فهرست مطالب

مجله مدیریت بازاریابی
پیاپی 22 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • الهام حاجی احمدی، بهرام خیری صفحات 1-26
    عصر کنونی، به عنوان عصر اطلاعات و یا دانایی نام گرفته است. در این عصر فناوری اطلاعات به عنوان یک راهبرد و طرز فکر جدید، تمام ابعاد زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده است و سازمان ها نیز از مفاهیم و نهادهایی هستند که به طرز شدیدی تحت تاثیر فناوری اطلاعات قرار گرفته اند، به گونه ای که تصور سازمان امروزی بدون فناوری اطلاعات و کاربری آن غیرممکن به نظر می رسد. با این شرایط، شناسایی عوامل موثر بر کاربری فناوری اطلاعات در سازمان ها، برای انتخاب مسیر و فرآیند مناسب جهت به کارگیری و توسعه فناوری اطلاعات امری ضروری به نظر می رسد. هدف اصلی این پژوهش بررسی و شناسایی عوامل موثر بر پذیرش نرم افزار به عنوان خدمت در شرکت ها می باشد. این پژوهش بر آن است تا با بهره گیری از مدل پذیرش فناوری و تئوری انتشار نوآوری، مدلی را برای پذیرش نرم افزار به عنوان خدمت، در ایران معرفی کند. روش انجام این پژوهش بر اساس هدف، کاربردی و بر اساس روش، از نوع تحقیقات توصیفی، پیمایشی و همبستگی می باشد.
    داده های مورد نیاز پژوهش از طریق توزیع پرسشنامه ای ساختار یافته میان نمونه ای 370 نفری از مدیران میانی و ارشد سازمان ها جمع آوری گردید و با استفاده از تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزارهای لیزرل و SPSS تحلیل شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که متغیر سهولت استفاده درک شده، تاثیر مثبت زیادی بر قصد استفاده مدیران جهت پذیرش و به کارگیری نرم افزار به عنوان خدمت دارد. به علاوه عواملی همچون اثر اجتماعی و اقدامات بازاریابی شرکت ها نیز در پذیرش این خدمت تاثیر می گذارند.
    کلیدواژگان: محاسبات ابری، مدل پذیرش فناوری، تئوری انتشار نوآوری، نیات رفتاری
  • حسین وظیفه دوست، حسین عماری صفحات 27-42
    در این مطالعه ابعاد رضایت مشتریان پر درآمد در صنعت آپارتمان مورد بررسی قرار گرفته و بدین منظور، مدلی برای شناسایی عوامل تاثیرگذار در شکل گیری رضایت مشتری طراحی شده است. این پژوهش به جای تاکید روی تجربه مصرف محصول و یا مواجه شدن با خدمات، روی رضایت تجمعی تمرکز داشته و رضایت را به عنوان تجربه کلی مشتری که تاکنون با ارائه دهنده خدمت یا محصول داشته است، در نظر گرفته است. گرایش این پژوهش کاربردی، رویکرد آن استقرائی، استراتژی آن علی، هدف روش شناسی آن تبیین (آزمون فرضیات)، و افق زمانی آن تک مقطعی می باشد. در ادامه، مدل یابی معادلات ساختاری و تحلیل عامل تاییدی برای بررسی روابط علی بین کیفیت (خدمات/ فیزیکی/ محصول)، هزینه مشتری، و امکانات (پروژه / منطقه) با رضایت مورد استفاده قرار گرفته است. در این پژوهش داده ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد شده از مشتریان پر درآمد صنعت آپارتمان در ایران گردآوری شده اند و برای این منظور، 220 مشتری به صورت نمونه گیری خوشه ایاز پروژه های ساختمانی تکمیل شده و به فروش رفته انتخاب و در تکمیل پرسشنامه ها مشارکت کرده اند. نتایج این بررسی نشان می دهد که رضایت مشتریان پر درآمد در این صنعت بیشتر متاثر از کیفیت خدمات ارائه شده و محصول است تا سایر سازه ها. این پژوهش با در نظر گرفتن کیفیت محیطی به عنوان یکی از عوامل شکل دهنده رضایت، با پژوهش های انجام شده قبلی در این حوزه متفاوت است.
    کلیدواژگان: امکانات پروژه، امکانات منطقه، هزینه مشتری، شاخص رضایت، کیفیت محیطی، رضایت تجمعی
  • راضیه صمدی پور، قاسمعلی بازآیی صفحات 43-57
    پژوهش حاضر با هدف بررسی و ارزیابی عوامل موثر بر مدیریت بازاریابی جذب نقدینگی در سطح بانک تجارت صورت گرفته است. برای شناسایی مهم ترین معیارهای موثر بر جذب نقدینگی از تکنیک دلفی و برای تعیین اولویت معیارهای تحقیق حاضر از مدل های تصمیم گیری چند معیاره و مدل AHP و برای انتخاب بهترین راه کار جذب نقدینگی مبتنی بر اولویت معیارهای مورد مطالعه از تکنیک TOPSIS استفاده شده است. جامعه مورد بررسی را خبرگان و کارشناسان ارشد حوزه مورد مطالعه تشکیل می دهند. در تکنیک دلفی از گروهی (10 نفره) و برای تکنیک سلسله مراتب تحلیل تعداد 30 نفر از خبرگان به عنوان نمونه انتخاب شده اند و در مرحله نهایی کار که بر اساس ماتریس ارتباطات و تکنیک تاپسیس صورت گرفته از دیدگاه یک تیم کارشناسی از خبرگان استفاده شده است. ابزار اصلی گردآوری داده های پژوهش، پرسشنامه است. سه پرسشنامه در این تحقیق استفاده شده است: پرسشنامه دلفی، پرسشنامه خبرگان، پرسشنامه مبتنی بر ماتریس ارتباطات معیارهای اصلی و راه کارها.
    نتایج اولویت بندی معیارهای شناسایی شده با استفاده از روش AHP بدین شرح می باشند: شاخص برداشت غیرمنتظره سرمایه سهام داران از بیشترین اولویت برخوردار است. شاخص های سیاست های ابلاغی بانک مرکزی، سپرده های پس انداز و در نهایت تسهیلات اعطایی در اولویت های بعدی قرار داشته اند. انتخاب بهترین راه کار جذب نقدینگی بر اساس معیارهای اصلی شناسایی شده با استفاده از تکنیک TOPSIS می توان نتیجه گرفت بهترین گزینه جذب نقدینگی، تنوع صندوق است و راه کارهای افزایش خالص حساب بانک، افزایش حساب جاری نزد بانک مرکزی و سرانجام جذب سپرده در رتبه های بعدی قرار داشته اند.
    کلیدواژگان: مدیریت بازاریابی، جذب نقدینگی، بانک تجارت
  • پیمان غفاری آشتیانی، رضوان چوبندیان، محمد زرگران صفحات 59-75
    امروزه کارآفرینان با توجه به خصوصیات ممتاز و برجسته خود، قادرند منابع لازم را برای ایجاد رقابت، رشد و توسعه در کسب و کار فراهم آورند و از طریق تجزیه و تحلیل رقابتی، محصولات و خدمات با کیفیت عرضه کنند. این مطالعه به بررسی تاثیر نگرش کارآفرینی و بازارگرایی بر ویژگی های جستجوگرانه هوشمندی رقابتی می پردازد و این که چگونه تلاش های جستجوگرانه رقابتی کارآفرینان، منجر به ارائه مزیت رقابتی برای آن ها می شود. این پژوهش با استفاده از پرسشنامه که جامعه مورد مطاله آن در برگیرنده 412 نفر از کارآفرینان «چهارمین جشنواره ملی کارآفرینان برتر» است انجام شده و تحلیل داده ها با بهره گرفتن از نرم افزار لیزرل انجام گرفته است. نتایج آزمون فرضیه ها، نشان دهنده تاثیر مثبت و معنادار، میان متغیرهای مدل مکنون می باشد. طبق این مطالعه کارآفرینان با سطح بالای نگرش کارآفرینی و بازارگرایی، حوزه وسیع تری از هوشمندی رقابتی را با فراوانی بیشتری مورد کنکاش قرار می دهند. از سوی دیگر با به کارگیری هوشمندی رقابتی کارآفرینان به مزایای رقابتی ای دست پیدا می کنند که دیگر رقبا از آن برخوردار نیستند و به درک بهتری از نقاط ضعف و قوت خود و رقبایشان دست می یابند.
    کلیدواژگان: هوشمندی رقابتی، نگرش کارآفرینی، بازارگرایی، مزیت رقابتی
  • آزاده شیخی، رضا شافعی، هیوا فاروقی صفحات 77-97
    این پژوهش با هدف بررسی عوامل موثر بر افزایش اعتماد مشتریان در خرید کالا و خدمات اینترنتی انجام گرفته است. امروزه امنیت و عدم اعتماد مهم ترین و اصلی ترین نگرانی مشتریان در خرید کالا و خدمات اینترنتی می باشد. مطالعات بسیاری در زمینه شناخت و ابعاد اعتماد انجام گرفته است. از آن جا که اعتماد مشتری هم از نظر منطقی و هم تجربی متغیر مهمی در روابط می باشد، لذا ضرورت دارد تا سازمان های ارائه دهنده کالا و خدمات اینترنتی در جهت حفظ و نگهداری مشتریان گام بردارند.
    در این پژوهش مدل لی و توربان به عنوان مدل پایه پژوهش برگزیده شده است که با مطرح کردن 6 فرضیه تاثیر هر یک از عوامل اعتبار درک شده از سازمان ها و شرکت های ارائه دهنده کالا و خدمات، عوامل زمینه ای و زیر ساخت های الکترونیکی کشور، عوامل فردی، دانش مشتریان، زمینه تجربی، ریسک پذیری، بر اعتبار مشتریان با روش توصیفی مورد مطالعه قرار گرفتند. با توجه به خصوصیات جامعه آماری این پژوهش از روش نمونه گیری طبقه بندی شده استفاده شد. جهت تعیین حجم نمونه پژوهش، از روش برآورد حجم نمونه کوکران استفاده شده است. پرسشنامه ای بر اساس طیف لیکرت طراحی و بین نمونه ای متشکل از 384 نفر توزیع شد. کل جامعه آماری به سه گروه تقسیم شدند که از میان 384 نفر جامعه آماری تعداد 128 پرسشنامه در میان بانک ها، که از نمونه گیری طبقه بندی شده استفاده شده، 128 پرسشنامه نیز به روش نمونه گیری تصادفی بین مشتریان فروشگاه های زنجیره ای رفاه، نمایندگی های سونی، سامسونگ، ال جی، شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنت و 128 پرسشنامه باقی مانده در بین فروشندگان و مشتریان نمایشگاه هایی که در فاصله زمانی دو ماه از ابتدای شهریور ماه 90 تا ابتدای آبان ماه 90 در محل دائمی نمایشگاه های سنندج برپا شد، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، توزیع شد. یافته های پژوهش هر 6 فرضیه را تایید می کند.
    کلیدواژگان: اعتماد، خرید کالا و خدمات اینترنتی، اعتبار درک شده، عوامل زمینه ای، عوامل فردی، دانش مشتریان
  • امین موجودی، عبدالهادی درزیان عزیزی، پریا قاسمی صفحات 99-116
    اهمیت مسئولیت اجتماعی شرکت در حال افزایش است و نتایج استراتژیکی برای شرکت ها در بر دارد. شرکت های بزرگ به طور قابل توجهی در فعالیت های مرتبط با مسئولیت اجتماعی شرکت سرمایه گذاری می کنند. تمایل به سرمایه گذاری در مسئولیت اجتماعی شرکت نشان می دهد که این یک هزینه، محدودیت یا کار درستی که باید انجام داد، نیست بلکه منبعی برای کسب مزیت رقابتی است. امروزه مسئولیت اجتماعی شرکت برای اکثر سازمان ها و مدیرانشان موضوعی مهم به شمار می رود. از این رو هدف این تحقیق بررسی تاثیر مسئولیت پذیری اجتماعی سازمان بر کیفیت خدمات ادراک شده، رضایت و وفاداری مشتریان می باشد.
    برای انجام این پژوهش، 450 پرسشنامه در بین مشتریان شعبه سرپرستی بانک پاسارگاد شهرستان اهواز توزیع که 380 پرسشنامه جمع آوری شد. روش تحقیق به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ ماهیت و روش، توصیفی است. آزمون فرضیه ها در نرم افزار لیزرل انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد که مسئولیت اجتماعی شرکت بر کیفیت خدمات ادراک شده و رضایت، تاثیر مثبت و مستقیمی دارد. همچنین نتایج حاکی از وجود رابطه ای مثبت بین رضایت و وفاداری رفتاری و نگرشی مشتریان بانک بود. این تحقیق نتایجی را در خصوص مسئولیت اجتماعی شرکت و کیفیت خدمات ادراک شده می دهد که می تواند مورد استفاده مدیران بانک ها قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی شرکت، کیفیت خدمات ادراک شده، رضایت، وفاداری رفتاری، وفاداری نگرشی
  • بهنام قربانی فرد، شهرام هاشم نیا، سید شهاب موسوی صفحات 117-130
    وفاداری مشتریان به یک برند، به اعتمادی که آن ها از آن برند پیدا می کنند وابسته است. حال اعتماد مشتریان به برند خود نیز از برآورده شدن قول ها و وعده هایی که صاحبان برند می دهند تاثیر می پذیرد. با توجه به اهمیت این موضوع این پژوهش به بررسی تاثیر جو سازمانی بر تحقق قول برند می پردازد.
    هدف از این پژوهش شناسایی متغیرهای تاثیرگذار جو سازمانی بر تحقق وعده هایی است که صاحبان برند به مشتریان خود می دهند. جامعه آماری این پژوهش را کارمندان بانک مسکن استان البرز تشکیل می دهند که به صورت تصادفی از بین آن ها افرادی به عنوان نمونه آماری انتخاب شده است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد موجود استفاده شده است. تجزیه و تحلیل این داده ها نیز از طریق آزمون همبستگی اسپیرمن و رگرسیون چندگانه صورت پذیرفته است.
    نتایج تحقیق نشان می دهد تعهد سازمانی، میزان پاداش دریافتی کارکنان، کار گروهی در سازمان، ساختار سازمانی و ارتباطات سازمانی با تحقق وعده های برند رابطه معناداری دارند و از این بین سه متغیر تعهد سازمانی، میزان پاداش دریافتی و ارتباطات سازمانی معیار ورود به معادله رگرسیون تحقق قول برند را دارند که می توانند بر روی این متغیر به طور مستقیم تاثیر بگذارند.
    کلیدواژگان: جو سازمانی، برند، قول برند، رگرسیون چندگانه، بانک مسکن
  • امید مهدیه، نشاط چوبتراش صفحات 131-151
    یکی از موضوعات مهم در رفتار مصرف کننده، پردازش اطلاعات توسط مصرف کننده می باشد. یکی از عوامل مهم در پردازش اطلاعات، درگیری ذهنی مصرف کننده است که توجه زیادی را در دو دهه گذشته به خود جلب کرده است. هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه درگیری ذهنی مصرف کننده و تصمیم گیری خرید می باشد.
    درگیری ذهنی مصرف کننده یکی از مهم ترین مفاهیم حوزه بازاریابی و رفتار مصرف کننده است که نسبت به سایر مفاهیم کمتر مورد تحقیق قرار گرفته است. در تحقیق حاضر بر اساس مدل کاپفرر و لورنت، پرسشنامه ای بومی برای این مفهوم طراحی شده است.
    پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی (از نوع پیمایشی همبستگی) می باشد. جامعه آماری پژوهش دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی و حجم نمونه آماری 372 نفر بوده است. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است.
    یافته ها حاکی از آن است که بین ابعاد درگیری ذهنی مصرف کننده که مشتمل بر علاقمندی به محصول، ارزش مبتنی بر لذت، ارزش نمادین، اهمیت ریسک و احتمال ریسک می باشد، با تصمیم گیری خرید رابطه معناداری وجود دارد.
    از آن جا که جامعه آماری تحقیق حاضر را دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج تشکیل می دهند، لذا نتایج تحقیق حاضر را نمی توان به سایر خریداران تلفن همراه تعمیم داد به علاوه به دلیل آن که تلفن همراه به عنوان محصول مورد بررسی انتخاب شده بنابراین محدودیت تعمیم دهی یافته های پژوهش به دیگر طبقات محصول وجود دارد. در نظر نگرفتن متغیرهای تعدیل کننده که علت اصلی آن افزایش پیچیدگی مدل و محدودیت زمانی بوده است، دیگر محدودیت تحقیق حاضر می باشد.
    مدیران و بازاریابان می توانند ابعاد درگیری ذهنی موثر بر خرید مشتریان را شناسایی کنند و با افزودن یا تاکید بر ویژگی های خاص پیشنهادی، احتمال خرید محصولات توسط مصرف کنندگان را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: رفتار مصرف کننده، درگیری ذهنی، تصمیم گیری خرید، تلفن همراه
|
  • E. Haji Ahmadi, B. Kheiry Pages 1-26
    Purpose
    The goal of this paper is to investigate the effective factors on managers’ behavioral intention for software as a service adoption.
    Methodology
    The factors identified from Technology Acceptance Model، Innovation Diffusion Theory and the study of Benlian & Hess (2011). The data were collected on top and middle managers using a structured questionnaire. A total of 370 questionnaires were completed. Results are analyzed by structural equation modeling، a path diagram generated and sixteen hypotheses tested using LISREL and SPSS software.
    Findings
    five of the hypotheses were accepted. The results reveal that consumer behavioral intention for saas adoption affected by perceived consumer ease of use، marketing efforts and social influence. Research limitation: Other factors might have been identified and added to the conceptual framework. The timeframe of data collection was very specific. The large sample size and its apparent representativeness encourage confident generalization of the findings. Managerial Implications: marketers now have clear evidence that perceived consumer ease of use، marketing efforts and social influence are important factors that affecting consumer behavioral intention، and should plan their intelligence gathering and campaign strategy accordingly.
    Keywords: Cloud Computing_Software as a Service_Technology Acceptance Model_Innovation Diffusion Theory_Behavioral Intention
  • H. Vazifehdust, H. Emari Pages 27-42
    This study examined the underlying dimensions of high income customer satisfaction in the apartment industry. For this purpose، researchers developed a model to identify which factors are influential in creating customer satisfaction. The second purpose was to assess satisfaction’s mediating effect in word of mouth building. This research is an applied research and its strategy is causal. The study employed structural equation modeling and confirmatory factor analysis to investigate the causal relationships between quality، cost، and facilities with satisfaction. It specifically measured the way in which consumers’ perceptions of the dimensions of customer satisfaction affected the overall customer satisfaction evaluations. A standard questionnaire was used for collecting the data from a sample of high income customers of apartment industry in Iran. The results from a high income sample indicate that customer satisfaction influenced more by product quality and service quality than other constructs. In addition، the role of customer satisfaction as a mediating factor in the intention of word of mouth is rejected. Present research enriched customer satisfaction building in apartment industry by incorporating the environmental quality.
    Keywords: Project facilities, Region facilities, Customer cost, Satisfaction index, Cumulative satisfaction, Environmental quality
  • R. Samadipour, Gh. A. Bazaee Pages 43-57
    The aim of present study is to investigate and evaluate the effective factors on marketing management of liquidity absorption in Tejarat Bank as an actual case. To identify the most important measures influencing on liquidity absorption، to prioritize criteria of present study and to select the best strategy for absorbing liquidity based on priority of studied criteria، Delphi technique، multi-criteria decision-making models and AHP، and TOPSIS technique are used، respectively. Participators included the experts and senior experts of studied area. Thirty experts were selected as sample by Delphi from a group including 10 members and by AHP. At the final stage based on communication matrix and TOPSIS، views of an expert team of experts were used. Data was mainly gathered by questionnaire. Three questionnaires were used: Delphi questionnaire، questionnaire related to experts، and a questionnaire based on communication matrix of main criteria and strategies. The results of prioritizing criteria using AHP concluded that unexpected withdrawal of equity capital is the highest in priority followed by conveyed policies of Central Bank (CB)، saving deposits، investment deposits، demand deposit، proper resource management، investment and participations and adequate training for coworkers and finally granted facilities. It can be concluded that the best option for liquidity absorption using TOPSIS is fund diversity followed by strategies to net increase in bank account، increase in current account with CB، and finally deposit absorption.
    Keywords: Marketing management, Liquidity absorption, Tejarat Bank
  • P. Ghaffari Ashtiyani, R. Choobandian, M. Zargaran Pages 59-75
    Based on their outstanding and excellent features، entrepreneurs are able to provide necessary resources in business competitiveness، growth and development and also to deliver quality products and services through the analysis of competitive environment. The research aims at investigation of competitive intelligence from the entrepreneurs` perspective. The study deals with how behaviors are influenced by market orientation and entrepreneurial attitude and the entrepreneurs’ competitiveness. The study sample includes 412 entrepreneurs of 4th national festival superior entrepreneurs from whom 258 completed questionnaires are obtained. Data analysis is undertaken employing LISREL software under windows environment. The hypotheses testing results show that there is a positive and significant relation between the model hidden variables. The structural equation findings reveal that market orientation and entrepreneurship attitude have effects on the scope and frequency of competitive intelligence scanning behaviors. Accordingly، the entrepreneurs with high level of market orientation and entrepreneurship attitudes tend to scan wider scope of competitive intelligence with higher frequency and this means that their effective attempts are maximized in some companies which value the competitive intelligence. On the other hand، utilizing the competitive intelligence، the entrepreneurs achieve a competitive advantage which other competitors lack and also they obtain more comprehensive understanding in relation to strengths and weak nesses of themeselves and competitors.
    Keywords: Competitive intelligence, Entrepreneurial attitude, Market orientation, Competitive advantage
  • A. Sheikhi, R. Shafeai, H. Faroughi Pages 77-97
    This study investigated factors influencing increased customer confidence in purchasing goods and services have been conducted. Today، security and customer confidence in purchasing goods and services most major concern is the Internet. Many studies have been conducted to understand the dimensions of trust. Since customer confidence both in terms of logical and empirical relationships is an important variable، therefore it is essential to organizations providing goods and services in order to take steps to protect customers. In this research study Lee and Turban model has been chosen as the base model. This study considered the impact of each of the six hypothesized factors perceived credibility of organizations and companies providing goods and services، electronic infrastructure and its underlying factors، personal factors، customer knowledge، field experience، risk appetite، with a descriptive methods were studied on credit. According to the characteristics of the study population Stratified sampling method was used. To determine the sample size، the method is used to estimate the sample size Cochran. A questionnaire was designed based on a Likert and the sample consisted of 384 subjects were distributed. The population was divided into three groups that Of the 384 questionnaires، 128 population among banks the sample was stratified، 128 questionnaires to randomly between customer Refah chain stores، dealers، Sony، Samsung، LG، Internet Service Provider Companies and Among the remaining 128 questionnaires shows for dealers and customers that two-month intervals Since the beginning of the September 2011 to November 2011 held in Sanandaj Fairground، Using simple random sampling، were distributed. Findings confirm that the sixth hypothesis.
    Keywords: Trust, Buying internet goods, services, Perceived credibility, Underlying factors, Interpersonal factors, Customer knowledge
  • A. Mojoodi, A. Darzian Azizi, P. Ghasemi Pages 99-116
    Purpose -Corporate social responsibility (CSR) is of increasing concern and holds strategic implications to companies across industries. Large companies invest substantially in CSR initiatives. The willingness to invest in CSR emphasizes it is not a cost، a constraint، or the right thing to do but is a source of competitive advantage. Nowadays، CSR has become increasingly significant for a wide range of organizations and for the managers that work within them. Thus، this research aims to describe the effect of corporate social responsibility on perceived service quality، customer satisfaction and loyalty. Design/methodology/approach – To complete this research، 450 questionnaires was distributed between the customers of Pasargad bank (Branch Supervision) in Ahwaz; of which 380 questionnaires were collected. The research method is an applied research in terms of aim and in terms of method is descriptive. The hypothesis test was accomplished by Lisrel software. Findings –The research results showed that the corporate social responsibility has direct and positive effect on the perceived service quality and satisfaction and also satisfaction has direct and positive effect on attitudinal and behavioral loyalty of customers. Practical implications –The study provides a set of findings relating to CSR initiatives and perception of service quality that could be readily incorporated into banks’ corporate strategic plans.
    Keywords: Corporate social responsibility, Perceived service quality, Satisfaction, Behavioral loyalty, Attitudinal loyalty
  • B. Ghorbanifard, Sh. Hashemnia, S. Sh. Mosavi Pages 117-130
    The Customers loyalty on a brand is dependent on their trust. Also the customers trust influenced by fulfilling the promises which brand owners deliver to their customers. According to importance of the subject، this study reviews the influence of organizational climate’s dimensions on fulfilling of the brand promise. The purpose of this study is identifying the effective organizational climate variables on fulfilling the promises which brand owners deliver to their customers. The statistical population of this study comprised the entire Maskan Bank’s employees in Alborz province which were selected some people among them randomly. In order to collect data the standard questioners are used. The data analyzed by Spearman Correlation Coefficient and Multiple Regression. The finding of study showed that the organizational commitment، employees received bonuses، teamwork in organizations، organizational structure and organizational communication have significant relationship to fulfill the promises and among these variables of the three variables such as: organizational commitment، employees received bonuses and organizational communication can entry into the regression equation، which can impact on this variable directly.
    Keywords: Organizational climate, Brand, Brand promise, Multiple regression, Maskan Bank
  • O. Mahdieh, N. Chubtarash Pages 131-151
    Purpose
    To investigate the relationship between consumer involvement and purchase decision.
    Methodology
    The present study has an applied aim and follows a descriptive (survey-correlation) method. The population was the students of Azad University of Sanandaj branch and the sampling method is stratified random. 372 people were chosen as a sample and questionnaire was used to collect data.
    Finding
    Results of data analysis have shown confirmation of all hypotheses. In other word، there is significant relationship between dimensions of consumer involvement: Interest، Hedonic value، Sign value، Risk importance and Risk probability with purchase decision. Research Limitations: Since the target populations of the study were university students، the results of the study cannot be applied to other cell phone purchasers، Moreover، because cell phone was selected as the product، hence، application of the results of the study to other levels of the product is not possible. Managerial Implications: involvement is not an incontrollable variable for the company; managers and marketers can increase it by adding or emphasizing certain features of their offer and thus have an impact on consumers'' decisions. Originality/value: Consumer involvement is a very important concept in marketing and consumer behavior but unfortunately there is little research about it. In this article this concept based on Kapferer and Laurant was surveyed and localized questionnaire was developed.
    Keywords: Consumer behavior, Consumer involvement, Purchases decision, Cell phone