فهرست مطالب

روان شناسی مدرسه - سال سوم شماره 1 (پیاپی 9، بهار 1393)

فصلنامه روان شناسی مدرسه
سال سوم شماره 1 (پیاپی 9، بهار 1393)

  • 156 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1393/04/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • رحیم بدری گرگری*، اسکندر فتحی آذر، نادر محمدی صفحه 6
    این پژوهش با هدف تعیین رابطه ی خود بخششی و عواطف مثبت و منفی با تعلل ورزی تحصیلی انجام شد. برای این منظور 354 دانش آموز به شیوه ی نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای از میان کلیه ی دانش آموزان سال سوم متوسطه شهر اردبیل (4029 نفر) انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه های مقیاس ارزیابی تعلل ورزی تحصیلی (TPS)، مقیاس ارزیابی عاطفه ی مثبت و منفی (PANAS) و مقیاس ارزیابی گرایش به بخشش (HFS) استفاده شد. داده های به دست آمده با روش تحلیل رگرسیون چند متغیره ی گام به گام و تحلیل مسیر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که بین خود بخششی و عواطف مثبت و منفی با تعلل ورزی تحصیلی رابطه معنی دار وجود دارد. علاوه بر این، نتایج به دست آمده نشان داد که متغیرهای پیش بین خود بخششی و عواطف مثبت و منفی قادرند تغییرات تعلل ورزی را پیش بینی کنند. تحلیل مسیر نیز نشان داد که عاطفه ی منفی میان خود بخششی و تعلل ورزی به عنوان متغیر میانجی عمل می کند.
    کلیدواژگان: تعلل ورزی تحصیلی، عاطفه ی مثبت، عاطفه ی منفی، خود بخششی
  • زبیده پورطاهریان، معصومه خسروی*، محمدعلی محمدی فر صفحه 22
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ی بین عادت های مطالعه و راهبردهای فراشناختی خواندن با انگیزش پیشرفت دانش آموزان بود. روش پژوهش، از نوع مطالعات همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه ی دانش آموزان دختر مقطع دبیرستان های دولتی شهر سمنان در سال تحصیلی90-89 تشکیل می داد. نمونه پژوهش شامل 240 دانش آموز دختر بود که به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند و پرسش نامه های انگیزش پیشرفت، عادت های مطالعه و راهبردهای فراشناختی خواندن را تکمیل کردند. از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام، برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان داد که 60% از واریانس انگیزش پیشرفت توسط دو مولفه حمایتی و کلی راهبردهای فراشناختی خواندن تبیین شد. همچنین 9/22% از واریانس انگیزش پیشرفت از طریق مولفه های حافظه، وضعیت فیزیکی، انگیزش یادگیری و یادداشت برداری عادت های مطالعه پیش بینی گردید. از آنجا که راهبردهای فراشناختی خواندن، متغیر پیش بین قوی تری در انگیزش پیشرفت دانش آموزان محسوب می شود پس ضروری است در مدارس بیشتر به این متغیر توجه شود.
    کلیدواژگان: عادت های مطالعه، راهبردهای فراشناختی خواندن، انگیزش پیشرفت
  • مهدیه سادات خشوعی*، مریم بهرامی صفحه 37
    هدف این پژوهش بررسی نقش توانمندسازی روان شناختی و تعهد سازمانی بر فرسودگی شغلی معلمان بود. جامعه ی آماری پژوهش کلیه ی معلمان مدارس شهرضا در سال 1389 بودند که از این جامعه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای 110 نفر انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس توانمندسازی روان شناختی، پرسش نامه ی تعهد سازمانی و مقیاس فرسودگی شغلی (با ابعاد خستگی هیجانی، مسخ شخصیت و کفایت فردی) استفاده شد. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که توانمندسازی روان شناختی با خستگی هیجانی و مسخ شخصیت رابطه ی منفی معنی دار و با کفایت فردی رابطه ی مثبت معنی دار دارد. تعهد سازمانی نیز با خستگی هیجانی و مسخ شخصیت رابطه ی منفی معنی دار دارد. علاوه بر این، تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد که توانمندسازی روان شناختی، خستگی هیجانی و کفایت فردی، و تعهد سازمانی، خستگی هیجانی را پیش بینی می کند.
    کلیدواژگان: توانمندسازی روان شناختی، تعهد سازمانی، فرسودگی شغلی، خستگی هیجانی، مسخ شخصیت و کفایت فردی
  • علی رضایی شریف*، الهه حجازی، محمود قاضی طباطبایی، جواد اژه ای صفحه 55
    ساخت و آماده سازی پرسش نامه ای برای سنجش پیوند دانش آموزان با مدرسه هدف پژوهش حاضر بود. روش تحقیق مورد استفاده در این مطالعه روش تحقیق آمیخته و جامعه ی آماری نیز، دانش آموزان کلیه ی مقاطع شهر اردبیل در سال تحصیل 90-1389 بودند. در بخش مصاحبه ی کانونی نمونه ای به حجم 12 گروه با حضور 84 نفر (42 پسر و 42 دختر) از دانش آموزان به شیوه ی هدفمند از مدارس مناطق مختلف شهر انتخاب شد و در گروه های 7 نفری مورد مصاحبه قرار گرفتند. در ادامه و در بخش کمی این مطالعه 1071 نفر به صورت نمونه گیری خوشه ایطبقه ای متناسب انتخاب شدند. نتایج حاصل از اعتبارسنجی به شیوه همسانی درونی بر اساس آلفای کرونباخ 93/0 به دست آمد. بررسی های مربوط به روایی محتوا، پیش بین و سازه پرسش نامه ی پیوند با مدرسه موید روایی پرسش نامه ی مذکور بود. یافته های حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی و تائیدی نشان داد که پیوند با مدرسه از شش عامل: دلبستگی به معلمان، دلبستگی به مدرسه از بعد سازمانی، دلبستگی به کارکنان مدرسه، مشارکت در مدرسه، باور و تعهد به مدرسه تشکیل شده است.
    کلیدواژگان: ساخت و اعتباریابی، پرسش نامه پیوند با مدرسه، دانش آموزان
  • سید موسی طباطبایی*، گوهر آلبویه، الهه جهان، خدیجه سادات طباطبایی صفحه 68
    به منظور بررسی اثر مداخله بازآموزی اسنادی بر باورهای انگیزشی و پیشرفت تحصیلی تعداد 28 دانش آموز دختر پایه ی اول دبیرستان شهر سمنان، که حداقل در یک درس در سال تحصیلی 1390 – 1391 تجدید شده بودند، به شیوه ی تصادفی ساده انتحاب شدند و با انتساب تصادفی در یکی از گروه های آزمایشی یا کنترل قرار گرفتند. طرح پژوهشی از نوع آزمایشی بود که آزمودنی ها قبل از شروع مداخله و پس از پایان آزمایش به سوالات پرسش نامه باورهای هوشی پاسخ دادند. میانگین نمرات دروس تجدیدی آزمودنی ها در قبل و پس از مداخله به عنوان نمرات پیش آزمون و پس آزمون پیشرفت تحصیلی در نظر گرفته شد. تحلیل آماری نشان داد میانگین پیشرفت تحصیلی، باورهای هوشی افزایشی و باورهای تلاش آزمودنی های گروه آزمایشی به گونه ای معنی دار بالاتر از میانگین پیشرفت تحصیلی، باورهای هوشی افزایشی و باورهای تلاش آزمودنی های گروه کنترل بود. در مورد باورهای هوشی ذاتی بین دو گروه آزمایشی و کنترل تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: اسنادهای علی، بازآموزی اسنادی، درماندگی آموخته شده، باورهای هوشی ذاتی، باورهای هوشی افزایشی، افت تحصیلی
  • ندا گلستانی نیا*، منیجه شهنی ییلاق، غلامحسین مکتبی صفحه 83
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه ی علی خودکارآمدی تحصیلی و مشوق های انگیزشی منفی با عملکرد تحصیلی با میانجی گری ادراک کنترل، ارزش تکلیف، امید و ناامیدی در دانش آموزان دختر دوم دبیرستان شهرستان دزفول است. طرح پژوهش از نوع تحلیل مسیر است. جامعه ی مورد نظر تمامی دانش آموزان دختر سال دوم دبیرستان شهرستان دزفول و نمونه 250 دانش آموز دختر دوم دبیرستان است که به روش نمونه-گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده سیاهه ی راهبرد کنترل ارادی تحصیلی، پرسش نامه ی ادراک کنترل دانش آموزان، راهبردهای انگیزشی برای یادگیری، مقیاس امید میلر و ناامیدی کودکان است. عملکرد تحصیلی با معدل نیم سال تحصیلی آن ها سنجیده شد. برای ارزیابی مدل پیشنهادی پژوهش از نرم افزار (SPSS) و (AMOS) و برای تعیین معنی داری روابط میانجی از روش بوت استراپ استفاده شده است. یافته ها نشان داد خودکارآمدی تحصیلی و مشوق های انگیزشی منفی اثر غیرمستقیم و معنی-داری از طریق ادراک کنترل و ارزش تکلیف بر روی امید و ناامیدی دارند و خودکارآمدی تحصیلی، مشوق-های انگیزشی منفی، ادراک کنترل و ارزش تکلیف اثر غیرمستقیم و معنی داری از طریق امید و ناامیدی روی عملکرد تحصیلی دارند. در مجموع 79% از واریانس عملکرد تحصیلی از طریق متغیرهای مدل تبیین شد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی تحصیلی، مشوق های انگیزشی منفی، ادراک کنترل، ارزش تکلیف، امید، ناامیدی
  • مسعود مرادی*، محمد باشکوه اجیرلو صفحه 101
    شناسایی سبک های یادگیری دانش آموزان و ایجاد سازگاری و انطباق الگوهای تدریس با سبک های یادگیری فراگیران دارای نقش و اهمیت فراوانی در اثر بخشی فرایندهای تدریس و یادگیری در نظام آموزشی است. بنابراین هدف اصلی این پژوهش بررسی رابطه ی سبک های یادگیری دانش آموزان با الگوی تدریس انطباقی است. جامعه ی آماری این پژوهش را تمامی دانش آموزان مقطع دبیرستان رشته ی ریاضی فیزیک شهر زنجان در سال تحصیلی 93-92 تشکیل می دهد. از میان این دانش آموزان 205 نفر با توجه به جدول کرجسی و مورگان به عنوان نمونه انتخاب شدند. از این تعداد 60 نفر دختر و 145 نفر پسر که با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه سبک یادگیری کلب و پرسش نامه ی الگوی تدریس انطباقی استفاده شد. داده های پژوهش با استفاده از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی (روش همبستگی پیرسون و روش تحلیل رگرسیون) و با کمک نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان می دهد که بین تمام سبک های یادگیری با الگوی تدریس انطباقی راابطه ی مثبت و معنی داری وجود دارد و سبک یادگیری همگرا به عنوان قوی ترین عامل در پیش بینی الگوی تدریس انطباقی بود.
    کلیدواژگان: سبک های یادگیری، الگوی تدریس انطباقی، الگوی تدریس
  • یزدان موحدی، جلیل باباپورخیرالدین، معصومه موحدی* صفحه 116
    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش گروهی مبتنی بر امید درمانی بر افزایش امید و بهزیستی روان شناختی دانش آموزان بود. این پژوهش، به صورت آزمایشی بوده و در آن از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. نمونه شامل 30 دانش آموز دبیرستانی دختر شهرستان خرم آباد بودند. ابتدا از 170 دانش آموز آزمون های امید اسنایدر و بهزیستی روان شناختی ریف به عمل آمد؛ سپس تعداد 30 نفر از جامعه فوق که نمره ی پایین تری را در این آزمون ها کسب کرده بودند، انتخاب شدند. از این تعداد، 15 نفر برای گروه آزمایش و 15 نفر برای گروه کنترل به صورت جایگزینی تصادفی انتخاب شدند. گروه آزمایشی روش امید درمانی را طی 8 جلسه نود دقیقه ای (هر هفته یک جلسه) دریافت کردند. پس از اتمام جلسات مجددا آزمون های امید و بهزیستی روان شناختی روی دو گروه اجرا گردید. یافته ها نشان داد که بین میانگین نمره های پس آزمون گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنی داری وجود داشت، به نحوی که امیددرمانی گروهی موجب افزایش امید و بهزیستی روان شناختی گروه آزمایش شده است. امید درمانی به شیوه ی گروهی باعث افزایش امید و بهزیستی روان شناختی دانش آموزان می شود. بنابراین شایسته است به منظور ارتقای کیفیت زندگی دانش آموزان، ارائه ی خدمات آموزشی و برنامه های ارتقاء دهنده ی امید با روش های مناسبی مانند یادگیری براساس حل مساله با مشارکت فعال دانش آموز در فرآیند بحث با برنامه ریزی مدون انجام پذیرد.
    کلیدواژگان: امیددرمانی، امید، بهزیستی روان شناختی
  • ابوالقاسم یعقوبی*، حسین محققی، محمدرضایوسف زاده، کامران گنجی، ناهید الفتی صفحه 131
    پژوهش حاضر به منظور شناسایی تاثیر آموزش مدیریت زمان بر اضطراب امتحان و انگیزش پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دختر پایه ی اول متوسطه ی شهر همدان انجام شد. این پژوهش از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه ی مورد مطالعه کلیه ی دانش آموزان دختر پایه ی اول متوسطه ی شهر همدان، و تعداد آنها 3734 نفر بود. تعداد 60 نفر از آنان به شیوه ی نمونه گیری تصادفی و پس از اجرای پرسش نامه های اضطراب امتحان و انگیزش پیشرفت تحصیلی (ISM) و بر اساس کسب رتبه ی درصدی بالای 70 در پرسش نامه ی اضطراب امتحان انتخاب و به طور تصادفی در گروه آزمایش و کنترل به طور برابر (30 نفر) جایابی شدند. آزمودنی های گروه آزمایش به مدت 10 جلسه، آموزش مدیریت زمان را دریافت نمودند و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. پس از اتمام جلسات، پس آزمون پرسش نامه های ذکر شده از دانش آموزان گرفته شد و داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس و همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش حاضر نشان داد که آموزش مدیریت زمان موجب کاهش اضطراب امتحان و افزایش انگیزش پیشرفت تحصیلی دانش آموزان شده است. بین اضطراب امتحان و انگیزش پیشرفت تحصیلی دانش آموزان رابطه ی منفی معنی دار وجود داشت و میزان تاثیر آموزش مدیریت زمان بر اضطراب امتحان بیشتر از انگیزش پیشرفت تحصیلی بود.
    کلیدواژگان: اضطراب امتحان، انگیزش پیشرفت تحصیلی، مدیریت زمان، برنامه ریزی، کنترل
|
  • R. Badri Gargari *, E. Fathi Azar, N. Mohammadi Page 6
    This research was conducted to study the relationship between self-forgiveness and positive and negative emotions with academic procrastination. To do so, 354 students out of all third grade high school students of Ardabil (4029 students) were selected using random cluster sampling method. Data was collected through Academic Procrastination Scales (APS), Positive and Negative Affect Scales (PANAS) and Heartland Forgiveness Scales (HFS). Stepwise multiple regression analysis and path analysis were used to analyze the data. Results revealed that there is a significant relationship between self-forgiveness and positive and negative emotions and academic procrastination. In addition, the results showed that the self-forgiveness and positive and negative emotions are capable of anticipating academic procrastination. Path analysis has also showed that negative emotion as a mediator variable can adjust relationship between self-forgiveness and academic procrastination.
    Keywords: academic procrastination, negative affection, positive affection, self, forgiveness, path analysis
  • Z. Poortaheriyan, M. Khosravi*, M.A. Mohammadifar Page 22
    The aim of the present research was investigating the relationship between study habits and reading metacognition strategies and academic motivation. The research employed a correlational design. The population of this research included all high school female students in 2011-2012 academic year in governmental high schools of Semnan City. The sample of this study was 240 female students selected through using random cluster sampling method. They completed Hermans achievement motivation, Study Habit Inventory (PSSHI) and reading metacognition strategies questionnaires. Pearson correlation coefficient and Step by Step Regression were applied for analyzing the data. The results showed that 60% of achievement motivation was determined by supportive and global reading metacognition strategies. Also, 22.9% of achievement motivation was predicted to be the result of factors like: memory, physical status, learning motivation and note taking study habits. Since reading metacognition strategies were important predictor in prediction of student’s achievement motivation, this variable should be considerd more in schools.
    Keywords: study habits, reading metacognition strategies, academic motivation, female students
  • M. S. Khoshouei*, M. Bahrami Page 37
    This research was conducted with the aim of investigating the role of psychological empowerment and organizational commitment in teachers’ job burnout. From teachers in Shahreza schools as the statistical population, 110 teachers were selected using multistage random sampling method. Data was collected through making use of Psychological Empowerment Scale, Organization Commitment Questionnaire, and Burnout Inventory (with emotional exhaustion, depersonalization, and personal accomplishment dimensions). The results of Pearson’s correlation coefficient showed that psychological empowerment has significant negative relationship with emotional exhaustion and depersonalization and significant positive relationship with personal accomplishment. In addition, organizational commitment has significant negative relations with emotional exhaustion and depersonalization. In addition, hierarchical regression analysis showed that psychological empowerment has predicted emotional exhaustion and personal accomplishment, and organizational commitment has predicted emotional exhaustion.
    Keywords: psychological empowerment, organizational commitment, job burnout, emotional exhaustion, depersonalization, personal accomplishment
  • A. Rezaei Sharif *, E. Hejazi, M. Gazi Tabatabaei, J. Ejei Page 55
    The aim of the study was to develop a questionnaire for assessing students’ school bonding. The method used in this study was mixed research method and the research population included all students in all levels of Ardebil in 2011-2012 academic year. In the part of focal discussion a sample including 12 groups with 84 school students (42 female and 42 male) were selected in a purposeful manner from schools of different areas and were interviewed in groups with seven students. In quantitative research, 1071 students were chosen through multiple steps random sampling. The result of the validation through internal consistency method based on alpha Cronbach was 0.93. Evaluation of the content validity, predictive and construct validity of the questionnaire confirmed the validity of the questionnaire. The results obtained from exploratory and confirmatory factor analyses revealed that School Bonding Questionnaire (SBQ) consists of six factors: attachment to teachers, attachment to school, attachment to school’s staff, involvement in school, belief and commitment to school.
    Keywords: construction, validation, school bonding questionnaire
  • S. M. Tabatabaee *, G. Albooyeh, E. Jahan, Kh. Sadat Tabatabaee Page 68
    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of Attributive Retraining on intelligence beliefs and academic achievement. To do so, 28 girls of first grade high school who have failed at least at one course in school year of 2012-2013 were selected through simple random sampling and were randomly assigned to experimental and control groups. Experimental group received 10-sessions Attributive Retraining Intervention, while the control group received no intervention. All participants answered the Intelligence Beliefs Questionnaire before and after intervention. Mean of student's failed scores and mean score of the same courses at Shahrivar were considered as pre-test and post-test scores of academic achievement. Data analysis showed that mean of academic achievement, incremental intelligence beliefs and effort beliefs scores of students in experimental group were significantly higher than control group. No significant difference has been found between experimental and control groups in entity beliefs, but paired sample T-test showed that in experimental group mean of pre-test scores significantly differ from mean of post-test scores. In control group, this comparison wasn’t significant.
    Keywords: causal attribution, attributive retraining, entity intelligence beliefs, incremental intelligence beliefs, academic achievement
  • N. Golestani Nia *, M. Shehniyailagh, G. Maktabi Page 83
    AbstractThe purpose of the present study was to examine the causal relationship of academic self-efficacy and negative incentives with academic performance mediated by perceived control, task value, hope and hopelessness of female secondary high school students in Dezful. The population of this study was all of the students who were studying in 2012-2013 academic year. The method of the study was path analysis. The subjects consisted of 250 students who were selected by multiple-stage random sampling method. Academic performance of the students was measured by their grade-point average. The research instruments used in this study were Academic Volitional Strategy Inventory, the Student Perceptions of Control Questionnaire, Motivational Strategies for Learning Questionnaire, Miller hope Scale and hopelessness Scale for Children. The proposed model of the relationship between variables was tested, using path analysis. The indirect relationships were tested by using bootstrapping method. The results revealed that self-efficacy and negative incentives had indirect relationships with hope and hopelessness through perceived control and task value. Also self-efficacy, negative incentives, perceived control and task value had indirect relationships with academic performance through hope and hopelessness. Also, %74 of the variance in academic performance was determined by the proposed variables.
    Keywords: academic self, efficacy, negative incentives, perceived control, task value, hope, hopelessness, academic performance
  • M. Moradi*, M. Bashokouh Page 101
    Identify learning styles of the students and making adaption between teaching patterns and learning styles is of vital importance in effectiveness of teaching and learning processes in the educational system. Therefore, the aim of this study is to investigate the relationship between student's learning styles and adaptive teaching method. The population of this study includes all high school students in math and physics field of study in the academic year 2012-2013 in Zanjan City. Of this population, 205 students (145 males and 60 females) were selected by Simple Random Sampling model. For collecting data, the learning styles of Kolb and adaptive teaching method questionnaires were used. The data were analyzed using descriptive statistics and inferential statistics (Pearson correlation and Regression analysis) through Spss software. The results showed that all learning styles have positive and significant relationship with adaptive teaching method. Converging learning style was the strongest factor in predicting adaptive teaching method.
    Keywords: learning styles, adaptive teaching method, teaching method
  • Y. Movahedi, J.Babapourkheirodin, M. Movahedi * Page 116
    The aim of this study was to investigate the effectiveness of group training based on Hope therapy on hope and subjective well-being in Students. This study enjoined an experimental design femalewhich used pretest-posttest plan with a control group. The subjects included 30 high school students in khorramabad city. At first, the tests of Snyder Hope and Riff Subjective Well-being were administrated to 170 students. Then 30 students who got the lowest scores in these tests were selected. These students were randomly assigned to an experimental group (n=15) and a control group (n=15). The experimental group received hope therapy for eight 90-minute sessions that each (one session each week). Upon the completion of the training, hope and subjective well-being questionnaires were administrated as a post-test to both groups. Findings showed there was a significant difference between post-test scores of both experimental and control groups (P<0/01) and hope therapy had increased the hope and subjective well-being in the experimental group. Group hope therapy also increases hope and subjective well-being in Students. So, increasing the quality of life, giving educational services, and hope promoting programs are needed and should be accomplished by suitable methods, for instance, PBL or by Students’ active participation in programmed process.
    Keywords: hope therapy, hope, subjective well, being
  • A. Yaghoobi*, H. Mohagheghi, M. Yousef Zade, K. Ganji, N. Olfatii Page 131
    The present study is designed to identify the effect of time management training on test anxiety and academic achievement motivation among the first grade high school girls in Hamadan city. This study has been conducted on the basis of experiment through a pretest-posttest plan and a control group. The research population included all first grade high school girls in Hamadan (3734 students). Sixty of research population had been randomly chosen based on their ranking after the implementation of the questionnaires namely: Test Anxiety Inventory (TAI) and Inventory of School Motivation (ISM). They were randomly assigned to an experimental (n=30) and a control groups (n=30). The experimental group received time management training for 10 sessions, but the control group did not received any intervention. After the sessions, the students were given posttest questionnaires and the data have been analyzed using covariance analysis method and Pearson correlation. Findings showed that time management training leads to reducing test anxiety and increases student's academic achievement motivation. There was a negative relationship between test anxiety and student's academic achievement motivation, and the effect of time management training on test anxiety was more than the effect of academic achievement motivation.
    Keywords: test anxiety, achievement motivation, time management, planning, control