فهرست مطالب

Iranian Journal of Veterinary Medicine
Volume:8 Issue: 1, Winter 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/02/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سعید سالاری، تقی زهرایی صالحی، بهار نیری فسایی، وحید کریمی صفحات 1-8
    زمینه مطالعه
    کلی باسیلوز یکی از بیماری های مهم در صنعت طیور است. سروتیپ 78O اشریشیاکلی بیماریزای طیور)78(APEC-O شایع ترین عامل این بیماری در ایران است. از جمله عوامل حدت اشریشیاکلی بیماریزای طیور، ژن افزایش دهنده بقای سرمی (iss) است که در مقاومت به سرم نقش دارد. مقاومت به سرم یکی از رهیافت های سیستمیک شدن اشریشیاکلی بیماریزای طیور می باشد. با توجه به این که غالب ترین شکل بالینی کلی باسیلوز طیور به صورت خارج روده ای می باشد و احتمالا این فرم از بیماری به مقاومت سرمی باکتری ارتباط دارد، در نتیجه به نظر می رسد که احتمالا با حذف ژن iss رهیافتی در کنترل بیماری کلی باسیلوز ایجاد گردد. علاوه بر این، اطلاعات کمی در مورد مکانیسم مقاومت سرمی 78APEC-O وجود دارد.
    هدف
    در مطالعه حاضر، سویه موتان با حذف ژن iss از سویه بومی (1378)c اشریشیاکلی بیماریزای طیور 78O ایجاد گردید و سویه موتان از نظر مقاومت به سرم با سویه وحشی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه، سیستم lambda red recombinase برای حذف ژن iss در سویه بومی (1378)c اشریشیاکلی بیماریزای طیور 78O مورد استفاده قرار گرفت. ابتدا پلاسمید 46pKD (تولید کننده آنزیم های سیستم)lambda red recombinase و سپس محصول PCR که دارای توالی مشابه اطرافی با ژن iss و نشانگر مقاومت به کانامایسین بود به داخل سویه بومی (1378)c اشریشیاکلی بیماریزای طیور 78O ترانسفورمه گردید. حساسیت به سرم نیز به روش میکروتیتر در سویه وحشی و موتان مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد که سویه جهش یافته با موفقیت ایجاد شده و به جای ژن iss، کاست مقاومت کانامایسین جایگزین شد. همچنین، اگرچه، سویه موتان به سرم حساس بود اما تفاوت معنی داری از نظر مقاومت به سرم بین سویه موتان و وحشی وجود نداشت.
    نتیجه گیری نهایی: روش lambda red recombination به عنوان یک روش ساده و مفید برای حذف ژن قابل استفاده است. همچنین احتمالا ژن های دیگری در جبران فعالیت ژن iss نقش دارند.
    کلیدواژگان: ژن افزایش دهنده بقای سرمی، lambda red recombineering، اشریشیاکلی بیماریزای طیور 78O، مقاومت سرمی
  • هادی پورجعفر، رضا قاسم نژاد، نگین نوری، خسرو محمدی صفحات 9-14
    برخی فلزات سنگین برای سلامتی انسان خطرناک اند و نگرانی فزاینده ای از وجود این فلزات در مواد غذایی در مناطقی از دنیا وجود دارد. ماهی، به ویژه ماهی تن، مقادیر زیادی از چندین فلز سنگین را از آب جذب بدن خود می کند و نقش مهمی در تغذیه» انسان دارد.
    هدف
    در این مطالعه مقادیر جیوه و چهار عنصر کمیاب دیگر در پنج نمونه برند تجاری عرضه شده در بازار تبریز بعد از هضم به روش AOAC تعیین شد.
    روش کار
    در کل 40 نمونه جمع آوری شد. مقادیرسرب و کادمیوم به روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی با لوله» گرافیتی، مقادیر نیکل و قلع به روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی با سیستم شعله ای و مقدار جیوه به روش اسپکتروفتومتری با سیستم تولید هیدرید تعیین شد.
    نتایج
    مقادیر عناصر اندازه گیری شده به میلی گرم در کیلوگرم وزن مرطوب عبارت بود از سرب (242/0-01/0)، کادمیوم (05/1-0/0)، نیکل (589/0-113/0)، قلع (9/0-05/0) و جیوه (205/0-1/ 0.) نتیجه گیری نهایی: نتایج نشان دادند که کنسرو ماهی تن عرضه شده در بازار تبریز حاوی مقادیر بی خطر از فلزات سنگین برای سلامتی انسان و پایین تر از متوسط مقادیر توصیه شده» EC/FAO/WHO است.
    کلیدواژگان: اسپکتروفتو متری جذب اتمی، کنسرو تن، فلزات سنگین
  • سعید خانزادی، عبدالله جمشیدی، جمشید رزم یار، شیوا برجی صفحات 15-19
    کوکسیلا بورنتی عامل بیماری مشترک تب کیو است و نشخوارکنندگان منبع اصلی عفونت انسانی محسوب می شوند. اگرچه راه اصلی ایجاد عفونت در انسان از طریق استنشاق آئروسل های آلوده است، اما انتقال خوراکی از طریق مصرف شیر خام و فرآورده های لبنی آلوده نیز از راه های احتمالی ایجاد عفونت محسوب می شود. شیر خام و فرآورده های لبنی تهیه شده از شیر غیرپاستوریزه ممکن است حاوی کوکسیلا بورنتی بیماریزا باشد.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین میزان آلودگی شیر و فرآورده های لبنی به کوکسیلا بورنتی انجام شد.
    روشکار
    در این مطالعه برای آزمایش حضور کوکسیلا بورنتی در 147 نمونه فرآورده» لبنی جمع آوری شده از فروشگاه های عرضه» محصولات سنتی و صنعتی در شهر مشهد، استان خراسان رضوی، واکنش زنجیره ای پلیمراز به روش تاچ داون استفاده شد.
    نتایج
    دو نمونه از 28 نمونه پنیر (14/7)%، دو نمونه از 26 نمونه ماست (69/7)%، 8 نمونه از 23 نمونه شیر گوسفند (78/34)% و دو نمونه از 60 نمونه شیر گاو (33/3)% از نظر کوکسیلا بورنتی مثبت بودند. در 10 نمونه شیر بز مورد آزمایش کوکسیلا بورنتی یافت نشد.
    نتیجه گیری نهایی: نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان می دهد که دام های سالم از نظر بالینی و فرآورده های لبنی آنها از منابع مهم آلودگی به کوکسیلا بورنتی محسوب می شوند.
    کلیدواژگان: کوکسیلا بورنتی، شیر، واکنش زنجیره ای پلیمراز به روش تاچ داون، فرآورده های لبنی
  • مجید مسعودی فرد، علیرضا وجهی، شهرام منصوری، محمد ملازم، علیرضا باهنر، امید زهتاب ور صفحات 21-25
    آخال تکه یک نژاد اسب باستانی با خاستگاه آسیایی است که توسط قبایل چادرنشین به عنوان اسب جنگی استفاده می شده است. معاینات لنگش نیازمند تفسیر درست یافته های بالینی و رادیوگرافی هستند. بنابراین آشنایی با وضعیت طبیعی رادیوگرافی اندام حرکتی ضروری است. در عین حال، تاکنون گزارشی درخصوص نمای رادیوگرافی ناحیه سم سالم در اسب آخال تکه منتشر نشده است.
    هدف
    این مطالعه با هدف مشخص کردن نمای طبیعی رادیوگرافی و مرفومتری بند آخر انگشت و بافت نرم مرتبط به آن در اسب نژاد آخال تکه بالغ بدون هیچگونه علایم لنگش و مشکلات اندام حرکتی، انجام شد.
    روش کار
    برای مشخص کردن نمای طبیعی رادیوگرافی و مرفومتری، از ناحیه سم اندام حرکتی پیشین 10 اسب سالم نژاد آخال تکه رادیوگراف تهیه شد. از نمای رادیوگرافی جانبی سم اندام پیشین برای اندازه گیری اندازه های مهم، زاویه ها و نسبت های دیواره سم استفاده شد. برای به دست آوردن اندازه های واقعی تمام اندازه گیری ها، در ضریب تصحیح بزرگنمایی ضرب می شد.
    نتایج
    در این مطالعه میانگین و انحراف معیار ضخامت بافت نرم قسمت پشتی– میانی بند سوم mm2/1 ± 3/18 به دست آمد. افزایش ضخامت دیواره سم اولین علامت رادیوگرافی لنگش حاد است. هیچ تفاوت معنی داری بین انگشتان راست و چپ وجود نداشت.
    نتیجه گیری نهایی: این مطالعه S-Founder و CF-Founder را به عنوان معیارهای مهم ارزیابی لنگش و فروافتادگی (sinking) بند سوم انگشت معرفی کرد.
    کلیدواژگان: اسب آخال تکه، سم، اندازه گیری، رادیوگرافی
  • اعظم مختاری، محمدرضا محزونیه صفحات 27-33
    ویروس عامل نقصان ایمنی گاو (BIV)، یکی از بارزترین عوامل سرکوب کننده» سیستم ایمنی گاو محسوب می شود، اما روند بیماریزایی این ویروس تاکنون به درستی شناخته نشده است. به نظر می رسد که کوفاکتورهایی نظیر آلودگی تواCم با سایر عوامل ویروسی بیماریزای گاو در تقویت روند بیماری زایی پس از عفونت با BIV نقش داشته باشد. ویروس عامل اسهال ویروسی گاوها (BVDV) نیز آثار سرکوب کنندگی ایمنی دارد.
    هدف
    هدف این مطالعه تعیین ارتباط احتمالی بین عفونت های BVDV و BIV بود.
    روش کار
    نمونه های خون به طور تصادفی از مجموع 1800 گاو در فارم های صنعتی استان های اصفهان و چهارمحال و بختیاری جمع آوری شدند. در ابتدا، نمونه های سرمی از نظر آلودگی به ویروس های BVDV و BIV با آزمون الایزا غربالگری شد. سپس، به منظور شناسایی DNA پرویروسی BIV و RNA ویروس BVD با آزمایش PCR بررسی شدند.
    نتایج
    از میان 1800 نمونه، 19 مورد (06/1)% BVDV مثبت بودند، درحالی که تعداد موارد آلوده به BIV 10 مورد (55/0)% بود. نه نمونه (5/0)% آلودگی ژنومی به هر دو ویروس را نشان دادند در حالی که تنها یک نمونه (05/0)% فقط آلودگی به BIV را نشان داد.
    نتیجه گیری نهایی: در این مطالعه با استفاده از آزمون های آماری کای اسکوایر و ضریب همبستگی پیرسون ارتباط معنی دار آماری بین وضعیت آلودگی به BIV و BVDV مشاهده شد.
    کلیدواژگان: BIV، BVDV، عفونت توام
  • محسن سید آبادی، غلامرضا رزمی، ابوالقاسم نقیبی صفحات 35-39
    بابزیوز از بیماری های مهم منتقل از کنه در گوسفندان ایران است.
    هدف
    مطالعه» ملکولی با هدف شناسایی ناقلان و گونه های بابزیا در استان خراسان شمالی طی سال های 1389-1390انجام گرفت.
    روش کار
    90 گوسفند از گله های مختلف معاینه» بالینی شدند و نمونه خون همراه با گسترش نازک و کنه های موجود در این گوسفندان جمع آوری شد. کنه های جمع آوری شده بر مبنای گونه» کنه به 82 مجموعه ده تایی تقسیم شدند و غدد بزاقی کنه ها با استفاده از سرم فیزلوژی و لوپ جداسازی شد. نمونه های خون و غدد بزاقی جمع آوری شده با روش Seminested-PCR آزمایش شد.
    نتایج
    در بررسی میکروسکوپی، 37 گسترش خونی واجد اجرام پیروپلاسمی بودند، در حالی که در مرحله» اول eminested-PCR در 80 نمونه» آلودگی به اجرام پیروپلاسمی (تیلریا یا بابزیا) تعیین شد که در مرحله» دوم از این تعداد فقط 6 نمونه آلوده به بابزیا اویس بودند. از 434 کنه» جمع آوری شده، شایع ترین کنه ها به ترتیب ریپی سفالوس تورانیکوس (3/69)%، هیالوما مارژیناتوم تورانیکوم (4/18)%، درماسنتور مارژیناتوس (4/6)% و ریپی سفالوس بورسا (7/5)% بودند. نتایج به دست آمده نشان داد مجموعه ای از غدد بزاقی مربوط به کنه های رپی سفالوس تورانیکوس و مجموعه ای از غدد بزاقی مربوط به کنه» هیالوما مارژیناتوم آلوده به بابزیا اویس بودند.
    نتیجه گیری نهایی: بر اساس نتایج به دست آمده، به نظر می رسد بابزیا اویس شیوع نسبتا کمی در بین گوسفندان این استان دارد و کنه های رپی سفالوس تورانیکوس و هیالوما مارژیناتوم ممکن است ناقل این تک یاخته باشند.
    کلیدواژگان: بابزیا، کنه، semi، nested PCR، گوسفند
  • بهارک اختر دانش، حمید شریفی، رخسانا رسولی، مریم آقازمانی صفحات 41-45
    ترامادول یک مخدر فعال مرکزی و سنتتیک است که بهترین اثر گذاری را بدون ایجاد آرام بخشی مفرط و عوارض جانبی قابل توجه در سگ ها داراست.
    هدف
    در این مطالعه تغییرات بیوشیمیایی و هماتولوژیکی متعاقب تجویز کوتاه مدت ترامادول در سگ های سالم تعیین شد.
    روش کار
    برای این منظور 18 قلاده سگ نر دو رگه که سنی بین 22-14 ماه داشتند در 3 گروه مساوی مورد استفاده قرار گرفتند. در گروه اول و دوم به ترتیب m g / kg2و 5 ترامادول به صورت داخل عضلانی و در گروه کنترل، آب مقطر روزی یک بار به مدت 3 روز متوالی تجویز شد. شمارش کلی سلول های خونی و ارزیابی بیوشیمیایی جهت اندازه گیری سطوح آسپارتات آمینو ترانسفراز AST()، آلانین آمینوترانسفراز ALT()، لاکتات دهیدروژناز (LDH)، کراتینین و نیتروژن اوره خون((BU N، قبل از تجویز(روز صفر)، روز 6 و روز 13 پس از درمان انجام گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد که تزریق کوتاه مدت ترامادول با دوزهای متفاوت تاثیر معنی داری بر فاکتورهای هماتولوژیک، کبدی و کلیوی در سگ ها ندارد.
    نتیجه گیری نهایی: این مطالعه پیشنهاد می کند که ترامادول می تواند به عنوان به یک داروی تخفیف دهنده مناسب درد در کنترل درد حاد متعاقب جراحی های معمول در سگ استفاده شود.
    کلیدواژگان: سگ، کلیه، کبد، ترامادول
  • افروز کمالی سنگانی، علی اکبر مسعودی، سید عبدالله حسینی صفحات 47-52
    موسین نقش مهمی در حفاظت لایه» مخاطی مجاری گوارشی در برابر اسید معده، آنزیم های گوارشی و پاتوژن ها با ایجاد سطح لغزنده و تسهیل جذب مواد مغذی ایفا می کند. به نظر می رسد ترکیبات گیاهی در افزایش ترشح موسین نقش داشته باشند.
    هدف
    این تحقیق به منظور بررسی تاثیر دو سطح بالا و پایین انرژی و پروتئین جیره به همراه مکمل گیاهان دارویی زردچوبه، آویشن و دارچین بر عملکرد جوجه های گوشتی و بیان ژن 2 mucin انجام گرفت.
    روش کار
    هشت تیمار آزمایشی شامل جیره» غلیظ و رقیق بدون مکمل و به همراه g/kg5 مکمل گیاهان دارویی شامل زرچوبه، آویشن و دارچین بود. عملکرد جوجه ها در طول دوره» پرورش ثبت شد و بیان ژن 2 mucin به روش Real Time PCR بررسی شد.
    نتایج
    براساس نتایج تفاوت معنی داری در میزان خوراکی مصرفی، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک در بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد)05/0(p>. کاهش معنی داری در بیان ژن 2 mucin در جوجه های تغذیه شده با جیره» غلیظ مشاهده شد)05/0(p>، اگرچه افزودن مکمل گیاهان دارویی به هر دو جیره» پایه (رقیق و غلیظ) بیان این ژن را در بافت روده» جوجه ها افزایش داد)05/0(p>. نتیجه گیری نهایی: مواد موثر بر موجود در این گیاهان دارویی ممکن است از طریق افزایش فعالیت آنزیم های دخیل در مسیر تولید موسین، بیان ژن 2 mucin را در روده افزایش می دهد. افزودن مکمل زردچوبه، آویشن و دارچین به جیره» جوجه های گوشتی می تواند با افزایش موسین، فرایند هضم خوراک و سیستم ایمنی پرنده را بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: جوجه های گوشتی، دارچین، بررسی بیان ژن 2 Mucin، آویشن، زردچوبه
  • محمدحسن ناجی زاده، مهرداد پورجعفر، علی اصغر چالمه، خلیل بدیعی، سعید نظیفی، مجتبی نقیب صفحات 53-57
    ارزیابی مایع مفصلی، یکی از شیوه های رایج در تشخیص اختلالات مفصلی در جهت پیش آگاهی و تعیین میزان آسیب به مفاصل است. برخی آزمون های ظاهری، سلول شناسی و بیوشیمیایی مایع مفصلی در تشخیص شماری از بیماری های مفصلی کمک رسان است.
    هدف
    برخی مقادیر طبیعی مایع مفصلی شتر قبلا گزارش شده اند؛ اما گزارشاتی مبتنی بر غلظت پروتئین های فاز حاد و سیتوکین های التهابی در مایع مفصلی شترسانان به چشم نمی خورد. از این رو، مطالعه» حاضر، به مقایسه» این فراسنجه ها بین مایع مفصلی مفاصل تارس به ظاهر سالم و ملتهب شترهای یک کوهانه پرداخته است.
    روش کار
    در این مطالعه از 46 نفر شتر یک کوهانه در سنین 5 تا 10 ساله استفاده شد. 33 نفر از این تعداد از دید بالینی هیچ گونه اختلال مفصلی نداشتند و 13 شتر مشکلات ظاهری مفصلی نظیر لنگش و تورم مفاصل تارس را بروز می دادند. بلافاصله پس از کشتار، مایعات مفصلی از مفاصل تارس سالم و ملتهب اخذ و غلطت هاپتوگلوبین، سرم آمیلوئید آ، فاکتور نکروزکننده» توموری آلفا و اینترفرون گاما در نمونه ها اندازه گیری شد.
    نتایج
    غظت تمام فراسنجه ها در مفاصل ملتهب به طور معنی داری بیش از مفاصل به ظاهر سالم بود (05/0< p. ) غلظت سرم آمیلوئید آ، هاپتوگلوبین، فاکتور نکروزکننده» توموری آلفا و اینترفرون گاما در مایع مفصلی مفاصل ملتهب به ترتیب 379/5، 285/4، 503/25 و 904/1 برابر بیشتر از مفاصل به ظاهر سالم بود.
    نتیجه گیری نهایی: روندهای التهابی مفصلی غلظت های پروتئین های فاز حاد و سیتوکین های التهابی را در مایعات مفصلی افزایش می دهد. آگاهی از مقادیر طبیعی این فراسنجه ها و الگوی تغییرات آنها در خلال التهاب مفاصل، ممکن است در ارزیابی وضعیت سلامت مفاصل شترها به سیستم های پرورش دهنده» شتر کمک کند و در مواجهه با حیوان بیمار از ارزش تشخیصی برخوردار باشد.
    کلیدواژگان: پروتئین های فاز حاد، التهاب مفاصل، شتر یک کوهانه، سیتوکین های التهابی، مایع مفصلی
  • کوکسیدیوز احشایی ناشی از آتوکسوپلاسما در یک قطعه مرغ مینا
    فاطمه عرب خزائلی، سید احمد مدنی صفحات 59-62
    یک قطعه مرغ مینا با نشانه های بالینی بی حالی و افسردگی شدید، بی اشتهایی، افزایش رسوب اورات به همراه تغییر رنگ آن در فضله، اتساع متوسط شکمی همراه با هپاتومگالی قابل تشخیص از ورای پوست ناحیه» شکم به کلینیک ارجاع داده شد. پرنده مدت کوتاهی پس از حضور در کلینیک با علایم تشنج و اپیستوتونوس تلف شد. در کالبدشکافی از بافت های کبد، طحال، و ریه گسترش تماسی تهیه شد و پس از رنگ آمیزی گیمسا مورد بررسی قرارگرفت. در کالبدشکافی بزرگ شدگی شدید کبد همراه با تغییر رنگ عمومی هر دو لوب کبدی به شکل نواحی پراکنده» رنگ پریده و پرخون در کنار هم، اتساع روده ها به ویژه دوازدهه به همراه افزایش ضخامت مخاط روده به صورت ظاهری در لاشه مشاهده شد. واکوئوله بودن زمینه» گسترش کبد و وجود تعداد زیادی سلول های التهابی به ویژه ماکروفاژ حاوی اجسام مدور آبی کم رنگ با مراکز بنفش– قرمز شبیه به زوآیت آتوکسوپلاسما مشاهده شد که موجب دندانه دار شدن دیواره» هسته» این سلول ها شده بود. در ریه و طحال نیز این اجرام تک یاخته ای داخل سلولی مشاهده شد. هیچ ااسیستی در گسترش مرطوب دستگاه گوارش قابل تشخیص نبود. التهاب مختصر مخاط روده همراه با نفوذ سلول های التهابی تک هسته ای در زیر مخاط، همچنین حضور مراحل مختلف سیکل تکاملی انگل شامل شیزوگونی و گامتوگونی در روده، به ویژه دوازدهه، قابل تشخیص بود. بر اساس یافته های پاتولوژی و میکروسکوپی به دست آمده، بیماری این پرنده آتوکسوپلاسموز یا کوکسیدیوز احشایی تشخیص داده شد.
    کلیدواژگان: آتوکسوپلاسما، ایزوسپورا، مرغ مینا، کوکسیدیوز احشایی
|
  • Saeed Salari, Taghi Zahraei Salehi, Bahar Nayeri Fasaei, Vahid Karimi Pages 1-8
    Background
    Colibacillosis، caused by different serotypes of avian pathogenic Escherichia coli (APEC)، is one of the important diseases in poultry industry. The isolate O78 is the most prevalent serotype of APEC in Iran. One of the APEC virulence factors، increased serum survival (iss) gene، is related to serum resistance. The usual form of colibacillosis in avian is extraintestinal، and serum resistance is applied one way by APEC to reach internal organs; hence، it appears that the control of colibacillosis in poultry regarding the deletion of iss and the construction of a serum sensitive APEC strain is beneficial. Additionally، the knowledge about APEC serum resistance could be extended using mutant strains.
    Objectives
    The present study was an attempt to generate an iss mutant strain from native APEC-O78 strain |c|1378 and to study the level of serum resistance of native APEC-O78 strain c1378 in comparison with its mutant (APEC-O78 strain c1378|D|iss).
    Methods
    The lambda red recombinase system was utilized to delete iss gene in native APEC-O78 strain c1378. This strain was first transformed with the plasmid pkD46 to introduce the lambda red recombinase system and then the PCR product with sequence homology to the iss gene and a kanamycin resistance marker was transformed into the APEC-O78 strain c1378. Serum sensitivity of mutant and wild type strain was investigated by microtiter test.
    Results
    The generation of mutant was successful and the iss was replaced with kanamycin resistance cassette. Also، it was observed that the mutant was sensitive to serum. However، serum sensitivity of iss deleted mutant was not statistically different from its parents.
    Conclusions
    Application of lambda red recombination could be a simple and useful technique for production of a precisely defined gene deletion. Also، there may be some genes that compensate the activity of iss gene.
    Keywords: iss, lambda red recombineering, Native APEC, O78 strain |c|1378, serum resistance
  • Hadi Pourjafar, Reza Ghasemnejad, Negin Noori, Khosrow Mohammadi Pages 9-14
    Some heavy metals are dangerous to health and there is rising concern about the quality of foodstuffs in some parts of the world. Fish، particularly Tuna fish، can concentrate huge quantities of several metals from water and they even play a significant role in human nourishment.
    Objectives
    In this study، the concentrations of mercury and four trace metals in five brands of canned tuna samples purchased within the Tabriz city (Iran) were determined after digestion via the Association of Official Analytical Chemists techniques.
    Methods
    A total of 40 samples were collected. Lead and cadmium levels were determined via graphite tube atomic absorption spectrophoto-metry، whereas nickel and tin levels were determined via flame atomic absorption spectrophotometry، and mercury levels were determined via hydride generation atomic absorption spectro-photometry.
    Results
    The ranges obtained for the elements were Pb (0. 01-0. 242)، Ca (0. 0-1. 05)، Ni (0. 113-0. 589)، Sn (0. 05-0. 9)، and Hg (0. 1-0. 205) mg/kg wet weight.
    Conclusions
    The results showed that tuna fabricated and marketed in Tabriz (Iran) had safe level of heavy metals that were lower than the averages of EC/FAO/WHO levels for these toxic metals.
    Keywords: atomic absorption spectrophotometry, canned tuna, heavy metals
  • Saeid Khanzadi, Abdollah Jamshidi, Jamshid Razmyar, Shiva Borji Pages 15-19
    Coxiella burnetii is the causative agent of the zoonotic disease Q fever، and ruminants being considered as the main source for human infection. Although the main route of infection in human is inhalation of contaminated aerosols، oral transmission by contaminated raw milk or unpasteurized dairy products is also a possible route of infection. Raw milk or dairy products produced from unpasteurized milk may contain virulent C. burnetii.
    Objectives
    This study aimed to determine the contamination rate of milk and unpasteurized dairy products with C. burnetii.
    Methods
    Touch-down PCR was used to examine the presence of C. burnetii on 147 dairy product samples collected from local traditional and commercial markets in Mashhad-Khorasan Razavi province- Iran.
    Results
    2 of 28 (7. 14%) cheese samples، 2 of 26 (7. 69%) yoghurt samples، 8 of 23 (34. 78%) sheep milk samples، and 2 of 60 (3. 33%) cow milk samples were found to be positive for C. burnetii DNA. However، 10 goat milk samples were found to be negative.
    Conclusions
    The results of this study indicate that the clinically healthy dairy livestock and their dairy products are important sources of C. burnetii infection.
    Keywords: Coxiella burnetii, milk, touch, down PCR, unpasteurized dairy products
  • Majid Masoudifard, Alireza Vajhi, Shahram Mansouri, Mohammad Molazem, Alireza Bahonar, Omid Zehtabvar Pages 21-25
    The Akhal-Teke is an ancient horse originat-ing from Asia where it was used by nomadic tribes and used as a warhorse. Lameness examinations require proper interpretation of clinical and radiographic findings. Therefore، understanding of normal radiographic findings of the foot is necessary. Although the radiographic appearance of the normal foot must be understood to recognize abnormalities، there are no studies examining the normal hoof and digital soft tissues in Akhal-Teke horses.
    Objectives
    The purpose of the study reported here was to determine a normal radiographic appearance and morpho-metry of the distal phalanx and its related soft tissue in mature Akhal-Teke racehorses without any clinical signs of lameness and foot problems.
    Methods
    Radiography of the distal phalanx and associated soft-tissue structures of the front feet of 10 healthy pure Akhal-Teke horses were performed to determine normal radiographic appearance and morphometry. Lateromedial radiographic views of each front distal phalanx were used to measure important distances، angles and ratios of the hoof wall. All the measurements from lateromedial radiographs were multiplied by the magnification correction factor to gain the actual distances.
    Results
    Mean ± SD thickness of the soft tissues dorsal to the middle aspect of distal phalanx was 18. 3 ± 1. 22 mm. There was not any significant difference between left and right digits for any radiographic determination.
    Conclusions
    This study introduced S-Founder and CF-Founder as important criteria in evaluating laminitis and sinking of P3.
    Keywords: Akhal, Teke horse, front feet, measurement, radiography
  • Azam Mokhtari, Mohamadreza Mahzonieh Pages 27-33
    BIV is a well-known bovine immunosup-pressive cause، but its pathogenesis has not been well characterized. It seems that it is possible that cofactors such as co- infection with other bovine viral pathogens may play a role in enhancing the pathogenesis of BIV infection; BVDV also has immunosuppressive effects.
    Objective
    The aim of this study was determination of possible correlation between BIV and BVDV infections.
    Methods
    Blood samples were randomly collected from a total of 1800 cattle in dairy industrial farms in Isfahan and Chaharmahal va Bakhtiari provinces of Iran. First BIV or BVDV positive sera were screened by ELISA، and then samples were analyzed to detect BIV proviral DNA or BVDV RNA، using PCR.
    Results
    Out of 1800 blood samples، 19 (1. 06%) samples were BVDV positive، while BIV positive samples were 10 (0. 55%). Nine (0. 5%) samples contained both BIV and BVDV genomes and were positive in ELISA، while one of the samples (0. 05%) was only BIV positive.
    Conclusions
    In this study، there was a statistically significant relationship between BIV status and BVDV infection using Chi square and Pearson''s correlation coefficient test (p=0، r=0. 65).
    Keywords: BIV, BVDV, co, infection
  • Mohsen Seidabadi, Gholamreza Razmi, Abolghasem Naghibi Pages 35-39
    Babesiosis is an important tickborne disease in the sheep of Iran.
    Objectives
    A molecular study was carried out in North Khorasan province، Iran in 2010-2011، designed to identify Babesia spp. infection of both sheep and ticks.
    Methods
    Ninety sheep from different flocks were clinically examined and blood samples were collected with ixodid ticks. The collected ticks were separated into 82 tick pools and the salivary glands were dissected out in 0. 85% (w/v) saline under a stereomicroscope. The blood and the salivary glands were examined using semi-nested PCR.
    Results
    Piroplasm infection was detected in 37 blood smears using microcopic examination while 80 blood samples were piroplasm positive in the first round of semi-nested PCR and Babesia ovis was only detected in 6 (6. 6%) of positive samples in the second round of semi-nested PCR. Of the 434 ticks that were collected، the most prevalent species was Rhipicephalus turanicus (69. 3%) followed by Hyalomma marginatum turanicum (18. 4%)، Dermacentor marginatus (6. 4%) and Rhipicephalus bursa (5. 7%). One pool of H. m. turanicum salivary glands and one pool of R. turanicus were infected with B. ovis.
    Conclusions
    Based on these results، it is concluded that B. ovis has a low prevalence among the sheep of North Khorasan province and H. m. turanicum and R. turanicus may be the vectors of B. ovis in this area.
    Keywords: Babesia spp, Ixodid ticks, semi, nested PCR, sheep
  • Baharak Akhtardanesh, Hamid Sharifi, Rokhsana Rasooli, Maryam Aghazamani Pages 41-45
    Tramadol is a synthetic، centrally acting opioid analgesic that has the best analgesic efficacy without excessive sedation and significant side effects in the postoperative pain relief in dogs.
    Objectives
    In this study، hematological and biochemical changes due to short usage of tramadol were assessed in clinically healthy dogs.
    Methods
    For this purpose، eighteen male mongrel dogs aged 14 to 22 months were used in three equal groups. In the first and second groups respectively (2 and 5 mg/kg) intramuscular tramadol and in control group distillate water was given once a day for five consecutive days. Complete cell blood count (CBC) and biochemical evaluation were done to measure aspartate amino-transferase (AST)، alanine aminotransferase (ALT)، lactate dehydrogenase (LDH)، creatinin (Cr)، and blood urea nitrogen (BUN) levels، before the intervention (day 0) and on days 6 and 13، post-treatment.
    Results
    Thirteen days post treatment، Red blood cell (RBC) and white blood cell (WBC) count and ALT، AST، ALP، Cr، BUN and packed cell volume (PCV) level was measured as 6. 75±0. 03، 3. 86±0. 13، 40. 00±7. 98، 43. 67±8. 62، 57. 00±17. 03، 0. 90±0. 27، 25. 00±5. 48 and 40. 13±2. 88 respect-ively which showed that short-term injection of even high doses of tramadol creates no significant change on hematological، liver، and kidney parameters in dogs.
    Conclusions
    The present study suggests that tramadol could be a safe postoperative analgesic for control of acute pain in dogs referred for routine surgical procedures.
    Keywords: dog, kidney, liver, tramadol
  • Afrooz Kamali Sangani, Ali Akbar Masoudi, Said Abdoullah Hosseini Pages 47-52
    The mucus layer plays an important role as an intermediate for the protection of the gut against acidic chyme، digestive enzymes، and pathogens; in addition، it acts as a lubricant and facilitator of nutrient transportation. Phytogenic compounds seem to promote intestinal mucus production.
    Objectives
    The current study was conducted to investigate the effects of low and high levels of energy and amino acids in combination with turmeric، thyme، and cinnamon on chicken performance and expression of mucin 2 gene.
    Methods
    The eight experimental groups consisted of diluted and condensed diet with and without the addition of 5g/kg of each turmeric، thyme، and cinnamon to the diet. Chicken performance was recorded. Expression analysis of the mucin 2 gene was carried out by quantitative RT-PCR.
    Results
    Body weight gain، feed intake، FCR، and mortality rate were not affected by diets (p>0. 05). A significant (p<0. 05) reduction of the mucin 2 gene expression was observed in chickens fed by condensed diet; however، the expression increased by supplementation of turmeric، thyme، and cinnamon.
    Conclusions
    These results، in addition to the function of herbs in increasing the activity of some enzymes which is possibly related to the mucin biological pathways، showed that the application of turmeric، thyme، and cinnamon could be useful in poultry diets. It appears that supplementation of turmeric، thyme، and cinnamon could increase mucin 2 gene expression in the small intestine، and this can improve intestinal digestive function and defense.
    Keywords: broiler chicken_cinnamon_mucin 2 gene expression_thyme_turmeric
  • Mohammad Hasan Najizadeh, Mehrdad Pourjafar, Ali Asghar Chalmeh, Khalil Badiei, Saeed Nazifi, Mojtaba Naghib Pages 53-57
    Analyzing the synovial fluid is one of the common methods to diagnose the articular problems to detect the stage and express the prognosis. Such gross، cytological، and biochemical analysis of synovial fluids can aid in the diagnosis of various joint diseases.
    Objectives
    Normal values for synovial fluid in the camels have been described previously; however، there are no reports regarding concentr-ation of acute phase proteins and inflammatory cytokines in camelids synovial fluid. Hence، the present study tried to compare the synovial fluid inflammatory cytokines and acute phase proteins in clinically healthy and arthritic tarsal joints of dromedary camels.
    Methods
    46 male dromedary camels، 5 to 10 years old، were used in this study. 33 camels did not have any clinical articular abnormalities while 13 camels had gross articular problems such as lameness and swollen tarsal joints. Collecting the synovial fluids was extracted from the healthy and arthritic tarsal joints immediately after slaughter. Then، the concentration of haptoglobin، serum amyloid A، tumor necrosis factor-alpha، and interferon-gamma were measured in samples.
    Results
    Concentration of all measured parameters in arthritic joints were significantly higher than clinically healthy joints (p<0. 05). The synovial fluid concentration of serum amyloid A، haptoglobin، tumor necrosis factor-alpha، and interferon-gamma were 5. 379، 4. 285، 25. 503، and 1. 904 times higher in arthritic joints than normal joints، respectively.
    Conclusions
    The articular inflammatory processes can increase the synovial fluid concentration of acute phase proteins and inflammatory cytokines. Information about the normal values of these parameters and their changing patterns may help camel rearing systems during arthrititis by assessing the health status of joints in the camels; in addition، the information about normal values can be diagnostically valuable when considering diseased animals.
    Keywords: acute phase proteins, arthritis, dromedary camel, inflammatory cytokines, synovial fluid
  • Visceral coccisdiosis in a common mynah (Acridoteres tristis) due to Isospora sp. infection
    Fatemeh Arabkhazaeli, Seyed Ahmad Madani Pages 59-62
    A captive adult common mynah (Acridoteres tristis) died shortly after a course of seizure and opisthotonous with an illness characterized by severe lethargy، depression، loss of appetite، polyurate، and urate discoloration. Abdominal distention and hepatomegly، visible over the abdominal skin، were noticed clinically. At necropsy، severe enlargement of liver with general discoloration was obvious. Histopathological findings included schizonts and gametes in the intestine، especially in the duodenum. Cytology from impression smears revealed intracyto-plasmic atoxoplasma-like zoites in the inflammatory cells especially macrophages within the liver and in the contact smears prepared from the liver، lung، and spleen. Based on postmortem findings of the organisms in blood mononuclear cells and in impression smears of liver and Giemsa stained impression smears of liver، the spleen and lung atoxoplasmosis caused by Isoapora sp. was specified as the cause of death. According to the literature، visceral coccidiosis (atoxo-plasmosis)، described here، could be considered as one of the severe causes of mortality among captive birds.
    Keywords: atoxoplasma, Isospora, pet bird, visceral coccidiosis