فهرست مطالب

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی
سال بیست و چهارم شماره 2 (پیاپی 76، تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/04/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدرضا نوری دلویی*، فاطمه علیزاده صفحات 61-68
    اسکیزوفرنی بیماری شدید روانی است که حدود 1 درصد از مردم جهان به آن مبتلا هستند. این بیماری چند عاملی با مشارکت شمار زیادی از ژن های مستعد کننده که در ارتباط با فرآیندهای اپی ژنتیک و عامل های محیطی هستند مشخص می شود. مطالعات، پیوستگی و همراهی چندین لوکوس را که احتمالا خطر اسکیزوفرنی را تایید می کنند، مانند نوروگلین1، Disrupted in schizophrenia، دیسبایندین، اپسین 4 و پرولین دهیدروژناز را نشان داده اند. اگرچه، جزییات عملکرد زیستی این ژن ها هنوز چندان مشخص نیست. ژن مهمDisrupted in schizophrenia1 (DISC1) که لوکوس ژن آن نخستین بار در یک خانواده بزرگ اسکاتلندی شناخته شد، سهم عمده ای در بیماری های ذهنی-روانی داشته و با جابه جایی متعادل کرموزومی t(1;11)(q22.1;q14.3) همراهی دارد. مطالعات گسترده روی DISC1 در خلال دهه گذشته نشان داده است که این ژن افزون بر عامل خطر ژنتیکی برای طیفی از بیماری های روانی شناخته شده، بر بسیاری از جنبه های عملکردی سیستم عصبی مرکزی مانند توسعه و رشد نورون ها، مسیرهای پیام دهی نورونی و عملکردهای سیناپسی اثر می گذارد. هم چنین، مطالعات ژنتیکی، ارتباط میان DISC1 و صفات کمی مشتمل بر حافظه کاری، سن شناخت و ادراک، حجم ماده خاکستری در کورتکس پری فرونتال و اختلالات در ساختار و عملکرد هیپو کامپ را نشان می دهد. DISC1 با شمار زیادی پروتئین که در مهاجرت نورون ها، تنظیم و تعدیل اسکلت سلولی و انتقال پیام نقش دارند، میان کنش می دهد. برخی از این پروتئین ها به عنوان عامل های مستعد ژنتیکی برای بیماری های روانی گزارش شده اند. در این مطالعه مروری، تازه های این بیماری و ارتباط واریانت های ژنتیکی شماری ژن مستعد اسکیزوفرنی به ویژه DISC1 و پروتئین های میانکنش دهنده با آن، و هم چنین تاثیر آنها روی ساختار و عملکرد مغز در انسان و موش مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنی، همراهی، ژن، اپی ژنتیک، لوکوس، مستعد کننده
  • غزل انصاریان، شبنم موثقی، حامد شفارودی، نوشین پناهی خضری، زهرا نادیا شریفی* صفحات 69-73
    سابقه و هدف
    ایسکمی مغزی از مهم ترین عوامل مرگ و معلولیت در جهان است و تاکنون درمان موثری برای آن پیدا نشده است. ایسکمی فراگیر و رپرفیوژن متعاقب آن به صورت چشمگیری باعث از بین رفتن سلول های هرمی ناحیه کورتکس مغز می شود. اخیرا استفاده از ایمونوفیلین لیگاندها یک استراتژی مناسب وجدید به عنوان یک عامل نوروپروتکتور مورد ملاحظه قرار گرفته است. از آنجایی که تاکرولیموس به عنوان یکی از ایمونوفیلین لیگاندها باعث محافظت از نورون ها در برابر آسیب های مغزی می شود، در این تحقیق اثر نوروتروفیک این دارو را روی ناحیه کورتکس موش صحرایی ویستار نر مورد بررسی قرار دادیم.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 25 موش به 5 گروه کنترل، ایسکمی، و 3 گروه دارو (تاکرولیموس یا FK506) گرفته (به میزان های mg/kg 1،3،6) تقسیم شدند. مدل ایسکمی فراگیر مغزی با روش انسداد دو شریان کاروتید به مدت 20 دقیقه القا شد و ریپرفیوژن متعاقب آن صورت گرفت. تزریق دارو در زمان رپرفیوژن و مجددا به فاصله 48 ساعت بعد انجام شد.
    یافته ها
    ایسکمی به مدت 20 دقیقه باعث کاهش شدید در تعداد سلوهای هرمی کورتکس مغز گردید، ولی بین گروه ایسکمی و گروهی که دارو با دو دوز mg/kg 6 به فاصله 48 ساعت گرفته بودند، تفاوت معنی داری مشاهده شد. در واقع، mg/kg 6 مناسب ترین دوز برای تزریق دارو بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تاکرولیموس دارای اثر نوروتروفیک بر روی سلول های هرمی کورتکس است و می تواند برای درمان ایسکمی ناشی از آسیب های مغزی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ایسکمی، تاکرولیموس، کورتکس مخ، سلول های هرمی
  • مختار مختاری*، محمدرضا ابراهیم پور، شمسی حرف شنو صفحات 74-80
    سابقه و هدف
    سندرم تخمدان پلی کیستیک (Polycystic ovarian syndrome) باعث اختلال در تخمک گذاری و ناباروری در زنان می شود. در این تحقیق اثر عصاره الکلی گیاه فراسیون سفید برروی پارامترهای هورمونی مدل سندرم تخمدان پلی کیستیک در موش صحرایی ماده بالغ مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 48 سر موش صحرایی ماده بالغ از نژاد ویستار با وزن تقریبی200-180 گرم به طور تصادفی به 6 گروه 8 تایی تقسیم شدند. گروه کنترل، گروه شاهد، گروه تجربی 1 دریافت کننده mg/kg 500 عصاره به صورت خورا کی به مدت 21 روز، گروه تجربی 2 PCOS، گروه تجربی 3 (mg/kg500PCOS +) و گروه تجربی 4 (mg/kg 1000 + PCOS) که به مدت 21 روز عصاره را به صورت خوراکی دریافت کردند. یک روزپس از دریافت آخرین وعده عصاره، نمونه های خونی جمع آوری و میزان هورمون های LH، FSH، تستوسترون، استرادیول و پروژسترون به روش رادیو ایمونواسی (RIA) اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    میزان هورمون LH در گروه mg/kg 1000 +PCOS نسبت به PCOS کاهش معنی داری نشان داد. میانگین غلظت هورمون FSH در هیچ یک از گروه ها نسبت به گروه PCOS اختلاف معنی داری را نشان نداد. میزان هورمون های استرادیول و پروژسترون در گروه های mg/kg1000PCOS+ و mg/kg 500 PCOS +نسبت به گروه PCOS کاهش معنی داری نشان داد. همچنین میزان هورمون تستوسترون در گروه mg/kg 1000 + PCOS کاهش معنی داری را نسبت به گروه PCOS نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل نشان می دهد عصاره الکلی فراسیون سفید پارامترهای هورمونی را در سندرم تخمدان پلی کیستیک بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: فراسیون سفید، PCOS، LH، FSH، پروژسترون، استرادیول، تستوسترون، موش صحرایی
  • سپیده اربابی بیدگلی*، منصور جمالی زواره ای صفحات 81-87
    سابقه و هدف
    علی رغم رویش گیاه چای کوهی در بسیاری از نقاط ایران و کشورهای منطقه و اثرات آن در کنترل درد، التهاب، اضطراب و دیس منوره، اطلاعات منسجمی در خصوص سمیت این گیاه وجود ندارد. اخیرا طی مطالعه ای سمیت حاد و تحت حاد عصاره گیاه، حداکثر دوز قابل تحمل و پتانسیل سمیت را با تعیین فاکتور No Observable Adverse Effect Level مشخص نمودیم، اما تاثیرات هیستوپاتولوژیکی آن در الگوی مصرف تحت مزمن هدف مطالعه حاضر بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 60 عدد موش سوری ماده در گروه آزمایش و شاهد در شرایط استاندارد قرار گرفتند و عصاره تهیه شده با غلظت mg/ml140 در سه گروه دوز خفیف (mg/kg7(، متوسط (mg/kg70)و شدید (mg/kg140) در مدل 45 روزه تجویز شد.
    یافته ها
    تغییرات معنی دار وزن احشای حیوانات در تعدادی از ارگان های حیاتی دلالت بر سمیت احتمالی عضوی بود، اما بخشی در مطالعات هیستوپاتولوژیک تایید نشد. در پایان روز 45 پاسخ های سمی به صورت ضایعات خفیف در کبد، کلیه و طحال حیوان دیده شد که این ضایعات در پایان دوران بازگشت (روز 90) و پس از گذشت 45 روز از قطع عصاره به وضعیت عادی برگشت کرد.
    نتیجه گیری
    عصاره چای کوهی می تواند در روند وابسته به دوز ایجاد سمیت عضوی خفیف در کبد، کلیه و طحال نماید، لذا در تجویزهای طولانی مدت دوز های کمتر از mg/kg70 توصیه می شود. با این حال، این اثرات فاقد علائم بالینی بوده و با قطع مصرف عصاره به وضعیت طبیعی قابل برگشت هستند.
    کلیدواژگان: چای کوهی، سمیت مزمن، اثرات هیستوپاتولوژیک
  • سمیه ابراهیمی باروق*، کاظم پریور صفحات 88-94
    سابقه و هدف
    بررسی های مختلف نشان داده است که هر گونه اختلال در مسیر سیگنالینگ wnt با بیماری آلزایمر ارتباط مستقیم دارد. یکی از مولکول های مهم دخیل در فعال سازی یا غیرفعال سازی این مسیر مولکول GSK3β (Glycogen synthase kinase 3β) است. هدف اصلی در این تحقیق بررسی میزان فسفریلاسیون GSK3β تحت تاثیر Dihydroepiandrosterone (DHEA) است که یک نورواستروئید مغزی است و با افزایش سن ترشح این نورواستروئید در مغز کاهش پیدا می کند.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، به منظور بررسی میزان فسفریلاسیون GSK3β تحت تاثیر DHEA، سلول های پروژنیتور عصبی از کورتکس مغز جنین موش استخراج شده و سپس با غلظت 1میکرومولار از DHEA به مدت 48 ساعت تیمار شدند. بعد از 48 ساعت میزان فسفریلاسیون GSK3β به روش ایمنوسیتوشیمی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در گروه تیمار، DHEA موجب افزایش فسفریلاسیون GSK3β نسبت به گروه شاهد شد.
    نتیجه گیری
    فسفریلاسیون GSK3β منجر به غیر فعال شدن GSK3β می گردد که همراه با فعال شدن مسیرسیگنالینگ wnt است که می تواند یک راهکار مناسب برای درمان بیماری آلزایمر محسوب شود.
    کلیدواژگان: سلول های پروژنیتور عصبی، آلزایمر، GSK3β، DHEA
  • اکرم طباطبایی*، سید داور سیادت، سید فضل الله موسوی، محمدرضا آقاصادقی صفحات 95-102
    سابقه و هدف
    پروتئین Haps در تداخل اولیه هموفیلوس آنفلوانزای بدون کپسول با سلول های اپیتلیال دستگاه تنفس انسان نقش کلیدی را بازی می کند. در حالی که دیگر پروتئین های خارج سلولی هموفیلوس آنفلوانزای بدون کپسول از نظر ژنتیکی بسیار متغیر می باشند، Haps به میزان قابل توجهی در میان سویه های هموفیلوس آنفلوانزا حفظ شده است. در مطالعات اخیر اثبات شده است که فعالیت اتصالی Haps، در 311 آمینواسید ناحیه کربوکسیل (C-Haps) آن قرار دارد و همچنین نشان داده شده است که C-Haps قادر به القاء پاسخ ایمنی محافظت کننده در مقابل استقرار هموفیلوس آنفلوانزای بدون کپسول می باشد.
    روش بررسی
    سازه pET24a-chaps حامل سکانس C-Haps هموفیلوس آنفلوانزای بدون کپسول 1766 PTCC ساخته شد. سکانس آمینواسیدی C-Haps این مطالعه با سکانس C-Haps 3 سویه دیگر هموفیلوس آنفلوانزای بدون کپسول (N187،TN106، P860295) مقایسه و نواحی آنتی ژنیک آن توسط نرم افزار بیوانفورماتیک تعیین شدند. سازه نوترکیب pET24a-chaps در میزبان اشرشیاکلی سویه BL21(D3E) بیان شد و توسط تکنیکهای SDS-PAGE و وسترن بلات مورد تائید قرار گرفت. پروتئین نوترکیب C-Haps توسط تکنیک کروماتوگرافی تمایلی تخلیص شد.
    یافته ها
    مقایسه توالی آمینواسیدی rC-Haps مورد مطالعه با سکانس های آمینواسیدی C-Haps موجود در بانک ژن، بیش از 97% همسانی را نشان داد و نمودار آنتی ژنیسیته، 9 جایگاه آنتی ژنیک مشترک و قوی را تعیین کرد که دقیقا در مناطق حفظ شده بین سویه های مختلف هموفیلوس آنفلوانزای بدون کپسول مطالعه شده قرار داشت.
    نتیجه گیری
    به دلیل حضور جایگاه های آنتی ژنیک مشترک بین هموفیلوس آنفلوانزای بدون کپسول 1766 PTCC و دیگر سویه-های مطالعه شده، بنابراین C-Haps به دست آمده در این مطالعه از نظر تئوری می تواند به عنوان کاندیدای واکسن علیه سویه های مختلف هموفیلوس آنفلوانزای بدون کپسول سایر نواحی جغرافیائی نیز به کار رود.
    کلیدواژگان: هموفیلوس آنفلوانزای بدون کپسول، نواحی آنتی ژنیک، C، Haps
  • کرامت دهقانی*، فریده فروغیان، محمد دیلمقانی زاده صفحات 103-108
    سابقه و هدف
    روش های جراحی متعددی برای ترمیم بی اختیاری ادرار فشاری در زنان به وجود آمده اند. این مطالعه به منظور مقایسه کارآیی دو روش متداول کولپوسوسپانسیون برچ و نوار ترانس واژینال انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این تجربی-کاربردی از سال 1372 الی 1391، 283 زن مبتلا به بی اختیاری ادرار فشاری تحت عمل های جراحی کولپوسوسپانسیون برچ (157 بیمار) و یا نوار ترانس واژینال (126 بیمار) قرار گرفتند. نتایج روش های جراحی 6 و 12 ماه پس از جراحی ارزیابی شدند. دویست و شصت و دو بیمار دچار سیستوسل نیز بودند که به صورت هم زمان طی روش های کولپوسوسپانسیون برچ (157 بیمار) یا نوار ترانس واژینال (105 بیمار) ترمیم شدند.
    یافته ها
    از 126 بیماری که تحت عمل نوار ترانس واژینال قرار گرفتند، 119 بیمار (4/94%) در ماه 6 و 63 بیمار (50%) در ماه 12 خشک بودند. از 157 بیماری که تحت عمل کولپوسوسپانسیون برچ قرار گرفتند، 156 بیمار (4/99%) در ماه 6 و 153 بیمار (5/97%) در ماه 12 خشک بودند. مقایسه این دو روش جراحی حاکی از اختلافی معنی دار در نتایج به دست آمده، به ویژه در پیگیری ماه 12 داشت (05/0>p). میزان موفقیت ترمیم همزمان سیستوسل در 157 بیمار گروه کولپوسوسپانسیون برچ 100% و در 105 بیمار گروه نوار ترانس واژینال 3/93% بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نرخ شکست بالاتر روش نوار ترانس واژینال در مطالعه حاضر توصیه می شود در ترمیم بی اختیاری ادرار فشاری از روش کولپوسوسپانسیون برچ استفاده گردد؛ با این مزیت که طی آن جراح می تواند به طور هم زمان سیستوسل های شدید را ترمیم نماید.
    کلیدواژگان: بی اختیاری ادرار فشاری، کولپوسوسپانسیون برچ، نوار ترانس واژینال، سیستوسل
  • عباس مسعودزاده، شهریار عالیان، سعید محسنی توکلی*، محمد خادملو، فرهنگ بابا محمودی، سید طه یحیوی صفحات 109-114
    سابقه و هدف
    افسردگی یکی از عوارض محتمل درمان با داروهای ضد ویروسی در بیماران مبتلا به هپاتیت B و C است. هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان شیوع افسردگی با رژیم های دارویی ضد ویروس مختلف قبل، حین و بعد از درمان دارویی بود.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی بودکه بر 248 نفر از بیماران مراجعه کننده به 2 درمانگاه سرپایی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال91-1390 انجام شد. درمان بیماران مبتلا به هپاتیت مزمن BوC با اینترفرون یا داروی ضد ویروس دیگر به تنهایی و یا با ترکیب آنها صورت گرفت. از نظر روانشناختی با استفاده از مقیاس افسردگی و اضطراب بیمارستانی (HADS) و نیز مصاحبه بالینی روانپزشکی قبل از شروع درمان، و نیز در هفته های 12 و 24 درمان، و 6 هفته پس از پایان درمان ارزیابی شد.
    یافته ها
    شیوع افسردگی قبل از شروع درمان در مبتلایان به هپاتیت مزمن نوع B وC بیشتر از جامعه بود، ولی با یکدیگر تفاوتی نداشتند. در هفته های 12 و 24 درمان ضد ویروسی، شیوع افسردگی افزایش یافت که در بیماران دریافت کننده اینترفرون آلفا بیشتر بود. شش هفته پس از خاتمه درمان، شیوع افسردگی در گروه های دریافت کننده اینترفرون آلفا به سطح قبل از شروع درمان برگشت، ولی این اتفاق در گروهی که اینترفرون مصرف نمی کردند رخ نداد.
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود که بیماران دریافت کننده اینترفرون آلفا قبل و حین درمان به دقت ارزیابی روانشناختی گردند تا در صورت لزوم پیشگیری و مداوا در اولین فرصت انجام شود.
    کلیدواژگان: هپاتیت مزمن B، هپاتیت مزمن C، افسردگی، اینترفرون آلفا، ریباویرین
  • صفیه بهزادی*، هاله میربهرسی، مرسده یاری صفحات 115-120
    سابقه و هدف
    هوش هیجانی به عنوان توانایی مدیریت هیجانات و احساسات نقش مهمی در زندگی و موفقیت افراد دارد. مکانیسم-های دفاعی فرایندهای تنظیم کننده خودکاری هستند که برای کاهش ناهماهنگی شناختی وبه حداقل رساندن تغییرات ناگهانی در واقعیت از طریق تاثیر گذاری بر چگونگی ادراک حوادث تهدید کننده عمل می کنند. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین هوش هیجانی و مکانیسم های دفاعی انجام شد.
    روش بررسی
    در این پژوهش توصیفی، 72 دانشجوی پزشکی دانشگاه جندی شاپور اهواز به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، مقیاس هوش هیجانی و پرسش نامه مکانیسم های دفاعی بود. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین مکانیسم های دفاعی رشد یافته و نوروتیک با هوش هیجانی رابطه مثبت معنی دار و با مکانیسم های رشد نیافته همبستگی منفی وجود داشت.
    نتیجه گیری
    به استناد نتایج تحقیق حاضر می توان نتیجه گرفت با افزایش هوش هیجانی استفاده از مکانیسم های دفاعی بالغ و نوروتیک بیشتر می شود. هوش هیجانی به فرد این امکان را می دهد که با مدیریت، شناخت، تنظیم و ارزیابی هیجان ها در سطح ناهوشیاری مکانیسم های دفاعی «من» را تحت تاثیر قرار دهد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، مکانیسم های دفاعی
  • معصومه رحیم پور، محمدباقر سهرابی*، سلماز کلهر، پونه ذوالفقاری، حسینعلی خسروی، الهه یحیایی صفحات 121-124
    سندروم SCARF یک سندروم بسیار نادر بوده که تاکنون تعداد بسیار محدودی از آن در مقالات معتبر گزارش شده است. در این مقاله دختر سه ماهه ای مبتلا به سندروم اسکارف معرفی می شود که با اختلالات و مشکلات مکرر مادرزادی به بیمارستان امام حسین(ع) شاهرود مراجعه نموده است.
    کلیدواژگان: سندروم اسکارف، بیماری نادر، شاهرود
|
  • Mohammad Reza Noori, Daloii*, Fatemeh Alizadeh Pages 61-68
    Schizophrenia is a severe psychiatric disorder that has a lifetime prevalence of ~1% in the most studied population. Schizophrenia is a multifactorial disorder that is characterized by the contribution of multiple susceptibility genes that could act in conjunction with epigenetic processes and environmental factors. Linkage and association studies have shown a number of candidate risk genes including Nerugulin 1، Disrupted in schizophrenia، Disbyndin and Epsin 4 that have associated with schizophrenia. However، their biological function remains elusive. ‘Disrupted in schizophrenia 1’ (DISC1)، a gene locus originally identified at the first in a large Scottish family، showing a heavy burden of major mental illnesses associated with a balanced t (1; 11) (q42. 1; q14. 3) chromosome translocation. Substantial genetic and biological research on DISC1 has been displayed in past decade that DISC1 is now recognized as a genetic risk factor for a spectrum of psychiatric disorders and it impacts on many aspects of central nervous system (CNS) function، including neurodevelopment، neurosignaling، and synaptic functioning. Evidences emerged from genetic studies have shown a relationship between DISC1 and quantitative traits، including working memory، cognitive aging، gray matter volume in the prefrontal cortex، and abnormalities in hippocampal structures as well as function. DISC1 interacts with numerous proteins، also involved in neuronal migration، neurite outgrowth، cytoskeletal modulation، and signal transduction، some of which have been reported as independent genetic susceptibility factors for psychiatric morbidity. Here، we studied association of genetic variants of several susceptibility genes to schizophrenia، specially DISC1 and its intractor proteins and their effect on functional and structural of the brain in human and in the mouse.
    Keywords: Schizophrenia, Association, Gene, Epigenetic, Locus, Susceptible
  • Ghazal Ansarian, Shabnam Movassaghi, Hamed Shafaroodi, Nooshin Panahi Khezri, Zahra Nadia Sharifi * Pages 69-73
    Background
    Cerebral ischemia is known as a main cause of morbidity and mortality in the world and there was no effective treatment yet. Global cerebral ischemia causes loss of pyramidal cells of brain cortex following global ischemic/reperfusion. Recently، using immunophilin ligands has been considered as a potential and appropriate strategy for neuroprotection. Since it was observed that tacrolimus (FK506)، a useful immunosuppressant used in organ transplantation، provides neuroprotection and prevents neuronal damage،the importance of immunophilins in the development of neuroprotectors has emerged. In this study، we investigated the neurotrophic effect of the immunosuppressant agent FK506 in rat after global cerebral ischemia.
    Materials And Methods
    In this experimental study، 25 Wistar rats were assigned to control (intact)، ischemia and 3 FK506 treated (1،3،6 mg/kg) groups. Both common carotid arteries were occluded for 20 minutes followed by reperfusion. In 3 experimental groups، tacrolimus or FK506 was given as a single dose exactly at the time of reperfusion respectively as 1، 3، 6 mg/kg by intravenous administration (IV). The same doses repeated by intraperitoneally administration (IP) 48 hours after reperfusion. After 4 days، the rats were sacrificed and brain sections were stained by H & E and Nissl.
    Results
    Our findings showed that 20 min ischemia decreased the number of the cortex pyramidal cells. But there were significant differences between number of cortex pyramidal cells in ischemia and FK506 (6mg/kg) groups.
    Conclusion
    Our study suggests that tacrolimus has a neurotrophic effect on pyramidal cells of brain cortex and may candidate for treatment of ischemia brain damage.
    Keywords: Tacrolimus, Brain cortex, Pyramidal cells, Ischemia
  • Mokhtar Mokhtari *, Mohammad Reza Ebrahimpoor, Shamsi Harfsheno Pages 74-80
    Background
    Polycystic ovarian syndrome (PCOS) is a disorder which causes disorder in the ovulation and infertility in women. This study was design to investigate the effects of alcoholic extract of white Marrubum vulgare plant on the hormonal parameters model of polycystic ovarian syndrome in the adult female rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study، 48 adult female rats from wistar race with approximate weight of 180 to 200 grams were evaluated. The rats were divided into 6 groups of 8 numbers each randomly. Control group، sham group، experimental group 1 received 500 mg/kg of oral extract for 21 days، experimental group 2 PCOS، experimental group 3 (PCOS+500 mg/kg) and experimental group 4 (PCOS +1000mg/kg) were fed extract for 21 days. On the 22nd day، blood samples were collected from all the groups for measuring serum levels of LH، FSH، testosterone، estradiol and progesterone hormones using RIA.
    Results
    LH hormone serum level in the group of “PCOS+1000mg/kg” showed a significant reduction compared to PCOS. FSH hormone level did not show any difference in any groups، compared to control group and PCOS. The level of estradiol hormone in the group of PCOS+500mg/kg، PCOS +1000mg/kg revealed a significant reduction، compared to PCOS. Testosterone hormone level in the group of PCOS+1000mg/kg showed a significant reduction in comparison to PCOS، and finally the level of progesterone in the group of PCOS +500mg/kg and PCOS +1000mg/kg exhibited a significant reduction، compared to PCOS.
    Conclusion
    The results indicate that alcoholic extract of white Marrubium Vulgare improves hormonal parameters in polycystic ovarian syndrome.
    Keywords: Marrubium vulgar, PCOS, LH, FSH, progesterone, estradiol, testosterone, rat
  • Sepideh Arbabi Bidgoli *, Mansour Jamali Zavarhei Pages 81-87
    Background
    Although Stachys lavandulifolia is growing in the most parts of Iran and regional countries and it has analgesic، anti-inflammatory and antianxiety effetcs as well as controls signs of dysmenorhoorea، there are limited data regarding its toxicity potentials. Acute toxicity and “No Observable Adverse Effect Level” of this medicinal herb have been recently reported by our group، but present study was conducted to find the histopathological effects of the extract in order to suggest the appropriate doses for further clinical studies on its oral pharmaceutical dosage forms.
    Materials And Methods
    In this experimental study، 60 female mice were divided into 30 cases and 30 controls. Stachys lavandulifolia extract in doses of 7 mg/kg (mild)، 70 mg/kg (moderate) and 140 mg/kg (high) were administered in 45- day model. All histopathological changes were assessed in baseline، midpoint، and endpoint and after the recovery period and compared with control group.
    Results
    Other than significant weight changes in some target organs، abnormal histopathological changes were detected in liver، kidney and spleen after 45 days in a dose and time dependent manner but all abnormalities were returned to normal state after the recovery period in day 90.
    Conclusion
    Stachys lavandulifolia extract can induce mild dose- dependent toxicity in liver، kidney and spleen. So، doses less than 70 mg⁄kg should be prescribed in long- term. However، this changes isn’t associated with clinical symptoms، and these mild toxic effects are normalized after the recovery period.
    Keywords: Subchronic toxicity, Stachys lavandulifolia, Histopathological effects
  • Somayeh Ebrahimi-Barough *, Kazem Parivar Pages 88-94
    Background
    Studies have shown that any disruption in wnt signaling pathway is associated with Alzheimer disease (AD). One of the important molecules involved in activation or inactivation of this pathway is GSK3β (glycogen syntase kinase3β). The main goal of this study was to evaluate GSK3β phosphorylation by treatment of cells with dihydroepiandrosterone (DHEA)، a kind of neurosteroid that decreases in the brain with aging.
    Materials And Methods
    In this experimental study، neural progenitor cells were obtained from mouse embryos brain. Then، these cells were treated with 1µm concentration of DHEA for 48h. After 48h، the phosphorylation of GSK3β was analyzed by immunocytochemistry.
    Results
    DHEA increased phosphorylation of GSK3β in neural cells treated by DHEA، whole in control group، we could not detect the expression of GSK3β.
    Conclusion
    DHEA can increase phosphorylation of GSK3β in neural cells and inactivation of GSK3β can help to cure AD.
    Keywords: Neural progenitor cells, Alzheimer disease, GSK3?, DHEA
  • Akram Tabatabaee *, Seyed Davar Siadat, Seyed Fazllolah Mousavi, Mohammad Reza Aghasadeghi Pages 95-102
    Background
    Haps protein plays central role in initial interaction of nontypeable Haemophilus influenzae (NTHi) with human respiratory epithelial cells. While other surface-exposed proteins of NTHi are highly variable، The HapS domain is highly conserved among H. influenzae strains. Recent studies demonstrated that HapS adhesive activity resides within the C-terminal 311 amino acids of the protein and also they showed that the C-terminal 311 amino acids of HapS (C-Haps) are capable of eliciting a protective immune response against NTHi colonization.
    Materials And Methods
    The pET24a-chaps plasmid harboring c-haps sequence from NTHi PTCC1766 was constructed. The amino acid sequences of C-Haps of this study was aligned with C-Haps of three NTHi strains (N187، TN106، P860295) and antigenicity plot of studied rC-Haps was done bioinformatic software. The pET24a-chaps expression was conducted in E. coli BL21 (D3E) and its expression was confirmed by SDS-PAGE and Western blotting methods. The rC-Haps was purified via immobilized metal affinity chromatography.
    Results
    Amino acid sequence alignment of rCHaps sequence of current study and rC-Haps from the NTHi strains N187، TN106، P860295 showed more than %97 identity. Antigenicity plot identified 9 common highly antigenic domains that were located exactly in conserved regions among 4 different NTHi strains.
    Conclusion
    Due to presence of highly conserved antigenic epitopes among C-Haps of NTHi PTCC1766 and other NTHi strains، rC-Haps of current study could be theoretically a vaccine candidate against NTHi strains of different geographical areas.
    Keywords: Nontypeable Haemophilus influenzae, Antigenic epitopes, C, Haps
  • Keramat Dehghani *, Farideh Foroughian, Mohammad Dilmaghani Zadeh Pages 103-108
    Background
    Various surgical procedures have been developed to repair stress urinary incontinence in women. This study aims to compare the efficacy of two common methods; open Burch colposuspension and transvaginal tape.
    Materials And Methods
    In this experimental study، 283 married women with stress urinary incontinence was undergone either open Burch colposuspension (157 patients) or transvaginal tape (126 patients) surgical procedures between 1993 and 2011. Outcomes of surgical procedures were evaluated 6 and 12 months after surgery. A concurrent cystocele existed in 262 women that were repaired simultaneously during Burch colposuspension (157 patients) or transvaginal tape (105 patients) procedures.
    Results
    The success rates in Burch group were higher than transvaginal tape group at the 6th month (99. 4% vs. 94. 4%) and the 12th month (97. 5% vs. 50%) (p<0. 05). Repair of concurrent cystocele was successful in all patients of the Burch group and 93. 3% of patients of the transvaginal tape group.
    Conclusion
    We recommend open Burch colposuspension to repair stress urinary incontinence in women، with the advantage of simultaneous repair of severe concurrent cystoceles.
    Keywords: Stress urinary incontinence, Burch colposuspension, Transvaginal tape, Cystocele
  • Abbas Masoudzadeh, Shahriar Alian, Saeed Mohseni Tavakkoli *, Mohammad Khademloo, Farhang Babamahmoudi, Seyyed Taha Yahyavi Pages 109-114
    Background
    Depression is a possible side effect associated with antiviral therapy for chronic hepatitis B (CHB) and chronic hepatitis C (CHC). The objective of this study was to evaluate the prevalence of depression in patients receiving different anti-viral medications before، during and after treatment.
    Materials And Methods
    This descriptive cross-sectional study was undertaken on 248 CHB or CHC patients referred to two clinics of Mazandaran University of Medical Sciences between March 2011 and April 2012. Those who received alpha interferon، another antivirus medication or combination of them were evaluated by Hospital Anxiety and Depression Scale (HADS) and clinical psychiatric interview before initiation of the medications، 12 and 24 weeks after the initiation of the treatment and 6 weeks after termination of antiviral therapy.
    Results
    The prevalence of depression in patients with either hepatitis B or C was higher than general population، but similar to each other. During the 12 and 24 week of the antiviral therapy، the prevalence of depression was increased especially in whom were receiving alpha-interferon. Six weeks after the termination of medical therapy، the prevalence of depression in whom received alpha interferon was decreased statistically. However، this event did not happen in the group that did not use interferon.
    Conclusion
    It is suggested that patients receiving alpha-interferon should be psychologically assessed in the course of treatment. Displaying the symptoms of depression، doctors should apply the prophylactic and therapeutic measures as soon as possible.
    Keywords: Chronic hepatitis B, Chronic hepatitis C, Depression, Alpha, interferon, Ribavirin
  • Safieh Behzadi *, Haleh Mirbehresi, Mercedeh Yari Pages 115-120
    Background
    Emotional intelligence، as the ability to manage emotions، plays an important role in people life and achievements. Regulatory processes are automated defense mechanisms that reduce dissonance cognitive and minimize abrupt changes in acts perceptions of the impact of disaster threatening act. Therefore، this study was designed to investigate the relationship between emotional intelligence and defense mechanisms.
    Materials And Methods
    In a descriptive study، 72 medical students at the University of Ahvaz were selected randomly. Data collection tools were emotional intelligence scale (EIS) and the Defense style Questionnaire (DSA). Data were analyzed by correlation coefficients and regression using SPSS Software.
    Results
    Emotional intelligence was positively associated with mature defense mechanisms and negatively associated with immature defense mechanisms.
    Conclusion
    It is concluded that higher emotional intelligence increases using mature and neurotic defense mechanisms. Ego defense mechanisms are influenced by emotional intelligence through management، understanding، regulation، and evaluation of emotional in an unconscious level.
    Keywords: Emotional intelligence, Defense mechanisms
  • Masoumeh Rahimpour, Mohammad Bagher Sohrabi *, Solmaz Kalhor, Pooneh Zolfaghari, Hossen Ali Khosravi, Elaheh Yahyaei Pages 121-124
    SCARF syndrome is a rare syndrome that so far only two cases have been reported in the papers. In this paper، a 3 months female SCARF syndrome was presented with multiple congenital abnormalities and problems to Imam Hossein hospital of Shahroud.
    Keywords: SCARF syndrome, Rare disease, Shahroud