesized dimensions.In aforesaid organization, meritocracy in seeking for merited individuals and selecting merited individuals are located in high level but in demanding merited individuals, appointing merited individuals, nurturing and appointing merited individuals and retention merited individuals need more concentration.

    Keywords: merit, Meritocracy, meritocracy dimension, Isfahan police employees
  • Khosro Eskandari, Mojghan Ghanbari Arbastan, Dariush Rahmati, Younes Abedi Pages 91-116

    The main purpose of this research was recognizing the relationship between attitude and performance. Among the types of attitude in management literature, job satisfaction job involvement and organizational commitment have a great importance. For collecting in formation a random sample has been choosed from Naja employees. For measuring attitude the researchers have used Bary field & Roth questionnaire and have used Naja performance indicators and interviewed with direct supervisors. The statistical universe consists of police academy employees. So people were selected on the basis of Morgan kerjcy table via stratified random sampling method among Naja employees. Each research triple questions has been examined the relationship between one of the organizational attitude and performance. Collected data have been calculated through SPSS- and the researcher have used descriptive analysis indicators (mean , mode, standard deviation and variance) and also inferential statistics indicators in ferential analysis of data, T test (for current status examination), pearson correlation coefficient (for determining correlation between attitude) and job performance variables, one- sided variance analysis (for years of services) and regression (for de terming effects of attitude on performance). Reliability coefficient of questionnaine through Cronbach Alph for testing Validity of a attitude questionnaire and employees job performance evaluation form are %96 and %97.The results indicate that there is a significant relationship between Naja organizational attitude and performance.

    Keywords: Attitude, performance, Job satisfaction, jab involvement, Organization Commitment
  • The Surrey on the of Naja employees performance appraisal components on their selection and appointment
    Hamid Reza Karami Pages 117-132
    Organizations consist of a big reservoirs of employees in formation such as personal in formation, education, occupational & organizational records, educational periods and appraisal and etc. By exploitating valuable knowledge of inputs, we can assisted to managers decision making process in varions area such as organizations HRM, This study has done foe the purpose of specifying the role of Naja employees performance appraisal components on their selection and appointment.
    In this study the researcher has tried to use clustering and k- means algorithm in the employees performance appraisal area. The type of research was applied and the research method was descriptive- analysis. The statistical universe consists of all employees of one of Naja general offices 10 officers have been selected and classified in 3 cluster. The data – gathering fool was their annual performance appraisal score on the basis of their average appraisal scores of past four years.
    The results indicate that the persons in cluster 1 in comparison with other clusters approximately are wick in all agents the cluster 2 in the most important agents responsibility and proficiency and skill in doing job in comparison with cluster 3 hare a better preference and are equal with each other in power of planning and decision – making agent and in other hand innovation and creativity and cooperation and good manners in cluster 3 have a better preference and situation in comparison with cluster 2.
    Keywords: HRM_employees performance appraisal clustering – K- means
  • Shahamat Hosseinian, Abolfazl Yousefian*, Akram Pasandideh Pages 133-155

    At the age of information, using computer and communication technology is a determinant tool for desired performance of any organization personnel and through the use of these system, organizations can be coordinated with rapid changes and fluctuations of the surrounding for the aim of delivering better services. The purpose of this research is surveying the effect of using human resources in formation system on the performance of Naja manpower deputy .The type of the present research is applied and the research method was descriptive – survey. Statistical universe of this research included 62 employees of Naja manpower deputy operators of Naja human resources system who were regarded as the sample of the research. Collecting information tool comprises researcher- made questionnaire with Cronbach Alpha %82. Data analysis was performed through descriptive statistics (frequency tables, frequency percentage and commulative frequency)and in ferential statistics with the use of SPSS.
    The results indicate that , all the three hypothesis were approved, so there is a significant relationship between human resources information system and the factor of speed, precision and accuracy in Naja manpower deputy. The results could identify and assess the variables to determine this effect, which in turn made it possible to perform an influential work through offering applied suggestions for increasing the performance of human resources in formation system of Naja.

    Keywords: Human resources in formation system, performance, percision, accuracy, Speed, efficiency