فهرست مطالب

مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران
سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 73، فروردین و اردیبهشت 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/01/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فریدون عزیزی*، آزیتا زاده وکیلی صفحات 1-5
  • سعید نوری، محمدرضا شریف* صفحات 6-10
    مقدمه
    کاهش شنوایی یکی از علایم دیابت می باشد که پژوهش های متعدد انجام شده روی آن یافته های متناقضی را در برداشته است، پژوهش حاضر با هدف تعیین فراوانی و عوامل موثر بر کاهش شنوایی در بیماران مبتلا به دیابت انجام شد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه ی مقطعی حاضر 80 بیمار مبتلا به دیابت و 80 فرد سالم که از نظر سن و جنس همسان سازی شده بودند، پس از اخذ رضایت نامه به مطالعه وارد شدند. ادیومتری برای بیماران مبتلا به دیابت و گروه کنترل در فرکانس های Hz250، Hz500، KHz1، KHz2، KHz4 و KHz8 به عمل آمد و آستانه ی شنوایی تا سطح 20 دسی بل به عنوان شنوایی طبیعی در نظر گرفته شد. سن، جنس، نمایه ی توده ی بدن و طول مدت دیابت نیز برای هر بیمار ثبت شد. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون مجذور کای و آزمون تی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    کاهش شنوایی در فرکانس های بالا در بیماران مبتلا به دیابت شایع تر از گروه کنترل بود (001/0P=)، ارتباطی بین نمایه ی توده ی بدن و طول مدت دیابت با کاهش شنوایی در بیماران دیابتی وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    در پژوهش حاضر، کاهش شنوایی در فرکانس های بالا در دیابتی ها شایع تر از افراد سالم می باشد. انجام بررسی های مشابه با در نظر گرفتن فاکتورهای مخدوش کننده علاوه بر مشخص نمودن عوامل موثر بر کاهش شنوایی در بیماران دیابتی، از عوارضی مانند کاهش ارتباط اجتماعی جلوگیری می نماید.
    کلیدواژگان: دیابت، کاهش شنوایی، ادیومتری، نمایه ی توده ی بدن
  • سیامک محبی، لیلا آزادبخت، آوات فیضی، محمد حضوری، غلامرضا شریفی راد* صفحات 11-19
    مقدمه
    سندرم متابولیک که مجموعه ای از چاقی، اختلال تحمل گلوکز، فشار خون بالا، کاهش کلسترول با چگالی بالا و افزایش تری گلیسرید سرم است، در حال حاضر یکی از شایع ترین اختلالات متابولیک در سراسر دنیا می باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر نقش حمایت اجتماعی همسر بر کنترل عوامل خطرساز سندرم متابولیک در زنان مبتلا صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در مطالعه ی کارآزمایی بالینی حاضر 182 زن مبتلا به سندرم متابولیک به صورت تصادفی سیستماتیک در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده پرسش نامه ی روا و پایای حمایت اجتماعی درک شده از سوی همسر و پرسش نامه ی 24 ساعته یادآمد خوراک، و نیز برگه ی ثبت داده ها مربوط به دورکمر، فشارخون، تری گلیسرید، کلسترول HDL و قند خون ناشتا بود. بعد از گردآوری داده ها، مداخله ی آموزشی برای گروه آزمون به کار گرفته شد و یافته های پس آزمون 3 ماه بعد جمع آوری گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره ی حمایت اجتماعی در گروه آزمون به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود. هم چنین بعد از مداخله، کاهش معنی داری در دریافت درشت مغذی ها به ویژه چربی و کربوهیدرات در مقایسه با گروه کنترل دیده شد. هم چنین، در گروه آزمون بعد از مداخله میانگین دور کمر 2/4 سانتی متر، تری گلیسرید 15/54 میلی گرم در صد میلی لیتر، قند خون ناشتا 61/13 میلی گرم در صد میلی لیتر، فشارخون سیستولی 42/7 میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولی 55/9 میلی متر جیوه کاهش، و میانگین کلسترول HDL 87/5 میلی گرم در صد میلی لیتر افزایش داشت که این تغییرات به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود.
    نتیجه گیری
    ارتقا سطح حمایت اجتماعی درک شده از سوی همسر می تواند منجر به رعایت رژیم غذایی سالم و به دنبال آن کنترل عوامل خطرساز سندرم متابولیک باشد.
    کلیدواژگان: سندرم متابولیک، حمایت اجتماعی، تغذیه، آموزش
  • علی زارعی، لیلا کهن*، سارا فلاحی صفحات 20-25
    مقدمه
    بروز چاقی در سطح جهان به سرعت در حال افزایش است، نه تنها در جوامع صنعتی بلکه در کشورهای توسعه یافته نیز این افزایش شیوع به چشم می خورد. غلظت بالای واسپین سرمی به همراه افزایش بیان mRNA واسپین در بافت چربی انسانی، با چاقی و مقاومت به انسولین در ارتباط می باشد. پژوهش حاضر، اولین پژوهشی بود که به بررسی ارتباط احتمالی پلی مورفیسم rs2236242 در ژن واسپین با اضافه وزن و چاقی در زنان ایرانی پرداخت.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی مورد شاهدی حاضر روی 91 زن دارای اضافه وزن، 47 زن چاق و 133 زن با وزن طبیعی به عنوان گروه کنترل انجام شد. ژنوتیپ های پلی مورفیسم rs2236242 ژن واسپین با استفاده از T-ARMS PCR تعیین گردید.
    یافته ها
    فراوانی آلل T در گروه کنترل، دارای اضافه وزن و مبتلا به عارضه چاقی به ترتیب برابر 66%، 76% و 8% و فراوانی آلل A 34%، 24% و 2% بود. تحت مدل ژنتیک غالب برای آلل A (ژنوتیپ های AA+AT در برابر ژنوتیپ TT)، این آلل اثر حفاظتی در برابر اضافه وزن (009/0=P، 84/0-28/0=ضریب اطمینان، 49/0=نسبت خطر) و چاقی (006/0=P، 76/0-19/0=ضریب اطمینان، 39/0=نسبت خطر) نشان داد. به علاوه، ژنوتیپ TT در پلی مورفیسم rs2236242 ژن واسپین با افزایش استعداد اضافه وزن و چاقی در زنان همراه است.
    نتیجه گیری
    ارتباط معنی داری بین پلی مورفیسم rs2236242 در ژن واسپین، اضافه وزن و چاقی در زنان ایرانی وجود دارد.
    کلیدواژگان: چاقی، اضافه وزن، واسپین، پلی مورفیسم rs2236242
  • حمید آقا علی نژاد*، شیوا هفت چناری، حسن متین همایی صفحات 26-32
    مقدمه
    تمرین ورزشی اثر پیشگیرانه و کمک درمانی بر سرطان پستان دارد. هدف پژوهش حاضر مطالعه ی اثر تمرین استقامتی بر غلظت IL-8 سرم و حجم تومور موش های حامل تومور پستان بود.
    مواد و روش ها
    40 موش بالب سی ماده به شکل تصادفی در چهار گروه ورزش تومور ورزش (ETE)، ورزش تومور استراحت (ETR)، استراحت تومور ورزش (RTE) و استراحت تومور استراحت (RTR)، قرار گرفتند. برای توموری کردن موش ها از رده ی سلولی MC4-L2 استفاده شد. تمرین استقامتی پیش از ایجاد تومور به مدت 8 هفته اجرا شد. در دو هفته ی اول، شدت 50 درصد VO2max بود که در هفته ی هشتم به 75 درصد VO2max رسید. پس از ایجاد تومور تمرین استقامتی با شدت 50 - 65 درصد VO2max و به مدت 6 هفته اجرا شد. میزان IL-8 سرم با روش الایزا اندازه گیری شد.
    یافته ها
    اختلاف معنی داری بین میانگین IL-8 سرم و حجم تومور بین گروه های پژوهش وجود داشت (0001/0P=). اختلاف معنی داری بین گروه هایی که تمرین استقامتی انجام می دادند (ETE،RTE) و گروه های دیگر (ETR،RTR) دیده شد. همبستگی معنی داری بین سطح IL-8 سرمی با حجم تومور بین گروه های پژوهش دیده شد (05/0
    نتیجه گیری
    تمرین استقامتی با شدت متوسط موجب کاهش حجم تومور می شود. IL-8 در رگ زایی و رشد تومور نقش دارد و کاهش سطح سرمی IL-8 می تواند از دلایل کاهش حجم تومور باشد. به علت کاهش غلظت IL-8 سرمی در گروه هایی که پس از سرطانی شدن تمرین می کردند، می توان گفت تمرین های استقامتی علاوه بر نقش پیشگیرانه، دارای نقش کمک درمانی در سرطان های وابسته به گیرنده ی استروژن هستند.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، تمرین استقامتی، حجم تومور، اینترلوکین، 8
  • فریدون عزیزی* صفحات 33-46
    مقدمه
    پژوهش حاضر، مروری است بر تمام مقالاتی که در زمینه ی پیشگیری از بیماری های تیروئید منتشر شده اند، و هر سه نوع پیشگیری اولیه، ثانویه و ثالثیه در این مرور جمع آوری و تحلیل شده اند.
    مواد و روش ها
    با کلید واژه های مرتبط تمام مقاله ها در زمینه ی پیشگیری از بیماری های تیروئید از سال های 2001 تا 2012 بررسی، و براساس تعریف پیشگیری اولیه، ثانویه و ثالثیه تقسیم بندی و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در پیشگیری اولیه مهم ترین مورد اصلاح کمبود ید است که در کشور ایران به خوبی انجام گردیده، پژوهش های جدیدی در زمینه ی اثرات مصرف دخانیات و الکل نیز وجود دارد. در پیشگیری ثانویه کم کاری مادرزادی تیروئید، و کم کاری و پرکاری تحت بالینی تیروئید دارای اهمیت می باشند. انجام غربالگری به وسیله سونوگرافی و اندازه گیری کلسی تونین در مبتلایان به گواتر ندولر مورد مناقشه است. اندازه گیری کلسی تونین در سرطان مدولری تیروئید و RET در افراد خانواده بیمار می تواند در زمینه ی پیشگیری ثانویه بیماری های تیروئید به کار رود. غربالگری بیماری های تیروئید در حاملگی به ویژه در افراد با علایم خطر بسیار سودمند می باشد. پیرامون پیشگیری ثالثیه اجتناب از مصرف دوزهای بالای لووتیروکسین، به ویژه در سالمندان دارای اهمیت می باشد. هم چنین تشخیص، درمان و مراقبت های صحیح تمام بیماران تیروئید از پیشرفت بیماری و بروز عوارض جلوگیری می نماید.
    نتیجه گیری
    اعمال پیشگیری از بیماری های تیروئید در هر سه سطح اولیه، ثانویه و ثالثیه برای ارتقا سلامت جامعه ضروری می باشد و باید به طور جدی مورد توجه سیاستگزاران و مسئولین بهداشتی درمانی و نیز پزشکان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پیشگیری اولیه، ثانویه، ثالثیه، بیماری های تیروئید، پرکاری تیروئید، کم کاری تیروئید، سرطان تیروئید
  • سجاد جدی، اصغر قاسمی*، صالح زاهدی اصل صفحات 47-56
    مقدمه
    پژوهش گران به طور کلی نمی توانند از انسان به عنوان مدل برای بررسی بیماری ها استفاده نمایند، زیرا این امر موجب به خطر انداختن سلامت انسان می شود و نیز کنترل شرایط بررسی در مطالعات انسانی غیر ممکن است. حیوانات از نظر بیولوژی، فیزیولوژی، آناتومی، بیوشیمی، فارماکولوژی و ژنتیک بسیار شبیه به انسان هستند. با توجه به این که سیستم های عملکردی بعضی از حیوانات شبیه انسان و نیز قابل دستکاری هستند، بنابراین مدل های مناسبی برای انجام پژوهش ها می باشند و بسیاری از دانسته های کنونی حاضر در مورد علوم پزشکی از پژوهش های اولیه روی مدل های حیوانی به دست آمده است. در میان حیوانات موش صحرایی جز پرکاربردترین آن ها برای ایجاد مدل های مختلف می باشند که داری عمر کوتاه بوده و تولید نسل های زیاد از آن در دوره ی کوتاه و مطالعه روی تمام مراحل زندگی آن امکان پذیر است. در میان سیستم های فیزیولوژیک بدن، غده ی تیروئید دارای نقش مرکزی در تکامل انسان بوده و برای عملکرد طبیعی تمام بافت ها در تمام عمر مورد نیاز است. مدل های کم کاری تیروئیدی موش صحرایی به علت شیوع بالای این بیماری در انسان بسیار مهم بوده و توسط روش های مختلف شامل برداشت تیروئید، استفاده از داروهای ضدتیروئیدی و تغییرات ژنتیکی به وجود می آیند. هدف پژوهش حاضر بررسی ویژگی های غده ی تیروئید موش صحرایی و مقایسه ی آن با انسان و مرور انواع مدل هایی بود که برای ایجاد کم کاری تیروئید به کار می روند.
    نتیجه گیری
    روش های دارویی برای ایجاد کم کاری تیروئید در موش صحرایی ارزان و در دسترس بوده و به سادگی قابل استفاده می باشد، ولی ممکن است عملکرد قسمت های دیگر بدن را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
    کلیدواژگان: مدل حیوانی، کم کاری تیروئیدی، موش صحرایی، پروپیل تیوراسیل
  • منیژه سرشتی، پروین میرمیران*، هانیه سادات اجتهد صفحات 57-67
    مقدمه
    آرزوی بشر به منظور کنترل جنسیت جنین قبل از لقاح همواره مطرح بوده است. مطالعه ی مروری حاضر با هدف تعیین نقش رژیم غذایی مادر بر جنسیت جنین انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در مطالعه ی مروری نقلی حاضر، مرور جامع با استفاده از پایگاه های Pubmed، Scirus، Cochrane library، Sciencedirect، MD Consult، google scholar، Iranmedex، Magiran، SID از سال 1982 تا 2013 انجام شد. کلمات کلیدی فارسی برای جستجو شامل انتخاب جنسیت، تغذیه، نسبت جنسی، رژیم غذایی، حاملگی، کالری، سدیم، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فروکتوز و جنسیت و اختلالات تغذیه ای بود و کلمات کلیدی انگلیسی برای جستجوی منابع شاملsex selection، maternal diet، sex ratio، Ionic diet، sodium، potassium، calcium، magnesium، fatty acid، calorie، fructose، famine بود.
    یافته ها
    یافته های پژوهش ها در مورد تاثیرکمبودها و اختلالات تغذیه ای بر نسبت جنسی ضد و نقیض می باشد. پژوهش ها نشان داده اند ترکیبی از عوامل محیطی مانند زمان لقاح، استرس و رژیم غذایی مادر بر نسبت جنسی اثر گذارند. شرایط تغذیه ای مادر در حوالی حاملگی در تغییر نسبت جنسی بسیار مهم می باشد. بالا بردن نسبت یون های (Ca 2++Mg2+)/ (+K++Na) دریافتی در رژیم غذایی و رژیم های حاوی کالری بالا سبب افزایش متولدین پسر می گردد.
    نتیجه گیری
    رژیم غذایی مادر در حوالی حاملگی در تغییر نسبت جنسی موثر است، اما پایین بودن حجم نمونه در پژوهش های انسانی و سازوکار پیچیده ی تعیین جنسیت در انسان، اظهارنظر قطعی در این زمینه را با مشکل مواجه می سازد. پژوهش های انسانی با حجم نمونه ی بیشتر در این زمینه پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: تغذیه، رژیم غذایی، جنسیت جنین، نسبت جنسی
|
  • Dr Saeed Nouri, Dr Mohammad Reza Sharif* Pages 6-10
    Introduction
    One of the symptoms of diabetes, is hearing loss, a condition on which controversial results are available. This study was performed to determine the prevalence of hearing loss and factors affecting the condition in patients with diabetes.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study 80 patients with diabetes and 80 healthy controls, matched for their age and sex were enrolled for the study, after obtaining consent. Age, sex, BMI (Body Mass Index), and diabetes duration were recorded for each patient, and audiometry was performed for both diabetic patients and healthy controls at 250 Hz, 500Hz, 1KHz, 2KHz, 4KHz and 8KHz, with a hearing threshold level of 20 dB considered as normal. The data obtained was analyzed using the Chi- square and T-test or nonparametric equivalents.
    Results
    High frequency hearing loss in diabetes cases was more common, than in sex and age- matched controls (P value= 0.001). Duration of diabetes and Body Mass Index did not have a significant relationship with hearing loss.
    Conclusions
    In the present study, high-frequency hearing loss is more common in diabetic patients than in healthy individuals; Similar studies are recommended with regard to confounding factors to identify factors affecting hearing loss, and prevent its complications, such as loss of social relations, in diabetics.
    Keywords: Diabete, Hearing Loss, Audiometry, Body Mass Index
  • Dr Siamak Mohebi, Dr Leila Azadbakhat, Dr Avat Feyzi, Dr Mohammad Hozoori, Dr Gholamreza Sharifirad * Pages 11-19
    Introduction
    Metabolic syndrome, a combination of obesity, impaired glucose tolerance, hypertension, low high-density cholesterol, and increased triglyceride levels, is now one of the most common diseases throughout the world. This study aimed to determine the effect of the husbands, social support on the control of risk factors for metabolic syndrome in women.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, 182 women with metabolic syndrome were systematic randomly divided into two, the experimental and the control groups. A self designed valid and reliable questionnaire on “perceived social support from husband” and a “24-hour dietary recall” questionnaire were used. Also, a data sheet used to record data on waist circumference, systolic (SBP) and diastolic blood pressure, (DBP) TG, HDL and FBS. After data collection, educational interventions were used, and 3 months after intervention, post-test results were collected.
    Results
    Mean scores of husband social support in the experimental group was significantly higher than the control group. Also, after the intervention, significant decrease in macronutrient (fat and carbohydrate) intake was seen in the experimental group, compared to controls. Moreover, mean waist circumference (4.2 cm), triglycerides concentration (54.15 mg/dL, fasting blood sugar, 61.13 mg/dL;) SBP 7.42 mmHg and DBP 9.55 mmHg were decreased, and mean HDL increased to 5.87 mg/dL; all changes were significantly greater than the control group.
    Conclusions
    Improvement in perceived social support from husband could contribute to following a healthy diet and consequently, may reduce the risk factors of metabolic syndrome in women.
    Keywords: Metabolic syndrome, Social support, Nutrition, Education
  • Ali Zarei, Dr Leila Kohan*, Dr Sara Fallahi Pages 20-25
    Introduction
    Globally, the incidence of obesity is rising rapidly, not only in industrialized nations but also in developing countries consistent with which higher vaspin serum concentrations and increased vaspin mRNA expression in human adipose tissue were found to be associated with obesity and insulin resistance in humans. The present study is the first investigation in an Iranian population to examine the possible association of vaspin rs2236242 gene polymorphisms with overweight and obesity in Iranian women.
    Materials And Methods
    This case-control study was conducted on 91 overweight, 47 obese and 133 healthy control women. The Vaspin rs2236242 gene polymorphism was analyzed using the tetra-amplification refractory mutation system-PCR (T-ARMS-PCR) method.
    Results
    T allele frequency was 0.66, 0.76, 0.8 and A allele frequency was 0.34, 0.24, 0.2 for the control group, and overweight and obese patients, respectively. In the dominant genetic model (comparison of AA+AT vs. TT), A allele showed protective effects on overweight (OR:0.49, 95%CI: 0.28-0.84, P: 0.009) and obesity (OR:0.39, 95%CI: 0.19-0.76, P:0.006). Moreover, TT genotype in vaspin rs2236242 polymorphism are associated with increased risk of overweight and obesity in women.
    Conclusions
    To conclude, study results demonstrate a significant association between vaspin rs2236242 gene polymorphism, and overweight and obesity in Iranian women.
    Keywords: Obesity, Overweight, Vaspin, Polymorphism
  • Dr Hamid Agha, Alinejad *, Shiva Haftchenari, Dr Hasan Matin Homaee Pages 26-32
    Introduction
    Exercise training, an adjuvant therapy has a prophylactic effect on improvement of breast cancer. The purpose of this study was investigating the effect of endurance training on serum IL-8 concentration and tumor volume in breast cancer bearing mice.
    Materials And Methods
    Forty female BALB/c mice (4 to 5 week years old, average 17 g weight) were randomly assigned into four groups: 1) exercise-tumor-exercise (ETE), 2) exercise-tumor-rest (ETR), 3) rest-tumor-exercise (RTE) and 4) rest-tumor-rest (RTR). For tumorigenesis, MC4-L2 cell lines were used. Endurance training was performed for 8 weeks before inducing tumor in which training was initiated with 50% VO2max and reached 75% VO2max in the 8th week. Endurance training was performed with the intensity of 50 to 65% VO2max for 6 weeks after tumor induction. After training, serum IL-8 concentration was measured by ELISA. Data were analyzed by one-way ANOVA and Pearson correlation.
    Results
    There were significant differences in serum IL-8 concentration and tumor volume among the groups (P=0.0001). Significant differences were between training groups after tumor induction with other groups. In addition, significant correlations were observed between serum IL-8 concentration and tumor volume among the groups (P>0.05).
    Conclusions
    Endurance training with moderate intensity reduces tumor volume. IL-8 is involved in angiogenesis and tumor growth and the decreased level of IL-8 is one reason for the reduced tumor volume. Due to reduction of the level of this cytokine in groups doing exercise after malignancy, endurance training in addition to a prophylactic role is presumed to have adjuvant therapeutic effects on estrogen-receptor dependent tumors.
    Keywords: Breast Cancer, Endurance Training, Tumor Volume, IL, 8
  • Dr F. Azizi * Pages 33-46
    Introduction
    All articles related to primary, secondary and tertiary prevention of thyroid disease were reviewed.
    Materials And Methods
    Using related key words, articles published between 2001-2012 were evaluated, categorized and analyzed.
    Results
    In primary prevention, the prominent issue is elimination of iodine deficiency, which has already been achieved in Iran. New investigations related to the effect of cigarette smoking and alcohol are available. In secondary prevention, congenital hypothyroidism and subclinical hypo- and hyperthyroidism are important. Routine screening of patients with multionodular goiter by either ultrasonography or calcitonin is controversial, while calcitionin measurement in medullary cancer and RET in family members are recommended. Screening of thyroid disease in pregnancy is limited to those with risk factors. In tertiary prevention, avoidance of excessive doses of levothyroxine, in particular in the elderly, and appropriate care of all patients to avoid progression and complications are the key issues.
    Conclusions
    For health promotion, there is a necessity for primary, secondary and treatiary prevention of thyroid disease, which must be taken into consideration and prioritized by health authorities.
    Keywords: Primary, Secondary, Tertiary prevention, Thyroid Disease, Hyperthyroidism, Hypothyroidism, Thyroid Cancer
  • Sajad Jeddi, Dr. Asghar Ghasemi *, Dr Saleh Zahediasl Pages 47-56
    Introduction
    Human subjects can not always used as models for studying disease by researchers because of the potential risks for human health, and in addition, control of interfering factors is not easy in these subjects. Animal biology, physiology, anatomy, biochemistry, pharmacology, and genetics are very similar to humans. Animals are suitable models for research, as their functional body system is similar to humans and is easily manipulated. Most of our current knowledge in medical sciences is obtained from animal studies, among which, rats and mice are mostly used for the their shorter lifespans, which creates the possibility of producing many generations and studying total lifespan. The thyroid plays pivotal role in the body and is vital for normal function of almost all tissues throughout life. Decreased secretion of thyroid hormones from the thyroid gland (hypothyroidism) is a prevalent disorder and as a result animal models of hypothyroidism are often very important for research purposes. Thyroidectomy, genetic manipulation, and using anti-thyroid drugs are the most important ways to induce hypothyroidism in animals. The aim of this study was to review and evaluate different models for induction of hypothyroidism in rat, and in addition to compare the characteristics of rat and human thyroid glands.
    Conclusions
    Anti-thyroid drugs could be used as cheap, available, and simple methods for inducing hypo­thyroidism, although they may also affect the function of other organs.
    Keywords: Animal models, Hypothyroidism, Rat, Propylthiouracil
  • Manijeh Sereshti, Doctor Parvin Mirmiran *, Hanieh, Sadat Ejtahed Pages 57-67
    Introduction
    The desire of the human to control the gender of fetus prior to conception has always been important. The aim of this study was to determine the role of maternal diet on fetal gender.
    Materials And Methods
    In this narrative review study, a comprehensive review of databases including Pubmed, Scirus, Cochrane library, ScienceDirect, MD Consult, google scholar, Iranmedex, Magiran, and SID from 1982 to 2013 was performed. Key words to search databases included fetal sex, sex ratio, sodium, potassium, magnesium, calcium, fructose, eating disorders, sex selection, maternal diet, Ionic diet, fatty acid, calorie, and famine.
    Results
    Results of studies on the effects of nutritional deficiencies and disorders on sex ratio were controversial. Studies showed that a combination of environmental factors such as stress, time of conception and maternal diet had effects on sex ratio. Preconceptional nutritional status of mothers was very important in changing sex ratio. Increasing the intake of K + + Na+ / Ca 2 + + Mg2+ in diet and high calorie diet could increase the ratio of male offsprings.
    Conclusions
    Preconceptional diet was important in fetal sex ratio. However, low sample size in most human studies and the complex mechanisms of sex determination make it difficult to conclude definitively on this issue. Further human studies with larger sample size in this field are suggested.
    Keywords: Nutrition, Diet, Fetal Sex, Sex ratio