فهرست مطالب

Modern Care Journal - Volume:11 Issue: 1, 2014

Modern Care Journal
Volume:11 Issue: 1, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/04/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا یونسی، علی محمد ایزدپناه، زهرا فرج زاده، طیبه خزاعی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    واکسیناسیون یکی از شایعترین وقایع دردناک دوران شیرخوارگی می باشد که در اکثر اوقات بدون اداره درد انجام می شود. با توجه به اهمیت کنترل درد در کودکان این مطالعه با هدف تعیین تاثیر انحراف فکر بر درد ناشی از تزریق واکسن در شیرخواران شش ماهه انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی از بین کودکان شش ماهه مراجعه کننده به مرکز بهداشت سجادشهر، تعداد هشتاد شیرخوار به روش نمونه گیری آسان انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. در گروه مداخله به وسیله جغجغه از چهل ثانیه قبل تا 15 ثانیه پس از تزریق واکسن انحراف فکر ایجاد شد و در گروه کنترل هیچ مداخله ای صورت نگرفت و طبق روال معمول مرکز واکسینه شدند. در بررسی شاخصهای درد، شدت درد با استفاده از مقیاس تعدیل شده واکنش رفتاری درد (MBPS) و مدت گریه بر حسب ثانیه بررسی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ویرایش 5/11 و آزمونهای آماری توصیفی و استنباطی Chi-square، Mann Whitney U، Independent T Test و Spearman در سطح معنی داری 05/0 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    دو گروه موردمطالعه از نظر متغیرهای جنس، زمان تغذیه قبل از واکسیناسیون، تجربه قبلی درد، وزن و زمان خواب قبل از واکسیناسیون تفاوت معنی داری نداشتند (05/0p>). میانگین شدت درد و مدت گریه در گروه انحراف فکر نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری کمتر بود (0001/0=p).
    نتیجه گیری
    با توجه به کاهش شدت درد و مدت گریه در گروه مداخله، می توان از انحراف فکر به عنوان شیوه موثر در کنترل درد ناشی از واکسن استفاده کرد.
    کلیدواژگان: درد - واکسیناسیون - شیرخواران، انحراف فکر
  • محمدحسین باقیانی، قاسم طاهری، حسین فلاح زاده، مریم پارسا صفحات 10-18
    زمینه و هدف

     دیابت شایعترین بیماری ناشی از اختلال متابولیسم می باشد که با عوارض درازمدت همراه است و مستلزم خودمراقبتی ویژه در تمام عمر می باشد. این مطالعه با هدف تاثیر پیامک های آموزشی طراحی شده بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی بر اتخاذ رفتارهای خودمراقبتی بیماران مبتلا به دیابت نوع دو انجام شد. 

    روش بررسی

     این مطالعه از نوع نیمه تجربی بر روی 88 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به کلینیک دیابت شهر بیرجند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند، انجام شد و بیماران به طور تصادفی در دو گروه مداخله شامل 45 نفر و کنترل شامل 43 نفر قرار گرفتند. پیامک های آموزشی از طریق سامانه ارسال انبوه پیامک به تلفنهای همراه افراد گروه مداخله طی مدت یک ماه ارسال گردید و برای گروه کنترل مداخله ای صورت نگرفت. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای شامل متغیرهای دموگرافیک و سازه های الگوی اعتقاد بهداشتی به انضمام رفتارهای خودمراقبتی بود که از طریق مصاحبه با بیماران تکمیل گردید. پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب Cronbach Alpha بین 0/66-0/77 به دست آمد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ویرایش 16 و آزمونهای آماری Chi-Square، Fisher Exact Test، Paired T Test، Independent T Test و Pearson در سطح معنی داری 0/05 تجزیه و تحلیل شدند.  

    یافته ها

    قبل از مداخله تفاوت معنی داری در متغیرهای دموگرافیک، میانگین نمره آگاهی، رفتارهای خود مراقبتی و اجزاء مدل اعتقاد بهداشتی در دو گروه مداخله و کنترل وجود نداشت(p>0/05) اما بعد از مداخله آموزشی میانگین متغیرهای مورد بررسی در گروه مداخله افزایش معنی داری داشت و بین دو گروه مداخله و کنترل تفاوت معنی داری به دست آمد(P<0/01

    کلیدواژگان: الگوی اعتقاد بهداشتی، خودمراقبتی، دیابت نوع دو
  • ندا ثنایی، ثریا نجاتی، میترا ذوالفقاری، فاطمه الحانی، انوشیروان کاظم نژاد صفحات 19-27
    زمینه و هدف
    جراحی بای پس عروق کرونر به عنوان یکی از روش های درمانی شایع در بیماران قلبی تاثیرات قابل ملاحظه ای در عملکرد خانواده ایجاد می کند. لذا بهبود و ارتقای میزان همکاری خانواده در تبعیت از رژیم درمانی بیماران بسیار اهمیت دارد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر الگوی توانمندسازی خانواده محور بر میزان همکاری خانواده در تبعیت رژیم درمانی بیماران تحت جراحی عروق کرونر انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 102 بیمار و 102 عضو خانواده بستری در بخش جراحی قلب بیمارستان امام خمینی (ره) به مدت هفت ماه انجام شد. بیماران و اعضای خانواده واجد شرایط به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. برای گروه مداخله الگوی توانمندسازی خانواده محور با چهار گام (ارتقای دانش، خودکارآمدی، عزت نفس و ارزشیابی) از طریق آموزش انفرادی، بحث گروهی، نمایش و مشارکت عملی و در طی هفت جلسه اجرا شد و گروه کنترل تنها مراقبتهای رایج بخش را دریافت کردند. در ادامه همکاری خانواده در تبعیت رژیم درمانی بیماران قبل و بعد از مداخله بررسی گردید. داده ها با استفاده از نرم افزارPASW و آزمونهای آماری Independent T Test، Paired T Test و Chi-square تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    دو گروه از نظر متغیرهای جمعیت شناختی و میانگین نمرات همکاری خانواده در تبعیت از رژیم درمانی در سه محور رژیم غذایی، فعالیت فیزیکی و رژیم دارویی قبل از مداخله همسان بودند. میانگین نمرات در سه محور فوق بعد از مداخله در بیماران گروه مداخله نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری بیشتر بود(001/0p<). همچنین در بیماران گروه مداخله میانگین نمرات همکاری خانواده در تبعیت از رژیم درمانی در سه محور مذکور بعد از مداخله نسبت به قبل از آن به طور معنی داری افزایش داشت(001/0p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این مطالعه به نظر می رسد، الگوی توانمندسازی خانواده محور برای بیماران تحت جراحی امکان پذیر بوده و با افزایش همکاری خانواده در تبعیت از رژیم درمانی بیمار همراه است.
    کلیدواژگان: بای پس عروق کرونر، تبعیت، توانمندسازی خانواده محور، رژیم درمانی
  • فریده وزیری، مهناز فرهمند، عالمتاج صمصامی، صدیقه فروهری، محمد جواد هادیان فرد، مهراب صیادی صفحات 28-37
    زمینه و هدف
    در مرحله دوم زایمان، مراقبان با دو مسئله مهم بخصوص در نخست زایان روبرو هستند. یکی از این دو مسئله درد شدید و دیگری احتمال بسیار زیاد آسیب عمدی و خودبه خودی به پرینه می باشد. بنابراین این مطالعه با هدف تاثیر کمپرس گرم پرینه در مرحله دوم زایمان بر پیامدهای زایمان زنان نخست زا انجام گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی، صد و پنجاه نفر از زنان نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان های شوشتری و حضرت زینب (س) شیراز که معیارهای ورود به مطالعه را دارا بودند، انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. گروه مداخله در مرحله دوم، کمپرس گرم روی پرینه و گروه کنترل فقط مراقبتهای معمول را دریافت کردند. پس از زایمان برای هر دو گروه چک لیست برای تعیین اقدام به اپی زیوتومی، سالم بودن پرینه، محل، درجه و طول پارگی کامل شد. با استفاده از خط کش دیداری مک گیل، شدت درد در اولین فرصت پس از زایمان در هر دو گروه تعیین شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ویرایش 15 و آزمونهای آماری Chi-square، Fisher Exact Test، Independent T Test، Mann Whitney U و Odds Ratio تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بر اساس نتایج مطالعه، 29 نفر (7/38%) در گروه مداخله و پنج نفر (7/6%) در گروه کنترل نیاز به بخیه نداشتند (46/24-18/3CI 95%:)8/8=OR، (001/0p<) و اقدام به اپی زیوتومی در گروه مداخله به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود (274/0-045/0CI 95%:)112/0=OR، (001/0p<). میانگین شدت درد مرحله دوم و شدت درد پرینه در روز اول پس از زایمان در گروه مداخله به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود(001/0p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه می توان این گونه نتیجه گیری کرد که استفاده از کمپرس گرم در مرحله دوم زایمان می تواند آسیبهای پرینه را کاهش و درد این مرحله را تسکین دهد.
    کلیدواژگان: آسیب پرینه، درد، کمپرس گرم، نخست زا
  • بهروز کاظمی، رضا دستجردی صفحات 37-43
    زمینه و هدف
    انجام مطالعات همه گیرشناسی اختلالات روان، برای پی بردن به حجم مشکلات بهداشت روان و شیوع اختلالات روان در افراد جامعه و نیز مشخص ساختن نیازهای بهداشتی، درمانی افراد جامعه یک نیاز ضروری و حائز اهمیت است، لذا این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع اختلالات روان در افراد 15 سال و بالاتر مناطق روستایی شهرستان بیرجند در سال 1390 انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی، 504 نفر از افراد 15 سال و بالاتر مناطق روستایی شهرستان بیرجند، به روش تصادفی منظم انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه SCL90-R بود که پایایی آن با استفاده از روش Cronbach Alpha 88/0 به دست آمد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 15، آمار توصیفی و آزمون آماری Chi-Square در سطح معنی داری 05/0 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بر اساس نتایج این مطالعه، 154 نفر (6/30%) مبتلا به اختلالات روانی بودند. فراوانی اختلالات روانی در جنس زن نسبت به جنس مرد و نیز در افراد مطلقه و بیوه نسبت به افراد متاهل به طور معنی داری بیشتر بود (05/0 p<) ولی در رده های مختلف سنی و بر اساس بعد خانوار تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    میزان شیوع اختلالات روان، در مناطق روستایی شهرستان بیرجند بالاتر از سایر مناطق کشور می باشد و نیازمند توجه لازم و اجرای برنامه بهداشت روان روستایی برای پیشگیری و درمان اختلالات عصبی و روانی است.
    کلیدواژگان: اختلالات روان، پرسشنامه R، SCL90، میزان شیوع، همه گیرشناسی
  • آدیس کراسکیان موجمباری، طلوع کیب الهی صفحات 44-54
    زمینه و هدف
    عملکرد جنسی سالم یکی از ابعاد مهم زندگی زناشویی و بخش مهمی از بهزیستی شخصی است. هدف از مطالعه توسعه ای حاضر، تدوین و هنجاریابی پرسشنامه سنجش عملکرد جنسی زنان متاهل شهر تهران می باشد.
    روش بررسی
    بر اساس روش قیاسی (نظریه ای)، برای هر کدام از مراحل عملکرد جنسی، با توجه به تعاریف و ویژگی های هر مرحله، مجموعه ای از پرسشها طرح شد و در نتیجه نسخه تجربی پرسشنامه سنجش عملکرد جنسی زنان متاهل تدوین گردید. پس از اجرای مقدماتی و رفع ابهامهای موجود در پرسشها، در نهایت برای برآورد شاخصهای روان سنجی پرسشنامه، تعداد 385 زن متاهل شامل 351 نفر بدون تشخیص اختلال عملکرد جنسی و 34 زن متاهل با تشخیص اختلال عملکرد جنسی در شهر تهران، به صورت نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند و پرسشنامه برای ایشان اجرا شد. روایی سازه پرسشنامه با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و همسانی درونی با استفاده از ضریب Cronbach Alpha برآورد گردید. همچنین روایی محتوایی، روایی افتراقی، روایی ملاکی و همچنین ضریب اعتبار بازآزمایی مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد که همسانی درونی پرسشنامه عملکرد جنسی زنان شهر تهران، متشکل از 23 پرسش، با Cronbach Alpha برابر 91/0 بود. از این گذشته اعتبار بازآزمایی پرسشنامه با فاصله زمانی یک ماه برابر با 88/0 محاسبه شد. برای بررسی روایی سازه از روش تحلیل مولفه های اصلی استفاده گردید. میزان کفایت نمونه برداری برابر 860/0 و معنادار بودن آزمون Bartlett نشانگر شرایط مطلوب برای انجام تحلیل عاملی بود. براساس یافته های مطالعه، پرسشنامه سنجش عملکرد جنسی در ساختار تک عاملی، برای بررسی سازه عملکرد جنسی در جامعه زنان متاهل شهر تهران دارای روایی بود، که در این شرایط حدود 37% از واریانس کل را تبیین می کند. همچنین تفاوت معنادار بین نمره های زنان متاهل بدون تشخیص اختلال عملکرد جنسی و زنان متاهل با تشخیص اختلال عملکرد جنسی (01/0p<) بیانگر روایی افتراقی پرسشنامه در سنجش عملکرد جنسی زنان متاهل شهر تهران بود و همبستگی معنادار بین نمره های پرسشنامه سنجش عملکرد جنسی زنان متاهل شهر تهران و نمره پرسشنامه شاخص عملکرد جنسی زنان (01/0p<) بیانگر روایی ملاکی پرسشنامه بود.
    نتیجه گیری
    پرسشنامه تدوین شده دارای اعتبار و روایی مناسب برای سنجش عملکرد جنسی زنان متاهل شهر تهران می باشد.
    کلیدواژگان: اعتبار، پرسشنامه، روایی، زنان متاهل، عملکرد جنسی
  • معصومه ابراهیمی، علی اکبر اسماعیلی، محمدحسن غنی فر صفحات 55-62
    زمینه و هدف
    افسردگی مهمترین اختلال روانی پس از زایمان است که می تواند اثرات ناگواری بر مادر، کودک و خانواده داشته باشد و در صورت عدم توجه و درمان آن صدمات جبران ناپذیری را به دنبال دارد، این مطالعه با هدف مقایسه هوش هیجانی و افسردگی پس از زایمان در دو گروه از مادران با زایمان طبیعی و سزارین انجام گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی 95 نفر از مادران نخست زای مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان فردوس شامل 49 نفر با زایمان طبیعی و 46 نفر با زایمان سزارین که معیارهای ورود به مطالعه را دارا بودند، انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه مشخصات جمعیت شناختی شامل سن، شغل و پرسشنامه های استاندارد افسردگی Beck و هوش هیجانی Shering بود که در هر دو گروه سه ماه پس از زایمان توسط مادران تکمیل گردید. پایایی این دو پرسشنامه در این مطالعه با استفاده از ضریب Cronbach Alpha به ترتیب 90/0 و 82/0 به دست آمد. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS ویرایش 15 و آزمونهای آماری Independent T Test، ANOVA، Range Tukey، z Fisher’s، Pearson و Regression در سطح معنی داری 05/0 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه 3/67% از مادران با زایمان طبیعی و 7/71% از مادران با زایمان سزارین خانه دار بودند. بیشتر افراد مورد مطالعه شامل 2/59% مادران با زایمان طبیعی و 50% مادران با زایمان سزارین دارای سن 25 سال و کمتر بودند. نتایج نشان داد که میانگین نمره افسردگی پس از زایمان و هوش هیجانی در دو گروه از مادران با زایمان طبیعی و مادران سزارین شده تفاوت معنی داری ندارد(05/0p>). بین هوش هیجانی و مولفه های آن با افسردگی پس از زایمان در کل و در دو گروه از مادران با زایمان طبیعی و مادران سزارین شده رابطه منفی و معنی داری به دست آمد(001/0p<). در گروه مادران با زایمان طبیعی مولفه های خودکنترلی و خودآگاهی و در گروه مادران با زایمان سزارین مولفه های خودکنترلی و مهارتهای اجتماعی می توانند به ترتیب حدود50% و 53% از تغییرات افسردگی پس از زایمان را تبیین کنند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، می توان با افزایش هوش هیجانی از طریق برنامه های آموزشی و اعمال روش های مناسب، افسردگی پس از زایمان را کاهش داد.
    کلیدواژگان: افسردگی پس از زایمان، زایمان طبیعی، سزارین، هوش هیجانی
  • بتول علیزاده تقی آباد، فرزانه حسن زاده، طیبه ریحانی، حسین کریمی صفحات 63-70
    زمینه و هدف
    تقاضای هزاران نفر بیمار منتظر پیوند عضو در هر سال حاکی از میزان پایین اهدای عضو می باشد. در این راستا نقش پرستاران در تشخیص متقاضیان بالقوه اهدای عضو از اهمیت خاصی برخوردار است. علاوه بر آن باورهای مذهبی به عنوان مهمترین عامل در تصمیمگیری برای انجام این مهم می باشد. با توجه به نقش مهم این دو گروه در تشویق و توجیه اطرافیان بیماران مبتلا به مرگ مغزی و عدم مطالعات قبلی در این زمینه، این مطالعه با هدف ارزیابی نگرش دانشجویان پرستاری و علوم اسلامی مشهد نسبت به اهدای عضو بعد از مرگ مغزی انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 316 دانشجو شامل 173 دانشجوی پرستاری و 143 دانشجوی علوم اسلامی که به صورت غیراحتمالی و مبتنی بر هدف انتخاب شدند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفته است. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 13 و آزمون آماری Chi-square در سطح معنی داری 05/0 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه 277 نفر از کل دانشجویان (6/87%)، 156 نفر از دانشجویان پرستاری (2/90%) و 124 نفر از دانشجویان علوم اسلامی (1/87%) راضی به اهدای عضو خویش بعد از مرگ بودند، اما تنها 18 نفر از کل دانشجویان (7/5%)، 16 دانشجوی پرستاری (2/9%) و دو دانشجوی علوم اسلامی (4/1%) دارای کارت اهدای عضو بودند. توجه به بعد معنوی، نجات گیرنده عضو، ایجاد نشاط در گیرنده عضو و توجه به ابعاد انسانی، به ترتیب مهمترین دلایل موافقت افراد راضی به اهدای عضو خویش بود. در مقابل مسائل عاطفی، دستکاری جسد و مخالفت خانواده، به ترتیب مهمترین دلایل مخالفان شناخته شدند.
    نتیجه گیری
    اگرچه ابراز تمایل به اهدای عضو در بین دانشجویان در حد بالایی می باشد، اما تعداد دارندگان کارت اهدای عضو بسیار محدود است که آموزشهای بیشتری از طریق منابع درسی را میطلبد تا نگرشهای نسبتا مثبت مربوط به آن فراهم گردد.
    کلیدواژگان: اهدای عضو، دانشجو، مرگ مغزی، نگرش
|
  • Z. Unesi, A.M. Izadpanah, Z. Farajzadehe, T. Khazaee Pages 1-9
    Background And Aim
    Vaccination is a most common painful problem during infancy, which is typically ignored. Regarding importance of pain control in children, this study was done to investigate impact of distraction technique on reducing the infants’ vaccination pain.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, 80 infants were selected from six-month-old infants who were referred to Sajadshahr health center of Birjand University of Medical Sciences, by convenience sampling and were randomly allocated to experimental and control groups. During vaccination, experimental group received a rattle as a distraction technique by the researcher 40 seconds before until 15 seconds after vaccination, control group received only routine vaccination interventions. Severity of pain was evaluated using the modified behavioral pain scale (MBPS), and duration of crying time was recorded. Data were analyzed by SPSS version 11.5 and Chi-Square, Mann Whitney U, Independent T Test and Spearman statistical tests with 0.05 significant levels.
    Results
    There were no significant differences in two study groups in sex, nutrition time before vaccination, previous experience of pain, weight, and bedtime before vaccination (P>0.05). Mean of pain severity and crying time in distraction groups was significantly lower than control group (P=0.0001).
    Conclusion
    Regarding to decrease intensity pain and duration of crying in the experimental group, this method can be useful on reducing the infant’s vaccination pain.
    Keywords: Distraction, Pain, Infants, Vaccination
  • M.H. Baghiani Moghadam, Ghasem Taheri, H. Fallah Zadeh, M. Parsa Pages 10-18
    Background And Aim

    Diabetes is the most common disease related to metabolism disorders with long term complications. It needs lifelong specific self-care. The aimed of this study was effect of instructional designed SMS based on adoption of self-care behavior of patients with type II diabetes.

    Materials And Methods

    This quasi-experimental study was conducted on 88 patients with type II diabetes who referred to diabetes clinical Birjand city which selected by convenience sampling and allocated randomly into intervention group (45 patients) and control group (43 patients). Instructional SMS was sent by bulk SMS system into mobile phone of intervention group during one month and there was no intervention for the control group. Data was gathered by a questionnaire including the health belief model constructs, including self-care behaviors and demographic variables were collected through interviews with patients. Cronbach Alpha coefficient was 0.66 to 0.77. Data were analyzed by SPSS version 16 and Chi-Square, Fisher Exact Test, Paired T Test, Independent T Test and Pearson statistical tests with 0.05 significant level.

    Results

    Before the intervention, there was no significant differences in demographic characteristics, the mean score knowledge, self-care behavior and model parts (HBM) between two groups (P>0.05), after intervention, the mean score variables in the experimental group was significantly increased and significant differences were found between the two groups (P<0.01).

    Conclusion

    The results of this study showed benefits of educational messages, adopting self-care behaviors among patients with diabetes in the intervention group.

    Keywords: Self, care, Health Belief Model, Type II Diabetes
  • N. Sanaie, S. Nejati, M. Zolfaghari, F. Alhani, A. Kazemnezhad Pages 19-27
    Background And Aim
    Coronary bypass surgery (CABG) is one of the common therapeutic methods that influence family performance. Improving and promoting the family contribution to adherence of treatment regimen for patients is important. The aim of this study was to investigate the effects of family-based empowerment on family cooperation in following patient treatment regime after CABG.
    Materials And Methods
    This clinical trial study was conducted on 102 patients and their family in Cardiac Surgery ward in Imam Khomeini (RA) hospital. Participants selected by convenience sampling and randomly divided into experimental and control groups. For experimental group, family–center empowerment model implemented for 7 months, with four components (knowledge improvement, self–efficacy, self-esteem and evaluation) by individual education, group discussions, demonstration and practical participation. Control group received only routine care. Then familie's cooperation in adherence of treatment regimen for patients was evaluated before and after intervention. Data were analyzed by PASW and Independent T Test, Paired T Test and Chi-square Test.
    Results
    Before the intervention, demographic characteristics and familie's cooperation in adherence of treatment regimen include nutrition, physical activity and drug regime wasn’t different in two groups. Mean scores on all elements after the intervention on patients in the intervention group was significantly higher than control group (P≤0.001). Also mean scores of family cooperation in adherence to treatment increased significantly after intervention on all elements (P≤0.001).
    Conclusion
    According to the findings, it seems family-centered empowerment model is effective for patients undergoing surgery and is associated with increase family cooperation in adherence of treatment regimen for patients.
    Keywords: Coronary artery bypasses surgery, Adherence, Family, Center Empowerment, Therapeutic regime
  • F. Vaziri, M. Farahmand, A. Samsami, S. Forouhari, M.J. Hadianfard, M. Sayadi Pages 28-37
    Background And Aim
    In the second stage of labour, caregivers are faced with two important issues, especially in the nulliparous women. One of the two issues is severe pain and the other is most likely intentional and spontaneous perineal trauma. This study was conducted to explore the effects of warm perineum compress during the second phase of labor on first- birth outcomes
    Material And Methods
    In this randomized clinical trial study, 150 primiparous women referred to Shoushtari and Hazrat Zainab (SA) hospital in Shiraz city who had inclusion criteria selected and were randomly divided into an experimental and a control group. Warm compress on perineum was used in experimental group and control group received usual cares in the second stage. Check lists for determining episiotomy indication, perineum intact and place, grade and size of laceration were completed after delivery for two groups. Pain severity was determined immediately after delivery by using McGill Pain tool. Data were analyzed by SPSS version 15 and Chi-Square, Fisher Exact Test, Independent T Test, Mann Whitney U and Odds Ratio Statistical tests with 0.05 Significant level.
    Results
    Result showed 29 women (38.7%) in experimental group and 5 women (6.7%) in control in group no need to suture. OR=8.8 (CI 95%: 3.18-24.46) P<0.001. need for episiotomy in experimental group was significantly lower than control group OR=0.112 (CI 95%: 0.045-0.274), P<0.001.The mean of pain severity in second stage and perineal pain severity on the first day after delivery in experimental group was significantly less than control group (p<0.001).
    Conclusion
    The result of the study showed that using warm compress in the second stage of delivery can decrease perineal trauma and relief of pain in this stage.
    Keywords: Perineal Trauma, Pain, Warm Compress, Nulliparous
  • B. Kazemi, R. Dastjerdi Pages 37-43
    Background And Aim
    Epidemiological study of mental disorders is essential for estimating mental health burden, prevalence of mental disorders and health needs, the aim of this study was to determine epidemiological of mental disorders in teenagers of 15 and higher in rural areas of Birjand city in 2011.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study selected 504 persons 15 years and older by systematic random sampling from rural areas of Birjand city. Data collection instrument was ScL90-R that reliability was 0.88, by using of Cronbach Alpha coefficient. Data were analyzed by SPSS version 15 and Chi-Square statistical tests at 0.05 significant levels.
    Results
    According to the results 154 (30.6%) cases had mental disorders. Prevalence of mental disorders was significantly higher in female than male, and in divorcees and widows than married women (p<0.05). However there were no significant differences in age categories and household size.
    Conclusion
    Prevalence of mental disorders in rural areas of Birjand city is higher than other parts of the country, and need attention and accomplishment of rural mental health plan to prevent and treat neurological and psychiatric disorders.
    Keywords: Mental disorders, SCL90, R questionnaire, Incidence, Epidemiology
  • A. Kraskian Mujembari, T. Keybollahi Pages 44-54
    Background And Aim
    Sexual function is an important aspect of married life and personal well-being. The aim of the present developing research was to compile and evaluate the reliability and validity of Tehran married women sexual function questionnaire.
    Materials And Methods
    The studies on research background and theoretical basis of the female sexual function, content of the questionnaire based on the inductive method (theoretical) was developed. That for each of the Phases of sexual function, according to the definitions and characteristics of each stage, a set of questions designed to measure sexual function questionnaire and an experimental version of the compilation of married women. Preliminary study on the 50 married women in Tehran who were selected for the sampling was conducted to determine the clarity of questions and vague questions to be determined. Finally, to estimate the parameters of psychometric questionnaires, 385 married women (including 351 married women with no diagnosis of sexual dysfunction and 34 women with sexual dysfunction diagnosis) in Tehran, were chosen by multi-stage cluster random sampling method and answered this questionnaire. Construct validity using exploratory factor analysis, and internal consistency using Cronbach's alpha coefficient was calculated. Also the content validity, discriminant validity, criterion validity and test-retest reliability coefficient was studied.
    Results
    The result of study showed the internal consistency of Tehran women sexual function questionnaire consisting of 23 questions, with Cronbach's Alpha was 0.91. Test-retest reliability of the questionnaire was 0.88 after one month interval. For construct validity of the principle component analysis (PC) method was used. The rate of sample adequacy was 0.860 and the result of Bartlett test indicated appropriate conditions for factor analysis. Based on these findings, single-factor structure of the questionnaire on sexual function, for examine the sexual function in Tehran married women has validity, and can explain 37% of the total variance. Also significant difference between the scores of normal married women and married women with diagnosed sexual dysfunction (P<0.01), represents the differential validity of a questionnaire to assess sexual function and positive significant correlation between score of two questionnaires (r=+0.783, P<0.01) represent the criterion validity of questionnaire.
    Conclusions
    The compiled questionnaire has validity and reliability for measure of sexual function in Tehran married women.
    Keywords: Reliability, Questionnaire, Validity, Married Women, Sexual Function
  • M. Ebrahimi, A.A. Esmaeili, M.H. Ghanifar Pages 55-62
    Background And Aim
    Depression is the most important psychological disorder after childbirth that could have adverse impacts on the mothers, their children, and their families. This study was designed to compare emotional intelligence and postpartum depression between mothers with natural vaginal delivery and cesarean delivery.
    Materials And Methods
    In this descriptive analysis, 95 primiparous women included 49 natural vaginal deliveries (NVD) and 46 cesarean section (CS), that referred to health centers in Ferdows city and had inclusion criteria were studied. The data collection instruments consisted of a demographic questionnaire, standard Beck Depression Inventory and the Shering's Emotional Intelligence Questionnaire, which completed by mothers three months after delivery. Reliability of questionnaires was obtained by using of Cronbach Alpha coefficient between 0.90 and 0.82 respectively. Data was analyzed by SPSS version 15 and independent t-tests, ANOVA, Range Tukey, Fisher’s z, Pearson, and Regression with 0.05 significant level.
    Results
    In this study 63.3% mothers with NVD and 71.7% with CS were housewife, and 59.2% of mothers with NVD and 50% with CS were 25 years old or lower. Results showed that the mean score for postpartum depression, emotional intelligence and its components were not significantly different between two groups (p>0.05). There was a significant negative correlation between postpartum depression and emotional intelligence and its components in total and both groups of mothers with natural or cesarean delivery (p> 0.001).
    Conclusion
    According to findings, postpartum depression could be reduced by increasing emotional intelligence through performing educational programs and employing proper methods.
    Keywords: postpartum depression, Natural childbirth, Cesarean section, Emotional intelligence
  • B. Alizadeh Taghiabad, F. Hasanzadeh, T. Rayhani, H. Karimi Pages 63-70
    Background And Aim
    Each year thousands of patients waiting for organ donation because of low donation. Religious beliefs of patient families with brain death are the most important reason for decision making about donation from cadaver. Nursing students and students of Islamic Sciences have an important role in identifying potential donors, encourage and justify family of brain death patient for donation. This study was done for compare attitudes of Nursing and Islamic Sciences of Mashhad city towards organ donation after brain death in 2008.
    Materials And Methods
    This descriptive study was conducted on 316 students (173 nursing and 143 Islamic sciences) in Mashhad. Data was collected by self –administered questionnaire that reliability and validity has been confirmed and data were analyzed by SPSS version 13 and Chi-Square statistical tests with 0.05 significant levels.
    Results
    In this study 277 (87.6%) cases from total students, 156 (90.2%) nursing students, 124 (87.1%) of Islamic Sciences students were willing to organ donation after death, but only 18 (5.7%) of students, included 16 (9.2%) of nursing students and 2 (1.4%) Islamic Sciences students reported had organ donation card. Spiritual aspect, saving recipient lives, to cause happiness in organ recipient and attention to humanity were respectively important reasons of agreement for donation. Emotional issues, cadaveric manipulation and family refusal were important reason for disagreement of students.
    Conclusion
    An agreement with organ donation is more than to other country. More training is required in this field especially through course resources to increase organ donation and the number of card holder's donation.
    Keywords: Organ donation, Student, Brain death, Attitude