فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال سیزدهم شماره 1 (پیاپی 60، فروردین 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/01/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محسن رضاییان* صفحات 1-2
  • غلامحسین ظریف نژاد، الهام صابری نوقابی*، علی دلشاد نوقابی، هادی کوشیار صفحات 3-12
    زمینه و هدف
    تعداد و نسبت افراد سالخورده در تمام کشورها در حال افزایش است. دغدغه قرن حاضر زنده ماندن نیست، بلکه افزایش کیفیت زندگی و رفاه روانی است. مهمترین شاخص رفاه روانی در سالمندی روحیه می باشد. یکی از شاخص های موثر بر سازگاری با فرآیند پیر شدن و مشکلات و پیامدهای حاصل از سالمندی و استرس های آن و پیش بینی کننده میزان روحیه، حمایت اجتماعی است. حمایت اجتماعی با بهبود و توسعه مکانیسم های سازگاری و تطابق روانشناختی در ارتباط است. توجه به انواع حمایت اجتماعی و تقویت آن ها میتواند به عنوان یک سرمایه اجتماعی در راستای بهبود کیفیت زندگی و روحیه سالمندان مورد توجه قرار گیرد. این پژوهش به منظور تعیین رابطه حمایت اجتماعی با روحیه سالمندان شهر مشهد انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 350 نفر سالمند شهر مشهد در سال 1391 انجام گرفته است. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه اطلاعات فردی، مقیاس حمایت اجتماعی Duke و مقیاس سنجش روحیه مرکز سالمند شناسی Philadelphia بودند. داده های پژوهش با استفاده از آمار توصیفی و آزمون آماری ضریب همبستگی Spearman مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد از کل سالمندان مورد بررسی 247 نفر (61/70%) مرد و بقیه زن بودند. میانگین سنی سالمندان 61/5±42/66 سال و میانگین نمره روحیه 58/4±19/10 بود. همچنین، نتایج نشان داد میانگین نمره حمایت خانوادگی (73/21±34/47) از حمایت غیر خانوادگی (74/26±58/38) بیشتر است. بین نمره ابعاد حمایت اجتماعی خانوادگی (39/0=rs) و غیر خانوادگی (22/0=rs) با نمره روحیه ارتباط مستقیم و معناداری وجود داشت (001/0p<).
    نتیجه گیری
    حمایت اجتماعی عاملی مهم در ارتقای روحیه سالمندان بوده و نقش پیش بینی کننده ای در میزان روحیه سالمندان دارد.
    کلیدواژگان: سالمند، روحیه، حمایت اجتماعی
  • سید رامین قاسمی، نادر رجبی گیلان*، سهیلا رشادت، محمد احمدیان صفحات 13-26
    زمینه و هدف
    کار و اشتغال یکی از عوامل اجتماعی مهم تاثیرگذار بر سلامت به شمار می رود. این پژوهش، با هدف بررسی رابطه بین رضایت شغلی با کیفیت زندگی مرتبط با سلامت معلمان شهر گیلان غرب در سال 1392 صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مقطعی در سال 1392 و در بین معلمان شهرستان گیلان غرب انجام گرفت. حجم نمونه برابر 375 نفر بود که با استفاده از شیوه نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسش نامه های رضایت شغلی مینه سوتا، کیفیت زندگی SF-36 و چک لیست دموگرافیک بود. داده ها با کمک آزمون های آماری t مستقل، ANOVA یک طرفه، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی پاسخگویان 26/5±71/40 سال بود و 1/48% (169 نفر) آنان زن بودند. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان دهنده رابطه مثبت و معنادار بین رضایت شغلی کلی و زیرمقیاس های کیفیت زندگی شامل: نشاط (024/0=p؛ 120/0=r)، بهداشت روانی (005/0=p؛ 148/0=r)، عملکرد اجتماعی (011/0=p؛ 136/0=r)، مشکلات عاطفی (032/0=p؛ 114/0=r) و سلامت عمومی (002/0=p؛ 169/0=r) بود. از بین متغیرهای وارد شده در مدل رگرسیون، سطح تحصیلات، وضعیت استخدامی، انجام یا عدم فعالیت ورزشی و بعد درونی رضایت شغلی، 6/12% از تغییرات کیفیت زندگی کلی مرتبط با سلامت را تبیین نمودند (355/0=R).
    نتیجه گیری
    در این پژوهش، رابطه بین رضایت شغلی با کیفیت زندگی معلمان مورد تایید قرار گرفت. با توجه به اهمیت بالای شغل معلمی و وظیفه ای که بر عهده آنان است، طراحی و اجرای برنامه های مدون و هدفمند توسط وزارت آموزش و پرورش برای تاثیرگذاری مثبت بر رضایت شغلی و ارتقاء کیفیت زندگی معلمان، امری ضروری است.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی مرتبط با سلامت، رضایت شغلی، معلمان
  • اصغر اکبری*، فریماه آسیایی صفحات 27-40
    زمینه و هدف
    تمرین های کششی با تحریک گیرنده های حس عمقی و افزایش انعطاف پذیری بافت ها و ویبریشن نیز با تحریک گیرنده های حس عمقی می توانند در بهبود ثبات پاسچرال نقش مهمی داشته باشند. مطالعه حاضر به منظور مقایسه تاثیر تمرین های کششی استاتیک با ویبریشن بر شاخص های ثبات پاسچرال در زنان سالم انجام شد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی در سال 1390 در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام شد. چهل و پنج دانشجوی دختر سالم از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در 3 گروه مساوی قرار گرفتند. گروه اول به مدت 4 هفته، هر هفته 5 روز و هر روز به مدت 20 دقیقه تمرین های کششی استاتیک 5 ثانیه ای دریافت کردند. برای گروه دوم ویبریشن با فشار متوسط، فرکانس بالا و سرعت 2500 دور در دقیقه به مدت 20 دقیقه با همان دوز استفاده شد. برای گروه کنترل مداخله انجام نشد. شاخص های ثبات کلی، قدامی- خلفی و جانبی با سیستم تعادلی بایودکس Biodex System SD 950-304 مدل Sw45-30D-E6N (New York، United States of America، Biodex Medical System، Inc) در وضعیت های مختلف قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد. از آزمون های آماری t زوجی و آنالیز واریانس یک طرفه برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    در گروه کشش استاتیک شاخص ثبات کلی در وضعیت ایستاده روی پای راست با چشمان باز از 44/0±08/5 به 44/0±98/4 (027/0=p) و شاخص ثبات جانبی در وضعیت ایستاده روی دو پا با چشمان بسته از 36/0±90/1 به 32/0±75/1 (006/0=p) کاهش یافتند. در گروه ویبریشن کلیه شاخص های تعادلی کاهش داشتند (001/0>P). اختلافی بین سه گروه از نظر کلیه متغیرهای مطالعه قبل و بعد از مداخله مشاهده نشد (05/0
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که ویبریشن در اکثریت وضعیت های مورد مطالعه سبب افزایش ثبات پاسچرال می شود.
    کلیدواژگان: تمرین های کششی استاتیک، ویبریشن، ثبات پاسچرال، بایودکس
  • جواد حسینی، مهدی محمودی*، محمد سعید هخامنشی، علی جلیلی، علیرضا خوشدل، محمود شیخ فتح الهی، شهره فخاری، سید مصطفی حسینی ذیجود صفحات 41-52
    زمینه و هدف
    در مطالعات متعددی به خواص بیولوژیکی آلوئه امودین شامل: خاصیت ضد ویروسی، ضد میکروبی و اثرات حفاظتی آن بر کبد اشاره شده است. اخیرا خواص ضدتوموری آلوئه امودین توجه بسیاری از محققین را به خود جلب کرده است. سرطان پستان شایع ترین بدخیمی زنان در سراسر دنیاست. به طوری که 30% از کل سرطان ها و 15% از مرگ های ناشی از سرطان در میان زنان، و کمتر از 1% سرطان ها در مردان مربوط به آن است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر ضد سرطانی آلوئه امودین بر سلول های سرطان پستان، MCF-7 بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی، سلول های سرطان پستان (MCF-7) در محیط کشت RPMI با 10% سرم جنین گاوی کشت داده شدند. اثر سایتوتوکسیسیتی غلظت های 5، 10، 25، 50 و 100 میکرومول آلوئه امودین، بعد از 24، 48 و 72 ساعت انکوبه کردن سلول های کشت داده شده، به وسیله آزمون MTT ارزیابی گردید. آنالیز آپاپتوز و بیان Fas(CD95) به وسیله دستگاه فلوسایتومتری با کیت انکسین- پروپیدیوم یدید (Annexin-PI) و کیت بیان فعالیت Fas(CD95)، طبق دستورالعمل کیت انجام گرفت.
    یافته ها
    با افزایش غلظت آلوئه امودین به صورت وابسته به دوز و زمان، توان زیستی سلول ها کاهش پیدا کرد. به طوری که بیشترین تاثیر آلوئه امودین مربوط به غلظت 100 میکرو مول و در زمان 72 ساعت پس از تیمار سلول ها بود. آپاپتوز القا شده و میزان بیان Fas نیز وابسته به دوز بودند. غلظت 100 میکرومول از آلوئه امودین بیشترین درصد آپاپتوز و بیشترین میزان بیان فعالیت Fas را در سلول های MCF-7 نشان داد.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاضر نشان داد که آلوئه امودین (Aloe-emodin) دارای خواص ضد سرطانی است که می تواند در درمان سرطان پستان موثر باشد. البته نیاز است تحقیقات بیشتر، به خصوص بررسی های درون تنی انجام گیرد.
    کلیدواژگان: آلوئه امودین (Aloe، emodin)، سرطان پستان، آپاپتوز، MCF، 7
  • شهلا سلمانیان، علیرضا صادقی ماهونک*، مهران اعلمی، محمد قربانی صفحات 53-66
    زمینه و هدف
    گیاه ولیک با نام علمی Crataegus elbursensis یکی از گونه های مهم خانواده Rosaceae است که توزیع گسترده ای در مناطق جنگلی شمال ایران دارد. در این پژوهش، ویژگی های آنتی اکسیدانی، ضدباکتریایی و محتوای تام ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی و آنتوسیانینی عصاره استونی میوه های ولیک ایرانی مورد بررسی قرار گرفت
    مواد و روش ها
    عصاره گیری به روش خیساندن در حلال استون 80 درصد انجام شد. میزان تام ترکیبات فنول، فلاونوئید و آنتوسیانین عصاره به روش اسپکتروفتومتری تعیین گردید. فعالیت ضد رادیکالی عصاره با آزمون مهار رادیکال های (2،2-diphenyl-1- picrylhydrazyl) DPPH بررسی و با آنتی اکسیدان سنتزی BHT (غلظت های 50، 75، 100، 250 و 500 میکروگرم بر میلی لیتر) مقایسه گردید. همچنین پایداری عصاره در pHهای مختلف (4، 7 و 9) و نیز فعالیت ضدباکتریایی عصاره به روش براث میکرودایلوشن مورد بررسی قرارگرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SAS و آزمون دانکن تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    عصاره فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتری از BHT نشان داد. همچنین در بررسی پایداری عصاره در pHهای مختلف، فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره بدون تغییر باقی ماند. عصاره فعالیت ضدمیکروبی قابل ملاحظه ای در مقابل تمامی باکتری های مورد بررسی نشان داد. بیشترین اثر باکتری کشی عصاره مربوط به باسیلوس سابتیلیس (mg/ml 5/2=MBC) بود در حالی که سالمونلا انتریکا مقاوم ترین باکتری به عصاره (mg/ml 20=MBC) شناخته شد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده در این پژوهش نشان داد که میوه ولیک به عنوان منبع غنی و بالقوه از ترکیبات زیست فعال با خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی قابل استفاده در صنعت غذا و دارو در جهت حفظ سلامت انسان می باشد.
    کلیدواژگان: فعالیت ضدمیکروبی، ترکیبات فنولی تام، آنتی اکسیدان، میوه ولیک
  • محسن رضاییان*، رضا گوجانی، محمود شیخ فتح الهی، رضا وزیری نژاد، آزیتا منشوری، سعید راضی صفحات 67-82
    زمینه و هدف
    تولد نارس و وزن کم هنگام تولد به عنوان عوامل مهم مرگ و میر، اختلالات تکاملی، عوارض نوزادی و شیرخواری مطرح می باشند. از آن جایی که پیامدهای بهداشتی در گروه های قومی- نژادی متفاوت است و اطلاعات کمی در این زمینه در کشور وجود دارد، این مطالعه با هدف بررسی وضعیت تولد نوزادان نارس و کم وزن در نژاد ایرانی و افغانی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 5925 نوزاد زنده ایرانی و افغانی زایشگاه نیک نفس رفسنجان در سال 1390 انجام گرفت. اطلاعات از داده های موجود در پرونده های زایمانی واحد مدارک پزشکی زایشگاه جمع آوری شد. ملاک تولد نارس در این مطالعه، سن حاملگی کمتر از 37 هفته بارداری و ملاک اطلاق کم وزنی، وزن موقع تولد کمتر از 2500 گرم است. جهت تحلیل داده ها از آزمون های آماری t مستقل، مجذور کای و آزمون دقیق فیشر استفاده گردید.
    یافته ها
    تعداد 5532 نوزاد (4/93%) ایرانی و 393 نوزاد (6/6%) افغانی بودند. در این مطالعه میزان شیوع تولد نارس 5/7% (447 نفر) بود، به طوری که این میزان در بین موالید ایرانی 1/7% (391 نفر) و در بین موالید افغانی 5/14% (56 نفر) مشاهده شد (001/0>p). میزان شیوع کم وزنی در مطالعه حاضر 7% (416 نفر) بود که این میزان در بین موالید ایرانی 7/6% (367 نفر) و در موالید افغانی 7/12% (49 نفر) به دست آمد (001/0>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به بالا بودن میزان تولدهای نارس و کم وزن در بین مهاجران افغانی، به نظر می رسد نژاد و احتمالا عواملی چون نبود خدمات بیمه ای مناسب، کمبود دسترسی به خدمات بهداشتی و سطح اجتماعی- اقتصادی پایین مهاجران افغان از عوامل تاثیرگذار بر این افزایش باشند.
    کلیدواژگان: تولد نارس، کم وزنی، نژاد، ایرانی، افغانی
  • سمانه ایمانی پور*، سید اسماعیل هاشمی شیخ شبانی، پروانه شفیع نیا، احمد قطبی ورزنه صفحات 83-96
    زمینه و هدف
    سن با هماهنگی حرکتی در ارتباط می باشد و آگاهی از تفاوت های سنی در تشخیص تغییرات عملکرد در افراد، ضروری است. با وجود آن که در بسیاری از تحقیقات انجام شده در رابطه با اجرای معیارهای عملکرد حرکتی کلینیکی، تاثیر این تفاوت ها در اجرای آزمون های عملکردی و نیز ارتباط سن با شاخص های آنتروپومتریک بررسی شده اند، هنوز ارتباط این شاخص ها در مدل معادلات ساختاری مورد آزمون قرار نگرفته است. از این رو، در این مطالعه ارتباط میان معیارهای عملکرد حرکتی و شاخص های آنتروپومتریک و سن بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی با اندازه گیری های مکرر بر روی 133 شرکت کننده در دامنه سنی 59 -18 سال و با روش نمونه گیری در دسترس انجام گرفت. داده ها با استفاده از اندازه گیری فاکتورهای آنتروپومتریک و ثبت مدت زمان اجرای آزمون های تعادل کلینیکی جمع آوری شدند. سه مدل به طور جداگانه مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت آنالیز داده ها از شیوه مدل سازی معادلات ساختاری استفاده گردید.
    یافته ها
    سومین مدل، برازش خوب داده ها را بهتر از مدل های دیگر نشان داد (038/0=Root Mean Square Error of Approximation (RMSEA)، 992/0 = Comparative Fit Index (CFI) و مجذور کای نیز معنی دار نمی باشد (260/0 = p). همچنین، در این مدل، ضریب استاندارد بین مسیر سن و اجرای آزمون های عملکردی (540/0) و مسیر سن و شاخص های آنتروپومتریک (340/0) معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    سن بر آزمون های تعادل کلینیکی و نیز بر شاخص های آنتروپومتریک موثر می باشد. بنابراین، ضروری است که در انجام تحقیقات تشخیصی کلینیکی در ارزیابی آسیب ورزشی مانند آسیب ورزشی ضربه به سر، شاخص سن به عنوان معیاری تاثیرگذار در مدت زمان اجرای آزمون ها در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: سن، معیارهای عملکرد حرکتی، شاخص آنتروپومتریک، مدل ساختاری
|
  • M. Rezaeian * Pages 1-2
  • G. Zarifnejad, E. Saberi Noghabi *, A. Delshad Noghabi, H. Koshyar Pages 3-12
    Background And Objective
    The number and proportion of elderly people are increasing in the world. The present century is not concerned with survival، but the increase in the quality of life and psychological well-being of people. The most important indicator of psychological well-being in the old age is the morale. One of the parameters affecting compatibility with the aging process and problems resulting from aging and its stresses and the predictor of morale rate is social support. Social support is related with improvement and development of psychological adjustment and compliance mechanisms. Considering the types of social support and strengthening them as social capital can improve the quality of life and morale of elderly. The aim of this study was to determine the relationship between social supports with morale of elderly people of Mashhad.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 350 elderly people in 2012. Research tools included of personal information، Duke social support scale and Philadelphia elderly center morale scale. The data were analyzed using descriptive statistics and Spearman correlation coefficient.
    Results
    The results showed that 247 (70. 61%) of the elderly were male and the rest were female. The average of their age was 66. 42±5. 61 years. Average of morale score was 10. 19±4. 58. The results also showed that the mean score of family support 47. 34±21. 73) was higher than non-family support (38. 58±26. 74). A significant correlation was found between the scores of family social support (rs= 0. 39) and non-family social support (rs= 0. 22) with morale scores (p<0. 001).
    Conclusion
    Social support is an important factor in improving elderly morale and has a prediction role in morale rate.
    Keywords: Elderly, Morale, Social Support
  • S.R. Ghasemi, N. Rajabi Gilan *, S. Reshadat, M. Ahmadian Pages 13-26
    Background And Objective
    Employment is one of the important social determinants of health. The aim of this study was determining the relationship between job satisfaction and Health-Related Quality of Life (QOL) in Gilan-e-Gharb teachers in 2013.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed on teachers of Gilan-e-Gharb City (n: 375) in 2013. They were selected by Multi-stage cluster sampling method. The Minnesota Job satisfaction and SF-36 questionnaires and demographic checklist were used for data collection. Data were analyzed using independent t test، one-way ANOVA، Pearson''s correlation tests and multiple linear regression.
    Results
    The mean age of the respondents was 40. 71±5. 26 years، 48. 1% (n= 169) of them were female. Pearson''s correlation test showed that there was a positive and significant relationship between job satisfaction and dimensions of QOL including: Vitality (p= 0. 024; r= 0. 120)، Mental Health (p= 0. 005; r= 0. 148)، Social Functioning (p= 0. 011; r= 0. 136)، Role-Emotional (p= 0. 032; r= 0. 114) and General health (p= 0. 002; r= 0. 169). Among variables entered in the regression model، the variables of educational level، employment status، exercise status and intrinsic subscale of job satisfaction، explained 12. 6% of overall health-related QOL changes (R= 0. 355).
    Conclusion
    In this study، the relationship between job satisfaction and QOL in teachers was supported. Considering the great importance of teaching and the special responcibility of the teachers designing and implementation of purposeful programs by the Ministry of Education in order to make positive effects on job satisfaction and promotion of QOL in teachers seems essential.
    Keywords: Health, related Quality of Life, Job satisfaction, Teachers
  • A. Akbari *, F. Asiaei Pages 27-40
    Background And Objective
    Stretching exercises with stimulation of proprioceptors and increasing flexibility of soft tissues and vibration with stimulation of proprioceptors can play an important role in improving postural stability. The purpose of this study was to compare the effect of static stretching exercises and vibration on postural stability indices in healthy women.
    Materials And Methods
    This clinical trial was performed in Zahedan University of Medical Sciences in 2011. Forty-five healthy female students were selected through available sampling and they were randomly assigned into three equal groups. The first group received 5 seconds duration static stretching exercises for 4 weeks، 5 sessions per week، and each session lasting 20 minutes. The second group received vibration with moderate pressure، high- frequency range، 2500 cycles per minute with the same dosage as the first group. The control group did not receive any protocol. Before and after the intervention، overall anteroposterior، and mediolateral stability indices were measured by Biodex Balance System in different positions. Paired t-test and one-way ANOVA were used for data analyses.
    Results
    In static stretching group، overall stability index in right unilateral standing with eyes open decreased from 5. 08±0. 44 to 4. 98±0. 44 (p=0. 027)، and mediolateral stability index in bilateral standing with eyes closed decreased from 1. 90±0. 36 to 1. 75±0. 32 (p=0. 006). All stability indices decreased in vibration group (p<0. 001). However، before and after the intervention، no significant differences was found across the groups regarding all the study variables (p>0. 05).
    Conclusion
    The results showed that vibration increases postural stability in the majority of the studied balance situations.
    Keywords: Static stretching exercise, Vibration, Postural stability, Biodex
  • J. Hosseini_M. Mahmoodi * Hakhamaneshi_A. Jalili_A.R. Khoshdel_M. Sheikhfathollahi_Sh. Fakhari_S. M. Hosseinizijoud Pages 41-52
    Background And Objective
    Aloe-emodin is a Hydroxyanthraquinone that exists in Aloe Vera leaves and has been known to have anti-tumor effects. Various studies have mentioned the biological effects of Aloe Vera such as antiviral، antimicrobial and some hepato-protective effects. Recently its antitumor effects have attracted the attention of many researchers. Breast cancer is the most common malignancy in women، accounting for 30% of all female cancers and < 1% of all cancer cases in men. Breast cancer is also responsible for 15% of cancer deaths in women. The aim of the present study was to investigate the anti-cancer effects of aloe-emodin on human breast cancer MCF-7 cell line.
    Materials And Methods
    In this laboratory study MCF-7 cells were cultured in RPMI medium with 10% fetal bovine serum (FBS). The cytotoxic effect of different concentrations (5، 10، 25، 50، and 100 µM) of Aloe-emodinon cultured cells were evaluated by MTT assay at different times (24، 48، 72 h). Apoptosis and CD95 (Fas) expression were analyzed by flow-cytometry using an Annexin V-FITC/PI kit and Fas (CD95) kit according to the manufacturer’s protocol.
    Results
    Aloe-emodin decreases the viability of MCF-7 cell line in a time and dose dependent manner، so that the most effective concentration of this substance was 100µM and 72 h after treatment. According to the data of Fas (CD95) expression and Annexin-PI، the highest apoptosis induction rate was seen in 100µM and 72 h.
    Conclusion
    The findings of the present study indicated that Aloe-emodinhas has some antitumor effects and can be used in the treatment of breast cancer. However، further investigation of its cytotoxic effects against tumor cells، both in vitro and in vivo، is recommended.
    Keywords: Breast Cancer, Aloe, emodin, Apoptosis, MCF, 7
  • Sh. Salmanian, A.R. Sadeghi Mahoonak *, M. Alami, M. Ghorbani Pages 53-66
    Background And Objective
    Crataegus elbursensis is one of the important species of Rosaceae family and commonly found in the North of Iran. In this study، the antioxidant، antibacterial properties، total phenolic، flavonoid and anthocyanin contents in acetonic extract of Iranian Hawthorn (Crataegus elbursensis) fruits were examined.
    Materials And Methods
    Extraction of fruit bioactive compound was done using %80 acetone. Total phenolic، flavonoid and anthocyanin contents were measured spectrophotometrically. The antioxidant capacity of the extract were assessed by DPPH (2،2-diphenyl-1- picrylhydrazyl) radical-scavenging activity and compared to synthetic antioxidant BHT (at different concentration of 50، 75، 100، 250، 500 μg/ml). In addition، the stability of the acetonic extract to pH (4، 7 and 9) and also antimicrobial activity of the extract by the broth microdilution method was investigated. Data were analyzed using Duncan''s multiple test by SAS software
    Results
    The extract showed higher radical scavenging activity than BHT. Also، the results of extract stability tests in different pH showed that antioxidant activity of the extract remained constant. The extract revealed significant antimicrobial activity against all of tested bacterial. The most efficient bactericidal activity of the extract was against Bacillus subtilis (MBC= 2. 5 mg/ml) while Salmonella enteric was the most resistant bacterium (MBC= 20 mg/ml).
    Conclusion
    The results obtained in this study clearly indicate that C. elbursensis studied proved to be a rich source of bioactive compounds with antioxidant and antimicrobial properties which could be used in food and drug industry and serve to protect human health.
    Keywords: Antimicrobial activity, Total phenolic compounds, Antioxidant, Hawthorn fruit
  • M. Rezaeian *, R. Goujani, M. Sheikh Fathollahi, R. Vaziri Nejad, A. Manshori, S. Razi Pages 67-82
    Background And Objective
    Preterm birth and low birth weight are considered as causes of morbidity and mortality، developmental disorders and child abnormalities. Since health outcomes differ on ethno-racial groups and there is little information among hand with regards to the said matter in Iran، this study was designed to survey the preterm and low birth weight prevalence on Iranian and Afghan nationalities.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was carried out on 5925 Iranian and Afghan live births which delivered in Rafsanjan Nik-Nafs hospital on 2011-2012. Data was collected via use of delivery records of hospital medical documentary unit. The criterion for preterm birth was gestational age less than 37 weeks، and for low birth weight was birth weight less than 2500 grams. For data analysis، independent two-sample t-test، chi-square and Fisher''s exact tests were used.
    Results
    overal، 5532 infants (93. 4%) were Iranian and 393 infant (6. 6%) were Afghan. Preterm birth prevalence was 7. 5% (447 cases)، so that 7. 1% (391 cases) and 14. 5% (56 cases) were Iranian and Afghan respectively (p<0. 001). In the present study، low birth weight prevalence was 7% (416 cases) out of which 6. 7% (367 cases) were Iranian and 12. 7% (49 cases) were Afghan (p<0. 001).
    Conclusion
    Since high prevalence of preterm birth and low birth weight were seen among the Afghan refugees، it appears that race and different factors such as: lack of proper insurance، availablity of health services and a lower socio-economic status are in linked with this increase.
    Keywords: Preterm birth, Low birth weight, Race, Iranians, Afghans
  • S. Imanipour *, S.S. Hashemi Sheykhshabani, P.H. Shafineya, A. Ghotbi Varzaneh Pages 83-96
    Background And Objective
    Age is related to motion coordination. It is necessary to distinguish age variations to recognize functional changes in human. The correlation between these indices has not been studied in structural equations model; however، in much performed studies about performing clinical motion function standards، the effects of these variations have been studied to perform functional exams and also the correlation between age and anthropometric indices. Hence the correlation between motional function standard and anthropometric indices and age were investigated in this study.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed by multiple measurements on 133 participants aged 18- 59 years old and by available sampling method. The data were collected using anthropometric factors measuring and recording the duration of clinical balance tests performance. Three models were evaluated separately. The method of the structure equations modeling was used to analyze data.
    Results
    The third model indicated suitable fitting of data better than the other models (RMSEA = 0. 038، CFI = 0. 992)، X2 was not significant (p= 0. 260). Also in the three models، standard coefficient were significant between the path way of functional tests performance and age (0. 540)، and between the path way of age and anthropometric indices (0. 340).
    Conclusion
    The age affects clinical balance test and anthropometric indices. Therefore، it is necessary to consider the index of age as a standard which influences tests performance to study clinical diagnosis in order to evaluate sport damages such as head damage.
    Keywords: Age, measures of motor function, Anthropometric index, Structural model