فهرست مطالب

طب توانبخشی - سال سوم شماره 2 (تابستان 1393)

فصلنامه طب توانبخشی
سال سوم شماره 2 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/04/08
  • تعداد عناوین: 9
|
  • طیبه تقی زاده *، علی محمدزاده، وحید نجاتی، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحه 1
    مقدمه و اهداف
    حافظه بخش جدایی ناپذیر پروسه یادگیری است.ارتباط قوی بین موفقیت تحصیلی و اجزای حافظه کاری و کوتاه مدت وجود دارد. این پژوهش با هدف بررسی سیر تحولی حافظه فراخنای اعداد دانش آموزان مقطع ابتدایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی- مقایسه ای، 180 دانش آموز مقطع ابتدایی شامل 30 نفر از هر پایه تحصیلی از کلاس اول تا ششم (90 نفر دختر و 90 نفر پسر) به شیوه نمونه گیری دردسترس انتخاب و با استفاده از آزمون فراخنای اعداد مستقیم و معکوس مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها از آنالیز واریانس دوطرفه استفاده گردید.
    یافته ها
    مقایسه امتیازات فراخنای اعداد مستقیم و معکوس بین پایه های تحصیلی، تفاوت آماری معنادار را نشان داد(p<0.05). در امتیازات حافظه عددی در دو جنس هیچ گونه رابطه معناداری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل از این پژوهش نشان داد که عملکرد حافظه کوتاه مدت و حافظه کاری با افزایش سن در کودکان بهبود می یابد که بلوغ عملکردی فرایندهای شناختی و ساختارهای مغزی مرتبط را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: حافظه کوتاه مدت، حافظه کاری، فراخنای اعداد، دانش آموز
  • فرزانه یزدانی، ملاحت اکبرفهیمی *، افسون حسنی مهربان، شهره جلایی صفحه 8
    مقدمه و اهداف
    نقش توجه انتخابی در بهبود حافظه و یادگیری بخصوص در موفقیت تحصیلی بسیار حائز اهمیت است. اخیرا ارزیابی رایانه ای انواع توجه، به دلیل دقت بالا و جذابیت بیشتر مورد نظر محققان می باشد. هدف این مطالعه بررسی عوامل موثر در ارزیابی رایانه ای توجه انتخابی برای کودکان مقطع اول دبستان است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، 20‍‍‍‍‍‍‍ متخصص در پنج رشته تخصصی و آشنا با علوم شناختی و یا رایانه ای شرکت نمودند.از متخصصین خواسته شد تا عوامل تاثیرگذار بر توجه انتخابی را در حین تماشای بانک تصویری مشتمل بر 600تصویر در رایانه بررسی نمایند و به ویژگی های هر تصویر، بر طبق پرسشنامه ی 10 سواله در مورد نوع، شکل و رنگ تصاویر، مکان ظهور، سرعت و جهت حرکت محرک هدف، رنگ پس زمینه، نوع و رنگ دیگر محرک ها و زمان لازم نمایش امتیاز100-0 دهند.
    یافته ها
    از نمراتی که متخصصین به هریک از عوامل تاثیرگذار بر توجه انتخابی و همچنین به هر یک از تصاویر محرک در آزمون رایانه ای داده بودند میانگین گرفته شد. متخصصین نسبت به نوع محرک هدف، مکان ارائه اولیه، ثابت یا متحرک بودن و نوع حرکت آن، دارای توافق100 درصد بودند؛ درحالیکه نسبت به عواملی چون رنگ محرک هدف، رنگ پس زمینه و زمان ارائه محرک هدف توافق کامل بین آنها وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    جهت ساخت آزمون ارزیابی توجه انتخابی کودکان، در نظر گرفتن ترکیبی از عوامل تاثیرگذار ضروری است. این عوامل می تواند در ساخت تکالیف یا حتی بازی های رایانه ای برای کودکان مورد استفاده مخترعین قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: ارزیابی مبتنی بر رایانه ای، توجه انتخابی، کودک
  • نصرتالله منتظری، محمدحسین سربی *، سید مجتبی احمدی، شیرین یزدانپور صفحه 15
    مقدمه و اهداف
    با توجه به روند رو به رشد جمعیت سالمندان در جوامع مختلف دنیا، اهمیت ارتقاء سلامت جسم و روان یکی از ارکان مهم هر دولتی به شمار می آید که با برنامه ریزی دقیق راه های سلامتی را در این گروه سنی شناسایی کرده و با تقویت برنامه های برتر، سعی در حفظ سلامتی و بهداشت افراد جامعه نماید. از آن جایی که ورزش نکردن عاملی برای کاهش عملکرد و آسیب به سلامت جسم می باشد، برآن شدیم تا در این پژوهش به مقایسه ی افسردگی، اضطراب و استرس در دو گروه سالمندان ورزشکار و غیر ورزشکار بپردازیم.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی علی- مقایسه ای بر روی 142 نفر از سالمندان شهر کرمانشاه که به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند، انجام شد. ابزار مورد استفاده پرسشنامه اطلاعات عمومی (دموگرافیک) و نیز افسردگی، اضطراب و استرس (DASS- 21) بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 21 و روش آماری توصیفی (میانگین، انحراف استاندار، درصد) و استنباطی T- test و خی دو استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها با استفاده از آزمون T برای گروه های مستقل نشان داد که میزان استرس، افسردگی و اضطراب در سالمندان ورزشکار در مقایسه با گروه غیر ورزشکار به مقدار قابل ملاحظه ای کمتر است (05/ 0> p).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که سالمندان ورزشکار نسبت به همسالان خود از میزان افسردگی، اضطراب و استرس بسیار کمتری برخوردارند، و ورزش کردن به عنوان عاملی برای عملکرد جسمی بهتر، افزایش طول عمر و نیز ارتقاء سلامت روان شناخته می شود. پس با ایجاد فضای تفریحی و ورزشی مساعد می توان سلامت روان سالمندان را تا حد بسیار بالایی افزایش داد.
    کلیدواژگان: افسردگی، اضطراب، استرس، ورزشکار، سالمندان
  • فاطمه پناهی، سید مجید حسینی *، خسرو خادمی کلانتری، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحه 23
    مقدمه و اهداف
    بدن ما به عنوان یک واحد یکپارچه و هماهنگ است که عمل هر جز از آن بر عملکرد سایر اعضا تاثیر می گذارد. برای پی بردن به این ارتباطات گسترده و پیچیده نیازمند مطالعه هستیم. بر این اساس هدف این مطالعه بررسی تاثیر کشش همسترینگ بر میزان بازشدن دهان به عنوان بخشی از این سیستم پیوسته است.
    مواد و روش ها
    80 داوطلب سالم، 54 مرد و 26 زن در دامنه سنی 30-18 سال در این مطالعه شرکت کردند و به طور تصادفی به دو گروه اصلی و کنترل تقسیم شدند: گروه اصلی یک استرچ استاتیک 60 ثانیه ای و گروه کنترل یک مداخله پلاسبو به صورت موبیلیزاسیون کشکک به روی پای غالب را دریافت می کردند. ارزیابی ها شامل اندازه گیری حداکثر میزان بازشدن دهان و اندازه گیری زاویه پوپلیتئال بود که به ترتیب با کولیس دیجیتال و گونیامتر انجام شد. این اندازه گیری ها قبل، 5 دقیقه بعد، 1 ساعت بعد و 24 ساعت پس از مداخله توسط آزمونگری که از تخصیص افراد در گروه ها بی اطلاع بود صورت گرفت.
    یافته ها
    تحلیل واریانس اندازه های تکرار شده کاهش معنی داری در میزان بازشدن دهان در طول زمان 05/ 0>p و همچنین در گروه اصلی نسبت به گروه کنترل، دیده شد (p<0.05)؛ اما تغییرمعنی داری در زاویه پوپلیتئال پس از مداخله در هیچیک از گروه ها مشاهده نشد. همچنین میان طول همسترینگ و میزان بازشدن دهان رابطه مستقیم و معنی داری مشاهده شد. زمان 05/0>p
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد که یک استرچ 60 ثانیه ای به روی همسترینگ پای غالب می تواند بر مفصل تمپورومندیبولار تاثیرگذار باشد و این نواحی با وجود فاصله ای که از هم دارند باهم مرتبطند. این ارتباط از طریق فاشیا، سیستم عصبی، زنجیره های عضلانی و ارتباطات بیومکانیکی قابل توجیه است.
    کلیدواژگان: استرچ استاتیک، همسترینگ، میزان بازشدن فعال دهان
  • مرتضی فرازی *، بهروز محمودی بختیاری، مهدی رهگذر صفحه 32
    مقدمه
    یکی از شایع ترین اختلالات گفتار و زبان لکنت است. لکنت وقوع ناگهانی، متناوب و غیرطبیعی وقفه ها در جریان پیشرونده گفتار است که با تغییرات رفتاری، شناختی و نگرشی همراست. هدف اصلی این مطالعه، مقایسه و تحلیل سرعت نامیدن کودکان با و بدون لکنت 8-7 ساله بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقایسه ای- تحلیلی بر 36 کودک 8-7 ساله با و بدون لکنت انجام گرفت.روش نمونه گیری گروه آزمایش (18 نفر) از نوع در دسترس بود که از میان مراجعان لکنت کودکان مراکز گفتار درمانی شهر تهران انتخاب شدند. آزمودنی های گروه کنترل(18 نفر) نیز بر اساس همتاسازی با گروه آزمایش از لحاظ سن، جنس، تک زبانه(فارسی زبان) و از میان کودکان در دسترس شهر تهران انتخاب شدند. برای انجام این پژوهش از چهار خرده آزمون تصاویر، رنگها، اعداد و حروف الفبای فارسی استفاده شد و نمونه های زمان پاسخ آزمودنی های هر دو گروه به خرده آزمونهای سرعت نامیدن ضبط و بر اساس آزمونهای آماری تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که بین میانگین سرعت نامیدن کودکان دارای لکنت در تمام خرده آزمونها با کودکان بدون لکنت تفاوت معنی دار وجود دارد(001 /0< p). همچنین در اجرای خرده آزمونها، یافته ها بیانگر پاسخدهی سریع گروه آزمایش به ترتیب در خرده آزمونهای اعداد، حروف، رنگها و تصاویر بوده است.
    نتیجه گیری
    با استناد به یافته های پژوهش، عملکرد پاسخدهی آزمودنی های گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل درهمه خرده آزمونها کندتر بوده وکندی پاسخدهی در خرده آزمون تصاویر نسبت به بقیه خرده آزمونها بیشتر بود.
    کلیدواژگان: لکنت، کودکان، سرعت نامیدن، زمان پاسخدهی
  • محمود جوشقانی، محمد آقازاده امیری، مهدیس میرزایی منصف * صفحه 39
    مقدمه و اهداف
    پیرچشمی از دست دادن وابسته به سن تطابق عدسی است که منجر به عدم توانایی فوکوس در فواصل نزدیک می شود. اینتراکور یک روش درمانی جدید است که می تواند جایگزینی برای عینک نزدیک باشد. با توجه به گرایش مردم به عدم استفاده از عینک بررسی کارایی و نتایج این روش درمانی اهمیت زیادی دارد. هدف این پژوهش ارزیابی حدت بینایی و عیب انکساری بعد از عمل اینتراکور در افراد پیرچشم بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه که به روش مشاهده ای تحلیلی هم گروهی انجام شد، حدت بینایی و عیب انکساری 22 چشم (چشم راست: 11 و چشم چپ: 11 مورد) از 15 فرد که تحت عمل اینتراکور قرار گرفتند ارزیابی شد. داده های مورد مطالعه، قبل و 12 ماه بعد از عمل مورد آنالیز قرار گرفتند. این افراد تا قبل از این عمل، جراحی چشمی دیگری انجام نداده و آب مروارید و نامنظمی های قرنیه نداشتند. نتایج این مطالعه با استفاده از نرم افزار SPSS-19، آزمون T-test زوجی و Wilcoxon مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    متوسط سن این افراد 4±1/ 50 سال بود (بازه 5/ 44-66 سال). میانگین حدت بینایی تک چشمی اصلاح نشده دور از 20/ 0±74/ 0 دسیمال به 16/ 0±85/ 0 دسیمال افزایش یافت (01/ 0 >P) و حدت بینایی دوچشمی اصلاح نشده دور از 16/ 0±85 /0 دسیمال به 09/ 0±92/ 0 دسیمال افزایش یافت. (05/ 0 >P) حدت بینایی تک چشمی نزدیک با اصلاح دور از 07 /0±27/ 0 دسیمال دوازده ماه بعد از عمل به 15/ 0±39/ 0 دسیمال افزایش یافت (01/ 0 >P) و حدت بینایی دوچشمی نزدیک با اصلاح دور از 07/ 0±30/ 0 دسیمال به 21/ 0±50/ 0 دسیمال افزایش یافت، حدت بینایی اصلاح نشده دوچشمی نزدیک از 05/ 0±23/ 0 دسیمال به 24/ 0±68/ 0 دسیمال افزایش یافت. (001/ 0 >P) همچنین میانگین تغییرات عیب انکساری اسفریکال تک چشمی و حدت بینایی تک چشمی و دوچشمی اصلاح شده نزدیک کاهش معنی دار آماری داشته است. (001/ 0 >P)
    نتیجه گیری
    بهبود قابل ملاحظه ای در حدت بینایی دور و نزدیک افراد بعد از عمل اینتراکور ایجاد شد، این بهبود در حدت بینائی نزدیک چشمگیرتر بود.
    کلیدواژگان: پیرچشمی، حدت بینایی، عیب انکساری، اینتراکور
  • نفیسه عنایت، هما زرین کوب*، احمدرضا ناظری، سید مهدی طباطبایی صفحه 46
    مقدمه و اهداف
    پردازش دوگوشی یکی از توانایی های مهم شنوایی انسان است که در درک گفتار در محیط های نویزی نقش اساسی دارد. مولفه ی تعامل دوگوشی در انسان به عنوان شاخصی برای ارزیابی پردازش دوگوشی بکار می رود. در این تحقیق برای شناخت بهتر این پدیده در سطح شنوایی ساقه مغز و بررسی این که در کدام پلاریته پاسخ بهتری قابل ثبت است، مولفه ی تعامل دو گوشی پاسخ شنوایی ساقه مغز در پلاریته های مختلف در افراد طبیعی مورد بررسی قرار گرفت تا تاثیر پلاریته محرک کلیک بر مولفه تعامل دوگوشی پاسخ شنوایی ساقه مغز مشخص شود.
    مواد و روش ها
    پاسخ شنوایی ساقه مغز به صورت تک گوشی و دوگوشی در 30 فرد بزرگسال طبیعی (12 مرد و 18 زن) با استفاده از پلاریته های تحریکی انبساطی، انقباضی و متناوب ثبت شد. برای بدست آوردن مولفه تعامل دوگوشی در موج V، پاسخ دوگوشی از مجموع پاسخ های تک گوشی کم شد. برای مقایسه ی داده های زمان نهفتگی و دامنه بین سه پلاریته از روش آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر استفاده شد.
    بحث: زمان نهفتگی مولفه تعامل دوگوشی با ارائه کلیک های با پلاریته انقباضی طولانی تر از حالت ارائه محرک با پلاریته انبساطی بدست آمد (05/ 0 ˂p). دامنه تعامل دوگوشی با استفاده از کلیک با پلاریته انقباضی بزرگتر از دامنه تعامل دوگوشی در ارائه ی محرک های انبساطی و متناوب بدست آمد (به ترتیب با 001/ 0 ˂p و 01/ 0 ˂p).
    نتیجه گیری
    خصوصیات موروفولوژیک، زمان نهفتگی و دامنه تعامل دوگوشی به نوع پلاریته محرک وابسته است. اختلاف در زمان نهفتگی بین دوپلاریته انبساطی و انقباضی به علت تغییر جزئی زمان نهفتگی بخش های پتانسیل برانگیخته شنوایی است که ناشی از تغییر پلاریته محرک می باشد. با ارائه محرک با پلاریته انقباضی، شناسایی BIC با سهولت بیشتری صورت گرفت.
    کلیدواژگان: تعامل دوگوشی، پاسخ شنوایی ساقه مغز، پلاریته محرک
  • مریم مقدسین، پروین دیباج نیا *، جواد لعل صادقی صفحه 54
    مقدمه و اهداف
    با توجه به اندک بودن مطالعات مربوط به وجود سلامت روانشناختی در ورزشکاران این مطالعه با هدف بررسی اضطراب، افسردگی و استرس در جمعیت ورزشکارانی که در رقابت های بین المللی شرکت می نمایند صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    دراین مطالعه توصیفی- مقایسه ای، ورزشکاران مدال آوری که در مسابقات جهانی ازجمله المپیک شرکت داشتند شامل 63 ورزشکار ممتاز (35 مرد و 28 زن) با متوسط سنی 95/ 23 (انحراف معیار 32 /7) توسط آزمون DASS 21 مورد ارزیابی قرار گرفتند. این افراد به گروه ورزشکاران فعال و گروه ورزشکاران غیر فعال تقسیم شدند. به عنوان گروه کنترل از 70 نفر افراد همتا از نظر سنی و جنسی و تحصیلات، بدون سابقه فعالیت ورزشی استفاده گردید. به منظور بررسی تفاوت میانگین های متغیرهای استرس، اضطراب و افسردگی در گروه های مورد مطالعه، آزمون تجزیه و تحلیل واریانس (ANOVA) به کار رفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS16 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس یک طرفه در مقایسه میانگین سه متغیر استرس، اضطراب و افسردگی نشان داد که بین سه گروه ورزشکاران فعال، غیر فعال و جمعیت عادی غیر ورزشکار، هیچ تفاوت آماری معناداری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    مطالعه ما نشان می دهد که بین ورزشکاران ممتاز و جمعیت عادی جامعه تفاوت معناداری درمتغیرهای افسردگی، اضطراب و استرس به چشم نمی خورد.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، استرس، ورزشکاران، المپیک
  • انورلطفی، مهدی رضایی *، زهراپاشازاده آذری، فرزانه یزدانی، مهدی رصافیانی، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحه 60
    مقدمه و اهداف
    نقش والدین در رشد و پرورش کودکان بسیار مهم و قابل توجه است و شناخت صحیح وظایف این نقش توسط والدین برای کمک بیشتر به کودکانشان بسیار مفید و اساسی است. این پژوهش با هدف ساخت و روایی ابزاری برای بررسی وظایف نقش والدینی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش شامل دو فاز است. در فاز ابتدایی جمع آوری اطالاعات و انتخاب وظایف در حوزه نقش والدینی با استفاده از منابعی مانند کتاب، مقالات، اینترنت و افراد مجرب در این حوزه و گروهی از والدین صورت گرفت و در فاز دوم روایی صوری و روایی محتوا از طریق در اختیار قرار دادن آیتم های پرسشنامه به کارشناسان و صاحب نظران بررسی شد.
    یافته ها
    در فاز ابتدایی از بررسی منابع موجود 75 آیتم استخراج شد که در طی جلسات تخصصی با اساتید راهنما و همچونین با تعدادی از والدین آیتم ها به مورد34 تقلیل یافت. درتعیین روایی صوری و محتوا تنها یک آیتم نمره کافی را کسب نکرده و از آیتم ها حذف شد و نمرات بطور میانگین برای شاخص روایی محتوا 93/ 0 و برای نسبت روایی محتوایی 80 /0 بدست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده ابزار ساخته شده از روایی مناسب و کافی برای بررسی وظایف نقش والدینی در جامعه برخوردار می باشد.
    کلیدواژگان: روایی صوری، روایی محتوا، وظایف نقش والدینی
|
  • Tayebeh Taghizadeh*, Ali Mohammadzadeh, Vahid Nejati, Alireza Akbarzadeh, Baghban Page 1
    Background And Aim
    Memory is the integral part of the learning process. There is strong correlation between academic achievements and components of short-term and working memory. The aim of the present study was to investigate the evolution of digit span memory in primary school-aged children.
    Materials And Methods
    This comparative، cross-sectional study was conducted on 180 students from six grades of primary schools (30 students from each grade، 90 female and 90 male) selected by available sampling. They were evaluated by forward and backward digit span task. Two way ANOVA was used for data analysis.
    Results
    There was significant difference between Forward and Backward Digit span scores across children in different grades of primary school (p<0. 05). No meaningful relationship was found between gender and memory scores.
    Conclusion
    The short term and working memory performances improve with age in primary school children، suggesting functional maturation of underlying cognitive processes and brain areas.
    Keywords: short term memory, working memory, student, Digit span
  • Farzaneh Yazdani, Malahat Akbarfahimi, Afsoon Hassani Mehraban, Shohreh Jalai Page 8
    Background And Aim
    The role of selective attention in promotion of learning and memory، particularly in academic success، is very important. Computerized assessment of attention recently، due to its high precision and attraction، is being deliberated by many researchers. The purpose of this study was to determine the factors influencing the computer based assessment of selective attention in children with 7 to 8 years old.
    Materials And Methods
    In this descriptive study 20 experts in five specialized fields related to cognitive sciences and computer science were invited and ask them to Complete picture banks including 600 pictures and questionnaire including 10 questions related to type، shape، color، location، speed، orientation of target movement during watching picture on screen.
    Results
    The mean scores attributed by experts to each of the factors influencing selective attention and to any of the picture stimulus on computer based assessment were calculated. The scores to the type of stimulus، primary location، staic or dynamic and type of movement was 100% in agreement but related to the color of target and background and the time of target stimulus there was not complete agreement across all experts.
    Conclusion
    To make the computer based assessment for selective attention in children it is essential to consider the combination of impact factors. These factors should be considered in designing children''s tasks or even computer games by inventors.
    Keywords: child, computer based assessment, selective attention
  • Nosratolah Montazeri, Mohammad Hossein Sorbi *, Sayed Mojtaba Ahmadi, Shirin Yazdanpoor Page 15
    Background And Aim
    Respecting the increase in the number of elderly in societies, upraising the phsyco-somatic health among elderly is one of the important pillars in each government. The government should try its best in order to preserve the health and wellbeing of the elderly society by accurate planning for recognizing the wellbeing factors and reinforcing the superior plans in this age group. Being nonathletic is a factor for mal performance that could affect health, so in this research we have decided to compare depression, anxiety and stress among athletic and nonathletic elderly groups.
    Materials And Methods
    This comparative study had been done on 142 elderly in Kermanshah city with the accessible sampling method. The used tools were general information questionnaire (Demography) and also depression, anxiety and stress (DASS- 21). Descriptive (mean, standard deviation, and percent) and deductive statistic (T- test and Chi- square) were used for analyzing the data.
    Results
    Analyzing data by using T-test for independent groups shows that the level of stress, depression and anxiety among athletic elderly is noticeably less than nonathletic group (p<0/05).
    Conclusion
    The results of this study showed that elderly athletes had less depression, anxiety and stress than their non-athletic peers. Exercising is being recognized as a factor for better somatic operation, increasing longevity and also preferment of mental health.
    Keywords: Depression, Anxiety, Stress, Athletic, Elderly
  • Fatemeh Panahi, Seyed Majid Hosseini*, Khosro Khademi Kalantari, Alireza Akbarzadeh Baghban Page 23
    Background And Aim
    Human body is an integrated unit that acts as a whole in such a way that the function of every part may influence the other parts. In this study the effect of hamstring muscle stretching on the amount of mouth opening in healthy people was investigated as a component of this integrated body.
    Materials And Methods
    Eighty volunteers, 54 men and 26 women, aged 18 to 30 years old, participated in this study. Subjects were divided randomly into two groups. Group 1 underwent a single 60-second hamstring muscle static stretching for dominant leg. The control group received passive patellar mobilization as a placebo intervention for dominant leg. Outcome measure was maximum active mouth opening and popliteal angle which were measured by a digital caliper and a hand goniometer respectively. These measurements were done at baseline, 5 minutes, 1 hour and 24 hours, post intervention by an examiner blinded to the intervention allocated to each subject.
    Results
    Repeated measures ANOVA revealed significant decrease in mouth opening in group 1 (p<0.05); that was also significant when compared to control group (p<0.05). Popliteal angle was not significantly changed in both groups. In addition positive correlation was found between the active mouth opening and popliteal angle.
    Conclusion
    The present study demonstrated an decrease in active mouth opening in response to the static stretching of hamstring muscles which confirms the hypothesis of a functional relationship between the masticatory and hamstring muscle. This relationship can be explained through myofascial meredians, nervous system, muscle chains and biomechanical linkage
    Keywords: hamstring muscles, static stretching, active mouth opening
  • Morteza Farazi *, Behrooz Mahmoodi, Bakhtiari, Mahdi Rahgozar Page 32
    Background And Aim
    Stuttering is one of the most current speech disorders، which is marked by sudden occurring، alternate and abnormal interruptions in the natural flow of speech. It also has consequences such as behavioral، cognitive and attitude changes in the patient. The main aim of this study was to compare and analyze the speed of naming in 7-8 year old children with and without stuttering.
    Materials And Methods
    This cross sectional study was conducted on 36 children with and without stuttering. The case group (n=18) was recruited from the admitted patients inTehran’s speech therapy clinics. Matched sampling of control group (n=18) was done considering the criteria of age، sex، and being monolingual in Persian. In order to do this research، 4 sub-scales were used: pictures، colors، numbers and alphabetic letters and the results were recorded according to the responses of the participants in terms of speech reaction time (SRT) in naming speed task.
    Results
    The outcome showed that there is a significant difference in naming speed at all sub-scales (p<0. 001) between the case and control groups. We also found out that the speech reaction times between the two groups were different in numbers in telling the numbers، alphabetic letters، colors and pictures respectively.
    Conclusion
    According to research findings، the speech reaction times in stuttering children was slower in all the 4 sub-scales، and it was slowest in the pictures task subscale compared to the other subscales.
    Keywords: Stuttering, children, Naming speed, Speech reaction time
  • Mahmood Joshaghani, Mohammad Aghazadeh, Amiri, Mahdis Mirzaei* Page 39
    Background And Aim
    Presbyopia is an age-related loss of lens accommodation that results in an inability to focus at near distances. Intracor is a new surgical treatment for presbyopic patients which claim to be a replacement for near spectacle. Due to great desire among patients for not using spectacles, evaluation of efficiency and results of this surgical treatment has a great significance. The purpose of this study was determining visual acuity and refraction after Intracor surgery in presbyopic patients.
    Materials And Method
    In an observational cohort study, 22 eyes (left eye: 11, right eye: 11) of 15 presbyopic patients underwent intracore surgery were enrolled. Refractive error and visual acuity were evaluated before and 12 months after surgery. Patients with history of previous ocular surgery, corneal irregularity or incident of cataract were excluded. Statistical analyzes was performed by SPSS-19 software. Paired T-test and Wilcoxon signed ranked test was used.
    Results
    Mean age of patients was 50.1 ± 4 years (range 44.5 to 66 years). Average monocular uncorrected distance visual acuity increased from 0.74 ± 0.20 decimal at base line to 0.85 ± 0.16 decimal at the last visit (P< 0.01). Average binocular uncorrected distance visual acuity increased from 0.85 ± 0.16 decimal at base line to 0.92 ± 0.09 decimal at the last visit (P < 0.05). Average monocular and binocular near visual acuity with distance correction increased from 0.27 ± 0.07 and 0.30 ± 0.07 decimal at base line to 0.39 ± 0.15 and 0.50 ± 0.21decimal at the last visit respectively (P < 0.01). Average near visual acuity without distance correction increased from 0.23 ± 0.05 decimal at base line to 0.68 ± 0.24 decimal at the last visit (P< 0.001). Average of monocular spherical refraction and monocular and binocular corrected near visual acuity had a statistically significant decrease (P<0.001).
    Conclusion
    There was a statistically significant improvement in both distance and near visual acuity after Intracor surgery. Improvement in near visual acuity was more significant.
    Keywords: Presbyopia, visual acuity, refractive error, Intracor
  • Nafiseh Enayat, Homa Zarrinkoob *, Ahmadreza Nazer, Seyed Mehdi Tabatabaee Page 46
    Background And Aim
    Binaural perception is an important ability in human auditory system in noisy evironment. The human click-evoked binaural interaction component has been known as an index of binaural perception. The purpose of this investigation was to study the stimulus polarity effect on binaural interaction of auditory brainstem response (ABR).
    Materials And Methods
    ABR’s were recorded monaurally and binaurally in 30 normal adults (12 men & 18 women) using different stimulus polarity. In order to determine binaural interaction component (BIC) from wave V، the binaural response was subtracted from the summed monaural waves (R+L) in each polarity. Repeated measures ANOVA was used to analyze latency & amplitude differences of BIC between the three stimulus polarities.
    Results
    Condensation clicks produced BIC’s with longer latency compared to rarefaction clicks (p˂0. 05). BIC’s amplitude increased by using condensation polarity compared to rarefaction & alternate polarities (p˂0. 001 & p˂0. 01، respectively).
    Conclusion
    Amplitude، latency & morphologic characteristics of BIC were dependent on click polarity. Latency differences have been accounted for by small latency shift of the components of monaurally or binaurally evoked potentials resulting from changes in click polarity. Recognition of BIC was easier using condensation polarity.
    Keywords: Binaural Interaction, Auditory Brainstem Response, Stimulus polarity
  • Maryam Moghadasin, Parvin Dibajnia *, Javad Lal Sadeghi Page 54
    Background And Aim
    Little study about psychological health has been done in the sports setting. The present study was designed to assess depression، anxiety، stress، in a sample of athletes at the elite level.
    Material and Methods
    In this descriptive comparative study، 63 highly successful athletes who won medals in competitions such as Olympics were recruited. Sixty three elite athletes- (35 male -28 female) with mean age 23. 95 (SD=7. 32) were evaluated by DASS 21 test. The subjects were assigned into two groups (active and inactive athletes). There was a third control group including 70 subjects with same age and sex and education without history of sport activity. An ANOVA test was used to determine differences of outcomes between groups. The data were analyzed by SPSS 16 software.
    Results
    The results of ANOVA test for comparison among three groups (active and inactive athletes and normal) did not show significant difference on depression، anxiety and stress variables.
    Conclusion
    Our results indicated that there is not any significant difference on depression، anxiety and stress between the elite athlete and general population.
    Keywords: Anxiety, Depression, Stress, Athletes, olympic
  • A. Lotfi, M. Rezaee *, Z. Pashazadehazari, F. Yazdani, M. Rassafiani, A. Akbarzadehbaghban Page 60
    Background
    The role of parents in children''s development is very critical. Proper recognition of this role and it''s tasks by parents is helpful in all aspect of children''s life. The purpose of this research was to construct and validate a questionnaire to assess parental role tasks.
    Materials And Methods
    This study included two phases. In the first phase، information regarding the parental role was collected from resources such as books، articles، internet، and interview with professionals and parents. In the second phase، face validity and content validity were assessed by conducting a research with experts and scholars.
    Result
    In the first phase of the study، 75 items were extracted through the literature review، reduced into 34 by an interview with teachers and parents. In the determining of content validity and face validity، only one item deleted with low score. Mean content validity index was 0/93 and content validity ratio had a value of 0/80.
    Conclusion
    According to the results، this tool is appropriate for assessment parenting role tasks in the community.
    Keywords: content validity, face validity, parenting role