فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:18 Issue: 6, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/02/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آزاده توکلی دارستانی، رضا توکلی دارستانی*، فریده طاهباز، فرهاد حسین پناه، فریده نجفی صفحات 287-295
    سابقه و هدف
    مطالعات حیوانی و محیط کشت سلولی اثرات مثبت اسید لینولئیک مزدوج (CLA) را بر متابولیسم استخوان و کلسیم گزارش کرده اند، اما مطالعات انسانی موجود در این زمینه، بسیار اندک است. این مطالعه، به منظور تعیین اثر مکمل اسید لینولئیک مزدوج محتوی مخلوط مساوی از ایزومرهای متداول 10- ترانس، 12- سیس و 9- سیس، 11- ترانس بر متابولیسم استخوان در زنان یائسه ی سالم، انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور، کنترل شده با دارونما انجام گردید. 76 زن یائسه ی سالم با میانگین سنی 1/55 سال به طور تصادفی در دو گروه دریافت کننده ی اسید لینولئیک مزدوج (مصرف روزانه 4 گرم کپسول اسید لینولئیک مزدوج G80 حاوی نسبت مساوی از ایزومرهای متداول 9- سیس، 11- ترانس و 10- ترانس، 12- سیس محتوی 2/3 گرم (CLA و دارونما (روزانه 4 گرم روغن آفتاب گردان غنی از اسید اولئیک) تقسیم شدند. نمونه های خون و ادرار (پس از 14-12 ساعت ناشتا بودن) در ابتدا و انتهای مطالعه (هفته ی دوازدهم) برای اندازه گیری نشانگرهای متابولیسم استخوان، میزان کلسیم ادراری و نشانگرهای التهابی (اینترلوکین6 و αTNF-) جمع آوری شدند.
    یافته ها
    مصرف 2/3 گرم مکمل CLA به مدت 12 هفته در زنان یائسه ی سالم، تاثیری بر سطح نشانگر بازجذب استخوان (C-تلوپپتید ادراری) و سطح سرمی دو نشانگر تشکیل استخوان (آلکالین فسفاتاز اختصاصی استخوان و استئوکلسین) و میزان هورمون پاراتورمون سرم (PTH)، کلسیم ادراری، کراتینین ادراری و نسبت کلسیم به کراتینین ادراری نداشت. میزان اینترلوکین-6 سرم، پس از 12 هفته مصرف مکمل، از لحاظ آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه که به روش دوسوکور و کنترل شده با دارونما صورت پذیرفت، مصرف 2/3 گرم از مخلوط مساوی ایزومرهای 9- سیس، 11- ترانس و 10- ترانس، 12- سیس اسید لینولئیک مزدوج، تاثیری بر نشانگرهای متابولیسم استخوان و کلسیم در زنان یائسه ی سالم، نداشت.
    کلیدواژگان: اسید لینولئیک مزدوج، زنان یائسه، مواد معدنی استخوان، اینترلوکین، 6
  • ارشیا اوجی، جواد ساجدیان فرد*، مهناز طاهریان فرد صفحات 296-304
    سابقه و هدف
    درد، یکی از پروسه های مهم در بدن می باشدکه توسط مکانیسم های متعددی در سیستم عصبی مرکزی کنترل می شود. بسیاری از ساختارهای فوق نخاعی در تعدیل درد دخالت دارند. آمیگدال، یکی از این ساختارهای عصبی است که علاوه بر نقش اصلی در درک احساسات و ایجاد پاسخ به آنها، در تعدیل درد نیز دخالت دارد. هسته ی مرکزی آمیگدال به عنوان آمیگدال کنترل درد، معرفی شده است. هدف از این مطالعه، تعیین نقش هسته ی مرکزی آمیگدال چپ و راست در تعدیل درد یکطرفه ناشی از آزمون فرمالین، به عنوان مدل درد التهابی مزمن درموش صحرایی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، از 60 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به وزن (30280 گرم) استفاده شد. حیوانات به گروه های کنترل، سالین و آزمایش تقسیم شدند. در گروه های آزمایش، به منظور غیر فعال کردن موقت هسته، به ترتیب در هسته ی مرکزی آمیگدال چپ، راست و یا هر دو سمت، داروی بی حسی لیدوکایین به میزان 5/0 میکرولیتر برای ایجاد بی حسی موضعی و در گروه های کنترل سالین، به همان میزان، سرم فیزیولوژی تزریق شد. پس از پانزده دقیقه، 50 میکرولیتر فرمالین 5/2 درصد، به زیر پوست پای راست عقب حیوان تزریق و میزان درد در فواصل 15 ثانیه ای برای مدت یک ساعت، ثبت گردید.
    یافته ها
    درمقایسه بین هسته ی سمت چپ و راست آمیگدال در درد ایجاد شده ناشی از تزریق فرمالین به پای راست حیوان، بی حسی هسته ی سمت چپ (ipsilateral) به میزان بیشتری از بیحسی هسته ی سمت راست، در افزایش درد دخالت داشته است.
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان داد که در صورت ایجاد درد در یک طرف بدن، بی حسی دوطرفه ی آمیگدال اثر بیشتری در افزایش درد نسبت به بی حسی هر یک از دو هسته دارد. همچنین، هسته ipsilateral آمیگدال (هسته ی سمت چپ)، اثر بیشتری در کنترل درد نسبت به هسته ی طرف مقابل دارد.
    کلیدواژگان: آمیگدال، آزمون فرمالین، درد، لیدوکایین
  • فاطمه شاکرمی*، محمد تقی اکبری، شهره زارع کاریزی صفحات 305-309
    سابقه و هدف
    منظور از سقط تکراری، وقوع 2 یا 3 بار سقط متوالی خود به خودی، قبل از هفته 20 می باشد. با توجه به شیوع حدود 5% سقط در زنان، اثرات مخرب روانی سقط بر زندگی خانوادگی افراد و اینکه علت بخشی از این سقط ها مشکلات انعقادی است، در این مطالعه، پلی مورفیسم ژن مهارکننده ی فعال کننده ی پلاسمین-1 (PAI-1) مورد بررسی قرار گرفت و ارتباط آن با سقط خود به خودی در بیماران ایرانی و گروه کنترل سالم مورد ارزیابی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی مورد-شاهدی، 100 بیمار با سابقه ی سقط (حداقل دو بار) به عنوان گروه بیمار و 100 زن سالم با حداقل دو زایمان موفق و بدون سابقه ی سقط به عنوان گروه کنترل، مورد مطالعه قرار گرفتند. استخراج DNA از لوکوسیت ها و با روش نمک اشباع، انجام شد. برای بررسی پلی مورفیسم های PAI-1 (4G/5G) واکنش زنجیره ی پلیمراز انجام و حضور یا عدم حضور موتاسیون PAI-1 (4G/5G) توسط روش PCR-RFLP بررسی شد. به منظور تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار SPSS ویرایش 18 و از آزمون مربع کای استفاده و ارزش احتمال 05/0P< به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در مطالعه ی حاضر، برای بررسی پلی مورفیسم PAI-1 (4G/5G)، فراوانی آلل موتانت 4G در زنان دچار سقط مکرر، 42% و در زنان گروه شاهد، 30% به دست آمد، که نشان دهنده ی افزایش معنی دار (012/0P=) الل4G در جمعیت بیمار نسبت به گروه کنترل بود (میزان خطر نسبی در جمعیت: 83/1). نتایج در مورد ژنوتیپ 4G/4G با فراوانی 17% در گروه بیمار، 5% در گروه شاهد و 006/0P= (میزان خطر نسبی: 63/4) نیز نشان دهنده ی افزایش معنی دار ژنوتیپ 4G/4G در گروه بیماران بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل به نظر می رسد خانم های دارای سقط مکرر، در مواجهه ی بیشتر با الل 4G و ژنوتیپ 4G/4G هستند. از این رو، بررسی وجود این جهش همراه با سایر عوامل مشکوک مثل MTHFR، فاکتور 5 لایدن در بیماران مبتلا به سقط مکرر، توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سندرم سقط مکرر جنین، ترومبوفیلیا، مهارکننده ی فعال کننده ی پلاسمین، 1، PCR، RFLP
  • مراحم آشنگرف* صفحات 310-319
    سابقه و هدف
    فناوری نانو رویکردهای جدیدی برای مبارزه و جلوگیری از بیماری ها از طریق استفاده از اتصال در مقیاس اتمی مواد می گشاید. در میان بهترین مواد با خاصیت ضد میکروبی، نانوذره ی نقره به عنوان یکی از پرکاربردترین نانوذرات در علوم پزشکی، دارویی و بهداشتی مورد استفاده قرار گرفته است. توسعه ی روش های زیستی تولید نانوذرات، به عنوان روشی سازگار با محیط زیست و ارزان، مطرح است. اگرچه اثرات سمی یون نقره برای اغلب میکروارگانیسم ها گزارش شده ولی گونه های مختلفی از میکروارگانیسم ها، از جمله سویه ی بومی مخمری غربال گری شده در این پژوهش، می تواند با احیای یون نقره به فرم عنصری آن در قالب نانوذره ی نقره، بر سمیت آن غلبه کند. هدف از تحقیق حاضر، استفاده از توان بالقوه ی سویه های جدید مخمری به عنوان زیست واکنشگر، برای احیای زیستی نیترات نقره به نانوذره ی نقره بود.
    مواد و روش ها
    11 سویهی مخمری بر اساس مشاهدات میکروسکوپی، ماکروسکوپی و تست های بیوشیمیایی تشخیصی، از خاک های جمع آوری شده در حوالی معادن طلا، واقع در شهرستان قروه از توابع استان کردستان، بر اساس تکنیک غنی سازی انتخابی، غربال گری و جداسازی شدند. سوپرناتانت های حاصل از سویه های مخمری جداسازی شده، به عنوان زیست واکنشگر، با محلول نیترات نقره با غلظت 5/2 میلی مولار در شیکر انکوباتوردار به مدت 48 ساعت گرماگذاری شدند و سویهی مخمری که قادر به سنتز نانوذرات نقره بود، شناسایی شد. نانوذرات نقره تولیدی، توسط آنالیزهای طیف سنجی UV-visible، XRD، SEM و Particle size histogram بررسی شدند.
    یافته ها
    از بین سویه های مخمری غربال گری شده، تنها سویهی GM5 قادر به سنتز خارج سلولی نانوذرات نقره بود. سویه ی مذکور از نظر ویژگی های ریخت شناسی، بیوشیمیایی و همچنین مولکولی، شناسایی و در جنس Rhodotorula (با شماره ی دسترسی KF543865 در بانک اطلاعات ژنی NCBI) قرار داده شد. نتایج به دست آمده از مشاهدات چشمی، اسپکتروفتومتری UV-visible و تصاویر به دست آمده از میکروسکوپ الکترونی SEM، پراش اشعه ایکس (XRD) و آنالیز توزیع اندازه ی ذرات، ثابت کرد که سوپرناتانت کشت مخمری Rhodotorula sp. strain GM5، قادر به احیای زیستی نیترات نقره به نانوذرات نقره به اشکال کروی با توزیع نسبتا باریک اندازه ی ذرات و متوسط اندازه ی ذرات 40 نانومتر بود.
    نتیجه گیری
    سنتز خارج سلولی نانوذرات نقره، بدون نیاز به مراحل پیچیدهی استخراج، می تواند با استفاده از سوپرناتانت کشت سویه ی مخمری GM5 به عنوان زیست واکنشگر زیستی ارزان و محافظ محیط زیست، جایگزین روش های فیزیکوشیمیایی جهت تولید نانوذرات نقره، مطرح شود. با توجه به اطلاعات ما، تاکنون هیچ مطالعه ای از تولید نانوذرات نقره در جنس مخمری Rhodotorula صورت نگرفته و در این پروژه برای نخستین بار، سنتز زیستی نانوذرات نقره در سویهی مخمری Rhodotorula sp. strain GM5 گزارش شد.
    کلیدواژگان: نانوذره ی نقره، احیای زیستی، Rhodotorula sp، strain GM5
  • شیوا نظری*، اکبر شفیعی، محمدتقی صادقی کوپایی صفحات 320-324
    سابقه و هدف
    با وجود پیشرفت های حاصله در درمان لوکمی لنفوبلاستیک حاد در کودکان، آسیب آن بر وضعیت روانی-اجتماعی بیماران به خوبی بیان نشده است. این مطالعه ی مقطعی، با هدف تعیین وضعیت عاطفی و رفتاری کودکان دچار لوکمی لنفوبلاستیک حاد در فاز درمان، با استفاده از Child Behavioral Checklist (CBCL) طراحی و اجرا شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، 100 کودک دچار ALL (متوسط سنی 7/1±9/8 سال) که به درمانگاه انکولوژی بیمارستان کودکان مفید تهران مراجعه کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. پس از آگاه سازی از سوی روانشناس مطالعه، از والدین بیماران خواسته شد تا به پرسش های پرسشنامه ی CBCL پاسخ دهند. CBCL فرم استاندارد شناخته شده ای است که برای بررسی اختلالات عاطفی/روانی کودکان مورد استفاده قرار می گیرد. در پایان نتایج برای کل گروه، بررسی و اختلالات موجود شناسایی گردید.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که نقص در عملکرد مدرسه، محدودیت فعالیت گروهی و کمبود فعالیت جمعی در کودکان دچار ALL، بارز است. همچنین، بروز علایم بدنی (سوماتیک) در گروه مورد مطالعه، بارز بود.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان می دهد که برخی از رفتارهای جمعی و عملکردی کودکان دچار ALL مختل است که نیاز به بررسی بیشتری دارد. به همین دلیل، شناسایی و پیشگیری از بروز چنین مواردی در کودکان دچار بدخیمی ها ضروری است.
    کلیدواژگان: لوکمی لنفوبلاستیک حاد، کودکان، اختلالات رفتاری، اختلالات عاطفی، شیمی درمانی
  • حمیدرضا حاتم آبادی، حسین علیمحمدی، مجید شجاعی، فرزانه میر محمدی، محمدرضا ملکی* صفحات 325-331
    سابقه و هدف
    بیش از 5% بیماران مراجعه کننده به اورژانس از سنکوپ شکایت دارند و علت بستری در 1 تا 6 درصد بیماران است. مطالعه ی حاضر، به بررسی علل و پیامد سنکوپ در بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس بیمارستان امام حسین(ع) پرداخته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی- طولی (Descriptive-longitudinal study)، تمامی بیماران مراجعه کننده با سنکوپ به اورژانس بیمارستان امام حسین(ع) در طی پنج ماه بررسی و پیامد آنها طی یک ماه پیگیری، مورد مطالعه قرار گرفت. اطلاعات از طریق شرح حال یا پرونده ی بیمار، جمع آوری و در یک پرسشنامه ثبت می گردید. بیماران پس از یک ماه در خصوص پیامدهای سنکوپ مورد پیگیری قرار گرفتند. آزمون های تی دو و کای اسکور جهت بررسی رابطه ی علت ها با بروز پیامد، استفاده شد.
    یافته ها
    تعداد 100 بیمار با میانگین و انحراف معیار 14±7/67 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. شصت و شش نفر از بیماران مرد بودند. در 35 بیمار (35%) علت قلبی، 60 بیمار (60%) علت ناشناخته، در 4 بیمار (4%) علت مغزی و در یک بیمار (1%) هم علت، آنمی بود. طی دوره ی پیگیری یک ماهه، چهار بیمار که دو نفر آنها زن و دو نفر مرد بودند، فوت شدند که علت بیماری در همه ی آنها، قلبی و سن همگی بالای 70 سال بود. تغییرات الکتروکاردیوگرافی در بدو ورود در هر چهار بیمار وجود داشت. شیوع عود بیماری 4% بوده و 9% تحت نوعی جراحی قرار گرفتند و بقیه زنده ماندند.
    نتیجه گیری
    سن بالاتر از 70 سال و علت قلبی، مهمترین فاکتورهای تعیین کننده ی پیش آگهی بیماری و بروز پیامدهای ناشی از سنکوپ می باشند.
    کلیدواژگان: سنکوپ، علت، پیامد، بخش اورژانس
  • نازیلا ارباب سلیمانی، زهرا امینی*، الهه تاج بخش صفحات 332-336
    سابقه و هدف
    عفونت های دستگاه ادراری یکی از شایع ترین عفونت های بیمارستانی است که از کلونیزه شدن اشرشیا کلی یوروپاتوژن در اپیتلیوم مخاطی میزبان ناشی شده و به بافت میزبان آسیب می رساند. هدف از این مطالعه، تعیین تشکیل بیوفیلم اشریشیا کلی یوروپاتوژن و سنجش قدرت اتصالی (هیدروفوبیسیتی) آن در بیماران مبتلا به عفونت ادراری است.
    مواد و روش ها
    تعداد 100 نمونه از کشت باکتری بیماران مشکوک به عفونت دستگاه ادراری جمع آوری شد. مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری اشریشیا کلی یوروپاتوژن با استفاده از روش Kirby-Bauer مورد بررسی قرار گرفت. تشکیل بیوفیلم این باکتری، با روش میکروتیترپلیت انجام شد. به منظور بررسی اتصال باکتری، با استفاده از روش هیدروکربن اکتان، میزان هیدروفوبیسیتی سطح سلول اشریشیا کلی یوروپاتوژن، مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از مجموع 100 نمونه ی مورد بررسی به کمک روش های بیوشیمیایی متداول، 70 نمونه به عنوان اشریشیا کلی یوروپاتوژن شناسایی شدند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که باکتری اشریشیا کلی یوروپاتوژن، با هیدروفوبیسیتی 23% توانایی تشکیل بیوفیلم را دارد. در این میان، 60% قدرت بسیار بالایی برای تشکیل بیوفیلم داشته و فقط 4% فاقد این قدرت بودند.
    کلیدواژگان: عفونت های دستگاه ادراری، اشریشیا کلی یوروپاتوژن، تشکیل بیوفیلم
  • محمدرضا محزونیه، حیدر حیدری خویی*، مهسا نیک نژاد، فاطمه یکتنه صفحات 337-343
    سابقه و هدف
    پسیتاکوز (کلامیدیوز) یک بیماری زئونوز (مشترک بین انسان و پرندگان) است که توسط کلامیدیا پسی تاسی ایجاد می شود. این باکتری، درون سلولی اجباری و عضو خانواده ی کلامیدیاسه است. علایم بالینی بیماری به گونه و سن پرنده و همچنین سویه ی کلامیدیا پسی تاسی بستگی دارد. این بیماری می تواند به صورت بدون علامت بوده و یا به صورت تحت بالینی درآید که در این صورت دفع متناوب ارگانیسم به مدت طولانی صورت می گیرد و با توجه به آن که عفونت از طریق تماس نزدیک به انسان منتقل می شود، دفع بدون علامت ارگانیسم یک عامل تهدیدکننده برای سلامت عمومی انسان ها می باشد. هدف از این مطالعه، تشخیص مولکولی کلامیدیا پسی تاسی در نمونه های مدفوعی چند گونه ی متفاوت طوطی سانان در ایران بوده است.
    مواد و روش ها
    در کل، 32 نمونه ی مدفوعی از گونه های مختلف طوطی در ایران جمع آوری گردید. DNA با استفاده از کیت ساخت شرکت سیناکلون و مطابق با دستورالعمل کارخانه استخراج شد. سپس، به وسیله ی PCR و با استفاده از دو جفت پرایمر که توالی هدف آنها به ترتیب قطعات 432 و 127 جفت بازی از DNA باکتری در مرحله ی اول و دوم واکنش PCR بود، تکثیر پیدا کرد.
    یافته ها
    بعد از تکثیر قطعات DNA استخراج شده از مدفوع پرندگان به وسیله ی PCR، در 8 نمونه (25%) از 32 نمونه DNA کلامیدیا پسی تاسی یافت شد.
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان از شیوع متوسط پسیتاکوز تحت بالینی در جمعیت طوطیان ایران بوده و بنابراین می تواند یک عامل خطر انتقال بیماری مشترک به انسان از لحاظ سلامت عمومی باشد و از آنجا که افراد زیادی در ایران در تماس نزدیک با این پرندگان هستند، نیاز به آموزش عمومی بیشتر، در رابطه با این بیماری می باشد. مطالعات بیشتری جهت جست و جوی ژنوتیپ های کلامیدیا پسی تاسی در جمعیت طوطی سانان ایران نیاز است.
    کلیدواژگان: کلامیدیا پسی تاسی، طوطی سانان، PCR، بیماری مشترک، ایران
|
  • Azadeh Tavakoli Darestani, Reza Tavakoli Darestani *, Farideh Tahbaz, Farhad Hosseinpanah, Farideh Najafi Pages 287-295
    Background And Aim
    Conjugated linoleic acid (CLA) has been shown to positively influence calcium and bone metabolism in experimental animals and cell culture, but there are limited human data available.
    Materials And Methods
    The study consisted of a double-blind, placebo-controlled trial in which 76 healthy post-menopausal women (aged 55.1) were randomly assigned to receive daily either four capsules of CLA G80 containing 3.2 g isomer blend (50:50% cis-9, trans-11:trans-10, cis-12 isomers) or four capsules containing high oleic sunflower oil as placebo for 12 weeks. Urine and blood samples were collected at weeks 0 and 12 and were analyzed for biomarkers of calcium and bone metabolism and inflammatory markers (TNF-α and IL-6). Subjects completed 3-day dietary records during the trial in weeks 0 (baseline), 6, and 12.
    Results
    Supplementation with 3.2 g CLA isomer blend (50:50% cis-9, trans-11:trans-10, cis-12 isomers) for 12 weeks had no significant effects on markers of bone formation (serum osteocalcin, bone-specific alkaline phosphatase) or bone resorption (urine C-telopeptide-related fraction of type 1 collagen degradation products), PTH, urinary calcium, urinary creatinine and CTP to creatinine ratio. Serum interlukine-6 did not change significantly over 12 weeks in postmenopausal women. ‍
    Conclusion
    Under the conditions tested in this double-blind, placebo-controlled trial in postmenopausal women, 3.2 g CLA isomer blend (50:50% cis-9, trans-11:trans-10, cis-12 isomers) did not affect markers of bone metabolism and calcium.
    Keywords: Conjugated linoleic acid (CLA), Post, menopausal women, Bone mineral density, IL, 6
  • Arshia Owji, Javad Sajedianfard *, Mahnaz Taherainfard Pages 296-304
    Background And Aim
    Pain is one of the most important processes in the body and it is controlled by many pathways in CNS. Many supraspinal nuclei are involved in the modulation of nociception. Amygdala is a neural structure that in addition to being a key region involved in the modulation of emotional and defensive responses; it is also associated with pain modulation. The central nucleus of the amygdala (CeA) has been called the “nociceptive amygdala”.
    Materials And Methods
    In this study 60 male wistar rats (280+30g) in six groups (3 test groups and 3 control groups) were used. In test groups, 0.5 microliter lidocaine was injected in the left, right or both amygdala to make local anesthesia. In control groups 0.5 microliter of normal saline were injected as test groups. After 15 minutes 50 microliter of 2.5% of formalin were injected subcutaneously to right hind paw of rats and nociceptive score were detected every 15 seconds for one hour.
    Results
    The results showed that after formalin induced pain in the right paw; the local anesthesia in left amygdala (ipsilateral) can increase nociceptive score more than right amygdala. ‍
    Conclusion
    The anesthetic effect of lidocaine injection in both amygdala increased the nociception, more than the left or right nucleus alone. It is also showed that ipsilateral amygdala has more control on pain, than the left one in the unilateral induced pain by formalin test.
    Keywords: Amygdala, Formalin test, Pain, Lidocaine
  • Fatemeh Shakarami *, Mohammad Taghi Akbari, Shohreh Zare Karizi Pages 305-309
    Background And Aim
    Recurrent pregnancy loss (RPL) refers to the occurrence of two or more consecutive losses of clinically recognized pregnancies prior to the 20th week of gestation. Several factors play a role in recurrent pregnancy loss (RPL) including thrombophilic conditions, which can be influenced by gene polymorphisms. Plasminogen activator inhibitor-1 (PAI-1) is involved in the fibrinolytic process, and several studies have reported the association between this gene polymorphism and recurrent pregnancy loss (RPL).
    Materials And Methods
    We studied the PAI-1 4G/5G polymorphism in women with recurrent abortion. 100 patients with recurrent abortions (at least two) were selected as cases and 100 healthy female with two or more normal term deliveries and without a history of abortion were selected as controls. Total genomic DNA was isolated from blood leukocytes. The status of the PAI-1 4G/5G polymorphism was determined by PCR-RFLP. Amplifying the corresponding region of genomic DNA followed by treatment with restriction enzyme Bse RI.
    Results
    Homozygosity for PAI-1 4G polymorphism was seen in 17 cases (17%), in contrast to 5 persons in the control group (5%) (P=0.006) and patients with homozygote 4G mutation were significantly more prone to RPL in contrast to others (OR: 4.63, %95 CI: 1.55‒13.84). ‍
    Conclusion
    Considering these results, because 4G/4G polymorphism for PAI-1 gene could be a thrombophilic mutation leading to abortion, analysis of this mutation and other suspected factors such as MTHFR and FV Leiden is recommended in patients with RPL.
    Keywords: Recurrent pregnancy loss, Thrombophilia, Plasminogen activator inhibitor, 1 (PAI, 1), PCR, RFLP
  • Morahem Ashengroph * Pages 310-319
    Background And Aim
    Nanotechnology is a manipulating matter on a near-atomic scale to provide new approach for combating infectious diseases. Silver nanoparticles are increasingly being used in medicine, pharmaceutical, and health sciences for its antimicrobial unique properties. Today, biological synthesis of nanoparticles is considered as an environmentally friendly and inexpensive method. Although the toxic effects of silver ions for most microorganisms have been reported, but several species of the microorganisms including the native screened yeast strain used in this project can overcome the toxicity of the metal ion by its reduction to the elemental form, to form nano-silver. The present study evaluates the potential use of novel yeast strains as a novel biocatalyst to reduce silver nitrate to silver nanoparticles in aqueous form.
    Materials And Methods
    Eleven different strains of yeasts were isolated from collecting soil samples from near gold mines of Ghorveh in Iran's Kurdistan Province using conventional enrichment process and characterized initially based on macroscopic and microscopic characteristics and preliminary biochemical tests. The supernatants of the isolated yeasts were incubated with AgNO3 solution (2.5 mM) in a shaker incubator for 48h; the strain that were able to synthesis of silver nanoparticle was identified. The silver nanoparticles formation was investigated through UV-visible spectroscopic techniques, XRD, SEM microscopic observations and size distribution of nanoparticles were determined by particle size analyzer
    Results
    Among the screened yeast strains, the strain GM5, showed the capability of promoting the extracellular formation of Ag nanoparticles. The strain was selected and identified as Rhodotorula (GenBank accession number KF543865) based on morphological and biochemical characteristics and its molecular phylogenetic analysis. Results obtained by visual observations, spectral data achieved from UV–vis, XRD spectrum, particle size analyzer and SEM micrographs confirmed the extracellular formation of spherical silver nanoparticles with spherical morphology and narrow size distribution with average particle size of 40 nm by using the culture supernatant of Rhodotorula sp. strain GM5. ‍
    Conclusion
    Extracellular synthesis of silver nanoparticles, without the need for complicated extraction steps, can be taken by using the culture supernatants of Rhodotorula sp. strain GM5. This biologic method has the potential to replace chemical and physical methods used for synthesis of silver nanoparticles and can be efficiently used as an eco-friendly biocatalyst for the preparative synthesis of Ag nanoparticles. The present study is the first report on the biological synthesis of Ag nanoparticles using genus of Rhodotorula.
    Keywords: Silver nanoparticle, Biological reduction, Rhodotorula sp. strain GM5
  • Shiva Nazari *, Akbar Shafiee, Mohammad Taghi Sadeghi Koupaei Pages 320-324
    Background And Aim
    Despite the progress made in the treatment of acute lymphoblastic leukemia (ALL) in children, damage to their mental and social status of patients are not well discussed. This study is aimed to determine emotional and behavioral status of children with acute lymphoblastic leukemia treatment phase using the child behavioral checklist (CBCL), which has been designed and implemented.
    Materials And Methods
    In this study, 100 children with ALL (mean age 1.7±8.9 years) who were referred to the oncology clinic of Mofid Children’s Hospital in Tehran were studied. With the awareness of the psychologist, the parents were asked to respond to CBCL questionnaire. CBCL is a well-known standard form for affective disorders, which mental cases are used. The survey results for the whole group and the disorder was identified.
    Results
    The results of this study showed that school performance deficit, lack of collective action and collective activity limitation in children with ALL is obvious. Also, physical symptoms (somatic) in the study group was significant. ‍
    Conclusion
    The findings suggest that the collective behavior and functional disorders of children with ALL is disrupted. Therefore, the detection and prevention of such cases is essential in children with malignancies.
    Keywords: Acute lymphoblastic leukemia, Children with behavior disorders, Emotional disorders, Chemotherapy
  • Hamid Reza Hatamabadi, Hossein Alimohammadi, Majid Shojaee, Farzaneh Mirmohammadi, Mohammad Reza Maleki * Pages 325-331
    Background And Aim
    More than 5% of patients’ referred to Emergency Department (ED) and were suffering from syncope, which is the cause of 1-6% of inpatients. This study aims to study the etiology and outcome of syncope in patent referred to ED.
    Materials And Methods
    This study investigated all syncope patients refer to ED of Imam Hossein Hospital for five months and the outcome was assessed for one-month. Data was recorded in questionnaire with patent’s file or history taking. Follow up was done one month later. T-test and chi-square test was used to analyze relationship between outcome and etiology.
    Results
    One hundred patients (66 male) with a mean age and standard deviation 67.7±17 years were assessed. Etiology in 35 (35%) patients was cardiac, 60 (60%) unknown, 4 (4%) cerebral and 1 (1%) was anemia. During follow up, 4 patients (2 men and 2 women) died. Etiology of death in these patients was cardiac and all of them were higher than 79 years old. Electrographical changes were observed in expired patients. Prevalence of recurrence was 4% and 9% of patients had surgery, which they were alive. ‍
    Conclusion
    Age higher than 70 years old with a cardiac etiology are the most important predictive factors in prognosis of patient and outcome of syncope.
    Keywords: Syncope, Etiology, Outcome, Emergency department
  • Nazila Arbab Soleimani, Zahra Amini *, Elahe Tajbakhsh Pages 332-336
    Background And Aim
    Urinary tract infection (UTI) is the most common nosocomial infection, which is caused by colonization of uropathogenic Escherichia coli to host mucosal epithelium and damage host tissue.
    Materials And Methods
    In this study 100 samples were collected from patients who suspected urinary tract infection. Antibiotic resistance of uropathogenic Escherichia coli was done by Kirby-Bauer method. Biofilm formation of this bacterium was performed by micro-titer plate method. To study the attachment of bacteria, cell surface hydrophobicity of uropathogenic Escherichia coli was done by hydrocarbon octane method.
    Results
    Among 100 examined samples using conventional biochemical methods, 70 samples were identified as uropathogenic Escherichia coli. Results showed that, this bacteria with 23% hydrophobicity was able to form biofilm. Among these, 60% showed strong potential to form biofilm and just 4% did not have such potential.
    Keywords: Urinary tract infections, Uropathogenic Escherichia coli, Biofilm formation
  • Mohammad Reza Mahzounieh, Heidar Heidari Khoei *, Mahsa Niknejad, Fatemeh Yektaneh Pages 337-343
    Background And Aim
    Psittacosis (Chlamydiosis), is a zoonotic disease in birds caused by Chlamydia psittaci, an obligatory intracellular bacterium and member of the family Chlamydiaceae. The clinical signs depend on the species and age of the avian as well as the pathogenicity of strain of C. psittaci. The infections can manifest as an acute, or chronic illness, but can also be asymptomatic. C. psittaci can persist in the host for long periods, often without causing obvious illness, and therefore poses a threat for public health. Thus, an outbreak may happen through direct contact or inhalation of infected aerosols and dried faces. The aim of this survey was molecular detection of C. psittaci in fecal samples from different species of parrots in Iran.
    Materials And Methods
    A total of 32 fecal samples were collected from different species of parrots in Iran. DNA was extracted from fecal samples using DNPTM kit (CinnaClon Co., Iran) according to manufacturer’s instructions. Two parts of C. psittaci DNA was detected using two sets of primers, which target a 432 bp, and 127 bp fragments of bacterial DNA in the first- and second-rounds of PCR, respectively.
    Results
    After PCR amplification of extracted DNA from samples, 8 (25%) samples out of 32 fecal samples were found positive for presence of C. psittaci DNA. ‍
    Conclusion
    These results indicate the medium prevalence of sub-clinical psittacosis in Iranian psittacine populations, which consequently could pose a zoonotic hazard to public health. Since many people are in close contact with these birds more public education about the disease is necessary. More studies should be done to find more information like predominant genotypes of C. psittaci in the parrot population of Iran.
    Keywords: Chlamydia psittaci, Psittacine birds, Nested, PCR, Zoonoses, Iran