فهرست مطالب

Hormozgan Medical Journal
Volume:18 Issue: 2, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/04/02
  • تعداد عناوین: 11
|
  • علیرضا آقایوسفی، نسیم شریف، احمد علی پور، فرهاد شقاقی صفحات 103-112
    مقدمه
    به نظر می رسد کاربرد روش های مقابله با تنیدگی در بیماران عروق کرونر قلب می تواند منجر به تغییرات قابل ملاحظه ای در سطح تروپونین قلبی I شود. ولی پژوهشگران تا به حال به طور تجربی آن را مورد کنکاش قرار نداده اند، لذا هدف اصلی این پژوهش شناخت رابطه بین راه های مقابله با تنیدگی و بیومارکر تروپونین اختصاصی قلب Iو نیز یافتن راه های مقابله ای که تغییرات در غلظت بیومارکر تروپونین قلبی I را پیش بینی می کند، می باشد.
    روش کار
    جامعه آماری پژوهش، همه بیماران مبتلا CHD مراجعه کننده به بیمارستان قلب و عروق شهید رجائی تهران بودند. تعداد 44 بیمار مبتلا به CHD بستری در بخش های داخلی زنان، داخلی مردان و بخش های خصوصی بیمارستان که گرفتگی عروق کرونر در آنها توسط آنژیوگرافی مورد تایید قرار گرفته بود، از بین بیماران واجد شرایط انتخاب شدند. در این پژوهش، از پرسشنامه راه های مقابله ای – لازاروس و فولکمن و کیت تروپونین قلبی I (ساخت شرکت Biomerieux فرانسه) استفاده شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که بین راه های مقابله با تنیدگی هیجان مدار(ناکارآمد) با بیومارکر تروپونین قلبی I همبستگی مثبت و رابطه معنی دار و نیز بین راه های مقابله با تنیدگی مساله مدار (کارآمد) با بیومارکر تروپونین قلبی I همبستگی منفی و رابطه معنی دار وجود دارد. ضریب تاثیر راه مقابله ای ارزیابی مجدد مثبت با توجه به آمارهt نشان داد که از بین 8 راه مقابله با تنیدگی فقط این متغیر با اطمینان 99 درصد می تواند تغییرات مربوط بیومارکر تروپونین قلبی I را پیش بینی کند (735/0-=β).
    نتیجه گیری
    در مجموع نتیجه گرفتیم که افزایش کاربرد راه های مقابله با تنیدگی هیجان مدار (ناکارآمد) باعث افزایش در سطح بیومارکر تروپونین قلبی I و افزایش در به کارگیری راه های مقابله با تنیدگی مساله مدار (کارآمد) منجر به کاهش در سطح بیوماکر تروپونین قلبی I می شود.
    کلیدواژگان: تنیدگی، تروپونین I، بیماری عروق کرونر قلب
  • کاووس دیندارلو اینالو، حمزه علی جمالی، ولی علیپور، زهره خردپیشه، بابک گودرزی صفحات 113-119
    مقدمه
    فاضلاب حاصل از صنعت تولید غذاهای دریایی یکی از مهمترین صنایع از نظر غلظت آلاینده های آلی و ترکیبات سمی در بین صنایع غذایی می باشد که تخلیه آنها به آبهای پذیرنده، ممکن است کیفیت آب و اکوسیستم های آبی رو به زوال رود. مطالعه حاضر به منظور بررسی کیفیت و تصفیه پذیری فاضلاب تولیدی در بازار ماهی فروشان شهر بندرعباس با استفاده از فرآیند انعقاد و لخته سازی انجام گرفت.
    روش کار
    این تحقیق یک مطالعه توصیفی – مقطعی است. در این مطالعه تعداد 12 نمونه مرکب از فاضلاب خروجی از بازار ماهی فروشان شهر بندرعباس برداشت شد و پارامترهای مورد نظر بر اساس روش های استاندارد برای آزمایشات آب و فاضلاب مورد تجزیه قرار گرفت. متغیرهای مورد مطالعه جهت بررسی کیفیت فاضلاب شامل TSS،COD،BOD5، pH، TP،TKN و FOG بود. در این مطالعه با استفاده از دستگاه جارتست، ماده منعقدکننده مناسب انتخاب و مقادیر بهینه pHو ماده منعقدکننده بدست آمد. تجزیه ئ تحلیل داده ها بر اساس شاخص های تمایل مرکزی و پراکندگی و با استفاده از نرم افزار SPSS 15 انجام شد.
    نتایج
    نتایج این مطالعه نشان داد که mg/L1200= BOD5، mg/L 1760=COD، mg/L 330=TSS، mg/L 280FOG=، mg/L104 TKN= وmg/L 45.8TP= بود که به ترتیب24،18،8،28،46 و 2 برابر، بیشتر از مقادیر حداکثر غلظت مجاز تخلیه فاضلاب های صنعتی به آبهای پذیرنده بود. همچنین بر اساس نتایج بدست آمده، منعقدکننده های پلی آلومینیوم کلراید با غلظت بهینه mg/L170-150 با راندمان 90-75 درصد، کلرور فریک با غلظت بهینه mg/L250-200 با راندمان 90-70 درصد، سولفات فرو با غلظت بهینه mg/L300-250 با راندمان 90-80 درصد و آلوم با غلظت بهینه mg/L300-250 با راندمان 70-60 درصد در حذف COD موثر بودند. مقادیر بهینه pH برای پلی آلومینیوم کلراید، کلرور فریک، سولفات فرو و آلوم به ترتیب 7-6، 6-5، 7-5، و 6-5 بود.
    نتیجه گیری
    به منظور جلوگیری از آلودگی آبهای ساحلی خلیج فارس تصفیه فاضلاب بازار ماهی فروشان امری ضروری است و با توجه به یافته های این مطالعه، با به کارگیری فرآیند انعقاد و لخته سازی می توان COD این فاضلاب را به میزان قابل توجهی کاهش داد. لیکن به نظر می رسد در انتخاب نوع ماده منعقدکننده و pHمناسب، توجه به سایر ملاحظات زیست محیطی از اهمیت زیادی برخوردار است.
    کلیدواژگان: انعقاد - لخته سازی، بندرعباس
  • فاطمه ایزدپناه قشمی، صدیقه جوادپور، کیانوش ملک زاده، سعید تمدنی جهرمی، مهسا رحیم زاده صفحات 121-129
    مقدمه
    L- آسپاراژیناز یک ماده آنتی نئوبلاستیک است که در شیمی درمانی لوسمی لنفوبلاستیک حاد به کار می رود. این آنزیم در بسیاری از جانوران، میکروارگانیسم ها و گیاهان وجود دارد. اما میکروارگانیسم ها منابع مناسبی برای استخراج آنزیم می باشند، زیرا توانایی تولید مقدار زیادی آنزیم را دارند. اکتینومایست ها باکتری های گرم مثبت رشته ای هستند که به طور وسیعی در محیط زیست دریا وجود دارند و متابولیت های ثانویه آنها، محصولات مهمی برای استفاده در صنایع غذایی و داروسازی می باشند. هدف از این مطالعه، جداسازی و شناسایی مولکولی اکتینومایست های تولیدکننده L- آسپاراژیناز از خلیج فارس می باشد.
    روش کار
    برای انجام مطالعه تجربی حاضر، تعداد 60 نمونه از آب دریا و رسوبات خلیج فارس در استان هرمزگان نمونه برداری شد. اکتینومایست ها در محیط نشاسته کازئین آگار کشت و خالص سازی شدند. تمام کلنی ها از نظر تولید آنزیم L- آسپاراژیناز، در محیط کشت M9 غربالگری شدند. سپس میزان تولید آنزیم، به وسیله روش رنگ سنجی مشخص شد و بر اساس فعالیت آنزیمی از میان اکتینومایست های تولیدکننده آنزیم L- آسپاراژیناز، سویه ای که دارای بیشترین فعالیت آنزیمی بود، توسط توالی یابی ژن 16S rRNA شناسایی شد.
    نتایج
    تعداد 32 سویه اکتینومایست، از نمونه های آب دریا و رسوبات آن جداسازی شد که از میان آنها 23 سویه تولیدکننده آنزیم L- آسپاراژیناز بودند. سویه PG08 بیشترین فعالیت آنزیمی (IU 2-10×37) را نشان داد و طبق آنالیز توالی ژن 16S rRNA این سویه بیشترین تشابه را به Streptomyces spp. OS1-33 نشان داد.
    نتیجه گیری
    اکتینومایست های جداشده از خلیج فارس، منبع بالقوه ای از آنزیم L- آسپاراژیناز می باشند
    کلیدواژگان: آسپاراژیناز، اکتینومایست ها، 16S rRNA، خلیج فارس
  • زهرا حمزوی جهرمی، سمانه ذوالقدری جهرمی*، وحید حمایت خواه جهرمی، حسین کارگر جهرمی، سعیده عرفانیان صفحات 131-141
    مقدمه

    پرتودرمانی یکی از مراحل درمانی سرطان است که سبب آسیب سلول های سالم بدن نیز می گردد. بدین منظور ترکیباتی با نام داروهای محافظ پرتوی، قبل از تابش اشعه تجویز شده تا آسیب و مرگ ناشی از پرتوهای یونیزان را کاهش دهند. کورکومین به عنوان یک ترکیب آنتی اکسیدانی شناخته شده است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر محافظتی کورکومین بر اختلالات اسپرماتوژنز ناشی از پرتودهی گاما با کمک ارزیابی های بافت شناسی بر بافت بیضه می باشد.

    روش کار

    تعداد 70 راس موش صحرایی بالغ نر نژاد ویستار با سن تقریبی 14-12 هفته و وزن تقریبی200-170گرم به 10 گروه شامل: کنترل (بدون هرگونه عملیات)، شاهد (دریافت روغن زیتون با حجم ml/kg1)، تجربی 1 (دریافت حداکثر کورکومین با دوز mg/kg100 در ml 1 روغن زیتون)، تجربی 2 (دریافت متوسط کورکومین با دوز mg/kg50 در ml 1 روغن زیتون)، تجربی 3 (دریافت حداقل کورکومین با دوز mg/kg 25 در ml 1 روغن زیتون)، تجربی 4 (دریافت حداکثر کورکومین (mg/kg100) + اشعه با شدت 2 گری)، تجربی 5 (دریافت متوسط کورکومین (mg/kg50) + اشعه با شدت 2 گری)، تجربی 6 (دریافت حداقل کورکومین (mg/kg25) + اشعه با شدت 2 گری)، تجربی 7 (دریافت حلال (با حجم ml 1 + اشعه با شدت2 گری)، تجربی 8 (دریافت اشعه با شدت 2 گری) تقسیم شدند. همه حیوانات داروها را به مدت 15 روز و به روش درون صفاقی دریافت کردند. پس از نمونه گیری، ثابت سازی و آماده سازی، از نمونه های بیضه مقاطع عرضی 5 میکرونی تهیه گردید. سپس مقاطع با روش E&H رنگ آمیزی شده و با استفاده از میکروسکوپ نوری مدل Nikon مجهز به نرم افزار Dinocapture (کامپیوتری آنالیز تصاویر)، هیستومورفومتری شدند. آنالیز آماری بر اساس نرم افزار SPSS 15 تجزیه و تحلیل و داده ها توسط آنالیز واریانس دو طرفه صورت گرفته است.

    نتایج

    نتایج نشان دادند که پرتودهی گاما با دوز 2 Gy باعث تغییرات تخریبی شدید بافت بیضه شامل کاهش ضخامت اپی تلیوم زایا و افزایش معنی دار (05/0≥P) قطر مجرای لومن نسبت به قطر لوله منی ساز و آسیب سلولی در روند اسپرماتوژنز از جمله: سبب افزایش معنی دار (05/0≥P) در تعداد سلولهای اسپرماتوسیت اولیه، کاهش معنی دار در تعداد سلولهای اسپرماتوگونی، اسپرماتید، اسپرماتوزوئید در مقایسه با گروه کنترل گردید. از طرفی تیمار با کورکومین باعث کاهش و تعدیل این تغییرات شده و ساختار بیضه و روند اسپرماتوژنز وضعیتی نزدیک به حالت طبیعی را نشان دادند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد کورکومین می تواند به عنوان محافظ پرتوی موثر بر بافت بیضه محسوب گردد

    کلیدواژگان: کورکومین، پرتو گاما - بیضه - موش های صحرایی
  • عباس صارمی، مژگان کاظمی صفحات 143-150
    مقدمه
    سندروم تخمدان پلی کیستیک متداول ترین نابهنجاری اندوکراینی در بین زنان سنین باروری است و با چندین اختلال متابولیکی همراه است. گزارش شده است که التهاب مزمن خفیف در بیماری زایی سندروم متابولیک شرکت دارد. در پژوهش حاضر به بررسی اثر 8 هفته تمرین هوازی بر سطح سرمی پروتئین واکنشی C و عوامل خطرساز قلبی و متابولیکی در زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک پرداخته شد.
    روش کار
    این پژوهش نیمه تجربی با دو گروه آزمایش و کنترل و اجرای پیش آزمون و پس آزمون انجام گردید. جامعه آماری شامل کلیه زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک شهر اراک در سال 1391 بود. حجم نمونه پژوهش شامل 20 زن مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک (43/5±75/27 سال) که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به گروه های تمرین هوازی (10 نفر) و کنترل (10 نفر) اختصاص داده شدند. برنامه تمرین هوازی 60-50 دقیقه در روز، 3 روز در هفته و برای 2 ماه اجرا شد. سطوح سرمی پروتئین واکنشی C (روش ایمونوتوربیدیمتریک)، ترکیب بدنی (روش بیوالکتریکال ایمپدنس) و شاخص های متابولیکی (روش آنزیمی و رادیو ایمنو اسی) قبل و بعد از دوره تمرین ارزیابی شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون آنالیز واریانس دو طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    بعد از 8 هفته تمرین هوازی گلوکز ناشتا، شاخص مقاومت به انسولین، کلسترول تام، تری گلیسرید و چربی شکمی به طور معنی دار کاهش یافت (05/0P<). در مقابل، مقادیر پروتئین واکنشی C در پاسخ به تمرین هوازی به طور معنی دار تغییر نکرد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که 8 هفته تمرین هوازی بدون تغییر در مقادیر پروتئین واکنشی C موجب بهبود عوامل خطرساز قلبی - متابولیکی در زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک می شود.
    کلیدواژگان: التهاب، سندروم متابولیک، سندروم تخمدان پلی کیستیک
  • افسانه شب انگیز، سهیلا احسان پور صفحات 151-158
    مقدمه
    افسردگی دوران بارداری، گاهی توانایی عملکرد روزانه، پذیرش نقش جدید، اجرای مسئولیت های زندگی زن باردار و پیامدهای حاملگی را دچار اختلال می کند. هدف این مطالعه، بررسی ارتباط سلامت روان مادران باردار با پیامد حاملگی و نوع زایمان و نیز برخی ویژگی های فردی می باشد.
    روش کار
    این پژوهش، یک مطالعه توصیفی - تحلیلی است. ابتدا 10 مرکز بهداشتی - درمانی شهر اصفهان به صورت تصادفی و از طریق قرعه کشی انتخاب شدند وسپس نمونه های این پژوهش که شامل 378 نمونه از زنان باردار دارای پرونده بهداشتی دوران بارداری در مراکز منتخب که شرایط ورود به پژوهش را داشتند، (شامل 108 نفر افسرده و 27 نفر غیرافسرده) به تناسب تعداد زنان باردار تحت پوشش هر مرکز انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود که در دو مرحله تکمیل شد. مرحله اول در دوران بارداری شامل دو بخش ویژگی های فردی و پرسشنامه استاندارد افسردگی بک دو و مرحله دوم، پس از زایمان. جهت تعیین اعتبار و اعتماد علمی پرسشنامه ها، از روش اعتبار محتوا و ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و آزمونهای کای اسکوئر، تی مستقل، من ویتنی و مدل رگرسیون لجستیک توسط نرم افزار آماری SPSS استفاده شد.
    نتایج
    فراوانی افسردگی در جمعیت مورد مطالعه، 7/26 درصد بود. نتایج بررسی نشان داد بین افسردگی دوران بارداری با نوع زایمان (01/0=P)، تحصیلات زنان باردار (001/0>P) و همسران (001/0=P)، شغل زنان باردار (04/0=P) و همسران (009/0=P)، ارتباط معنی داری وجود دارد؛ اما بین افسردگی دوران بارداری با سن زنان باردار ارتباط معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد لازم است آموزش برنامه های بهداشت روان به ماماها و پرسنل ارایه دهنده خدمات بهداشتی - درمانی به زنان باردار و ارتقاء سطح بهداشت روان مادران و خانواده ها و نیز غربالگری و شناسایی مادران در معرض خطر ابتلا به افسردگی و پیگیری آنها و در صورت لزوم ارجاع به مشاور و یا روانپزشک باید مورد توجه برنامه ریزان و مشاوران بهداشت روان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: افسردگی - بارداری، زایمان
  • زهرا حجتی، وحیده علی پور صفحات 159-167
    مقدمه
    فعالیت بدنی مهم ترین عامل برای کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی محسوب می شود. هدف این تحقیق، تعیین میزان فعالیت بدنی و ارتباط آن با برخی شاخص های آنتروپومتریک کارکنان زن دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان است.
    روش کار
    همه کارکنان زن (60n=) دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان در تابستان سال 1391 جهت شرکت در این آزمون مورد ارزیابی قرار گرفتند. در این تحقیق، میزان فعالیت بدنی شرکت کنندگان از طریق پرسش نامه ارزیابی سریع (RAPA) امتیازدهی شد و از این طریق سطوح فعالیت بدنی آنها برآورد شد. سپس برخی اندازه های آنتروپومتریکی شامل شاخص توده بدنی (BMI) و نسبت دور کمر به دور لگن (WHR) مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    نتایج
    نتایج حاکی از امتیازهای بسیار پایین در سطوح فعالیت بدنی در این گروه بود که آنها را مستعد پیش روی بیماری های مزمن همراه با عدم تحرک می کند. از طرفی، اندازه های BMI نیز در این شرکت کنندگان نشان از اضافه وزن و چاقی 6/46 درصد از آنها داشت. اندازهWHR نیز در این زنان بسیار بالا بود (حدود 80 درصد بالای 85/0). در ارتباط سنجی بین برخی عوامل معلوم شد که سطح سواد در این گروه ارتباطی با میزان فعالیت و یا شاخص های آنتروپومتریکی ندارد. بین میزان فعالیت BMI وWHR نیز رابطه معنی دار متوسطی مشاهده شد (05/0P<). همبستگی بین BMI و WC نیز در این زنان 65/0=r و معنی داربوده است (05/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان دهنده بی تحرکی و وضعیت نامناسب شاخص های مرتبط با سلامتی اکثر کارکنان دانشگاه بود. آموزش و اطلاعات کافی و همچنین ترغیب به فعالیت بدنی مناسب می تواند به بهبود شاخص های آنتروپومتریک کارکنان زن کمک کند
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، شاخص توده بدنی، دانشگاه
  • محمدباقر کجباف، مریم کورکی، زهرا صفاریان صفحات 169-176
    مقدمه
    با توجه به گسترش روزافزون استفاده از اینترنت مخصوصا در میان دانشجویان، پیامدهای روانشناختی ناشی از اینترنت توجه بیشتر متصدیان بهداشت روان را می طلبد. بنابراین این پژوهش با هدف مقایسه اختلالات روان شناختی دانشجویان معتاد و کاربران عادی اینترنت در دانشگاه اصفهان انجام گرفته است.
    روش کار
    در یک مطالعه مقطعی – تحلیلی 150 نفر از دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه اصفهان که در سال 1388-89 در دانشگاه مشغول به تحصیل بودند، به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه های استاندارد اعتیاد به اینترنت یانگ وSymptom Check List 90-Revised)) SCL_90-R انجام شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمونهای آماری t و ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه و با استفاده از نرم افزار SPSS 17 انجام گرفت.
    نتایج
    بین اعتیاد به اینترنت با اختلالات افسردگی، جسمانی کردن (خود بیمارانگاری)، اضطراب، وسواس، حساسیت بین فردی، هراس و پارانویا و همچنین شاخص کلی علایم ارتباط معنی داری وجود داشت. علاوه بر این دانشجویان معتاد به اینترنت، نمره بالاتری از کاربران عادی اینترنت در شاخص شدت کلی Global Severity Index) GSI(داشتند، که بر اساس آزمون t این اختلاف معنی دار بود (05 /0 ≥P). همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که اختلال وسواسی - جبری بهترین پیش بینی کننده ابتلا به اعتیاد اینترنتی بود).
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای اختلالات روانشناختی در دانشجویان معتاد به اینترنت، بایستی مراقب پیامدهای این پدیده بود. ضمن اینکه آموزش دانشجویان در زمینه استفاده مناسب از اینترنت عامل مهمی در کنترل اعتیاد به اینترنت است.
    کلیدواژگان: سلامت، اعتیاد به اینترنت، دانشجویان
  • صنم مرادان صفحات 177-181
    مقدمه
    یکی از عوارض جدی گذاشتن IUD پارگی رحم و جابه جایی آن به داخل ارگانهای مختلف شکمی است که معمولا این جابه جایی با درد شکم یا لگن و عدم رویت نخ IUD همراه است. لذا در این گزارش موردی یک مورد از جابه جایی IUD به داخل حفره شکم و سروز روده کوچک بدون وجود هیچگونه علائم و همراه با رویت نخ IUD از سرویکس را گزارش می نماییم.
    گزارش مورد: خانم 30 ساله ای 4 ماه بعد از گذاشتن IUD در دوران شیردهی که یک ماه بعد از گذاشتن آن با سونوگرافی وجود آن در موقعیت مناسب در حفره اندومتر تایید شده بود جهت انجام توبکتومی به صورت الکتیو مراجعه و جهت توبکتومی به روش لاپاراسکوپی و خروج IUD به دنبال آن بستری شد. حین لاپاراسکوپی چسبندگی امنتوم و روده کوچک به فوندوس رحم مشاهده می شود که بعد از آزاد کردن چسبندگی IUD که با سوراخ کردن کورن سمت چپ رحم وارد حفره شکم و وارد ناحیه سروز روده کوچک شده مشاهده می شود و انتهای IUD و نخ آن هنوز داخل حفره رحم وجود داشت. با گراسپ لاپاراسکوپ بدون هیچ عارضه خاصی IUD خارج می شود و لوله ها بسته می شود.
    نتیجه گیری
    جابه جایی IUD ممکن است بدون علامت بوده و رویت نخ IUD در معاینه فیزیکی رد کننده جا به جایی IUD نمی باشد.
    کلیدواژگان: آی یو دی - جابه جایی، پارگی رحم
  • مقاله مروری
  • محمدرضا نوری دلویی، طیب بهرامی، مینا تبریزی صفحات 183-194
    از آن جا که بسیاری از مرگ و میرهای مبتلایان به سرطان ناشی از متاستاز است، مطالعه در مورد فرآیندهای درگیر در متاستاز از جمله گذر از حالت اپی تلیالی به حالت مزانشیمی Epithelial to Mesenchymal Transition (EMT) بسیار مهم و حیاتی است، تا امروز مطالعات گسترده ای در رابطه با فرآیند EMT و ارتباط آن با سرطان انجام گرفته است و نتایج نشان داده است که EMT در شروع متاستاز، تهاجم و عود سرطان نقش دارد. همچنین می تواند به مقاومت دارویی منجر شود. در این فرآیند که به صورت طبیعی هنگام اندام زایی در تکوین جنین و ترمیم زخم رخ می دهد، فنوتیپ سلولی دستخوش تغییرات گسترده از جمله افزایش توان مهاجرت و تهاجمی شدن می شود و سلول اپی تلیالی درگیر، حالت مزانشیمی شبه فیبروبلاستی پیدا می کند. سلول های مزانشیمی از نظر نیم رخ بیان ژنی و فنوتیپی با سلول های بنیادی سرطانی (CSCs) ویژگی های مشترکی دارند. این احتمال ارتباط بین فرآیند EMT با سرطان را تقویت کرده است.CSCs سلول های توموری هستند که توانایی خود نوزایی و تومورزایی از طریق تمایز را دارند. این فرآیند از طریق القاء CSCs به شروع متاستاز منجر می شود. در این مقاله مروری، دانش جاری پیرامون تاثیر EMT در پیشرفت سرطان مانند نحوه شکل گیری CSCs، عامل های تنظیمی در آن و همچنین مهار EMT و درمان سرطان مورد بررسی و بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: گذر از حالت اپی تلیالی به حالت مزانشیمی (EMT) - سلول های بنیادی سرطانی (CSCs)، متاستاز
|
  • Pages 99-102
    Kangaroo mother care (KMC) is effective care method that avoids aggressive routinely methods in neonatal wards. Objective of this study was comparing KMC with conventional care (incubator) of premature Infant in neonatal ward. This study was a randomized controlled clinical trial that has been done in 17 months. 40 premature neonates whose birth weight was less than 1500gr were enrolled in the study and categorized with stratified randomization in two groups of case and control. The Kangaroo group was subjected to kangaroo care at least 6 hours per day and control group received routine conventional incubator care. Two groups were compared for weight gain, hospitalization period, saturation of arterial oxygen, body temperature, and apnea. The data were analyzed with t test, Chi-Square, fisher’s exact test and Mann Whitney test. P< 0.05 was considered as statistically significant. Two groups were similar for base line characteristics. Mean weight gain was 19.3±9.7 gr/day in kangaroo group compared to 17.7±9.5 gr/day in control group (P=0.47). Mean duration of hospitalization mean episode of apnea other variables such as saturation of oxygen and body temperature have not significant difference. At present, in Bandar Abbas children hospital, the KMC method, compare to routine method has no advantage or disadvantage
    Keywords: Premature Newborn, Kangaroo Mather Care, Incubator
  • Pages 103-112
    Introduction
    Coping ways with stress in coronary heart disease patients can lead to significant changes in levels of Cardiac Biomarker Troponin I, but researchers had not explored it empirically. So, the main objective of this study was to identify the relationship between coping ways with stress and Cardiac Biomarker Troponin I and also, finding coping ways that predict changes in the concentration of the cardiac Troponin I.
    Methods
    All CHD patients who referred to Tehran Shahid Rajaie Heart Hospital were target population. 44 patients with CHD admitted to different parts of hospital were selected among eligible patients. In this study, Lazarus coping ways questionnaire- and Troponin I (BioMerieux, Marcy L’Etoil, France) kit was used.
    Results
    The results showed no positive and significant correlation between Emotional Focused Coping Ways (Inefficient) and Cardiac Biomarker Troponin I and also negative and significant correlation between Problem Focused Coping Ways (Efficient) and Cardiac Biomarker Troponin I. Coefficient of positive re-evaluation coping way (β=-0.735) according to the T test indicate that among 8 of coping ways only this variable with 99% confidence can predic the changes related to Cardiac Biomarker Troponin I.
    Conclusion
    In total, we concluded that increase of application in Emotional Focused Coping Ways (Inefficient) lead to increase in levels of Cardiac Biomarker Troponin I and increase of application in problem focused Coping Ways (Efficient) lead to decrease in levels of Cardiac Biomarker Troponin I.
    Keywords: Stress – Troponin I_Coronary Heart Disease
  • Pages 113-119
    Introduction
    Seafood processing wastewater, which contain high concentrations of pollutants discharged to receiving waters, will reduced the quality of these water resources. The present study was conducted to assess the quality and treatability of wastewater result from fish market in Bandar Abbas using coagulation – flocculation process.
    Methods
    This research was a cross sectional study. In this study 12 composite sample of wastewater from the fish market in Bandar Abbas were selected.randomly Variables to assess the quality of the effluent were TSS, COD, BOD5, pH, TP, TKN and FOG. In this study, using jar test apparatus appropriate coagulant was chosen. Then coagulant dose and pH were optimized. Data analyses based on measures of central tendency dispersion were performed using the SPSS 15 software.
    Results
    The results of this study revealed that BOD5, COD, TSS, FOG, TKN and TP were 1200 mg/L, 1760 mg/L, 330 mg/L, 280 mg/L, 104 mg/L and 45.8 mg/L, respectively. These indices were 46, 28, 8, 18, 24 and 2 times respectively greater than the maximum allowable concentration levels for industrial wastewater discharge to receiving waters. Also based on the results, poly aluminum chloride at the optimum dose of 150-17mg/L, the efficiency on COD removal was 75%-90%, the optimum dose of ferric chloride 200-250mg/L, efficiency was 70%-90%, ferrous sulfate with 250-300mg/L, efficiency was 80%-90%, alum with optimal dose 250-300mg/L, efficiency was 60%-70%. Optimum pH values for poly aluminum chloride, ferric chloride, ferrous sulfate and alum were 6-7, 5-6, 5-7 and 5-6, respectively.
    Conclusion
    In order to prevent pollution of coastal waters of Persian Gulf with wastewater originated from fish market of Bandar Abbas, it essential to treat this wastewater. Based on the findings of this study, using coagulation – flocculation process can significantly reduce the COD of wastewater. But it seems that in choosing the appropriate type and dose of coagulants and optimum pH, environmental considerations is important.
    Keywords: Coagulation – Flocculation_Bandar Abbas
  • Pages 121-129
    Introduction
    L-asparaginase is an anti-neoblastic agent used in the chemotherapy of lymphoblastic leukemia. This enzyme is widely distributed among microorganisms, plants and animals, but microorganisms have proved to be a better alternative for L-asparaginase, thus facilitating its large-scale production. Actinomycetes are filamentous, Gram-positive bacteria widely distributed in the marine environment. Secondary metabolites of actinomycetes are important products, especially in food and pharmaceutical industries. The aim of this study was isolation and molecular identification of L-asparaginase producing actinomycetes isolated from Persian Gulf.
    Methods
    In this study, 60 samples were collected from Persian Gulf in Hormozgan, Iran. Starch Casien Agar medium were used for isolation and purification of actinomycetes. All colonieses were screened for L-asparaginase activity with modified M9 medium. L-asparaginase activity was measured by colorimertic method. Based on the enzyme activity, the strain with high L-asparaginase activity were selected and identified by nucleotide sequencing of 16S rRNA gene.
    Results
    Thirty-two colonies of actinomycetes were obtained from sediment and seawater samples, among which 23 isolates were L-asparaginase producers. The strain PG08 with 37×10-2 IU activity showed the highest activity. Based on the analysis 16S rRNA gen sequences of this strain was showed maximum similarity to Streptomyces spp.OS1-33.
    Conclusion
    Actinomycetes isolated from Persian Gulf may be potential source of enzyme L-asparaginase, Streptomyces spp.PG08 with high productivity L-asparaginase can used for chemotherapy of acute lymphoblastic leukemia
    Keywords: Asparaginase, Actinomycetes, 16S rRNA, Persian Gulf
  • Pages 131-141
    Introduction

    Radiation therapy is a stage of therapeutic in the management of tumors that causes normal cells damage. So, Radioprotective drugs injected before radiotherapy to reduce cell damages and death against ionizing radiation. Curcumin is an antioxidant compound. The aim of this study is to investigate the possible protective effect of curcumin against Gamma-Radiation in male rats.

    Methods

    70 adult male wistar rats randomly divided into 10 groups including: control, sham, Experimental 1 (treatment with maximum of curcumin in amount of 100 mg/ml), Experimental 2 (treatment with medium of curcumin in amount of 50 mg/ml), Experimental 3 (treatment with minimum of curcumin in amount of 25 mg/ml), Experimental 4 (treatment with curcumin in amount of maximum+radiation), Experimental 5 (treatment with curcumin in amount of medium+radiation), Experimental 6 (treatment with curcumin in amount of minimum+radiation), Experimental 7 (solvent+radiation), Experimental 8 (exposure to irradiation). All animals recived Intraperitoneal injection.following, the testis were fixed and section stained with Haematoxyline & Eosin for 15 days Then with using a microscope equipped with a scaled ocular micrometer and image analysis software were histomorphometry.

    Results

    This study showed that Gamma-radiation with dose of 2 Gy caused severe degeneration changes in testicular tissue include significantl decrease of epithelium thickness and the number of spermtogonia, spermatid and spermatozoaand significantly increased the proportion of lumen diameter to seminiferous tubule diameter (P<0.05) and primary spermatocyte compare with control group. So treatment with curcumin balances adverse effects of Gamma-radiation on testis structure and spermatogenesis and leads toaward normal position.

  • Pages 143-150
    Introduction
    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is the most common endocrine disorder amongst women of reproductive age and is associated with various metabolic perturbations. Chronic low grade inflammation has been reported to participate in the pathogenesis of metabolic syndrome. In this study we examined the effects of 8 weeks aerobic training on serum C-reactive protein level and cardiometabolic risk factors in women with polycystic ovary syndrome.
    Methods
    This semi experimental study was carried out based on pre-test and post-test on experiment and control groups in Arak, Iran. Twenty women with polycystic ovary syndrome (aged 27.75±5.43 yr) selected and randomly divided to training and control groups (10 people for each group). Aerobic training program was performed 50-60 min/d, 3d/wk, for 2 months. Serum C-reactive protein levels (immunoturbidimetric method), body composition (bioelectrical impedance method) and metabolic parameters (enzymatic and radioimmunoassay method) were assessed before and after the training period. The collected data were analyzed using two-way ANOVA.
    Results
    After an 8 week aerobic training, fasting glucose, insulin resistance index, total cholesterol, triglycerides and abdominal fat were significantly decreased (P<0.05). In contrast, CRP concentrations did not change significantly in response to aerobic training.
    Conclusion
    This study demonstrated that 8 weeks of aerobic training causes an improvement in cardiometabolic risk factors in women with polycystic ovary syndrome without change in concentrations of CRP.
    Keywords: Inflammation, Metabolic Syndrome, Polycystic Ovary Syndrome
  • Pages 151-158
    Introduction
    Depression during pregnancy disturbs daily activities, acceptance of new roles, pregnant woman´s life responsibilities, and pregnancy consequences. The goal of this study is to investigate the association between depression during pregnancy and type of delivery and some personal characteristics.
    Methods
    This is a descriptive analytical study in which the data were collected through cross sectional methode.Primarily, 10 health care centers were randomly selected by draw. The participants included 378 pregnant women (108 depressed and 270 non-depressed). The instrument for collecting was questionnaire wtich was developed in two phases. The first phase was during pregnancy and included both personal characteristics and Beck II standard depression questionnaire and the second phase was after delivery and included the subjects’ type of delivery.Content validity and Cronbach´s alpha were employed for validity and reliability of the questionnaires respectively. The data were analyzed with SPSS 20 and descriptive statistics and Chi-square, t-test, Mane-Witny and Logistic regression were used.
    Results
    Frequency of depression in the population studied was 26.7%.The results showed that there were significant association between depression during pregnancy and type of delivery (P=0.01), the education of pregnant women (P<0.001) and their spouses’ education (P=0.001),the pregnant women’s occupation (P=0.04) and their spouses’ occupation (P=0.009). There was no significant association between depression during pregnancy and the women’ age of pregnancy.
    Conclusion
    The findings of the study suggested to have some instructions in psychic health for midwives and the personnel who provide hygienic-iatric services for pregnant women.Finally, it is importand and necessary to recognize the mothers who are supposed to be depressed and refer them to the advisors or psychiatrists.
    Keywords: Depression, Pregnancy, Delivery
  • Pages 159-167
    Introduction
    Physical activity is the most important factor for health related quality of life. This study aimed to determine physical activity and its association with some anthropometric characteristics of the female staffs of Islamic Azad University of Lahijan.
    Methods
    Female staffs of Islamic Azad University of Lahijan participated in this examination for the evaluation. Physical activity of the participants was assessed with RAPA questionnaire. Then some anthropometric characteristics consisted of Body Mass Index (BMI) and Waist to Hip Ratio (WHR) were assessed.
    Results
    The results represented low points of physical activity levels in this group that may be the cause of progression in chronic disease related to inactivity. On the other hand about 46.6 percent of the participants were overweight or obese. WHR in this group were high (about 80% of participant's WHR were up to 0.85). There was not any significant relationship between the levels of physical activity or anthropometric indices with graduation levels (P≤0.05). Negative significant relationship was observed between BMI or WHR with physical activity (P≤0.05). There was positive and significant relationship between BMI and WHR of the participants (P≤0.05).
    Conclusion
    These findings showed the importance of education, information and proper physical activity in escalating anthropometric characteristics of the females.
    Keywords: Physical Activity – Body Mass Index (BMI)_University
  • Pages 169-176
    Introduction
    Internet use has become one of the most popular recreational and academic activities for college students because of its convenience and its availiability. Increasing use of internet and its psychological consequences needs more attention to mental health for internet operators. The purpose of the present research was evaluation and comparison of psychic health of addicted and non addicted students to internet in University of Isfahan.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 150 randomly selected students during 2009-2010 academic year. Yang standard internet addiction questionnaire and SCL_90_R applied for data gathering and data were analyzed by using Pearson correlation coefficient and t-test with SPSS Software.
    Results
    All subscales of SCL- 90 were significantly associated with internet addiction. The university students with internet addiction have higher score in GSI and seven subscale of SCL-90_R contain, OCD, DEP, SOM, ANX, IS, PAR and PHOB compare to non addicted group (P<0.05). The result of regression analysis showed that OCD was the best predictor of internet addiction.
    Conclusion
    With the increasing use of internet among college students, the consequences of the internet addiction must be taken into account seriously. Educating students regarding the correct usage of the internet would give a tremendous boost in controlling internet addiction among university students.
    Keywords: Health, Internet Addiction, Students
  • Pages 177-181
    Introduction
    One of the serious complications of intra uterine device (IUD) is uterine perforation and translocation of it to abdominal organs. Translocation is usually accompanied with abdominal or pelvic pain and absence of string in vaginal examination. Therefore, it was decided to report an asymptomatic case of translocation of IUD to small bowel serosa with presence of string in vaginal exam. Patients: A 30 years old woman was candid for elective laparoscopic tubectomy 4 months after IUD insertion. One month after IUD insertion transabdominal ultrasonography showed her IUD in proper position in uterine cavity. During the laparoscopy, tubal ligation omentum and small bowel adhesion to uterus were present. After adhesionlysis the IUD was embedded in serosa of small bowel and the string was present in uterine cavity. So, IUD removal was performed by laparoscopic grasp and there was no post operative complication.
    Conclusion
    IUD translocation might be asymptomatic and the presence of string in physical exam could not roule out the translocation.
    Keywords: Intra Uterine Devices – Translocation_Uterine Perforation
  • Pages 183-194
    Owing to this fact that most of the mortalities in cancers are as a result of metastasis, study on the involved pathways in metastasis including Epithelial to mesenchymal transition (EMT) would be so critical and important. Up to date, several extensive studies have been carried out to determine the correlation between EMT and cancer and their results have shown that the EMT plays pivotal role in initiation of metastasis, invasion and recurrence of cancer besides drug resistance. In this pathway which is occurred naturally during fetal development and wound healing, cellular phenotype undergone various changes as well as increased in capability of migration and invasion and the involved epithelial cells transform to semi-fibroblast mesenchymal cells. There are some reports that have shown that mesenchymal cells share the same gene expression and phenotype profile with cancer stem cells (CSCs). This probability has enhanced the correlation between cancer and EMT. CSCs are tumor cells that have the ability to self renew and tumorgenesis through differentiation. It was demonstrated that this pathway has led to metastasis through CSCs induction. In this review article, it was attempted to discuss about the current knowledge about the effect of EMT on cancer development such as formation of CSCs, its regulatory factors and also EMT inhibition and cancer treatment
    Keywords: Epithelil, Mesenchymal Transition (EMT), Cancer Stem Cells (CSCs), Metastasis