فهرست مطالب

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال هفتم شماره 4 (زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/11/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرهاد صفرپوردهکردی*، حسن ممتاز، صدیقه اسماعیل زاده، مریم خیاط خامنه ای، عماد یاحقی صفحات 1-8
    زمینه و اهداف
    ایزوله های اشریشیا کلی یوروپاتوژنیک به عنوان معمول ترین دلیل عفونت های دستگاه ادراری، می توانند به دستگاه تناسلی انتقال پیدا کنند. فاکتورهای حدت متفاوت این باکتری ها سبب اتصال، حمله و آسیب به اپی تلیوم تناسلی می شوند. این مطالعه به منظور ردیابی فاکتورهای حدت ایزوله های اشریشیا کلی یوروپاتوژنیک جداسازی شده از سواب های بالا واژن زنان نازا انجام گرفت.
    مواد و روش کار
    در کل 70 و 30 نمونه سواب واژنی به ترتیب از زنان نازا و زایا اخذ شد. تمام نمونه ها کشت داده شدند و نمونه های مثبت برای ردیابی برخی از فاکتورهای حدت باکتری اشریشیا کلی یوروپاتوژنیک با استفاده از واکنش PCR ارزیابی شدند.
    یافته ها
    سیزده نمونه از 70 نمونه سواب بالای واژن زنان نازا ازنظر باکتری مثبت بودند (57/18%). هیچ نمونه اشریشیا کلی مثبتی در زنان زایا وجود نداشت. هشت نمونه از نمونه های مثبت متعلق به زنان نازایی بود که سابقه عفونت های ادراری را داشتند (53/61%). فراوان ترین ژن های حدت ردیابی شده papGI (84/61%)، set-1 (76/92%)، papGII (61/53%)، papGIII (53/84%) و sen (53/84%)، بودند.
    نتیجه گیری
    ایزوله های اشریشیا کلی بالای واژن ژن های حدت سوش های اشریشیاکلی یوروپاتوژنیک را داشتند. عفونت های دستگاه ادراری باید به خوبی درمان شوند تا از انتقال بالارونده آنها به واژن جلوگیری به عمل آید. مطالعات بیشتری به منظور مشخص کردن جنبه های اپیدمیولوژیکی اشریشیا کلی های یوروپاتوژنیک در ناحیه بالای واژن زنان نازا باید انجام پذیرد.
    کلیدواژگان: اشریشیا کلی یوروپاتوژنیک، فاکتورهای حدت، زنان نازا، سواب های بالای واژنی
  • اقای حسینعلی عبدی، احمد راشکی*، زهرا راشکی، خانم فاطمه شاهکرمی، زهرا شهرکی صفحات 9-15
    زمینه و هدف
    توانایی اتصال به سطوح میزبانی وجود رسپتور های سیدروفور و اگزوتوکسین آلفا همولیزین جزء اساسی ترین فاکتور دخیل در ایجاد بیماری توسط پاتوژنهای میکروبی می باشند. سویه های اشریشیا کولی ایجاد کننده عفونت های دستگاه ادراری- تناسلی دارای تعداد زیادی از ژن های کد کننده فاکتورهای ویرولانس می باشند. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی ژن های کد کننده فاکتور های ویرولانس در اشریشیا کولی مولد عفونت ادراری- تناسلی در زنان مراجعه کننده به کلینیک زنان شهرستان زابل انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در مجموع 380 نمونه سواب از ترشحات واژن و اندوسرویکس در طی شش ماه از بهمن 91 تا مرداد 92 جمع آوری شد.با استفاده از روش های بیوشیمیایی استاندارد اشریشیا کولی بودن 132 نمونه تایید شد. پس از استخراج DNA از نمونه ها به روش جوشاندن از DNA برای تعیین حضور و شیوع ژن های کد کننده فاکتورهای ویرولانس از جمله iroN، iucD، fimH و hlyA استفاده شد. تعیین گروه های فیلوژنی تمام ایزوله ها با استفاده از حضور ژن های، chuA yjaA و قطعه TspE4.C2 انجام شد.
    یافته ها
    میزان فراوانی ژن های hlyA، iroN، iucD، fimH در بین 132 ایزوله به ترتیب 71، 37، 31 و 17% تعیین گردید. از مجموع کل ایزوله 7%، 19%، 62% و 14% به ترتیب در گروه های A B1 B2 و D قرار گرفتند. گروه B2 بیشترین شیوع ژن های بیماری زا را نسبت به سایر گروه ها دارا بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که ژن های fimH iucD و iroN شایعترین ژن های کد کننده فاکتور های ویرولانس در اشریشیا کولی جدا شده از عفونت دستگاه تناسلی می باشند. این یافته ها می تواند اطلاعاتی را در رابطه با اهمیت آنها در آسیب شناسی عفونت دستگاه ادراری-تناسلی، مدیریت عفونت های سرویکو-واژینال و راهکارهای درمانی را فراهم آورد.
    کلیدواژگان: عفونت ادراری، تناسلی، fimH hlyA، گروه های فیلوژنی، اشریشیا کولی
  • رضا رنجبر، علی ناغونی* صفحات 16-23
    زمینه و اهداف
    مقاومت سویه های سالمونلا انتریکا نسبت به ترکیبات ضد میکربی در حال افزایش می باشد و یکی از علل این افزایش، انتقال افقی ژن های مقاومت پادزیستی بر روی ساختارهای اینتگرونی می باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین رابطه بین حضور اینتگرون های کلاس 1 و بروز مقاومت های پادزیستی و همچنین تعیین فراوانی این عناصر ژنتیکی در سویه های سالمونلا انتریکا جداشده از نمونه های بالینی در تهران بود.
    مواد و روش کار
    ایزوله های سالمونلا از بیمارستان های مختلف شهر تهران در طی سال های 88-1386 جداسازی و موردمطالعه قرار گرفتند. این ایزوله ها با استفاده از تست های بیوشیمیایی و سرولوژیک تعیین هویت گردیدند. حساسیت و مقاومت پادزیستی ایزوله های جداشده مطابق با روش استاندارد توصیه شده از طرف CLSI تعیین گردید. حضور اینتگرون های کلاس 1 توسط روش PCR تعیین شد. برای بررسی اختلاف مقاومت پادزیستی بین دو گروه واجد اینتگرون و فاقد اینتگرون از آزمون دقیق فیشر یا مجذور کای استفاده شد و مقادیر P کمتر یا مساوی 0/05 به عنوان شاخص معنی دار بودن در نظر گرفته شدند.
    یافته ها
    39/1% از مجموع 138 ایزوله جداسازی شده، واجد اینتگرون های کلاس 1 بودند. ایزوله های واجد اینتگرون کلاس 1 در هفت سروتیپ مختلف سالمونلا انتریکا وجود داشتند. تمامی ایزوله های واجد اینتگرون دارای مقاومت چندگانه پادزیستی بودند.
    نتیجه گیری
    یافته های ما نشان داد که اینتگرون های کلاس 1 به طور گسترده ای در بین سالمونلا انتریکا های جداشده از نمونه های بالینی در تهران یافت می شوند. حضور اینتگرون در سویه های سالمونلا با مقاومت چندگانه پادزیستی در آن سویه ها ارتباط دارد. مراقبت و نظارت بر روی مقاومت های پادزیستی شامل، غربالگری اینتگرون ها به عنوان یک شاخص و نشانه از کسب و گسترش مقاومت های پادزیستی، می تواند به عنوان یک استراتژی مهم در مقابله با مقاومت های پادزیستی در این میکروارگانیسم ها مدنظر باشد.
    کلیدواژگان: سالمونلا، اینتگرون کلاس 1، مقاومت پادزیستی
  • امیر میرزایی، جلیل فلاح مهرآبادی*، نور امیرمظفری، طاهر نژادستاری صفحات 24-29
    زمینه و اهداف
    ژن PprI یکی از ژن های جدید شناخته شده در باکتری داینوکوکوس رادیودورانس می باشد که نقش اساسی در ترمیم DNA و مقاومت این باکتری نسبت به اشعه ماورای بنفش دارد. هدف این مطالعه کلون، بیان و بررسی خصوصیات ژن PprI در اشریشیاکلی می باشد.
    مواد و روش کار
    ژن PprI باکتری داینوکوکوس رادیودورانس در حامل کلونینگ pGEM به صورت سنتتیک ساخته شده و در وکتور pET21a ساب کلون گردید. حامل پلاسمید بیانی pET21a حاوی ژن PprI در اشریشیاکلی سویه Origami ترانسفورم گردید و بیان پروتئین با استفاده از SDS-PAGE و وسترن بلات بررسی شد. هم چنین میزان مقاومت به اشعه UV-C در باکتری اشریشیا کلی نوترکیب تعیین شد.
    یافته ها
    در این مطالعه وکتور pET21a حاوی ژن PprI به همراه دم انتهایی هیستیدینی ساخته شد و شرایط بهینه برای بیان پروتئین نوترکیب PprI تعیین گردید. همچنین اشریشیا کلی نوترکیب نسبت به سویه فاقد ژن PprI به اشعه UV-C مقاوم تر شده بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که پروتئین نوترکیب PprI می تواند گزینه مناسبی به عنوان پروتئین مقاوم به پرتو باشد. همچنین می توان پروتئین تولیدشده را خالص سازی کرده و میزان مقاومت به اشعه UV-C را در سیستم های پروکاریوتی و یوکاریوتی نیز بررسی نمود.
    کلیدواژگان: ژن PprI، مقاومت به اشعه، داینوکوکوس رادیودورانس
  • زهره حجتی نجف آبادی*، صدیقه گیوی، مریم کی صفحات 30-35
    زمینه و اهداف
    استرپتومایسس کلاولی جروس تولیدکننده ی پادزیست کلاولانیک اسید است که به طور گسترده ای همراه با سایر پادزیست های قوی و حساس به β لاکتاماز استفاده می گردد. ژن cas2 در دسته ژنی کلاولانیک اسید قرارگرفته و در تنظیم بیوسنتز کلاولانیک اسید نقش دارد.
    مواد و روش کار
    کانسترکت نوترکیب pMTcas2 حاوی ژن cas2 از دانشگاه اصفهان تهیه گردید. با استفاده از روش لیز قلیایی پلاسمید نوترکیب از سویه ی استرپتومایسس لیویدنس استخراج گردید. کانسترکت نوترکیب با استفاده از روش پلی اتیلن گلایکول به پروتوپلاست های تهیه شده از باکتری استرپتومایسس کلاولی جروس ترانسفورم گردید. به منظور تایید ترانسفورماسیون از روش های استخراج پلاسمید و PCR با استفاده از پرایمر های اختصاصی cas2 استفاده شد. درنهایت به منظور بررسی نحوه ی تاثیر ژن cas2 اضافه شده در تولید پادزیست از روش بایواسی استفاده گردید.
    یافته ها
    ساختار پلاسمید نوترکیب پس از استخراج با روش هضم آنزیمی تایید شد. پس از ترانسفورماسیون کلنی های تک بر روی محیط بازیابی پروتوپلاست حاوی پادزیست اسپورهای خاکستری رنگ بر روی آن شکل گرفت. استخراج پلاسمید از سویه ی ترانسفورم شده انجام شده و ترانسفورماسیون با انجام PCR تایید گردید. مطالعات بایواسی نشان داد که حضور پلاسمید نوترکیب سبب افزایش 1/4 برابری تولید کلاولانیک اسید در سویه ی استرپتومایسس کلاولی جروس گردیده است.
    نتیجه گیری
    با انجام روش بایواسی و تجزیه وتحلیل یافته ها مشخص شد که حضور پلاسمید نوترکیب واجد ژن cas2 سبب افزایش تولید کلاولانیک اسید در سویه ی استرپتومایسس کلاولی جروس گردیده است. افزایش تولید کلاولانیک اسید می تواند گامی موثر در روند کاهش هزینه های تولید داروهای پرمصرف وابسته به آن گردد.
    کلیدواژگان: استرپتومایسس کلاولی جروس، کلاولانیک اسید، بایواسی، پلاسمید pMTcas2، ژن cas2
  • ماندانا لطفی، کیوان بهشتی مآل*، هاشم نیری صفحات 36-42
    زمینه و اهداف
    پروتئازها از مهم ترین آنزیم های صنعتی هستند که تقریبا 60٪ فروش آنزیم دنیا به آن ها اختصاص دارد. از این میان پروتئازها قلیایی بیشترین کاربرد را در صنعت دارند. هدف از این پژوهش جداسازی و شناسایی مخمر بومی مولد آنزیم پروتئاز قلیایی و بررسی اثر شرایط مختلف در تولید این آنزیم بود.
    مواد و روش کار
    نمونه گیری از پساب کارخانه های مختلف در شهر اصفهان انجام شد. به منظور غربال گری گونه مولد آنزیم پروتئاز قلیایی سنجش آنزیم به روش لوری برای همه جدایه ها انجام شد و در مرحله بعدی اثر غلظت های مختلف یک منبع نیتروژن، pH، دما و در نهایت اثر سرعت های هوادهی مختلف در تولید آنزیم پروتئاز قلیایی موردبررسی و سنجش قرار گرفت و سپس به منظور شناسایی مولکولی جدایه، PCR انجام شد.
    یافته ها
    از میان جدایه های جداسازی شده، کاندیدا ویسواناتی برای مراحل بعدی انتخاب شد. حداکثر تولید آنزیم پروتئاز قلیایی در غلظت 5/0% نیترات سدیم، 8=pH، دمای 25 درجه سلسیوس و سرعت هوادهی rpm200 مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نیاز فراوان به آنزیم های صنعتی در کشور و فعالیت بالای آنزیم پروتئاز قلیایی تولیدی توسط سویه معرفی شده، به نظر می رسد استفاده از سویه های محلی می تواند در دستیابی به تولید بالای آنزیم پروتئاز قلیایی و بی نیازی کشور به واردات این محصول موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: پروتئاز قلیایی، PCR، نیترات سدیم، کاندیدا ویسواناتی
  • فاطمه رکوعی*، شبنم رضوی، سید جمال هاشمی صفحات 43-46
    زمینه و اهداف
    درماتوفیتوزیس یک بیماری واگیردار است که توسط درماتوفیت ها ایجاد می شود. این ارگانیسم ها قادر به شکستن کراتین موجود در اپیدرم، مو و ناخن می باشند.
    مواد و روش کار
    این تحقیق تحت عنوان بررسی آلودگی های قارچی پول های رایج کشور در مبتلایان به کچلی به مدت 8 ماه صورت گرفت. 600 قطعه اسکناس و 100 عدد سکه مورد بررسی قرار گرفت. 400 قطعه مربوط به بیماران مبتلا به کچلی، 100 قطعه اسکناس در گردش، و 100 قطعه اسکناس نو بود. اسکناس ها در محیط Scc، به روش تکان دادن و تماس با محیط، کشت داده شد. از سکه ها نیز از طریق تماس مستقیم سکه با محیط و استفاده از چسب اسکاچ، کشت بعمل آمد.
    یافته ها
    تعداد 6 مورد درماتوفیت (6/1%) از کشت 400 قطعه اسکناسی که از بیماران گرفته بودیم، بدست آمد. 2 مورد آن اپیدرموفیتون فلوکوزوم و 4 مورد تریکوفیتون منتاگروفایتیس بود. از100 قطعه اسکناس نو و 100 قطعه اسکناس افراد سالم هیچ گونه درماتوفیتی، جدا نشد.
    نتیجه گیری
    پول بیمار مبتلا به کچلی می تواند به عامل کچلی آلوده شود و به این ترتیب وسیله ای برای انتقال آلودگی به افراد سالم باشد.ازآنجایی که برخلاف وسایل شخصی مبتلایان به کچلی که اغلب با اکراه مورد مصرف دیگران قرار می گیرد، معمولا حساسیتی به اخذ پول از این بیماران وجود ندارد، با توجه به نتایج مطالعه حاضر و امکان انتقال آلودگی از پول این افراد، به نظر می رسد، باید استراتژی های لازم در پیشگیری از این انتقال بعمل آید.
    کلیدواژگان: درماتوفیت، پول، آلودگی قارچی
  • آقای محمد پوریاسین*، خانم مرجان شاه ایلی، خانم معصومه رحمانی، خانم طناز حیدرزاده، آقای حیدر شرفی، آقای محمد فروردین صفحات 47-50
    زمینه و اهداف
    این پژوهش باهدف تعیین میزان شیوع بیماری زاهای ادراری و تعیین الگوی مقاومت پادزیستی اشرشیاکلی به عنوان رایج ترین عامل عفونت های ادراری انجام شد.
    مواد و روش کار
    از تاریخ 1/7/1389 لغایت 1/7/1390 تمام موارد ثبت شده عفونت های مجاری ادراری با منشا باکتریایی در بیمارستان شهید فقیهی شیراز، بیمارستان شهید مطهری مرودشت و آزمایشگاه خصوصی سعادت شهر، مورد آنالیز قرار گرفتند. همچنین طی یک مطالعه مقطعی توصیفی از تاریخ 28/4/1390 لغایت 8/6/1390 از مجموع 146 نمونه تعداد یکصد اشرشیاکلی به وسیله تست های بیوشیمیایی و رنگ آمیزی گرم جداسازی شدند. تست های سنجش پادزیستی با استفاده از معیارهای CLSI انجام شدند.
    یافته ها و
    نتیجه گیری
    میزان شیوع استافیلوکوکوس و اسینتوباکتر در هر دو جنس و میزان شیوع استرپتوکوکوس، کلبسیلا و دیفتروئید در زنان با تغییرات فصلی تغییر پیدا می کند. میزان مقاومت نسبت به آمیکیسین 1%، تتراسیکلین 98%، جنتامایسین 15%، کوتریموکسازول 72%، سیپروفلاکساسین 56%، نالیدیکسیک اسید 66% و نیتروفورانتین 17% مشاهده شد. علاوه بر جنسیت بیماران و منطقه مورد مطالعه، تغییرات فصلی و به دنبال آن تغییرات دمایی و رطوبتی یکی از عوامل تاثیرگذار در سبب شناسی عفونت های مجاری ادراری می باشد.
    کلیدواژگان: پاتوژن های ادراری، تغییرات فصلی، عفونت های مجاری ادراری، مقاومت پادزیستی
|
  • Farhad Safarpourdehkourdi*, Hasan Momtaz, Sedighe Esmailzade, Maryam Khayyat Khameneie, Emad Yahaghi Pages 1-8
    Objectives
    The uropathogenic Escherichia coli as a most common cause of urinary tract infections can transmit to the reproductive system. Their various virulence factors cause adhesion, invasion and damage to reproductive epithelium. This study was carried out in order to detection of virulence factors of uropathogenic Escherichia coli isolates from infertile women high vaginal swabs.
    Materials and Methods
    Totally, 70 and 30 high vaginal swabs were taken from infertile and fertile women, respectively. All swabs were cultured and the positive samples were studied for the presence of uropathogenic virulence genes using PCR method.
    Results
    Thirteen out of seventy swabs samples were positive for E. coli (18.57%). There were no E. coli bacteria in fertile women. Eight of the positive samples were from infertile women with the history of urinary tract infections (61.53%). The most commonly detected virulence genes were papGI (84.61%), set-1 (76.92%), papGII (61.53%), papGIII (53.84%) and sen (53.84%).
    Conclusion
    The high vaginal Escherichia coli harbored certain virulence genes of uropathogenic Escherichia coli strains. The urinary tract infections should be treated well to diminish its upstream transfer into vagina. Some more investigation should be perform for identifying the epidemiological aspects of uropathogenic Escherichia coli in high vaginal part of infertile women.
    Keywords: Uropathogenic Escherichia coli, Virulence factors, infertile women, High vaginal swabs
  • Mr Hossien Alli Abdi, Dr Ahmad Rashki, Dr Zahra Rashki*, Mrs Fatemeh Shahkarami, Dr Zahra Shahraki Pages 9-15
    Background
    The ability of adherence to the host cell surface, present of sidrophore receptors and α-hemolysin (hlyA) are common virulence attributes produced by Escherichia coli that enhances virulence in a number of clinical infections. It has been revealed that E. coli strains that infect uro-genital tracts have different virulence factors. This study was aimed to determine the prevalence of genes encoding virulence factors in cervico-vaginal pathogenic E. coli isolated from women attending Gynecology clinics in Zabol-Iran.
    Materials And Methods
    In this study, 380 cervico-vaginal swabs were obtained from patients with genital tract infections referred to Gynecology clinics in Zabol-Iran during the period (from January to July 2013). A total 132 E. coli isolates were confirmed by conventional biochemical tests. DNA was extracted from all isolates by the boiling method and then DNA was used to determine the presence and prevalence of selected virulence genes including hlyA, iroN, iucD and fimH. The phylo-groups of isolates were determined by detection of yjaA and chuA genes and fragment TspE4.C2.
    Results
    In 132 samples, the frequency of hlyA, iroN, iucD and fimH genes were 71, 37, 31 and 17% respectively. Four major phylogenetic lineages (A, B1, B2, and D) were found in 7%, 19%, 62% and 14% of isolates, respectively. Isolates present in group B2 showed highest presence of virulence genes.
    Conclusion
    This results show that the iroN, iucD, and fimH genes were the most virulent genes of E. coli isolates obtained from patients with uro-genital tract infection. These findings can be valuable in etiology of cervico-vaginal infections (CVIs), CVI administration and management and success of treatment strategies.
    Keywords: urogenital infection, fimH, hlyA, E. coli phylogenetic groups
  • Reza Ranjbar, Ali Naghoni* Pages 16-23
    Background And Objectives
    Salmonellae infection is one of the most important foodborne diseases. Antimicrobial drug resistance is increasing among Salmonella spp. and causes significant therapeutic problems in the treatment of diseases caused by this organisms. The aim of this study was to investigate the prevalence of class 1 integrons in Salmonella enterica and their relationship with antimicrobial resistance in clinical isolates from Iran during 2007-2009.
    Materials And Methods
    Salmonella spp. strains were isolated from several hospitals in Tehran, Iran. The isolates were identified by standard biochemical tests and agglutination using specific antisera. The susceptibility of the isolates was determined according to the CLSI guidelines. Class 1 integrons were detected by PCR. Statistical comparisons of the frequency of resistance between integron-positive and integron-negative were made using Pearson χ2 test or the Fisher’s exact test. A P≤0.05 was intended as the level of statistical significance.
    Results
    Class 1 integrons were detected in 39.1% of the strains. Integron-positive isolates represented seven different Salmonella enterica serotypes. All Salmonella isolates carrying class 1 integrons showed multiple drug resistance.
    Conclusion
    Our findings showed that integrons class 1 were widely distributed among Salmonella enterica isolates. Surveillance and monitoring of antimicrobial drug resistance, including screening for integrons as likely indicators of drug resistance and acquisition of new resistance traits, are necessary steps in planning effective strategies for containing this phenomenon within foodborne infection organisms.
    Keywords: Salmonella, horizontal transfer, antimicrobial resistance
  • Amir Mirzaie, Jalil Fallah Mehrabadi *, Noor Amirmozafari, Taher Nejadsattari Pages 24-29
    Background And Objectives
    PprI is one of newly gene identified in Deinococcus radiodurans and plays a critical role in DNA repair and protection against ultraviolet radiation stress. The aim of this study was to clone, express and characterize PprI gene in Escherichia coli.
    Materials And Methods
    The PprI gene of D. radiodurans was constructed in pGEM-B1 vector and the cloned gene was subcloned into pET21a expression vector. The pET21a-PprI was expressed in E. coli (Origami strain). Expression of recombinant PprI was confirmed by SDS-PAGE gel electrophoresis and western blotting. In addition, the UV-C radiation resistance of recombinant E. coli was determined.
    Results
    The chimeric pET21a plasmid containing the C -terminal fusion of His-tag with PprI gene was successfully constructed and the medium condition for the expression was optimized. In addition, transformed E. coli had higher resistance to radiation than the original strain.
    Conclusion
    The results of this study indicated that PprI protein could be a potential candidate to be considered as a radioresistant protein. However, the UV-C radioresistance potency of recombinant PprI should be analyzed in prokaryotic and eukaryotic systems
    Keywords: PprI gene, Radiation resistant, Deinococcus radiodurans
  • Zohreh Hojati *, Sedighe Givi, Maryam Kay Pages 30-35
    Background
    Streptomyces clavuligerus is one of the most important strain that produce clavulanic acid that wildly used in combination of strong but sensitive to β-lactamase antibiotics in clinics. The cas2 is one of the important genes in the biosynthesis pathway of clavulanic acid.
    Materials And Methods
    The recombinant construct pMTcas2 which contain cas2 gene is obtained from Isfahan University. Recombinant plasmid extracts from streptomyces lividans and confirm by enzyme digestion. The streptomyces clavuligerus protoplast was prepared and transformation was done by using polyethylene glycol. Transformation was confirmed by plasmid extraction and PCR using cas2 specific primers. Finally, bioassay method was used to survey the effect of extra copy of cas2 on clavulanic acid production.
    Result
    Plasmid extraction was initially carried out and the structure of plasmid was confirmed by digestion. The typical white colony was seen on protoplast recovery culture containing thiostrepton antibiotic and gray spores were detected after one week. Plasmid extraction was done from transformed strain and transformation was confirmed by PCR. The results of the bioassay show that amplification of the cas2 gene in multicopy plasmids resulted in a 4.1 fold increase in clavulanic acid production.
    Conclusion
    The bioassay was done and the diameters of zone of inhibition in control and sample were compared. The results of the bioassay show that amplification of the cas2 gene in multicopy plasmids resulted in a 4.1 fold increase in clavulanic acid production. Overproduction of clavulanic acid decreases the cost of its dependent drug production.
    Keywords: Streptomyces clavuligerus, clavulanic acid, Bioassay, pMTcas2 plasmid, cas2 gene
  • Mandana Lotfi, Keivan Beheshtimaal *, Hashem Nayeri Pages 36-42
    Background And Objectives
    Protease are the most important industrial enzymes. The %60 of industrial enzymes sale belongs to proteases. Alkaline proteases have many applications in industry. The main purposes of this study was isolation and identification of alkaline protease producer yeasts and investigation of different conditions effects on producers enzyme production isolation. Method and material: The wastewater samples of several food manufacturies in Isfahan were collected. For screening of the best alkaline protease the enzyme assay, Lowry method was performed, and the effects of different culture conditions on the production of alkaline proteases were determined. The DNA extraction and PCR were performed.
    Results
    Among the isolates strains, Candida viswanathii was selected for further processing. The maximum production of enzyme was obtained in a culture medium containing %0.5 NaNO3, initial pH 8.0 and aeration speed of 200 rpm after 72 hours incubation at 30 °C.
    Conclusion
    Due to the high demand for industrial enzymes in the Country and the high activity of alkaline proteases produced by strain. It seems that the native strain can achieve high production of alkaline proteases.These native strains could be resulted in the independence of our country in industrial enzymes production.
    Keywords: alkaline protease, PCR, Candida viswanathii, NaNO3
  • Fatemeh Rokoui*, Shabnam Razavi, Seyed Jamal Hashemi Pages 43-46
    Background And Objectives
    Dermatophytosis is a common contagious disease caused by fungi known as dermatophytes. Dermatophytes belong to a group of organisms that are able to break down the keratin in tissues such as the epidermis, hair and nails.
    Material And Methods
    In this survey we examined fungal contaminations of Iranian coins and paper bills obtained from tinea patients. A total of 600 papers and 100 coins were examined. Of the 600 paper bills tested, 400 were obtained from tinea patients,100 were from general population, and 100 were new un-touched bills. The paper bills were cultured on Scc medium (1 gr/lit)containing cycloheximide according to aseptic condition. One Scc plate was used for each bill. The coins were also cultured on the same Scc media by both direct contact as well as scotch tape method.
    Results
    6 dermatophytes (1.6%) were obtained from the 400 paper bills from tinea patients). Of these six, 2 were E.floccosum and 4 were T.mentagrophytis.
    Conclusion
    The money of tinea patients, are able to transfer the disease to general population but there is not enough sensitivity, to take money from these patients. So we must take appropriate strategies to prevent these contaminations.
    Keywords: Dermatophyte, paper bill, fungal contaminations
  • Mr Mohammad Pouryasin*, Mrs Marjan Shaheli, Miss Masoume Rahmani, Miss Tannaz Heidarzadeh, Mr Heidar Sharafi, Mr Mohammad Farvardin Pages 47-50
    Background
    Urinary tract infection (UTI) is a common infection. Having enough knowledge about the etiology of UTIs and also antibiotic resistant pattern of E.coli as the commonest uropahtogen helps the physicians to deal with these kinds of infections. The aim of this study is to determine the prevalence of uropathogens originated by bacteria and antibiotic resistance pat-tern of E.coli as the most common cause of urinary tract infections.
    Material And Methods
    From 2010/09/23 to 2011/09/23 all medical case records of all patients diagnosed with UTI at Shahid Faghihi hospital (Shiraz, Iran), Shahid Motahari hospital (Marvdasht, Iran) and a private pathology laboratory (Saadat-Shahr, Iran) were analyzed in order to assess the prevalence of all bacterial uropathogens and the direct effect of seasonal changes on it. To determine the antibiotic resistance pattern of E.coli, from 2011/07/19 to 2011/08/30, in a cross-sectional study, 100 E.coli out of 146 gram-negative bacteria were detected by biochemical and gram stain tests. Antibiotic resistance tests were done using CLSI criteria. Results and
    Conclusion
    The prevalence of staphylococcus and Acinetobacter in both sexes and the prevalence of Streptococcus, Klebsiella and Diphtheroids among females were altered by seasonal changes. The resistance rates detected were 1% to Amikacin, 98% to Tetracycline, 15% to Gentamicin, 72% to co-trimoxazole, 56% to Ciprofloxacin, 66% to Nalidixic acid, 17% to Nitrofurantoin. In addition to the patients’ gender and the region of study, seasonal changes fol-lowed by thermal and humidity changes, is another significant factor which influences the etiolo-gy of UTIs. Also antibiotic resistance pattern would be different even in neighbor cities.
    Keywords: Antibiotic Resistance, Seasonal changes, Urinary tract infections, Uropathogens