فهرست مطالب

نشریه ورزش و علوم زیست حرکتی
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 8، پاییز و زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/11/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حمید محبی، ابوذر جوربنیان صفحات 5-14
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی آثار فعالیت ورزشی هوازی همراه با کم آبی بر میزان اشتها و انتخاب مواد غذایی مردان غیر فعال بود.
    مواد و روش ها
    هشت مرد غیر ورزشکار سالم (سن 05/2±25/24 سال و شاخص توده بدن 89/1±62/21 کیلوگرم بر متر مربع) به طور داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. هر آزمودنی 3 بار و در طول 3 هفته متوالی، ساعت 9 صبح و پس از 12 ساعت ناشتایی، به آزمایشگاه فیزیولوژی ورزشی مراجعه کرد. آزمودنی ها قبل و 10 دقیقه بعد از 80 دقیقه دویدن با 60 درصد حداکثر ضربان قلب، 80 دقیقه دویدن با 60 درصد حداکثر ضربان قلب همراه با کم آبی و 80 دقیقه استراحت، پرسشنامه درجه بندی شده اشتها و انتخاب مواد غذایی را تکمیل کردند. قبل و بلافاصله پس از هر جلسه، وزن آزمودنی ها اندازه گیری شد. از تحلیل واریانس یک طرفه جهت بدست آوردن اختلاف بین گروها و از آزمون t همبسته برای بدست آوردن اختلاف بین قبل و بعد از هرجلسه استفاده شد.
    یافته ها
    وزن آزمودنی ها بعد از فعالیت ورزشی همراه با کم آبی در مقایسه با بعد از استراحت و ورزش به مقدار 05/0±51/0 کیلوگرم کاهش یافته بود (05/0p<). هشتاد دقیقه فعالیت ورزشی یا فعالیت ورزشی همراه با کم آبی اثرمعنی داری بر گرسنگی، سیری و پری نداشت. میل به مصرف مواد غذایی، بعد از فعالیت ورزشی درمقایسه با بعد از استراحت کاهش یافت (05/0p<). همچنین، انتخاب مواد غذایی کربوهیدراتی مایع بعد از فعالیت ورزشی همراه با کم آبی، بالاتر از گروه های دیگر بود (05/0p<).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر می توان چنین نتیجه گرفت که فعالیت ورزشی موجب کاهش کوتاه مدت میل به غذا می شود و در شرایط فعالیت ورزشی همراه با کم آبی، انتخاب مواد غذایی کربوهیدراتی مایع نسبت به سایر مواد غذایی ترجیح داده می شود.
    کلیدواژگان: اشتها، کم آبی، فعالیت ورزشی هوازی، انتخاب مواد غذایی
  • روح الله نیکو یی، حمید رجبی*، رضا قراخانلو، کبری امید فر صفحات 15-24
    هدف

    با وجود مشخص بودن تاثیر تمرین بر بیان مونوکربوکسیلات ترانسپورترها (MCTs)، عوامل تنظیمی این تغییرات هنوز به طور کامل شناخته نشده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر 7 هفته تمرین استقامتی بر میزان بیان MCT1 و MCT4 در عضلات نعلی و باز کننده طویل انگشتان (EDL) و تعیین ارتباط بین بیان بسجین (CD147) و بیان این انتقال دهنده ها بود.
    روش شناسی: تعداد 20 موش صحرایی نر نژاد ویستار با دامنه وزنی 4/208 – 1/173 گرم انتخاب و به طور تصادفی به 2 گروه همسان و مساوی کنترل و تمرینی تقسیم شدند. تمرین استقامتی به مدت 7 هفته، بر گروه تمرینی اعمال گردید. 48 ساعت پس از اتمام برنامه تمرینی حیوانات تشریح و عضله نعلی وEDL استخراج شدند. سنجش بیان ژن با تکنیک Real time – PCR انجام و بیان نسبی هرژن با روش 2 –ΔΔCT محاسبه گردید. تفاوتهای بین گروهی با آزمون t مستقل و معنی دار بودن روابط بین متغیرها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون سنجیده شد.

    یافته ها

    افزایش معنی دار 47 درصدی در بیان MCT1 عضله EDL) 05/0< p) و 19 درصدی در بیان MCT4 عضله EDL) 05/0 < p) در گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. در مقایسه با گروه کنترل، بیان CD147 در گروه تمرینی در عضله نعلی بدون تغییر و در EDL، 21 درصد افزایش معنی دار داشت) 05/0 < p). بین بیان CD147 و MCT1 فقط در عضله نعلی ارتباط معنی دار یافت شد) 01/0< p)

    نتیجه گیری

    بطور خلاصه نتایج تحقیق نشان داد بخشی از افزایش بیان MCT1 و MCT4 در عضلات اسکلتی متعاقب تمرین استقامتی از طریق افزایش در ساز وکار های پیش ترجمه ای و به روش مختص به ایزوفرم اتفاق می افتد. بیان CD147 در عضلات اسکلتی با بیان MCT1 در رابطه است.

    کلیدواژگان: مونوکربوکسیلات ترانسپورترها، تمرین استقامتی، موشهای صحرایی
  • کاظم خدایی، ندا بدری، سیده مهسا رستگار مقدم منصوری صفحات 25-34
    مقدمه و هدف
    اخیرا تمرینات اینتروال شدید(HIIT) مورد توجه محققین قرار گرفته اما تحقیقات کمی در این زمینه انجام شده است. لذا هدف از این پژوهش بررسی تاثیر دو هفته تمرینات اینتروال شدید کوتاه مدت بر برخی شاخص های قلبی عروقی، برون ده توان بی هوازی و عملکرد پرشی و سرعتی در دانشجویان دختر فعال می باشد.
    مواد و روش ها
    20 نفر از دانشجویان دختر تربیت بدنی به صورت داوطلبانه به عنوان آزمودنی در این پژوهش شرکت کردند. آزمودنی ها بصورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند سپس تست گیری های قبل تمرین که شامل برآورد VO2max، فشارخون استراحتی، ضربان قلب استراحتی، برون ده توان با تست رست و وینگیت، دوی سرعت 20 متر، ارتفاع پرش اسکات و پرش با حرکت کمکی دست و پا بود در یک هفته اندازه گیری شد سپس گروه آزمایش علاوه بر فعالیت بدنی روزمره خود بمدت 2 هفته و هر هفته 5 روز در برنامه تمرینی شرکت کردند بعد از 48 ساعت از اتمام جلسه آخر تمرین تست گیری بعد تمرین در هر دو گروه انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل در سطح معنی داری (05/0p<)تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاضر افزایش معنی دار در VO2max، اوج، میانگین و حداقل توان در تست رست و نیز کاهش معنی دار در زمان دوی سرعت را نشان داد (05/0p<) اما فشار خون استراحتی، ضربان قلب استراحتی، برون ده توان در تست وینگیت و ارتفاع پرش اسکات و پرش با حرکت کمکی دست و پا و نیز شاخص ارتجاعی پا بعد از تمرین تغییر معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    طبق یافته های پژوهش حاضر به نظر می رسد اجرای دو هفته تمرینات شدید اینتروال برای بهبود VO2max، عملکرد سرعتی و افزایش توان بی هوازی در مدت زمان کوتاه در ورزش هایی که دویدن بخش اصلی آن می باشد می تواند موثر باشد.
    کلیدواژگان: تمرینات اینتروال شدید، شاخص قلبی عروقی، برون ده توان بی هوازی، عملکرد سرعتی، عملکرد پرشی
  • محمد علی ربیعی، رضا قراری عارفی، محسن قنبرزاده، عبدالحمید حبیبی، سید حسین مرعشیان صفحات 35-44
    مقدمه
    از آنجایی که ورزش کشتی با فعالیت بدنی شدید و در عین حال دوره های متفاوت فعالیت فیزیکی همراه است و در زمان تمرین و مسابقات به تهویه ای بالایی نیاز دارد.گرفتگی مجاری تنفسی باعث کاهش ظرفیت فعالیت ورزشکار می شود.
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر؛ بررسی شیوع گرفتگی مجاری تنفسی ناشی از ورزش در کشتی گیران فرنگی حرفه ای است. روش شناسی: جهت بررسی تحقیق از 20 کشتی گیر (سن 49/3 ± 62/22 سال، قد 85/8 ± 02/176 سانتیمتر، وزن 45/14 ± 10/79 کیلوگرم و VO2max 40/4 ± 77/47 میلی لیتر/ کیلوگرم/دقیقه) در اوزان مختلف که حداقل 7 سال به صورت حرفه ای ورزش می کردند به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. که در این تحقیق از آزمون نوار گردان آستراند به عنوان آزمون حداکثر استفاده شد. قبل از فعالیت، تست پایه اسپیرومتری انجام گرفت و مجددا در دقایق 1، 5، 15، 30 پس از توقف فعالیت ورزشی تست اسپرومتری گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان می دهد که در شاخص FEV1 در دقایق 1، 5، 15 و30 به ترتیب کاهش 3/2، 6/5، 2/8 و 4/6 درصدی و در شاخص FEF25-75 کاهش 1/4، 1/8، 5/11 و 2/9 درصدی و در شاخص PEF کاهش 7/3، 8/7، 7/9 و 7/6 درصدی مشاهده شد. این یافته ها نشان می دهد، که بیشترین کاهش در دقایق 5 و15 وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    میزان شیوع برونکواسپاسم ناشی از ورزش در بین جمعیت مورد مطالعه 15% بود، این در حالی است که شیوع EIB در جمعیت ورزشکار متفاوت بوده و از 11% تا 55٪ متفاوت است. میزان نسبی برونکواسپاسم در مطالعه حاضر را می توان ناشی از شدت و مدت بالای تمرین و همچنین عوامل محیطی در بین کشتی گیران مورد مطالعه دانست.
    کلیدواژگان: برونکواسپاسم، کشتی گیران فرنگی، تهویه ریوی
  • محمد علی سمواتی شریف، سید عبدالله هاشم ورزی، علی یاور عزیزپور صفحات 45-50
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر مصرف مکمل کافئین بر اسید چرب آزاد (FFA) و لاکتات (LA) پلاسمای کشتی گیران جوان پس از فعالیت تناوبی اختصاصی بود.
    روش شناسی: نمونه آماری پژوهش، 24 نفر کشتی گیر با میانگین سنی 8/2±20 سال و وزن 88/7 ± 54/68 کیلوگرم بودند که به صورت داوطلبانه، بر اساس مصاحبه و پرسش نامه انتخاب و به صورت تصادفی به 3 گروه 8 نفره تقسیم شدند. آزمودنی ها در دو مرحله فعالیت تناوبی اختصاصی کشتی، بدون مصرف کافئین (پیش آزمون) و پس از مصرف کافئین (پس آزمون) شرکت نمودند. گروه اول فعالیت تناوبی اختصاصی خود را در 6 دقیقه، گروه دوم در دو وهله 6 دقیقه ای با یک ساعت استراحت بین هر وهله و گروه سوم در 3 وهله 6 دقیقه ای با یک ساعت استراحت بین هر وهله انجام دادند. خون گیری در دو مرحله (پیش آزمون و پس آزمون) و هر مرحله در سه نوبت (بلافاصله پس از 3 وهله انجام آزمون) انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه (ANOVA) و LSD در سطح معناداری 05/0≥ P تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد میزان FFA و لاکتات در گروه های 3 گانه، پس از مصرف کافئین در مقایسه با پیش آزمون (به غیر از تغییرات لاکتات در گروه اول) معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتیجه پژوهش حاضر نشان می دهد که مصرف کافئین تاثیر چندانی در سطوح FFA و لاکتات پلاسما نداشته و نمی تواند تغییرات قابل توجهی در فرآورده های متابولیکی پس از فعالیت تناوبی اختصاصی کشتی گیران ایجاد نماید.
    کلیدواژگان: کافئین، اسید چرب آزاد، لاکتات، کشتی گیران
  • اصغر توفیقی، صبا حمزه زاده صفحات 51-60
    مقدمه
    ویسفاتین پروتین مترشحه از بافت چربی است، مطالعات ارتباط مستقیم بین سطوح ویسفاتین پلاسما و دیابت نوع 2 را نشان داده اند، اما تاثیر تمرینات ورزشی بر سطوح این هورمون نامشخص است. هدف تحقیق حاضر، بررسی تغییرات ویسفاتین پلاسما و شاخص های متابولیکی به دنبال تمرین هوازی در زنان مبتلا به دیابت نوع 2 بود.
    مواد و روش ها
    40 نفر زن مبتلا به دیابت نوع 2 (میانگین سنی 26/5±88/58 سال و شاخص توده بدنی 69/3±25/32 کیلوگرم/مترمربع)، به شیوه ی در دسترس و با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به 2 گروه تقسیم شدند.20 آزمودنی در گروه هوازی(12 هفته، 3 جلسه/هفته، 50-20 دقیقه و با شدت 60 تا 80 درصد ضربان قلب بیشینه) و 20 نفر در گروه کنترل (فاقد هر گونه فعالیت بدنی) قرارگرفتند. نمونه های خونی قبل و بعد از 12 هفته مداخله جمع آوری و جهت بررسی سطوح پلاسمایی ویسفاتین، انسولین، هموگلوبین گلیکوزیله(HbA1c)،گلوکز، تری گلیسیرید(TG)، کلسترول(CHOL)، لیپوپروتین با دانسیته بالا(HDL-c) و لیپوپروتین با دانسیته پایین(LDL-c) مورد استفاده قرار گرفت. داده های بدست آمده با از نرم افزار SPSS نسخه 21 و با سطح معنی داری 05/0> α تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 12 هفته تمرین هوازی موجب کاهش معنی دار ویسفاتین،گلوکز، HbA1c، CHOL،TG و LDL-c شد. هم چنین شاخص های وزن، درصد چربی، شاخص توده بدنی و نسبت محیط کمر به لگن در گروه هوازی نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    کاهش معنی دار ویسفاتین پلاسما به دنبال تمرین هوازی احتمالا ناشی از کاهش مقادیر شاخص های تن سنجی و بهبود شاخص های گلیسمی و نیمرخ لیپیدی است.
    کلیدواژگان: ویسفاتین، شاخص های متابولیکی، تمرین هوازی، زنان، دیابت نوع2
  • حسن فرهادی، حمدالله هادی، معرفت سیاهکوهیان، همایون دولتخواه، سهیلا رحیمی فردین، الهه پیر اعلایی صفحات 61-69
    مقدمه وهدف
    امروزه استفاده از مکمل های گیاهی جهت جلوگیری از تولید رادیکال های آزاد بیشتر رواج شده است. هدف از مطالعه حاضر، تاثیر مکمل سازی کوتاه مدت سیر بر آسیب لیپیدی پس از فعالیت ورزشی وامانده سازدر مردان غیر ورزشکار بود.
    روش شناسی: 20 مرد غیر ورزشکار با میانگین و انحراف استاندارد سنی: 35/1±05/21 سال، وزن: 30/7±15/67 کیلوگرم، قد: 92/6±20/179 سانتی متر و شاخص توده بدنی 95/2±02/22 کیلوگرم بر متر مربع در قالب یک طرح نیمه تجربی- دوسویه کور، به صورت تصادفی در دو گروه دریافت کننده قرص سیر و شبه دارو(قرص سیر 500 میلی گرمی یا دکستروز به مدت 14 روز) قرار گرفتند. همه ی آزمودنی ها پس از مکمل دهی، آزمون وامانده ساز بروس را انجام دادند. نمونه های خونی طی سه مرحله(قبل و بعد از مکمل دهی وپس از فعالیت ورزشی) جهت اندازه گیری میزان پلاسمایی مالون دی آلدئیدگرفته شد. جهت تجزیه و تحلیل آماری از روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر وآزمون تعقیبی بونفرونی وآزمون تی مستقل در سطح معنی داری 05/0 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اثر مراحل اندازه گیری در گروه سیر(175/0 = p و 923/1 = F) معنی دارنبود، اما در گروه کنترل (001/0 =p و 321/60 = F) تفاوت معنی داری مشاهده شد که نتایج آزمون تعقیبی نشان دهنده تفاوت معنی دار بین مرحله 2 و 3 (قیل و بعد از فعالیت ورزشی وامانده ساز) در گروه کنترل می باشد. بنابراین مکمل سازی کوتاه مدت سیر برشاخص پلاسمایی مالون دی آلدئید در حالت پایه هیچ گونه تاثیری نگذاشت. ولی این مکمل سازی توانست از افزایش مالون دی آلدئید پس از انجام فعالیت ورزشی وامانده ساز بکاهد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق می توان از مکمل سازی سیر برای کاهش آسیب های اکسایشی ناشی از فعالیت های ورزشی شدید استفاده کرد. با این وجود با توجه به مطالعات اندک صورت گرفته در این زمینه، نیاز به تحقیقات بیشتری می باشد.
    کلیدواژگان: مکمل سازی کوتاه مدت سیر، آسیب لیپید، فعالیت ورزشی وامانده ساز
  • محسن طبرستانی، مهرداد فتحی، سید رضا عطارزاده حسینی، منور طبرستانی صفحات 70-78
    هدف
    این تحقیق با هدف بررسی تاثیر یک جلسه فعالیت هوازی وامانده ساز بر تغییرات ایمونوگلوبولین (IgA)A و پروتئین تام بزاقی نوجوانان ورزشکار تفریحی انجام شده است.
    روش
    این تحقیق از نوع تحقیقات نیمه تجربی است. آزمودنی های تحقیق شامل 20 پسر نوجوان 14 ساله ورزشکار تفریحی، سالم و داوطلب بودند که در مورد اهداف و چگونگی اجرای تحقیق توجیه شده بودند. آزمودنی ها به طور تصادفی به دوگروه فعالیت هوازی(10 نفر) و کنترل(10 نفر) تقسیم شدند. به منظور اجرای فعالیت فعالیت هوازی وامانده ساز از آزمون شاتل ران استفاده گردید، گروه کنترل نیز طی دوره تحقیق فعالیت ورزشی انجام ندادند. نمونه های بزاقی قبل و بلافاصله پس از اجرای آزمون مورد نظر جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس با اندازه های تکراری انجام شد.
    یافته ها
    در مقایسه پیش آزمون و پس آزمون گروه هوازی، غلظت IgA بزاقی تغییر معنی داری نداشت(05/0P) و نسبت IgA به پروتئین تام بزاقی کاهش معنی داری یافت(001/0>P). در مقایسه گروه هوازی با گروه کنترل تغییرات IgA، پروتئین تام و نسبت IgA به پروتئین تام بزاقی تفاوت معناداری را نشان نداد(05/0)
    کلیدواژگان: ایمونوگلوبولین A بزاقی، پروتئین تام بزاقی، آزمون شاتل ران، نوجوانان پسر ورزشکار تفریحی
  • محسن محمدنیا احمدی، حمید رجبی، ستار طهماسبی انفرادی، ندا خالدی، علی کاظمی صفحات 79-89
    هدف
    امروزه استفاده از غوطه وری در آب در میان ورزشکاران برای تسریع بازیافت پس از فعالیت ورزشی رواج یافته است. با توجه به اهمیت فشار گرمایی و 70HSP در سازگاری های فیزیولوژیکی و نامشخص بودن پاسخ پلاسمایی 70HSP در چنین شرایطی، پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر غوطه وری در آب با دماهای مختلف هنگام اجرای فعالیت مقاومتی بر پاسخ پلاسمایی پروتئین شوک گرمایی (70eHSP) در موش های صحرایی نر انجام شد.
    روش شناسی: بدین منظور 32 موش صحرایی نر نژاد اسپراگ-داولی (8 هفته ای) بطور تصادفی به چهار گروه 1- کنترل (وزن 97/7±5/208 گرم)، 2- فعالیت مقاومتی (وزن 66/9±66/209 گرم)، 3- فعالیت مقاومتی و غوطه وری در آب با دمای ̊C 27 (وزن 28/7±22/218 گرم) و 4- فعالیت مقاومتی و غوطه وری در آب ̊C 14 (وزن 62/9±10/220 گرم) تقسیم شدند. فعالیت مقاومتی شامل 3 نوبت 5 تکراری بالا رفتن از نردبان 120 سانتیمتری بود که از طریق اتصال کیسه ای محتوی وزنه ای معادل 50 درصد وزن بدن به دم حیوان انجام شد. در فاصله استراحتی بین نوبت ها و در پایان نوبت سوم (2 دقیقه غوطه وری و 2 دقیقه استراحت)، موش های گروه های 3 و 4 به ترتیب دروناستخر آبی با دمای ̊C 27 و ̊C 14 قرار گرفتند. خون گیری (به میزان 5/1 میلی لیتر) به دنبال 14-12 ساعت ناشتایی شبانه و 24 ساعت پس از انجام فعالیت مقاومتی از ورید دمی انجام شد و مقادیر پلاسمایی 70HSP e با استفاده از روش الایزا سنجیده شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس یک طرفه و در سطح معنی داری 05/0 تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن بود که پاسخ فزاینده 70HSP e در گروه فعالیت مقاومتی و غوطه وری در آب با دمای ملایم (43/0± 28/12) بطور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (40/0± 59/10)، البته در 2 گروه تجربی دیگر نیز پاسخ فزاینده 70HSP e بیشتر از گروه کنترل بود ولی معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    براساس یافته ها استفاده از غوطه وری در آب با دمای ̊C 27 به هنگام فعالیت مقاومتی یا پس از آن منجر به پاسخ فزاینده 70HSP e گردید که در صورت تعمیم یافتن به مطالعات انسانی آینده، می تواند به ورزشکاران رشته هایی همچون کشتی و وزنه برداری که ماهیت قدرتی داشته و به محتوای پروتئینی عضلات نیاز بیشتری دارند، به منظور پاسخ های محافظتی بیشتر پیشنهاد گردد.
    کلیدواژگان: پروتئین شوک گرمایی، غوطه وری در آب، فعالیت مقاومتی
  • اصغر توفیقی، سولماز بابایی صفحات 90-98
    پیش زمینه و هدف
    پروتئین انتقال دهنده غشایی ABCG1 ATP Binding Cassette transporter G1)) به عنوان یک واسطه کلیدی در تحویل کلسترول از ماکروفاژهای غنی از لیپید به آپو لیپوپروتئین A است که یکی از مراحل انتقال معکوس کلسترول در بدن و مرحله قطعی در جلوگیری از آترواسکلروز می باشد. افزایش بیان ABCG1 ممکن است مانع از تشکیل ماکروفاژهای غنی از لیپید شود و به دنبال آن خطر بروز آترواسکلروز کاهش یابد. نتایج مطالعات به روشنی نشان می دهد که انتقال دهندهABCG1 مسئول ساخت و فرم دهی ذرات HDL-C بوده و به همین دلیل در جلوگیری از گسترش بیماری قلبی عروقی نقش دارد.
    هدف
    هدف از تحقیق حاظر بررسی اثر دوازده هفته تمرین منظم ورزشی بر بیان ژنی ABCG1 در زنان چاق کم تحرک می باشد.
    مواد و روش ها
    36 زن سالم در تحقیق شرکت کردند و بطور تصادفی در دو گروه شاهد (18 نفر) و گروه تجربی (18 نفر) با (دامنه سنی 35-30 و شاخص توده بدنی بزرگتر از 30(کیلوگرم بر متر مربع))، تقسیم شدند. برنامه تمرین ورزشی 12 هفته با شدت 75-65 درصد ضربان قلب ذخیره بود این تمرینات سه جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 60-55 دقیقه اجرا شد. از تمامی آزمودنی ها در 48 ساعت قبل و بعد از انجام برنامه تمرینی خون گیری به عمل آمد. بررسی بیان mRNAژن ABCG1 آزمودنی ها با استفاده از روش Semi-quantitative-RT-PCR انجام شد. و اطلاعات به وسیله آزمون تی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که گروه تجربی، در نتیجه تمرین افزایش معنی داری در بیان mRNA ژن ABCG1 در مقایسه با گروه شاهد تجربه کردند.
    بحث و بررسی: بر اساس یافته های تحقیق حاضر می توان چنین نتیجه گیری کرد که تمرین هوازی می تواند با افزایش در بیان mRNA ژن ABCG1 زنان چاق نقش موثری در پیشگیری از بیماری های قلب و عروق داشته باشد.
    کلیدواژگان: ژن ABCG1، زنان چاق، تمرینات هوازی
|
  • Mohebbi H., Jorbonian A Pages 5-14
    Aim
    The aim of this study was to investigate the effects of aerobic exercise with dehydration on appetite and food preference in sedentary men.
    Material And Methods
    Eight healthy untrained men (age 24.25±2.05 year, BMI 21.62±1.89 kg.m2) voluntarily participated in this study. Each subject attended the exercise physiology laboratory 3 times during 3 consecutive weeks, at 9:00 a.m. and after 12-h overnight fasting. Subjects completed a visual analogue scales questionnaire for assessment of their appetiteand macronutrient preference, before and 10 minute after 80 minute running at 60% maximum heart rate, 80 minute exercise at 60% maximum heart rate with dehydration and 80 minute rest.The body weight of the subjects was measured each time before and immediately after 80 min of exercise or rest. One-way analysis of variance was used to measure the differences between groups performance and paired t-tests were used to campare variables before and after each session.
    Results
    Subjects lost 0.51±0.05 kg of their body mass after dehydration due to exercise in comparison to rest and exercise group. The 80 minute exercise or dehydration due to exercise didnot have significant effect on hunger, satiety and fullness of the participants. The desire to eat was suppressed after exercise compared to after control (p<0.05) periods. Also, preference forliquid carbohydrates was higher in the dehydration group due to exercise than the other groups (p<0.05).
    Conclusion
    It can be concluded that exercise can induce a short-term reduction desire to eat. Moreover, it could be claimed that exercise with dehydration induces a short-term increase in macronutrient preference of liquid carbohydrates.
    Keywords: Appetite, Dehydration, Aerobic exercise, Macronutrient Preference
  • Nikooier, Rajabi H., Gharakhanlu R., Omidfar K Pages 15-24
    Purpose

    Despite the well-established exercise effects on monocarboxylate transportes (MCTs), the triggers of these changes still remains unknown. The objective of the present study was to investigate the long-term effects of seven-week endurance training on MCT1 and MCT4 gene expression of Soleus and extensor digitorum longus (EDL) and their correlation with basigin (CD147) gene expression.

    Methods

    Twenty male wistar rats (173.1 – 208.4 g) were randomly divided in two equal control and training groups according to their body weight. Endurance training (start with 20m/min, or 20 min and progressively increase to 30 m/min, for 35 min) was applied to the training group for seven weeks. 48 hours after the final session of training, the rats were sacrificed andsoleus and EDL were extracted immediately. MCT1 and MCT4 gene expression were measured by Real time-PCR technique and relative expression of each gene was calculated by 2 –ΔΔCT method. Between-group variance was determined by independent t-test and Pearson Coefficient Correlation was used for the determination of significant correlation between variables.

    Results

    Significant increase (% 47) in EDL MCT1 expression (p < 0.05), 19 percent in EDL MCT4 expression (p < 0.05) were found in trained animals in comparison to control group. CD147 expression in trained animals remained unchanged in EDL and had significant increase (% 21) in soleus muscle in comparison to control group. Significant correlation was only found for Soleusmuscle between MCT1 and CD147.

    Conclusion

    The findings of the study illustrate that exercise – induced increase in MCT1 and MCT4 expression is partially modulated by transcriptional mechanisms and occur in isoform – specific manner. The CD147 expression is correlated with tissue oxidative capacity and regulates the MCT1 expression.

    Keywords: Momocarboxylate transporters, Endurance training, Male wistar rats
  • Khodai K., Badri N., Rastegar Moghadam Mansori Sm Pages 25-34
    Background and
    Purpose
    Recently high intensity interval training (HIIT) has become an interesting study field for research. However, few studies have been conducted in this domain.Hence, the aim of the present study was to evaluate the effect of two weeks of high intensity interval training (HIIT) on some cardiovascular indices, anaerobic power output, jumping andsprint performances in active female students.
    Material And Methods
    20 female students of physical education voluntarily participated as subjects for the study. Subjects were randomly divided into experimental and control groups The pretests including estimating VO2max, resting blood pressure, restingheart rate, power output with RAST and Wingate test, 20 meter sprinting, and height of squat jump and countermovement jump were taken in one week. Then, the experimental group wasexposed to 2 weeks of HIT for 5 days per week in addition to their routine physical activities. After 48 hours of the last training session, post-tests were administered in both groups. To analyzethe data, independent T-test with a significance level of p 0.05 was used.
    Results
    Our findings showed significant increases in VO2max, peak, average and minimum power on RAST test and a significant reduction in sprinting time (p<0.05). However, resting blood pressure, resting heart rate, power output with Wingate test, height of squat jump and countermovement jump and also leg elasticity index did not significantly change after training.
    Conclusion
    According to results of the present study, it seems that two weeks high intensity interval training can be effective for improving VO2max, sprint performance and increasing anaerobic power in a short time for sports in which running is essential.
    Keywords: high intensity interval training, cardiovascular indices, anaerobic power output, sprint performance, jumping performance
  • Rabiee Ma, Gharariarefi R., Ghanbarzadeh M., Habibi A., Marashiyan H Pages 35-44
    Introduction
    Since wrestling is accompanied with maximal effort and entails a great deal of pulmonary respiration during training and competition, bronchoconstriction causes functionallyphysical capacity in wrestlers.
    Purpose
    The aim of the present study was to evaluate the prevalence of respiratory tract obstruction in professional Greco wrestlers.
    Methods
    For this reason, 20 Wrestlers (age 49/3 ± 62/22 years, height 85/8 ± 02/176 cm, weight 45/14 ± 10/79 kg, VO2max 40/4 ± 77/47 ml / kg / min) who engaged in professional wrestling for at least seven years were selectively and purposefully screened. Strand treadmill test was used as a test of maximal activity. Postexercise spirometry test was performed in 1, 5, 15, 30 time points after stopping the exercise test.
    Results
    The results showed that FEV1 in 1, 5, 15 and 30 minutes decreased respectively 3/2, 6/5, 2/8 and 4/6 percents and FEF25-75 decreased 1/4, 1/8, 5/11 and 2/9 percents. A decrease of 7/3, 8/7, 7/9 and 7/6 percentswas also observed in PEF. Our findings suggest that the greatest amount of decrease occurred at 5 and 15 minutes after exercise.
    Discussion
    The prevalence of exercise-induced bronchospasm in the study population was 15%, while the prevalence of EIB in the athlete population varies from 11% to 55%. Relativebronchospasm in this study may be due to the intensity and duration of exercise as well as environmental factors among wrestlers.
    Keywords: bronchospasm, Greco wrestlers, ventilated lung
  • Samavati Sharif M., Hashemvarzi Sa, Azizpour A Pages 45-50
    Purpose
    The purpose of this research was to study the effect of caffeine supplement ingestion on Free Fatty Acid (FFA) and lactate (LA) in young wrestlers after specific interval exercise.
    Methods
    24 wrestlers were selected with the averages of age (20 ±2.8 yrs), weight (68.54±7.88 kg) through questionnaire and interview and were randomly divided into 3 groups each having 8 members. Subjects participated in a two-phase specific interval activity protocol (before and after caffeine ingestion) with 48 h rest between them. The first group performed specific interval activity in 6 minute, but the second group performed two phases of specific interval activity in 6 minute with an hour active recovery between them. The third group performed the same activity in three phases. Blood samples were taken in two phases (before and after caffeine ingestion), each phase in three steps (immediately after three phases of test). The data were analyzed through one way ANOVA and LS in significant level P≥ 0.05.
    Results
    Results showed non-significant increase in FFA and blood lactate in the three groups with the exception of lactate changes in the first group as compared to the pre-test.
    Conclusion
    According to the results of this study, it could be concluded that caffeine supplement can not affect FFA, lactate and metabolisms in wrestlers. Therefore, caffeine can not increase fat lipolize and can not affect lactate accumulation in wrestlers.
    Keywords: Caffeine, FFA, Lactate, Wrestlers
  • Tofighi A.*, Hamzezadeh S Pages 51-60
    Introduction
    Visfatin is a protein that secretes from adipose tissue. Previous studies have shown a direct relationship between plasma visfatin and type 2 diabetes but the effect of exercise training on the level of this hormone in the body is yet unknown. The purpose of the present study was to evaluate plasma visfatin changes and metabolic indices response to aerobic training in type 2 diabetes women.
    Material And Methods
    40 women with type 2 diabetes (age 58/33±/26 y, and body mass index 32/25±3/69) were selected by avilable and purposive sampling and subjects were randomly divided into 2 groups. 20 subject were assigned to aerobic training group (12 weeks, 3 days/week, 20-50 min/days, 60-80% maximum heart rate) and 20 subject were were assigned to control group (who did not participate in any exercise program). Blood samples were collected for assess plasma visfatin, insulin, HbA1c, glucose, TG, TC, HDL, LDL levels before and after 12 weeks of the training regimen, and the data were analyzed by using SPSS software version 21, with a p value of <0/05 as statistically significant.
    Results
    Data analysis showed that 12 weeks aerobic training decreased visfatin, glucose, HbA1c, TG, CHOL, LDL-c levels. Also, there was a significant decrease in body weight, body mass index, body fat percent and waist-hip ratio in the experimental group as compared with the control group.
    Conclusion
    The exercise-induced reduction of plasma visfatin is most likely the result of decrease in anthropometric and glycemic indices and improvement of the lipid profile.
    Keywords: visfatin_metabolic indices_aerobic training_women_type 2 diabetes
  • Farhady H., Hamdollah H., Siakouhian M., Dowlatkhah H., Rahimi Fardin S., Pirallaei E Pages 61-69
    Introduction and
    Purpose
    Nowadays the use of herbal supplements to prevent free radicals has become more prevalent. This study was performed to determine the effect of short-term garlic supplementation on lipid peroxidation after exhaustive exercise in non-athlete men.
    Materials And Methods
    Twenty male non-athletes (aged 21.05±1.35 years, weight 67.15±7.30 kg and height 179.2±6.92 cm and BMI 22.02±2.95 kg/m2) were assigned to two equal supplement and placebo groups in a randomized and double-blind design (500mg/day garlic or dextrose for 14 days). After supplementation, all participants participated in Bruce test. The blood samples were taken in three phases (before and after the supplementation and after the exercise). The data (Mean ± SD) were analyzed by repeated measure ANOVA, Bunferoni and independent t-test (P≤0.05).
    Results
    The results showed that the effect of measurement stages was not significant for the garlic group (F=1.923 p =.175). However, a significant difference was observed for the control group (F=60.321 p=0.000). The result of Post Hoc test indicated that there was a significant difference between stage 2 and stage 3 of the experiment. Therefore, it was found that short term garlic supplementation did not have any effect on basal MDA index in plasma. But this supplementation could reduce pos- exercise MDA increase. Discussion and
    Conclusion
    Results of the study indicate that garlic supplementation can reduce lipid damage due to severe physical exercise. However, since few studies have been conducted in this area, more research is needed.
    Keywords: Short, term garlic supplementation, lipid damage, exhaustive exercise
  • Tabarestani M., Fathei M., Attarzadeh Hosseini R., Tabarestani M Pages 70-78
    Objective
    This study was done to investigate the effects of one session exhaustive aerobic activity on changes of salivary immunoglobulin A and total protein in adolescent recreational athletes.
    Method
    This study was of type semi-empirical research. Subjects included 20 male adolescent athletes, 14 year old, healthy volunteers who were justified as to the goals and methodology of the study. The subjects were randomly divided into two aerobic (n=10) and control (n=10) groups. For aerobic activity the shuttle run test was used, the control group did not have any physical exercise during the investigation. Saliva samples were collected before and immediately after shuttle run test. The data were analyzed using variance analysis with repeated measures
    Results
    Comparison of pre-test and post-test aerobic exercise group showed that there was no significant change in salivary IgA concentration(P>0/05), However, the salivary total protein(P<0/001) increased and the salivary ratio IgA to total protein(P<0/001) decreased significantly. Changes IgA, total protein and IgA relative to total protein in saliva did not show a significant difference between the aerobic and control groups.
    Conclusion
    According to the findings of the present study it can be concluded that short duration exhaustive aerobic activity has no significant effect on muscosal immunity of adolescents and do not have destructive effects on them. Thus, it is recommended that coaches and physical education teachers prescribe these activities for adolescents with low intensity.
    Keywords: Salivary Immunoglobulin A, Salivary total protein, shuttle run test, Male Adolescents Recreational Athletes.
  • Mohammadnia Ahmadi M., Rajabi H., Tahmasbi Enferadi S., Khaledi N., Kazemi A. Pages 79-89
    Purpose
    Today, Cold Water Immersion has developed among athletes for recovery speed. With respect to the significance of heat stress and HSP70 in physiological adaptations as wellunspecified HSP70 Plasma response under these circumstances, this study was conducted to survey the effect of Water Immersion of varying temperature during resistance exercise on plasma level of heat shock protein 70 (eHSP70) in male rats.
    Methods
    32 male Sprague-Dawley rats (8-weeks) were assigned randomly to 1- Control group (CON; n=8, 208.5±7.98), 2- Resistance exercise group (RE; n=8, 209.66±9.66), 3-Resistance exercise+ Moderate Water Immersion group (Re+MWI) and 4- Resistance exercise+ Cold Water Immersion group (Re+CWI) groups. The resistance training consisted of climbing (5 reps/3 sets) a ladder (120 Cm) carrying a load (%50 body weight) suspended from the tail. At rest intervals between sets and at the thrid set (2 minute immersion+ 2 minute Rest), rats in group 3 and 4 were immersed in a container of water with 27°C and 14°C, respectively. Immediately after euthanasia (24 h after the training session) blood samples (1.5 ml) were collected via tail vein and plasma samples were separated after allowing blood to clot on ice. Plasma was stored frozen at -80°C for analysis. The data was analyzed with One-Way ANOWA method at 0/05 level of significance and plasma eHSP70 levels were evaluated with ELISA method.
    Results
    Results showed that eHSP70 incremental response in Re+MWI group and moderate water immersion group (12.28±0.43) was significantly greater than the control group(10.59±0.40). The incremental response was also higher in the two other experimental groups compared to the control group but it was not statistically significant.
    Conclusion
    Based on findings of the present study, MWI (27 °C) during resistance exercise or sbusequently, induces eHSP70 incremental response. If the findings of this study could be generalized to future studies on human participants, it could be suggested for athletes in fields such a wrestling and weightlifting (with strength quality and a need to increase muscular proteincontent).
    Keywords: Heat Shock Protein, Water Immersion, Resistance exercise
  • Tofighi A., Babaei S.* Pages 90-98
    Introduction and
    Purpose
    ABCG1 protein is a membrane transporter is a key intermediary in the delivery of cholesterol from lipid-rich macrophages to apo-lipoprotein A. Which is one of the steps in reverse cholesterol transport body and final step in the prevention of atherosclerosis. ABCG1 Increased expression may prevent the formation of lipid-rich macrophages and consequently reduce the risk of atherosclerosisABCG1 transporter is responsible for making and forming of HDL particles and therefore probably plays a crucial role in preventionof Coronary artery diseases. The purpose of the present study The effect of twelve weeks of aerobic training on ABCG1 Gene expression in inactive obese women.
    Materials and Methods
    36 healthy women participated in this study and randomly assigned to control group (n=18) and experimental group (with an average age of 30- 35, BMI >30) (kg/m2)). Exercise program involved a12-week training with intensity of 65-75% of reserve heart rate done three days per week in one session of 55-60 minute period. Blood samples werecollected 48 hours before the first session and 48 hours after the last session (subjects were fasting). ABCG1 gene expression was measured using semi-quantitative-RT-PCR. Data were analyzed by t- test software.
    Results
    data analysis showed that expression of ABCG1 m- RNA was significantly increased following a single-session exercise in exercise group in Compared with the control group.
    Conclusion
    It can be concluded aerobic exercise increases the expression of mRNA ABCG1 gene on in inactive Obese Women, and be effective in prevention of cardiovascular disease.
    Keywords: ABCG1, women, aerobic Exercise