فهرست مطالب

فصلنامه تازه های علوم شناختی
سال شانزدهم شماره 2 (پیاپی 62، تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • المیرا آریانا کیا*، جعفر حسنی صفحه 1
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی تکانش گری و راهبردهای تنظیم شناختی هیجان در بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی و اختلال افسردگی اساسی بود.
    روش
    در این پژوهش از بین مراجعه کنندگان به بیمارستان امام حسین، به روش نمونه گیری در دسترس، 50 بیمار که شامل 25 بیمار دوقطبی (11 زن و 14 مرد) و 25 بیمار افسرده (15 زن و 10 مرد) بود انتخاب شدند. گروه کنترل را 25 شرکت کننده بهنجار (13 زن و 12 مرد) تشکیل می دادند که از نظر متغیرهای جمعیت شناختی همانند سن، میزان تحصیلات، وضعیت تاهل با گروه بیماران همتاسازی شده بودند. برای جمع آوری داده ها، از دو پرسش نامه نظم جویی شناختی هیجان -فرم کوتاه (CERQ-short) و تکانش گری بارت (BIS-11) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که میانگین نمرات بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی و افسردگی اساسی در هر سه بعد شناختی/ توجهی، حرکتی و بی برنامگی تکانش گری بیشتر از گروه کنترل سالم است، در حالی که بین دو گروه بیمار در این ابعاد تفاوت معنادار وجود ندارد. در راهبردهای ناسازگارانه تنظیم شناختی ملامت خویش، نشخوارگری و فاجعه سازی نمرات دو گروه بیمار بیشتر از گروه کنترل بود. در راهبرد ملامت دیگران و پذیرش، بین سه گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد، اما در راهبردهای سازگارانه تمرکز مجدد بر برنامه ریزی، ارزیابی مجدد مثبت و دیدگاه گیری و تمرکز مجدد مثبت، تفاوت معناداری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    این یافته ها بر اهمیت نقش تکانش گری و راهبردهای تنظیم شناختی هیجان در اختلال دوقطبی و اختلال افسردگی اساسی تاکید دارند.
    کلیدواژگان: تکانش گری، راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، اختلال دوقطبی، اختلال افسردگی اساسی
  • سامان کمری، جلیل فتح آبادی*، وحید نجاتی، محمود حیدری صفحه 11
    هدف
    تحقیقات نشان داده اند که سطح پردازش می تواند بر میزان یادآوری، بازشناسی و حافظه کاذب تاثیرات متفاوتی داشته باشد، بنابراین هدف اصلی پژوهش حاضر تعیین تاثیر سطح پردازش بر میزان یادآوری، بازشناسی و حافظه کاذب در دانشجویان با رشته های تحصیلی مختلف است.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع طرح های آزمایشی مقدماتی (پیش آزمایشی) و طرح پس آزمون برای یک گروه است و مدل آماری پژوهش تحلیل واریانس عاملی است، که اثر نوع تکلیف به عنوان عامل درون گروهی و اثر نوع رشته و نوع رویکرد به مطالعه به عنوان عوامل بین گروهی وارد تحلیل آماری شدند. برای انجام پژوهش 100 نفر از دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته های روان شناسی، حقوق، برق و کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش عبارت بودند از: 1- ابزار بررسی حافظه کاذب (الگوی DRM)، که میزان حافظه کاذب، یادآوری و بازشناسی افراد را اندازه گیری می کرد. 2- پرسشنامه تجدیدنظر شده دو عاملی فرایند مطالعه (F 2R-SPQ-) بود که رویکرد مطالعه افراد را می سنجید (بیگز، کمبر و لانگ 2001). داده های پژوهش با استفاده از تحلیل واریانس آمیخته بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل داده ها نشان داد که میزان یادآوری و بازشناسی افراد در تکالیف سطحی بیشتر از تکالیف عمقی بود اما میزان حافظه کاذب افراد در تکالیف عمقی بیشتر از سطحی بود. همچنین نتایج تحلیل واریانس آمیخته بیانگر آن بود که در یادآوری اثر بین گروهی رشته تحصیلی معنادار بود و در حافظه کاذب اثر رویکرد افراد به مطالعه معنادار بود، به طوری که افرادی که رویکرد عمقی به مطالعه داشتند، میزان حافظه کاذب بیشتری داشتند.
    نتیجه گیری
    می توان اینگونه نتیجه گرفت که هم نوع تکالیف که شامل تکالیف عمقی و سطحی می باشد و هم رویکرد خود افراد به مطالعه که شامل رویکرد عمقی و سطحی می باشد می توانند میزان یادآوری، بازشناسی و حافظه کاذب را تحت تاثیر قرار دهند.
    کلیدواژگان: سطح پردازش، عمقی و سطحی، حافظه کاذب، یادآوری، بازشناسی
  • شیما نبی فر* صفحه 24
    هدف
    یکی از زمینه های مورد توجه در علم میان رشته ای روان شناسی زبان، مقایسه توانایی های زبانی کودکان طبیعی و کودکانی است که در برخی جنبه های زبانی مانند خواندن با دشواری مواجه اند. پاره ای از پژوهش ها نشان می دهند که کودکان خوانش پریش علاوه بر نقص در پردازش واج شناختی در آزمون های نحوی، به ویژه ساختارهای پیچیده نحوی، ضعیف تر از کودکان طبیعی عمل می کنند. هدف این مقاله، بررسی و مقایسه آگاهی نحوی کودکان طبیعی و خوانش پریش پایه های دوم و سوم ابتدایی در زبان فارسی است.
    روش
    بدین منظور 20 دانش آموز خوانش پریش و 40 دانش آموز طبیعی دختر پایه دوم و سوم ابتدایی از طریق آزمون آگاهی نحوی که شامل دو زیرآزمون قضاوت دستوری و تصحیح جملات بود ارزیابی شدند. در زیرآزمون های مذکور توانایی قضاوت دستوری و تصحیح جملات ساده و موصولی از نوع فاعل-فاعل بررسی شد. شاخص های نحوی مورد مطالعه در این جملات عبارت بودند از مطابقت فعل و فاعل به لحاظ ’شخص‘، ’شمار‘ و ’شخص و شمار‘.
    یافته ها
    بررسی و تحلیل داده ها نشان داد که کودکان خوانش پریش در کل آزمون آگاهی نحوی و هر یک از زیرآزمون های آن ضعیف تر از کودکان طبیعی عمل می کنند و میزان خطاهای آنها بیشتر است. تحلیل آماری آزمون تی مستقل حاکی از آن بود که تفاوت عملکرد کودکان خوانش پریش و کودکان طبیعی در کل آزمون نحوی کاملا معنادار است. از سوی دیگر، مقایسه داده ها به لحاظ رشدی نیز نشان دهنده آن بود که عملکرد کودکان پایه سوم ابتدایی هر دو گروه هم در کل آزمون و هم در هریک از زیرآزمون ها بهتر از عملکرد کودکان پایه دوم ابتدایی است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که کودکان خوانش پریش فارسی زبان نیاز دارند علاوه بر آگاهی واج شناختی در زمینه آگاهی نحوی نیز تقویت شوند.
    کلیدواژگان: آگاهی نحوی، کودک خوانش پریش، کودک طبیعی، قضاوت دستوری، تصحیح جملات
  • آزیتا احمدی بجق *، باب الله بخشی پور، حجت سعیدی نژاد، سودابه احمدی بجق صفحه 37
    هدف
    مقایسه مولفه های شناختی افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی، خلقی و بهنجار رویکرد جدیدی است که نتایج آن می تواند در خدمت روش های درمانی قرار گیرد. هدف این پژوهش بررسی مقایسه توجه انتخابی و حافظه کاری افراد افسرده، مبتلا به اختلال وسواس فکری-عملی و بهنجار است.
    روش
    پژوهش حاضر توصیفی و از نوع علی-مقایسه ای است که با شیوه غربال گری 820 دانشجوی دختر دراین پژوهش شرکت داده شدند. با استفاده از پرسش نامه های افسردگی بک و وسواس مادزلی، دانشجویانی که در افسردگی نمره متوسط (21 تا30) و در وسواس نمره بیشتر از نقطه برش گرفته بودند انتخاب و سپس از میان افراد واجد شرایط 27 نفر از گروه افسرده و 27 نفر از گروه وسواس به صورت تصادفی انتخاب شدند. 27 دانشجوی عادی نیز که در مرحله غربال گری مشکلی نشان ندادند در مطالعه شرکت کردند. برای مقایسه مولفه های شناختی افراد سه گروه آزمون های نورپسیکولوژیک استروپ و حافظه کاری به کار رفت. اطلاعات به دست آمده به وسیله تحلیل واریانس یک راهه تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که توجه انتخابی سه گروه افسرده، وسواس و بهنجار تفاوت معنادار ندارد، اما حافظه کاری افراد سه گروه تفاوت معنادار دارد و افراد افسرده در تمامی زیرمقیاس های آزمون حافظه کاری ضعیف تر از افراد بهنجار هستند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که مشکل اصلی بیماران مبتلا به افسردگی، آسیب های حافظه کاری آنان باشد که بر اثرعواملی چون افزایش پیچیدگی تکلیف، گنجایش محدود حافظه، کاهش انگیزش و کندی روانی-حرکتی، که خود از عوامل محدودکننده کارکرد شناختی افراد افسرده نیز به شمار می روند، به وجود می آید.
    کلیدواژگان: توجه انتخابی، حافظه کاری، افسردگی، وسواس فکری - عملی
  • افشین رحیمی، بهرام وزیرنژاد*، محرم اسلامی صفحه 48
    هدف
    سرنخ های صوتی-شناختی نقش موثری در شکل گیری ساختار زبان دارند. میزان تمایزدهندگی این سرنخ ها در سیگنال صوتی باعث می شود تا بتوان از زبان به عنوان یک ابزار ارتباطی به نحو موثری استفاده کرد.
    روش
    در این مقاله با استفاده از آنالیز پی میزان نقش آفرینی ویژگی های واجی شامل شیوه تولید، محل تولید و واک داری در بافت های پیش واکه C1، پیش هم خوانی C2 و جایگاه پایانی C3 در هجای C1VC2C3 بررسی شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که میزان تمایزدهندگی این ویژگی ها در محیط پیش واکه بیشتر از محیط پیش هم خوان بوده و در جایگاه پایانی کمی بیشتر از جایگاه پیش هم خوانی است. همچنین این مطالعه حاکی از آن است که میزان تمایز ویژگی شیوه تولید از محل تولید و واک داری در زبان فارسی بیشتر است، به طوری که در محیط پیش هم خوان تقریبا هیچ گاه ویژگی واک داری تمایز ایجاد نمی کند. نتایج این مطالعه کاملا بر نظریه های جواز ادراکی و توزیع تقابل منطبق است.
    کلیدواژگان: سرنخ های صوتی، شناختی، آنالیز پی، جواز ادراکی، توزیع مشخصه های تقابل دهنده، زبان فارسی
  • آیدا فتحی*، طاهره الهی، جعفر حسنی صفحه 57
    هدف
    درک و بازشناسی هیجان های دیگران یک عامل مهم در ارتباطات اجتماعی است. هدف پژوهش حاضر مقایسهتوانایی بازشناسی حالات هیجانی چهره در ابعاد شخصیتی برون گردی/ روان رنجورخویی با توجه به نقش تعدیل کننده حافظه کاری است.
    روش
    ابتدا 728 نفر از دانشجویان پسر و دختر دانشگاه زنجان نسخه تجدید نظر شده پرسش نامه شخصیت آیزنک (EPQ-R) را تکمیل کرده و سپس براساس نمرات انتهایی توزیع در دو بعد شخصیتی برون گرایی و روان رنجورخویی، چهار گروه برون گرای باثبات، درون گرای باثبات، درون گرای روان رنجورخو و برون گرای روان رنجورخو (هرگروه 30 نفر) انتخاب شدند. آزمودنی های چهار گروه، پس از همتاسازی براساس متغیرهای سن، جنس و سطح تحصیلات به وسیله آزمون حافظه کاری n_back و تصاویر هیجانی چهره ارزیابی شدند. نتایج با استفاده از تحلیل واریانس مختلط، رگرسیون چندگانه و تحلیل کواریانس تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که افراد برون گرای باثبات عملکرد بهتر و افراد درون گرای روان رنجورخوعملکرد ضعیف تری دارند. تحلیل رگرسیون حاکی از آن بود که ظرفیت حافظه کاری پیش بینی کننده معنادار توانایی بازشناسی هیجان های چهره ای است. علاوه براین، نتایج تحلیل کواریانس بین گروهی یک طرفه نشان داد که پس از کنترل ظرفیت حافظه کاری، توانایی بازشناسی چهره ای هیجان چهار گروه شخصیتی هیچ تفاوت معناداری ندارد.
    نتیجه گیری
    ابعاد شخصیتی و فرایندهای مبتنی بر حافظه کاری در پردازش اطلاعات هیجانی نقش محوری دارند.
    کلیدواژگان: بازشناسی هیجان، هیجان چهره، برون گرایی، روان رنجورخویی، حافظه کاری
  • جهانشا محمدزاده*، شهرام مامی، نگار فریادیان، حمیدرضا عریضی صفحه 69
    هدف
    مقیاس سنجش حافظه کاری (WMRS)، یک مقیاس سنجش رفتاری است که برای کمک به مربیان به منظور تشخیص آسان کودکان مبتلا به نقایص حافظه کاری ساخته شده است. این حافظه یک سازه نظری است که در روان شناسی شناختی و اخیرا علوم شناختی برای اشاره به نظام یا مکانسیم های زیربنایی حفظ و نگهداری اطلاعات مربوط به تکلیف در حین عملکرد تکالیف شناختی به کار می رود. در پژوهش پیش رو این مقیاس برای کودکان پنج تا11 ساله شهر ایلام هنجاریابی شده است.
    روش
    ابزار این پژوهش مقیاس سنجش حافظه کاری است که 20 گویه و هر گویه چهار گزینه دارد و به آن نمره ای از صفر تا سه تعلق می گیرد. جامعه آماری پژوهش تمام کودکان پنج تا 11 ساله شهر ایلام بودند که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای، 320 نفر آنها به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای محاسبه پایایی آزمون از روش همسانی درونی و آلفای کرونباخ و برای روایی آزمون از دو روش همبستگی نمرات مقیاس سنجش حافظه وکسلر و نمرات خواندن و ریاضی آزمودنی ها با مقیاس حافظه کاری استفاده شد. برای محاسبه، روش های آمار توصیفی و استنباطی به کار رفت. داده ها با نسخه 16 نرم افزار SPSS تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج بین گویه های مقیاس و نمره کل حافظه کاری رابطه معناداری به دست داد. رابطه بین گویه های مقیاس نیز معنادار بود. ضریب پایایی آلفای کرونباخ مقیاس 77/0 و ضریب همبستگی بین دو نیمه مقیاس 80/0 بود. کلیه ضرایب همبستگی در سطح 001/0معنادار بودند. نتایج حاکی از وجود رابطه معنادار بین نمرات دروس خواندن و ریاضی افراد ونمره حافظه کاری در سطح001/0 بود. نتیجه دیگر این پژوهش نشان داد که بین گویه های مقیاس سنجش حافظه کاری و نمره کل مقیاس و مقیاس سنجش حافظه وکسلر رابطه منفی معناداری وجود دارد(01/>p). نتایج نمراتT و رتبه درصدی نیز ارائه شده است.
    نتیجه گیری
    مقیاس سنجش حافظه کاری ابزاری مفید برای تشخیص کودکان مبتلا به نارسایی و آسیب های حافظه کاری است. با شناسایی این آسیب ها و اتخاذ تدابیر آموزشی و فعالیت های کلاسی خاص می توان توانایی های حافظه کاری کودکان را بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: حافظه کاری، هنجاریابی، کودکان، ایلام
|
  • Elmira Arianakia*, Jafar Hasani Page 1
    Introduction
    The aim of the present study was to examine the impulsivity and cognitive emotion regulation strategies among patients with bipolar- and major depressive disorders.
    Method
    This investigation recruited 50 patients including 25 patients with bipolar disorder (11 females، and 14 males) and 25 patients with major depression (15 females، and 10 males)، who presented to Imam Hossein Psychiatric Center، using the convenience sampling method. Our control group comprised 25 healthy participants (13 females، and 12 males) matched for age، education and marital status to patients group. To collect data، Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ-short) and Barratt Impulsiveness Scale (BIS-11)، were administered.
    Results
    Our findings showed a higher score in both patient groups than the healthy controls with regard to attentional/cognitive impulsivity، motor impulsivity and non-planning. Meanwhile، there were no significant differences in such indices between the two patient groups. In addition، both patient groups scored higher than healthy controls in maladaptive cognitive emotion regulation strategies including self-blame، rumination and catastrophizing. Whereas، there were no significant differences in other-blaming and acceptance strategies among the three groups. In adaptive emotion regulation strategies of refocus-on-planning، positive reappraisal، putting into Perspective and positive refocusing there were significant differences amongst the three groups.
    Conclusion
    These findings reemphasize on the importance of the role of the impulsivity and cognitive emotion regulation strategies in bipolar- and major depressive disorders.
    Keywords: Impulsivity, Cognitive Emotion Regulation Strategies, Bipolar disorder, Major Depressive Disorder
  • Saman Kamari, Jalil Fathabadi*, Vahid Nejati, Mahmmod Heidary Page 11
    Introduction
    Studies have shown that the levels-of-pocessing may differentially affect recall، recognition and false memory. This study was mainly designed to investigate the effect of levels-of-processing on recall، recognition and false memory in students of different academic fields.
    Method
    The current study was a pilot experimental research of pre- and post-test design carried out in a single study group. With regard to the statistical analysis، factor analysis variance was employed to assess the effect of task type within groups as well as the effect of field type and study approach between groups. Through convenience sampling method، this study enrolled 100 bachelor and master students of psychology، law، electrical engineering and computer at Shahid Beheshti University. The assessment tools which were used in this study included: 1- the utility of false memory (DRM Paradigm)، measuring the rate of false memory، recall and recognition of individuals، and 2- the revised two-factor study process questionnaire (R-SPQ-2 F) developed byBiggs، Kember& Leung،2001. Data was analyzed using mixed analysis of variance.
    Results
    Our analysis revealed that the rate of recall and recognition was higher in surface- as compared to deep task. Meanwhile، the rate of individuals’ false memory was higher in deep- as compared to the surface task. In addition، mixed analysis of variance demonstrated that in between group effect recall، the field was a significant determinant whereas the individuals’ approach to the study was the significant factor affecting false memory. Therefore، the individuals’ deep approach to study resulted in higher rate of false memory.
    Conclusion
    Both task types including deep and surface tasks and the individuals approach to the study (deep and surface approaches) is shown to potentially affect recall، recognition، and false memory.
    Keywords: Levels, of, Processing, Deep, Surface, False Memory, Recall, Recognition.
  • Shima Nabifar* Page 24
    Introduction
    The comparison of verbal abilities in normal and dyslexic children is one of the most important issues in the interdisciplinary field of psycholinguistics. Evidence shows that dyslexic children not only have poor phonological processing، but also show compromised performance in complex syntactic processing tests as compared with normal children. This study aims to investigate and compare the syntactic awareness of normal and dyslexic Persian-speaking elementary school students.
    Method
    Subjects were 60 elementary school second and third graders (mean age of 8. 6 years)، including 40 normal and 20 dyslexic children، who were evaluated by syntactic awareness test which included two subtests i. e. grammaticality judgment test and a sentence correction test. Two types of syntactic structures were evaluated including simple sentences and complex sentences with relative clauses. The complex sentences were of subject-subject type. The children were assessed to recognize the grammatical category of subject-verb agreement based on “person”، “number” or both “person and number” in the sentences. Results were described and analyzed using the descriptive and inferential statistical methods.
    Results
    Our analysis revealed a lower performance in dyslexic children compared to normal subjects both in the whole test and in each subtest. Dyslexic children made more mistakes. Based on the independent t test، there was a significant difference between normal and dyslexic children with regard to their performance. On the other hand، third graders had better performance compared to second graders in both groups.
    Conclusion
    Current findings propose that further to phonological awareness، the syntactic ability of Persian-speaking dyslexic children needs to be improved.
    Keywords: syntactic awareness, dyslexic child, normal child, grammaticality judgment, sentence
  • Azita Ahmadi Bejagh*, Babollabakhshipoor, Hojat Saeedinezhad, Sudabeh Ahmadi Bejagh Page 37
    Introduction
    The comparison of cognitive components of anxiety- and mood disorders with those of normative psychological values is considered a new approach by which findings may contribute to more optimized treatment. The aim of the current study was to compare the selective attention and working memory capacity of depressed and obsessive-compulsive patients with that of normal subjects.
    Method
    In this descriptive، causal comparative study we used the screening method to enroll 820 female students. Using the Maudsley Obsessive Compulsive Questionnaire and Beck Depression Inventory، students with depression or obsessive-compulsive who acquired an average score of 30-21 points higher than the cut-off score، were selected. Among the eligible patients، 27 were randomly selected from each group. The 27 normal students who were enrolled in the screening program، did not show any problem. Cognitive components of the Stroop color-word test and working memory were isolated and results were compared between groups. Data were analyzed using the one-way analysis of variance (ANOVA).
    Results
    According to our data، the three groups، showed no significantly difference with respect to selective attention. However، working memory was shown to be significantly different across groups. Inasmuch as depressed individuals in all subscales and the working memory test measures showed a weaker performance than normal individuals.
    Conclusion
    working memory impairment appears to be one of the most encountered problems amongst depressed patients. This deficiency is influenced by factors such as increasing task complexity، limited memory capacity، reduced motivation، psycho-motor retardation، which are typically considered as limiting factors in cognitive functioning of depressed people.
    Keywords: Selective attention, Working memory, Depression, Obsessive compulsive disorder
  • Afshin Rahimi, Bahram Vazirnezhad*, Moharram Eslami Page 48
    Introduction
    Cognitive acoustic cues have an important role in shaping the phonological structure of language as a means to optimal communication. In this paper، we introduced P-trac procedure in order to track dispersion of contrasts in different contexts in lexicon. The results of applying P-trac procedure to the case of dispersion of contrasts in preconsonantal contexts and in consonantal positions of CVCC sequences in Persian provide Evidence in favor of phonetic basis of the dispersion of contrasts argued by Licensing by Cue hypothesis and the Dispersion Theory of Contrast. The P-trac procedure is proved to be very effective in revealing the dispersion of contrasts in lexicon especially when providing means to compare the dispersion of contrasts in various contexts.
    Keywords: Cognitive Acoustic Cues, P, trac procedure, Licensing by Cue, Dispersion of Contrasting Features, Persian
  • Aida Fathi*, Tahereh Elahi, Jafar Hasani Page 57
    Introduction
    Recognition of the emotional states of others is considered an important factor in social communication. The goal of the curent research was to compare the ability to recognize facial emotional states in extraversion and neuroticism personality dimentions with regard to the modulatory role of working memory.
    Method
    728 male and female students of Zanjan University were enrolled and completed the revised version of Eysenck Personality Questionnaire (EPQ-R). Based on the final distribution of scores on the two dimensions of Extraversion and Neuroticism، 4 groups including stable extrovert، introvert stable، introvert and extrovert neuroticism (each comprising 30 subjects) were isolated. All subjects assigned to the above four groups were matched for age، sex and education level. To assess the workind memory، n-back test and images for emotional faces were administered to each subject. Results were analyzed using the mixed analysis of variance، multiple regression and analysis of covariance.
    Results
    Findings demonstrated a favorable performance in stable extroverts and a poor performance in introvert neurotic subjects. Regression analysis revealed that working memory capacity is a significant predictor of the ability to recognize facial emotion. In addition، one-way between-groups analysis of covariance showed that under the controlled effect the working memory capacity، there was no significant difference between the four groups in terms of the ability to recognize facial emotional states.
    Conclusion
    Dimensions of personality and working memory-related processes play a central role in emotional information processing.
    Keywords: Recognition of emotion, Facial emotion, Extraversion, neuroticism, Working memory
  • Jahansha Mohammadzadeh*, Shahram Mamy, Negar Faryadian, Hamidreza Oreyzy Page 69
    Introduction
    The working-memory rating scale (WMRS) is a behavioral rating scale developed for educators to facilitate easy identification of children with working memory deficits. Working memory is the theoretical construct used in cognitive psychology and recently cognitive neuroscience to refer to the system or mechanism underlying the maintenance of task-related information during the performance of a cognitive task. The current research attempted to standardize this scale in 5-11year old children.
    Methods
    WMRS was the instrument used in our study. This tool comprised 20 items، each on a four-point scale، ranging from zero to 3. Random clustered sampling method was used to enroll 320 children (5-11 year old) across the city of Ilam. Internal consistency and Cronbach''s alpha were used to assess the reliability of the scale، and correlation coefficients of Wechsler memory scale، math and reading subjects with working memory scale were computed for validation of the scale. Descriptive and inference statistical methods were used and data were analyzed using SPSS version 16.
    Results
    Our findings showed a significant relationship between the scale items and the total score. Likewise، the correlations among items were significant. All correlation coefficients were significant at the level of 0. 001. Cronbach’s alpha reliability coefficient and split–scale reliability were 0. 77 and 0. 88، respectively. Our results suggested a significant positive correlation between math/reading subjects scores and working memory scale scores (p<0. 001). Further findings revealed a significant relationship between scale items and the total score with Wechsler memory scale (p<0. 001). The T score and percentile values were also presented.
    Conclusion
    working memory rating scale is a useful tool to diagnose children suffering from working memory deficiencies. Working memory dysfunctions may efficiently be rectified where specific trainings and classroom activities are prescribed.
    Keywords: Working memory, Standardization, WMRS, Children, Ilam