فهرست مطالب

Journal of Holistic Nursing and Midwifery
Volume:24 Issue: 2, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/04/07
  • تعداد عناوین: 9
|
  • معصومه جعفری اصل، ریحانه فداکار سوقه*، آرزو قوی، منیره احمد شعربافی صفحات 1-8
    مقدمه
    شیر مادر بهترین انتخاب برای تغذیه شیرخواران است. اگر چه شروع تغذیه در غالب موارد با شیر مادر انجام می گیرد اما ادامه شیردهی در مواردی نادیده گرفته می شود. در این زمینه شناسایی عوامل مرتبط با تداوم شیردهی مادران حائز اهمیت می باشد.
    هدف
    هدف این مطالعه، تعیین عوامل مرتبط با تداوم تغذیه با شیر مادر در کودکان بستری می باشد.
    روش کار
    نتایج
    یافته ها نشان داد اکثریت واحدها (6/57 %) شیر دهی را حتی بعد از شش ماهگی ادامه داده اند. اما 4/42 درصد آنها کمتر از شش ماه به شیر دهی اقدام نمودند. در مادرانی که شیر دهی را بعد از 6 ماهگی نوزاد ادامه داده اند بین مدت تغذیه با شیرمادر با نارس به دنیا آمدن کودک(003/0p<)، اشتغال مادر بیرون از منزل (014/0p<)، ناکافی بودن شیرمادر (001/0p<)، امتناع کودک از تغذیه با شیر مادر(005/0p<)، مصرف قرص های ضد بارداری(001/0p<)، مصرف شیرخشک (001/0 p<)، نگرش مادر نسبت به شیردهی (008/0p<) ارتباط آماری معنی داری وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    مهمترین عوامل در عدم تداوم تغذیه با شیر مادر، مربوط به باور غلط مادران نسبت به نشانه های کفایت شیر مادر و مصرف قرص های ضد بارداری می باشد.
    کلیدواژگان: تغذیه باشیر مادر، نوزادان، مادران
  • نعیما خدادادی، عاطفه قنبری خانقاه*، سیده مریم موسوی، طاهره خالق دوست، سید محمد جوادموسوی صفحات 9-17
    مقدمه
    حوادث رانندگی یکی از شایعترین علت های ایجاد کننده اختلالات روانی مرتبط با تروماها هستند. با توجه به شیوع، اهمیت و عوارض اختلال استرس پس از سانحه رانندگی، بررسی عوامل مرتبط با این اختلال می تواند کمک مفیدی به افراد در معرض خطر ابتلا نماید.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین برخی از عوامل مرتبط با اختلال استرس پس از سانحه رانندگی انجام گرفته است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی شرکت کنندگان از بخش های ارتوپدی و ترومای بیمارستان پورسینا در شهر رشت انتخاب شدند. اطلاعات در هفته اول و دو ماه بعد از آسیب در 89 بیمار بستری، در سال1389 جمع آوری گردید. ابزارهای مورد استفاده پرسشنامه عوامل فردی و روانی- اجتماعی، فرم خلاصه شده کیفیت زندگی مرتبط با سلامتSF) 36 items)، فرم خودگزارشی استرس پس از سانحه (SRS PTSD) Self-Rating Scale for PTSD و تست افسردگی بک بودند. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (تی-زوجی) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    21 نفر(5/23%) از حادثه دیدگان یک ماه بعد به اختلال استرس پس از سانحه مبتلا شدند. میانگین و انحراف معیار افسردگی در گروه مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه از گروه غیرمبتلا بطور معنی داری بالاتر بود(001/0p=). بعلاوه میانگین و انحراف معیار طول دوره بستری در گروه مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه بطور معنی داری بیشتر از گروه غیرمبتلا به این اختلال بود(03/0p=).
    نتیجه گیری
    یافته ها بیانگر آن است که برخی از عوامل، همچون افسردگی و طول دوره بستری با اختلال استرس پس از سانحه رانندگی مرتبط هستند، لذاپیشنهاد می گردد از بستری های طولانی مدت و غیرضروری بیمار سانحه دیده اجتناب گردد، بعلاوه انجام مشاوره روانپزشکی بلافاصله بعد از تصادف و پیگیری نشانه های روانی، بویژه افسردگی بعد از ترخیص، به منظور اجتناب از بستری های طولانی مدت و غیرضروری توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اخنلالات روحی پس ضربه ای، حوادث رانندگی، زخم ها و آسیب ها
  • آذررضاصفت بلسبنه، سیده نوشاز میرحق جو*، معصومه جعفری اصل، شاهین کوه منایی، احسان کاظم نژاد لیلی، آرزو منفرد صفحات 18-24
    مقدمه
    دیابت نوع یک، یکی از شایعترین بیماری های مزمن کودکان است. کنترل متابولیک و پیروی از رژیمهای درمانی در نوجوانان مبتلا به دیابت نوع 1، نسبت به کودکان قبل از مرحله ی نوجوانی ضعیف تر است. عدم پیگیری رژیمهای درمانی موجب بروز عوارض کوتاه مدت و بلندمدت در نوجوانان مبتلا به دیابت نوع 1 می شود. لذا این بیماری مستلزم رفتارهای خودمراقبتی در تمام طول عمراست. به نظر می رسد یکی از مهمترین عوامل موثر بر خودمراقبتی، خودکارآمدی باشد.
    هدف
    مطالعه حاضر، با هدف تعیین ارتباط خودکارآمدی با خودمراقبتی در نوجوانان مبتلا به دیابت نوع یک انجام گرفته است.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی می باشد که از دی تا اسفند 1390 به مدت سه ماه انجام شد. جامعه پژوهش را کلیه ی نوجوانان مبتلا به دیابت نوع یک مراجعه کننده به درمانگاه غدد بیمارستان کودکان شهر رشت که حدود 50 نفرمی باشند تشکیل داده است. جمع آوری اطلاعات از طریق مصاحبه و با استفاده از پرسشنامه سه قسمتی: اطلاعات دموگرافیک، خودکارآمدی و خودمراقبتی در نوجوانان مبتلا به دیابت نوع یک انجام گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی(ضریب همبستگی پیرسون، واریانس یک طرفه) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین نمره خودکارآمدی واحدهای مورد پژوهش 79/11±91/32 و میانگین نمره خودمراقبتی آنها 88/15 ±86/131 بود. در این پژوهش ضریب همبستگی پیرسون، همبستگی مثبت معنی دار را بین نمرات خودکارآمدی با خودمراقبتی، نشان داده است (0001/0P<).
    بحث و نتیجه گیری
    در این پژوهش مشاهده گردید که بین نمره خودکارآمدی با خودمراقبتی همبستگی مثبت وجود دارد. بنابراین خودکارآمدی پیش شرط مهم و اساسی برای انجام موفقیت آمیز رفتارهای خودمراقبتی است؛ لذا استفاده از روش های ارتقای خودکارامدی درنوجوانان دیابتی می تواند در ارتقا خودمراقبتی آنان موثر واقع گردد.
    کلیدواژگان: کارآمدی، مراقبت از خود، دیابت شیرین نوع 1، نوجوان
  • مهران سلیمانها، کامران اسدی، سمیه شعبانی*، احمد رضا میربلوک، علی کریمی، احسان کاظم نژاد لیلی صفحات 25-32
    مقدمه
    استئوپروز از مشکلات شایع سیستم عضلانی اسکلتی است. آگاهی افراد از علل و عوامل خطر نقش مهمی در پیشگیری از استئوپروز دارد.
    هدف
    این مطالعه با هدف ฀آگاهی پرستاران شاغل در بخش های ارتوپدی در ارتباط با بیماری استئوپروز انجام شده است.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی-توصیفی است.جامعه پژوهش130نفر از پرستاران بخش های ارتوپدی شاغل در بیمارستانهای پورسینای رشت، امام خمینی(ره)، اختر وشریعتی تهران بودند که بصورت سرشماری در طول سال 1390 وارد مطالعه گردیدند. اطلاعات توسط پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر دو بخش اطلاعات فردی-اجتماعی و سطح آگاهی نسبت به بیماری استئوپروز در چهارحیطه: پیشگیری، عوامل خطر، تغذیه و درمان گرد آوری شد.در تجزیه و تحلیل داده ها از فراوانی، میانگین و انحراف معیار و آزمونهای T-testو ANOVAاستفاده شد.
    نتایج
    میانگین نمرات آگاهی81/2±57/14 از مجموع20نمره بود. وآزمودنی هااز سطح آگاهی متوسطی برخوردار بودند. ارتباط سطح آگاهی در مورد حیطه های مختلف استئوپروز و همچنین نمره کل آگاهی حاصل از حیطه ها با متغیرهای دموگرافیک،سن با سطح آگاهی نسبت به درمان(020/0P=)و تحصیلات با سطح آگاهی نسبت به پیشگیری(043/0P=)، فاکتور خطر (031/0P=)و نمره کل آگاهی(010/0P=)معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    در اکثریت موارد آگاهی پرستاران در مورد استئوپروز کمتر از حد انتظار بود، در حالیکه با توجه به نقش آنان در سلامت افراد جامعه باید ازتوانمندی علمی بالاتری برخوردار باشند لذا افزایش آگاهی پرستاران در مورد بیماری استئوپروز، نیازمند بررسی و برنامه ریزی دقیق تری می باشد.
    کلیدواژگان: پوکی استخوان، کادر پرستاری بیمارستان، آگاهی
  • کامبیز قربانی*، حجت نجف زاده، آرمان صدیقی، سید مهدی موسوی، محمدحسین مهدوی، فرشته منجمی صفحات 33-39
    مقدمه
    رضایت شغلی منعکس کننده جو سازمانی مطلوب در هر سازمان است. رضایت شغلی سبب جذب، بقا و انگیزه کاری کارکنان می گردد. توجه به رضایت شغلی ماماها به عنوان یکی از اجزای موثر سیستم بهداشتی برای ارتقا ارائه خدمات مامایی به مادران و کودکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین رضایتمندی ماماهای طرح پزشک خانواده طراحی و اجرا شده است.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی روی 43 نفر از ماماهای شاغل در مرکز بهداشت شهرستان رشت به شیوه سرشماری در سال 1387 انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته، بر اساس پرسشنامه توصیف رضایت شغلی اسمیت، مشتمل بر دو بخش مشخصه های فردی اجتماعی و بیست و شش گویه در خصوص عوامل محیط کار، جنبه های مدیریتی، جنبه آموزشی و رفاهی و ساختار زمانی شغل بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های توصیفی و استنباطی(chi-square، Mann Whitney U و اسپیرمن) استفاده شد.
    نتایج
    بر اساس یافته ها میانگین سابقه کار ماماها 5/1± 6/3 بود. پایین ترین رضایتمندی در حوزه رفاهی شغل با کسب میانگین 44 درصد نمره رضایت بود و بالاترین رضایتمندی در حوزه جنبه های مدیریتی شغل با میانگین 70 درصد نمره مشاهده شد. جز در حیطه رفاهی شغل که مجردان راضی تر بودند(P<0.05) در سایر جنبه های رضایت شغلی بین تاهل و رضایت شغلی ارتباط معنی دار وجود نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    بررسی سطح رضایتمندی ماماها بیانگر آن بود که رضایت شغلی مطلوب به ویژه در جنبه های رفاهی شغل وجود ندارد. با نظر به این نکته که عدم رضایتمندی می تواند در کیفیت ارائه خدمات تاثیر گذار باشد، لازم است در مورد نظام پرداخت مالی و کاهش ساعات کار ماماها برنامه ریزی مجدد صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: رضایت شغلی، مامایی، خدمات بهداشتی درمانی
  • پروین محبی*، رقیه عظیم زاده صفحات 40-48
    مقدمه
    تحقیقات نشان می دهند که درد کودکان هنوز به خوبی اداره نمی شود. تسکین با روش های غیردارویی درد علاوه بر مقرون به صرفه بودن، تهاجمی نبوده و فقط به عملکرد پرستار بستگی دارد.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین موانع مهم و راهکارهای ارئه شده توسط پرستاران برای اداره مناسب غیردارویی درد کودکان انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی در بین تمامی پرستاران بخش های داخلی- جراحی (تعداد 50 نفر) مرکز آموزشی- درمانی کودکان تبریز در سال 1389 اجرا گردید. ابزار گردآوری اطلاعات، یک پرسشنامه محقق ساخته می باشد که قسمت اول آن شامل مشخصات فردی- اجتماعی پرستاران، قسمت دوم سوالات مربوط به موانع اجرای شیوه های غیر دارویی کنترل درد (20 سوال) و قسمت سوم سوالات مربوط به راهکارهای عملی(20 سوال) در جهت بکارگیری روش های کنترل غیردارویی درد کودک می باشد، که با مقیاس لیکرت سه درجه ای سنجیده شد. پرسشنامه پس از تعیین روایی و پایایی (آلفای کرونباخ) مورد استفاده قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمونهای آماری توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون انجام گرفت.
    نتایج
    پرستاران مهمترین مشکلات خود را بترتیب، بالا بودن ساعات کاری (3/0±84/2)، کمبود وقت و سنگینی بار کاری (5/0±76/2) و کمبود پرسنل (5/0±72/2) گزارش نمودند. از مهمترین راهکارهای ذکر شده توسط پرستاران می توان به ترتیب به افزودن تعداد پرسنل (4/0±82/2)، آموزش والدین کودک جهت آشنایی و بکارگیری این روش ها (4/0±78/2)، آموزش پرسنل جهت ارتقای مهارت برقراری ارتباط با کودک (5/0±76/2) اشاره کرد.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد پرستاران برای اداره مناسب غیردارویی درد، راهکارهای متعددی را در حیطه های پرسنلی، آموزشی، مدیریتی و محیطی ارزیابی می نمایند، که بررسی و تحلیل داده های این مطالعه بیانگر آن است که شاخص ترین راهکار برای رفع این مشکل افزایش تعداد پرسنل می باشد. لذا به مدیران و مسئولین حرفه ای پیشنهاد می گردد این راهکارها را جهت رفع مشکلات موجود در اولویت کاری خود قرار دهند.
    کلیدواژگان: مدیریت درد، کودکان، کادر پرستاری بیمارستان
  • منیکا متقی، غلامرضا مصطفایی*، جواد سلمانی صفحات 49-58
    مقدمه
    پسماندهای بیمارستانی همیشه به عنوان یکی از آلاینده های اصلی محیط زیست مورد توجه بوده است. با ارتقاء تکنولوژی و افزایش جمعیت، پسماندهای بیمارستانی متنوع تر و زیادتر می شوند. مدیریت نامناسب پسماندهای بیمارستانی می تواند خطراتی را برای کارگران، بیماران و محیط بهمراه داشته باشد.
    هدف
    این مطالعه به منظور تعیین وضعیت مدیریت پسماند بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی کاشان به اجرا درآمد.
    روش کار
    پژوهش حاضر مطالعه ای مقطعی - توصیفی است و جامعه مورد مطالعه آن را کلیه بیمارستانهای (7 بیمارستان دولتی و آموزشی، درمانی) شهرستان کاشان با 850 تخت فعال تشکیل می دهد. جمع آوری داده ها به روش مشاهده (بازدید از بیمارستانها) و اندازه گیری وزن و حجم زباله های تولیدی با استفاده از ابزاری دو بخشی شامل مشخصات عمومی و برگه ثبت مشخصات کمی و کیفی پسماندها انجام گرفته است. داده های کیفی بصورت تمام شماری و داده های کمی با آزمونهای توصیفی کمی (میانگین و انحراف معیار) تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    نتایج نشان داد که مجموع پسماند تولیدی بیمارستانهای مورد مطالعه برابر 2461 کیلوگرم در شبانه روز(حدود 895804 کیلوگرم در سال) با متوسط سرانه 219 کیلوگرم به ازاء هر تخت فعال بود. بیشترین سرانه پسماندها مربوط به واحد های تخصصی زنان و زایمان(62/3)، گوش و حلق و بینی(06/3)، عمومی(1/0) و دیالیز(12/0) کیلوگرم در شبانه روز به ازاء هر تخت فعال بود. جداسازی در محل تولید کامل نبود. هیچ یک از واحدهای مورد مطالعه سیاست مشخص برای خرید وسایل و امکانات مورد نیاز برای دفع زباله های بیمارستانی نداشتند.
    تمامی واحدها(بجز بیمارستان عمومی 500 تخته و گوش و حلق و بینی) تفکیک پسماندها را طبق دستورالعمل انجام می دادند. همچنین تمامی واحدها(بجز یک بیمارستان عمومی 62 تخته) بی خطرسازی پسماندها را انجام می دادند و همگی واحدها پسماندها را با وسایل اختصاصی به محل دفن زباله شهرداری منتقل می کردند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که سیاست گذاری خاص برای خرید امکانات مورد نیاز برای دفع زباله بیمارستانی و همچنین نظارت مستقیم و مداوم بر مدیریت پسماندهای بیمارستانی مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: مواد زائد پزشکی، دفع مواد زائد پزشکی، بیمارستان ها
  • مریم مومنی، امیر فرهنگ زند پارسا*، ارسلان سالاری، عاطفه قنبری خانقاه، طاهره مقدس صفحات 59-67
    مقدمه
    انفارکتوس حاد میوکارد شرایط بالینی است که در آن تاخیر در مراجعه و شروع درمان تاثیر مهمی درتوسعه آسیب میوکارد و پیش آگهی بیماران خواهد داشت. به همین دلیل به حداقل رساندن تاخیر برای درمان آن یک اولویت برای خدمات پزشکی اورژانس محسوب می شود. روستاییان اغلب دسترسی کمتری به ارائه دهندگان مراقبت بهداشتی محلی و بیمارستان ها دارند که ممکن است استفاده آنها را از آمبولانس متاثر نماید. لذا برای برنامه ریزی و استفاده مطلوب از خدمات اورژانس، مقایسه میزان استفاده از آمبولانس در بیماران شهری و روستایی ضروری به نظر می رسد.
    هدف
    هدف از انجام این تحقیق مقایسه میزان استفاده از آمبولانس بین بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد شهری و روستایی در استان گیلان می باشد.
    روش کار
    مطالعه حاضر پژوهشی مقطعی بوده که در آن 162 بیمار مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد با صعود قطعه ST(100 بیمار شهری و62 بیمار روستایی) بستری در بخش های CCU مرکز آموزشی درمانی دکتر حشمت شهر رشت در سال 1390 به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها بوسیله فرم جمع آوری اطلاعات مشتمل بر 4 بخش (عوامل فردی-اجتماعی، بالینی، موقعیتی و شناختی) با استفاده از مصاحبه جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری(کای اسکوئر، تی تست، رگرسیون لوجستیک) صورت گرفت.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که 9/9 درصد از بیماران شهری و 4/7 درصد از بیماران روستایی از آمبولانس استفاده نموده اند؛ اما این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (58/0P<). در تجزیه و تحلیل رگرسیونی سن بالا (95/1OR= و 039/0 P <) و داشتن اطلاعات در مورد اهمیت جستجوی سریع مراقبت پزشکی (97/7OR= و 003/0 P <) با انتقال با آمبولانس در بیماران شهری مرتبط بود؛ درحالیکه در گروه بیماران روستایی تنها متغیر داشتن اطلاعات در مورد اهمیت جستجوی سریع مراقبت پزشکی (09/7 OR= و 005/0 P <) بطور معنی داری استفاده از آمبولانس را افزایش می داد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر بیانگر عدم تفاوت معنی دار بین استفاده ازآمبولانس و محل سکونت در استان گیلان بود. این مسئله ممکن است بیانگر این حقیقت باشد که سیستم مراقبت بهداشت عمومی در ایران یک سیستم مراقبت بهداشت همگانی و یکپارچه است که دسترسی عادلانه به مراقبت بهداشتی را برای همه افراد ایرانی بدون توجه به محل سکونت فراهم می کند. استفاده از آمبولانس ممکن است با فراهم نمودن برنامه های آموزش همگانی افزایش یابد.
    کلیدواژگان: آمبولانس ها، انفارکتوس ماهیچه قلب، جمعیت شهر نشین، جمعیت روستایی
  • محمود موسی زاده، محمدرضا یگانه، ایرج آقایی، سمیرا محمودی، فاطمه مهرزاد، محمدرضا امیراسماعیلی* صفحات 68-76
    مقدمه
    خطاهای پزشکی یکی از چالش های مهم و مورد توجه در مجامع پزشکی است که نظام سلامت را در همه کشورها تهدید می کند علاوه بر این، موضوعی جهانی، هزینه بر و دارای عواقب شدید برای بیماران و جامعه می باشد.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان بروز رخدادهای نامطلوب در طول مدت بستری بیماران در بیمارستانهای آموزشی انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی 390 بیمار بستری به روش نمونه گیری طبقه ای در بیمارستانهای آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمان در زمستان سال 1390 انتخاب شدند و با پرسشنامه ای که پایایی و روایی آن تعیین شده بود، مورد بررسی قرار گرفتند. سپس داده های پرسشنامه با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آزمون آماری کای دو تجزیه و تحلیل گردیدند.
    نتایج
    از نمونه های مورد پژوهش3/50 درصد مرد بودند. عوامل مربوط به مشکلات بین فردی در 8/31درصد از بیماران، عوارض پزشکی در4/26 درصد و مشکلات مربوط به فرایند درمان در 40 درصد از بیماران مورد مطالعه مشاهده شد. همچنین میزان بروز کلی رخدادهای نامطلوب در بیماران در مدت بستری شان در بیمارستان 3/62 درصد بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه حاکی از ان است که رخدادهای نامطلوب در مدت بستری بیماران در بیمارستان ها، شیوع بیشتری دارد. لذا بایستی با شناخت عوامل دخیل در وقوع این رویدادها، نسبت به حذف یا اصلاح آنها اقدام نمود.
    کلیدواژگان: خطاهای پزشکی، بیماران بستری، بیمارستان ها
|
  • Gafari Asl M., Fadakar Sogheh R.*, Ghavi A., Ahmad Shear Bafi M Pages 1-8
    Introduction
    Breast milk is the best nutrition for infants. Although feeding mostly begins with breast milk but its continuation is ignored in some cases. In this regard, identification of related factors to breastfeeding is important.
    Objective
    The purpose of this study is to determine related factors to continuing breastfeeding in hospitalized infants.
    Methods
    This cross-sectional descriptive study was conducted on 470 mothers of infants younger than 2 years referring to 17-Shahrivar medical-educational hospital in Rasht. Data were collected during a four months period from September to December of 2012. Data collection tool included a questionnaire consisting of three parts. First and second parts included mother and child's socio-demographic information and related factors to breastfeeding continuation which were researcher made, and third part covered related factors influencing continuation of breastfeeding and mother’s attitude toward breastfeeding. Data were analyzed using descriptive statistics (Mean, SD) and analytical statistics (Chi-square, Fisher test and ANOVA). Multiple logistic regression was applied to estimate effect factors and relative chance.
    Results
    Findings showed that most mothers (57.6%) continued breastfeeding even after six months but unfortunately 42.4% breastfeed for less than six months. Mothers who continued breastfeeding after six months, results showed a significant relationship between length of breastfeeding and premature newborn (P<0.003), mother’s employment (P<0.014), insufficient breastfeeding (P<0.0001), newborns’ refusal to breastfeeding, consuming contraceptive pills (P<0.0001) and mother’s attitude about breastfeeding (P<0.008).
    Conclusion
    Results show that the most important factors related to incontinous breastfeeding are related to mother's misbelief regarding signs of adequacy of breast milk and consumption of oral contraceptives.
    Keywords: Breast Feeding, Infant, Mothers
  • Khodadadi N., Ghanbari Khanghah A.*, Mousavi S.M., Khaleghdoost T., Moosavi Mj Pages 9-17
    Introduction
    Traffic accidents are one of the most common causes of mental disorders associated to trauma، According to the prevalence، importance and complications of post traumatic stress disorder after the accident، examining the related factors can be a useful aid in screening and treatment of people at risk.
    Objective
    This study aimed to determine some variables related to post traumatic stress disorder after traffic accident.
    Methods
    In this descriptive cross sectional study، participants were chosen from orthopaedic and traumatic units of Poursina hospital in Rasht city. Data were collected at 1week and 2 months post-injury for 89 patients hosptalized in 2008. Instruments used included personal and psycho-social questionnaire، health related quality of life (SF 36 item)، Self- Scale for PTSD Rating (SRS-PTSD) and Beck anxiety test
    Results
    Statistical results showed that 21 victims (22. 5%) suffered from post-traumatic stress disorder one month after the accident. Depression mean score and SD was significantly higher in PTSD group (p=0. 001). In addition the mean score and SD of duraion of hospitalization was higher in PTSD group (p=0. 03).
    Conclusion
    The findings suggest that some factors، such as depression and duration of hospitalization are related to post-traumatic stress disorder after an accident. Therefore it is recommended to avoid long-term and unnecessary hospitalization. In addition، psychiatric counselling immediately after accident and follow up of psychological symptoms، especially depression is recommended post-discharge.
    Keywords: Stress disorders, Post, Traumatic, Accidents, Traffic, Wounds, Injuries
  • Rezasefat Balesbaneh A., Mirhaghjou S.N.*, Jafsriasl M., Kohmanaee Sh, Kazemnejad Leili E., Monfared A Pages 18-24
    Introduction
    Diabetes Type 1 is one of the most common pediatric chronic conditions. Metabolic control and adherence to medications is weaker in adolescents with diabetes type 1 than preadolescent children. Lack of follow up of treatment regime causes short and long term complications in adolescents with diabetes type 1. So this disease demands special self-care behaviors lifelong. One of the most effective factors on self care is self-efficacy.
    Objective
    Present study aims to determine the correlation between self-care and self-efficacy among adolescents with type 1 diabetes.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted over a period of three months from January to March 2011. Subjects included all adolescents with type 1 diabetes (about 50 patients) who referred to the clinic of Pediatric Hospital in Rasht. Data were collected through interview using a three part questionnaire covering demographic data، self-efficacy and self-care in adolescents with type 1 diabetes. Data were analyzed using SPSS software version 19، and descriptive and analytical statistics (Pearson correlation square، one way variance).
    Results
    Mean score of samples’ self-efficacy was 32. 91± 11. 79 and self-care mean was 131. 86 ± 15. 88. In this study، Pearson correlation square showed a significant positive correlation between self-care and self-efficacy (p<0. 0001).
    Conclusion
    This study showed a significant positive correlation between self-care and self-efficacy. Therefore self-efficacy is significant pre factor for successful self-care behavior and promotion of self-efficacy methods can improve self-care of diabetic adolescents.
    Keywords: Self, efficacy, Self, care, Diabetes Mellitus, type1, Adolescent
  • Solimanha M., Asadi K., Shabani S.*, Mirblock Ar, Karimi A., Kazemnezhad Lili E Pages 25-32
    Introduction
    Osteoporosis is a common problem of musculoskeletal system. Awareness of people about the etiology and risk factors could play an important role in taking care of themselves and others for prevention of osteoporosis.
    Objective
    This study was performed to determine Knowledge level of nurses employed in orthopedic units on osteoporosis disease
    Materials And Methods
    This was a cross-sectional study conducted on 130 orthopedic nurses employed in hospitals of Poursina، Emam Khomeini، Akhtar and Shariati who entered the study by consensus during 2011. Data collection tools included a researcher-made questionnaire consisting of personal and social information and awareness level on Osteoporosis in four domains: prevention، risk factors، nutrition and treatment. Data were analyzed using Frequency، Mean، Standard Deviation، T-test and ANOVA.
    Results
    The average score of awarenesswas14. 57±2. 81 (out of 20 scores). Level of awareness was average in participants. In studying the relationship between the awareness level of all mentioned factors of Osteoporosis and also obtained total score of awareness and demographic characteristics (age، gender، work history، education level)، a significant relationship was found between age and level of awareness of treatment (P=0. 020)، education and level of awareness of prevention (P=0. 043)، risk factor (P=0. 031) and total awareness score (P=0. 010).
    Conclusion
    In most cases knowledge level of nurses were low. Considering their role in health of society، they should have higher scientific abilities، therefore their knowledge level should be increased regarding osteoporosis and demands exact planning.
    Keywords: Osteoporosis, Nursing Staff, Hospital, Awareness
  • Ghorbani K.*, Najaf Zadeh H., Sedighi A., Mousavi Sm, Mahdavi Mh, Monajemi F Pages 33-39
    Introduction
    Job satisfaction reflects a favorable institutional atmosphere in any organization. Job satisfaction causes attraction، survival and employers job motivation. It is important to note job satisfaction of midwives as a key component of health system for promoting mother and children health care processes.
    Objective
    This study was designed and implemented to determine the satisfaction of midwives in family physician program.
    Methods
    In this descriptive cross sectional study، 42 midwives employed in Rasht health center were selected by census in 2008. Data collection instrument was a researcher made questionnaire based on Smith JDI including two parts covering socio-demographical and 26 items on workplace environmental factors، management aspects، education and welfare aspects and job time structure. Descriptive and inferential tests such as Chi-Square، U Mann Whiteny and Spearman were used for data analysis.
    Results
    The mean of midwives'' job experience was 3. 6 ± 1. 5. Least satisfaction in job welfare aspect obtained 44% of satisfaction score and highest satisfaction in job managing aspects received mean score of 70%. There was no correlation between marries and job satisfaction except in job welfare aspect where that singles were more satisfaction (p<0. 05).
    Conclusion
    In assessment of midwives'' satisfaction، it is shown that job does not exist in welfare aspect. In attention to the fact that lack of satisfaction can affect the quality of health care، it is necessary to reconsider midwives'' payment and decrease their work hours.
    Keywords: Job Satisfaction, Midwifery, Health Services
  • Mohebbi P. *, Azimzadeh R Pages 40-48
    Introduction
    Researches indicate that children''s pain is still not managed well. Pain relief with non pharmaceutical methods in addition to being cost effective it is uninvasive and it only depends on nurses'' performance.
    Objective
    This study aims to determine important barriers and presented interventions by nurses for non pharmaceutical pain management in children.
    Methods
    This descriptive study was conducted in all nurses of medical-surgical wards (50 nurses) in Tabriz educational-therapeutic hospital in 2010. Data collection instrument included a researcher made questionnaire that the first part covered nurses'' demographics، second part contained items (20 questions) on problems and barriers of using non- pharmaceutical methods from nurses'' viewpoints and the third part included items (20 questions) on pain management strategies. Questions were ranked on a 3-point Likert scale. Questionnaire was used after determining its validity and reliability. The data were statistically analyzed utilizing descriptive and Pearson correlational analytic statistics.
    Results
    Nurses considered the following important barriers respectively: frequency of working hours (2. 84±0. 3)، Lack of time and heavy work load (2. 76±0. 5)، staff shortages (2. 72±0. 5). And they mentioned the following important strategies respectively: increase the number of personnel (2. 82±0. 4)، parent education to understand and apply these methods (2. 78±0. 4)، personnel education to improve communication skills with children (2. 76±0. 5).
    Conclusion
    Study findings showed nurses evaluate many alternatives in personnel، training، management and environmental domains in order to manage pain properly by non- pharmaceutical methods. Data analysis indicated that the best alternative is to increase the number of personnel. Therefore، it''s suggested that managers and professional staff use these strategies to solve problems.
    Keywords: Pain Management, Child, Nursing Staff Hospital
  • Motaghi M., Mostafai Gh*, Salmani J Pages 49-58
    Introduction
    Hospital waste always has been tallied as one of the important path for environmental contamination. Technology improvement and growth of population، eventually increases the hospital waste products، besides inadequate management could place healthcare workers، patients، communities and their environment at risks.
    Objective
    The aim of present study was valuation of hospital waste product management state in Kashan.
    Methods
    This study was a cross sectional-descriptive survey. Protocol of the survey was carried out in all of the training public hospitals including 850 active beds، in city of Kashan. Method applied for collecting the data was remarking (visiting each hospital). The weight and volume of the waste product were measured according to quality and quantity. Obtained data were analyzed using Mean (µ) ch- square and (X2).
    Results
    The results of the study showed that the daily hospital waste product were 2461 Kg per 24 hours، approximately 895804 kg per year، on average 219 kg per each bed. Most of the hospital waste products were collected from gynecology (62 kg)، ENT (ear، nose and throat، 3 kg)، medical (0/6kg) and dialysis (3kg). The results on various aspects of hospital waste management indicated that، all of the hospitals had cleared strategies for disposal of wastes except ENT wards. Similarly، the segregation process was inefficient.
    Conclusion
    Improvement of proper waste management systems and policies are strongly recommended. This can be achieved only by the training according the guidelines and required codes of practice to develop skills، understanding control، storage، transport and disposal of hospital waste product policy.
    Keywords: Medical Waste Disposal, Medical Waste, Hospitals
  • Momeni M., Zand Parsa A. F*, Salari A., Ghanbari Khanghah A., Moghadas T Pages 59-67
    Introduction
    Acute Myocardial Infarction is a clinical condition for which delays in seeking care can have significant and adverse consequences on patients’ prognosis. Minimizing AMI treatment delays remains a priority for emergency medical services (EMS). Rural residents often have limited access to local health care providers and hospitals، which may affect their use of the ambulance. Comparison of ambulance use in urban and rural patients with AMI is essential for planning and appropriate EMS use.
    Objective
    The aim of this study was to compare ambulance use between urban and rural patients with AMI in Guilan province.
    Methods
    This cross-sectional survey was conducted on 162 consecutive patients with AMI (100 urban and 62 urban) admitted to Cardiac Care Unit (CCU) in Dr. Heshmat hospital in Rasht city 2011. Data were collected by using a four-part questionnaire (demographic، clinical، situational and cognitive) by interview. Data was analyzed by SPSS. V. 16 using statistical tests (Chi-square، T test، logistic regression).
    Results
    Findings indicated that (9. 9%) urban and (7. 4%) rural patients used ambulance but this difference was not significant (P<0. 58). Regression analysis showed that older age (P<0. 039، OR=1. 95، CI=1. 901-2. 997)، greater knowledge about prompt medical care seeking (P<0. 003، OR=7. 97، CI=2. 02-31. 44) were related to quicker seek for medical care ambulance transport in urban patients. Whilst، only greater knowledge was significantly related to quicker seek of medical care (P<0. 005، OR=7. 09، CI=1. 79-28. 02) of ambulance transport in rural patients.
    Conclusion
    The results of present study showed that ambulance use did not differ based on place of residence in Guilan province. This may indicate this fact which community health care system in Iran is a universal and coordinate system and provides fair access to health care for all Iranians regardless of place of residence. Ambulance utilization may improve by providing public education.
    Keywords: Ambulances, Myocardial Infarction, Urban Population, Rural Population
  • Moosazadeh M., Yegane Mr, Aghaei I., Mahmoodi S., Mehrzad F., Amiresmaili Mr* Pages 68-76
    Introduction
    Medical errors are one of important and noticeable challenges of health care، which threaten the health system of all countries. On the other hands this issue is a global، costly with serious complications for patients and society.
    Objective
    The present study aimed to determine the rate of medical adverse events during patients'' hospitalization.
    Methods
    In this cross sectional study، 390 patients in training hospitals affiliated with Kerman University of Medical Sciences were studied in winter of 2011. Validity and reliability of the patients was determined، using a questionnaire method. Data analysis was carried out using descriptive statistics (mean and standard deviation) and chi square test.
    Results
    50. 3% of participants were male. Interpersonal problems happened for 31. 8% of patients، medical errors and problems related to treatment process happened for 26. 4% and 40% of patients respectively. Total incidence of adverse events for patients was 62. 3% during their hospitalization.
    Conclusion
    The findings of this study indicated that the incidence of adverse events is common during patient''s hospitalization. Therefore، studying medical errors and learning more or how to prevent، monitor and respond to them is essential.
    Keywords: Medical Errors, Inpatients, Hospitals