فهرست مطالب

Journal of Clinical Research in Paramedical Sciences
Volume:2 Issue: 2, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/05/14
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مقالات پژوهشی اصیل
  • علیرضا عبدی، علیرضا خاتونی*، طاره فتاح پور صفحات 77-89
    زمینه
    عقرب گزیدگی یک مشکل عمده بهداشتی در مناطق گرمسیری است. با توجه به شدت عوارض و مسائل مربوط به درمان آن، آگاهی از شیوع این مشکل می تواند کمک کننده باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین شیوع عقرب گزیدگی در نواحی گرمسیری استان کرمانشاه در طی سال های 1389-1388 انجام شده است.
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، کلیه پرونده های مربوط به بیماران عقرب گزیده در مناطق گرمسیری استان کرمانشاه (سرپل ذهاب، قصرشیرین، گیلانغرب) طی سالهای 1389-1388 به روش سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها چک لیست بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 و آزمون های توصیفی و استنباطی مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    شیوع عقرب گزیدگی در سال 1388برابر 37/334 و در سال 1389 برابر با 07/339 مورد در 100 هزار نفر در سال بود. میانگین و انحراف معیار سن بیماران 94/16±55/30 سال بود و 6/60% از بیماران مذکر بودند و درصد مردان آسیب دیده در شهرستان قصرشیرین بالاتر بود (001/0>P). فراوانی عقرب گزیدگی در مناطق روستایی (6/59%) و فصل تابستان (9/52%) بیشتر بود. 4/48% از گزش ها در ناحیه دست بود و 5/47% در فاصله 12 شب تا 6 صبح اتقاق افتاده بودند. 9/92% بیماران با علائم خفیف مراجعه نمودند. برای 8/88% سرم ضد عقرب تزریق شده بود و 5/94% بعد از درمان سرپایی مرخص گردیدند. ارتباط معناداری بین متغیرهای تزریق سرم ضدعقرب و علائم بالینی بیماران وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    فراوانی عقرب گزیدگی در مناطق گرمسیری استان کرمانشاه نسبتا بالا بود. لذا توصیه می شود از طریق رسانه های ارتباط جمعی در خصوص نحوه پیشگیری از عقرب گزیدگی و درمان های اولیه به ساکنین این نواحی آموزش های لازم داده شود.
    کلیدواژگان: عقرب گزیدگی، اپیدمیولوژی، آب و هوای گرمسیری
  • امیر جلالی*، محمدرضا دین محمدی، افشین گودرزی، ابراهیم عزتی، محمد محبوبی صفحات 90-98
    زمینه
    رعایت منشور حقوق بیمار یک اصل قانونی است که اجرای آن بر کلیه مراکز بهداشتی و درمانی کشور تکلیف گردیده است. این پژوهش به منظور بررسی میزان رضایت بیماران بستری از رعایت مفاد آن در مراکز آموزشی درمانی شهر کرمانشاه انجام گردیده است.
    روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی– مقطعی است که با استفاده از نمونه گیری تصادفی سهمیه ای تعداد 500 نفر از بیماران بستری و همراهان آنان در مراکزآموزشی درمانی شهر کرمانشاه انتخاب و با استفاده از پرسشنامه پژوهشگرساخته 19 سئوالی که روایی محتوایی و پایایی آن تائید گردیده بود (86/0=r) مورد مصاحبه قرار گرفتند، اطلاعات بدست آمده پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    در رابطه با رضایتمندی از رعایت محورهای پنج گانه، به ترتیب در محور اول 7/40%، محور دوم 60%، محور سوم 5/53%، محور چهارم 1/80% و در محور پنجم 55% رضایت مندی درسطح متوسط داشتند. درمجموع رضایتمندی از رعایت منشور حقوق بیمار در سطح متوسط به میزان 5/55% بود. بین برخی از مشخصات دموگرافیک بیماران (مثل جنسیت، وضعیت تاهل، محل سکونت و سطح تحصیلات) و سطح رضایت آنها از رعایت حقوق بیمار تفاوت معنی داری مشاهده نگردید، اگرچه این مورد در رابطه با ویژگی سن و سابقه بستری در بیمارستان معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، رضایتمندی از رعایت حقوق بیمار در سطح متوسط می باشد که ضروری است با برنامه های مختلف، ضمن آموزش پرسنل بخش سلامت، تعهد و التزام آنان را در این خصوص ارتقاء داد.
    کلیدواژگان: منشورحقوق بیمار، بیمارستان آموزشی، رضایت بیمار
  • فرشید امیری، سروش برجی، نصرالله سهرابی*، علیرضا افشاری صفحات 109-114
    مقدمه
    گونه های شیگلا از عوامل مهم بیماری های اسهالی هستند که تحت عنوان شیگلوز (Shigellosis) شناخته می شوند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی میزان شیوع و حساسیت آنتی بیونیکی ایزوله های شیگلا جدا شده از بیماران بستری شده در بیمارستان های منتخب کرمانشاه طی سال های 1391-1386 می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی نمونه های کشت مثبت از نظر شیگلا جدا شده و اطلاعات دموگرافیک بیماران و همچنین نتایج تست های CRP و ESR مورد بررسی قرار گرفتند. حساسیت آنتی بیوتیکی ایزوله ها با استفاده از روش انتشار در آگار بررسی شد. اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از بین تعداد 3977 نمونه، 129 مورد (24/3 %) از نظر کشت شیگلا مثبت بودند. بیشترین موارد شیگلوز در سنین زیر ده سال اتفاق افتاد. در 1/79% از موارد کشت مثبت شیگلا، تست CRP مثبت بود که از نظر آماری معنی دار بود (01/0 p<). نتایج تست حساسیت آنتی بیوتیکی نشان داد که همه ایزوله ها مقاوم به کوتریمکسازول و تتراسایکلین بودند و کمترین مقاومت به ترتیب در مقابل سفکسیم(42/5%) و سیپروفلوکساسین(%32/2) مشاهده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده حاکی از کاهش میزان شیوع شیگلا و در این حال وجود مقاومت بالا نسبت به بعضی از آنتی بیوتیک هاست؛ که این امر نیازمند تجویز آنتی بیوتیک مناسب توسط پزشک و درمان به موقع این عفونت جهت کاهش موارد مرگ ومیر است..
    کلیدواژگان: شیگلا، شیگلوز، الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی
  • محمد باقر شمسی*، علی سروش، سپیده سروش گل صفحات 115-123
    مقدمه
    موضوع ارجحیت تمرینات ثبات دهنده مرکزی نسبت به تمرینات عمومی در درمان کمردرد مزمن در فیزیوتراپی محل اختلاف است. مطالعات مختلف این تمرینات را از نظر متغیرهایی چون درد و شاخص ناتوانایی بررسی کرده اند. در این مطالعه این تمرینات یر اساس میزان بهبودی پایداری این ناحیه مورد مقایسه قرار گرفتند.
    روش ها
    مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی نیمه تجربی بود. 44 بیمار کمردرد مزمن در بدو ورود به طور متناوب در یکی از گروه های تمرینات ثبات دهنده مرکزی و تمرینات عمومی گذاشته شدند. برای هر دو گروه یک برنامه تمرینات ورزشی 16جلسه ای (سه جلسه در هفته) اجرا شد. تمرینات در دو گروه شامل هشت مرحله و مرحله به مرحله از ساده به دشوار تغییر می نمود. قبل از شروع و پس از پایان تمرینات از بیماران در حین انجام سه آزمون ارزیابی پایداری ناحیه لگنی – کمری شامل اسکوات با یک پا (Single leg Squat)، دیپ (Dip) و ادای دویدن(Runner Pose) فیلمبرداری شد. فیلم آزمونها توسط سه فیزیوتراپیست با تجربه طبق ضوابط امتیاز داده شد. درد و ناتوانایی آنان نیر در همان مقاطع اندازه گیری شد.
    یافته ها
    پس از انجام مداخله، در هر دو گروه امتیاز تستهای پایداری (041/0 P=)و(020/0 P=)، درد (001/0 P<)و ناتوانی (001/0 P<)کاهش معنی داری پیدا کرده بودند ولی تفاوت هیچیک از این تغییرات معنی دار نبود (به ترتیب (41/0 P=)، (14/0 P=)و (72/0 P=)).
    نتیجه گیری
    هر دو نوع تمرین باعث افزایش پایداری لگنی- کمری می شود. با این وجود شواهدی مبنی بر ارجحیت هیچ یک بر دیگری در این مورد یافت نگردید.
    کلیدواژگان: کمردرد مزمن، پایداری لگنی، کمری، تمرینات ثبات دهنده مرکزی، تمرینات عمومی
  • حمزه محمدی، عبدالحسین پرنو*، همایون عباسی، قباد محمدی صفحات 124-131
    زمینه
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرینات تعادلی مبتنی بر گیرنده های حس-عمقی بر تعادل پویای بیماران اسکولیوز بود.
    روش ها
    برای تشخیص اسکولیوز از تست آدامز و خط شاقولی استفاده شد، کسانی که مشکوک به اسکولیوز بودند انتخاب و جهت رادیو گرافی به پزشک معرفی شدند که افراد به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند، قبل از تمرین از هر دو گروه پیش آزمون گرفته شد. افراد به طور تصادفی در دو گروه مداخله (12 نفر) وشاهد (12 نفر) قرار گرفتند. میانگین زاویه کاب، میانگین سن، قد و وزن در دو گروه اندازه گیری شد. گروه مداخله به مدت سه ماه هفته ای سه جلسه و به مدت 80 دقیقه به تمرین پرداختند. نتایج با استفاده از آزمونهای آماری و نرم افزار SPSS نسخه 18 آنالیز شد. درکلیه موارد سطح معناداری (05/0 P<) در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین میزان زاویه کاب گروه تجربی در قبل و بعد از درمان تفاوت معناداری وجود داشت (01/0 P<). عملکرد تعادل بیماران پیشرفت قابل ملاحظه ای داشت. اما در همبستگی بین زاویه کاب وتعادل، تفاوت معناداری وجود نداشت. همچنین ورزش درمانی منجر به کاهش انحرافات و نوسانات پوسچر به ترتیب از 04/2±12 به 38/3±9 درجه گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد که ورزش درمانی با تکیه بر حرکات تعادلی علاوه بر کاهش زاویه کاب در بیماران، باعث بالابردن تعادل در بیماران مبتلا به اسکولیوز می شود
    کلیدواژگان: اسکولیوز نوجوانی، عملکرد تعادلی، ورزش درمانی، گیرنده های حس عمقی
  • گزارش کوتاه
  • نصرالله سهرابی، کیقباد قدیری، داریوش رئیسی، علی اصغر کشاورز، ابراهیم جنت شریفی*، نسرین امیری فرد، عاطفه نصیر کنستانی، لیلی ناطق، ژاله دیناری، محمد عرفان زارع صفحات 132-136
    هدف از انجام این مطالعه بررسی سطح سرمی پروکلسیتونین (PCT) در بیماران با نشانگان پاسخ التهابی عمومی(SIRS) جهت تشخیص سریع سپسیس باکتریایی از سایر عوامل ایجاد کننده SIRS می باشد. در این مطالعه 58 بیمار مبتلا به SIRS بررسی شدندکه تمامی بیماران با کشت خون مثبت سطح سرمی بالاتر از 10 نانو گرم در میلی لیتر داشتند و اختلاف معنی داری بین دو گروه کشت خون مثبت و منفی مشاهده شد(01/0P<). نتایج این مطالعه نشان می دهد که سطح سرمی پروکلسیتونین در بیماران با علایم SIRS ناشی از عفونت باکتریال از حساسیت بالایی جهت تشخیص سریع برخوردار است.
    کلیدواژگان: پروکلسیتونین، نشانگان پاسخ التهابی عمومی، کشت خون
|
  • Alireza Abdy, Alireza khatony *, Tahereh Fattahpor‎ Pages 77-89
    Introduction
    Scorpion sting is an acute health problem in the tropical regions. Because of severity of complication and difficulties in treatment for healthcare workers, awareness of the prevalence of this problem can be useful. This study was done to determine the prevalence of scorpion sting in tropical regions of Kermanshah province during 2009-2010.
    Methods
    in this descriptive-analytical study, all records related to scorpion sting patients in tropical regions of Kermanshah including Sarpolzahab, Ghasreshirin and Gilanegharb during 2009-2010 years were studied by census method. Data collection tool was a checklist. Data was analyzed by SPSS-20 software using descriptive and analytical tests.
    Results
    The prevalence of scorpion sting was 334.37/100,000 of inhabitants in 2009 and 339.07/100000 in 2010. Mean and SD of age was estimated 30.55±16.99 and 60.6% was male and the rate of men was higher in Ghasreshirin (P<0.001). scorpion sting in rural area (59.6%) and summer (52.9%) was more common. 48.4% of bites were happened in hands and 47.5% of patients were injured during midnight to 6 o’clock in the morning. 92.9% of patients had mild symptoms, Anti scorpion serum was prescribed to 88.8% of victims and 94.5% of samples were discharged after outpatient treatment. The relation between Anti scorpion injection and clinical symptoms was not significant.
    Conclusion
    Prevalence of scorpion sting was relatively high in tropical areas of Kermanshah, therefore it is strongly recommended for educating the inhabitants about how to prevent the scorpion sting and preliminary treatment, through the mass media.
    Keywords: Scorpion sting, epidemiology, tropical climate
  • Mohammad reza‏ Dinmohammadi, Afsheen‏ ‏Goodarzi‎, Ebraheim Ezzati‎, Mohammad Mahboubi‎, Amir Jalali* Pages 90-98
    Introduction
    the observance of patients' rights is a legal principal and is one of the main responsibilities of health care centers. This study aimed to survey hospitalized patients
    satisfaction in this regard.
    Methods
    Five hundred hospitalized patients and their families were selected by quota sampling from educational hospitals of Kermanshah University of Medical Sciences (KUMS). The data were gathered by researcher-constructed questionnaire through
    interviewing by participants. The data were analyzed by SPSS version 18 software.
    Results
    The satisfaction levels of the participants according to the five domains of questionnaire were 40.7, 60, 53.5, 80.1, and 55 percent respectively. Overall patients' satisfaction was 55.5 percent. There was not statistically significant relation between
    some of the participants' demographics (e.g. gender, marital status, residence, and literacy level) and participant's satisfaction, while there was statistically significant relationship between the participant's age and history of hospitalization and their satisfaction.
    Conclusion
    The findings showed intermediate level of satisfaction among the study participants according to observing of patient's rights in our health care centers. Therefore, it seems essential that the educational program be implemented for health care providers for promoting their commitment in this regard.
    Keywords: Patient rights, satisfaction, educational hospital
  • Farshid Amiri‎, Soroush Borji‎, Nasrollah‏ ‏Sohrabi *, Alireza Afshari Safavi‎ Pages 109-114
    Introduction
    Shigella species are the most important agent of diarrheal diseases that is known as shigellosis. In this study we investigated the prevalence of shigella species and their antimicrobial susceptibility pattern isolated from hospitalized patients in Kermanshah from 2007 to 2013.
    Methods
    In this cross - sectional study demographic data and results of CRP and ESR tests of all hospitalized shigellosis patients were studied. The susceptibility of bacteria was assed using disk diffusion method. The results were analyzed with SPSS 16.
    Results
    Of the total 3977 patients, 129 cases (3.24%) were diagnosed as Shigellosis. The highest rate of infections were seen in under 10 years old patients. The CRP (C-Reactive Protein) test were positive in 79.1% of patients which was meaningful as statistically (p<0.01). Results of antimicrobial susceptibility testing showed that all of isolates were resistant to Cotrimoxazole and tetracycline. The lowest resistant rate of was against cefixime and ciprofloxacin.
    Conclusion
    The results of this study indicated a low prevalence rate of shigellosis and the other hand a high resistance rate of shigella species to some antibiotics. The physicians should pay special attention to prescribe appropriate antibiotics to treatment of this infections in order to reducing of their mortality.
    Keywords: Shigella, shigellosis, antimicrobial susceptibility pattern
  • Mohmmadbagher‏ ‏Shamsi‎ *, Ali Soroush‎, Sepideh Soroushgol‎ Pages 115-123
    Introduction
    It is a matter of controversy whether core stability exercise is preferred to other types of exercise for chronic low back pain. Lumbopelvic stability is an important element in low back pain. No study was found using Lumbopelvic stability tests in comparing core stability and other exercises. The single leg squat, dip test and runner pose test appear to be suitable as tests for lumbopelvic stability. The aim of this study was to compare “core stability” and “General exercise” using these tests and also Oswestry disability questionnaire and pain intensity. Mothods: Fourty-three non-specific chronic low back pain subjects were alternately allocated in one of two exercise groups. For both groups, a 16-sessions exercise program was provided. Before and after training: 1- video was recorded while subjects performing the tests, 2- Oswestry disability questionnaire was filled, 3- Pain intensity were measured by visual analogue scale. The test videos were scored by three physiotherapists.
    Results
    Statistical analysis revealed a significant improvement in stability test scores (P= 0/020 and P= 0/041) and reduction in disability (p < 0/001) and pain (p < 0/001) within each group. No significant difference was seen between two groups in the three outcomes (P= 0/41), (P= 0/14) and (P= 0/72) respectively.
    Conclusion
    Insignificant difference in two groups may indicate either unspecificity of core stability exercise to increase lumbopelvicstability or equal effectiveness of two exercises on improving lumbopelvic stability or even insensitivity of our tests to assess stability change in two groups after the training regarding this sample size.
    Keywords: Chronic Low Back Pain, Lumbopelvic Stability, Core Stability Exercise, General Exercise
  • Hamzeh Mohammadi‎, Abdolhossein Parnow‎ *, Homayoun Abbasi‎, Ghobad‏ ‏Mohammadi‎ Pages 124-131
    Background
    The aim of this study was to investigate the effect of balancing exercises based on feel-deep receiver on dynamic balance in adolescent scoliosis patients.
    Methods
    Scoliosis patients were identified using special tests such as Adams test. The cases of study were randomly divided into two experimental (n=12) and control (n=12) groups. Average angle of Cobb and mean age, mean height and mean weight in two groups were measured. Experimental group received three sessions a week for three months and exercised for 80 minutes. The data were analyzed using statistical tests and SPSS18 software. Significant level of results considered as P < 0/05.
    Results
    Results of this study showed that there is significant difference in Cobb angle in the experimental group before and after treatment (p<0.01). Patients had a significant improvement in balance function. But there was not significant difference between Cobb angle and balance in scoilosis patients. Exercise also leads to decreased postural deviations and fluctuations of 12± 2.04 to 9±3.38 degrees.
    Conclusions
    Results of this study showed that exercises based on balancing movements reduced Cobb angle and raised balance in adolescent scoliosis patients.
    Keywords: Adolescent scoliosis, balance function, physical therapy, feel deep receiver
  • Nasrollah Sohrabi‎, Keyghobad Ghadiri‎, Dariyush Raeisi, Ali Asghar‏ ‏Keshavarz, Ebrahim Jannat‏ ‏Sharafi *, Nasrin Amiri‏ ‏Fard, Atefeh Nasir Kansestani‎, Lealy‏ Nategh‎, Jaleh Dinari‎, Mohammad Erfan Zare‎ Pages 132-136
    The aim of this study was to determine serum levels of Procalcitonin (PCT) in patients with Systemic inflammatory response syndrome (SIRS) for rapid differential diagnosis of sepsis from other causes SIRS. In this study 58 patients afflicted by SIRS were evaluated witch all of patients had positive blood culture had serum levels PCT >10 ng/ml and we observed significant different between positive and negative blood culture patients (P<0.01). The results of this study showed serum levels of PCT had a high sensitivity for differential diagnosis of SIRS due to sepsis.
    Keywords: Procalcitonin, Systemic inflammatory response syndrome, blood culture