فهرست مطالب

Journal of Clinical Research in Paramedical Sciences
Volume:2 Issue: 3, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/09/05
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مقالات پژوهشی اصیل
  • کیقباد قدیری، مهناز احمدی، عبدالجبار محمدی، منصور رضایی، تهمینه مختاری، فرشته حشمتی، صباح دارابی صفحات 137-146
    زمینه
    عفونت حاد تنفسی تحتانی و به خصوص پنومونی حدود 20% علت مرگ و میر کودکان را تشکیل می دهد مطالعه حاضر با هدف کلی تعیین سیمای اپیدمیولوژیکی و یافته های آزمایشگاهی در کودکان زیر 5 سال مبتلا به پنومونی در بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه در سال های 89- 1385 انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی گذشته نگر پرونده 1024 بیمار مبتلا به پنومونی 0 تا 5 ساله که از فروردین ماه سال 1385 تا پایان اسفند 1389 در بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه بستری شده بودند به روش سرشماری مورد بررسی قرار گرفت. در پایان داده ها، در نرم افزار SPSS نسخه 16 وارد و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی(میانگین، میانه و درصد فراوانی) و آزمون کای دو استفاده شد.
    یافته ها
    از 1024 بیمار مورد مطالعه، 647 نفر (2/63%) پسر بودند. میانگین سنی بیماران 78/9±96/9 ماه بود شیوع بیماری در ماه های سرد سال نیز بیشتر بود. 21% بیماران سابقه ابتلا قبلی به پنومونی را داشتند. بیشترین علائم بیماری سرفه و تب بود.میانگین زمان بستری 26/6±32/4 روز بود. رابطه معناداری میان جنس بیمار با تب (012/0 =P) و بی اشتهایی (026/0 =P) وجود داشت. شایعترین داروی مورد استفاده سفتریاکسون بود. میزان مرگ و میر101/1 بود. میانگین گلبول های سفید و ESR به ترتیب 103×5.52 ± 103×119و21/21±24/26 بود.
    نتیجه گیری
    پنومونی از علل مهم بستری در کودکان زیر 5 سال می باشد که می تواند سیر بالینی متغیری داشته باشد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، پنومونی، کودکان
  • فاطمه عطوف، افسانه کجایی بیدگلی، سعیده سادات مهماندوست، مهدیه صابری صفحات 147-155
    زمینه
    از پرستاری به عنوان یکی از پرمخاطره ترین و تنش زاترین مشاغل نام برده می شود. از آنجا که پرستاران بزرگترین گروه ارائه دهنده خدمات در نظام سلامت هستند، بایستی از کیفیت زندگی مطلوبی برخوردار باشند تا بتوانند مراقبت ها را به شکل مطلوب به مددجویان ارائه بدهند. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی کیفیت زندگی پرستاران و تعیین عوامل مرتبط با آن در سال 1392صورت گرفته است.
    روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی و مقطعی است. پرستاران شرکت کننده در این مطالعه به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های مشخصات فردی و پرسشنامه 36 سوالی کیفیت زندگی (SF-36) استفاده گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داددها از نرم افزار SPSS نسخه 11.5، آزمون های آماری تی، آنالیز واریانس به همراه آزمون تعقیبی توکی، آزمون کروسکال والیس استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمرات کسب شده برای ابعاد مختلف کیفیت زندگی پرستاران شرکت کننده در پژوهش از 78/65 برای عملکرد اجتماعی تا 96/47 برای ایفای نقش جسمی متغیر بود. میانگین کیفیت زندگی پرستاران در بخش اورژانس نسبت به سایر بخش ها بالاتر بود. بین کیفیت زندگی با متغیرهای جنسیت، سابقه کار و بخش محل خدمت رابطه معنی داری وجود داشت. (001/0P<)
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر حاکی از آن است که کیفیت زندگی پرستاران شرکت کننده در این مطالعه در حد متوسط می باشد و عملکرد اجتماعی پرستاران نسبت به سایر ابعاد کیفیت زندگی مطلوب تر می باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، پرستار، وضعیت سلامتی، کاشان
  • زهرا جلیلی، محمدرضا سلحشور، وحید محمدی، سیروس جلیلی صفحات 165-172
    زمینه
    سندرم داون، شایعترین ناهنجاری کروموزومی به علت تریزومی کروموزوم 21 بوده که معمولا با نقص های قلبی مادرزادی همراه است. حدود نیمی از کودکان سندرم داونی دارای نقایص قلبی می باشند. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی نقائص دیواره بین حفرات قلبی در کودکان مبتلا به سندرم داون در بیمارستان های امام رضا(ع) و امام علی(ع) در کرمانشاه انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه بر روی 89 بیمار سندرم داونی انجام شد. اطلاعات توسط نتایج اکوکاردیوگرافی و پرونده بیمارانی که بین سال های 1381 تا 1390 در بیمارستان های امام رضا(ع) و امام علی(ع) کرمانشاه بستری شده بودند، بدست آمد. اطلاعات شامل نقائص دیوارهای حفرات قلبی، سن و جنسیت بیماران، سابقه سقط مادر، سن مادران حامله، میزان مرگ و میر بیماران، نسبت فامیلی والدین و سابقه خانوادگی بیماری های قلبی بود.
    یافته ها
    از 89 بیمار مورد بررسی 25 بیمار (1/28%) دارای نقص دیواره ای بود که شامل 15 نفر (66/0% با نقص دیواره بطنی و 11 نفر (44/0) با نقص دیواره های دهلیزی بودند. سابقه بیماری قلبی در والدین 22 بیمار (7/24%) مشاهده شد. تعداد 10 نفر (2/11%) از مبتلایان فوت شدند و 53 نفر (6/59%) از والدین نسبت فامیلی داشتند. تعداد 17 مادر (1/19%) سابقه سقط داشتند.
    نتیجه گیری
    میزان فراوانی نقایص بین بطنی بیشتر از بین دهلیز ی و وابسته به جنس بود.از طرف دیگر این نقایص در کودکان مادرانی که نسبت فامیلی، سابقه بیماری های قلبی و همچنین سابقه سقط داشتند، بیشتر بود.
    کلیدواژگان: نقائص مادرزادی دیواره بین حفرات قلب، سندروم داون، کودکان کرمانشاه
  • بهزاد تیموری، فاطمه ماکلانی، مهشید تیموری، فاطمه دارابی، سارا هوکری، سپیده سروش گل صفحات 184-190
    مقدمه
    اضطراب قبل از عمل یک مشکل شناخته شده در بین بیماران کاندید عمل جراحی است. پژوهش حاضر به منظور تاثیر قرائت آیت الکرسی بر اضطراب قبل از عمل بیماران تحت عمل جراحی درمرکز آموزشی و درمانی امام رضا(ع) دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در سال 1392 انجام شده است. مواد و
    روش
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است که بر روی 80 بیمار بستری، در دو گروه 40 نفری آزمون و شاهد انجام شده است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر بود. دو گروه در دو نوبت، عصر روز قبل از عمل و یک ساعت قبل از رفتن به اتاق عمل پرسشنامه را تکمیل کردند. روز عمل نسخه چاپی آیت الکرسی در اختیار بیماران گروه آزمون قرار گرفت تا آن را قرائت کنند اما برای گروه شاهد مداخله ای انجام نشد. داده ها بوسیله نرم افزار spss نسخه 16 با استفاده از آزمون T و کای اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین اضطراب دو گروه در روز قبل از عمل در محدوده متوسط به بالا بود. میانگین نمره اضطراب گروه شاهد در صبح روز عمل افزایش، اما در گروه آزمون کاهش یافته بود که از نظر آماری این تفاوت معنا داری بود (001/0> P).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد قرائت آیت الکرسی می تواند باعث کاهش اضطراب قبل از عمل بیماران شود و می توان از آن به عنوان یک روش درمانی مکمل غیر داروئی برای کاهش اضطراب قبل از عمل بیماران استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اضطراب قبل از عمل، آیت الکرسی، بیماران جراحی
  • میترا کولیوند، سحر سوری، کتایون اسمعیلی، شیرین ایران فر، بهجت افکاری، سوسن حیدرپور، فاطمه حیدرپور صفحات 191-199
    زمینه
    قاعدگی یک پدیده منحصرا زنانه و یک دوره ازسیکل باروری زنان می باشد. رفتار بهداشتی خوب در این دوران در پیشگیری از عفونت و تامین نیازهای جسمی و روانی خاص دختران تاثیر قطعی دارد. این مطالعه با هدف بررسی بهداشت قاعدگی دانش آموزان دبیرستانی شهرستان کرمانشاه در سال 1389 انجام گردید.
    روش ها
    مطالعه توصیفی - تحلیلی حاضر بر روی 535 دانش آموز دختر دبیرستانی شهرستان کرمانشاه در سال 1389 انجام گرفت. ابزار گردآوری داده هاپرسشنامه سه قسمتی شامل 33 سوال بسته بود که روایی آن با روش اعتبار محتوا و پایایی با روش دو نیمه کردن تاییدگردید. حیطه دانش به دو گروه ضعیف (نمره کمتر یا مساوی20) و خوب (نمره 21 و بیشتر) و عملکرد به سه گروه ضعیف (امتیاز13-1)، متوسط (20-14) و خوب (27-21) تقسیم بندی گردید. تجزیه تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Spss نسخه 16 و تست های آماری توصیفی و تحلیلی (انجام گردید.
    یافته ها
    7/53% از دانش خوب برخوردار بودند اما از نظر عملکرد 2/65% در سطح متوسط بودند. میزان دانش با سال تحصیلی دانش آموزان، میزان تحصیلات مادران، شغل پدران، تحصیلات پدران، وضعیت اقتصادی، رشته تحصیلی و محل سکونت ارتباط معنادار آماری داشت (001/0>P). ارتباط بین دانش و عملکرد معنادار بود (001/0>P). میزان دانش خوب و عملکرد خوب در دانش آموزان شهری بالاتربود (001/0>P).
    نتیجه گیری
    هر چند میزان دانش خوب بیشتر از عملکرد خوب بود اما برای تامین بهداشت قاعدگی راضی کننده نمی باشد. بنابراین باید دختران دانش آموز را در مورد روند و اهمیت قاعدگی و نیز بهداشت آن به خصوص در مناطق روستایی آموزش داد.
    کلیدواژگان: بهداشت قاعدگی، دانش آموزان، دانش، عملکرد، کرمانشاه
  • مریم ابولقاضی، رامین عبیری، محمد باقر مجنونی، بدیعه فلاحی، مهران بابانژاد صفحات 200-206
    زمینه
    با توجه به عوارض داروهای شیمیایی، امروزه استفاده از گیاهان دارویی افزایش یافته است. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر ضد باکتریایی شش عصاره گیاهی در جلوگیری از رشد باکتری های مختلف انجام گرفته است.
    روش ها
    ابتدا عصاره هیدروالکلی شش گیاه (دارچین، زردچوبه، آویشن، اسپند، بهار نارنج و بومادران) تهیه و با در نظر گرفتن روش کمترین غلظت مهارکننده رشد (MIC) یا Minimum Inhibitory Concentration و روش استاندارد میکرودایلوشن براث، از هر عصاره غلظت های متوالی μg/ml 62 تا 12000 بدست آمد. سپس از باکتری های استافیلوکوک اورئوس استاندارد، سودوموناس آئروژینوزا، استافیلوکوک اورئوس، انتروکوک.فوزیوم، اشریشیاکلای، سالمونلا تیفی، شیگلا دیسانتریه، کلبسیلا پنومونیه غلظت نیم مک فارلند تهیه شده و مجددا به نسبت 1 به هزار رقیق شد.
    یافته ها
    تمامی عصاره ها از رشد هر 8 سویه جلوگیری کردند. از این میان اسپند و زردچوبه موثرتر بودند؛ به طوری که کمترین غلظت مهارکننده آن ها برای جلوگیری از رشد شیگلا دیسانتریه 62 و 125 μg/ml بود. پس از این دو، دارچین در غلظتμg/ml 1000 رشد شیگلا و سویه استافیلوکوک اورئوس استاندارد را مهار نمود. بومادران، بهارنارنج و آویشن اثر چشم گیری در جلوگیری از رشد باکتری های مورد سنجش نداشتند.
    نتیجه گیری
    اسپند، زردچوبه و دارچین قدرت ضد باکتریایی بالاتری دارند و می توان و یا به عنوان یک دارو استفاده کرد.
    کلیدواژگان: ضد باکتریایی، عصاره گیاهی، باکتری های بیماری زا
|
  • Pages 137-146
    Background
    Acute Respiratory Infection especially Pneumonia are causes of approximately 20% of death in children. The aim of this study was to evaluate epidemiological feature and laboratory finding of Pneumonia in under 5 years old children in Imam Reza hospital during 2006-2010.
    Method
    In this Cross- Sectional Study 1024 Pneumonia patients aged 0 to 5 years that from April 2006 to March 2010 were admitted in Imam Reza Hospital in Kermanshah، were studied. Data، were entered in SPSS 16 software and analyzed using descriptive statistical methods (Mean، Median، frequency and).
    Results
    Of 1024 patients is studied، 647 cases (63. 2%) were male. Mean age patients is 9. 94 9. 78 months. Prevalence of illness was higher in cold months. 21% of patients had a previous history of pneumonia. The common symptoms was cough and fever. Mean hospitalization of patients was 6. 36 There were significant relation between sex and fever (P=0. 012) and Anorexia (P=0. 26). The most common drugs that usedin the treatment of pneumonia was Ceftriaxon. The mortality rate was 1. 1%. Mean WBC Count and ESR were 11. 9× ±52. 5× and 26. 24±21. 21، respectively.
    Conclusion
    Pneumonia is one of the important causes of hospitalization in under 5 years old children that can have variable clinical feature.
    Keywords: Epidemiology, Pneumonia, Children
  • Pages 147-155
    Background
    Nursing is arguably one of the most dangerous jobs. Since nurses are the largest providers of health care services in the community، their quality of life should be desirable to provide the high-quality care to the patients. The aim of this study was to examine the quality of life and its related factors among nurses in Kashan Shahid-Beheshti hospital during 2013-2014.
    Materials And Methods
    This study was a descriptive cross-sectional study. The participants were selected using a stratified random sampling technique from Data were collected from the participants using the demographic and Short Form 36-item Health Survey questionnaires (SF-36). Finally، data were analyzed using SPSS software version 11. 5 along with statistical tests (t-test، variance analysis، Tukey post-hoc and Cruskal-Wallis tests).
    Results
    The mean quality-of-life scores in the cases were 65. 78 for social role performance and 47. 96 for physical role performance. The mean quality-of-life score in the emergency department nurses was higher than that of the nurses from the other hospital departments. Moreover، there was a significant correlation between the different dimensions of quality of life with gender، work experience and also work place.
    Conclusion
    According to the results of this study، the quality of life among the nurses participated in this study was at a moderate level. Moreover، social performance of the nurses is more desirable than the other quality of life dimensions.
    Keywords: Quality of life, Nurse, Health status, Kashan
  • Pages 165-172
    Background
    Down syndrome is the most common chromosomal abnormality due to 21 trisomy that usually is accompany with congenital heart diseases. About fifty present of children with Down syndrome have heart defects. This study was designed for the aim of abundance percents of septal heart defects in children with Down syndrome at Imam Reza and Imam Ali hospitals in Kermanshah.
    Methods
    This study was down for 89 patients with Down syndrome. Data’s were achieved by echocardiography results and files of patients admitted at Imam Reza and Imam Ali hospitals during 2002 – 2011 in Kermanshah. Data’s were included septal defects، age، sex، history of mother،s abortion، pregnant mother،s age، patients mortality، parent،s relative and history of family diseases.
    Results
    Ventricular and atrial septal defect respectively were 15 patients [9 girls (10. 1%) and 6 boys (6. 74%)] and 11 cases [6 girls (6. 74%) and 5 boys (5. 6%)]. History of parents heart diseases was 22 [13 mothers (14. 6%) and 9 fathers (10. 11%)]، 10 patients (11. 2%) were dead and parent،s relative were 53 cases (59. 6%). History of mother،s abortion was 17 (19. 3%). The most incidence was in mother،s age (between 21-30 age years old) include 35 cases (39. 32%).
    Conclusion
    Abundance percents of ventricular septal defects were more than atrial septal defects and were related to sex. On the other hand these defects were more in children of mothers with family relative، low ages (under twenties and also between 21-30 years age old)، history of heart diseases and also history of abortions.
    Keywords: septal defects of heart chambers, Down syndrome, children of Kermanshah
  • Pages 184-190
    Background
    Preoperative anxiety is a most common problem problems for patients during the surgery process. The purpose of this study was to examine the effect of Ayatalkorsi reading on preoperative anxiety of patients undergoing surgery in Emam Reza hospital at Kermanshah University of Medical Sciences (KUMS)، Iran 2013. Methods and Materials: This study was a quasi-experimental research. 80 patients who were scheduled to undergo a surgery randomly assigned to two groups: control (n=40) and case (n=40). Data collection tool was Spilberger''s anxiety inventory. Both groups completed the questionnaire in two times، the first time was the evening of day and second time was one hour before surgery. The subjects in case group received a printed version of Ayatalkorsi and were asked to read it once while in control group، no intervention was done except receiving their routine care. Data were analyzed with SPSS 16، using T student and Chi square tests.
    Results
    The results showed that anxiety mean score in both groups a moderate to high in day before surgery. But in operation day anxiety mean score in case group was more less than control group. A significant differences was found (P<0/001).
    Conclusions
    According to the results، it can be concluded that the reading of Ayatalkorsi can decrease the preoperative anxiety. Thus this method can be recommended as a non-pharmacological strategy which is a safe and cheap procedure in patients waiting for surgery.
    Keywords: preoperative, anxiety, Ayatalkorsi
  • Pages 191-199
    Introduction
    Menstruation occurs only in women and is a period of fertility cycle in women. Good healthy behavior has definite effect on preventing infection and supplying special physical and psychological needs is girls during this period. This study was aimed to determine menstrual health of high school students of Kermanshah، 2010.
    Material And Method
    Present descriptive-analytical study was conducted on 535 girl students in Kermanshah، 2010. The data gathering instrument was a three-sectioned questionnaire including 33 closed questions، which its validity and reliability were confirmed by content validity and split-halves method، respectively. The knowledge was categorized as weak group (score≤20) and good group (score ≥21) and the performance was categorized as weak (1-13)، intermediate (14-20) and good (21-27) groups. Statistical analysis was performed using SPSS/v16 software and descriptive-analytical tests.
    Results
    Of total students، 53. 7% had good knowledge but 65. 2% had intermediate performance. The knowledge was associated significantly with the year of students education، educational level of mothers، fathers job، educational level of fathers، economical status، educational fieldand the residence (p<0. 001). The association between knowledge and performance was significant (p<0. 001). The rate of good knowledge and good performance were higher in urban students (p<0. 001).
    Discussion
    Although the rate of good knowledge was higher than good performance، it is unsatisfactory for bringing menstrual hygiene. Thus، the girl students should be educated about the importance of menstruation and its health especially in rural regions.
    Keywords: Menstrual hygiene, students, knowledge, performance, Kermanshah
  • Pages 200-206
    Introduction
    According to side effects of chemical drugs، recently much attention has been paid to plants as a drug. The present study aimed to determine the antibacterial effect of six plant extracts on some pathogenic bacteria.
    Materials And Methods
    In an experimental study، at first the six plant extracts including Cinnamon، Turmeric، Thyme، Peganum harmala، Citrus aurantium and Achillea were prepared. Next، with regard to the minimum Inhibitory concentration (MIC) and standardized broth micro dilution method concentrations of each extract successively 62 to 12000 μg/ml prepared and then a 0. 5 McFarland unit concentration of eight bacteria including standard Staphylococcus aurous (standard strain)، Pseudomonas aeruginosa، Staphylococcus aurous، Enterococus Faecium، Escherichia coli، Salmonella typhi، Shigella dysenteriae and Klebsiella Pneumonia was obtained. The prepared compound was diluted back to 1 in a thousand.
    Results
    All the extracts were able to inhibit the growth of all bacteria. In general، Peganum harmala and Turmeric were the most inhibitor so that their MIC against shigella dysenteriae was 62 and 125µg/ml، respectively. Cinnamon was the third against shigella dysenteriae and the standard Staphylococcus aurous strains at a concentration of 1000 µg/ml. Achillea، Citrus aurantium and Thyme had not a considerable inhibitory against all bacteria.
    Conclusions
    In general، Peganum harmala، Turmeric and Cinnamon had a higher antibacterial activity and can be used as a food preservative and a drug compound for treatment.
    Keywords: Antibacterial, plant extract, pathogenic bacteria