فهرست مطالب

مجله پیاورد سلامت
سال هشتم شماره 1 (فروردین و اردیبهشت 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم اخوتی، اعظم بذرافشان، ملیحه سادات بذرافشان، رضا ملک پور افشار* صفحات 1-12
    زمینه و هدف
    مجلات علمی از عمده ترین ابزارهای انتشار یافته های پژوهشی محسوب می شوند. با افزایش تعداد و هزینه اشتراک مجلات علمی، کتابخانه ها ناگزیر به انتخاب می باشند. تحلیل استنادی از متدوال ترین روش ها در انتخاب بهترین عناوین است. هدف از مطالعه حاضر تعیین مجلات هسته دندانپزشکی با استفاده از تحلیل استنادی است.
    روش بررسی
    276 عنوان از تولیدات علمی اعضای هیات علمی و دانشجویان دندانپزشکی شامل 241 پایان نامه و 35 عنوان مقاله که در دوره زمانی80-89 و در پایگاه استنادی علوم منتشر شده بودند با استفاده از تحلیل استنادی ارزیابی شدند.
    یافته ها
    11023 استناد از پایان نامه ها و مقالات استخراج شد. میانگین استناد در هر پایان نامه 25/39 و در هر مقاله برابر با 74/44 بود. بیشترین استنادات مربوط به مجلات انگلیسی و کتابها بود بطوریکه قریب به 95 درصد استنادات را به خود اختصاص داده اند. بیشترین روزامدی مربوط به منابع انگلیسی و متعلق به سال های 2001-2005 و 2006-2010 بوده است. بر اساس قانون برادفورد، 5 مجله به عنوان مجلات هسته معرفی شدند.
    نتیجه گیری
    انتخاب مجلات هسته علاوه بر استفاده موثر از منابع مالی، نقش موثری در پاسخ گویی به نیازهای اطلاعاتی کاربران کتابخانه های تخصصی دارد. در شرایطی که دسترسی به منابع اطلاعاتی با چالش های فراوانی روبروست، تعیین و شناسایی مجلات هسته می تواند اقدامی منطقی و هوشمندانه در بهره برداری صحیح از منابع محسوب شود.
    کلیدواژگان: تحلیل استنادی، پایان نامه ها، مقاله ها، دندانپزشکی، قانون برادفورد، توزیع پراکندگی مجلات، تولیدات علمی
  • محمود بیگلر، یگانه حیاطی، حجت رحمانی، زینب رجب نژاد، حسین درگاهی* صفحات 13-24
    زمینه و هدف
    یکی از مولفه های مهم هر مدیر موفق، سلامت عمومی اوست. مدیرانی که از وضعیت جسمانی و روانی مطلوب برخوردار نباشند در اداره سازمان خود دچار مشکل خواهند شد. لذا این پژوهش با هدف تعیین وضعیت سلامت عمومی در میان مدیران اجرایی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران تدوین شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی- تحلیلی و از نوع مقطعی در سال 1391 انجام شد. جامعه پژوهش شامل 25 مدیر اجرایی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران بودند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه سلامت عمومی شامل 28 سوال در چهار بخش سلامت جسمانی، اضطراب، افسردگی و کارکردهای اجتماعی بود. داده های حاصل در نرم افزارSPSS 17 جمع آوری شد و توسط آزمون های همبستگی Independent one sample T، Spearman و Mann-Whitney و واریانس یکطرفه مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد مدیران اجرایی بیمارستان های مورد مطالعه از نظر روانی و جسمی سالم هستند و در نهایت از نظر عمومی سلامت می باشند. هم چنین، مشخص شد بین متغیرهای اضطراب با اختلالات جسمانی، افسردگی با سلامت جسمانی، اضطراب و اختلال کارکرد اجتماعی همبستگی مستقیم دارد.
    نتیجه گیری
    میزان سلامت عمومی در میان مدیران بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی تهران در مقایسه با نتایج سایر مطالعات مشابه در ایران و در سایر کشورها بالاتر است. لذا پیشنهاد می شود به منظور حفظ و ارتقا هرچه بیشتر سلامت عمومی مدیران، بر روی استفاده از معاینات دوره ای، ارائه آموزش های مورد لزوم و خدمات مشاوره ای بطور خاص تاکید شود.
    کلیدواژگان: سلامت عمومی، مدیران اجرایی، بیمارستان
  • سعیده موحدنیا*، زینب پرتوی شایان، محمود باستانی صفحات 25-33
    زمینه و هدف
    شکایت، ابراز نارضایتی است که نیاز به پاسخگویی و رسیدگی دارد. همچنین، ابزاری بسیار موثر برای ارتقای کیفیت خدمات است. هدف از این مطالعه تعیین میزان شکایات ثبت شده در بیمارستان فیروزگر و عوامل موثر بر آن در مدت 12 ماه از فروردین تا اسفند 1391 می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه یک مطالعه گذشته نگر از نوع توصیفی است. تمام شکایات ثبت شده اعم از کتبی، شفاهی و تلفنی در دفتر شکایات بیمارستان فیروزگر در سال 91 مورد بازبینی قرار گرفت. داده ها از طریق فرم مربوط به شکایات بیماران بیمارستان فیروزگر که از چند قسمت شامل بخش مربوط به اطلاعات شخصی شاکی، بخش مورد شکایت، فرد مورد شکایت و توضیحاتی راجع به مشکل، تدوین شده و عوامل موثر در اظهار شکایات طبقه بندی و با استفاده از آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر بیشترین میزان شکایات از پرستاران مرکز(192 شاکی) بوده است، شکایت از پزشکان با(171 شاکی) در رتبه بعدی بوده، برخورد نامناسب(64/23%) بالاترین دلیل شکایات بیماران بود و شکایت از هزینه ها با 18/14% در رتبه بعدی قرار داشت. از بین واحدهای پاراکلینیکی و پشتیبانی، واحد تاسیسات با 52 شاکی بیشترین فراوانی شکایات را در بین واحدها داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه ارتباط نامناسب بیشترین موضوع مورد شکایت بود، مداخله در این حوزه باید مدنظر باشد. بیمارستانها باید بصورت نظام مند ریشه مشکلات را مشخص کنند.
    کلیدواژگان: شکایات، بیمارستان، عوامل موثر
  • محمد مهدی سلطان دلال *، حمید عمادی کوچک، محمد کاظم شریفی یزدی، علی طاهری میرقائد، حمید چوبینه صفحات 34-43
    زمینه و هدف
    خامه آورده یا و ارزش ا ، pH د به و اری محدود، ای ر وار ست. در چند دهه گذشته آلودگی باکتریایی مواد غذایی از اهمیت خاصی برخوردار شده است. سالمونلا و یرسینیا دو عامل مهم در بیماری های منتقله از غذا هستند، که سبب گاستروآنتریت انسانی می شوند. ی ر ارز ا خامه های از آد ام د.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی مقطعی، 100 نمونه خامه ی غیر پاستوریزه از 5 نقطه سطح شهر تهران جمع آوری گردید. پس از غنی سازی در محیط سلنیت F برای سالمونلا و غنی سازی در بافر فسفات به مدت 2 هفته در سرما برای یرسینیا طبق دستورالعملCDC، تلقیح بر روی محیط های کشت مک کانکی و CIN آگار انجام شد. روز بعد کلنی های مشکوک از نظر فنوتایپی مورد بررسی اولیه و بوسیله پلاک API-20E مورد تائید نهایی قرار گرفتند.
    یافته ها
    29% نمونه های خامه ی مورد مطالعه، حداقل به یک باکتری آلوده بودند. 3% نمونه های مورد مطالعه به یرسینیا شامل 1 سویه ی آنتروکلی تیکا، 1 سویه ی اینترمدیا و 1 سویه ی فردریکسنی و 2% به سالمونلاپاراتیفی B آلوده بودند. همچنین باکتری های دیگری مانند اشریشیا کلی، آنتروباکتر، کلبسیلا و سیتروباکتر جدا گردید. 5 نمونه خامه به صورت توام به 2 باکتری آلوده بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله موید کنترل کیفی و نظارت بیشتر اداره ی بهداشت مواد غذایی بر خامه های تولیدی در سطح شهر تهران می باشد.
    کلیدواژگان: خامه، یرسینیا آنتروکلی تیکا، سالمونلا، کلی فرم
  • امیر اشکان نصیری پور، پوران رئیسی، فرهاد غفاری، محمدرضا ملکی، مهرنوش جعفری* صفحات 44-56
    زمینه و هدف
    فرایندهای بهداشت و درمان مسبب خطرات زیاد بیماران شده اند و افزایش بروز خطاهای پزشکی یکی از مهمترین پیامدهای این فرایندهاست. پژوهش حاضر با هدف کاهش خطاهای پزشکی از طریق ارائه مدلی برای کنترل خطاهای پزشکی انجام شد.
    روش بررسی
    در این پژوهش ترکیبی(کمی- کیفی)، با استفاده از فن مثلث سازی عوامل اثرگذار بر کنترل خطاهای پزشکی در سه بعد افشاسازی، ثبت و گزارش دهی شناسایی و تعیین شدند. مدل مفهومی پژوهش از طریق مرور ادبیات و اجرای مصاحبه تدوین گردید. سپس پرسش نامه پژوهشگر ساخته بر مبنای مدل مفهومی، تدوین و بین یک نمونه آماری 252 نفری که به صورت هدفمند از جامعه آماری شامل(افراد مرتبط و دست اندرکار در مقوله خطاهای پزشکی بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران) انتخاب شد، توزیع گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از شاخصهای آمار توصیفی و استنباطی تحلیل شد و مدل نهایی پژوهش ارائه گردید.
    یافته ها
    افراد منتخب 9 عامل(فرهنگ، عوامل مرتبط با بیمار، عوامل مرتبط با ارائه دهنده، عوامل مرتبط با خطا، موقعیت افشاسازی، عوامل ساختاری، عوامل فردی مرتبط با گزارش دهی، عوامل سازمانی مرتبط با گزارش دهی، ثبت) را در کنترل خطاهای پزشکی موثر دانسته اند. 9 عامل، زیر مجموعه ی سه عامل اصلی تر افشاسازی، گزارش دهی، ثبت خطاها قرار دارند که 46/57 درصد از کل واریانس داده ها را تبیین می نمایند. بیشترین قدرت تبیین مربوط به افشاسازی 737/0 و کمترین مربوط به ساختار 053/0 می باشد.
    نتیجه گیری
    برای کنترل خطاهای پزشکی در بیمارستانها، توجه به دو عامل افشاسازی و ثبت خطاها حائز اهمیت است.
    کلیدواژگان: افشاسازی، بیمارستان، ثبت، خطاهای پزشکی، کنترل، گزارش دهی
  • مرجان قاضی سعیدی، رضا صفدری، عبدالجلیل کلانتر هرمزی، لیلا شاهمرادی، فاطمه صادقی* صفحات 57-68
    زمینه و هدف
    کاربردی بودن هر فناوری جهت ورود به یک حوزه ی خاص با بررسی میزان مزایا و معایب سیستم در آن حوزه، بیان می شود. هدف از پژوهش حاضر بیان مزایا و محدودیت های به کارگیری سیستم تبدیل گفتار به متن در حوزه مراقبت سلامت و ارایه ی راهکارهای عملی جهت افزایش قابلیت پذیرش سیستم در این حوزه است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر به روش مروری و با بهره گیری از منابع کتابخانه ای و پایگاه های اطلاعاتی Proquest، Pub med، Science Direct، Ovid و پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی با استفاده از کلید واژه های نرم افزار تبدیل گفتار به متن، مراقبت سلامت، مزایا، محدودیت و راهکار انجام گردید.
    یافته ها
    سامانه تبدیل گفتار به متن دارای مزایایی از قبیل افزایش دقت مستندات پزشکی، کاهش زمان ایجاد مستندات، ابزاری برای ورود داده داخل پرونده الکترونیک سلامت می باشد. البته چندین محدودیت در به کارگیری سیستم در کشور، مانند عدم تعریف دادگان سیستم در حوزه ی پزشکی و هزینه ی بالای سخت افزار و نرم افزار آن وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های حاصل از پژوهش در ارتباط با مزایا و محدودیت های سیستم در حوزه ی سلامت، راهکارهایی مانند تولید دادگان یکپارچه کشوری برای تبادل اطلاعات سلامت، بهبود دادگان برای افزایش دقت تشخیص کلمات و آموزش به کاربران سیستم می توان تا حدودی محدودیت های سیستم را کاهش داد. همچنین در حرکت کشور به سوی پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت و نیاز کاربران به ورود داده ی کامپیوتری، این نرم افزار جایگزین مناسبی با صفحه کلید و موس برای ورود داده در این بخش خواهد بود.
    کلیدواژگان: نرم افزار تبدیل گفتار به متن، مراقبت سلامت، محدودیت، مزایا، راهکار
  • لادن حسینی گوهری*، زهرا بنگاله، محمدرضا فیاضی، فرزانه مقدم، کامران جمشیدی صفحات 69-78
    زمینه و هدف
    ایزوفلوران ماده ی بیهوشی استنشاقی پرکاربرد و انتخابی در جراحی های سیستم عصبی است. تحقیقات نشان می دهد که پس از بیهوشی با اترهای هالوژنه از جمله ایزوفلوران، ممکن است افزایش موقت در میزان آنزیم های کبدی به وجود آید که آسیب های کبدی را در پی دارد. پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر ایزوفلوران بر میزان فعالیت آنزیم های ALT-AST-ALP-GGT بعنوان شاخصی از عملکرد کبد انجام پذیرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه بر روی 40 بیمار بدون هیچگونه بیماری کبدی که تحت عمل جراحی سیستم عصبی در بیمارستان میلاد تهران قرار گرفتند، انجام شده است. میزان فعالیت آنزیم های GGT،ALP،ALT، ASTسرم این بیماران قبل، 24 و 72 ساعت پس از بیهوشی به روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد.
    یافته ها
    میزان آنزیم های AST،ALP در مقایسه ی سه زمان با هم، تغییرات غیر معنی دار داشتند. اما آنزیم ALTدر72 ساعت(022/0P=) و 24 ساعت(014/0P=) پس از بیهوشی نسبت به قبل از آن افزایش معنی دار داشت. میزان آنزیم GGT در 72 ساعت پس از بیهوشی نسبت به قبل از آن افزایش معنی دار داشت(002/0P=). همچنین در میزان این آنزیم در 24 با 72 ساعت پس از بیهوشی تفاوت معنی دار مشاهده شد(041/0P=).
    نتیجه گیری
    تغییرات معنی دار مشاهده شده در میزان آنزیم های ALT،GGT در زمان های ذکر شده، ممکن است به دلیل آسیب های احتمالی پارانشیم کبدی و انسداد مجاری صفراوی در اثر استفاده از ایزوفلوران یا داروهایی مانند میدازولام، باشد. لذا سنجش این آنزیم ها در بررسی عملکرد کبدی بیماران، می تواند برای اقدامات احتمالی بعدی مفید باشد.
    کلیدواژگان: ایزوفلوران، آلانین آمینوترانسفراز(ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز(AST)، آلکالین فسفاتاز(ALP)، گاما گلوتامیل ترانسفراز(GGT)
  • مهدی یوسفی، مریم احمدی*، سمیه فضایلی صفحات 79-89
    زمینه و هدف
    مدیران سازمان ها همواره به دنبال روش های مناسبی هستند که بتوانند از طریق آنها بهره وری مهم ترین سرمایه سازمان، یعنی نیروی انسانی شاغل در سازمان ها را ارتقا دهند. این مطالعه با هدف ارائه ی یک مدل زمان سنجی و کارسنجی برای مدیریت مبتنی بر عملکرد کارکنان بیمارستان تهیه و تدوین شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه از گروه مطالعات توصیفی است. محیط انجام پژوهش یک بیمارستان عمومی بود که در آن یک کارشناس اسناد پزشکی به عنوان نمونه ی مورد پژوهش انتخاب شد. این مطالعه در ده مرحله انجام شد. در طی این مراحل فعالیت های عمده کارمند مورد نظر از طریق مشاهده ی مستقیم فعالیت و مصاحبه با وی جمع آوری گردید. سپس مواردی مانند زمان مورد انتظار فعالیت ها، بیکاری های مجاز، ضریب نهایی و زمان تعدیل شده محاسبه شد. در نهایت کل حجم کار کارمند بر اساس واحدهای کاری تعیین گردید.
    یافته ها
    پیاده سازی روش معرفی شده در این پژوهش برای کارشناس اسناد پزشکی نشان داد که کل واحدهای کاری فرد مورد نظر، حدود 1160 واحد است که از این مقدار، تعداد 918 واحد کاری را به صورت موظفی و مابقی را به صورت اضافه کاری انجام می دهد.
    نتیجه گیری
    استفاده از مدلهای مناسب مدیریت عملکرد کارکنان برای تعیین حجم کاری آنها، می تواند به بهبود بهره وری سازمان و رضایت کارکنان کمک فراوانی بنماید.
    کلیدواژگان: بیمارستان، مدیریت مبتنی بر عملکرد، کارسنجی
|
  • Maryam Okhovati, Azam Bazrafshan, Malihe Sadat Bazrafshan, Reza Malekpour Afshar* Pages 1-12
    Background And Aim
    Scientific journals are the most major tools in disseminating research findings. With the increasing number and price of scientific journals, libraries need to select journals. Citation analysis is a practical method in identifying the best titles to be subscribed. This study was to identify core journals in the field of dentistry using citation analysis.
    Materials And Methods
    Two hundered and seventy six documents including dentistry theses (241 titles) and faculty papers (35 titles) indexed in Science Citation Index (SCIE) were selected and their references were extracted and evaluated using citation analysis methods. The distribution frequency of journals confirmed the Bradford’s Law of Scattering representing core dentistry journals.
    Results
    Eleven thousand twenty three references were totally extracted. Average reference per theses and papers was 39/25 and 44/74, respectively. English journals and books were the most frequent referred documents having 95% of total references approximately. The most updated references were in English dated during 2001-2005 and 2006-2010. Using the Bradford’s Law, five journals were introduced as core dentistry journals.
    Conclusion
    Selecting and subscribing core journals leads into cost-effectiveness in libraries and plays an important role in meeting user’s needs. While having many challenges in accessing scientific resources, core journals selection and subscription is an intelligent action resulting in effective use of financial resources.
    Keywords: Citation Analysis, Thesis, Paper, Dentistry, Bradford's Law, Scattering of Journals, Scientific Productivity
  • Mahmood Biglar, Yeganeh Hayati, Hojjat Rahmani, Zeynab Rajabnezhad, Hossein Dargahi* Pages 13-24
    Background And Aim
    One of the most important factors to present successful managers is general health. If managers have not highly general health, then they will encounter many problems. Therefore, this research is aimed to induce the general health among Tehran University of Medical Sciences hospitals’ administrators.
    Materials And Methods
    A cross-sectional, deceptive and analytical study was conducted among 25 Tehran University of Medical Sciences hospitals administrators in Tehran, Iran. The research tool was general health questionnaire developed by Goldberg and Hillier to assess the administrators general health and its demographic details. Data was analyzed by SPSS software and using analytic statistical methods.
    Results
    The results of this study showed that the hospitals administrators had normal range of general health. Also, there was significant correlation between anxiety with physical dysfunctions, and depression with physical dysfunctions, and anxiety with social functions.
    Conclusion
    The rate of general health among TUMS hospitals administrators is higher than the other mangers compared with similar studies in Iran and out of Iran. Therefore, we suggest periodic medical examination, general health training, and consultant services to develop or maintain the general health among healthcare managers.
    Keywords: General Health, Hospital, Administrator
  • Saeedeh Movahednia *, Zeinab Partovishayan, Mahmoud Bastani Pages 25-33
    Background And Aim
    Complaint is the expression of dissatisfaction that needs a response and investigation. It is an effective tool to improve the quality of services. The aim of this study was the survey of complaints, factors affecting them, and the complaint process in Firoozgar Hospital.
    Materials And Methods
    This was a retrospective descriptive study. All registered complaints, such as written, verbal and telephone complaints were reviewed in 2012. The data were extracted from the complaint forms of Firoozgar Hospital, which included several parts: personal information, ward name, person complained of, and explanations about the problem. Then, effective factors in complaints were classified and then analyzed by descriptive statistics.
    Results
    The most frequent complaints were related to nurses (192 cases). Complaints about doctors were 171 cases. Inappropriate communication (23.64%) was at the top of patient complaints; and complaints about fees (14.18%) was the next. Among paraclinical and support units, installations unit had the highest number of complaints (52 cases).
    Conclusion
    Since inappropriate communication was the point being complained of more than any other issue, interventions in this area should be considered. Hospitals should identify the root of problems systematically.
    Keywords: Complaints, Hospital, Effective Factors
  • Mohammad Mehdi Soltan Dallal *, Hamid Emadi Koochak, Mohammad Kazem Sharifi Yazdi, Ali Taheri Mirghaed, Hamid Choobineh Pages 34-43
    Background And Aim
    Cream is a rich dairy product with the pH close to neutral and limited preservation capability. Cream is suitable and rich for microbial growth. In the past few decades, there was a great concern in contamination of food products. Salmonella and Yersinia species are two important pathogens causing food poisoning and human gastroenteritis. The aim of the present study is to investigate the quality of traditional cream for bacterial contamination.
    Materials And Methods
    This is a cross-sectional study. In total, 100 unpasteurized cream samples were collected from 5 regions in Tehran. The Salmonella was enriched in Selenite-F broth, and Yersinia in phosphate buffer in two weeks in cold condition according to CDC, and then were inoculated in MacConky and CIN agar for 24 hours. The suspected colonies were examined for phenotype and their identification was confirmed by API-20 E.
    Results
    In general, 29% of tested cream samples were contaminated with at least one kind of bacteria, 3% with Yersinia (1strain Y.enterocolitica, 1 Y.intermedia, 1 frederiksenii), and 2% with Salmonella paratyphi B. The other bacteria like Escheichia coli, Enteobacter, klebsiella, and Citobacter were also isolated. Five samples were contaminated with two kinds of bacteria.
    Conclusion
    The results of this study indicate that more quality control should be applied on the cream produced in the city of Tehran by health control office for food products.
    Keywords: Cream, Yersinia Enterocoitica, Salmonella, Coliform
  • Amir Ashkan Nasiripour, Pouran Raeissi, Farhad Ghaffari, Mohhamadreza Maleki, Mehrnush Jafari* Pages 44-56
    Background And Aim
    Healthcare processes have caused many dangers to patients, and the increase of medical errors is one of the most important consequences of such processes. The present research is conducted to reduce medical errors through presenting a model to control them.
    Materials And Methods
    In this mixed (quantitative-qualitative) research, a conceptual model was assembled. Then using the model and an interview, a questionnaire was made. The interview and the researcher-made questionnaire were used to collect data. The statistical population included the related people and the practitioners involved in medical errors in Tehran University of medical Sciences (TUMS) hospitals. The sample consisted of 252 employees who were non-randomly selected from those hospitals. Once the affecting factors were determined, the data were analyzed through factor analysis technique. The gathered data were analyzed using descriptive and inferential statistics. Finally, the research model was presented.
    Results
    The selected individuals pointed out 9 factors controlling the medical errors: culture, factors associated with patients, factors related to providers, factors associated with errors, structural factors, role of disclosure, error registration, individual factors related to reporting, and organizational factors related to reporting. The 9 factors are the subdivisions of three main factors which account for 57/46% of the total variance of data. The most decisive power is related to disclosure 0.737 and the least (0.053) pertains to structure.
    Conclusion
    Discloser of medical errors and their registration are factors which are effective and essential in controlling medical errors in TUMS hospitals.
    Keywords: Control, Disclosure, Hospital, Medical Errors, Registration, Reporting
  • Marjan Ghazi Saeedi, Reza Safdari, Abdoljalil Kalantar Hormozi, Leila Shahmoradi, Fatemeh Sadeghi* Pages 57-68
    Background And Aim
    The applicability of any technology to enter a certain field is determined by defining the advantages and disadvantages of the system in that field. The aim of this study is to show the advantages and limitations of using speech recognition systems in health care and providing practical solutions to improve the acceptability of the system in that field.
    Materials And Methods
    This is a descriptive research with a review method that employs library resources and online databases such as Proquest, Pubmed, Science Direct, Ovid and Scientific Information databases using key words like speech recognition software, health care, benefits, barriers, and solutions.
    Results
    Speech recognition system has many advantages like increased accuracy of medical documentation, and reduced documentation time. It is a tool for data entry into electronic health records. However, there are several limitations in applying the system in Iran, such as the lack of definition of database system and the high cost of hardware and software.
    Conclusion
    Considering the study results in relation to the benefits and limitations of systems in healthcare area, solutions such as production of a national integrated database for the exchange of health information, improving database to increase the accuracy of word recognition, and training the users of the system can reduce the limitations of the system to some extent. Also, in the country’s movement towards the implementation of electronic health records and the users’ need to enter data into the computer, the software is a good alternative to keyboard and mouse input.
    Keywords: Speech Recognition Software, Health Care, Limitation, Benefit, Solution
  • Ladan Hosseini Gohari*, Zahra Bangale, Mohammad Reza Fayazi, Farzaneh Moghaddam, Kamran Jamshidi Pages 69-78
    Background And Aim
    Isoflurane is one of the selective and mostly-used respiratory anesthetic materials in the field of neurosurgery. Studies have shown that temporary rise in the level of liver enzymes may occur after anesthesia by halogenic ethers and hence cause liver lesions. The aim of this study was to investigate the effects of isoflurane on the activity of ALT-AST-ALP-GGT enzymes as an indicator of liver function.
    Materials And Methods
    This study was performed on a sample of 40 patients who were under neurosurgery without any liver disease in Milad Hospital of Tehran. The patient's blood samples were collected before, 24, and 72 hours after anesthesia. The enzymes activities was assessed by spectrophotometric method.
    Results
    Insignificant changes before and after anesthesia were seen in the activity of ALP, and AST enzymes. The level of ALT enzyme has a significant rise, 72 (P=0/022) and 24 (P=0/014) hours after anesthesia in comparison with before anesthesia. The level of GGT enzyme in comparison to its past has significant rise 72 hours after anesthesia (P=0/002). The level of this enzyme showed a significant difference 24, and 72 hours after anesthesia (P=0/041).
    Conclusion
    The significant changes seen in the levels of ALT, GGT enzymes in three different periods of time might be as a result of possible liver parenchymal and cholestatic damage caused by using Isoflurane or other drugs such as Midazolam which effects liver function. It seems the assessment of the levels of these enzymes can provide useful information for probable subsequent actions.
    Keywords: Isoflurane, Alanine Aminotransferase (ALT), Aspartate Aminotransferase (AST), Alkaline Phosphatase (ALP), Gamma Glutamyl Transferase (GGT)
  • Mehdi Yousefi, Maryam Ahmadi, Somayeh Fazaeli Pages 79-89
    Background And Aim
    Managers are always looking for better ways to improve productivity of staff. The aim of this study was to introduce a model based on work and time measurement for Staff Management based on performance in hospital.
    Materials And Methods
    This descriptive - practical study was conducted in ten steps for a medical documents expert’s in a general hospital. The main activities of employees were determined via interview and direct observation. Then expected time, tolerances, final coefficient and work units for each activity were calculated. Finally, the total working units were calculated.
    Results
    Implementation of introduced model for a medical documents expert’s in a general hospital showed that the total work units which the staff was obliged to do in one month was 918 units and the remaining (1160-918) was the extra units.
    Conclusion
    Using appropriate models for the performance management of hospital staff workloads, can help to improve the hospital productivity and staff satisfaction.
    Keywords: Hospital, Performance, Based Management, Work Measurement