فهرست مطالب

Journal of Modern Rehabilitation
Volume:8 Issue: 2, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/03/22
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ناهید پیرایه*، ابراهیم نصرالله پور، شاهین گوهرپی صفحات 1-6
    زمینه و هدف
    با توجه به اینکه بسیاری از افراد جامعه در وضعیت های عملکردی بیشتر در حالت هایی قرار می گیرند که زانو در وضعیت خم شده می باشد، عضله همسترینگ تمایل به کوتاهی پیدا می کند؛ از طرفی کوتاهی این عضله بر عملکرد زانو به طور مستقیم و بر مفاصل ران و مچ پا به صورت غیر مستقیم تاثیر می گذارد و فرد را در معرض ضایعات عضلانی_اسکلتی قرار می دهد. بنابراین با تشخیص به موقع و درمان آن می توان تنشن را کاهش و ریلاکسشن را افزایش داد و از ایجاد ضایعات جلوگیری کرد. برای رسیدن به این هدف از تکنیک های مختلف کششی استفاده می شود. لذا هدف از انجام این مطالعه بررسی مقایسه ای تاثیر دو روش کشش استاتیک و PNF (proprioceptive neuromuscular facilitation)بر طول عضلات همسترینگ کوتاه شده در زنان 30-18 ساله می باشد.
    روش بررسی
    30 نفر خانم غیر ورزشکار 30-18 ساله بدون تاریخچه ای از پاتولوژی در ران- زانو- کمر انتخاب شدند. این 30 نفر در 3 گروه 10 نفره (کشش استاتیک، کشش PNF و کنترل) قرار داده شدند. 2 گروه آزمون، 5 روز در هفته به مدت 3 هفته تحت کشش قرار گرفتند ولی گروه کنترل تحت هیچ کششی قرار نگرفت.
    یافته ها
    دامنه صاف شدن زانو(extension) در هر دو گروه کشش استاتیک و PNF افزایش(05/0> p) یافت. ولی تفاوت معنی داری بین این دو روش کشش مشاهده نگردید(05/0 p>).
    نتیجه گیری
    هر دو روش به کار گیری کشش استاتیک و PNF بر افزایش انعطاف پذیری عضله همسترینگ موثر می باشد ولی اختلاف معنی داری بین این دو روش در افزایش دامنه حرکتی اکستانسیون زانو بدست نیامد.
    کلیدواژگان: عضله همسترینگ، کشش استاتیک، کشش PNF
  • محمد اسماعیلی، اسماعیل ابراهیمی*، بهشید فرهمند، تورج شفقی صفحات 7-12
    زمینه و هدف
    امروزه جراحی تعویض کامل مفصل ران به طور گسترده ای در سراسر دنیا انجام می شود. علی رغم تاثیر بریس ها در کنترل عوارض گوناگون پس ازجراحی تعویض مفصل ران، مطالعات بسیار محدودی در این زمینه انجام گرفته اند. هدف اصلی تحقیق حاضر، بررسی تاثیر فوری بریس ابداکشن ران بر تحرک و تعادل عملکردی بیماران تعویض کامل مفصل ران،بود.
    روش بررسی
    8 مرد و 9 زن با تعویض کامل مفصل ران در مطالعه شرکت کردند. تحرک و تعادل عملکردی افراد شرکت کننده دردو وضعیت با و بدون بریس ابداکشن ران با استفاده از سه آزمون زمان بلند شدن و راه رفتن (Timed Up & Go: TUG)، فانکشنال ریچ (Functional Reach: FR) و آزمون تعادلی برگ(Berg Balance Scale) اندازه گیری شد و مقایسه گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که افراد در وضعیت پوشیدن بریس ابداکشن ران در هر سه آزمون TUG، FR و آزمون تعادلی برگ به میزان چشمگیری نمرات بالاتری نسبت به وضعیت بدون بریس داشتند (0.05> P).
    نتیجه گیری
    بریس ابداکشن ران می تواند تحرک و تعادل عملکردی در افراد با تعویض کامل مفصل ران را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: تعویض کامل مفصل ران، تعادل عملکردی، تحرک عملکردی، بریس ابداکشن ران
  • مهری ملکی، زهرا جعفری*، حسن عشایری، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 13-20
    زمینه و هدف
    آزمون گفتار در نویز توانایی فرد در استخراج گفتار از نویز محیطی را بررسی می کند. وضوح زمانی نیز به توانایی درک تغییرات محرک در طول زمان گفته می شود که در درک گفتار نقش بسزایی دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر سن و جنسیت بر نتایج آزمون های گفتار در نویز و وضوح زمانی در بزرگسالان با شنوایی هنجار صورت گرفت.
    روش بررسی
    آزمون گفتار در نویز در سطح راحت شنوایی در سه نسبت سیگنال به نویز صفر،10- و20- دسی بل و آزمون کشف وقفه در چهار سطح شدت محرک 10، 20، 30 و 40 دسی بل Sensation Level: SL، روی 29 فرد هنجار (58 گوش) در دو گروه سنی 25تا40 سال (14 فرد که میانگین 20/32 سال و انحراف معیار 32/4 داشتند) و 41 تا 55 سال (15 فرد که میانگین 79/46 سال و انحراف معیار 99/4 داشتند) انجام شد.
    یافته ها
    بین امتیاز بازشناسی واژه در سکوت و در حضور نویز در هر گروه سنی، تفاوت معناداری وجود داشت (0001/0> p) مقایسه دو گروه سنی در امتیاز بازشناسی واژه در نسبت سیگنال به نویز 10- و 20- دسی بل معنادار بود (02/0 p ≤). تفاوت امتیاز بازشناسی واژه بین دو جنس در سکوت و سه نسبت سیگنال به نویز، معنادار بود (04/0 p ≤). در هر گروه، بین آستانه کشف وقفه در 4 سطح شدت مورد بررسی، اختلاف معناداری مشاهده شد (0001/0> p). جنسیت و سن بر آستانه کشف وقفه تاثیری نداشت.
    نتیجه گیری
    در گروه افراد میانسال نسبت به گروه افراد جوان علیرغم آستانه های شنوایی هنجار، امتیاز بازشناسی گفتار در حضور نویز و توانایی کشف وقفه، کاهش می یابد. به نظر می رسد امتیاز بازشناسی واژه و درک گفتار در زنان بهتر از مردان است.
    کلیدواژگان: گفتار درنویز، وضوح زمانی، سن، جنسیت
  • اعظم شریفی ، محمد کمالی*، علی چابک صفحات 21-30
    زمینه و هدف
    فلج مغزی یک واژه فراگیر است که به منظور توضیح اختلالات عملکرد حرکتی شروع شونده در سنین اولیه زندگی استفاده می شود. این اختلالات در نتیجه ضایعه یا عملکرد نامناسب مغزی ایجاد می گردد. این اختلالات حرکتی ممکن است با اختلالات گفتاری، شنوایی، بینایی، تشنج، اختلالات یادگیری، عقب ماندگی ذهنی و مانند آن همراه باشد. با توجه به مجموعه این اختلالات به نظر می رسد افراد فلج مغزی دارای نیازهای ویژه ای باشند که شناخت آنها ضروری است. در نتیجه، در این مطالعه به شناخت نیازهای توانبخشی افراد مبتلا به فلج مغزی مبادرت شد. بخشی از نیازهای بدست آمده، نیازهای اجتماعی این گروه بودند که به لحاظ اهمیت، به طور جداگانه در مقاله حاضر ارائه می گردد.
    روش بررسی
    این پژوهش به صورت کیفی و به روش پدیدارشناسی انجام ونمونه گیری آن به شکل هدفمند صورت پذیرفت. شرکت کنندگان 17 فرد فلج مغزی شامل 6 زن و 11 مرد، بین سنین 15 تا 43 سال بودند. جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه عمیق و مشاهده صورت پذیرفت. ابزار جمع آوری داده ها مشاهده و مصاحبه عمیق با سئوالات باز بوده و تجزیه و تحلیل داده ها براساس روش کولایزی انجام شد.
    یافته ها
    حیطه نیازهای اجتماعی شرکت کنندگان در قالب 12 زیرمضمون و 7 مضمون ظهور یافت. مضامین بدست آمده عبارت بودند از: کمک و همراهی سایرین، پذیرش اجتماعی، ازدواج، کار، دسترسی به امکانات شهری، ادامه تحصیل و سازمان های حمایت کننده.
    نتیجه گیری
    نیازهای اجتماعی بخش مهم و عظیمی از نیازهای افراد فلج مغزی را تشکیل می دهند. بنابراین لازم است سازمان ها، نهادها، خانواده ها و کلیه افراد جامعه که با افراد مبتلا به فلج مغزی در ارتباط هستند، نیازهای این گروه و خصوصا نیازهای اجتماعی آنها را در نظر داشته و در رفع آنها بکوشند.
    کلیدواژگان: فلج مغزی، نیازهای اجتماعی، مطالعه کیفی
  • رحیمه محمودی، حسین باقری*، محمدرضا هادیان، سعید طالبیان، اسماعیل ابراهیمی، مریم صنوبری صفحات 31-38
    زمینه و هدف
    مفصل ساکروایلیاک از جمله عناصر مهم در عملکرد طبیعی سیستم عضلانی اسکلتی در طی راه رفتن (Gait) می باشد و به عنوان یک جاذب شوک در هنگام برخورد پاشنه با زمین و انتقال نیروی عکس العمل زمین از اندام های تحتانی به تنه عمل می کند. ثبات این مفصل محصول مشارکت عوامل استخوانی ٬ لیگامانی و عضلانی است که این عضلات، ارکتور اسپاین توراسیک، گلوتئوس ماکزیموس، دو سر رانی، لاتیسیموس دورسی و مالتی فیدوس کمری می باشند که میزان فعالیت این عضلات در انتقال نیرو در این مفصل مهم می باشد. بنظر می رسد که عملکرد عضلات مذکور در بیماران دچار درد ساکروایلیاک مختل می شود. لذا هدف از این مطالعه، مقایسه فعالیت عضلات نامبرده شده بین دو گروه سالم و دارای درد ساکروایلیاک در طی رخدادهای مختلف مرحله ایستایی راه رفتن در طی سرعت راحت و آهسته راه رفتن می باشد.
    روش بررسی
    13 فرد دارای درد ساکروایلیاک (12 زن، 1 مرد) و 13 فرد سالم (11 زن، 2 مرد) در این مطالعه شرکت کردند. میزان فعالیت عضلات بر اساس شاخص مجذور میانگین ریشه (:RMS Root Mean Square) با استفاده از دستگاه Datalink ثبت شد و بر اساس فعالیت عضله در طی یک دوره 500 میلی ثانیه ای استراحت تحت عنوان Baseline Correction، نرمال شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین دو گروه در میزان فعالیت عضلانی بر اساس شاخص مجذور میانگین ریشه در طی رخدادهای مختلف مرحله ایستایی وجود دارد (006/0 = P) اما تاثیر سرعت بر RMS عضلات مورد مطالعه در دو گروه، معنی دار نبوده است (37/0 = P). از نظر RMS بین عضلات مختلف مورد مطالعه در آزمون در طی سرعت آهسته و در هر یک از دو گروه در طی رخدادهای مختلف مرحله ایستایی، تفاوت معنا داری دیده شد (003/0 = P) اما در طی سرعت راحت، تفاوت معنا دار نشد (14/0 = p).
    نتیجه گیری
    افراد دارای درد ساکروایلیاک در طی هر دو سرعت راحت و آهسته راه رفتن، میزان فعالیت عضلانی بیشتری در طی مراحل مختلف نسبت به گروه کنترل نشان می دهند که می تواند به عنوان یک استراتژی جبرانی در جهت کنترل حرکات تنه بطور موثر، تامین ثبات کافی و انتقال کارآمد نیرو به ناحیه کمری در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: فعالیت عضلانی، مفصل ساکروایلیاک، راه رفتن، عضلات تنه، عضلات اندام تحتانی
  • مجید روانبخش، سیدفروغ پژوهیده*، شاهین گوهرپی صفحات 39-45
    زمینه و هدف
    بسیاری از بیماران مبتلا به کمردرد مزمن با درمانهای رایج و مرسوم فیزیوتراپی، بهبودی کامل را بدست نمی آورند. این مسئله نشاندهنده این است که شاید هنوز مواردی در افراد مبتلا به کمردرد وجود داشته باشد که بخوبی به آنها پرداخته نشده است. باتوجه به وجود شواهدی مبنی بر وجود اختلال در الگوی تنفس این بیماران، هدف این تحقیق بررسی مقایسه ای برخی پارامترهای مهم الگوی تنفس در بین افراد سالم و بیماران مبتلا به کمردرد غیراختصاصی مزمن می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی 16 فرد مبتلا به کمردرد غیراختصاصی مزمن و 16 فرد سالم که در ویژگی های دموگرافیک با هم همسان (Match) شده بودند، شرکت داشتند. شاخصهای حجمی، زمانی، بیوشیمی و نرخ تنفس با استفاده از دستگاه K4b2 از تمامی افراد در وضعیت استراحت جمع آوری گردید.
    یافته ها
    شاخصهای نرخ تنفس، زمان دم، زمان بازدم و زمان کل چرخه تنفس در بین دو گروه تفاوت معناداری را نشان دادند (05/0 > P) در حالی که شاخصهای حجمی و بیوشیمی تنفس و شاخص نسبت زمان دم به زمان کل چرخه تنفس تفاوت معناداری را در بین دو گروه نشان نداد. (5/0 > P)
    نتیجه گیری
    وجود اختلال در برخی شاخصهای الگوی تنفسی در بیماران کمردرد موید این مسئله می باشد که بررسی عملکرد سیستم تنفس افراد مبتلا به کمردرد غیراختصاصی مزمن می تواند در روند تشخیص و درمان آنها موثر باشد.
    کلیدواژگان: کمردرد غیراختصاصی مزمن، اختلال الگوی تنفس، بیوشیمی تنفس
  • مریم فرشاد، فریبا یادگاری*، مجتبی عظیمیان، مسعود صالحی صفحات 46-54
    زمینه و هدف
    از آن جا که برخی بیماران مبتلا به سکته نیمکره چپ هر دوی کنش پریشی دهانی و کلامی را باهم نشان می هند ولی برخی دیگر فقط یکی از آنها را نشان می دهند یا هیچ کدام را ظاهر نمی کنند، مطالعه حاضر با هدف بررسی شدت و رابطه کنش پریشی دهانی و کلامی در بیماران مبتلا به سکته مغزی نیمکره چپ صورت گرفته است.
    روش بررسی
    در این پژوهش توصیفی-تحلیلی از نوع مقطعی 20 بیمار بزرگسال مبتلا به سکته ی مغزی نیمکره چپ نوع ایسکمی شامل 12 مرد و 8 زن با دامنه سنی 35 تا 73 سال (9/11 ± 68/60) به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. آزمون کنش پریشی دهانی جهت بررسی تقلید جسچرهای دهانی استفاده شد و میزان کنش پریشی گفتاری با یک تکلیف تولید گفتار سنجیده شد. داده ها با روش آزمون های ناپارامتری من ویتنی، کروسکال – والیس و تحلیل همبستگی پیرسون/ اسپیرمن بررسی شدند.
    یافته ها
    چهار نفر کنش پریشی دهانی غالب داشتند، دوازده نفر کنش پریشی کلامی غالب و 4 نفر هر دو نوع کنش پریشی را با شدت های یکسان نشان دادند. همبستگی معنی داری بین کنش پریشی دهانی و کلامی وجود نداشت (899/0 P =).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های فوق به نظر می رسد که الگوی هم رویدادی پیش بینی پذیری بین دو نوع کنش پریشی دهانی و کلامی وجود ندارد. علیرغم نوع ضایعه ی ایسکمی که منجر به آسیب مناطق عصبی مجاور می شود، نیمی از بیماران بین کنش پریشی دهانی و کلامی گسیختگی نشان دادند. این گسیختگی را می توان از شواهد یک مدل پیمانه ای تکلیف- ویژه در نظر گرفت که کنترل حرکات دهانی غیر کلامی را مستقل از کنترل حرکتی گفتار در نظر می گیرد.
    کلیدواژگان: کنش پریشی، کنش پریشی دهانی، کنش پریشی کلامی، کنش پریشی دهانی غالب، کنش پریشی کلامی غالب
  • مرجانه سهراب، جواد صراف زاده، محمدعلی سنجری*، حسن سعیدی، سعیده سیدمحسنی، نرگس دانش افروز صفحات 55-63
    زمینه و هدف
    مطالعات زیادی، نقش استفاده از ارتوز در کاهش شیوع پیچ خوردگی مچ پا را بررسی کرده اند. در این مطالعه تاثیر استفاده از مچ بند الاستیک و ارتوز نیمه سخت رکابدار مچ پا روی زمان تاخیر شروع فعالیت عضله پرونئوس لونگوس به عنوان مهمترین محافظ داینامیک ناحیه مچ پا در اغتشاش ناگهانی اینورتوری، در افراد سالم و مبتلا به بی ثباتی عملکردی مچ پا بررسی شده است.
    روش بررسی
    13 زن ورزشکار سالم و 10 زن ورزشکار مبتلا به بی ثباتی عملکردی مچ پا (دامنه سنی 17 تا 27 سال) با استفاده از یک سیستم اغتشاش دهنده مچ پای سفارشی، تحت اعمال اغتشاش غیر منتظره در صفحه فرونتال در سه حالت بدون ارتوز، استفاده از ارتوز الاستیک و استفاده از ارتوز نیمه سخت قرار گرفتند و همزمان زمان شروع فعالیت عضلانی عضله پرونئوس لونگوس توسط الکترومیوگرافی سطحی ثبت شد.
    یافته ها: در حالت بدون استفاده از ارتوز تفاوت معناداری بین دو گروه سالم و آسیب دیده مشاهده شد (018/0 P=). در گروه آسیب دیده، استفاده از ارتوز زمان شروع فعالیت عضلانی را کاهش داد اما این کاهش معنادار نبود (05/0 P>).
    نتیجه گیری: اگر چه زمان پاسخ عضله پرونئوس لونگوس در گروه آسیب دیده با استفاده از ارتوز کاهش معناداری را نشان نداد امابه نظر می رسد ارتوزهای مورد استفاده با تحریک گیرنده های پوستی، حس عمقی را بهبود داده و کنترل حسی حرکتی را بیشتر می کنند.
    کلیدواژگان: بی ثباتی عملکردی مچ پا، اغتشاش اینورتوری، الکترومیوگرافی، ارتوز
  • نسرین ناصری*، شهره جلایی، محمدحسن آذرسا، سعید بهرامی نیا صفحات 64-70
    زمینه و هدف
    در حال حاضر سخنرانی به طور گسترده ای به عنوان یک روش آموزش در سطح دانشگاه مورد قرار میگیرد، بویژه اگر هدف انتقال مطالب به تعداد زیادی از فراگیران باشد. آنچه که در سالهای اخیر در روش های آموزش سخنرانی در دانشگاه های کشور شیوع بیشتری پیدا کرده است، ضبط صدای سخنران توسط فراگیران می باشد. در برخی از مطالعاتی که تا کنون انجام شده مطرح گردیده است که ضبط صدای سخنرانی در دانشگاه و استفاده از آن در خارج از کلاس دارای مزایای زیادی است و برخی دیگر عنوان کرده اند دانشجویان با ناتوانایی های مشخص ممکن است از ضبط صدا استفاده کنند و این روش موجب عدم تمرکز دانشجو در کلاس شده و یادگیری را کاهش می دهد. هدف این مطالعه، مقایسه روش استفاده از صدای ضبط شده سخنران با روش یادداشت برداری در کلاس در میزان یادگیری دانشجویان کارشناسی فیزیوتراپی بود.
    روش بررسی
    29 دانشجوی کارشناسی فیزیوتراپی مشغول به تحصیل در دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران براساس شیوه مطالعه در دو گروه شامل: استفاده از صدای ضبط شده سخنران و یادداشت برداری در کلاس در این مطالعه توصیفی- مقطعی مقایسه ای شرکت کردند. نمره آزمون کتبی دانشجویان، نمره ارزشیابی استاد، نمره رضایتمندی از واحد درسی و نمره دانشجویان در سوالات با سطح دشواری بالا به عنوان متغیرهای وابسته برای این بررسی در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در مقایسه میانگینهای نمره آزمون کتبی دانشجویان(92/0 = P)، نمره ارزشیابی استاد) 55/0= P)، نمره رضایتمندی از واحد درسی (57/0 = P) و نمره دانشجویان در سوالات با سطح دشواری بالا با (53/0 = P)، بین دو گروه اختلاف معنادار ی وجود نداش ت.
    نتیجه گیری
    استفاده از روش ضبط صدا تاثیر معنی داری بر یادگیری دانشجویان نداشت. نتایج به دست آمده در این مطالعه مربوط به یک واحد درسی خاص بود و نمی توان نتایج آن را به سایر دروس تعمیم داد.
    کلیدواژگان: سخنرانی، ضبط صدا، نمره آزمون کتبی، نمره ارزشیابی استاد
  • طاهره جهانگرد، گیتی ترکمان*، مژده قبایی صفحات 71-80
    زمینه و هدف
    پاسخ طبیعی کاهش دامنه رفلکس H با افزایش فرکانس تحریک (H-reflex depression:HD) در افراد ضایعه نخاعی مزمن کاهش می یابد. کاهش این پاسخ طبیعی ممکن است در روند افزایش تون عضلانی و بروز اسپاستی سیته در این بیماران موثر باشد. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر تحریک سه قطبی کاتدال بر پاسخ HD در بیماران ضایعه نخاعی است.
    روش بررسی
    در این مطالعه 10 بیمار ضایعه نخاعی و 13 فرد سالم داوطلب با میانگین سن7 8/5 ± 91/28 سال شرکت داشتند. قبل و بعد از کاربرد یک جلسه تحریک سه قطبی در ناحیه ستون فقرات (T11)، رفلکس H به ترتیب با فرکانس های 2/0، 5 و 2/0هرتز و با شدت تحریک70-65 درصد پاسخ حداکثر رفلکس H، ثبت شد. دامنه قله به قله پاسخهای ثبت شده قبل و بعد از تحریک سه قطبی محاسبه شد.
    یافته ها
    قبل از اعمال تحریک کاتدال در ناحیه ستون فقرات، افزایش فرکانس تحریک فقط در گروه سالم باعث ظهور HD شد و در فرکانس 5 هرتز، دامنه پاسخ از 48/1 ± 60/2 به30/1 ± 34/1 کاهش یافت (000/0 = P). بعد از استفاده از تحریک سه قطبی در گروه ضایعه نخاعی، افزایش فرکانس تحریک، سبب بروز پاسخ HD شد و دامنه پاسخ H از 98/1 ± 21/2 در فرکانس 2/0 هرتز به50/1 ± 29/1 در فرکانس 5 هرتز کاهش یافت (014/0 = P).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که اعمال یک جلسه تحریک کاتدال سه قطبی در ناحیه ستون فقرات می تواند سبب بازگشت رفتار طبیعی HD در بیماران ضایعه نخاعی گردد. استفاده از این جریان تحریکی بعنوان یک روش غیر تهاجمی، ارزان و بدون عوارض جانبی ممکن است دربازگشت پاسخ های مهاری طبیعی و مدولاسیون مدارهای نخاعی موثر باشد.
    کلیدواژگان: ضایعه نخاعی، تحریک الکتریکی سه قطبی، دپرشن رفلکس H، سولئوس
|
  • Nahid Pirayeh *, Ebrahim Nasrolah Pour, Shahin Gohar Pay Pages 1-6
    Background And Aim
    Since many of people in their functional activities mostly place their knee joint in flexed position، the hamstring muscles tend to be shortened. On the other hand، shortness of these muscles affect the knee joint directly and the ankle and hip joints indirectly. It predisposes the individual to musculo-skeletal injuries. Thus، by early diagnosing and treatment of it، the tension may be decreased، the relaxation increased and the development of injuries can be prevented. In order to achieve this goal، various stretching techniques are used. The purpose of this study is to compare the effects of static and PNF stretching on shortness of hamstring muscles in 18-30 years young women.
    Materials And Methods
    Thirty 18-30 years old nonathletic women without any history of pathology in hip، knee or back were selected. They were divided into three groups with 10 women in each group (static stretch، PNF stretch and control). The two stretch groups were received stretching program five days every week for three weeks، while the control group was not.
    Results
    The range of knee extension of both groups of static and PNF stretching increased (p<0/05). However there was no significant difference between these two groups (p>0/05).
    Conclusion
    Employing of both methods (static and PNF stretching) increase the hamstring muscles flexibility. However there was no significant difference between two groups in increasing rang of knee extension.
    Keywords: Hamstring muscles, static stretching, PNF stretching
  • Mohammad Esmaeeli, Esmaeil Ebrahimi *, Behshid Farahmand, Toraj Shafaghi Pages 7-12
    Background And Aim
    Total Hip Replacement (THR) is done comprehensively all over the world. Despite the effects of braces on control of THR complications، few studies have been performed on this subject. The purpose of this study was to evaluate immediate effect of hip abduction brace on mobility and functional balance of patients with THR.
    Materials And Methods
    Eight men and nine women with THR participated in this study. Mobility and functional balance were assessed and compared with and without brace conditions by means of TUG، FR and Berg tests.
    Results
    A significantly higher TUG، FR and Berg scores were seen in brace condition compared to without brace situation (P < 0. 05).
    Conclusion
    Hip abduction brace can increase mobility and functional balance in patients with THR.
    Keywords: Total Hip Replacement, Functional balance, Functional Mobility, Hip Abduction Brace
  • Mehri Maleki, Zahra Jafari *, Hasan Ashayeri, Alireza Akbarzadeh Baghban Pages 13-20
    Background And Aim
    Speech in noise test (SINT) surveys the ability of person in extracting speech from ambient noise. Temporal resolution (TR) is ability of person to understand changes of stimulus over time that has important role in speech perception. The aim of this study was to determine the effects of age and sex on SINT and TR in individuals with normal hearing.
    Materials And Methods
    SINT was done in the most comfortable level in 3 SNRs 0،-10 and -20 dB and Gap detection test (GDT) in 4 intensity levels in two age groups 25-40 yrs old (included 14 persons) and 41 -55 yrs old (included 15 persons).
    Results
    There was a significant difference between word recognition scores (WRSs) in quiet and in the presence of noise in each age group (P<0. 0001). Significant difference was shown between two age groups in WRS s in two SINs of - 10 and- 20 dB (P≤0. 02). WRS difference between silence and 3 SINs in two sexes was significant (P≤0. 04). Significant difference was the revealed between GDT thresholds in 4 intensity levels (P<0. 0001). Sex and age had no effects on GDT thresholds.
    Conclusions
    According to our results، despite of normal hearing thresholds with increasing age WRS and GDT are reduced. It seems that، WRS and speech perception in female are better than male.
    Keywords: Speech in Noise Test, Temporal Resolution, Age, Sex
  • Azam Sharifi, Mohammad Kamali *, Ali Chabok Pages 21-30
    Background And Aim
    Cerebral palsy is an umbrella term used to describe disorders of motor function، emerge on early years of life، resulting from a brain injury or malfunction. These disorders may be accompanied by speech، auditory and visual disorders، seizure، learning disabilities، mental retardation and so on. Due to all these disorders، it seems that people with cerebral palsy have some special needs that understanding them are essential. As a result، it was done a study to understand the rehabilitation needs of people with cerebral palsy. One part of these requirements was social needs which are presented in this article separately because of its importance.
    Materials And Methods
    This research was done as a qualitative type and with phenomenology method and sampling was purposeful. Participants were 17 cerebral palsy people (6 female and 11 male، with aged 15 to 43 years old). Data were collected by observation and deep interview with open-end questions and analyzed by Collaizi method.
    Results
    S ocial needs domain of participants was appeared in 12 sub-themes and 7 themes. Themes were consisted of: to help and companionship with others، social acceptance، marriage، work، access to urban facilities، education and supportive organization.
    Conclusion
    Social needs are an important and great part of cerebral palsy people''s needs. So، it is necessary that organizations، institutes، families and all community members related to cerebral palsy people، consider this group''s needs، especially their social needs and try to provide them.
    Keywords: Cerebral palsy, Social needs, Qualitative study
  • Rahimeh Mahmoodi, Hossein Bagheri *, Mohammad Reza Hadian, Saeed Talebian, Esmaeil Ebrahimi, Maryam Senobari Pages 31-38
    Background And Aim
    Sacroiliac joint (SIJ) is one of the most important elements in normal musculoskeletal function during gait cycle and serve as a shock absorber during heel strike and load transfer from lower limbs to trunk. Its stabilizing is the product of osseous، ligamentus and muscular elements which muscle activity of these muscles (Gluteus Maximus، Biceps Femoris، Multifidus، Erector Spinea، and Latissimus Dorsi) is important in load transfer through SIJ. It seems that the function of the given muscles in sacroiliac joint pain subjects is interrupted. So، the aim of the present study is to compare muscle activity during different events of stance phase of gait cycle during preferred and slow speed between sacroiliac joint pain and healthy subjects. Methods and Materials: Thirteen SIJ pain subjects (12 females، 1 male) and thirteen healthy subjects (11 females، 2 male) participated in this study. Muscle activity based on RMS from selected muscles was recorded during different events of stance phase of gait either preferred or slow speed by EMG Data-link Biometrics and normalized according to muscle activity during a 500 ms period in rest position before starting walking called Baseline Correction.
    Results
    Significant statistical differences were found between two groups in muscle activity based RMS during different events of stance (p=0/006)، but there was no significant difference in effect of speed on RMS between two groups (p=0/37). Significant Statistical differences were also seen between selected muscles in each group separately during slow speed of walking (p=0/003) but no significant statistical difference during preferred speed in SIJ pain group (p=0/14).
    Conclusion
    SIJ subjects have showed increased levels of muscle activity during different events of stance phase of gait with preferred and slow speeds. These increased levels can be interpreted as a mechanism to control trunk movements effectively، provide sufficient support and transfer load to lumbar area efficiently.
    Keywords: Muscle activity, Sacroiliac joint, Gait, Trunk muscle, Lower limb muscles
  • Majid Ravanbakhsh, Seyd Foroogh Pazhohide *, Shahin Goharpey Pages 39-45
    Background And Aim
    Some of the patients with chronic low back pain commonly do not experience full recovery with the conventional physical therapy. It is revealed that may be there are some items in subjects with low back، which are not studied well till now. Since there are some evidences about breathing pattern disorder in low back pain patients، the purpose of this study was to compare between some important breathing pattern index in non-specific chronic low back pain and healthy subjects.
    Materials And Methods
    In this descriptive analysis study، there were 16 patients with chronic non-specific low back pain and 16 healthy subjects. Both groups were matched and selected by some of the demographic characteristics. Respiratory data including respiratory rate، volumetric، time depended and chemical index were calculated by K4b2 instrument.
    Results
    They have significant differences in some of the respiratory parameters including respiratory rate، inspiration and expiration times and total time of respiration between two groups، whereas inspiration total time ratio، volumetric and chemical index do not have significant differences.
    Conclusion
    Existence of disorders in some parameters of respiratory patterns in patients with low back pain are revealed that survey of respiratory system in patients with chronic non-specific low back pain can be effective in diagnosis and treatment process in physiotherapy centers.
    Keywords: Low back pain, Breathing, Respiratory chemistry
  • Maryam Farshad, Fariba Yadegari *, Mojtaba Azimian, Masood Salehi Pages 46-54
    Back ground and
    Aim
    Some left brain- damaged stroke patients display both oral and verbal apraxia، while others may appear to have one or none of them. So the present study was focused on investigating the severity and relationship of oral and verbal apraxia in these patients.
    Materials And Methods
    In this cross sectional descriptive-analytic study، 20 left hemisphere damaged patients due to a single ischemic CVA (8 women، 12 men) with an average age of 60. 68 years (range، 35-73) were recruited using convenience sampling. An oral apraxia task was applied to examine imitation of oral motor gestures، and the verbal apraxia was tested by a speech production task. Data were analyzed by U Mann-Whitney، Kruskal-Wallis and Pearson correlation.
    Results
    Analysis of data revealed that 4 patients showed prominent oral apraxia، 12 patients suffered from prominent verbal apraxia and 4 had a combination of both types with relative equal severities. No significant correlation between oral apraxia and verbal apraxia was observed (p= 0. 899).
    Conclusion
    According to the findings، the co-occurrence pattern of oral and verbal apraxia seems not to be a predictable one. Despite of the fact that ischemic lesions lead to damage of neighboring neural substrates، half of the patients revealed dissociation of oral and verbal apraxia. This dissociation may be interpreted as an evidence of a modular task-specific neuromotor control system، which considers non-speech oral movement control independent of speech motor control.
    Keywords: Apraxia, Oral apraxia, Verbal apraxia, oral apraxia prominence, Verbal apraxia prominence
  • Majaneh Sohrab, Javad Sarafzadeh, Mohammad Ali Sanjari *, Hasan Saeidi, Saeedeh Seyedmohseni, Narges Daneshafrooz Pages 55-63
    Background And Aim
    Many studies investigated the effect of ankle-foot orthosis on reducing the incidence of sprain. In this study the influence of elastic and semirigid stirrup type orthosis on the onset latency of peroneus longus muscle activity as the most important support of ankle- foot region in response to sudden perturbation was assessed in healthy group and athletes with functional ankle instability.
    Materials And Methods
    Thirteen healthy female athletes and 10 female athletes with functional ankle instability (17 to 27 years old) were perturbed unexpectedly by a custom made ankle perturbation system in frontal plane under three conditions of without orthotics، using elastic orthosis، and using semirigid stirrup-type orthosis. Simultaneous recording of electrical activity of peronus longus muscle was performed with surface electromyography.
    Results
    The results showed the significant differences between muscular latency of injured and control groups without orthosis (P=0. 018). The onset latency reduced using each type of the orthoses in injured group but it was not significant (P>0. 05).
    Conclusion
    Although the latency time of peroneus longus muscle response delay didn’t show significant reduction using orthoses in injured group، it seems that using orthoses leads to proprioception improvement and sensiomotor control increasement by stimulation of cutaneous mechanoreceptors.
    Keywords: Functional ankle instability, Invertory perturbation, Electromyography, Orthosis
  • Nasrin Naseri *, Shohreh Jalaei, Mohammad Hasan Azarsa, Saeed Bahraminia Pages 64-70
    Background And Aim
    Presently، lecturing is widely used as a teaching method at all Universities particularly، if the aim is to convey the materials to a large class of students. However، nowadays recording the voice of the lecturer has become a common practice and has introduced as a new learning technique. There are studies in which researchers acknowledged this method and have mentioned many advantages for it. On the other hand، many others have declared that this method which might be used for students with certain disabilities may cause distraction and reduces the learning that can occur. The purpose of this study was to compare the method of recorded lectures with note-making in class on undergraduate physiotherapy students’ learning.
    Materials And Methods
    In a descriptive- cross sectional study 29 undergraduate physiotherapy students classified in two groups according to studying methods; one group used the method of note-making in class and the other one utilized the method of the voice recording. Four dependent variables including; written exam grades، teacher’s evaluation scores، course satisfaction scores، and students’ grades on difficult questions were measured.
    Results
    There were no significant differences between two groups in written exam grades (P=0. 92)، teacher’s evaluation scores (P=0. 55)، course satisfaction scores (P=0. 57)، and on difficult questions grades (P=0. 53).
    Conclusion
    Using voice recorders had no significant effect on students’ learning. The results are related to one specific course and can not be extended to other courses.
    Keywords: Lecturing, Voice recording, written exam grades, Teacher's evaluation scores
  • Tahereh Jahangard, Giti Torkaman *, Mojdeh Ghabaee Pages 71-80
    Background And Aim
    The normal response of H-reflex depression (HD) was reduced in chronic spinal cord injury (SCI) patients. The reduction of this normal response can lead to increase the muscle tone and spasticity. The purpose of this study is to investigate the effect of tripolar cathodal stimulation on HD in SCI patients.
    Materials And Methods
    This study was conducted in 10 volunteered SCI patients and 13 healthy male and female aged 28. 91 ± 5. 78 years. H-reflexes were elicited at 0. 2، 5 and 0. 2 Hz and intensity of 65-70 percent of the maximum H-reflex amplitude، before and after tripolar cathodal electrical stimulation of the spinal cord at T11 level.
    Results
    Before trioplar stimulation، H-reflex amplitude decreased with increasing stimulation frequency only in healthy group. H-reflex amplitude decreased from 2. 60 ± 1. 48 to 1. 34 ± 1. 30 by 5Hz frequency (P=0. 000). After trioplar stimulation in SCI patients group، HD increased with increasing stimulation frequency and H-reflex amplitude decreased significantly from 2. 21 ± 1. 98 by 0. 2 Hz frequency to 1. 29 ± 1. 50 by 5Hz frequency (P=0. 014).
    Conclusion
    Application of one session of cathodal trioplar stimulation can result the returning of normal HD in SCI patients. Cathodal trioplar stimulation is a non-invasive، without side effects، and an inexpensive method that may be a valuable tool to return the normal inhibition and modulating behavior of the spinal cord circuits.
    Keywords: Spinal cord injury, Tripolar stimulation, H, reflex depression, Soleus muscle