فهرست مطالب

مجله زیست شناسی جانوری
سال سوم شماره 4 (تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/05/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حیدر آقابابا، سیده نیره حسینی، سید ابراهیم حسینی صفحه 1
    گزنه از گیاهان دارویی به شمار می آید که در این تحقیق تاثیر عصاره آبی الکلی این گیاه بر سطح سرمی هورمون های تیروئیدیT3، T4و هورمونTSH و نیز آنزیم های کبدی، آلانین آمینوترانسفراز (ALT) آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلکالین فسفاتاز (ALP) بررسی شد. در این مطالعه از 40 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار با وزن تقریبی10±210 گرم استفاده گردید. حیوانات به 5 گروه 8 تایی تقسیم شدند. حیوانات گروه تجربی به ترتیب دوزهای mg/kg25و50 و100 عصاره گزنه را به صورت تزریق درون صفاقی و به مدت 28 روز دریافت کردند. به حیوانات گروه شاهد فقط حلال دارو(آب مقطر) تزریق شد؛ وگروه کنترل تحت هیچ تیماری قرار نگرفت. در پایان دوره آزمایش، خون گیری از قلب حیوانات انجام گرفت و سرم خونی استخراج گردید و سپس غلظت سرمی هورمون های T3، T4وTSHبه روش ELISAو آنزیم های کبدی به روش فتومتریک اندازه گیری شدند. نتایج با روش های آماری T-testوANOVAتحلیل شد (05/0 p). نتایج نشان داد که غلظت هورمون TSHدر هر سه گروه تجربی نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری دارد. غلظت هورمون T4در هر سه گروه تجربی و غلظت هورمون T3در گروه های دریافت کننده دوزهای mg/kg50 و100 عصاره گیاه کاهش معنی داری نسبت به گروه کنترل نشان دادند. میزان آنزیم های کبدی ALT، ASTدر گروه های تجربی نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی داری نشان ندادند؛ در حالی که میزان آنزیم ALPدر گروه های تجربی و گروه شاهد، نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری نشان داد. کاهش هورمون های تیروئیدی T4وT3می تواند به علت وجود ترکیباتی نظیر فلاونوئیدها، کومارین و ترکیبات استروئیدی باشد و افزایش هورمون TSHاحتمالا می تواند به دلیل حذف اثر فیدبک منفی در محورHPTباشد و این در حالی است که گیاه گزنه اثری بر روی برخی از آنزیم های کبدی ندارد.
    کلیدواژگان: گزنه، هورمون های تیروئیدی، آنزیم های کبدی، موش صحرایی
  • شهربانو بخشی امره ای، ثمینه هراتی صفحه 9
    بهمنظور بررسی پراکنش نماتودهای خانواده Longidoridaeدر سه استان مازندران، گلستان و سمنان، طی سال های1387-1390 دربهار و پاییز، سه مرحله عملیات نمونه برداریاز خاکریزوسفر گیاهان مختلف و شمارش جمعیت برخی از گونه های معرفی شده ازاین گروه،نشان داد که جمعیت این نماتودها در خاک های مناطق جنگلی و بکر بامیزان هوموس بالا در عمق متوسط 40-45سانتی متربیشتربوده است.در این تحقیق پنج گونه Longidorus iuglandis، Longidorusrubi، Xiphinemaindex، Xiphinemapachtaicum و Xiphinema mazandaranenseاز مناطق مختلف گزارش شدند که گونه های L.iuglandisو L.rubiبرای اولین بار ازایران گزارش می شوند.در این تحقیق میزانپراکندگی و دامنه میزبانی جمعیت این گونه ها نیز بررسی شده استکه بیشترین میزان جمعیت مربوط بهگونه L.iuglandis با تعداد 48 نماتود از ریزوسفر درخت زردآلو درروستای آهوانو شهرستان دامغان میباشد. گونه های X. indexو X. pachtaicumدر اکثر مناطق مشاهده شدندکه نشان می دهد جمعیت اینگونه ها دارای پراکندگی بیشتری نسبت به بقیه گونه ها می باشد.
    کلیدواژگان: پراکندگی، نماتود، انگل گیاهی، Longidoridae، Xiphinema، Longidorus
  • شهره امینی، سحر بیوکانی، جعفر سرخوش صفحه 15
    دراین تحقیق که از تیرماه 1388 به مدت 6 ماه صورت گرفت، به منظور شناسایی ترکیب گونه ای و فراوانی ماهیان رودخانه گاماسیاب استان کرمانشاه و بررسی تاثیر آلودگی های صنعتی بر پراکنش گونه ها، به صورت ماهانه درسه ایستگاه به وسیله تور پرتابی نمونه برداری انجام شد. ایستگاه های مطالعاتی به ترتیب از بالادست به طرف پایین دست رودخانه بدین صورت تعیین گردید: ایستگاه1 در بالادست رودخانه درنزدیکی روستای سمنگان سفلی، ایستگاه 2 واقع در پل چهر، و ایستگاه3 در منطقه سرخه ده مورد بررسی قرار گرفتند.در این پژوهش، جهت صید نمونه ها تنها ازتورسالیک (پرتابی) با اندازه قطرچشمه 5/1 سانتی متراستفاده شد. بر اساس نتایج بررسی های انجام شده بر روی486 ماهی صید شده، 25 گونه از 5 خانوادهکپورماهیان (Cyprinidae)، سگ ماهیان جویباری یا رفتگرماهیان (Balitoridae)، گربه ماهیان (Sisoridae)، خانواده سگ ماهیان یا گربه ماهیان (Bagridae) و مارماهیان خاردار(Mastacembelidae) شناسایی گردیدند که به ترتیب دارای 20، 2، 1، 1 و 1 گونه در منطقه مورد بررسی بودند. در بین خانواده های ماهیان شناسایی شده نیز، کپورماهیان با نوساناتی در همه جا کاملا غالب بوده و پس از آن رفتگرماهیان قرار دارند. همچنین نتایج تحقیق نشان داد که کم ترین تعداد گونه های صیدشده در ایستگاه 2، یعنی نزدیک منبع آلوده کننده رودخانه و بیشترین تعداد در ایستگاه 3 و دورازمنابع آلوده کننده یافت شدند. به عبارت دیگر آلودگی های صنعتی و پساب کارخانجات، بر روی پراکنش ماهیان تاثیر داشته و باعث کاهش تنوع گونه های ماهیان شده است و با دور شدن از منابع آلاینده، تنوع گونه ها افزایش یافته است.
    کلیدواژگان: کرمانشاه، گاماسیاب، ماهیان، تنوع زیستی، آلودگی
  • یاسمن خامه چین، رامین مناف فر، امیر توکمه چی، ویدا حجتی، امید ملکی بالاجو صفحه 29
    ارزش غذایی و برخی ویژگی های خاص آرتمیا موجب شده است که این موجود به عنوان یک غذای زنده و یک مدل بیولوژیک در آبزی پروری و تحقیقات مورد توجه قرار گیرد. ال- کارنیتینبه عنوان یک مکمل غذایی باعث تحریکاکسیداسیون اسیدهای چرب، افزایش احتباس نیتروژن و افزایش مقاومت در برابر استرس های محیطی می شود که اخیرا کاربرد جالبی در پرورش موجودات مختلف یافته هست. در این تحقیق تاثیر غلظت های مختلف (1، 10، 100 و1000 میلی گرم در لیتر) این ماده بر روی رشد بقاء و بلوغ زود رس A. franciscanaمورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور سیست آرتمیا در شرایط اپتیمم تفریخ شده و لاروهای حاصل در شوری 80 گرم در لیتر با ترکیبی از مخمر غنی سازی شده با اسیدهای چرب غیراشباع و جلبک Dunaliella tertiolecaبه مدت 15 روزتغذیه شدند. ال- کارنیتیندر غلظت های اشاره شده به صورت مستقیم و همچنین به صورت غنی سازی شده در درون جلبک تک سلولی در اختیار آرتمیا قرار گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق که با استفاده از برنامه آماری SPSSوoneway-Anova آنالیز شد نشان داد که این ماده تاثیر مثبتی بر تحریک بلوغ جنسی تیمارهای مورد آزمایش داشته و همچنین موجب بلوغ زودرس آرتمیاهای نر شده است به طوری که در غلظت 1000 میلی گرم در لیتر ال- کارنیتینو در روز 15 بیشترین درصد بلوغ با میانگین عددی 03/13% دیده شد. بررسی میزان رشد نیز حاکی از این بود که در غلظت 100 میلی گرم در لیتر ال- کارنیتین بهترین تاثیر را بر رشد کلی آرتمیا داشته است (p<0.05). ال- کارنیتینمی تواند به عنوان یک ماده محرک رشد و بلوغ جنسی، کاربرد خوبی در آبزی پروری و تحقیقات مولکولی داشته باشد.
    کلیدواژگان: آرتمیا، ال، کارنیتین، بلوغ زودرس، رشد، بقاء، مخمر
  • مریم رفیعی راد، علیرضا سرکاکی، سید ابراهیم حسینی، یعقوب فربود، سید محمدتقی منصوری، فرشته معتمدی صفحه 37
    ایسکمی مغزی منجر به مرگ نورونی در بخش های آسیب پذیر مغزی می شود که ناشی از تولید رادیکال های آزاد و آسیب اکسیداتیو می باشد. در این مطالعه اثر تجویزخوراکی28 روزه ی عصاره ی هسته انگور(GSE) (mg/pkg100)بر استرس اکسیداتیو در مدل حیوانی ایسکمی هیپوپرفیوژن مزمنبا قطع شریان های کاروتید عمومی دو طرفه (-VO2) بررسی شد. تعداد 30 سر موش صحرایی به گروه های کنترل، شاهد و ایسکمی تقسیم شدند.جهت ایجاد مدل ایسکمیشریان کاروتید عمومی دو طرفه جدا شده، از دو قسمت مسدود و از بخش میانی قطع شدند. و مغز تمامی موش ها جهت جدا سازی بافت استریاتوم و تست سنجش مالون دی آلدئید استخراج گردیدند. نتایج نشان داد که ایسکمی سبب افزایش اکسیدانتهای مغزی ازجمله لیپید پراکسیداسیون که یکی از عوامل ناشی از استرس اکسیداتیو می باشد گردید (p<0.001)و درمان متعاقب ایسکمی باGSE، لیپید پراکسیداسیون را در استریاتوم به طور معنی داری کاهش داد(p<0.001).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج اثر مصرف عصاره هسته انگور در این تحقیق، این ترکیب می تواند اثر جاروب کنندگی و حذف اکسیدان ها را در بافت های حساس مغزی ایفا کرده و عملکرد آنها را بهبود بخشد و بنابراین می تواند به عنوان روشی جهت درمان این بیماری مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ایسکمی مغزی، عصاره هسته انگور، لیپید پراکسیداسیون، استریاتوم
  • عبدالحسین شیروی، مهدی آل بویه، ویدا حجتی، حسن اکبری صفحه 45
    درمانزخم هایکیازاساسی ترینمسائلیاستکهبشرازابتدایخلقتباآنروبروبودهاست.لذا تلاش برای یافتن ترکیباتی که ضمن تاثیرگذاری بر بهبود زخم ها دارای کمترین عوارض جانبی باشد یکی از آرزوهای انسان است و در این خصوص گیاهان دارویی از اهمیت خاصی برخوردارند. از آنجایی که عصاره گیاه حنا (Lawsonia inermisL.) دارای اثر ضدالتهابی و ضدعفونی کنندگی می باشد، در این پژوهش اثر عصاره این گیاه بر روی ترمیم زخم پوستی مورد بررسی قرار گرفته است. پس از جمع آوری و خشک نمودن برگ های گیاه، با اضافه کردن200گرم از گیاه پودر شده،به1000 میلی لیترالکل 70 درصدوسپس تعیینچگالی عصارهتغلیظ شدهانجام و با غلظت 25% وزنی وزنی در پایه اسرینتهیه گردید.برای مطالعه از 48سر موش نر رت نژاد ویستار با محدوده وزنی 210-200 گرماستفاده شد. موش ها به سه گروه 16 تایی تحت عنوان گروه های کنترل، شاهد و تجربی تقسیم شدند، سپس در هر سه گروه زخم هایی به طول 3 سانتی متر بر روی پوست ناحیه پشتی کمری حیوانات ایجاد گردید. برای بررسی روند ترمیم زخم ها هر روز طول زخم اندازه گیری گردید و مساحت و درصد بهبودی زخم گروه های مختلف طی تمام روزهای درمان بر اساس آزمون one way ANOVAو Tukeyبا یکدیگر مقایسه شدند. به منظور مطالعات بافت شناسی، در روزهای چهارم، هفتم، جهاردهم و بیست و یکم ازهر گروه نمونه هایی از ضخامت کامل زخم ها برداشته شد. در بررسی انجام شده متوسط زمان ترمیم کامل زخم در گروه آزمایش از گروه کنترل و گروه شاهد کمتر بود. نتایج نشان می دهد که گروه درمان نسبت به بقیه گروه ها بهترین اثر را در ترمیم زخم پوستی داشته است. احتمال می رود که اجزاء موثر گیاه حنا دارای اثرات ضدالتهابی و ضدباکتریایی بوده و موجب کاهش التهاب، خونریزی و ادم زخم و همچنین موجب تحریک ساخت کلاژن و انقباض سریعترزخم، رگ زایی و اتساع عروقی می شوند.
    کلیدواژگان: زخم پوستی، التیام، عصاره گیاه حنا، رت
  • وجیهه قربان زاده، عبدالغفار عبادی صفحه 53
    نانوسیلور یکی از دستاوردهای شگرف در نانوتکنولوژی است که در عرصه های مختلف پزشکی، داروسازی، دامپزشکی و دامپروری کاربرد دارد. نقره در ابعاد بزرگتر، فلزی با خاصیت واکنش دهی کم می باشد اما هنگامی که به ابعاد کوچکتر در حد نانومتر تبدیل می شود خواص ویژه آن افزایش می یابد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر نانوسیلور آشامیدنی برروی میزان مرگ و میر جنین رت می باشد. این تحقیق یک مطالعه تجربی است که در آن از 12 سر رت ماده باردار استفاده شد. رت ها به 3 گروه 4تایی تقسیم شدند. گروه اول: کنترل، گروه دوم: رت هایی که نانوسیلور با دوز بالا(10ppm) به صورت آشامیدنی دریافت می کردند، گروه دوم: رت هایی که نانوسیلور با دوز پایین(1ppm) به صورت آشامیدنی دریافت می کردند. تیمار رت ها از روز شانزدهم بارداری شروع و تا روز بیست و سوم بارداری، پس از تولد نوزادان ادمه داشت. بعد از این مدت تعداد نوزادان بدنیا آمده و مرده شمارش شدند و نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS 15و آنالیز آماری یک طرفه ANOVAبررسی شد که تفاوت معنی داری از لحاظ تعداد جنین مرده بین گروه های کنترل و آشامیدنی با دوز بالا وجود داشت. این نتایج گویای آن است که نانوسیلور آشامیدنی اثرات سیتوتوکسی برروی جنین گذاشته و منجر به مرگ آن می شود
    کلیدواژگان: نانوسیلور، رت، اثرات سیتوتوکسی
  • غلامحسن واعظی، مسعود تشفام، شهاب بهادران، حیدر فرازیان صفحه 60
    هدف از این مطالعه بررسی سطوح متفاوت آمینواسید لیزین بر مورفولوژی خمل های روده باریک جوجه های گوشتی می باشد. 180 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308، در سه گروه 60 قطعه ای، هر گروه شامل سه قفس20 قطعه ای در دوره آغازین، جیره غذایی حاوی 2/1، 3/1 و4/1 درصد لیزین و در دوره رشد جیره غذایی حاوی 1/1، 2/1 و 3/1 درصد لیزین به ترتیب در گروه های کنترل، درمان 1 و 2 مورد مطالعه قرار گرفتند. در پایان روز14 و28، 6 قطعه جوجه از هر گروه (2 جوجه از هر قفس) به طور تصادفی انتخاب شده و پس از ذبح، از قسمت میانی دئودنوم، ژژنوم وایلئوم نمونه گیری انجام شد. در پایان نمونه برداری، در هرنمونه ابعاد خمل ها و عمق کریپت ها محاسبه گردید. پس از انجام آزمایش، داده ها توسط نرم افزار SPSSمورد تحلیل آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی Tukeyبا درصد احتمال 5 درصد، قرار گرفتند. افزایش لیزین در گروهدرمان2نسبت به کنترل باعث افزایش معنی دار(05/0>p)ارتفاع و عمق کریپت ها در هر سه قسمت روده باریک شده است. عرض خملهای روده باریک به صورت وابسته به غلظت لیزین افزایش معنی داری (05/0>p)نسبت به گروه کنترل داشت. در ژژنوم، مصرف سطوح متفاوت لیزین بر نسبت طول به عمق کریپت و طول به عرض خمل، بی تاثیر بود. افزایش لیزین در جیره غذایی جوجه ها باعث افزایش طول خمل ها و عمق کریپت ها در روده باریک می شود.
    کلیدواژگان: لیزین، مورفومتری روده باریک، خمل، جوجه های گوشتی
|
  • Page 1
    Urtica dioicais a herbaceous, perennial and enumerate medicinal plant.Urtica dioica is an indigene plant in Iran and in last years many pharmaceutics effect are reported about it plant. In this research, the effect of Urtica dioicahydro-alcoholic extract of the plasma levels of thyroid hormones (T4, T3), TSH and liver enzymes,alanin amino transfrase(ALT), aspartate amino transfrase(AST), alkaline phosphatase(ALP) were studied. In this experimental study, the experiments were performed on 40 adult male wistar rats with weight about 210±10 gr, which were divided into 5 groups. The experimental groups received 25, 50 and 100 mg/kg of the Urtica dioica extract with injected intraperitoneally (IP) for 28 days respectively. Sham group received only solvent (distilled water) and control group did not receive any thing. At the end of experiment by collecting the blood samples from heart animals, plasma level of T3,T4 and TSH were measured by using ELISA Technique and enzymes liver AST, ALT, ALP by photometric method. Detected data were analyzed by T-test and ANOVA (p≤ 0/05). The results showed significant increase in the level of TSH hormone in the each three experimental groups compared with the control group. The level of T4 hormone significantly decreased in the each three experimental groups compared with the control group. Also the level of T3 showed significant decrease in experimental group receiving 50,100 mg/kg extract compared with the control group. The Level of AST, ALT enzymes in experimental groups showed no significant difference compared with the control group, While ALP enzyme in experimental and sham groups showed significant increase compared with control group. The results of this research have been shown that extract of this plant could affect on HPT axis and have no effect on some of the liver enzymes respectively.
    Keywords: Urtica dioica, thyroid hormones, liver enzymes, rat, TSH
  • Page 9
    In order to study of distribution and host range of nematodes belonging to the family Longidoridae in 3 province, Mazandaran, Golestan and Semnan, during 2010 and 2011 in Spring and Fall seasons, after three stages sampling from the rhizosphere of different crops and counting of some population of this group, the results showed the increasing of these species in the high humus and forest soils, at 40-45 cm deep.This study yielded identification of 5 species,Longidorus iuglandis, Longidorus rubi, Xiphinema index, Xiphinema pachtaicum and Xiphinema mazandaraniense. Among these species, L.iuglandis and L. rubi are reported for the first time from Iran. Most population is belonging to L. iuglandis with 48 nematodes from rhizosphere of Apricot in Ahovano village in Damghan city. X.index and X.pachtaicum are found in most regions that shows these species are more distributied than another species
    Keywords: Distribution, Nematoda, Plant parasitic, Longidoridae, Xiphinema, Longidor
  • Page 15
    In this survay that was conducted from July 1388 in 6 months, to identify fish species composition and their abundance in Gamasiab river of the Kermanshah Province and study of effect of industrial pollutions on dispersion of species, monthly sampling had been done on the fishes by cast net in 3 stations. Studied stations were determined from up to down of the river, respectively: station 1 was in upside of the river nearness Samangan-e-sofla village, station 2 in Chehr bridge region and station 3 was in Sorkheh-deh region. In this project, to catch the samples only used from cast net with 1.5 cm meshes. According to the results of studying on the 486 fish speciments, 25 species of 5 families were identified: Minnows (Cyprinidae), River Loaches (Balitoridae), Catfishes (Sisoridae), Catfishes (Bagridae) and Spiny eels (Mastacembelidae) which had 20, 2, 1, 1 and 1 species in the studied region, respectively. Among identified families, Cyprinidae were the dominant fishes in whole of region and after that were Balitoridae. Also the results showed that the minimum caught species were in station 2 or near the source of polluting of the river and the maximum species found in station 3 or far from the source of pollution. In the other hand, industrial pollution and the waste of factories were effected on the dispersion of fishes and due to decrease the diversity of them and distance of the pollution due to increase the diversity of fishes.
    Keywords: Kermanshah, Gamasiab, Fishes, Diversity, Pollution
  • Page 29
    Artemia mainly due to its nutrition value and also its merits has been considerate very in research biology and aquaculture. L-carnitine as a food supplement which stimulates the fatty acids oxidation and its affect on increasing of the nitrogen retention and stimulation of resistance against the environmental stresses is used lately in modern aquaculture. In order to study of the effect of dietary L-carnitine supplementationon the growth performance, survival rate and early maturation of Artemia franciscana, treatments were done by 1, 10, 100, 1000mg/l of L-carnitine supplement. The cysts of A. franciscana were hatched in optimal conditions. Acquired larvae were fed as long as 15 days with a compound of enriched yeast with HUFA and the alga Dunaliella tertiolecain salinity of 80g/l. L-carnitine supplement was added directly in culture medium and indirectly added by enrichment the algae were fed by specimens. Results revealed that this supplement can stimulate early sexual maturation and aggravates masculinization in all of the experimental groups in comparison with the control group. The best result, in this regard was recorded for 1000 mg concentration of L-carnitine in which at 15th days the best percentage of sexual maturation, 13.03%, was seen. These results showed that L-carnitine has significant effect on growth performance when it exposes in 100 mg concentration of L-carnitine
    Keywords: Artemia franciscana, L, carnitine, Early Maturation, Growth, Survive, Yeast
  • Page 37
    Introduction
    Cerebralischemialeads toneuronaldeath invulnerablesectionsof brain thatisdue tofreeradical productionandoxidative damage. This study aimed to evaluate the effect of 28 days oral administration of grape seed extract (GSE) (100 mg/pkg(on brain oxidative stress indices after permanent bilateral common carotid arteries occlusion (2VO) or ischemia/hypo perfusion in male adult rats.
    Materials And Methods
    a number of 30 rats were divided into test and control groups. To make animal model of permanent cerebral hypo perfusion/ischemia, carotid arteries were ligatured upper and lower and cut bilaterally.RatbraintissuetoseparateStriatumandmeasurement ofmalondialdehydewereextracted.
    Results
    results showed that chronic two-vessel occlusion (2VO) hypo perfusion-ischemia increases brain oxidants such as lipid per oxidation (LPO) (p<0.001. (Post ischemic GSE treatment significantlyreducedLPO in striatum) p<0.001(.
    Conclusion
    GSE administration could remove or scavenge oxidants from brain tissue and improve its functionandpossiblybe used asa wayto treatthisdisease.
    Keywords: Cerebral ischemia, GSE, LPO, Striatum
  • Page 45
    Wound healingis one of the most basic human issues that are facing the beginning of creation. So trying to find the ingredients in the least adverse impact on the healing of human aspirations, especially in the use of medicinal plants can be important. Henna is native to Mediterranean regions, the Near East and India.Hana in Iran in areas south of the country, including Balochistan, Bam Nrmashyr grows. Mostpartsof matureleaves ofhennausedit.Since extracts of Henna (Lawsonia inermis L.) have anti-inflammatory and disinfectant effects, in this research, the effect of hydroalcoholic extract of this plant has been investigated on wound healing. After collecting and drying plant leaves, the hydroalcoholic extract soaking method were prepared and concentrated.Study of 48 male rats Wistar rats weighing 200-210 g were used in the range.Ulcers 3 cm in length on the back of mice were Haayjad and and then were divided into three groups of sixteen: The first group was kept as control without treatment, the second group of Eucerin(negative control), Group III of the ointment made ​​from the henna plant extract based Eucerinwas used once a day. To study wound healing every day was measured during wound And the percentage of wound healing in different groups during all days of treatment based on one way ANOVA and Tukey test were compared. To histological studies, on days 3, 7, 14 and 21 of each group samples of full thickness wounds were removed.Average time of survey complete wound healing in group 3 (treated with henna extract) was lower than of a group 1 (no treatment) and group 2 (treated with Eucerin). Results indicate that the treatment group has the best effect in wound healing in comparison with other groups. It is possible that the components of henna have anti-inflammatory and antibacterial effects, and reduces inflammation, edema and bleeding and also stimulate collagen formation, faster wound contraction, angiogenesis and vasodilatation.
    Keywords: Wound Healing, Extracts ofHenna, Skin, Rat
  • Page 53
    Nanosilver, as one of the wondrous scientific outcomes of nanotechnology, has numerous usages in both medicine and pharmacy. In its larger sizes, silver is a metal with low reaction sensitivity but when transformed to very small particles, as small as nanometer, its special properties are intensified. The purpose of this study is the effect of drinking nanosilver on fetus death in rat. In this investigation, 12 pregnant rats were used in experimental environment. The rats were randomly assigned to 3groups of 4. Group1 or the control group, group2, rats which received high dosages (10ppm) of nanosilver through drinking, group3, rats which received low dosage (1ppm) through the same procedure. From the 16th day of pregnancy on, the pregnant rats were treated with drinking nanosilver with the concentration of 10 and 1ppm and the treatment went on till the 22nd day of pregnancy. Later on, the death rate of the babies was monitored in both the treatment and control groups and result were investiged with SPSS software and one way ANOVA statistics analysis. The results of the study depicted the fact that usage of nanosilver through drinking during pregnancy has cytotoxic effects on fetus and would lead to the death of the baby.
    Keywords: Nanosilver, Rat, Cytotoxic effects
  • Page 60
    The­ purpose of this study to demonstrate the effects of lysine supplement on Small Intestine Morphometrics of broilers chickens. 180 day old male Ross breed broiler were purchased and divided into 3 groups. In starter period Control group received diet containing 1.2% lysine, Treatment 1 and Treatment 2 group received diet containing 1.3% and 1.4% Lysine, respectively. In Grower period Control group received diet containing 1.1% lysine, Treatment 1 and Treatment 2 group received diet containing 1.2% and 1.3% Lysine, respectively. Intestine villous Morphometrics examination was done by analyzing of villi's height, width and depth of crypts. PAS solution was used in order to staining samples. Data analyzed by SPSS 17software through one-way variance analysis and Tukey Test. The finding shown that as diet lysine increased, in trearment2 the villous height and crypt depth had a significant increase compared to the control Group. The growth of intestine villous width which depends on lysine density had significant increase (P<0.05) compared to control group. Lysine had no significant effect villous height to crypt depth ratio and villous height to villous width ratio in the jejunum.
    Keywords: Lysine, small intestine Morphometrics, villi, broilers chickens