فهرست مطالب

نشریه آموزش پزشکی
سال دوم شماره 1 (پاییز و زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1393/03/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سعیده محمدی، رضا لباف قاسمی، زهره امیری، ابوالفتح لامعی صفحات 7-14
    سابقه و هدف
    اهمیت توجه به نیازها و بررسی مشکلات دانشجویان استعداد در خشان از آن جهت است که می بینیم هر ساله در صد بالایی از استعدادهای در خشان به علل مختلف از کشورخارج می شوند و طبیعتا زیانهای معنوی و مادی فراوانی از این طریق وارد می شود، لذادانشگاه ها بایستی باایجادشرایط مناسب زمینه رابرای رشدوشکوفایی نخبگان کشورمهیاسازند، لذا پژوهش حاضر نیز در راستای نایل شدن به این هدف طراحی شده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه کمی توصیفی بود. روش نمونه گیری ما به صورت سرشماری بوده که جمعیت مورد مطالعه آن دانشجویان پزشکی ودندانپزشکی استعداد درخشان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بودند. روش جمع آوری اطلاعات از طریق مصاحبه واستفاده ازپرسشنامه ای با validity بالا بوده که جهت تعیین مشخصات دموگرافیک دانشجویان و همچنین بررسی دیدگاه وانتظارات دانشجویان در ابعاد مختلف آموزشی، پژوهشی، رفاهی وفوق برنامه طراحی شده بود. در انتها نیز برخی از راهکارهای مناسب جهت رفع مشکلات را نام برده و بر حسب دیدگاه دانشجویان تجزیه و تحلیل شده است.
    یافته ها
    17.7% از دانشجویان موافقند که آیین نامه تسهیلات دانشجویان استعداد درخشان روشن وبدون نقص است و39% مخالفند. درمورد مفاد آیین نامه 43.1%مخالف و11% موافق اجرای آن توسط دانشگاه هستند، یعنی اکثریت براین نظرند که مفاد آیین نامه اجرا نمی شود. 54.1%معتقدند که اطلاعات کارشناسان آموزش واساتید راهنما نسبت به آیین نامه کافی نمی باشد. 57.2% براین باورند که تعویض بعضی از بند های آیین نامه لازم است و بررسی میزان مشکلات در ورودی سالهای مختلف نشان دادکه تفاوت زیادی بین میانگین مشکلات آموزشی،پژوهشی ورفاهی ورودی های سال 89 با سالهای قبل از آن وجود دارد.
    نتیجه گیری
    مشکلات آموزشی دانشجویان پزشکی ودندان پزشکی بیشتر ازمشکلات رفاهی و پژوهشی می باشد ونیز انتظارات وضعیت مطلوب رفاهی این دو گروه بیشتر از انتظارات آموزشی می باشد. پیشنهاد می گردد با اصلاح شیوه های اداری مدیریتی و برنامه ریزی متناسب از شدت مشکلات کاسته شود.
    کلیدواژگان: دانشجو، استعداد درخشان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
  • فاطمه اسمی، عاطفه صفاری، الناز میرزایی، مریم احسانی صفحات 15-20
    سابقه و هدف
    روش های سنتی آموزش که در حال حاضر اجرا می شوند، به تنهایی پاسخ گوی حرکت سریع علم و تغییر مداوم نیازهای جوامع نخواهند بود. آگاهی ازشیوه های تدریس و استفاده از ابزارهای کمک آموزشی، استادان و دانشجویان را یاری خواهد داد تا گامهای بلندتری به سوی ایجاد تحول درآموزش بردارند. هدف از این مطالعه تعیین میزان اثر بخشی یک مولتی مدیا در آموزش فراگیران می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کاربردی بر روی 30 نفر از دانشجویان ترم 6 دندانپزشکی در سال تحصیلی 90-91 در دانشکده دندانپزشکی بابل انجام شد. دانشجویان بهدو گروه مساوی تقسیم بندی و همسان سازی شدند. به گروه اول آموزش سنتی و به گروه دوم آموزش از طریق مولتی مدیا ارائه شد. میزان آگاهی دانشجویان با استفاده از پیش آزمون - پس آزمون بررسی گردید. جهت مقایسه گروه ها از آزمون paired-T-test و Independent-T-test استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمرات قبل و بعد در گروه سخنرانی به ترتیب (1/9±5/06) و (1/7±9/93)، ودر گروه مولتی مدیا (1/4±4/13) و (1/2±10/33) بود. با استفاده از آزمون paired-T-test نمرات قبل و بعد گروه ها آنالیز شد. میانگین نمرات در هر دو گروه آزمایشی بصورت معنی داری افزایش داشت (0/05 >P) و جهت مقایسه دو گروه با هم از آزمون Independent-T-test استفاده شد که نتایج این آزمون نشان داد که تفاوت دو گروه قبل و بعد از مطالعه در هیچ یک از دو گروه معنی دار نیست.
    نتیجه گیری
    مولتی مدیای تهیه شده به منظور آموزش مهارت بالینی ترمیم دندان ها به طور موفقیت آمیزی می تواند استفاده شود و از این دو روش می توان به عنوان جایگزین یکدیگر برای دوره های آموزشی که هدف آن افزایش دانش شرکت کنندگان است استفاده نمود (P >0/05).
    کلیدواژگان: مولتی مدیا، آموزش در گروه های کوچک، سخنرانی، ترمیم دندان
  • احمد خشای، ماری عطایی، ویدا سپاهی، منصور رضایی، سپیده بختیاری صفحات 21-28
    سابقه و هدف
    دانشجویان که به عنوان آینده سازان جامعه در آینده نزدیک پا به عرصه کار و تلاش می گذارند، می توانند نظرات ارزشمندی درباره بر نامه های آموزشی و تاثیر آن بر فرایند یادگیری ارائه دهند که برای مراکز آموزشی حائز اهمیت فراوان خواهد بود. این مطالعه با هدف تعیین دیدگاه دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مقطع کارورزی، در مورد کاربرد بالینی دروس علوم پایه در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در سال1390-1389 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی-مقطعی 108 نفر دانشجوی پزشکی مقطع بالینی به صورت تصادفی انتخاب شدند. داده ها توسط پرسشنامه جمع آوری و دروس علوم پایه در سه گروه با کاربرد کم، متوسط و زیاد تقسیم بندی شدند. اطلاعات استخراج شده با استفاده از آمار توصیفی و آزمون مجذور کای تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    از 108 نفر دانشجوی بالینی مورد مطالعه، (4/57%)62 نفر در رده سنی 40 – 26 سال و (6/42%) 46 نفر در رده سنی 25-23 قرار داشتند. از نظر جنسیت 48 نفر (4/44%) نفر مونث و 60 نفر (6/55%) مذکر بودند. درس پاتولوژی با کاربرد زیاد، دروس آناتومی تنه و اندام، سر و گردن، نوروآناتومی و فیزیولوژی، زبان تخصصی، ایمونولوژی، انگل شناسی، امتیاز کاربرد متوسط را در مقطع بالینی و دروس بهداشت، حشره شناسی، فیزیک پزشکی، جنین شناسی، قارچ شناسی، اپیدمیولوژی، ژنتیک، باکتریولوژی، روانشناسی، بافت شناسی، ویروس شناسی، بیوشیمی و تغذیه امتیاز کاربرد کم را کسب نمودند.
    نتیجه گیری
    یافته ها حاکی از آن است که یک جدایی نسبی و عدم هماهنگی بین دروس علوم پایه و مقطع بالینی وجود دارد که با توجه به نیازهای آینده پزشکان می تواند در برنامه ریزی های آینده موجب تغییراتی در برنامه ریزی آموزشی گردد.
    کلیدواژگان: علوم پایه، دانشجویان پزشکی، دوره بالینی
  • رزیتا رضایی، سوسن ساعت ساز، سید حمید شریف نیا، سرور ملوک زاده، زهرا بهشتی صفحات 29-34
    سابقه و هدف
    مهارت تفکر انتقادی از اهداف مهم آموزش پرستاری بوده و ارتقائ آن از نتایج مورد انتظار تحصیلات دانشگاهی می باشد. نظر به اهمیت این امر در بهبود کیفیت مراقبت های پرستاری، پژوهش حاضر باهدف ارزیابی مهارت تفکر انتقادی در دانشجویان پرستاری طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی تحلیلی می باشد که نمونه های آن راکلیه دانشجویان پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی آمل تشکیل داده اند. انتخاب نمونه ها به روش سر شماری از کلیه دانشجویان مشغول به تحصیل در نیمسال اول 92-91 بود هاست. ابزار مورد استفاده آزمون مهارت های تفکر انتقادی واتسون گلیزر فرم(الف) بوده است که حاوی 80 سوال در پنج بخش استنباط، تشخیص پیش فرض ها استنتاج، تعبیر و تفسیر و ارزشیابی دلایل می باشد. اطلاعات پس از جمع آوری توسط نرم افزار16 SPSS و آزمونهای ضریب همبستگی پیرسن و من ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و سطح معنی دار کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین نمرات تفکر انتقادی کلیه دانشجویان در این تحقیق 5.60±44.38 بوده که درحد ضعیف بوده است. از حیطه های مورد بررسی، بیشترین توانایی دانشجویان در حیطه ارزشیابی دلایل (2.46 ± 10.82)و ضعیف ترین آن در حیطه استنباط (2.1 ±5.97)بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه مبین پایین بودن نمره تفکر انتقادی دانشجویان پرستاری می باشد با توجه به اهمیت این مهارت در فعالیتهای پرستاری بر کاربرد استراتژی های آموزشی ویژه جهت ارتقاء آن تاکید می گردد.
    کلیدواژگان: مهارت تفکر انتقادی، دانشجویان پرستاری، آموزش
  • ندا بابایی، ایمان جهانیان، علی بیژنی، محمدرضا اردبیلی حقیقی صفحات 35-40
    سابقه و هدف
    برای یک آموزش بالینی اثر بخش، نیاز مبرم به مطالعه، برنامه ریزی و بازاندیشی وجود دارد. به منظور بررسی وضعیت موجود نظام آموزشی برآن شدیم تا با ارزیابی نظرات دانشجویان رشته دندانپزشکی نسبت به ارزش کاربردی موضوعات تدریس شده در بخش بیماری های دهان، فک و صورت، گامی در این راستا برداریم.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی، از پرسشنامه پژوهشگر ساخته روا و پایا استفاده شد که دارای 2 بخش اصلی بود، بخش اول شامل اطلاعات دموگرافیک و بخش دوم شامل پرسشهایی مربوط به ارزش کاربردی دروس نظری بخش تشخیص بیماری های دهان بوده است. دانشجویان ارزش کاربردی دروس نظری را به صورت درجه های کم، متوسط و زیاد تعیین نمودند. این پرسشنامه در دسترس دانشجویان سال چهارم، پنجم و ششم دانشکده دندانپزشکی به تعداد 101 نفر قرار گرفت.
    یافته ها
    دانشجویانی که پرسشنامه ها را که بطور کامل پر کرده بودند، به تعداد 90 نفر وارد پژوهش شد. تفاوت معنی داری در ارزش کاربردی موضوعات تدریس شده در درس تشخیص نظری دانشجویان دندانپزشکی، بین مردان و زنان (596/0p=) و نیز بین نحوه ورود دانشجویان به دانشکده دندانپزشکی (سراسری، بهداشتکار، تکمیلی) وجود نداشت (413/0p=). ارتباط معنی داری بین ارزش کاربردی موضوعات تدریس شده در درس تشخیص نظری دانشجویان دندانپزشکی و سال تحصیلی (چهارم، پنجم، ششم) آن ها وجود داشت(05/0(p<.
    نتیجه گیری
    دانشجویان حجم دروس تئوری را که جهت تامین نیازهای کلینیکی بخش لازم می باشد نسبتا مناسب می دانستند. دانشجویان سال چهارمی ارزش کاربردی موضوعات تدریس شده را بسیار کمتر از سال ششمی ها و سال پنجمی ها می دانستند. دانشجویان سال پنجم و ششم ارتباط دروس تئوری تشخیص را با آنچه در بخش عملی مورد نیاز است خوب ارزیابی کردند که نشان دهنده پیوستگی مناسب و وابستگی دو طرفه متقابل مطالب تئوری و عملی می باشد.
    کلیدواژگان: دانشجو، دندانپزشکی، ارزش کاربردی، موضوعات بیماری های دهان، فک و صورت
  • حمید شفیعی عربی، رمضان حسن زاده، داریوش قاسمیان، علی شبستانی منفرد صفحات 41-46
    سابقه و هدف
    توجه به سلامت روانی و امیدواری بیماران سرطانی و تاکید برنیاز به آموزشهای مذهبی و آموزشهای مرتبط به ارتقاء سلامت روان از اهداف این مطالعه بوده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی – تحلیلی، مقطعی بر روی 100 بیمار بیمارستان شهید رجایی بابلسر انجام گرفت. از 3 پرسشنامه تعهد مذهبی، سلامت روان و امیدواری که براساس شیوه نمره گذاری لیکرت تنظیم شد، استفاده شده است. اطلاعات با کمک نرم افزار 17 spss مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    سلامت روان وامیدواری بیماران رادیوتراپی بیشتر از بیماران شیمی درمانی است. بین تعهد مذهبی و سلامت روان و امیدواری رابطه معنی دار وجود دارد. همچنین سلامت روان و امیدواری در بین بیماران شیمی درمانی مرد و زن متفاوت است که براساس این مطالعه، زنان در این مورد آسیب پذیرتر بوده اند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد، با توجه به رابطه اعتقادات مذهبی با سلامت روان و امیدواری در این بیماران، نیاز به تقویت سطح اعتقادات مذهبی و همچنین استفاده از دوره های افزایش سلامت روان و امیدواری و بهره برداری از مراکز طب تسکینی (Palliative Care Center) بخصوص در زنان می باشد.
    کلیدواژگان: تعهد مذهبی، سلامت روان، امیدواری، بیماران سرطانی
  • افشین خانی، سلمان غفاری، نرگس کلانتری، زهرا شیخ صفحات 47-52
    سابقه و هدف
    یادگیری مطلوب درس انگل شناسی و قارچ شناسی همواره از معضلات پیش روی دانشجویان پزشکی بوده است. توجه به دیدگاه های دانشجویان به عنوان گروه هدف آموزشی می تواند در حل این مشکل راهگشا باشد. هدف این مطالعه، بررسی دیدگاه دانشجویان پزشکی در مورد روش های ارتقاء آموزش درس انگل شناسی و قارچ شناسی است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در پاییز 1389با یک پرسشنامه خودایفا شامل اطلاعات دموگرافیک و سئوالاتی در حیطه های برنامه ریزی تدریس، روش تدریس، زمان تدریس، ارزشیابی انجام شد.جامعه پژوهش دانشجویان پزشکی ورودی سال های85، 86 و 87 بوده که درس مذکور را گذرانده، به روش آسان ودر دسترس انتخاب شدند. روایی پرسشنامه توسط کارشناسان و پایایی آن با آلفا کرونباخ 7/0 تائید شده بود. آنالیز داده ها بوسیله آزمون کای اسکوئر انجام شد.
    یافته ها
    در مجموع 91نفر به پرسشنامه پاسخ دادند(درصد بازگشت پاسخ= 76%) که از این تعداد 57 نفر (6/62 درصد) دختر و 34 نفر (4/37 درصد)پسر؛ و میانگین سن شرکت کنندگان 38/1±66/21 سال بود.به نظر آن ها،ارائه فیلم های آموزشی بیشترین اثر را در یادگیری داشته؛ بهبود کیفیت همه جانبه کلاس ها و تفکیک این درس به واحدهای جزئی تر به ترتیب در کوتاه مدت و دراز مدت باعث ارتقای آموزش می شود. ارتباط معنی داری در دیدگاه های دانشجویان در مورد سوالات از جهت جنس و مقطع تحصیلی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    ضمن تجدید نظر در نحوه ارائه این درس، استفاده از امکانات کمک آموزشی نظیر فیلم های آموزشی و فن آوری های جدید و بهره برداری از اینترنت پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آموزش، انگل شناسی، بابل، دانشجویان پزشکی، قارچ شناسی
  • دردی قوجق، نغمه عباسی، کوروش رسولپورروشن صفحات 53-58
    سابقه و هدف
    جایگزینی مولتی مدیا در آموزش بیوشیمی عملی به جای روش سنتی با تکیه بر سخنرانی ممکن است مفید باشد. هدف این تحقیق بررسی تاثیر بکارگیری بهینه از مولتی مدیا با تهیه طرح درس، تدوین سرفصل عملی، بهره گیری از نرم افزار آموزش عملی، استفاده از پاور پوینت و کامپیوتر در آموزش بیو شیمی عملی است.
    مواد وروش ها
    این مطالعه توصیفی بر روی 190 نفراز دانشجویان درسال های 1390 - 1389 انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات پرسشنامه مرتبط با این روش تهیه گردید و بین دانشجویان پزشکی، دندانپزشکی و پیرا پزشکی توزیع شد. دانشجویان در همه قسمت های تحقیق از جمله تهیه مواد، بدست آوردن دادها و بحث برروی آن مشارکت داشتند ودر آخر هر نیمسال تحصیلی، پس از4 ماه فعالیت دانشجویان ارزیابی شد. اطلاعت بدست آمده با SPSS نسخه 16 تجزیه وتحلیل شد.
    یافته ها
    تعداد 186 پرسشنامه توسط دانشجویان تکمیل شده است (89/97%). 5/45% دانشجویان مفید بودن استفاده از مولتی مدیا را ذکر کرده اند. 3/52% دانشجویان استفاده ازاین روش را در درک رابطه عملی و تئوری بیوشیمی مفید دانستند. دانشجویان رشته های مختلف، از آموزش درس بیوشیمی با استفاده از مولتی مدیا رضایت مندی بالایی را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    دانشجویان بیان کرده اند که استفاده از مولتی مدیا انگیزه آنان را در آموزش عملی بیوشیمی افزایش می دهد. آنها بیان داشته اند که بکارگیری آن، نیاز آنان را در زمینه عملی بیوشیمی بر طرف می کند. بررسی کمی وکیفی نشان می دهد که استفاده از این روش در کنار روش سخنرانی و سنتی در کلاس عملی تاثیر گذاری بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: آزمایشگاه بیوشیمی، دانشجو، مولتی مدیا، آموزش پزشکی
  • تابنده صادقی، شهین حیدری، حمید بخشی صفحات 59-64
    سابقه و هدف
    ضرورت استفاده از روش های نوین آموزشی با توجه به تغیییرات سریع نیازهای جوامع احساس می شود. این مطالعه با هدف مقایسه دو روش آموزش الکترونیک و سخنرانی بر آگاهی پرستاران شرکت کننده در دوره آموزش مداوم در خصوص اختلالات آب و الکترولیت انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، از بین 40 نفر پرستاری که جهت شرکت در دوره آموزشی داوطلب شده بودند، نمونه ها به صورت تصادفی به دو گروه سخنرانی و آموزش الکترونیکی تقسیم شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه دو قسمتی شامل مشخصات دموگرافیک و 20 سوال چهار گزینه ای در مورد آگاهی پرستاران در خصوص اختلالات آب و الکترولیت بود. جمع آوری اطلاعات قبل از شروع جلسه آموزش و 2 هفته بعد از اتمام جلسه آموزشی صورت گرفت. تجزیه و تحلیل اطلاعات توسط نرم افزار SPSS نسخه 13انجام شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج، اکثریت پرستاران در هر دو گروه زن، متاهل، دارای سطح تحصیلات لیسانس، و از لحاظ کلیه مشخصات جمعیت شناختی و میانگین نمرات قبل از آموزش همگن بودند. بعد از آموزش آزمون آماری من ویتنی یو اختلاف آماری معنی دار بین نمرات دو گروه نشان نداد (082/0 = P). اما آزمون آماری ویلکاکسون اختلاف نمرات قبل و بعد از آموزش در هر دو گروه را از لحاظ آماری معنا دار نشان داد.
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر مشخص کرد اجرای روش آموزش الکترونیک نتایجی مشابه روش سنتی دارد، لذا پیشنهاد می شود برنامه های آموزش مداوم با چنین رویکردی اجرا شود.
    کلیدواژگان: آموزش الکترونیک، سخنرانی، پرستاران، آموزش مداوم
|
  • Saideh Mohammadi, Reza Labbafghassemi, Zohreh Amiri, Abolfath Lameei Pages 7-14
    Background And Objective
    Attention to the requirements of talented students and considering their problems is important because we observe that high percent of talented students leave for different reasons and naturally, our country can be faced with material and spiritual losses. Hence, the universities must make an appropriate condition to provide opportunities for intelligents, growing and progress. This research is planned to get this purpose.
    Methods
    This was a quantitative and descriptive study. Our sampling method was census, Medical and Dental talented students of Shahid Beheshti University of Medical Sciences were entered to the study. The method of data gathering was via an interview and a question sheet with high validity including demographic characteristics of students and also considering points of view and expectations of students in different aspects of education, research, welfare and extracurricular domains. Finally, some appropriate ways for solving their problems were suggested and analyzed according to the viewpoints of students.
    Findings
    17.7% of students agree that the facilities regulations of talented students are clear and without any defects, and 39% disagreed. About the implementation of the current related regulations, 43.1% disagree and 11% are in favor of implementing regulations by the university. The majority of students believe that the approved regulations do not apply.54.1% also believe that the experts and supervisors do not have enough information about related regulations. 57.2% believe that it is necessary to change some options of the current regulation. Assessment of the problems in the students of different entrance years, showed a large difference between the average of educational, research and welfare problems in the students of the year 2010 in comparison with the other years.
    Conclusion
    According to the results of this research, educational problems for medical and dental students are more than their welfare and research problems. Also students, expectations to have a convenient welfare condition are more than educational expectations, so an appropriate programming and reforming the methods of official management for these problems is offered, in this way, we can reduce the level of problems.
    Keywords: Student, Talented student, Shahid Beheshti University of Medical sciences.
  • Fatemeh Esmi, Atefeh Saffari, Elnaz Mirzaee, Mryam Ehsani Pages 15-20
    Background And Objective
    The traditional methods of teaching that are currently running do not alone meet the rapid growth of information and knowledge and the changing needs of societies. Knowing different methods of teaching and use of learning aids, will help teachers and students to heighten the steps toward making a difference in education. The aim of this study was to determine the effectiveness of an educational multimedia in teaching process.
    Methods
    This study was performed on 30 dental students of the 6th semester of Babol dental school on the academic year of 2012-13. Students were divided into two equal groups and matched. Two groups were taught based on the traditional training method and the multimedia presentation. Their awareness was analyzed with the paired-T-test and the Independent-T-test according to the pre- test and the post-test scores.
    Findings
    The mean scores of before and after the lecture in the lecture groups, were respectively (5/06 ± 1/9) and (9/93 ± 1/7), and the second group mean scores before and after viewing the educational multimedia, were (4/13 ± 1/4) and (10/33 ± 1/2), respectively. Paired-T-test showed that the mean of before and after scores for each experimental group significantly increased (P<0/05. To compare the two groups, the Independent-T-test was used. The results of this test showed that the difference between the two groups before and after the study was not significant in any of the groups (p>0/05).
    Conclusion
    We can conclude that an educational multimedia of the tooth restoration can be used successfully to increase the knowledge of dental students.
    Keywords: multimedia, Small Group Teaching, lecture, tooth restoration
  • Ahmad Khoshay, Mari Ataei, Vida Sepahi, Mansuor Rezaei, Sepideh Bakhtiari Pages 21-28
    Background And Objective
    Educational centers are always facing to basic changes in all levels. Students, as the new workforce making their society’s future, can provide valuable opinions about educational programs and their effects on the learning process, which will be very important for educational centers. This study aimed to investigate the viewpoint of medical students during their internship program regarding to the clinical application of basic sciences courses at Kermanshah University of Medical Sciences in 2010.
    Materials And Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 108 clinical medical students were randomly selected. Data were collected through a questionnaire and basic sciences courses were classified into three groups with low, average and high applications. The extracted data were analyzed by descriptive statistics and Chi-square test.
    Results
    Out of 108 clinical medical students who completed the questionnaires, 62 (57.4%) of them were aged 26-40 and 46 (42.6%) were aged 23-25 years. 48 (44.4%) of them were female and 60 (55.6%) were male. The course of pathology acquired high application score, anatomy of limbs and trunk, head and neck anatomy, neuro-anatomy, physiology, specialized English, immunology and parasitology obtained average application score, health, entomology, medical physics, embryology, mycology, epidemiology, genetics, bacteriology, psychology, histology, virology, biochemistry and nutrition obtained the low application score.
    Conclusion
    The findings of the present study indicated a relative isolation and lack of coordination between basic sciences courses and clinical periods. This can be used to create changes in future educational programs with regard to the needs of the physicians.
    Keywords: Basic sciences, Medical students, Clinical course
  • Rozita Rezaei, Sussan Saatsa *, Seyed Hamid Sharif Nia, Soruor Molookzadeh, Zahra Beheshti Pages 29-34
    Background And Objective
    Critical thinking skill is one of the important goals of nursing education and its promotion is considered as one of the expected outcomes of university studies. Regarding the importance of critical thinking upon improvement of nursing quality, this research was designed with the aim of evaluation of critical thinking abilities in nursing students.
    Methods
    This descriptive analytical study was conducted on all nursing students of Faculty of Nursing and Midwifery in Amol, affiliated to Mazandaran University of Medical Sciences. The samples were selected by census method of all students studying in the first semester of academic year 2011-12. The research instruments used in critical thinking skills test were Watson-Glaser Critical Thinking Appraisal (A) consisting 80 questions and 5 subscales: inference, recognition of assumptions, deduction, interpretation, and evaluation of arguments skills. After collecting the data, they were entered into computer and analyzed by the SPSS 16 software using descriptive statistics, Pearson's correlation coefficient and Mann Whitney Test, with significance level set at 0.05.
    Findings
    The Mean score of critical thinking of nursing students’ was 44.38±5.60. From 5 evaluated subscales, the highest and lowest abilities of students were in recognition of assumptions (10.82±2.46)and deduction(5.97±2.1).
    Conclusion
    Research findings show that nursing student's critical skills are weak despite the importance of critical thinking in nursing activities,therefore using special strategies to improve critical thinking skills is emphasized.
    Keywords: critical thinking skills, nursing students, education
  • Neda Babaee, Iman Jahanian, Ali Bijani, Mohammad Reza Ardebili Haghighi Pages 35-40
    Background And Objective
    For an efficient bedside teaching, the need to investigation, planning and reflection exists. To evaluate the current situation of education system, this study aimed to determine the view of Babol dental students about the practical value of educational contents in oral medicine department.
    Methods
    In this descriptve and analytical cross-sectional study, a valid and reliable questionnaire was designed. In the 1st part, demographic questions and in the 2nd part, questions about the practical value of theoretical oral medicine contents were asked. The students rated the value as low, moderate and high. The questionnaire was destributed among 101 dental students of 4th, 5th and 6th year.
    Findings
    90 students full-filled the questionnaires and entered the study. Based on the results of this study, there was no significant difference in the practical value of taught contents among men and women (P=0.596) and also students, method of entrance to dental school (P= 0.413). A significant correlation exists between the practical value of taught contents and their academic year (IV, V, VI)(p<0.05).
    Conclusion
    Students mentioned the load of theoretical contents relativaly appropriate to cover clinical needs. 4th year students mentioned the practical values lower than the 5th and 6th year students. Also 5th and 6th year students evaluated the relation of theoretical contents and clinical needs as good which shows desirable correlation and two way communication of theretical and practical contents.
    Keywords: Student, Dental, Practical Value, Educational Contents, Oral Medicine
  • Hamid Shafie Arabi, Ramazan Hassanzadeh, Daruosh Ghasemian, Ali Shabestani Monfared Pages 41-46
    Background And Objective
    The purposes of this study were notification to the importance of mental health and hope in cancer patients with emphasis on need to religious and mental health promotion training courses.
    Methods
    This descriptive - analytic cross- sectional study was performed on 100 cancer patients of Shahid Rajaee Hospital in Babolsar. The three questionnaires for assessment of religious commitment, mental health and hope, based on Likert scoring method, were used. Data analysis was performed by SPSS software version of 17.
    Findings
    Mental health and hope status of radiation therapy patients were greater than chemotherapy patients. There are significant relationships between religious commitment, mental health, and hope. There are differences in mental health and hope status between male and female cancer patients. In this study female patients had worse status.
    Conclusion
    According to the relationships between religious beliefs, mental health and also hope in these patients, it seems that they need to strengthen the religious beliefs as well as the improvement of mental health and hope and utilization of palliative care centers especially for women patients.
    Keywords: Religious Commitment, Mental Health, Hope, Cancer Patients
  • Afshin Khani, Salman Ghaffari *, Narges Kalantari, Zahra Sheikh Pages 47-52
    Background And Objectives
    Effective learning of parasitology and mycology has been always a challenge for medical students. Attention toward students’ viewpoints can develop the education of this course. This study aimed to assess the viewpoints of medical students about the methods for improvement of education of medical parasitology and mycology's module.
    Methods
    This cross-sectional study was carried out on medical students at Babol University of Medical Sciences in autumn 2010. The 2nd, 3rd and 4th year of medical students who passed the course, participated as easy and available allocation procedure and filled a self-constructed questionnaire. Questionnaire, s validity and reliability were confirmed with a Cronbach alpha 0.7 and expert’s opinions, respectively. Chi-square was used for data analysis.
    Findings
    In overall, 91 participants filled the questionnaires (response rate = 76%); fifty seven (62.6%) were female and 34 (37.4%) were male. The mean age of participants was 21.66±38 years. Students believed that using of educational videos has the best effect on learning outcome. Development in the quality of training classes and dissociation of the module to separate sections should be the short-term and long-term solutions for improvement of the education; respectively. There was no significant relationship between sex, educational level of students and their viewpoints (p>0.05).
    Conclusion
    Reconsideration of parasitology and mycology curriculums and new training methods such as application of educational videos and internet are offered.
    Keywords: Babol, Education, Medical Students, Mycology, Parasitology
  • Durdi Qujeq *, Naghmeh Abbassi, Kuorush Rasolpour Roshan Pages 53-58
    Background And Objective
    Use of multimedia in biochemistry laboratory instead of traditional laboratory classes, which generally are based in lecture, may be useful. The main objective of this study was to evaluate the effect of multimedia use (preparing lesson content, laboratory content, laboratory education software, application of power point and computer) in the training of biochemistry laboratory to the students.
    Methods
    This descriptive study was performed on 190 first year students in the years 2010-2011.For the study, a questionnaire covering different aspects of method evaluation (preparing materials, doing experiments, preparing data and discussion on the data) was designed and distributed among medical, dentistry and paramedical students. The students participated in all levels of the experiment, from preparing the reagents to obtaining data, doing experiments, data collection and discussing on them. When their 4-month biochemistry course finished, an evaluation questionnaire was applied at the end of the course. Data were analyzed by SPSS version 16.0 software using descriptive statistics.
    Findings
    186 students participated by returning filled out questionnaires (97.89%). When students were asked whether the multimedia was a useful method for the learning of laboratory processes in the course of biochemistry, 45.5% of them agreed. Among students 52.3% of them thought that the multimedia made relevant links between theoretical and practical aspects of biochemistry course. Different students had a high level of satisfaction about the application of multimedia in this course.
    Conclusion
    The use of multimedia stimulates the students in the promotion of biochemistry learning. Students believed that the method was satisfactory in their needs about practical aspects of biochemistry laboratory activities. Quantitative and qualitative approach to the results revealed that application of multimedia besides of previous traditional methods may have more efficacy in the training of biochemistry.
    Keywords: Laboratory biochemistry, Students, Multimedia, Medical Education
  • Tabandeh Sadeghi, Shahin Heidari, Hamid Bakhshi Pages 59-64
    Background And Objective
    According to rapid changes in needs of the societies, application of new educational methods is a necessity. The aim of this study was comparing the lecture and E-learning training methods on knowledge of nurses participating in continuing medical education (CME) programs.
    Methods
    In this quasi experimental study, 40 nurses who participated in CME course, randomly were assigned to the lecture and E-learning groups. Questionnaire had two parts: 1- demographic variables 2- 20 multiple choice questions. Data were gathered at before and 2 weeks after the education. Data were analyzed by version 13 of SPSS software.
    Finding
    Results showed that there were no significant differences in demographic variables and knowledge scores between two groups before education. There was no significant difference between two groups after the education in knowledge score (p=0.082(. Based on the results, there was a significant difference before and after the education in two groups in terms of their knowledge score.
    Conclusion
    According to the results, E- learning and lecture have equal outputs in knowledge, therefore we suggest that electronic training methods should be performed more in continuing education courses.
    Keywords: E, learning, Lecture, Nurses, Continuing Medical Education