فهرست مطالب

فصلنامه زیست شناسی جانوری تجربی
پیاپی 4 (بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/03/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا زمانی* صفحات 1-8
    به منظور ایمنی زیستی و کاهش اثرات سموم شیمیایی برای اولین بار در ایران استفاده از قارچ لکانیسیلیوم موسکاریوم و عصاره آبی انغوزه برای کنترل بیولوژیک تعدادی از آفات کلیدی که سالانه خسارات زیادی به محصولات وارد می کنند، صورت گرفت. سویه KB512 قارچ لکانیسیلیوم موسکاریوم از ایزوله های بومی استان جدا و شناسایی شد و تست های آلوده سازی، با اسپری مستقیم بر روی دو آفات مهم دنیا شته اقاقیا افیس فابا و مگس سفید بمیزیا تاباسی صورت گرفت. تست های آلوده سازی با استفاده از تلقیح 108×1 کنیدی بر میلی لیتر انجام شد و نمونه کنترل با 01/0 درصد توین80 در آب مقطر، اسپری شد. بعد از اسپری کردن پلیت ها در انکوباتور با دما 1±25 درجه سانتی گراد و 80 درصد رطوبت نسبی RH قرار داده شدند. حشرات تست شده هر روز برای ردیابی رشد قارچ بروی آنها بررسی می شوند بعد از 9 و 7 و 5 روز، درصد مرگ ومیر با غلظت 108×1 گزارش شد. نتایج نشان دادند که کنترل بیولوژیکی آفات هدف به خوبی صورت گرفت.
    کلیدواژگان: کنترل بیولوژیک، مگس سفید، شته اقاقیا، عصاره آبی انغوزه، قارچ بیماریزا حشرات
  • محمد رضوانی *، فهیمه هاشمزاده صفحات 9-15
    آزمایش حاضر برای مطالعه اثرات سطوح مختلف پروبیوتیک بایوساف بر پاسخ ایمنی و عملکرد رشد جوجه های گوشتی سویه راس 308 انجام گرفت. تعداد 225 قطعه جوجه 1روزه در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تیمار و 5 تکرار (قفس) با 15 پرنده در هر تکرار تقسیم شد. تیمارهای آزمایشی شامل سه جیره حاوی صفر(شاهد)، 1 (تیمار اول) و 5/1 (تیمار دوم) گرم پروبیوتیک بایوساف (باتوجه به دستور شرکت تولیدکننده) در هر کیلوگرم خوراک دریافت کردند. پروبیوتیک مورد استفاده در این تحقیق بایوساف تجاری با حداقل 8 میلیارد سلول زنده مخمر به ازای هر گرم بود. در کل دوره پرورشی میزان خوراک به صورت معنی داری افزایش پیدا کرد. همچنین نتایج نشان داد که تیمار اول و دوم به طور معنی داری افزایش را در وزن سینه و تیموس نسبت به تیمار شاهد نشان داد. نتایج نشان داد تیمار اول و دوم در 28 روزگی میزان پاسخ ایمنی بالاتری نسبت به تست SRBCو نیوکاسل داشتند. اگر چه بین تیمار های آزمایشی از نظر فاکتورهای خونی تفاوتی وجود نداشت، با این حال تیمار اول و تیمار شاهد نسبت به تیمار دوم منوسایت بالاتری داشت. با توجه به اطلاعات حاصله نتیجه گیری شد که استفاده پروبیوتیک بایوساف در جیره جوجه های گوشتی، تاثیر مثبتی بر پاسخ ایمنی، و تست SRBC داشت هرچند مکمل سازی سطح 1 گرم نسبت به 5/1 گرم و عدم استفاده آن، پاسخ بهتری را در پی داشت.
    کلیدواژگان: وضعیت زیستی، خانواده گوزن، مناطق حفاظت شده چهار گانه، ایران
  • محمد رضوانی *، فهیمه هاشم زاده صفحات 17-23
    حیات وحش یکی از شاخص های زیستی اکوسیستم ها و یکی از معیارهای مهم تنوع زیستی است که حفظ آن مستلزم شناخت گونه ها، ارتباط آنها با یکدیگر و با زیستگاه شان می باشد. برخی از پستانداران با توجه به انگیزه بیشتری که برای شکار آنها وجود دارد، در معرض خطر قرار دارند. از جمله این حیوانات می توانیم به خانواده گوزن ها (گوزن زرد، مارال و شوکا) اشاره کنیم. جهت رسیدن به هدف کلی مطالعه و تعیین وضعیت زیستی گونه در مناطق زیست، عوامل منفی موثر بر زیست گونه به دو دسته کلی شکار بی رویه و فعالیت های مخرب انسانی تقسیم شدند. قطع اشجار، بوته کنی، تبدیل اراضی، جاده سازی، معدن کاوی، خطوط انتقال نیرو، چرای مفرط، فعالیت نظامی و شکار بی رویه در گروه تخریب زیستگاه قرار دارند و به آنها با توجه به درجه تخریب امتیاز داده شد. جمع جبری امتیازات مثبت و منفی نشان دهنده وضعیت زیستی گونه می باشد. بر اساس امتیازات کسب شده گوزن زرد دارای وضعیت زیستی بحرانی، شوکا نسبتا مطلوب و مارال در وضعیت نامطلوبی قرار دارند. تمام گونه های ذکر شده نیاز به حفاظت بیشتری دارند. هر یک از گونه های گیاهی و جانوری منبع ژنتیکی منحصر به فردی محسوب می شوند. این گونه ها در حقیقت کلیدی در راه پیشرفت آینده می باشند بنابراین حتما بایستی به وضعیت آنها رسیدگی و توجه شود.
    کلیدواژگان: وضعیت زیستی، خانواده گوزن، مناطق حفاظت شده چهار گانه، ایران
  • سمیه ابراهیمی باروق *، جعفر آی، هما محسنی کوچصفهانی صفحات 25-31
    لایه اندومتریال رحم شامل جمعیتی از سلول ها است که خاصیت خود نوزایی داشته و ویژگی هایی شبیه سلول های بنیادی مزانشیمی را نشان می دهند. در این مطالعه هدف بررسی توان تمایزی سلول های بنیادی اندومتریال به رده های مختلف سلولی می باشد. سلول های اندومتریال از نمونه های بافتی بدست آمده از رحم انسان به صورت آنزیمی جداسازی شده و در محیط کشت DMEM/F12 حاوی 10% سرم کشت داده شدند. بعد از پاساژ سوم سلول ها برای اثبات بنیادی بودن با مارکرهای CD105، CD90، CD146، CD31، CD34 مورد آنالیز با فلوسایتومتری قرار گرفتند. سپس قدرت تمایزی سلول ها به استخوان، چربی و نورون و اندوتلیال به مدت 21 روز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج فلوسایتومتری نشان داد که سلول ها نسبت به مارکرهای CD105،CD90،CD146 مثبت و نسبت به مارکرهای CD31 و CD34 منفی می باشند. رنگ آمیزی با Oil Red O و Alizarin Red نشان دهنده تمایز سلول ها به چربی و استخوان بود. بررسی های ایمنوسیتوشیمی نیز بیان مارکرهای عصبی نستین، MAP2 در سلول های عصبی و فلوسایتومتری CD31 را نشان داده و این نشان دهنده بیان آن در سلول های اندوتلیالی تمایز یافته از سلول های بنیادی اندومتریال رحم است. این سلول ها به نظر می رسد که می توانند یک منبع سلولی را ایجاد کنند که برای مطالعات فرایندهای تمایز سلولی و سلول درمانی مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی اندومتریال، آدیپوسیت، استئوبلاست، نورون، سلول های اندوتلیال
  • علی لویی منفرد*، عبدالله جعفر زاده، جعفر یدی، رضا هوشمندفر صفحات 33-41
    مطالعات قبلی نشان داده اند که افزودن مکمل های غذایی محتوی اسیدهای چرب غیراشباع مناسب به جیره می تواند موجب افزایش اسپرماتوژنز و بهبود کیفیت اسپرماتوزوئید شود. به منظور بررسی ارتباط بین لیپیدها و لیپوپروتئین های سرم خون با فعالیت اسپرماتوژنیک و ساختار هیستومورفومتریک بیضه، از 30 راس بز نر که به سه گروه مساوی یکساله، دوساله و سه ساله تقسیم بندی شده بودند، نمونه خون از ورید وداج اخذ شد. برای اندازه گیری غلظت سرمی کلسترول و تری گلیسرید تام از روش آنزیمی، برای اندازه گیری لیپوپروتئین ها از روش رسوب دهی و برای اندازه گیری هورمون تستوسترون از روش رادیوایمونواسی استفاده شد. جهت بررسی هیستومورفومتریک، مقاطع پارافینی 5 میکرونی تهیه و با روش هماتوکسیلین-ائوزین رنگ آمیزی شد. داده ها با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه و همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیلی آماری قرار گرفتند (05/0 ≤p). نتایج نشان داد که میزان سرمی کلسترول، تری گلیسرید، VLDL-c و LDL-c در سنین مختلف اختلاف آماری معنی دار با یکدیگر ندارد. مقادیر HDL-c، تستوسترون، مساحت لوله های اسپرم ساز، مساحت بافت بینابینی، قطر لوله های اسپرم ساز، ارتفاع اپیتلیوم زایا،تعداد و قطر سلول های لیدیگ و تعداد اسپرماتید از سن یک سالگی تا دو سالگی افزایش و از سن دو سالگی تا سه سالگی کاهش معنی دار نشان داد. میزان سرمی HDL-c با تعداد سلول های لیدیگ بیضه و همچنین مقادیر تستوسترون همبستگی مثبت داشت. همچنین مقادیر سرمی تری گلیسرید با میزان ارتفاع اپیتلیوم زایای بیضه همبستگی منفی داشت. نتایج بدست آمده نشان داد که افزایش مقادیر سرمی HDL-c و تری گلیسرید به ترتیب دارای اثرات مفید و آسیب رسان بر روی فعالیت اسپرماتوژنیک و ساختار هیستومورفومتریک بیضه در بزهای نر بومی استان ایلام می باشد.
    کلیدواژگان: لیپید، لیپوپروتئین، بیضه، بز، بافت شناسی
  • کتایون صداقتی زاده، شاهرخ پاشایی راد *، رحیم غیورفر، مسعود شیدایی صفحات 43-50
    به دلیل پراکندگی وسیع گونه Anacanthotermes vagans در استان گلستان، جمعیت های این گونه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بررسی های آماری نشان می دهد، سه کاراکتر M.H.index (نسبت بین طول آرواره بالا سمت چپ به طول سر تا قاعده آرواره بالا)، H.index (نسبت حداکثر عرض سر به طول سر تا قاعده آرواره های بالا) و W.PM (عرض پس چانه) هم در جمعیت موریانه های سرباز کوچک و هم در جمعیت موریانه های سرباز بزرگ کمترین ضریب تغییرات را دارا هستند. به منظور یافتن صفاتی که در جمعیت ها اختلاف معنی دار ایجاد کرده اند، آزمون واریانس تک عاملی (ANOVA) انجام گرفت. این نتایج نشان می دهد به غیر از دو کاراکتر L.H.S.M (طول سر تا قاعده آرواره های بالا) و H.INDEX (نسبت عرض سر به طول سر تا قاعده آرواره بالا) در بقیه کاراکترها بین جمعیت های موریانه های سرباز کوچک اختلاف معنی داری وجود دارد. در بین جمعیت های موریانه های سرباز بزرگ استان گلستان نیز دو صفت L.P (طول پیش گرده) و W.PM (عرض پس چانه) در بین جمعیت ها اختلاف معنی داری نشان می دهند (05 /0>P). در مرحله بعد تجزیه به عامل ها با استفاده از مولفه های اصلی انجام شد و پراکنش نقطه ای جمعیت ها بر اساس فاکتور اول و دوم رسم شد. با این روش، جمعیت های استان گلستان از جمعیت های خراسان تا حدودی جدا شدند. در نهایت برای بررسی قرابت بین جمعیت های مختلف گونه A.vagans و همین طور بررسی ارتباطات خویشاوندی این گونه با گونه های همجنس، درختچه های مربوطه به کمک روش تجزیه خوشه ایانجام پذیرفت. این بررسی نشان می دهد بیشترین نزدیکی و قرابت بین گونه های A. vagans و A.esmailii Ghayourfar وجود دارد.
    کلیدواژگان: تجزیه و تحلیل آماری، موریانه ها، Anacanthotermes vagans، استان گلستان
  • آزاده فروغی*، برومند چهارآیین، عبدالغفار اونق، کریم مردانی صفحات 51-56
    طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) بیماری عمومی و مسری گوسفند و بز است. عامل بیماری (PPRvirus) در جنس موربیلی ویروس (Morbillivirus) از خانواده پارامیکسوویریده (Paramyxoviridae) قراردارد. جداسازی ویروس علاوه بر زمان بر بودن، نیازمند تجهیزات مربوطه است. الایزای رقابتی (Competitive ELISA) برای تشخیص این ویروس، دارای حساسیت و ویژگی بالایی است. اما بطورکلی، تکنیکPCRمناسب تر و با حساسیت بالا گزارش شده است. ازآنجاکه این بیماری در ایران اندمیک بوده و غرب کشور و بخصوص استان کرمانشاه دارای کانون های متعدد این بیماری است؛ لذا در این مطالعه، نشخوارکنندگان کوچک استان کرمانشاه از نظر بیماری PPR به روش الایزای رقابتی و نیز روش PCR با نسخه برداری معکوس (RT-PCR) مورد بررسی قرارگرفتند و میزان حساسیت دو روش فوق در تشخیص بیماری در مرحله اولیه، بویژه پیش از ظهور اسهال مقایسه گردید. در RT-PCR، از تعداد30 نمونه،23 نمونه منفی و هفت نمونه مثبت شدند (33/23% مثبت). دو نمونه از نمونه های سرم خون مربوط به این هفت حیوان، در الایزا منفی شده و پنج مورد باقیمانده، در الایزا هم مثبت شدند. بنابراین درصد همپوشانی این دو روش 42/71% است. علاوه بر آن، حساسیت PCR 70/6% بیشتر از c-ELISA است. علی رغم هزینه بیشتر RT-PCR نسبت به الایزا، دقت و سرعت تشخیص بیماری، مزیت ویژه RT-PCR است که می تواند جایگزین جداسازی ویروس و الایزای رقابتی برای کنترل و مبارزه با بیماری شود. با توجه به نتایج بدست آمده در مطالعه حاضر، پیشنهاد می شود که مطالعات بیشتری در جهت بررسی شیوع و ریسک فاکتورهای وقوع این بیماری در مناطق مختلف ایران صورت گیرد.
    کلیدواژگان: طاعون نشخوارکنندگان کوچک، الایزای رقابتی، RT، PCR، کرمانشاه
  • سید ابراهیم حسینی *، مژده حیدری صفحات 57-63
    با توجه به استفاده روزافزون از اسیدهای چرب اشباع و عوارض ناشی از مصرف زیاد آن ها در کل ساختارهای فیزیولوژیک بدن، بررسی اثرات اسیدهای چرب غیراشباع از جمله امگا-3 و امگا-6 و تناسب مصرف این دو با یکدیگر بر عملکردهای فیزیولوژیک بدن امری ضروری است، لذا این مطالعه با هدف بررسی اثر تداخل عمل روغن های ذرت و ماهی سالمون بر یادگیری احترازی در موش های صحرایی نر بالغ صورت گرفته است. در این پژوهش تجربی 72 سر موش صحرایی نر بالغ در گروه های تجربی، شاهد و کنترل مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه کنترل تحت هیچ تیماری قرار نگرفت. گروه شاهد فقط 1 میلی لیتر آب مقطر، 6 گروه تجربی در دسته های مختلف، روغن ذرت را به میزان 5/0، 1 و 5/1 و روغن ماهی سالمون را به میزان 25/0، 5/0 و 75/0 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن و 1 گروه تجربی دیگر مقادیر 5/0 و 5/1 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن به ترتیب روغن ماهی سالمون و روغن ذرت را به صورت گاواژ روزانه به مدت 28 روز، دریافت نمودند. برای بررسی رفتار یادگیری احترازی، به کمک دستگاه شاتل باکس موش ها تحت آموزش قرار گرفتند و 24 ساعت بعد از آموزش موش ها تحت تست به خاطرآوری قرار گرفتند. داده ها با کمک آزمون آنووا، (ANOVA) توسط نرم افزار آماری SPSS-18 مورد ارزیابی آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که مصرف روغن های ذرت و ماهی سالمون به تنهایی باعث تقویت یادگیری می شود و مصرف هم زمان این دو به ترتیب با نسبت های 3 به 1، موجب تقویت بیشتر یادگیری احترازی نسبت به روغن های مذکور به تنهایی می گردد. اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 به نسبت 3 به 1 بیشترین اثر را در تقویت یادگیری احترازی دارند، لذا با انجام تحقیقات بیشتر می توان و با استفاده از نسبت های ذکر شده نسبت به تقویت یادگیری و پیش گیری از عوارض آلزایمر، از آن بهره برد.
    کلیدواژگان: روغن ذرت، روغن ماهی، اسیدهای چرب امگا، 3 و امگا 6، یادگیری احترازی، موش صحرایی
|
  • Z. Zamani* Pages 1-8
    For environmental safety and reduce the effect of pesticide, for first time we used the enthomopathogenic fungi Lecanicillium muscarium and Ferula assafoetida extractfor Biological control of key pest that have wide damages to our crops. We isolate the pathogenic strain KB512 of enthomopathogenic fungi Lecanicillium muscarium from the soil and recognized. The pathogencity test was carried out with direct insect spray. Bioassay with concentration 1×108 conidi / ml were tested and the control were sprayed by 0/01٪tween 80 in distilled water after spraying the pest. Plats were placed in the incubator with temperature of 25±1°C and 80٪RH. Tested pest were monitoring every day for checking the growth of the fungi, after 9, 7, 5 days the percentage of mortality in treatment with (1×108 conidi/ml) concentration was reported. The result shown that biological control can control our aim pests effectively and strongly.
    Keywords: Aphis fabae, Bemisia tabaci, Biological control, Enthomopathogenic fungi, Ferula assafoetida, Lecanicillium muscarium
  • M. Rezvani*, F. Hashemzadeh Pages 9-15
    Wildlife is one of the biomarkers ecosystems and the most important criteria biodiversity that the preservation it requires recognition of species, their relationship with each other and with their habitats. Some of the mammals that hunt them are more motivated, are at risk. We can point such as animal to family Cervidae (Dama mesopotamica, Cervus elaphus and Capreolus capreolus). To achieve The overall goal of study and determination the biological status in species in Environmental areas, Negative factors affecting the biology species have been divided into two general categories, arbitrary banning hunting and human destructive activities. Deforestation, digging plant, land conversion, construction of road, prospect, transmission lines, excessive grazing, military activities and indiscriminate hunting are in habitat destruction group. Based on degree of damage they were rated. The linear sum of negative and positive parameters express of the biological statues of species. According to score obtained Dama mesopotamica has critical biological, Capreolus capreolus appropriate and Cervus elaphus are in poor condition. All species are listed need more protection. Each plant and animal species is unique genetic resource. These species are the key to future progress so it must be due care to their condition.
    Keywords: biological status, Dama mesopotamica, Capreolus capreolus, Cervus elaphus
  • M. Rezvani*, F. Hashemzadeh Pages 17-23
    Wildlife is one of the biomarkers ecosystems and the most important criteria biodiversity that the preservation it requires recognition of species, their relationship with each other and with their habitats. Some of the mammals that hunt them are more motivated, are at risk. We can point such as animal to family Cervidae (Dama mesopotamica, Cervus elaphus and Capreolus capreolus). To achieve The overall goal of study and determination the biological status in species in Environmental areas, Negative factors affecting the biology species have been divided into two general categories, arbitrary banning hunting and human destructive activities. Deforestation, digging plant, land conversion, construction of road, prospect, transmission lines, excessive grazing, military activities and indiscriminate hunting are in habitat destruction group. Based on degree of damage they were rated. The linear sum of negative and positive parameters express of the biological statues of species. According to score obtained Dama mesopotamica has critical biological, Capreolus capreolus appropriate and Cervus elaphus are in poor condition. All species are listed need more protection. Each plant and animal species is unique genetic resource. These species are the key to future progress so it must be due care to their condition.
    Keywords: biological status, Dama mesopotamica, Capreolus capreolus, Cervus elaphus
  • S. Ebrahimi, Barough*, J. Ai, H.M. Kouchesfehani Pages 25-31
    Human endometrial stem cells (hEnSCs) contain a cell population that are capable of self-renewal and show similar properties to mesenchymal stem cells. The aim of this research is to show that these cells can differentiate to different cell lineages. In this study, endometrial tissue obtained from patients cells were extracted enzymaticaly. The released cells were cultured in DMEM/F12 with 10% FBS. The flow cytometry analysis was done for CD105, CD90, CD146, CD31 and CD34 in the third passage. The adipogenic, osteogenic, neurogenic and endothelial differentiation was evaluated in the third passage after 21 days of induction with differentiation media. The flow cytometry analysis showed that EnSCs were positive for CD90, CD105 and CD146 and were negative for CD31 and CD34. Moreover, results showed that the hEnSCs can differentiate to osteocyte and adipocyte. This was confirmed by alizarin Red and oil-Red O staining. Immunocytochemistry assey show that the markers including Nestin, MAP2 and CD31 has been expressede in differentiated cells into neuron and endothelial. Results showed that hEnSCs appear to be able to provide a source of different kinds of cells that will be able to be used to further study the cellular differentiation processes and cell therapy.
    Keywords: Endometrial stem cells, Adipocyte, Osteoblast, Neuron, Endothelial cells
  • A. Louei Monfared*, A. Jaafar Zadeh, J. Yadi, R. Hooshmandfar Pages 33-41
    Previous studies demonstrated that dietary supplementation with appropriate polyunsaturated fatty acids can produce major increases in spermatogenesis and improvement in sperm quality. To investigate the correlation of serum lipids and lipoproteins with spermatogenic activity and histomorphometric structure of the testis, 10 male goats were divided into three equal groups included one, two and three years of age and blood samples were collected from the jugular vein. The serum concentrations of total cholesterol and triglyceride were measured by enzymatic method, serum levels of lipoproteins were determined by precipitation method. The serum levels of testosterone were measured by Radio Immuno Assay method. For histomorphometric study, the 5 μ sections were made and stained with Hematoxyline-Eosin. Data was statistically analyzed by the one way ANOVA and Pearson correlation tests (p≤0.05). Results showed that serum levels of total cholesterol, triglycerids, VLDL-c and LDL-c had not significant differences between different ages. The serum levels of HDL-c, testosterone, as well as the area of spermatic tubules and testicular interstitium, diameter of seminiferous tubules, germinal epithelium height, number and diameters of the leydig cells; number of spermatid cells had significant increase from one year group to two years group but significant decrease from two years animals to three years group. The serum HDL-c values were significantly correlated with the number of leydig cells as well as testosterone serum levels. Also triglycerides values had correlated with germinal epithelium height. It can be concluded that increased serum levels of HDL-c and triglycerides have respectively a benefit and deleterious effects on the spermatogenic activity and histomorphometric structure of the testes in the male goats of Ilam province.
    Keywords: Lipid, Lipoprotein, Testis, Goat, Histology
  • K. Sedaghati Zade, Sh. Pashaee Rad*, R. Ghayour Far, M. Sheydaee Pages 43-50
    Due to wide distribution analysis of A.vagans in Golestan Province morphometric were performed on this species. Statistical analysis in both small and large soldiers revealed that characters of MH. Index (length of left mandible / length of head to side base of mandible), H. index (Max width head / length of head to side base of mandible) and W.PM (width of posmentum) have the least of variability. Analysis of variance was used to find significant differences among the groups. The results show that except, two characters, L.H.S.M (length of head to side base of mandible) and H.index (max with of head/length of head to side base of mandible) all other characters among the groups of small soldiers are significantly different. Among large soldiers two characters of LP (length of pronotum) and W.PM (width of postmentum) showed significant difference (P<0.05). Grouping obtained base on PCA analysis separated the specimen collected from Khorasan and Golestan province. Finally on the basis of the cluster analysis, relationship between population samples from different locality and different species showed that A. esmailii Ghayourfar has the most relationship with A. vagans.
    Keywords: Statistical analysis, Termite, Anacanthotermes vagans, Golestan province
  • A. Foroughi*, B. Chaharaein, A. Ownagh, K. Mardani Pages 51-56
    Peste des petits ruminants are a systemic and highly contagious disease in goats and sheep. Causing agent (Peste des petits ruminants virus) is a Morbillivirus in Paramyxoviridae. The disease is enzootic in Iran and the west of Iran especially Kermanshah province has a lot of serious problems in this case. Therefore, in this study domestic small livestock were investigated by both serological (Competitive ELISA) and molecular (RT-PCR) methods in Kermanshah. The aim was comparison of sensitivity of these methods in diagnosis of PPR in early stage especially before diarrhea onset. By RT-PCR assay, 23 from 30 samples turned out negative and 7 has become positive (23.33% positive). 2 samples from sera related to those 7 animals were negative in ELISA test and the other 5 sera were positive. So, overlapping percent of the assays is 71.42. Moreover, sensitivity of PCR is 6.70% more than cELISA. In spite of more costs of the PCR than ELISA, accuracy and speed of PCR is a specific advantage which suggests virus isolation and competitive ELISA can be substituted by PCR to control and prevention of the illness. Regarding to the results, it is suggested to do more investigations on the prevalence of the disease in Iran to gain clear information about prevalence and risk factors of the infection in different parts of the country.
    Keywords: Peste des petits ruminants, PPR, c, ELISA, RT, PCR, Kermanshah
  • E. Hosseini*, M. Heydari Pages 57-63
    Due to the increasing use of high intake of saturated fatty acids and their effects on overall physiological structures, effects of unsaturated fatty acids, including omega-3 and omega-6, and the proportion of these two together is essential physiological functions. Therefore, this study aimed to investigate the interaction of corn and salmon fish’s oil on avoidance learning in mature male rat. In this empirical research work, we used 72 mature male rats weighing from 180-200g were enrolled as the control, sham and experiment groups. The control group was no treated. The sham group received only 1 ml saline, 6 experimental groups of different types received 0.5, 1 and 1.5 ml/kg body weight corn oil, and 0.25, 0.5 and 0.75 ml/kg body weight and 1 group other received doses of 0.5 and 1.5, salmon oil and corn oil respectively, daily for 28 days. For avoidance learning behavior, the rats were trained to shuttle box and 24 hours after training, the rats were tested retrieval. The data were evaluated using ANOVA. The results showed that consumption of corn and salmon’s oil alone enhances learning and taking the time to arrange a 3 to 1 ratio, boost the oil alone is more than the avoidance learning. Omega-3 and Omega-6 fatty acids the rate 3 to 1, are most effective in promoting avoidance learning, so further investigation can be listed using ratios to enhance learning and prevention of Alzheimers, it uses.
    Keywords: Corn oil, Salmon oil, Omega, 3, omega, 6 fatty acids, Avoidance learning, Rat