فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال دوازدهم شماره 12 (پیاپی 59، اسفند 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/14
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سخن سردبیر
  • محسن رضاییان* صفحات 955-956
  • حسن یعقوبی*، علی محمدزاده، محمود نجفی، محسن احمدی طهورسلطانی صفحات 965-974
    زمینه و هدف
    مطالعه صفات اسکیزوتایپی در جمعیت عمومی فرصتی ویژه برای بررسی شاخصه های مختلف آسیب پذیری به اسکیزوفرنیا بدون اثرات مخدوش کنندگی ناشی از بستری شدن، مداخلات دارویی و نشانه های روان پریشی شدید فراهم می آورد. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر برخی از مولفه های جمعیت شناختی بر صفات اسکیزوتایپی می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع مقطعی است، 482 نفر (294 مونث و 188 مذکر) با میانگین سنی 44/1±58/24 سال به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از دانشکده های مختلف دانشگاه شهید مدنی آذربایجان که در سال تحصیلی 1388-1387 مشغول به تحصیل بودند، انتخاب و به پرسش نامه Oxford-Liverpool Inventory of Feelings and Experiences پاسخ دادند. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی چندگانه و آزمون t برای گروه های مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادند که از بین متغیرهای جمعیت شناختی بررسی شده، تنها تاهل با اسکیزوتایپی رابطه دارد (05/0p<، 093/0=b) و میزان صفات اسکیزوتایپی در گروه متاهل کمتر از مجرد می باشد. مردان در مولفه ناپیروی تکانشی نمره بالایی کسب می کردند (49/3=t، 001/0p=) و در کل اسکیزوتایپی و مولفه های دیگر آن بین دو جنس تفاوت وجود نداشت. تاثیر متغیر های دیگر معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    این یافته با ویژگی احساس تنهایی مفرط و کناره گیری اجتماعی در افراد با صفات اسکیزوتایپی قابل تبیین است.
    کلیدواژگان: صفات شبه روان پریشی، اسکیزوتایپی، تاهل، جنس، عوامل جمعیت شناختی
  • مظفر غفاری*، اکبر رضایی صفحات 975-990
    زمینه و هدف
    نگرانی یک ویژگی مشترک و به طور بالقوه ناتوان کننده در مبتلایان اختلالات اضطرابی می باشد. هدف از این پژوهش تعیین ارتباط راهبرد تنظیم شناختی هیجان و باور آمیختگی فکر- عمل با میزان نگرانی دانشجویان می باشد.
    مواد و روش ها
    نمونه آماری این تحقیق مقطعی شامل 200 نفر از دانشجویان دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی در سال تحصیلی 91- 1390 بود که به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه نگرانی Penn state، باور آمیختگی فکر- عمل Rachman و همکاران و فرم کوتاه پرسش نامه تنظیم شناختی هیجان Garnefski و همکاران استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون خطی چندگانه استاندارد مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بین راهبردهای پذیرش (221/0- =r و 002/0=p)، تمرکز مجدد مثبت (262/0- =r و 001/0=p) و تمرکز مجدد برنامه ریزی تنظیم شناختی هیجان (322/0- =r و 001/0=p) با نگرانی، همبستگی منفی و معنی دار وجود دارد. اما رابطه نگرانی با راهبرد فاجعه آمیز تلقی کردن (379/0 =r و 001/0=p) مثبت و معنی دار می باشد. و متغیر نگرانی با عامل احساس مسئولیت در قبال افکار مثبت (674/0=r و 001/0=p) و عامل احساس مسئولیت در قبال افکار جلوگیری از خطر (577/0=r و 001/0=p) ارتباط مثبت و معنی دار وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه استاندارد نشان داد که راهبردهای تنظیم شناختی هیجان در تبیین نگرانی (29%=R2) و عامل های باور آمیختگی فکر- عمل در تبیین نگرانی (6/54%=R2) سهم داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد بین راهبردهای ناکارآمد و باور آمیختگی فکر- عمل با نگرانی رابطه وجود دارد. بنابراین، به نظر می رسد وقوع سوگیرهای شناختی مانند فکر- عمل و راهبردهای ناکارآمد، آسیب پذیری فرد را نسبت به نگرانی افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: راهبرد تنظیم شناختی هیجان، باور آمیختگی فکر، عمل، نگرانی
  • زینب گرگی، زهرا اسدالهی، علی غفاریان، محسن رضاییان صفحات 991-1002
    زمینه و هدف
    اختلالات اسکلتی - عضلانی به عنوان یکی از مهم ترین علل ناتوانی و غیبت از کار در جهان می باشد. بنابراین،، هدف از این مطالعه بررسی شیوع این اختلالات در میان کارمندان اداری دانشگاه می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه مقطعی حاضر به صورت سرشماری بر روی 400 نفر از کارمندان سیستم اداری دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1391 انجام گردید. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه نوردیک (Nordic) که شامل سه بخش بود استفاده شد. بخش اول شامل اطلاعات دموگرافیک، بخش دوم شامل شناسایی 9 منطقه از بدن که اختلالات اسکلتی- عضلانی می تواند در آن رخ دهد و در نهایت، بخش سوم شامل سوالات اضافی در مورد 9 ناحیه بدن بود. اطلاعات با استفاده از آزمون t دو نمونه ای و آزمون مجذور کای و رگرسیون لجستیک Binary تحلیل گردید.
    یافته ها
    266 نفر (5/66%) از جمعیت مورد مطالعه در طی 12 ماه گذشته حداقل در یکی از مناطق 9 گانه بدن درد و ناراحتی داشته اند. بیشترین اختلالات در نواحی گردن (3/32%) و قسمت تحتانی پشت (3/32%) و کمترین اختلالات در ناحیه پا/ مچ پا (5/6%) و آرنج (7%) مشاهده شد. شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی اندام فوقانی (028/0=p) و تحتانی (001/0=p) به طور معنی داری در زنان بالاتر از مردان است. همچنین، شیوع این اختلالات در افراد با سابقه کار بیشتر از 5 سال (011/0=p) و با رضایت شغلی پایین تر (024/0=p) شایع تر بود.
    نتیجه گیری
    به طور خلاصه، شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در میان زنان، افراد با سابقه کار بیشتر از 5 سال و افراد با رضایت شغلی پایین تر شایع تر می باشد. بنابراین، توجه بیشتر به این افراد می تواند نقش موثری در کاهش این اختلالات در میان کارمندان داشته باشد.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی، عضلانی، پرسش نامه نوردیک، کارمندان سیستم اداری
  • یاسر کهندلان *، امیر رشید لمیر، احمد ابراهیمی عطری صفحات 1003-1014
    زمینه و هدف
    یافته های علمی آغاز بروز عوامل خطرساز قلبی- عروقی را از دوره کودکی به ویژه با ملاحظات تغییرات الگوی شاخص توده بدن و شیوه زندگی خاطرنشان می کنند. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد برخی افراد علی رغم برخورداری از کلسترول طبیعی در لیپوپروتئین با چگالی بالا و لیپوپروتئین با چگالی پایین خون، همچنان مستعد به بیماری های قلبی عروقی هستند. از این رو برای شناسایی بالینی افرادی که در معرض خطر بیماری تصلب شرایین قلبی هستند، شاخص های حساس بالینی دیگری باید ارزیابی شوند. هدف از اجرای این پژوهش، بررسی تاثیر چهار هفته تمرینات دایره ای بر فیبرینوژن پلاسما در کشتی گیران تمرین کرده می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی در سال 1390 بر روی 20 کشتی گیر آزادکار جوان خراسان رضوی (با میانگین سنی 7/19 سال و BMI 5/25 کیلو گرم بر متر مربع و با 3 تا 5 سال سابقه کشتی) انجام شد. آزمودنی ها طی فراخوانی، به طور داوطلبانه انتخاب شدند؛ و به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تجربی به مدت چهار هفته و هر هفته هشت جلسه (چهار روز در نوبت های صبح و عصر) تمرین داشتند؛ که در هر جلسه نصف زمان تمرین، به تمرین کشتی و نصف دیگر زمان جلسه به تمرین دایره ای با فنون کشتی اختصاص داشت. آزمودنی های گروه کنترل در مدت این چهار هفته هیچ گونه تمرینی انجام ندادند. میزان وزن، درصد چربی، BMIو فیبرینوژن آزمودنی ها قبل و بعد از تمرینات اندازه گیری شد. از آزمون های آماری t مستقل و t زوجی جهت مقایسه میانگین متغیرها استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در آزمودنی های گروه تجربی میزان درصد چربی بدن (7% کاهش، 002/0=p)، وزن (5/3% کاهش، 001/0p<)، BMI (2% کاهش، 001/0p<) و فیبرینوژن (8% کاهش، 014/0=p) پس از چهار هفته تمرینات دایره ای به طور معناداری کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    به طور کلی چهار هفته تمرین دایره ای مبتنی بر فنون کشتی با کاهش معنادار فیبرینوژن پلاسما همراه است و به نظر می رسد کاهش درصد چربی بدن آزمودنی ها که در این مطالعه مشهود است از دلایل مهم کاهش فیبرینوژن پلاسمای آزمودنی های گروه تجربی باشد که در نهایت منجر به کاهش خطر بروز بیماری عروق کرونر و در نهایت کاهش سکته های قلبی در ورزشکاران می شود.
    کلیدواژگان: تمرین دایره ای، فیبرینوژن، کشتی، بیماری های قلبی، عروقی
  • بهروز علیزاده بهبهانی*، فریده طباطبایی یزدی، فخری شهیدی، محبت محبی صفحات 1015-1024
    زمینه و هدف
    خانواده Avicenniaceae یکی از اعضای گیاهان مانگرو حقیقی است که دارای یک جنس، یازده گونه و چند زیرگونه می باشد. با توجه به وجود ترکیبات بیولوژیکی فعال و استفاده هایی که از این گیاه در طب سنتی به عمل می آید، به نظر می رسد این گیاه دارای اثرات ضد قارچی قابل ملاحظه ای باشد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر ضد قارچی عصاره های آبی و متانولی برگ گیاه حرا علیه قارچ آلترناریا آلترناتا و پنی سیلیوم سیترینوم می باشد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش آزمایشگاهی، اثر ضد قارچی عصاره به دو روش تمام ظرف و روش انتشار در آگار بر میکروارگانیسم های Alternaria alternata PTCC 5224 و Penicillium citrinum PTCC 5304 مورد بررسی قرار گرفت. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC)و حداقل غلظت کشندگی (MFC) با استفاده از روش رقت لوله ای تعیین شد. تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از آزمون آنالیز واریانس (ANOVA) انجام شد.
    یافته ها
    در روش انتشار در آگار همه غلظت های عصاره متانولی اثر بازدارندگی داشت. در روش تمام ظرف عصاره متانولی در غلظت 2 میلی گرم بر میلی لیتر اثر بازدارندگی داشت، اما عصاره آبی در غلظت 2 میلی گرم بر میلی لیتر فاقد اثر ضد قارچی مشخصی بود. MICعصاره متانولی برگ حرا برای پنی سیلیوم 8 میلی گرم بر میلی لیتر و برای آلترناریا 16 میلی گرم بر میلی لیتر بود، در حالی که MIC عصاره آبی برای پنی سیلیوم 32 میلی گرم بر میلی لیتر و برای آلترناریا 64 میلی گرم بر میلی لیتر بود. MFC عصاره متانولی برگ حرا برای پنی سیلیوم 16 میلی گرم بر میلی لیتر و برای آلترناریا 32 میلی گرم بر میلی لیتر بود در حالی که MFC عصاره آبی برای پنی سیلیوم 64 میلی گرم بر میلی لیتر و برای آلترناریا 256 میلی گرم بر میلی لیتر بود.
    نتیجه گیری
    عصاره متانولی برگ گیاه حرا در مقایسه با عصاره آبی در شرایط آزمایشگاهی اثر بازدارندگی بیشتری بر روی سویه های مورد مطالعه داشت.
    کلیدواژگان: گیاه حرا، عصاره آبی و متانولی، اثرضد قارچی
  • یک گزارش کوتاه
  • مهدی طاهری سروتین، امیرفرهنگ زند پارسا، پریوش کردبچه*، سید جمال هاشمی، محمود محمودی، روشنک داعی، سید امین آیت اللهی موسوی صفحات 1025-1032
    زمینه و هدف
    گونه های کاندیدا جزء مهمی از میکروب های ساکن دهان هستند و در صورت وجود عوامل مستعدکننده باعث کاندیدیازیس دهانی می شوند. استفاده از دندان مصنوعی متحرک به عنوان یک عامل مستعدکننده کلونیزاسیون گونه های کاندیدا در دهان شناخته شده است. هدف این مطالعه مقایسه کلونیزاسیون گونه های مختلف کاندیدا در حفره دهانی استفاده کنندگان از دندان مصنوعی متحرک و افراد با دندان طبیعی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی که در سال 1388 انجام شد، فلور کاندیدیایی دهان 84 نفر از افراد مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی تهران که از دندان مصنوعی متحرک استفاده می کردند با فلور کاندیدیایی دهان 96 نفر که دندان طبیعی داشتند مورد مقایسه قرار گرفت. تمام نمونه ها توسط سواپ از دهان افراد جمع آوری شده و روی محیط کروم آگار کشت داده شدند. کلونی های جدا شده از این محیط در محیط کورن میل آگار نیز کشت داده شدند. سپس گونه های غیر آلبیکنس جدا شده روی این محیط به روش RapID Yeast Plus System تعیین گونه شدند. آنالیز اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون t مستقل و آزمون پواسون انجام شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 2/76% (64 نفر) استفاده کنندگان از دندان مصنوعی متحرک و 9/47% (46 نفر) از افرادی که دندان طبیعی داشتند دارای کلونیزاسیون گونه های کاندیدایی در دهان خود بودند (001/0=p). شایع ترین گونه جدا شده در هر دو گروه کاندیدا آلبیکنس بود و گونه های غیرآلبیکنس جدا شده کاندیدا گلابراتا، کاندیدا تروپیکالیس، کاندیدا کروزه ای و کاندیدا کفایر بودند. اختلاف معنی داری بین کلونیزاسیون کاندیدا آلبیکنس در گروه استفاده کنندگان از دندان مصنوعی 3/64% (54 نفر) و استفاده کنندگان از دندان طبیعی 6/39% (38 نفر) مشاهده شد (001/0=p).
    نتیجه گیری
    استفاده از دندان مصنوعی متحرک باعث افزایش کلونیزاسیون گونه های کاندیدا در دهان می شود. بنابراین حفره دهانی ممکن است به منبعی برای ایجاد عفونت های فرصت طلب تبدیل شوند.
    کلیدواژگان: کاندیدا، کاندیدیازیس، دندان مصنوعی
  • مهستی گنجو*، فرحناز کمالی، سیدمحسن هاشمی، مرتضی نصیری صفحات 1033-1042
    زمینه و هدف
    جایگاه مهار سلامت، یکی از عمده ترین مقیاس ها و شاخص های اعتقاد بهداشتی برای طرح ریزی برنامه های آموزش بهداشت محسوب می شود که در ارتقاء سلامت و آموزش بهداشت کاربرد بسیار مهمی دارد. هدف از این پژوهش، بررسی جایگاه مهار سلامت در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 1391 بر روی 267 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر که به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند، انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه های اطلاعات دموگرافیک و پرسش نامه (ب) مقیاس چند وجهی جایگاه مهار سلامت بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی)فراوانی، میانگین و انحراف معیار(و آزمون های تحلیلی Mann-Whitney، Kruskal-Wallis و ضریب همبستگی Spearman مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در خصوص امتیاز مولفه های سه گانه جایگاه مهار سلامت، امتیاز محور کنترل داخلی 3/5±8/26، امتیاز محور شانس 9/3±9/16 و امتیاز محور دیگران 8/4±9/21 بود. بر اساس آزمون ضریب همبستگی Spearman بین نمره مولفه جایگاه مهار داخلی و مولفه دیگران ارتباط آماری مثبت و معنی دار مشاهده شد (001/0p<، 220/0rs=). در پژوهش حاضر بین سه محور کنترل سلامت با سن، جنس، تعداد فرزندان خانواده، رتبه تولد، تحصیلات پدر و مادر، شغل پدر و مادر و دانشکده محل تحصیل دانشجویان ارتباط معنی دار به دست نیامد.
    نتیجه گیری
    از آن جا که بیشترین امتیاز کسب شده در دانشجویان مربوط به مولفه محور کنترل داخلی و کمترین امتیاز مربوط به مولفه محور شانس بوده است، می توان چنین نتیجه گرفت که دانشجویان بیشترین و تاثیرگذارترین عامل را بر سلامتی شان عملکرد خود و کمترین عامل را شانس می دانند.
    کلیدواژگان: جایگاه مهار سلامت، مقیاس چند وجهی جایگاه مهار سلامت، دانشجویان علوم پزشکی
|
  • M. Rezaeian* Pages 955-956
  • H. Ferahmand, M.M. Taghavi * Pages 957-964
    Background And Objective
    The vital role of CT scan of brain has been demonstrated not only in traumatic intracranial emergencies but also in non-traumatic intracranial emergencies. Interpretation and reading the results of CT scan of Brain for the physicians working in emergency wards has become a necessity. Since in all the medical centers، the access to a radiologist is not possible، at all hours in the present study، we decided to evaluate the skill of both physicians and interns emergency wards in interpreting the CT Scan of brain in the university hospitals of Rafsanjan University of Medical Sciences.
    Material And Methods
    This cross-sectional study was performed on 64 interns and general practitioners who were working in the Emergency wards of Rafsanjan University of Medical Sciences hospitals who voluntierd to participate in the study. Ten standard brains CT scans were given to the participants for interpretation. Then، the rate of correct answers and the level of self-confidence of the responses were statically analyzed (chi-square and Fisher’s exact test).
    Findings
    The results showed the mean scores among the respondents who had passed the neurology course and respondents who had not yet passed the course were significantly different and the same difference was seen among physicians in term of their working experience. Also، confidence level was different between physicians and interns. On the other hand، this parameter was significantly different among the interns who had passed the neurology course and the interns who had not yet passed the course. Male confidence level scores were more than the female score among intern.
    Conclusion
    The results showed، experience is the most important factor that could increase the confidence level score، so education programs should be conducted to increase the ability of both interns and physicians working in the emergency wards in reading and interpreting CT scan images.
    Keywords: CT scan of brain, General practitioner, Intern, Skill
  • H. Yaghubi *, A. Mohammadzadeh, M. Najafi, M. Ahmadi Tahor Soltani Pages 965-974
    Background And Objective
    Research on schizotypal personality in general population may provide a particular opportunity to study the different markers of vulnerability to schizophrenia without the confounding effects of long term hospitalization، medication and severe psychotic symptoms. The aim of this study was to evaluate the relationship between the some demographic characteristics and the psychotic like traits.
    Materials And Methods
    The current study conducted in cross sectional research context. A group of 482 (294 female and 188 male) normal participants from faculties of Shahidmadani University in the academic year 2008-2009 was selected randomly (Mean age= 24، 58±1. 44)، and answered to The Oxford- Liverpool Inventory of Feelings and Experiences (OLIFE). Data were analyzed using Pearson''s correlation coefficient، multiple regression and independent t test.
    Results
    Results suggested that only marriage status was significantly related to psychotic like traits (p<0. 05، b=0. 093)، and single students، in contrast to married، had significantly increased schizotypy scores (p<0. 001، t=4. 31). Men have higher mean scores on impulsive nonconformity factor (p<0. 001، t= 3. 49)، and there are no differences on total and other factors of schizotypy. With respect to other demographic factors، results showed the effects are neglectable.
    Conclusions
    Results were explained in light of fear of intimacy and aloneness symptoms in people with schizotypal traits.
    Keywords: Psychotic like traits, Schizotypy, Schizophrenia, Demographic variables
  • M. Ghaffari *, A. Rezaei Pages 975-990
    Background And Objective
    Worry is a common, and potentially disabling, feature among many individuals with anxiety. The aim of this study was to assess the relationship between cognitive emotion regulation styles and thought action fusion with students worry.
    Materials And Methods
    This a cross- sectional study. Includes 200 students of East Azerbaijan in 2012-2013 academic years that have been selected by cluster sampling method in several phases. Cognitive emotion regulation Questionnaire (CERQ-short), Penn state Worry Questionnaire and revised Thought-Action Fusion questionnaires (TAF-R) have been used for data collection. The data was analyzed by pearson correlation coefficient and multiple regression analysis.
    Results
    The results showed that acceptance (r= -0.221, p= 0.002), positive refocus (r= -0.262, p= 0.001) and refocus on planning strategies (r= -0.322, p= 0.001) were all in significant negative correlation with worry. But catastrophizing strategies (r= 0.379, p= 0.001) had a significant positive correlation with worry. Also responsibility for positive thoughts (r= 0.674, p= 0.001) and responsibility for harm avoidance thoughts (r=0.577, p = 0.001) had a significant positive correlation with worry. The results of multi-variable correlation coefficient with enter method indicated that cognitive emotion regulation strategies and (R2=29%) also thought-action fusion factors has (R2=54.6%). Have a role in explaining worry.
    Conclusion
    The results indicated correlation between the TAF and maladaptive strategies with worry. Thus, it seems that occurrence of cognitive bias such as TAF and maladaptive strategies increase the individual’s vulnerability to worry.
    Keywords: Cognitive emotion regulation strategies, Thought, action fusion, Worry
  • Z. Gorgi, Z. Assadollahi, A. Ghaffarian, M. Rezaeian * Pages 991-1002
    Background And Objective
    Musculoskeletal disorders are one of the most important causes of disability and absenteeism in the world. Therefore, the objective of this study was to investigate the prevalence of musculoskeletal disorders among university office workers.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was done with a census appproach on 400 employees of administrative systems at Rafsanjan University of Medical Sciences in 2012. Data was collected based on Nordic musculoskeletal questionnaire in three sections: the first section included demographic characteristics, the second section included identifying the 9 areas of the body which can cause musculoskeletal problems and the third section included additional questions relating to 9 areas of the body. Data ware analyzed using t-test and chi-square and Binary Logistic Regression.
    Results
    Two hundred and sixty six (66.5%) of participants reported musculoskeletal symptoms during the past 12 months and had felt pain and inconvenience in at least one of the 9 areas of the body. The highest prevalence of pain was found in the areas of neck (32.3%) and lower back (32.3%) and the lowest prevalence of pain was in the areas of foot/ankle (6.5%) and elbow (7%). Musculoskeletal disorders of the upper (p=0.028) and lower (p=0.001) limbs were significantly higher in women than in men. Prevalence of musculoskeletal disorders increased in people with more than 5 years of work history (p= 0.011) and lower job satisfaction (p=0.024).
    Conclusion
    This study showed that women, with low job satisfaction and more than 5 years work history were strongly associated with musculoskeletal disorders. Therefore, paying more attention to these people can play an important role to decrease disorder among university office workers.
    Keywords: Musculoskeletal disorders, Nordic questionnaire, University office workers
  • Y. Kohandelan Shahrenoei *, A. Rashidlamir, A. Ebrahimi Atri Pages 1003-1014
    Background And Objective
    Scientific findings are noted began occurrence of risk factors in childhood particularly concerned with changes in the pattern of body mass index (BMI) and lifestyle. Evidence suggests that some people, despite having normal cholesterol, high density lipoprotein (HDL) and low density lipoprotein (LDL) levels, are still prone to cardiovascular disease. However, those at risk for clinical detection of atherosclerotic heart disease (CHD) should be specifically evaluated for certain clinical indicators. The purpose of this study is to document the effect of a four weeks circuit training program on the level of plasma fibrinogen in trained wrestlers.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental study was performed on 20 young wrestlers from Khorasan (mean age 19.7 years, BMI 25.5 kg/m2 and 3 to 5 years experience in wrestling) in 2012. Subjects during the Calling, voluntarily chosen and randomly divided into control (n=10) and experimental (n=10) groups. Subjects of experimental group received eight sessions per week for four weeks (four days in the morning and evening shifts) were exercised; that each training session was dedicated to wrestling and circuit training based on wrestling techniques. Subjects of control group did not perform any exercise in four weeks. Weight, body fat percentage, BMI and fibrinogen were measured before and after exercise. Independent two-sample t-test and paired t-test were used compare variable mean.
    Results
    The Results showed that subjects of experimental group in the amount of body fat, (7% decrease; p=0.002) weight (3.5% decrease; p<0.001), BMI (2% decrease; p<0.001), and fibrinogen (8% decrease; p=0.014) significantly reduced after circuit training.
    Conclusion
    Generally four-week circuit training based on wrestling techniques significantly reduced plasma fibrinogen and appears to reduce body fat percentage of subjects (which is evident in this study) is the reason for the decrease in plasma fibrinogen in experimental subjects which ultimately leads to reduced risk of coronary artery disease and ultimately reducing heart strokes in athletes.
    Keywords: Circuit training, Fibrinogen, Wrestling, Coronary Artery Disease
  • B. Alizadeh Behbahani *, F. Tabatabaei Yazdi, F. Shahidi, M. Mohebbi Pages 1015-1024
    Background And Objective
    Avicenniaceae family is a member of true mangrove plants which has one genus, 11 species and several sub species. According to biologically active compounds and traditional uses of the leaves in the traditional medician it, seems that this plant has significant anti-fungal effects. The aim of this study was evaluation of antifungal effect of aqueous and methanolic extracts of Avicennia marina leaves against Alternaria alternata and Penicillium citrinum.
    Materials And Methods
    In this labratory study antifungal effect were of extracts evaluated by two methods, “Collins method” and “disk agar diffusion method” on Alternaria alternata PTCC 5224 and Penicillium citrinum PTCC 5304 microorganisms. The minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum fungicidal concentration (MFC) for both species were determined using “dilution method”. Statistical analysis was carried out using analysis of variance (ANOVA) test.
    Results
    All methanolic extract concentrations had inhibitory effect in the disk agar diffusion method. In “Collins method” 2 mg/ml concentration of methanolic extract could prevent the growth of both strains on medium. The aqueous extract had no antifungal significant effect in 2 mg/ml concentration. The methanolic extract MIC of Avicennia marina leaves for Penicillium citrinum and Alternaria alternata were respectively 8 mg/ml and 16 mg/ml. But the aqueous extracts MIC of Avicennia marina leaves for Penicillium citrinum was 32 mg/ml and 64 mg/ml for Alternaria alternata was. The methanolic extract MFC of Avicennia marina leaves for Penicillium citrinum and Alternaria alternata were respectively 16 mg/ml and 32 mg/ml but the aqueous extracts MFC of Avicennia marina leaves for Penicillium citrinum was 64 mg/ml and 256 mg/ml for Alternaria alternata.
    Conclusions
    The methanolic extract of Avicennia marina leaves had more inhibitory effect than the aqueous extracts on both fungal species.
    Keywords: Avicennia marina, Aqueous, methanolic extracts, Antifungal effect
  • M. Taheri Sarvtin, A.F. Zand Parsa, P. Kordbacheh *, S. J. Hashemi, M. Mahmoudi, R. Daie, S.A. Ayatollahi Mosavi Pages 1025-1032
    Background And Objective
    Candida species are an important component of the resident microbial ecology of the oral cavity and are associated with various forms of oral candidosis when appropriate predisposing factors exist. Removable denture wearing is recognized as a predisposing factor for oral colonization by Candida species. The purpose of this study was to compare the colonization of different Candida species in the oral cavity of denture wearers and subjects with natural teeth.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study, conducted in 2009, we compared oral candida flora in 84 subjects who had worn complete removable dentures and 96 subjects with natural teeth referred to Imam Khomeini hospital in Tehran were compared. All samples were obtained from oral cavity by swab and cultured on CHOROM agar Candida. All isolated colonies were also cultured on cornmeal agar medium and non-albicans species were identified by using RapID Yeast Plus System. The statistical analysis was performed using t-test and Poisson test.
    Results
    In this study 76.2% (n=64) of subjects with removable denture and 47.9% (n=46) of subjects natural teeth were colonized by candida species in the oral cavity (p=0.001). The most common isolated species were candida albicans and non-albicans species were C. glabrata, C. krusei, C. tropicalis and C. kefyr in the two groups. The differences between oral candida albicans colonization in denture wearers (64.3% or 54 subjects) and subjects whit natural teeth(39.6% or 38 subjects) were statistically significant (p=0.001).
    Conclusion
    Removable denture wearing can lead to an increase in the oral colonization by Candida species. Therefore, oral cavity may become a source for opportunistic infections.
    Keywords: Candida, Candidiasis, Denture
  • M. Ganjoo *, F. Kamal, S.M. Hashemi, M. Nasiri Pages 1033-1042
    Background And Objective
    Health locus of control is one of the most widely measured parameters of health belief for the planning of health education programs which plays an important role on the health improvements and education. This study was performed to assess health locus of control among the students at Bushehr University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This cross sectional study was conducted on 267 students of Bushehr University of Medical Sciences selected by stratified random sampling in 2012. Data were collected by demographic checklist and Form “B” of Multidimensional Health Locus of Control (MHLC) scale. Data were analyzed by descriptive (numbers، mean، percent and standard deviation) and analytic (Mann-Whitney، Kruskal-Wallis and Spearman correlation) tests.
    Results
    Three dimensions of health locus of control scores were determined to be 26. 8±5. 3 for internal locus of control، 16. 9±3. 9 for chance locus of control and 21. 9±4. 8 for others locus of control. According to spearman correlation test، a positive and significant relationship was found between internal locus of control dimension and others locus of control dimension (p<0. 001، rs=0. 220). Further، it was determined that Health Locus of Control score did not have a significant relation with demographic characteristics such as students’ age، gender، number of siblings، birth order، field of study، parent’s education، and parent’s occupation (p>0. 05).
    Conclusion
    Since the most scores were pertaining to internal locus of control dimension and fewer scores were pertaining to chance locus of control dimension، it can be conclude that according to the students the most influential significant factor on students’ health is their performance and chance has less influence on their health.
    Keywords: Health Locus of Control, Multidimensional Health Locus of Control Scale, Medical Students