فهرست مطالب

مجله زیست شناسی جانوری
سال چهارم شماره 2 (زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/12/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حمیده افتخاری، حیدر آقابابا صفحه 1
    امروزه پوکی استخوان یک بیماری شایع، بخصوص در سنین بالا و در خانم های یائسه بوده و عوامل پاتوژنز زیادی در آن موثرند. تحقیقات نشان می دهد افرادی که مجبورند داروی سیکلوسپورین به صورت طولانی و مداوم استفاده کنند دچار کاهش تراکم استخوان می شوند. از طرفی هورمون های پاراتیروئید و کلسی تونین نیز در تراکم استخوان موثرند. در این تحقیق سعی گردیده که رابطه بین داروی سیکلوسپورین و هورمون های مذکور مورد بررسی قرار گیرد. در تحقیق حاضر از 30 موش برای خونگیری استفاده شده که از این 30 موش در یک نوبت خونگیری به عمل آمد و سه گروه جداگانه برای تجزیه و تحلیل آماری بدست آمد (10n=). به یک گروه داروی سیکلوسپورین محلول در روغن زیتون با دوز mg/Kg/day 15 به مدت شش هفته و بصورت خوراکی (Oral) داده شد و به گروه دیگر فقط روغن زیتون خورانده شد (گروه شاهد). گروه باقیمانده هیچ کدام را دریافت نکردند (گروه کنترل). از تمامی نمونه ها سرم گیری به عمل آمد. سطح پلاسمایی هورمون با توجه به نتایج بدست آمده، اختلاف سطح پلاسمایی هورمون پاراتیروئید بین دوگروه کنترل و گروه تجربی با داروی سیکلوسپورین در P<0.05 معنی دار نبود. در حالی که سطح پلاسمایی هورمون کلسی تونین گروه تزریق داروی سیکلوسپورین نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری را در P<0.05 نشان داد. پوکی استخوان القا شده توسط دارو، یک بیماری قابل پیشگیری است که بطور معمول درمان نشده باقی مانده است. تشخیص علل داروئی بالقوه، درمان از طریق کنترل کردن و کاربرد معیارهای پیشگیرانه می تواند بطور برجسته کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشد. تحقیقات، پیشنهادات متعددی برای تعیین مکانیسم سلولی اثر سیکلوسپورین بر پوکی استخوان ارائه داده اند. نتایج حاصل از این تحقیق پیشنهاد می کند که احتمالا سیکلوسپورین با کاهش هورمون کلسی تونین مکانیسم هایی را بکار می اندازد که باعث عدم تعادل بین استئوبلاست ها (سلول هایی که توده استخوان ها را می سازند) و استئوکلاست ها (سلول هایی که استخوان قدیمی را برمی دارند) می شود و نهایتا موجب پوکی استخوان می گردد.
    کلیدواژگان: سیکلوسپورین، پوکی استخوان، هورمون پاراتیروئید، هورمون کلسی تونین
  • فاطمه بابایی*، شبنم گازرانی فراهانی، مریم علی صفحه 7

    از آنجا که بررسی صفات ریخت شناسی و اختلافات ظاهری در رده بندی ماهیان، درک عوامل زیستی و تغذیه ای و رشد و نمو حائز اهمیت می باشد، بدین سبب تحقیق حاضر باموضوع مقایسه فاکتورهای مورفومتریک و مریستیک فیل ماهی نرHuso huso و استرلیاد مادهAcipencerruthenus و هیبرید حاصله (فیل ماهی نر و استرلیاد ماده) در خرداد ماه سال 1387 در مجتمع تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری شهید دکتر بهشتی در سد سنگر انجام شد. در این بررسی 90 قطعه ماهی 3 ساله (30 قطعه فیل ماهی، 30 قطعه استرلیاد و 30 قطعه هیبرید حاصله) به منظور تعیین 10 فاکتور مورفومتریک (طول کل، طول سر، طول پوزه تا چشم، طول از پشت چشم تا سرپوش آبششی، طول پوزه تا سبیلک، طول پوزه تا سوراخ بینی، عرض پوزه در محل سبیلک، عرض پوزه در محل دهان، طول پوزه تا سوراخ اسپیراکولوم و فاصله بین دو چشم) و 7 فاکتور مریستیک (تعداد شعاع باله سینه ای، تعداد شعاع باله پشتی، تعداد پلاک های جانبی راست، تعداد پلاک های جانبی چپ، تعداد پلاک های شکمی راست و چپ و تعداد پلاک های پشتی) مورد مطالعه قرار گرفتند. آنالیز آماری داده ها نشان داد که هر دو گونه والد و هیبرید در 10 فاکتور مورفومتریک (طول کل، طول سر، طول پوزه، طول از پشت چشم تا سرپوش آبششی، طول پوزه تا سبیلک، طول پوزه تا سوراخ بینی، عرض پوزه در محل سبیلک، عرض پوزه در محل دهان، طول پوزه تا سوراخ اسپیراکولوم و فاصله بین دو چشم) و 7 فاکتور مریستیک (تعداد شعاع باله سینه ای، تعداد شعاع باله پشتی، تعداد پلاک های جانبی راست، تعداد پلاک های جانبی چپ، تعداد پلاک های شکمی راست و چپ و تعداد پلاک های پشتی) اختلافات معنادار (P<0.05) با یکدیگر نشان دادند.

    کلیدواژگان: مورفومتریک، مریستیک، فیل ماهی، استرلیاد، هیبرید
  • ریحانه پوزش، غلامحسن واعظی، غلامرضا خواجه دلویی صفحه 13

    ترس یک پاسخ مهیج به خطری معلوم است و شامل واکنش های اتونومیکی، نورواندوکرینی و رفتاری می باشد. کشف خواص شفابخشی گیاهان از سوی دانشمندان زیادی صورت گرفته و توسل به گیاهان دارویی همواره در طول تاریخ یکی از روش های موثر درمان بوده است. در این پژوهش تاثیر مقایسه تزریق عصاره ی آبی و متانولی دانه ی گیاه هل (Elettaria cardamomum)بر رفتار ترس مورد بررسی قرار گرفته است. در این پژوهش حیوانات به دو دسته تقسیم گردیدند، که هر دسته شامل سه گروه بود: گروه کنترل(saline) که 1میکرولیتر سالین را بصورت تزریق درون بطنی- مغزی (I.C.V) دریافت کرد. گروه شم که PTZرا به میزان mg/kg20 بصورت تزریق i.p دریافت کرد. گروه آزمایشی (تجربی) که عصاره آبی دانه گیاه هل را در دوزهای 3، 10، 30 میکروگرم برموش بصورت I.C.V و ترکیب PTZرا بصورت تزریق درون صفاقی (I.P) دریافت نمود، همچنین در گروه دوم آزمایش، عصاره متانولی را در دوزهای 3، 10، 30 میکروگرم برموش بصورت I.C.V و ترکیب PTZرا بصورت I.Pدریافت کرد.برای بررسی اثرات ترس از پلاسمیز استفاده شد. مقایسه تزریق هر دو عصاره آبی و متانولی دانه گیاه هل، درصد زمان حضور در بازوی باز (% OAT) و درصد دفعات ورود به بازوی باز (%OAE) و فعالیت حرکتی حیوان را نسبت به گروه کنترل افزایش داد که دوز30، میکروگرم برموش، این افزایش را بطور معنی دار در %OATو %OAEنشان داد.نتایج بدست آمده نشان می دهد که ترکیبات موجود در دو عصاره آبی و متانولی دانه گیاه هل ترس ناشی از PTZرا کاهش داد، احتمالا تاثیراز طریق بر همکنش با سیستم گابائرژیک می باشد.

    کلیدواژگان: عصاره آبی، عصاره متانولی، هل، پنتیلن تترازول، پلاسمیز، موش صحرایی
  • مرتضی پیری*، اعظم مشفق، نسرین رئوفی، مریم سادات شاهین صفحه 23

    نیتریک اکسایدسنتاز در هیپوکامپ پشتی، که یک ناحیه کلیدی از مغز برای میانجی گری اثرات رفتاری اتانول و نیکوتین می باشد، یافت شده است. در این مطالعه اثر L-arginineپیش ساز نیتریک اکساید در هیپوکامپ پشتی، بر اثرات نیکوتین روی فراموشی القاء شده با اتانول مورد بررسی قرار گرفته است. این مطالعه تجربی بر روی 300 موش های سوری نر انجام شد. موش ها با تزریق درون صفاقی کتامین هیدروکلراید، بعلاوه زایلزین بی هوش شدند و سپس در دستگاه استریوتاکسی قرار داده شدند. کانول گذاری دوطرفه در ناحیه CA1هیپوکامپ پشتی انجام گردید و موش ها در دستگاه یادگیری اجتنابی مدل Step-Downآموزش داده شدند. 24 ساعت بعد از آموزش در روز آزمون تاخیر حیوانات در پایین آمدن از سکو اندازه گیری شد. تزریق قبل از آموزش یا قبل از آزمون اتانول (1 گرم بر کیلوگرم)به یادآوری حافظه را کاهش داد. تزریق نیکوتین یا L- آرژنین قبل از آزمون خود به تنهایی اثری بر روی به یادآوری حافظه ندارد.ازطرف دیگر،استفاده ازاتانول (1، 5/0 گرمبر کیلوگرم)، نیکوتین (8/0، 4/0 میکروگرم بر موش) یا L- آرژنین(8/0 میکروگرم بر موش) همراه با مقدارغیرموثرنیکوتین نیکوتین (2/0 میکروگرم بر موش) باعث برگشت حافظه تخریبی القاء شده با تزریق قبل از آموزش اتانول شد. این یافته ها نشان می دهندکه سیستم نیتریک هیپوکامپ پشتی، نقش مهمی در اثرات بهبود بخش نیکوتین بر روی فراموشی القاء شده با اتانول دارند.

    کلیدواژگان: هیپوکامپ پشتی، فراموشی القاء شده با اتانول، نیکوتین، پیش ساز نیتریک اکساید
  • ویدا حجتی*، افشین فقیری، رضا بابایی سواسری صفحه 33
    ارک ملی کیاسر منطقه ای کوهستانی درالبرزمرکزی است که در بخش کیاسر در 70 کیلومتری جنوب شهرستان ساری در استان مازندران واقع شده است.متوسطبارندگی سالانه در این منطقه 650 میلی مترودمای متوسط سالانه 12درجه سانتی گراداست. در این تحقیق که به منظور شناسایی دوزیستان و خزندگان پارک ملی کیاسر در بهار و تابستان 1390 انجام شد، بیش از 200 نمونه جمع آوری گردید. بیست و پنج گونه ی شناسایی شده در این پارک ملی متعلق به 22 جنس از 14 خانواده و 5 راسته می باشند و عبارتند از: Triturus karelini،Bufo (Pseudepidalea) viridis، Hyla savignyi، Rana(Pelophylax)ridibunda ridibundaوRana macrocnemis pseudodalmatina،Typhlops vermicularis، Dolichophis Jugularis، Platyceps najadum najadum، Hemorrhois ravergier،Elaphe dionedione، Zamenis persica، Natrix natrix natrix،Natrix tessellat tessellata، Gloydius halys caucasicus، Macrovipera lebetina obtusa، Laudakia caucasia، Anguis fragiliscolchicus، Pseudopus apodus apodus، Cyrtopodion caspium، Darevskia chlorogaster، Darevskia defilippii، Lacerta strigata، Ablepharus pannonicus
    کلیدواژگان: دوزیستان، خزندگان، پارک ملی کیاسر، استان مازندران
  • خاطره صفوی نایینی* صفحه 45
    بیماری های قلبی عروقی با عوامل متعددی ارتباط داشته که شاید مهمترین آن افزایش سن باشد. خطر مرگ ناشی از بیماری عروق کرونر قلب بعد از دوران یائسگی در زنان به شدت افزایش می یابد که به دلیل کاهش شدید استروژن است. لوبیای سویا یکی از منابع غنی فیتواستروژن است که موادی شبه هورمون استروژن دارد. مهمترین فیتواستروژن، ایزوفلیون است که در لوبیای سویا به مقدار زیاد وجود دارد. ایزوفلیون از راه کاهش سطح کلسترول خون در پیشگیری از بیماری های قلبی موثر است. این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی است که بر روی 50 خانم یائسه مبتلا به افزایش کلسترول خون مراجعه کننده به درمانگاه های بهداشتی شهر شیراز انجام گرفت. این افراد بطور تصادفی به 2 گروه رژیم شیر سویا و کنترل تقسیم شدند. بیماران در گروه شیر سویا روزانه 1 لیتر شیر سویا به مدت 12 هفته دریافت کردند. در حالی که گروه کنترل از رژیم فاقد شیرسویا و هرگونه ترکیبات سویا استفاده می کردند. ابتدا و پس از 12 هفته آزمایش خون سیمای چربی های سرمی(کلسترول تام،تری گلیسیرید، HDL- کلسترول وLDL- کلسترول) برای هر 2 گروه به عمل آمد. داده های بدست آمده توسط نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری در سیمای چربی های سرمی(کلسترول تام، تری گلیسیرید، HDL- کلسترول و LDL- کلسترول) قبل و بعد از 12 هفته در گروه کنترل مشاهده نشد (P=NS). تفاوت معنی داری در سیمای چربی های سرمی(کلسترول تام،تری گلیسیرید، HDL- کلسترول و LDL- کلسترول) قبل و بعد از 12 هفته در گروه رژیم شیر سویا نیز مشاهده نشد (P=NS). همچنین بین سیمای چربی های سرمی (کلسترول تام، تری گلیسیرید، HDL- کلسترول و LDL- کلسترول) گروه رژیم شیر سویاو کنترل نیز تفاوت معنی داری مشاهده نشد(P=NS).بر اساس یافته های بدست آمده در پژوهش حاضر به نظر می رسد شیر سویا تاثیر چندانی بر فاکتورهای مورد مطالعه نداشته ونیاز به تحقیقات تکمیل کننده ی بیشتری می باشد.
    کلیدواژگان: چربی های سرم، شیر سویا، یائسگی، هیپرلیپیدمی
  • شهاب الدین قره ویسی*، روح الله عبدالله پور، ذبیح الله کالاشی صفحه 51
    به منظور برآورد پارامترهای ژنتیکی صفت تولید شیر، از رکوردهای روز آزمون مربوط به اولین دوره شیردهی گاوهای هلشتاین مهدشت ساری که طی سال های1380 الی 1388 جمع آوری شده بود، استفاده گردید. داده های مورد بررسی در این تحقیق شامل 9782 رکورد روز آزمون مربوط به 1140 راس گاو هلشتاین موجود در مجتمع شیر و گوشت مهدشت ساری بود. آنالیز رکوردهای روز آزمون با استفاده از نرم افزار DFREMLانجام شد. تابعیت ثابت و تصادفی طبق چند جمله ای های لژاندار از روزهای شیردهی در مدل منظور گردید. همچنین از مدلی با درجه برازش 3 برای عوامل ژنتیکی افزایشی و محیطی دائمی استفاده گردید. حداقل میزان وارثت پذیری مربوط به اوایل دوره شیردهی بود(039/0) و مقدار آن در اواخر دوره شیردهی افزایش و در حدود ماه نهم از دوره شیردهی به حداکثر مقدار رسید(280/0). مقدار واریانس فنوتیپی صفت تولید شیر در طول دوره شیردهی یکسان نبوده و مقدار آن در اوایل و اواخر دوره شیردهی بیشتر بود. حداکثر میزان واریانس ژنتیکی افزایشی در ماه دهم(750/18) و حداقل میزان آن در اوایل دوره ی شیردهی(360/2) برآورد گردید. واریانس باقیمانده صفت تولید شیر ثابت بود. حداکثر میزان همبستگی های ژنتیکی افزایشی و فنوتیپی بین روزهای شیردهی مجاور مشاهده گردید و مقدار این همبستگی ها به موازات افزایش فاصله بین روزهای شیردهی کاهش یافت. با استفاده از رکوردهای روز آزمون، دقت برآورد پارامترهای ژنتیکی افزایش یافت.
    کلیدواژگان: پارامترهای ژنتیکی، رکوردهای روز آزمون، مدل تابعیت تصادفی، وراثت پذیری، تکرارپذیری و هلشتاین
  • شیوا قنبری*، سولماز حکیم زاده، رضا حیدری، رامین مناف فر صفحه 61

    آرتمیا یا میگوی آب شور تنها جانور شاخه بندپایان است که قادر به زندگی در آب های با شوری های بالا می باشد. چنین شرایط سختی موجب تغییر ویژگی های زیستی و پاسخ های فیزیولوژیک موجود می شوند. در این تحقیق بازماندگی، رشد و قطر تخم های تولیدی در دو سویه آرتمیای دو جنسی و بکرزا در شوری هایg.l-1 120 وg.l-1 210 مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور ضمن پرورش این دو سویه آرتمیا با جلبک تک سلولی Dunaliella tertiolecta بازماندگی و میزان رشد در روزهای 3، 7، 11 و 15 بررسی شد. پس از بلوغ نیز سیست های تولید شده جمع آوری و بیومتری شدند. نتایج نشان داد که در کل بقاء هر دو جمعیت آرتمیا در شوری g.l-1120 بهتر از شوری بالاتر بود لیکن A. franciscanaدر شوریg.l-1 210 بقاء بهتری نسبت به سویه پارتنوژنز از خود نشان داد (p<0.05). بررسی طول کل آرتمیا و قطر سیست های تولید شده در شرایط آزمایشگاهی نیز نشان داد که این دو فاکتور توابع اکولوژیکی نسبی بوده (p<0.05) که استفاده از این پارامترها در بررسی های جمعیتی و گونه شناسی آرتمیا با احتیاط بسیار باید انجام شود.

    کلیدواژگان: آرتمیا، بیومتری، بازماندگی، ویژگی های زیستی
|
  • Page 1
    Today، osteoporosis is a popular disorder especially among old people and menopause women، and there are a lot of pathogenic factors which are effective in osteoporosis. Some scientific studies show that those who have to use cyclosporine continuously in a long term، will affected with osteogenesis. Indeed، parathormone and calcitonin can effect on osteogenesis as well. In this study، the researchers try to investigate the relationship between cyclosporine and the mentioned hormones. We have used 60 rats in this study to take their blood only for one time and، we have achieved 6 groups for our statistical analysis. The cyclosporine، saluted in olive oil with dosage of 15 mg/Kg/day، has prescribed to the rats to be taken orally for six weeks. Then we injected only olive oil to the other two remained groups (control) have received nothing. The serum is taken from the samples before and after prescribing the drug. The amounts of mentioned hormones are measured by ELISA method. The final result indicate that the difference of the plasma levels of parathormone between control group and the group that has taken the cyclosporine in P< 0. 05 was not significant. However the plasma level of calcitonin in control group shows a significant decrease to the group that has taken the cyclosporine in P< 0. 05. Osteoporesis that induces with drug is a preventable disease that often hasn’t cared about it. Diagnosis of drug causes، treatment via controlling and use preventing parameters could recover of the patients. Investigations suggest some pathways for determine the cellular mechanism of cyclosporine on the osteoporosis. The results indicate that cyclosporine may operate mechanisms with decrease calcitonin and disturb the balance between osteoblast and osteoclast so finally cause osteoporosis.
    Keywords: Cyclosporine, Osteoporosis, Calcitonin, Parathormone
  • Page 7

    Regarding to the importance of morphometric and meristic factors of fish Categories، invironmental factors، feeding، growth and development، this research in order to scaling the morphometrics and meristics factors of Huso huso (male)، Acipencer ruthenus (female) and their hybrid in1387 in Shahid Beheshti Center (sadde Sangar) has done. In this survey 90 numbers of 3-year-old fishes were experimented to determine 10morphometric factors (total length، head length، snout length، the length of back of the eyes to opercule، snout length till barble، snout length till nostrils، snout width in site of barbel، snout width in site of mouth، snout length till spiracle and the distance between eyes) and 7 meristic factors(the numbers of rays of pectoral and dorsal fins، the numbers of left and right lateral scutes، the numbers of left and right pelvic scutes. Statistical analysis expressed that parental species and hybrid have significant variation in all morphometric and meristic factors.

    Keywords: Morphometry, Meristic, Huso huso, Acipencer ruthenus, Hybrid
  • Page 13

    Fear is known as an emotional response to the threat and included autonomic، neuroendocrine and behavioral responses. Many scientists have discovered the healing properties of plants and recourse to medicinal herbs always through history has was been one of the ways treatment effective. In this research، was studied the comparison of injection cardamomum seed aqueous and methanolic extracts on fear behavior induced by PTZ. In this study، animals were divided in to two defferent groups، each group was comprised of three groups. Control group that 1lit، saline received (i. c. v). Sham group that received 20 mg/kg PTZ (i. p). The experimental group، were received doses 3،10،30 g/rat of cardamomum seed aqueous extract (i. c. v) and PTZ (i. p)، too experimental two group، were received doses 3،10،30 g/rat of methanolic extract (i. c. v) and 20 mg/kg PTZ (i. p). The fear effect was evaluated by using an Elevated plus-maze. Injection comparison of cardamomum seed aqueous and methanolic extracts، increased open arm time percentage (%OAT)، open arm entries percentage (%OAE) and locomotor activity that 30 g/rat dose increased in % OAT، % OAE and % CATsignificantly. The results show that compounds in cardamomum seed in aqueous and methanolic extracts decrease fear induced by PTZ probably through interaction with gabaergic system.

    Keywords: aqueous extract, methanolic extract, Elettaria cardamomum, fear, plus, maze, rat
  • Page 23

    Nitric oxide synthase has been detected in dorsal hippocampus، which is a key brain region that seems mediate behavioral effect of ethanol and nicotine. In the present study، the effects of L-arginine، a nitric oxide precursor، in the dorsal hippocampus in nicotine’s effect on ethanol-induced amnesia was investigated. This experimental study was performed on 300 male mice. Mice were anesthetized with intra-peritoneal injection of ketamine hydrochloride، plus xylazine and then placed in a stereotaxic apparatus. The animals were bilaterally implanted with chronic cannulae in the CA1 regions of the dorsal hippocampus، trained in a step-down type inhibitory avoidance task، and tested 24 h after training to measure step-down latency. Pre-training or pre-test injection of ethanol (1 g/kg) decreased the memory retrieval. Injection of nicotine or L-arginine before test by itself has no effect on memory retrieval. On the other hand، pre-test administration of ethanol (0. 5، 1 g/kg)، nicotine (0. 4، 0. 8 µg/mice) or L-arginine (0. 8 µg/mice) plus non-effective dose of nicotine (0. 2 µg/mice) restored memory impairment induced by pre-training injection of ethanol. These results suggest that nitric oxide system of dorsal hippocampus may play an important role in the improving effect of nicotine on the ethanol-induced amnesia.

    Keywords: Dorsal hippocampus, Ethanol induced amnesia, Nicotine, Nitric oxide precursor
  • Page 33
    Kiasar National Park is a mountainous region in central Alborz located in Kiasar region، 70 kilometers far from Sari city in Mazandaran province. The mean annual rainfall is 650 mm and the mean annual temperature is 12°C. This study was done in order to the identification of amphibians and reptiles of Kiasar National Park. More than 200 specimens were collected during spring and summer of 2011. Twenty five identified species belonged to 5 orders، 14 families and 22 genera including: Triturus karelini،Bufo (Pseudepidalea) viridis، Hyla savignyi، Rana (Pelophylax) ridibunda ridibunda، Rana macrocnemis pseudodalmatina، Typhlops vermicularis، Elaphe dione dione، Zamenis persica، Natrix natrix natrix، Natrix tessellata tessellata، Dolichophis Jugularis، Platyceps najadum najadum،Hemorrhois ravergier،Gloydius halys caucasicus،Macrovipera lebetina obtusa، Laudakia caucasia caucasia،Anguis fragilis colchicus،Pseudopus apodus apodus،Cyrtopodion naspium caspium،Darevskia chlorogaster،Darevskia defilippii،Lacerta strigata،Ablepharus pannonicus، Emys orbicularis persica and Mauremys caspica caspica.
    Keywords: Fauna, Amphibia, Reptilia, Kiasar National Park, Mazandaran Province
  • Page 45
    Cardiovascular disease is related with various risk factors. The most important of these are age. Coronary arterial disease mortality is increased after menopause. It is due to hypoestrogenemia. Soy bean is a source of fetoestrogen that is similar to hormone. The most important fetoestrogen is isoflavone. Soy bean is source of isoflavone that can decrease serum total cholesterol so protect of heart disease. In this randomized clinical trial 50 menopause women with hyper lipidemia and inclusion criteria were chosen. They were divided randomly to two groups (control and soya milk) diet. In soya milk group they were given 1 liter soya milk every day for 12 weeks. In control group they were not given soya milk or any product of soya. Initial and after 12weeks they were assayed for serum lipids profile. Data were collected and analyzed by SPSS software. There were no significant changes in serum lipids profile (triglyceride، HDL-cholesterol، LDL-cholesterol، total cholesterol) within control group Initial and after 12 weeks (P=NS). There were no significant changes in serum lipids profile) triglyceride، HDL-cholesterol، LDL-cholesterol، total cholesterol) within soya milk group Initial and after 12 weeks (P=NS). There were no significant changes in serum lipids profile) triglyceride، HDL-cholesterol، LDL-cholesterol، total cholesterol)between soya milk group and control group Initial and after 12weeks (P=NS). It seems soy milk has no actually effects on serum lipids profile، therefore this subject need to additional studies.
    Keywords: Serum lipids profile, Soya milk, Menopause, Hyperlipidemia
  • Page 51
    To estimategenetic parameters for milk production traits، test day records of first lactation Holstein cows during the years 2001 to 2009 Mahdasht Sari was collected، was used. The data examined in this study included 9782 test day records of 1140 holstein cows in milk and meat complex was Mahdasht Sari. Analysis of test day records was performed using the software DFREML. Fixed and random regression was according to the modelLegendrepolynomialsfrom days oflactation. The model fitted well with the 3 degree for genetic and environmental permanent factors. The minimum level of heritability (0. 039) was related to،early lactation period and its value increased in late lactation and at about the ninth month of lactation to reach peak levels (0. 280). Phenotypic variance of milk production traits during lactation are not the same and its value was higher in early and late lactation period. The maximum amount of genetic variance in the tenth month was 18. 750 and the minimum in the early lactation period was 2. 360. Residual variances for milk production trait were constant. The maximum amount of genetic and phenotypic correlations between adjacent days in milk was observed and correlated to the amount of this increase was reduced between days of lactation. Using test day records، increased accuracy of estimating genetic parameters.
    Keywords: Geneticparameters, Test day records, Random regression model, Heritability, Repeatability, Holstein
  • Page 61

    Brain shrimp Artemia is a unique animal of arthropods which can live in waters with very high salinities. These sever conditions make some changes on biologic performances and physiologic responses of the animal. In present study survival، growth and cyst diameter of two parthenogenetic and bisexual Artemia in two salinities 120g. l-1 and 210g. l-1 were studied. In this regard، both strains of the Artemia were reared with Dunaliella tertiolecta algae where survival and growth was assessed by days 3، 7، 11، 15. The produced cysts after maturation (in one month) were collected daily and the diameters of cysts were measured. The results revealed decreasing on survival rate with increasing in the both types of Artemia by which A. franciscana showed high performance in 210g. l-1 comparing to parthenogenetic Artemia. The total length and cyst diameter analyses of both Artemia in laboratory conditions revealed these factors as almost independent ecologic factor which should be used for populations of species identification of Artemia with very caution.

    Keywords: Artemia, biometry, biologic performance, survival