فهرست مطالب

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 110 (اردیبهشت 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/13
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد ابراهیم بهرام*، مهدی نجاریان، محمد جواد پوروقار صفحات 1-8
    مقدمه و هدف
    نتایج حاصل از مطالعات، از ارتباط میان هموسیستئین به عنوان یک شاخص التهابی و بیماری های مرتبط با کم تحرکی حکایت دارد. هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه میان حداکثر اکسیژن مصرفی (به عنوان مهم ترین شاخص استقامت قلبی – تنفسی) با هموسیستئین خون در مردان غیرفعال بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به روش نیمه تجربی بود که از میان 240 دانشجوی دانشگاه علم و صنعت ایران که واحد تربیت بدنی (1) را گرفته بودند، تعداد 28 نفر نمونه با میانگین (سن 24/1 ± 14/19 سال، وزن 76/11 ± 13/70 کیلوگرم، قد 86/5 ± 42/175 سانتی متر، درصد چربی 98/5 ± 11/19) به صورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی و کنترل در پیش آزمون و پس آزمون، در نمونه گیری خون شرکت کردند. تنها گروه تجربی تست فزاینده بروس (Vo2max) را اجراکردند؛ سپس در یک برنامه تمرینی، شامل هشت هفته تمرین هوازی با سه جلسه تکرار در هفته و با شدت 60 تا 75 درصد حداکثر ضربان قلب بیشینه شرکت کردند. گروه کنترل هیچ گونه فعالیت ورزشی نداشتند. در تجزیه وتحلیل آماری، برای طبیعی بودن توزیع داده ها از آزمون کولموگروف- اسمیرونوف و برای تعیین رابطه میان متغیرها از ضریب همبستگی پیرسون در سطح معناداری 05/0 p≤ از نرم افزاز SPSS نسخه 16 استفاده شد.
    نتایج
    با انجام هشت هفته تمرین هوازی، همبستگی معناداری میان هموسیستئین و Vo2max مشاهده نشد (05/0≤P و 16/0=R) و در هموسیستئین گروه تجربی نیز اختلاف معناداری به دست نیامد)64/0(p=؛ ازطرفی، میزان حداکثر اکسیژن مصرفی در گروه تجربی در پس آزمون افزایشی معنادار را به همراه داشت)0001/0.(p=
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که میان تمرین هوازی منتخب با شاخص Vo2Max و هموسیستئین خون در افراد جوان غیرفعال، رابطه ای معنادار وجودندارد.
    کلیدواژگان: هموسیستئین، حداکثر اکسیژن مصرفی، غیرفعال
  • حمید اراضی*، کاکو حسینی، محمد زاهد ابوالحسنی صفحات 9-16
    سابقه و هدف
    کولین، پیش ساز یکی از مهم ترین انتقال دهنده های عصبی کولینرژیک می باشد که با تحریک رهایش کلسیم از شبکه سارکوپلاسمی، سبب انقباض عضلانی می شود. هدف از این پژوهش، بررسی آثار مکمل یاری بی تارترات کولین بر حافظه، زمان واکنش، پرتاب دارت و تعادل در مردان فعال تفریحی بود.
    مواد و روش ها
    30 مرد واجد شرایط (سن 34/4±8/25 سال، قد 24/7±1/172 سانتی متر، وزن 17/10±9/76 کیلوگرم) در طرح پیش آزمون- پس آزمون، به صورت تصادفی و دوسوی کور به دو گروه مکمل و دارونما تقسیم شدند. ابتدا آزمودنی ها، آزمون پرتاب دارت، تعادل را به وسیله ی آزمون لک لک، زمان واکنش با برنامه رایانه ای سنجش زمان واکنش و حافظه را به وسیله ی برنامه کامپیوتری سنجش حافظه (Memory 2000) اجرا کردند. پس از یک هفته مکمل یاری، مجددا آزمون ها با همان ترتیب تکرار شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 20 و آزمونt همبسته و مستقل استفاده شد.
    نتایج
    زمان واکنش و عملکرد حافظه در گروه مکمل به صورت معناداری بهبود یافت (05/0P<)؛ در حالی که امتیاز پرتاب دارت و تعادل در هر دو گروه، تفاوت معناداری بین جلسه ی پیش آزمون و پس آزمون نداشت (05/0P>).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد یک هفته مکمل یاری بی تارترات کولین می تواند موجب بهبود حافظه و زمان واکنش شود؛ اما بر عملکرد تعادل و پرتاب دارت تاثیری ندارد. جهت اظهار نظرهای دقیق تر در ارتباط با اثربخشی مکمل-یاری کولین بر عملکرد ورزشی، نیاز به پژوهش های بیشتر در این زمینه احساس می شود.
    کلیدواژگان: استیل کولین، انتقال دهنده عصبی، کولین، عملکرد شناختی
  • محمود کاظمیان، پیمان محبوبی اردکان*، محمد مسکرپور امیری صفحات 17-26
    مقدمه و هدف
    هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی و تحلیل وضعیت مجموع نیروی انسانی پزشک و دندان پزشک در ایران براساس هدف های برنامه های پنج ساله توسعه بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر به روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از تحلیل آماری و مستندهای برنامه های اول تا چهارم پنج ساله توسعه کشورانجام شد. جامعه آماری، شامل کل نیروی انسانی پزشک و دندان پزشک در سطح کشور بود. به منظور تحلیل داده از نرم افزارهای آماری Eviews7 و Excel 2010 استفاده شد.
    نتایج
    متوسط نرخ رشد سالانه مجموع پزشک و دندان پزشک در چهار برنامه توسعه به ترتیب 2/14، 4/9، 2/6 و 7/4 درصد بوده است. متوسط کل نرخ رشد سالانه در دوره 1360 تا 1388 معادل 4/6 درصد بوده است؛ این نرخ های رشد همراه با نرخ های رشد سالانه بالا در دوره یادشده نشان داد که در تصمیم گیری برای افزایش تعداد پزشکان در کشور، ازاساس، تمرکز روی رشد خدمات پزشکان و کاهش کمبود خدمات بهداشتی و درمانی در بخش دولتی بوده؛ سه هدف مهم برای چنین نرخ های بالای رشد در برنامه های توسعه عبارت بودند از:الف) افزایش دسترسی و عدالت در توزیع تسهیلات و نیروی انسانی پزشکی؛ ب) افزایش نسبت نیروی انسانی پزشک به 1000 نفر جمعیت و ج) افزایش سهم بخش خصوصی در فراهم آوردن خدمات بهداشتی و درمانی.
    نتیجه گیری
    فقدان برنامه ای برای نرخ رشد متوازن برای نیروی انسانی پزشکی و تسهیلات بهداشتی و درمانی براساس سطحی مشخص از خدمات بهداشتی و درمانی در برنامه پنج ساله گذشته، پس از رسیدن به تعداد مورد نیاز پزشکان در کشور، می تواند مشکلی مهم در برنامه های آینده محسوب شود.
    کلیدواژگان: منابع انسانی پزشکی، بخش بهداشت و درمان، برنامه های توسعه
  • زهرا کیاسالاری*، محسن خلیلی، مهرداد روغنی، وحیده علیمرادی صفحات 27-34
    مقدمه و هدف
    تشنجات ناشی از صرع موجب ایجاد مشکل در روند های یادگیری و حافظه می شود. با در نظر گرفتن اثر حفاظتی اسید آسکوربیک (ویتامین C)، هدف این تحقیق بررسی اثر تجویز این ماده بر نقص حافظه و یادگیری در مدل تجربی صرع لب گیجگاهی در موش بزرگ صرعی شده توسط اسید کاینیک بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، موش های صحرایی به چهار گروه کنترل، کنترل مثبت، صرعی، و صرعی دریافت کننده ی اسید آسکوربیک تقسیم شدند. برای صرعی نمودن حیوانات از اسید کاینیک استفاده شد. اسید آسکوربیک نیز به میزان 100 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت داخل صفاقی و از یک هفته قبل از جراحی به حیوان تزریق داخل صفاقی شد. تاخیر های اولیه و در حین عبور در آزمون اجتنابی غیرفعال و درصد رفتار تناوب در ماز Y در پایان کار تعیین شد.
    یافته ها
    پیش درمان با اسید آسکوربیک باعث کاهش معنی دار رفتار تشنجی حیوانات در مقایسه با گروه صرعی نشد، در مورد تاخیر اولیه نیز تفاوت معنادار از نظر آماری بین گروه ها مشاهده نگردید، تاخیر در حین عبور در گروه صرعی تحت پیش درمان با اسید آسکوربیک نیز نسبت به گروه صرعی تفاوت معنی دار نشان نداد و درصد تناوب در گروه صرعی تحت تیمار با اسید آسکوربیک بطور معنی دار از گروه صرعی بیشتر بود (05/0p<).
    نتیجه گیری
    پیش تیمار با اسید آسکوربیک در موش صرعی شده هر چند بر توانایی نگهداری اطلاعات و به یادآوری آن ها در آزمون اجتنابی غیرفعال تاثیر ندارد ولی موجب بهبود حافظه فضائی می گردد.
    کلیدواژگان: اسید آسکوربیک، صرع لب گیجگاهی، تشنج، حافظه و یادگیری
  • محمد ارجمندزادگان، طاهره ناجی، یوسف علیخانی، مصطفی صابریان، علی کمربندی شراه* صفحات 35-40
    مقدمه و هدف
    بیماری تب مالت یا بروسلوز، نوعی بیماری مشترک میان انسان و دام است. امروزه برای تشخیص بروسلوز، چندین تست سرولوژیک وجوددارند که انجام هریک از این تست ها با محدودیت هایی همراه است. هدف از این مطالعه، استفاده از PCR با توجه به ژن های omp25 و trpE به منظور بررسی مولکولی درافراد مبتلا به بروسلوز است.
    مواد و روش ها
    در تحقیق حاضر، 30 سویه کلینیکی مورد بررسی قرارگرفتند. تمام افراد مورد مطالعه دارای تست های ایمونولوژیک مثبت ازقبیل رایت و کومبس رایت بودند. نمونه ها در محیط کشت خون (BACTEC) و دمای37 درجه سیلیسیوس به مدت پنج روز انکوبه و پس از آن روی محیط بروسلا آگار به مدت سه روز کشت داده شدند؛ از کلنی های حاصل برای استخراج DNA توسط کیت استفاده شد. DNA استخراج شده به عنوان الگو برای تشخیص دقیق سویه های باکتریایی با کمک پرایمرهای اختصاصی ژن های omp25 و trpE در واکنش PCR مورد استفاده قرارگرفت.
    نتایج
    نتایج حاصل از واکنش تکثیر و وجود باندهای 486 و 490 جفت بازی مربوط به ژن های omp25 و trpE نشان دهنده صحت پرایمرهای طراحی شده بود؛ با تکثیر این قطعات جنس باکتری بروسلا به صورت اختصاصی شناسایی شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهند که با تکثیر نواحی خاص از ژن های omp25 و trpE که جزء ژن های حفاظت شده جنس بروسلا هستند، شناسایی باکتری بروسلا توسط روش PCR امکان پذیر خواهدبود.
    کلیدواژگان: بروسلا، تب مالت، روش مولکولی، PCR، روش مکمل
  • محمودرضا توکلی، طاهره خزاعی*، مریم تولیت، سمیرا قربانی صفحات 41-48
    مقدمه و هدف
    شناخت عوامل موثر بر کیفیت و کمیت آموزش بالینی در رفع مشکلات آموزش بالینی مفید است و سالم بودن عناصر تشکیل دهنده آن باعث بالا رفتن کیفیت آموزش می شود. این پژوهش با هدف تعیین دیدگاه دانشجویان و مربیان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند درخصوص کیفیت آموزش بالینی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی روی تمامی دانشجویان سال آخر دانشکده های پیراپزشکی و پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال 1391-1390 انجام شد، ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نا مه ای در پنج حیطه اهداف و برنامه های آموزشی، عملکرد مربی، برخورد با دانشجو، محیط آموزشی و نظارت و ارزشیابی بود. داده ها پس از ورود به نرم افزار آماری 5/11 SPSSبا استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی، تجزیه وتحلیل شدند.
    نتایج
    93 دانشجو و 22 مربی در این مطالعه شرکت کردند. میانگین نمره دیدگاه دانشجویان در پنج حیطه مورد بررسی برحسب رشته تحصیلی اختلافی معنی دار داشت. میانگین نمره دیدگاه مربیان در حیطه های برخورد با دانشجو و محیط آموزش براساس سابقه کار آموزشی و بالینی اختلافی معنی دار داشت (p<0.05). مقایسه میانگین نمره دیدگاه دانشجویان و مربیان در حیطه های عملکرد مربی و برخورد با دانشجو از نظر آماری، تفاوتی معنی دار داشت (p<0.05).
    نتیجه گیری
    آموزش بالینی بسیار پیچیده بوده و ابعاد متعددی را شامل می شود. دیدگاه دانشجویان و مربیان در رشته های مختلف درخصوص حیطه های موثر بر آموزش بالینی متفاوت است. با ارزیابی های مکرر عرصه های بالینی و مقایسه با وضعیت موجود می بایست نقاط قوت و ضعف شناسایی شود.
    کلیدواژگان: کیفیت، آموزش بالینی، پیراپزشکی، پرستاری- مامایی
  • رحیمه مهدی زاده*، نسرین رضویان زاده، سارا حاصلی صفحات 49-58
    مقدمه و هدف
    ضعف عضلات کمربند لگنی و عضلات تنفسی و افزایش قند خون با کاهش ظرفیت-های ریه ارتباط دارد؛ ازاین رو هدف از انجام این تحقیق، بررسی تاثیر تقویت عضلات مرکزی بر عملکرد ریوی زنان چاق مبتلا به دیابت نوع 2 بود.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری تحقیق حاضر کلیه زنان مبتلا به دیابت نوع 2 ناحیه دو شهر یزد بودند. 24 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 با دامنه سنی 40 تا 55 سال، میانگین شاخص توده بدنی (BMI) 18/4±32/30 کیلوگرم بر مترمربع و قند خون ناشتای بیشتر از 126 میلی گرم در دسی لیتر به طور هدفمند انتخاب شدند. پس از اندازه گیری های آنتروپومتریک و شاخص های ریوی، آزمودنی ها به طور تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل قرارگرفتند. برنامه تمرین مقاومتی مرکزی به مدت 12 هفته، هفته ای 3 روز و هر روز 60 تا 75 دقیقه انجام شد. شاخص های ریوی توسط اسپیرومتری ارزیابی شدند.
    نتایج
    تمرین مقاومتی مرکزی باعث کاهش معنی دار WC (001/0 P=)، WHR (04/0 P=)، FEV1/FVC (001/0 P=) و گلوکز ناشتای خون (001/0 P=) و افزایش معنی دار FVC (001/0 P=) و FEV1 (001/0 P=) در مقایسه با مقادیر قبل از تمرین در گروه تجربی شد؛ این در حالی است که تفاوت میان BMI و وزن بدن قبل و بعد از تمرین در گروه تجربی معنی دار نبود (05/0P˃).
    نتیجه گیری
    ازآنجاکه کنترل قند خون در افراد دیابتی می تواند در کاهش عوارض ریوی موثر باشد، لذا برنامه تمرین ورزشی که سطح قند خون را در افراد دیابتی کاهش دهد، مداخله درمانی موثری برای بهبود عملکرد ریوی محسوب می شود. براساس یافته های تحقیق، تمرین مقاومتی مرکزی که عضلات بخش مرکزی بدن ازجمله عضله دیافراگم را هدف قرارمی دهد، برای بهبود شاخص های ریوی موثر است.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی مرکزی، شاخص های چاقی شکمی، عملکرد ریوی، قند خون ناشتا
  • وحید مظلوم*، منصور صاحب الزمانی صفحات 59-68
    مقدمه و هدف
    کمر درد ازجمله اختلال هایی محسوب می شود که فرد ممکن است دست کم، یک مرتبه آن را تجربه کند که باعث اختلال عملکرد می شود. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر تمرین های ثباتی و پیلاتس بر بیماران مبتلا به کمر درد مزمن بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 23 بیمار مبتلا به کمر درد مزمن غیراختصاصی به صورت هدفمند و دردسترس برگزیده شدند. آزمودنی ها به صورت تصادفی به دو گروه تمرین های ثباتی (12 نفر) و تمرین های پیلاتس (11 نفر) تقسیم شدند و تمرین های خود را در شش هفته به پایان رساندند. از آزمون سنجش بصری شدت درد، آزمون اصلاح شده شوبر و پرسش نامه Oswestry Disability Index به منظور ارزیابی شدت درد، دامنه حرکتی فلکشن فقرات کمری و سطح عملکرد استفاده شد. نرم افزار SPSS20 با آزمون آماری t مستقل و t وابسته در سطح معنی داری 5 درصد برای تجزیه وتحلیل یافته ها به کارگرفته شدند.
    نتایج
    دامنه حرکتی فلکشن ستون فقرات کمری، شدت درد و سطح عملکرد آزمودنی های هر دو گروه پیش و پس از اعمال مداخله، به طور معنی داری (001/0P<) بهبودیافت. میانگین تغییرهای دامنه حرکتی و سطح عملکرد میان دو گروه تحت درمان، تفاوتی معنادار نداشت (05/0P>)، اگرچه شدت درد در گروه تمرین های پیلاتس در مقایسه با تمرین های ثباتی با کاهشی معنی دار (05/0P<) مواجه شد.
    نتیجه گیری
    از روش پیلاتس می توان در کنار تمرین های معمول توان بخشی برای تسکین درد، افزایش دامنه حرکتی و بهبود عملکرد بیماران مبتلا به کمر درد بهره جست.
    کلیدواژگان: کمر درد، پیلاتس، تمرین های ثباتی، دامنه حرکتی، درد، عملکرد
  • حجت الله عباس زاده، تقی طریحی*، علی نوری زاده، مجید صادقی زاده، علیرضا عزیززاده دلشاد، طاهر طاهری، هادی کاظمی صفحات 69-76
    مقدمه و هدف
    ژن (CNTF) که یکی از اعضای خانواده ژن های نوروتروفیک است، در محافظت بقا گانگلیون های سیلیاری و نورونی شرکت دارد. CNTF تمایز و بقای گونه های مختلف نورون های حسی، حرکتی، اتونوم و الیگودندروسیت ها را افزایش می دهد. به منظور افزایش خاصیت نوروتروفیکBMSCs پلاسمید pSec-Tag2/hygroA-CNTF ساخته و با استفاده از لیپوفکتامین وارد سلول های BMSCs شد.
    مواد و روش ها
    پلاسمید pSec-Tag2/hygroA-CNTF ساخته شد و با استفاده از سکانسینگ مورد تایید قرارگرفت و با استفاده از لیپوفکتامین به سلول های BMSCs، وارد شد.میزان رونویسی در ژن مورد نظر توسط RT-PCR محاسبه و میزان بیان پروتئین با استفاده از وسترن بلات و الیزا بررسی شد.
    نتایج
    سکانسینگ نشان داد که پلاسمید pSec-Tag2/hygroA-CNTF، دارای توالی صحیحی است. پس از ترانسفکشن، بیان ژن CNTF و بیان پروتئینی آن با استفاده از RT-PCR و وسترن بلات تاییدشد.
    نتیجه گیری
    پلاسمید pSec-Tag2/hygroA-CNTF با داشتن بیان مناسب در سلول های BMSCs می تواند درصورت پیوند، سبب افزایش بازسازی سلول های آسیب دیده پس از ضایعه نخاعی شود.
    کلیدواژگان: ترانسفکشن، ساب کلونینگ، BMSCs، CNTF
|
  • Pages 1-8
    Background And Objective
    Research results have revealed a relation between homocysteine as an inflammatory index and inactivity-related diseases. The purpose of this research was to examine the relation between the maximum oxygen consumed (a cardio-respiratory endurance index) and blood homocysteine level in sedentary subjects.
    Materials And Methods
    The present study was a semi-experimental research in which 28 students were randomly selected from a population of 240 students of Science & Industry University of Iran (age=19.14±1.24, weight=70.13±11.76 height=175.42±5.86 cm, lipid percentage=19.11±5.98). The sample was then divided into two groups of experimental and control. The experimental and control groups participated in blood donation both in pre-test and post-test. But only the experimental group performed the Bruce Test in 8 weeks of aerobic exercise test (Bruce protocol-Vo2max) three times per week and at their 60 to 75 percent maximum heart rate. Kolmogorov-Smirnov test was used to examine the normality of data and Pearson correlation coefficient was employed to analyze the data.
    Results
    With an eight-week aerobic exercise, no significant correlation was observed between homocysteine (r= 0.16, p≥0.05), and Vo2max, and no significant difference in the experimental group homocysteine was also observed (p=0.64). However, the Maximum Oxygen Consumed level in the post-test experimental group indicated a significant increase (p=0.0001).
    Conclusion
    No significant relationship was found out between blood homocysteine and maximum oxygen consumption in inactive men.
    Keywords: Homocysteine, Maximum oxygen consumption, Sedentary
  • Pages 9-16
    Background And Objective
    Choline is a precursor for the synthesis of the most important cholinergic neurotransmitter that induce the release of calcium from sarcoplasmic reticulum that finally leads to muscle contraction. The purpose of the current study was to survey the effect of one week choline supplementation on memory, reaction time, throwing darts and balance in recreationally active men.
    Materials And Methods
    Thirty qualified men (age 25.8 ± 4.34 years old, height 172.1 ± 7.24 cm, weight 76.9 ± 10.17 kg, BMI 26.06 ± 0.15 kg/m2) were randomly and double-blind divided into two groups of supplementation and placebo with a pre- and post-test design. The subjects initially completed throwing darts test, balance by stroke test, reaction time by reaction time computerized evaluation program and memory by memory assessment computerized program (memory 2000). Following one week of supplementation, the tests were repeated with the same sequence. For data analysis, the software SPSS (version 20) and the paired independent t-test were used.
    Results
    Reaction time and memory performance in the experimental group significantly improved (p<0.05). However, throwing darts and balance scores in both groups were not significant different between the pre and post-test sessions (p>0.05).
    Conclusion
    The results of the current study indicated that one week bitartrate choline supplementation can improve memory and reaction time with no effect on balance performance and throwing darts. With regard to the effect of choline supplementation on exercise performance, there is a requirement for further research.
    Keywords: Acetylcholine, Neurotransmitter, Choline, Cognitive performance
  • Pages 17-26
    Background And Objective
    The aim of this study was assessment and analysis of the status of the sum of physicians and dentists manpower in Iran on the basis of the five-year development plans goals.
    Materials And Methods
    This study has a descriptive–analytic method، using statistical analysis and documents from the first to the fourth five-year National Development Plan. The population in the study was the total number of physicians and dentists human resources in the country. The analysis was done by the statistical softwares Eviews7 and Excel 2010.
    Results
    The average annual growth rates of the sum of physicians and dentists in the four development plans were 14. 2، 9. 4، 6. 2 and 4. 7%، respectively. The total average annual growth rate in 1360-1388 was 6. 4%. These growth rates along with high annual growth rates in that period showed that in the decision for increasing the number of physicians، the attention should be mainly focused on growth of physician services in the country and reducing shortages of health services in the public sector. There have been three goals for such high growth rates in the development plans، a) increasing accessibility and equity in the distribution of facilities and physician manpower، b) increasing the proportion of physician number per 1000 population، and c) increasing the share of private sector in health service provision.
    Conclusion
    Lack of a plan for balanced growth rates of physician manpower and health facilities for a given level of health services in the last five-year plan could be considered the main problem in future، after reaching the required number of physicians in the country.
    Keywords: Physician human resources, Health sector, Development plans
  • Pages 27-34
    Background And Objective
    Epileptic seizures lead to a problem in learning and memory. In view of the protective effect of ascorbic acid (vitamin C), the aim of this study was to investigate the effect of this substance on impairment of learning and memory in an experimental model of temporal lobe epilepsy in kainate-epileptic rat.
    Materials And Methods
    In this experimental study, rats were divided into four groups: sham, positive control, epileptic, and epileptic group receiving the ascorbic acid. Kainic acid was used for induction of epilepsy. Ascorbic acid was injected intraperitoneally at a dose of 100 mg/kg/day from one week before surgery. Initial and step through latencies in the passive avoidance test and alternation behavior percentage in Y maze were also determined.
    Results
    Pretreatment with vitamin C does not significantly decrease seizure behavior compared with epileptic group. Regarding initial latency there was no statistically significant difference between groups. Step through latency in vitamin C pretreated group has no significant change versus epileptic group. Alternation behavior percentage in vitamin C pretreated epileptic group was significantly greater than epileptic group (p<0.05).
    Conclusion
    Although pretreatment with vitamin C does not affect the ability to store and recall in passive avoidance test, but could cause an improvement in spatial memory.
    Keywords: Ascorbic acid, Temporal lobe epilepsy, Seizure, Memory, Learning
  • Pages 35-40
    Background And Objective
    Brucellosis is a zoonotic disease in humans and animals. Nowadays, several serological tests for brucellosis diagnosis are available but all of these tests have their own limits. The aim of the present study was to use PCR according to omp25 and trpE genes for the molecular analysis of the individuals with brucellosis.
    Materials And Methods
    In this study, 30 clinical isolates were studied. All the patients were diagnosed with positive immunological tests such as Wright and Coombs. Samples of blood were cultured (BACTEC) and incubated at 37 degrees Celsius for 5 days and then they were cultured for 3 days on Brucella agar. DNA was extracted from the colonies by Kit. The extracted DNA was used as template for accurate diagnosis of bacterial strains with gene-specific primers in PCR reactions omp25 and trpE.
    Results
    In this study, all the samples selected were seropositive from which the colonies were obtained. DNA extracted from the colonies by the use of kit was proved by spectrophotometer device. Also, the results of the amplification reaction and the amplified bands of 486 and 490 bp for omp25 and trpE genes indicate the validity of the primers. By reproduction of these components, the genus Brucella was specifically identified.
    Conclusion
    Using the PCR technique, on the contrary to the serological diagnostic methods, facilitates the tracing and identifying the bacteria, especially those with slow growth rate. In this research, the trpE gene which has been not used in the diagnosis of brucellosis in Iran was exploited. The results of this study indicate that by amplification of some specific regions of the omp25 and trpE genes which are belonged to the conserved parts of the genus Brucella, identifying the bacteria Brucella under PCR method is possible.
    Keywords: Brucellosis, PCR, Molecular Method, Immunological, Complement method
  • Pages 41-48
    Background And Objective
    Recognizing the factors affecting the quality and quantity of clinical education (CE) is helpful in solving CE problems. Also, CE healthy constituents can enhance the quality of education. This study aimed to determine the viewpoints of students and instructors of Birjand University of Medical Sciences regarding CE quality.
    Materials And Methods
    This descriptive and cross-sectional study covered all senior students at Paramedical and Nursing-Obstetrics Schools of Birjand University of Medical Sciences during 2011-2012. The instrument involved a questionnaire which covered 5 domains including the educational objectives and plans, the trainer’s performance, his/her manner of treating the students, educational setting, and supervision and evaluation. The data were analyzed in SPSS using descriptive and analytical tests.
    Results
    There were 93 students and 22 instructors in this study. There was a significant difference (p<0.05) between students’ mean scores of the five domains on the basis of their major. The difference between instructors’ viewpoints mean scores concerning their way of treating students and the educational setting was significant on the basis of their educational and clinical experience (p<0.05). Finally, students and trainers’ mean scores concerning trainers’ performance and treatment of students was significantly different (p<0.05).
    Conclusion
    CE is complicated and widely-dimensioned. Students and instructors’ views of different fields of study have different views on the domains influential in CE. It is through frequent evaluations of clinical areas and comparison with the current status that the strengths and weaknesses can be recognized.
    Keywords: Quality, Clinical education, Paramedical, Nursing, obstetrics
  • Pages 49-58
    Background And Objective
    Pelvic girdle and respiratory muscles weakness and hyperglycemia are associated with reduced lung capacity. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of core muscles strengthening on pulmonary function in obese women with type II diabetes.
    Materials And Methods
    The population of the research were all women with diabetes type II in District 2 of Yazd. Twenty four patients with diabetes type II, aged 40-55 years, mean body mass index (BMI) 30.32 ± 4.18 kg.m² and fasting blood glucose greater than 126 mg /dl were selected by purposive sampling. First, the anthropometric variables and indices of lung function were measured, then subjects were randomly divided into two groups (experimental, n=14 and control, n=10). Core resistance training was done for 12 weeks (3 days/week, 60 to 75 minutes) for experimental group. Lung function indices were assessed by spirometry.
    Results
    Core resistance trainings significantly reduced WC (p=0.001), WHR (p=0.04), FEV1/FVC (p=0.001) and fasting blood glucose (p=0.001) and increased FVC (p=0.001), FEV1 (p=0.001) as compared with pre-test measures, whereas body weight and BMI remained unchanged in experimental group (p˃0.05).
    Conclusion
    Blood glucose control can be effective in reducing pulmonary complications. Therefore, exercise training programs that can lower blood glucose levels in diabetic patients, are effective therapeutic interventions for improving lung function. According to the results, core resistance trainings that strengthen the core muscles such as diaphragm are effective to improve lung function.
    Keywords: Core resistance training, Abdominal obesity indices, Lung function, Fasting blood glucose
  • Pages 59-68
    Background And Objective
    Low Back Pain (LBP) is a common disorder that everybody may experience it at least once in his or her lifetime, interfering with function. The aim of this study was to investigate the effect of stabilization exercises and Pilates training method on LBP.
    Materials And Methods
    Twenty-three patients with chronic non-specific LBP were randomly assigned into two groups, 1- Stabilization exercises (n=12), and 2- Pilates training (n=11). They pursued their therapeutic protocols for six weeks. Visual Analogue Scale (VAS), Modified Shober test, and Oswestry Disability Index were used to evaluate pain intensity, flexion range of motion (ROM) of the lumbar spine, and function status of participants, respectively. SPSS software (version 20) with independent t and paired t tests were utilized at 5 percent to analyze the data.
    Results
    Lumbar spine flexion ROM, pain intensity, and function of both experimental groups significantly improved (P<0.001) after the treatment. No significant difference (p>0.05) was observed for changes of flexion ROM and function between the two groups, although pain was significantly (p<0.05) alleviated in Pilates group in comparison with the other group.
    Conclusion
    Pilates method can be used as a part of rehabilitation program for patients with chronic LBP in order to decrease pain, increase ROM, and for improvement of function.
    Keywords: Low Back Pain, Pilates, Stabilization Exercises, Range of Motion, Pain, Function
  • Pages 69-76
    Background And Objective
    Ciliary neurotrophic factor (CNTF) was originally described as a trophic factor supporting the survival of ciliary ganglion neurons in vitro. CNTF can also promote the survival and differentiation of a variety of nerve cells including sensory, motor, autonomic neurons and oligodendrocytes. To enhance the neurotrophic effect of BMSCs, the CNTF-pSec-tag 2 /hygro A plasmid was constructed and transferred into BMSCs by lipofectamin.
    Materials And Methods
    Plasmid CNTF-pSec-tag 2 /hygro A was constructed and verified by sequencing. BMSCs were transfected by lipofectamin. The transcription of the gene was evaluated by RT-PCR and real time PCR, and the expression of protein was evaluated by western blotting and ELISA.
    Results
    CNTF-pSec-tag 2 /hygro A plasmid was correctly verified. After transfection, the transcription of CNTF gene and the expression of CNTF protein were proven by RT-PCR, western blotting and ELISA.
    Conclusion
    CNTF-pSec-tag 2 /hygro A plasmid was correctly constructed and BMSCs were successfully transfected by transfection and CNTF-pSec-tag 2 /hygro A protein can be expressed well, which is a good foundation for future studies on the transplantation of gene-modified BMSCs to promote spinal cord regeneration.
    Keywords: Transfection, Subcloning, CNTF, BMSCs