فهرست مطالب

زیست فناوری میکروبی - پیاپی 15 (زمستان 1391)

فصلنامه زیست فناوری میکروبی
پیاپی 15 (زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمارضاسلطانی*، پژواک خاکی، سهیلا مرادی بیدهندی، مجید اسمعیل زاد، جلیل فلاح مهر آبادی، مریم سادات سلطانی، شیوا مدیر روستا صفحات 1-6
    زمینه و هدف
    لپتوسپیروزیس یک بیماری عفونی است که توسط لپتوسپیرا ایجاد می شود. تشخیص سریع بیماری نقش مهمی در درمان دارد امروزه تکنیک MLVA برای تفرق و شناسایی سریع سرووارهای لپتوسپیرا کاربرد دارد. هدف این مطالعه بررسی پلی مورفیسم لکوس هایVNTR و در نهایت شناسایی سرووارهای بیماریزای لپتوسپیرا در ایران با تکنیک MLVA می باشد.
    روش بررسی
    14 سرووار بیماریزای لپتوسپیرا و 1 سرووار ساپروفیت از بخش میکروب شناسی موسسه سرم سازی رازی کرج تهیه گردید. پس از کشت در محیط EMJH و تخلیص DNA با پرایمرهای لکوس VNTR4 و لکوس VNTR10 PCR گذاشته شد. نتایج توسط آگاروز ژل الکتروفورز آنالیز شد.
    یافته ها
    برای سرووار غیر بیماری زا و دو سرووار L.borgpetersenii آللی برای هیچ یک از دو لکوس یافت نشد. پلی مورفیسم لکوس VNTR10 بسیار جالب توجه بود و توانست سرووارهای Atumnalis، Hardjo St. Hardjo bovis، Icterohaemorrhagia St. RGA و. Fiocruz LV133 Canicola St را از سایر سرووارها به راحتی تفرق دهد.
    نتیجه گیری
    اکثر سرووارهای مختلف دارای الگوهای VNTR یکسان بودند این در حالی است که با سایر سرووارهای یکسان آمریکای جنوبی و اروپا تفاوت های بارزی را از نظر الگوی VNTRی نشان داده اند. بین دو سرووار Serovar Hardjo St. Hardjo bovis L.introganو Hardjo prajitno. Serovar Hardjo St L.introgans توسط سیستمPFGE هتروژنسیتی مشاهده نشد اما توسط تکنیک MLVA از هم تفکیک گردیدند. با توجه به پلی مورفیسم و هتروژنسیتی سرووارهای کار شده انتظار می رود از این تکنیک به راحتی بتوان در بررسی های اپیدمیولوژیکی –ملکولی لپتوسپیرا استفاده کرد.
    کلیدواژگان: لپتوسپیرا اینتروگانس، تکنیک MLVA، توالی VNTR
  • لیلا منتظری*، علی محمد احدی، هاشم نیری، هدا آیت صفحات 7-14
    زمینه و هدف
    سالانه 111 میلیون مورد اسهال روتاویروسی گزارش می شود. درمان اختصاصی برای اسهال روتاویروسی وجود ندارد و پیشگیری موثر اهمیت دارد. واکسیناسیون، تنها راه کاهش مرگ و میر ناشی از اسهال روتاویروسی است، زیرا رعایت بهداشت آب و مواد غذایی تاثیر چندانی در کنترل بیماری ندارد. در مطالعه حاضر با استفاده از روش های مهندسی ژنتیک پلی پپتیدی مرکب از چندین اپی توپ روتاویروس تولید شده که در صورت تائید کارآیی آن به عنوان واکسن روتاویروس قابل استفاده است.
    روش بررسی
    در این تحقیق شیوع گونه های مختلف ویروس در ایران بررسی شد. سروتیپA شایع ترین سروتیپ مطرح گردید. توالی کامل ژنوم این سروتیپ بدست آمد. با استفاده از ابزار های بیوانفورماتیک شامل نرم افزار Hex و سرور Phyre ساختار پروتئینهای سطحی ویروس پیشگویی شد. 4 اپیتوپ از دو پروتئین سطحی ویروس شناسایی و توالی ژنوم آنها مشخص شد. با استفاده از نرم افزار Gene Runner پرایمرها به گونه ای طراحی شد که هر جفت پرایمر یک اپیتوپ را تشکیل داد.
    یافته ها
    پرایمرها دارای نواحی همپوشان بودند، روش SOE-PCR برای اتصال آنها استفاده شد. در الکتروفورز ژل آگارز اتصال پرایمرها و رشد قطعات به وضوح دیده شد. قطعه ترکیبی کلون و بیان اولیه در سیستم پروکاریوتی بررسی شد. محصول نهایی از نظر وزن مولکولی دقیقا در محل مورد انتظار در مقایسه با مارکر واقع شد.
    نتیجه گیری
    در این تحقیق با استفاده از SOE-PCR توالی کد کننده چهار اپی توپ روتاویروسی به هم متصل شده و قطعه نوترکیب نهایی در سیستم پروکاریوتی بیان گردید. پروتئین نوترکیب از نظر وزن مولکولی در ناحیه مورد انتظار قرار گرفت.
    کلیدواژگان: واکسن نوترکیب، روتاویروس، SOE، PCR
  • ماندانا صالحی زاده*، میترا صالحی، محمدرضا فلاحیان صفحات 15-24
    زمینه و هدف
    باکتری استرپتوکوکوس موتانس موجود در حفره دهانی، قادر به تولید باکتریوسین (موتاسین) با خاصیت آنتی بیوتیکی است. هدف از این مطالعه، بررسی فرکانس و بیان ژن های کد کننده موتاسین های تیپI، II، III و IV باکتریوسین های طبقه بندی شده و ژن های bsm299 وbsm1889 ازخوشه ژنی باکتریوسین های غیر طبقه بندی شده بود.
    روش بررسی
    تعیین هویت سویه های بالینی استرپتوکوکوس و حضور ژن های موتاسین با استفاده از پرایمرهای اختصاصی در روش مولکولی PCR انجام شد. فعالیت مهاری موتاسین ها بر علیه باکتری های اندیکاتور، با روش های چاهک گذاری، دیسک گذاری وعیارسنجی بررسی شد.
    یافته ها
    در مجموع از 56 نمونه جمع آوری شده از افراد مراجعه کننده به مرکز دندان پزشکی، 24 سویه به عنوان استرپتوکوک موتانس شناسایی شدند. کل 24 سویه قادر به تولید موتاسین بودند از 52/67% سویه ها که دارای طیف ضد میکروبی وسیعی بودند. 5/37% از آنها دارای تنوع فرکانس ژنی متفاوت بودند که بیشترین تاثیر به ترتیب نسبت به استافیلوکوک اپیدرمیدیس، استافیلوکوک ارئوس و انتروکوک فکالیس مشاهده شد. بهترین غلظت موتاسین معادل 675./0 دارای فعالیت بازدارندگی بر علیه استافیلوکوک اپیدرمیدیس دارا بود. این مطالعات نشان داد که Putative bactiocins دارای بالاترین فرکانس و بیان ژن نسبت به موتاسین های طبقه بندی شده می باشد که امروزه به عنوان عامل اصلی ضد میکروبی تولید شده توسط استرپتوکوک موتانس شناخته شده است.
    نتیجه گیری
    .باتوجه به ماندگاری بالا موتاسین ها و همچنین طیف ضد میکروبی وسیعی که بر علیه استافیلوکوک اپیدرمایدیس مشاهده شد، می توان در اینده از موتاسین ها به عنوان عامل ضد میکروبی ایمن در درمان عفونت های سطحی جوش وآکنه استفاده کرد.
    کلیدواژگان: آنتی میکروبیال، موتاسین، استرپتوکوکوس موتانس
  • حامد ملاعباس زاده، کبری اسلامی*، مهردخت حمیدی، مسعود حسنی صفحات 25-30
    زمینه و هدف
    سودوموناس آئروجینوزا یکی از عوامل مهم عفونت های بیمارستانی بوده که به بسیاری از آنتی بیوتیک ها مقاوم می باشد. این مطالعه با هدف تعیین الگوی مقاومت و حساسیت سویه های سودوموناس آئروجینوزا جدا شده از نمونه های بالینی بیماران بستری شده در بیمارستان آراد تهران انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی پس از جدا سازی سویه های سودوموناس آئروجینوزا از نمونه های بالینی (ادرار، سوند، خلط، زخم و برونشیال)، تست حساسیت میکروبی آنها با روش استاندارد کربی- بائر نسبت به آنتی بیوتیکی های آمیکاسین، سیپروفلوکساسین، جنتامایسین، ایمی پنم، سفتریاکسون، تری متو پریم-سولفامتوکسازول، پیپراسیلین، سفکسیم و سفوتاکسیم انجام شد و نتایج بدست آمده مورد تجزیه و تحلیل واقع شدند.
    یافته ها
    در این تحقیق پس از جدا سازی 261 سویه سودوموناس آئروجینوزا در طول چهار سال از نمونه های بالینی، بیشترین میزان حساسیت نسبت به آمیکاسین، ایمی پنم و سیپروفلوکساسین و بیشترین میزان مقاومت نسبت به سفوتاکسیم، تری متو پریم-سولفامتوکسازول و سفکسیم مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان از افزایش مقاومت سویه های سودوموناس آئروجینوزا نسبت به آنتی بیوتیک های سفوتاکسیم، تری متو پریم-سولفامتوکسازول و سفکسیم دارد که شاید علت آن مصرف بی رویه این آنتی بیوتیک ها باشد، بدیهی است به دلیل افزایش رو به رشد مصرف آنتی بیوتیک ها و متعاقب آن گسترش روزافزون مقاومت های آنتی بیوتیکی، کنترل ظهور مقاومت ها، ضروری و اجتناب ناپذیر است، لذا توصیه می شود از استفاده غیر ضروری آنتی بیوتیک ها خودداری گردد.
    کلیدواژگان: مقاومت آنتی بیوتیکی، ایمی پنم، بیمارستان آراد، آئروجینوزا سودوموناس
  • الهه مومنی*، منیر دودی، زرین دخت امامی صفحات 31-38
    زمینه و هدف
    درکشورهای تولید کننده نفت، این ماده به عنوان یکی از مهمترین آلوده کننده های محیط زیست به شمار می رود. رها شدن نفت درآب و خاک می تواند سبب آسیب به موجودات زنده شود. درهمین راستا مطالعه ی حاضر به بررسی مراحل جداسازی باسیلوس های تجزیه کننده نفت خام از خاک های آلوده پالایشگاه نفت اصفهان پرداخته است.
    روش بررسی
    نمونه های خاک از پالایشگاه اصفهان جمع آوری گردید. سپس در محیط کشتMSM حاوی 1% نفت خام استریل به عنوان تنها منبع کربن و انرژی کشت داده شد. با کشت باکتری ها برروی بلاد آگار، باکتری های دارای همولیز بتا جداسازی شد، تست کشش سطحی برای تشخیص باسیلوس های مولد بیوسورفاکتانت انجام شد و تست امولسیفیکاسیون برای باسیلوس های منتخب به عمل آمد. باسیلوس ها با تست های بیوشیمیایی و روش های مولکولی شناسایی شدند. درنهایت با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی-طیف سنج جرمی(GC-MS) و روش اسپکتروفوتومتری درصد حذف نفت خام توسط باسیلوس ها در مقایسه با نمونه شاهد بدست آمد.
    یافته ها
    از بین 12 سویه باسیلوس جداسازی شده،4سویه دارای فعالیت بتا همولیتیک بودند. کشش سطحی 2سویه قابل پذیرش بود که به ترتیب mN/m 36 و34 بود، توانایی امولسیفیکاسیون 2سویه به ترتیب 75 و65% اندازه گیری شد. با بررسی های مولکولی دو سویه به عنوان باسیلوس سرئوس و باسیلوس تورنجینسیس شناسایی شدند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادند که باسیلوس های جداسازی شده قادر به تجزیه زیستی نفت خام بودند ولی استفاده از این باکتری ها به دلیل بیماریزا بودن جایز نیست.
    کلیدواژگان: باسیلوس ها، بیوسورفاکتانت، نفت خام
  • الهام قربانی توتکابنی*، غلام خیاطی، آیت الله نصرالهی صفحات 39-44
    زمینه و هدف
    با توجه به اهمیت و کاربرد فراوان آنزیم سلولاز، مهمترین مسئله در حال حاضر یافتن بهترین شرایط برای تولید حداکثر آنزیم با حداقل هزینه می باشد. در این راستا، در این پژوهش تولید آنزیم سلولاز به کمک قارچ تریکودرما ریسئی بر روی سوبسترای لیگنوسلولزی ارزان قیمت (پوسته ذرت) که از پسماندهای کشاورزی می باشد، به روش تخمیر در بستر جامد مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    میکروارگانیسم مورد استفاده در این تحقیق، (قارچ Trichoderma reesei) از کلکسیون قارچ ها و باکتری های سازمان پژوهش علمی و صنعتی ایران با کد PTCC 5142 به صورت آمپول لیوفیلیزه تهیه شد. برای تولید آنزیم از پسماند کشاورزی بعنوان بستر جامد استفاده گردید. 10 گرم از بسترهای فوق با 30 میلی لیتر از محلول های نمکی مختلف (برحسب گرم بر لیتر) مرطوب گردید. از پلیت حاوی قارچ تریکودرما بعنوان تلقیح به بستر کشت جامد استریل انتقال داده شد. سپس محیط های کشت درگرمخانه قرار داده شدند. استخراج آنزیم سلولاز تولیدی از بستر جامد توسط محلول های بافر صورت گرفت. فعالیت آنزیم سلولاز در قالب دو آنزیم اگزو بتا 1و4 گلوکاناز (FP activity) اندو بتا 1و4 گلوکاناز (CMCase) مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین خواص بیوشیمیایی آنزیم مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میزان تولید آنزیم Fpase بیشتر از تولید آنزیم در CMCase می باشد. همچنین میزان تولید هر دو آنزیم در محلول نمکی A بیشتر از محلول نمکی B و C می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد تولید آنزیم توسط T.reesei (PTCC 5142)در شرایط بهینه طی 7 روز در دمای 32 درجه سانتی گراد در بستر پوسته ذرت و محلول نمکیA با بیشترین میزان تولید آنزیم u/gds 4/12098 انتخاب گردید. بررسی آماری داده ها نشان داد که بهترین شرایط عملکرد آنزیم سلولاز از نظر پایداری در دمای 28 درجه سانتی گراد می باشد.
    کلیدواژگان: آنزیم، سلولاز، تریکودرما ریسئی، پسماند کشاورزی (پوسته ذرت)
  • فرشید کفیل زاده*، سارا رفیعی صفحات 45-52
    زمینه و هدف
    بنزن یکی از هیدروکربن های سمی موجود در محیط زیست می باشد که به طور موثری از طریق استنشاق جذب می گردد و باعث آسیب به قلب و همچنین ایجاد سرطان می شود. هدف از این پژوهش، جداسازی و شناسایی باکتری های بومی تجزیه کننده بنزن ازخاک های آلوده به نفت در میدان نفتی مارون2 و بررسی سینتیک رشد آنها می باشد.
    روش بررسی
    نمونه های خاک از 3 ایستگاه آلوده در میدان نفتی مارون2 جمع آوری گردید. تعداد باکتری ها در دو محیط کشت نوترینت آگار حاوی بنزن و بدون بنزن شمارش گردید. جداسازی باکتری های تجزیه کننده با کشت نمونه ها بر روی محیط پایه ی معدنی بنزن براث و کشت در محیط بنزن آگار صورت گرفت. سپس باکتری ها بوسیله ی تست های متداول بیوشیمیایی شناسایی شدند. درنهایت سینتیک رشد باکتری های جداسازی شده به مدت یک هفته ارزیابی گردید.
    یافته ها
    در مقایسه ی ایستگاه ها از نظر میانگین لگاریتمی تعداد باکتری های تجزیه کننده، بیشترین تعداد باکتری ها، در ایستگاه B و کمترین تعداد باکتری های تجزیه کننده، در ایستگاهA بدست آمد. باکتری های باسیلوس، کورینه باکتریم، استافیلوکوکوس، سودوموناس و میکروکوکوس به عنوان باکتری های تجزیه کننده بنزن جداسازی و شناسایی گردید. باکتری های باسیلوس و کورینه باکتریوم در حضور غلظت g/l 8/0 بنزن و در فواصل روزهای سوم وچهارم بهترین رشد را از خود نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که میدان نفتی مارون2 دارای تعداد زیادی باکتری های تجزیه کننده بنزن به ویژه جنس های باسیلوس و کورینه باکتریوم است. با فراهم نمودن شرایط بهینه رشد، می توان از این باکتری ها جهت اصلاح زیستی آلاینده های خطرناک مانند بنزن استفاده کرد.
    کلیدواژگان: بنزن، اصلاح زیستی، باسیلوس، کورینه باکتریوم
  • محمدرضا ذوالفقاری *، محدثه خلیلیان صفحات 53-59
    زمینه و هدف
    توکسین ها به عنوان ابزاری مفید در بیولوژی پایه و پزشکی می باشند. بدین صورت که ایمونوتوکسین ها پروتئین هایی محتوی توکسین و آنتی بادی منوکلونال یا فاکتور رشد هستند که به طور اختصاصی به سلول های هدف متصل می گردند. این روش در درمان انواع سرطان استفاده می شود. از توکسین های مورد استفاده در ایمونوتوکسین ها می توان توکسین دیفتریا، اگزوتوکسین A سودوموناس و شیگا توکسین را نام برد. هدف از این مطالعه افزایش دانش ما در مورد توکسین ها (توکسین دیفتریا و اگزوتوکسین A سودوموناس) و برهم کنش های آن ها با سلول ها به منظور درمان بیماری ها و شناسایی مسیرهای انتقال درون سلولی می باشد.
    روش بررسی
    مقالات مرتبط با موضوع مورد مطالعه در کتب و پایگاه های اینترنتی نظیر PubMed و Sciencedirect جستجو شدند و اطلاعات پایه و ضروری گزارش گردید.
    یافته ها
    در مطالعات In vitro اثبات شده که ایمونوتوکسین ها می توانند بدون آسیب رساندن به سلول های طبیعی، سلول های توموری را از بین ببرند. ایمونوتوکسین های ویژه ی آنتی ژن های تومور در انواع سرطان ها مانند ملانوما، کارسینومای کولورکتال، کارسینومای متاستاز سینه، لنفوم و لوسمی های مختلف در مراحل I و II آزمایشات بالینی قرار دارند. هم چنین، در ارتباط با تولید تعدادی از ایمونوتوکسین ها جهت درمان سرطان، چندین مشکل نظیر ایمونوژنیسیته، سمیت، سختی در تولید، محدودیت نیمه عمر و مقاومت وجود دارد.
    نتیجه گیری
    ایمونوتوکسین ها، گروهی از درمان های بیولوژیک می باشند که در آینده می توانند یک درمان بسیار موثر و اختصاصی را نسبت به سرطان ها ایجاد نمایند.
    کلیدواژگان: ایمونوتوکسین، دیفتریا توکسین، اگزوتوکسین A سودوموناس، درمان سرطان
|
  • Soltani Sr*, Khaki P., Moradi Bidhendi S., Esmail Zad M., Fallah Mehrabadi J., Soltani , Modirroustas Pages 1-6
    Background And Objective
    Leptospirosis is an infectious disease caused by Leptospira. Rapid identification is important for treatment. Today MLVA technique is used for rapid identification of Leptospira serovares. The purpose of this study is Identification of pathogenic Leptospira serovares by MLVA method in Iran.
    Material And Methods
    A total 14 pathogenic Leptospira serovares and 1 saprophytic serovar that maintained from microbial bank of Razi Vaccine and Serum Research Institute, Karaj, Iran. The Genomic DNA of Leptospira was extracted. PCR was performed with primers for loci VNTR4, VNTR10. The amplified fragments were analyzed by gel electrophoresis. The sizes of the amplified products were estimated.
    Results
    The saprophytic and L.borgpetersenii serovares showed no amplified fragments. Both VNTR loci displayed polymorphism for some serovares. The sizes of the amplified products of VNTR10 showed a wide range of polymorphism. VNTR10 has a wide range of polymorphism between Atumnalis, Hardjo St. Hardjo bovis, Icterohaemorrhagia St. RGA and Canicola St. Fiocruz LV133.
    Conclusion
    Most of the VNTR patterns were similar in different serovares while showed significant differences with same serovares of South America and Europe. L.introgans Hardjo St. Hardjo bovis and L.introgans Hardjo St Hardjo prajitno Identified by MLVA but PFGE was unable to differentiate them. In conclusion MLVA technique with wide range of polymorphism is known as good marker for rapid identification of serovares.
    Keywords: Leptospira introgans, MLVA method, VNTR
  • Montazeri L.*, Ahadi Am, Nayeri H., Ayat H Pages 7-14
    Background And Objective
    Each year, 111 million case of rotavirus diarrhea are reported. There is no specific therapy to treat rotavirus diarrhea, effective contraception should be considered. Considering water and food hygiene appears to have little effect on disease control, vaccination is the only way to reduce death caused by rotavirus diarrhea. In the current study, using modern genetic engineering method, a Polypeptid composed of several antigenic epitopes is made which can be used as a vaccine for rotavirus if its efficiency is cinfirmed.
    Material And Methods
    In this study, the prevalence of different species of viruses in Iran was examined. Serotype A was been the most common serotypes. The complete genome sequence was been, antigenic structure of the virus surface proteins were predicted by the of bioinformatics tools including Hex software and server Phyre. Four epitopes of the two virus surface proteins were identified and their genomes were sequenced. Primers were designed by use of software Genrunner in the way that each primer pair formed an epitope.
    Results
    Primers had overlapping areas, SOE-PCR method was used to connect them. In the gel electrophoresis, primers binding and the components growth are clearly seen. Combined fragment was cloned and initial expression was studied in prokaryotic system. The final product was place exactly at the desired place in comparison whit the marker according to molecular weight.
    Conclusion
    Implementing SOE-PCR method in the study, encoding sequence of four epitopes of two rotavirus protein had bind together and new recombined piece was expressed in prokaryotic system. New recombined protein was in the expected place in terms of molecular weight.
    Keywords: Rotavirus, Recombinant vaccine, SOE, PCR
  • Salehizadeh M.*, Salehi M., Falahiyan Mr Pages 15-24
    Background And Objective
    Streptococcus mutans in the oral cavity has ability to produce bacteriocins (mutacin) by antibiotic properties. Aim of this study was to investigate the frequency and expression of genes encoding mutacins type I, II, III. IV and bsm299, bsm1889 Genes cluster as non putative bacteriocinds
    Material And Methods
    Identification of clinical isolates of Streptococcus and presence of genes encoding mutacins was determined by PCR. Antibacterial activities of mutacins were evaluated against indicator strains with diffusion methods (disc and well).
    Results
    A total of 56 samples collected from patients referred to a dental center, 24 strains were identified as Streptococcus mutans that the total 24 strains were able to produce mutacins. 67, 52% of Streptococcus mutans strains had wide a spectrum antimicrobial, 37, 5% of the strains that had a variety of frequency mutacin genes, more inhibitory activite against, respectively, staphylococse epidermidis, Staphylococcus aureus and Enterococcus faecalis. The best inhibitory effects of mutacin against Staphylococcus epidermidis were evaluated (0/0675(.This study showed that The expression frequency of the bsm (putative bacriocins) gene was higher than that of the characterized mutacins (I–IV) today as a major factor produced by Streptococcus mutans is a known anti-microbial.
    Conclusion
    With attention to high persistence of mutacins and also wide antimicrobial against Staphylococcusepidermidis can be used as safe antimicrobial agent in the future in the treatment of superficial infections used.
    Keywords: Antibacterial activities, mutacin, Streptococcus mutans
  • Molaabaszadeh H., Eslami K.*, Hamidi M., Hasani M. Pages 25-30
    Background And Objective
    Pseudomonas aeruginosa is an important cause of nosocomial infection that is resistant to many antibiotics. the purpose of this study is to determine the sensivity and resistance of Pseudomonas aerogenusa strains that were isolated from clinical samples of patients who was admitted to Arad hospital in Tehran.
    Material And Methods
    In this descriptive examination, after extracting Pseudomonas aeruginosa derivations from clinical samples (urine, catheter, sputum, wound and bronchial), their sensitivity were measured using standard Kirby-bauer test, in contract with following antibiotics Amikacin, Ciprofloxacin, Gentamicin, Imipenem, Ceftriaxone, Sulfamethoxazole Trimethoprim, Piperacillin, Cefixime and Cefotaxime.
    Results
    In this study 261 samples of Pseudomonas aeruginosa isolated from clinical specimens in 4 years. The most sensivity was to Amikacin, Imipenem and Ciprofloxacin and the most resistance was to Cefotaxime, Sulfamethoxazole Trimethoprim and Cefixime.
    Conclusion
    The results of this study are indicating that Pseudomonas aeruginosa strains resistance has increased against Cefotaxime, Sulfamethoxazole Trimethoprim and Cefixime; presumably due to excessive consumption of these antibiotics. It is obvious that, with increasing consumption of antibiotics, and consequently, augmentation of antibacterial resistance, control of this resistance factor is necessary and inevitable, we recommended to avoid unnecessary usage of antibiotics.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, antibiotic resistance, Imipenem, Arad hospital
  • Moemeni E.*, Doodi M., Emami Zd Pages 31-38
    Background And Objective
    In the oil-producing countries, this substance considered as one of the most significant environment contamination. Release of oil in the water and soil can cause damage to living organisms. In this regard, the current study investigated isolation stages of crude oil parser bacillus from contaminated soil of Isfahan oil refinery.
    Materials And Methods
    Soil samples were collected from Isfahan refinery, then they cultured at MSM culture medium containing 1% crude oil as the sole carbon source. By cultivation of bacteria on blood agar, the bacteria with beta hemolysis were isolated, surface tension test was performed to detect Biosurfactants produced by bacillus and emulsification test was conducted for selected bacillus. Bacillus were identified by biochemical tests and molecular techniques. Finally, using gas chromatography mass spectrometer (GC-MS) and by spectrophotometric method, oil removal rate by bacillus was obtained in compare to control sample.
    Results
    Among the 12 strains isolated bacillus, 4strains had beta hemolytic. 2 strains surface tension was acceptable, mN/m 36 and 34 respectively. 2strains emulsification ability was measured 65% and 75% respectively. And by two strains molecular analysis were identified as Bacillus cereus and Bacillus thuringiensis.
    Conclusion
    The results indicated that isolated bacillus were able to biodegradation of crude oil but utilization of these bacteria is not permitted to their disease-causing
    Keywords: Bacillus, Biosurfactant, crude oil
  • Ghorbani Totkaboni E.*, Khayati G., Nasrollahi A Pages 39-44
    Background And Objective
    Concern to the importance and application of cellulase enzymes, finding the best condition for maximum enzyme production with low cost is one the most important step in enzyme production. In this research, the production of cellulase enzymes by Trichoderma reesei on cheap lignocellulosic substrates (corn Crust), from agricultural waste, was studied using solid state fermentation.
    Material And Methods
    The fungus Trichoderma reesei, microorganisms, used in this study, were obtained from collection of fungi and bacteria, Iranian Research Organization for Science and Technology (IROST, accession number: PTCC 5142) in lyophilized ampoules. Agricultural waste for the production of the enzyme was used as the solid substrate. 10 g of solid substrates were moistened with 30 ml of saline solution (in g) was wet. The plates containing the Trichoderma inoculum was transferred to a sterile solid medium, and then incubated. Extraction of cellulase enzymes produced by solid substrate buffer solutions was made. FP activity and CMCase enzymes activity were measured. Also enzyme biochemical properties were investigated.
    Results
    It was seen that Fpase enzyme production was more than CMCase. Two enzyme productions in salt solution A were much more than salt solution B and C.
    Conclusion
    The results showed that the enzyme produced by T. reesei (PTCC 5142) in optimal conditions during 7 days at 32 °C in corn crust and A salt solution was 12098.4 u/gds. Statistical analyzes showed that the best conditions in terms of stability of cellulase enzymes is at 28 °C
    Keywords: Enzyme, Cellulase, Trichoderma reesei, Agricultural Waste (corn Crust)
  • Kafilzadeh F., Rafiee S. Pages 45-52
    Background And Objective
    Benzene is a one of toxic hydrocarbon in the environment that is absorbed effectively through breathing and also causes heart diseases and cancer. The purpose of this study is isolation and identification of benzene-degrading bacteria from Maroon II oil field and assays their growth kinetics
    Material And Methods
    Soil samples were collected from 3 polluted stations of Maroon II oil field. The numbers of bacteria were counted in the nutrient agar medium with and without benzene. Isolation of bacteria was done by culturing the samples on the benzene broth with basal mineral medium and culturing on benzene agar medium. Then, bacteria were identified by usual biochemical tests. Finally, the kinetic growth of the isolated bacteria was evaluated during one week.
    Results
    Logarithmic average number of benzene degrading bacteria, in different stations showed the maximum and the minimum number of bacteria was in station B and A respectively. Bacillus sp, Corynebacterium sp, Staphylococcus sp, Pseudomonas sp, Micrococcus sp bacteria were isolated and identified as benzene degrading bacteria. Bacillus and Corynebacterium bacteria showed the best growth with 0.8 g/l benzene during third and fourth days of incubation.
    Conclusion
    Results indicated Maroon II oil field has lots of benzene degrading bacteria, especially Bacillus and Corynebacterium. With providing optimum growth condition for these bacteria, they can be used for bioremediation of dangerous pollutant such as benzene.
    Keywords: Benzene, Bioremediation, Bacillus, Corynebacterium
  • Zolfaghari Mr*, Khalilian M. Pages 53-59
    Background And Objective
    The toxins are useful as tools in basic cell biology and medicine. Thus, immunotoxins are proteins that contain toxin along with a monoclonal antibody or growth factor that bind specifically to target cells. This approach is being used to treat certain types of cancer. Some of the toxins used in the immunotoxins include diphtheria toxin, Pseudomonas exotoxin A and Shiga toxin. The object of this study is increasing our knowledge about the toxins (diphtheria toxin, Pseudomonas exotoxin A) and their interactions with cells both for treatment of disease, and for elucidation of pathways of intracellular transport.
    Material And Methods
    The related articles in books and PubMed and Sciencedirect databases were studied, and then basis and essential information report.
    Results
    In vitro studies demonstrated that Immunotoxins can kill tumor cells without harming normal cells. Special Immunotoxins of tumor antigens in various cancers, including melanoma, colorectal carcinoma, breast metastatic carcinoma, lymphoma and different leukemia are used in phases I and II of clinical trials. Also, there are several problems such as immunogenicity, toxicity, difficulty in production, limited half-life and resistance associated with the development of many Immunotoxins in cancer therapy.
    Conclusion
    Immunotoxins are group of biologic agents that they can cause a very effective and specific treatment for the cancers in the future.
    Keywords: immunotoxin, diphtheria toxin, Pseudomonas exotoxin A, cancer therapy