فهرست مطالب

مدیریت بازاریابی - پیاپی 23 (تابستان 1393)

مجله مدیریت بازاریابی
پیاپی 23 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/04/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اصغر باجلان، مجتبی منصوری، رضا شعبانی صفحات 1-17
    هدف از این تحقیق بررسی رابطه اعتماد و اطمینان مصرف کننده با پذیرش برندهای خرده فروشی بوده است.
    جامعه آماری تحقیق کلیه مراجعان فروشگاه هاکوپیان سطح شهر تهران در سال 1391 بوده است که تعداد 450 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و پرسشنامه بین این تعداد توزیع شده و از این تعداد پرسشنامه، 390 عدد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد بوده که شامل 17 سوال می باشد و ضریب پایایی این پرسشنامه 92/0 بوده که با پخش 30 پرسشنامه و با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ محاسبه گردیده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات و آزمون فرضیه ها از نرم افزار spss استفاده شده است.
    با توجه به بررسی های به عمل آمده در آزمون فرضیه ها در این تحقیق مشخص شد که نگرش مصرف کننده نسبت به برندهای خرده فروشی رابطه مثبت با قصد خرید آن ها دارد. تحلیل ما نشان می دهد که بین نگرش مصرف کننده نسبت به برندهای خرده فروشی و قصد خرید وی رابطه خطی و مستقیم وجود دارد. مزایای ادراک شده از برندهای خرده فروشی رابطه مثبت با نگرش مصرف کننده دارد. اعتماد مصرف کننده به برندهای خرده فروشی رابطه مثبت با مزایای ادراک شده آن ها دارد. اطمینان مصرف کننده به برندهای خرده فروشی رابطه مثبت با مزایای ادراک شده آن ها دارد.
    الزامات و محدودیت های تحقیق: برونیاتی نتایج حاصله از شرایط تحقیقاتی حاضر به سایر طبقه بندی های محصول و شرایط تحقیقاتی به احتیاط بیشتری نیاز دارند. الزامات عملی و متغیرهای اعتماد و اطمینان خوش بینی سبب تسهیل کاربرد موثرتر امیخته بازاریابی با توجه به برندهای خرده فروشی می گردد.
    نوآوری/ ارزش: این مقاله درک تازه ای از رفتار مصرف کنندگان را با توجه به برندهای خرده فروشی فراهم می آورد. متغیر اطمینان، خوش بینی به ویژه با شرایط اقتصادی نامطلوب ارتباط دارد.
    کلیدواژگان: مزایای ادراک شده، اعتماد، اطمینان، نگرش، قصد خرید، برند
  • محمدعلی عبدالوند، علی حسین زاده امام صفحات 19-40
    امروزه استفاده از گروه های مرجع در بازاریابی و تبلیغات کالاها بخشی از هزینه های سازمان ها را در راستای پیشبرد اهداف فروش محصولات تشکیل داده است. افراد مشهور به عنوان بخشی از گروه های مرجع به سبب قابلیت های ویژه و منحصر خود می توانند باعث ترغیب مصرف کنندگان به استفاده از محصولی خاص گردند.
    در این تحقیق با ارزیابی 11 مولفه از افراد مشهور به شناخت باورها و سلایق مصرف کنندگان پرداخته شد تا عواملی که بر پذیرش افراد مشهور توسط مشتریان نقش موثری ایفا می کنند شناسایی و رتبه بندی گردند. نتیجه تحقیق نشان داد که اولویت بندی مشتریان به ترتیب: شهرت، حضور در تبلیغات چند کالا هم زمان، تناسب با محصول، اعتبار، جذابیت، مانوس بودن با مخاطب، کاربر بودن فرد مشهور از محصول، ریسک مجادله ای، سابقه حضور در تبلیغات مختلف و ملیت فرد مشهور می باشد. همچنین 3 مولفه شهرت، حضور در تبلیغات چند کالا هم زمان و ملیت فرد مشهور در حوزه تاثیرگذاری معنی دار قرار گرفتند.
    این تحقیق مطالعه توصیفی از نوع پیمایشی می باشد. به منظور جمع آوری اطلاعات پرسشنامه، به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای210 پرسشنامه توزیع گردید که با توجه به نیاز نمونه گیری از نقاط مختلف تهران برای این تحقیق ابتدا تهران را به پنج خوشه شمال، جنوب، شرق و غرب و مرکز تقسیم شد و سپس در هر یک از این مناطق نمونه گیری به صورت تصادفی صورت گرفت.
    جهت تحلیل آماری فرضیه های تحقیق از روش رگرسیون چندگانه با ارزیابی ضرایب بتا حاصل شده از آزمون جهت رتبه بندی استفاده شده است
    کلیدواژگان: گواهی شخصیت مشهور، ریسک مجادله ای، تصویر نام تجاری، اعتبار شخصیت مشهور، تناسب شحصیت مشهور با محصول، گروه مرجع
  • کریم حمدی، ندا کرمی صفحات 41-58
    در سال های اخیر رفتار شهروندی مشتریان در حوزه بازاریابی مورد توجهات زیادی بوده است این پژوهش به ارزیابی «رابطه نقش فردی کارمندان خدماتی در تشویق رفتار شهروندی مشتریان» می پردازد. با توجه به پیشینه تحقیق های انجام شده برای سنجش رفتارشهروندی مشتریان، 6 متغیر «اعتبار کارمند» و «خیرخواهی کارمند»، «تعهد مشتری نسبت به کارمند» و «وفاداری مشتری نسبت به کارمند» و «ادراک مشتری از عدالت رویه ای» و «ادراک مشتری از عدالت توزیعی» در نظر گرفته شد. از آن جایی که بانک ها به عنوان واحدهای خدماتی روزانه با مشتریان بسیاری از همه اقشار جامعه در تماس هستند لذا بر آن شدیم تا رابطه میان متغیرهای نامبرده را در بروز رفتارهای شهروندی مشتریان مورد ارزیابی قرار دهیم.
    جامعه آماری این پژوهش شعب ممتاز و درجه یک بانک تجارت شهر تهران می باشند و حجم نمونه آماری این پژوهش 499 نفر است که به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شده اند. همچنین روش تحقیق توصیفی - پیمایشی می باشد و ابزار پرسشنامه به منظور جمع آوری داده ها استفاده شده است و تحلیل داده به وسیله مدل یابی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار لیزرل صورت گرفته است. نتایج این تحقیق آشکارا بیان می کند که کارمندان در تشویق و بروز رفتارهای مشتریان، نقش بسیار مهم و حائز اهمیت دارند.
    کلیدواژگان: رفتارشهروندی مشتریان، اعتبار، خیرخواهی، تعهد، وفاداری، عدالت رویه ای و عدالت توزیعی
  • سهیل قربانی قویدل، سیدمحمود شبگو منصف صفحات 59-78
    با توجه به این که به دست آوردن مشتری جدید بسیار پرهزینه تر از برقراری یک رابطه گسترده تر و عمیق تر با مشتریان فعلی است موضوع وفاداری مشتری به برند و شناسایی عوامل موثر برآن از اهمیت ویژه ای برخوردار است و یکی از عوامل ایجاد و افزایش تعهد وفاداری مشتری قابلیت اعتبار برند است. اعتبار برند یکی از با ارزش ترین دارایی های هر شرکت می باشد. برندهایی که اعتبار افزوده ای را برای مشتریان به ارمغان می آورند می توانند به جایگاه خاصی در ذهن مصرف کننده دست یابند.
    این تحقیق از لحاظ روش و اجرا از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی با رویکرد علی است و از نظر هدف از نوع کاربردی است. در این تحقیق روابط میان اعتبار برند(که با قابلیت اعتماد و تخصص تعریف می شود) به عنوان متغیر مستقل بارضایت، تعهد وفاداری و تعهد مستمر به عنوان متغیرهای وابسته بررسی گردیده و همچنین رابطه میان رضایت و تعهد به وفاداری با تمایل به تغییر برند و توصیه های شفاهی به خرید به عنوان متغیرهای مستقل و همچنین رابطه میان تعهد مستمر با تمایل به تغییر برند مورد آزمون قرار گرفته است. جامعه آماری در این تحقیق کلیه مصرف کنندگان محصولات لوازم خانگی در شهر رشت می باشد و از روش نمونه گیری تصادفی سهمیه ای که شکلی از نمونه برداری طبقه ای متناسب با حجم است استفاده و اطلاعات لازم از 412 پرسشنامه که توسط مصرف کنندگان لوازم خانگی تکمیل شده جمع آوری شد. با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری فرضیه ها مورد آزمون قرار گرفتند و نتایجی به شرح زیر به دست آمد:اعتبار برند بر رضایت، تعهد به وفاداری و تعهد مستمر تاثیر مستقیم دارد. رضایت بر تعهد و توصیه شفاهی به خرید تاثیر مستقیم دارد. رضایت باعث کاهش تمایل مشتریان به تغییر برند می گردد. تعهد به وفاداری بر هیچ یک از دو متغیر وابسته یعنی تمایل به تغییر برند و توصیه های شفاهی به خرید تاثیر ندارد. تعهد مستمر بر تمایل به تغییر برند تاثیر ندارد.
    کلیدواژگان: اعتبار برند، وفاداری مشتری، رضایت، تعهد به وفاداری، تعهد مستمر، تمایلات رفتاری
  • مریم جلالی، شهناز نایب زاده، سید مسعود حکاکی صفحات 79-93
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر متغیرهای عزت نفس، نفوذ اجتماعی و رضایت از زندگی بر تمایل به خرید تفننی (بدون برنامه) است. با استفاده از متغیرهای رضایت فرد از زندگی، بعد اطلاعاتی و هنجاری نفوذ اجتماعی و بعد خود دوستی و شایسته دانستن خود در شاخص عزت نفس به عنوان متغیرهای مستقل و بعد شناختی و عاطفی تمایل به خرید تفننی به عنوان متغیر وابسته مدل تحقیق شکل گرفته است. روش تحقیق حاضر، از نظر هدف کاربردی بوده و بر حسب روش تحقیقی همبستگی است که با به کارگیری ابزار پرسشنامه و روش پیمایشی داده های مورد نیاز جمع آوری شده است. جامعه آماری این پژوهش، خریداران مراکز خرید در شهر تهران می باشد، برای تعیین مراکز خرید از روش نمونه گیری به روش خوشه ایاستفاده گردید. در نهایت با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی، تعداد 398 نمونه قابل قبول جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آماری و آزمون های ناپارامتریک انجام شده و جهت تعیین ارتباط و محاسبه همبستگی از آزمون های همبستگی اسپیرمن و کندال استفاده شده است. نتایج حاصل از انجام پژوهش در نمونه مورد بررسی نشان می دهد که رابطه معکوس رضایت از زندگی با بعد شناختی تمایل به خرید تفننی به تایید نرسیده و عدم وجود رابطه بین رضایت از زندگی با بعد عاطفی تمایل به خرید تفننی به تایید رسیده است، بعد هنجاری نفوذ اجتماعی با بعد عاطفی تمایل به خرید تفننی نیز رابطه مستقیمی نشان نمی دهد، در حالی که بر اساس نتایج حاصل از نمونه مورد بررسی تحقیق، ارتباط معکوس بین بعد اطلاعاتی نفوذ اجتماعی با بعد شناختی تمایل به خرید تفننی به دست آمد؛ همچنین رابطه معکوس بین بعد خود دوستی و بعد شایسته دانستن خود از شاخص عزت نفس با بعد عاطفی تمایل به خرید تفننی تایید نشده در حالی که عدم وجود ارتباط بین ابعاد عزت نفس و بعد شناختی تمایل به خرید تفننی مورد تایید قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: تمایل به خرید تفننی، عزت نفس، نفوذ اجتماعی، رضایت از زندگی
  • محمدرضا دلوی اصفهانی، حسن قربانی، مرضیه باقری قلعه سلیمی صفحات 95-109
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر همسویی استراتژی های بازاریابی بر زنجیره تامین و عملکرد سازمانی در گروه صنعتی انتخاب می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی-عملی و از نظر ماهیت و روش جز پژوهش توصیفی- پیماشی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را مدیران سطوح مختلف گروه صنعتی انتخاب در سال 1391 تشکیل دادند و تعداد نمونه آماری 159 نفر بود که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. در این پژوهش از پرسشنامه برای جمع آوری داده ها و برای تایید روایی پرسشنامه از نظرات خبرگان و برای سنجش پایایی از نرم افزار SPSS استفاده شد و آلفای کرونباخ برابر 921/0 به دست آمد. در این پژوهش جهت تحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS و AMOS و مدل تحلیل مسیر استفادهگردید که نتایج حاکی از آن است که بین همسویی استراتژی های بازاریابی با زنجیره تامین بر عملکرد زنجیره تامین رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین عملکرد زنجیره تامین با عملکرد سازمان هم رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: مدیریت زنجیره تامین، همسویی، استراتژی بازاریابی، عملکرد زنجیره تامین، عملکرد سازمان
  • محمد محمودی میمند، عطاءالله هرندی صفحات 111-125
    رفتارهای شهروندی سازمانی به عنوان رفتارهای اختیاری و آگاهانه کارکنان، تاثیر بسزایی بر عملکرد فردی و سازمانی دارد و کارکنان را در وضعیتی قرار می دهد که به صورت داوطلبانه وظایفی فراتر از نقش و شرح شغل خود انجام دهند، از طرفی مقوله برند سازی و مدیریت برند امروزه طرفداران متعددی در نیای بازاریابی دارد تا جایی که ساخت یک برند قدرتمند در بازار، هدف بسیاری از سازمان ها می باشد. در مقاله حاضر تاثیر رفتار شهروندی سازمانی و ابعاد آن بر ارزش برند از دیدگاه مشتری در قالب ارائه مدلی محقق ساخته و نوآورانه مورد بررسی قرار گرفته است. داده های مورد نیاز برای این تحقیق به صورت نمونه گیری تصادفی ساده از کارکنان صفی رستوران های پدیده شاندیز در بخش رفتار شهروندی و به صورت نمونه گیری غیرتصادفی در دسترس از مشتریان در بخش ارزش برند و در قالب پرسشنامه جمع آوری شده است. برای سنجش رفتار شهروندی از پرسشنامه پودساکف وارگان و برای سنجش ارزش برند از پرسشنامه محقق ساخته که بر اساس مطالعات کیم، تانگ و هاولی و آکر طراحی شده، استفاده شده است. این تحقیق از نوع کاربردی با ماهیت پیمایشی می باشد همچنین از روش معادلات ساختاری و به وسیله نرم افزار پی ال اس به منظور تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است. نتایج به دست آمده بیان می دارد که کلیه ابعاد رفتار شهروندی سازمانی تاثیر معنادار مثبتی بر ارزش برند از دیدگاه مشتری دارند.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، نوع دوستی، تواضع و فروتنی، روحیه جوانمردی، وجدان کاری، فضیلت مدنی، ارزش برند، وفاداری به برند، آگاهی از برند، کیفیت ادراک شده
  • فاطمه مطهری نژاد، سعید صمدی، زینب طولابی، یاسان الله پوراشرف صفحات 127-147
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین برند و مصرف کننده است. این پژوهش بر اساس هدف یک تحقیق کاربردی و از نظر جمع آوری داده ها تحقیقی پیمایشی - توصیفی است. جامعه آماری را کلیه مصرف کنندگان لوازم خانگی برقی در شهر مشهد تشکیل می دهند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، متناسب با حجم جامعه، تعداد 420 پرسشنامه در فروشگاه های لوازم برقی در سطح شهر مشهد توزیع و در نهایت 375 پرسشنامه قابل استفاده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. داده های جمع آوری شده به وسیله دو نرم افزار SPSS و LISREL تجزیه و تحلیل شد. از نرم افزار LISREL برای انجام تحلیل عاملی تاییدی و آزمون مدل تحقیق استفاده شد. همچنین به منظور بررسی پایایی و انجام تحلیل عاملی اکتشافی از نرم افزار SPSS استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که تجربه برند اثر مثبت و معناداری بر رضایت برند، اعتماد برند، تعهد برند و عشق برند دارد، رضایت برند و اعتماد برند اثر مثبت و معناداری بر عشق برند و تعهد برند دارد، عشق به برند و تعهد برند اثر مثبت و معناداری بر تبلیغات دهان به دهان و وفاداری برند دارد. مهم ترین محدودیت پژوهش حاضر عدم همکاری برخی از مدیران فروشگاه های فروشنده لوازم برقی برای توزیع پرسشنامه بود. نتایج پژوهش حاضر می تواند به عنوان منبع ارزشمندی برای بهبود روابط بین یک برند ایرانی و مصرف کننده مورد استفاده مدیران و سیاستگذاران صنعت لوازم برقی در کشور قرار گیرد. این پژوهش برای اولین بار در ایران به بررسی روابط بین یک برند ایرانی و مصرف کننده در صنعت لوازم خانگی برقی می پردازد و در آن ابعاد نوین برند مورد بررسی قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: تجربه برند، رضایت برند، اعتماد برند، عشق برند، تعهد برند، وفاداری برند
|
  • A. Bajlan, M. Mansoori, R. Sha′, Abani Pages 1-17
    Purpose
    The purpose of this research is to investigate the relation of trust and reliance of consumerswith the acceptance of retail detergents brands
    Methodology
    The population of the research consists of all the customers of hacoupian stores of Tehran in the year 1391، 450 people are chosen as the sample and the questioners distributed among these people and of these questioners 390questioners were analyzed. Tools for information collection in questioners were standard and consist of 17 questions the reliability coefficient of this questioner was 0. 92 that was calculated by distributing 30 questioners and using Cronbach’s alpha. To analyzing the data and testing hypotheses SPSS software is used.
    Findings
    Analyzing the testing hypotheses in this research showed that consumers’ attitude of the retail detergents brands has positive relation with their purchase intention. Our analysis shows that there is linear and direct relationship between the consumers’ attitude of retail detergents brands and their purchase intention. Perceived benefits of retail detergents brands have positive relationship with the consumers’ attitude. Consumers’ trust on retail detergents brands has positive relationship with their perceived benefits. Consumers’ reliance on retail detergents brands has positive relationship with their perceived benefits. Practical implications: The variables of “trust” and “confidence/pessimism” facilitate a more effective utilisation of the marketing mix with regard to retail brands. Originality/value: The paper provides novel insights into consumer behaviour with regard to detergent retail brands. In particular، the variable of “confidence/pessimism” is especially relevant in the context of the prevailing adverse economic conditions.
    Keywords: Perceived benefits, Trust, Confidence, Attitudes, Intention, Brand
  • M. A. Abdolvand, A. Hoseinzadeh Emam Pages 19-40
    Nowadays، the use of references group in product marketing and advertising is one of the major factors in companies'' promotion strategies. Celebrities as one of the major tools in advertising can lead to encourage consumers to use specific products because of their special and unique abilities or characteristics. This study evaluate 11 factors of celebrities characteristics in order to figure out consumers believes and preferences. Finally، the factors that are effective in consumers'' selection were identified and prioritized. In order to collect the required information، using questionnaire chosen 210 persons from 5 big area of Tehran (north،south،west،east،center) at cluster random sampling. Multiple regression with SPSS software was used for the data analysis. Study results showed that consumers'' prioritizations are: celebrity popularity، multiple endorsements، celebrity-product match، celebrity credibility، celebrity physical attractiveness، celebrity-target audience، celebrity should be product user، celebrity controversy risk، previous endorsement، celebrity availability. Moreover 3 factors have significant effects that are: celebrity popularity، celebrity multiple endorsements، celebrity availability.
    Keywords: Celebrity endorsements, Celebrity controversy risk, Brand image, Celebrity credibility, Celebrity, product match, References group
  • K. Hamdi, N. Karami Pages 41-58
    The current research aims to assess the impact of personal role of service employees on encouraging the customer citizenship behaviors in the best branches of Tejarat Bank. The sample size of this research comprises 499 participants that are chosen by cluster sampling method. The data are gathered using quantitative research method and questionnaire and analyzed with the help of structural equitation modeling. Based on previous studies، in order to evaluate the customer citizenship behaviors، 6 variables were derived namely: credibility of service worker” “benevolence of service worker، “commitment to the service worker”، ” Personal loyalty to the service worker”،”interactional justice”،”distributive justice” The results indicate that the employees have critical role in stimulating the citizenship behaviors of customers.
    Keywords: Credibility, Benevolence, Commitment, Personal loyalty, Interactional justice, Distributive justice
  • S. Ghorbani Ghavidel, S. M. Shabgo Monsef Pages 59-78
    Due to the fact that acquiring new customers is much costly than establishing a broader and deeper relationship with existing customers، the concept of customers’ loyalty and brand recognition are important factors. One of the factors that create and increase customers’ loyalty commitment is brand credibility. Brand credibility is one of the most valuable assets of any company. Brands which bring additional credibility to customers can achive a special place in consumers'' minds. This is a descriptive – correlational with a casual approach and in terms of purpose it is an applied study. In this study، the relationship between brand credibility (that is defined as the trustworthiness and expertise) as the independent variable and satisfaction، commitment to loyalty and continuance commitment as dependent variables were investigated. The relationship between satisfaction، loyalty and commitment with willingness to change and oral recommendations to purchase as an independent variables and the relationship between commitment and willingness to change were tested. The population size in this study include all consumers of appliance products in Rasht. Stratified random sampling، a form of stratified sampling and proportional to size، is used. Data were collected from 412 completed questionnaires filled by household consumers. Hypotheses were tested by structural equation modeling methods and the results are as follow: Brand credibility has a direct impact on satisfaction، commitment، commitment to loyalty and continuous commitment. Satisfaction has a direct impact on commitment and oral recommendations to purchase. Satisfaction will reduce consumers willingness to brand change. Commitment to loyalty has no impact on the two dependent variables namely willingness to brand change and oral recommendations to purchase. Continuous commitment has no impact on willingness to brand change.
    Keywords: Brand credibility, Consumer's loyalty, Satisfaction, Commitment to loyalty, Continuance commitment, Behavioral willingness
  • M. Jalaly, Sh. Nayebzadeh, S. M. Hakkaki Pages 79-93
    The aim of this study is to evaluate the effect of self-esteem، social influence and satisfaction with life on the tendency to impulse buying. Using the variables of life satisfaction، informational and normative dimensions of social influence and self-liking and self-competence dimensions from self-esteem indicator as independent variables and cognitive and affective dimension of tendency to impulse buying as dependent variable the research model is formed. The present study according to the aim، it is an application and correlation according to research method and using questionnaire and survey method to collect necessary data. The statistical population of this study is the buyers at shopping centers in Tehran. Cluster sampling method was used for choosing the shopping centers. Finally، using random sampling method، 398 samples were collected. Data analysis was performed using statistical methods and non-parametric tests and Spearman and Kendall correlation tests were used to determine the relation and calculate the correlation. The study results of the samples shows that an inverse relationship between life satisfactions and cognitive dimension of tendency to impulse buying is not supported and no relationship between life satisfaction with emotional dimension of tendency to impulse buying is supported، the normative social influence with affective tendency to impulse buying does not show a direct relationship، while the research results show that there is an inverse relationship between information social influences cognitive dimension of tendency to impulse buying. Also inverse relationship between self-liking and self-competence from self-esteem indicator and affective dimension of tendency to impulse buying is not supported، while the lack of relationship between self-esteem and cognitive dimension of tendency impulse buying has been supported.
    Keywords: Impulse buying tendency, Self, esteem, Social influence, Satisfaction with life
  • M. R. Dalvi Esfahani, H. Gorbani, M. Bagheri Galehsalimi Pages 95-109
    The purpose of this study is to evaluate the effect of marketing strategies alignment on supply chain and organizational performance in the Entekhab industrial group. The purpose of this study is functional practical and the nature and the method of it is descriptive – survey and is ofcorrelation type. The population of this study includes managers at various levels in the Entakhab industrial group in 1391 and statistical sample were 159 who were selected by simple random sampling. In this study، a questionnaire was used for data collection and statistical tests were used to analyze data and test hypotheses. To confirm the Justifiability of the questionnaire، comments and advice of supervisors and some management professors was used and management software SPSS was used to assess the reliability. and، Cronbach''s alpha was 0. 921. In this study، SPSS and AMOS software and path analysis were used for data analysis that the results indicate that there is a significant positive relationship between marketing strategies alignment with supply chain on the performance of supply chain، also there is a significant positive relationship between the performance of supply chain with the organizational performance.
    Keywords: Supply chain management, Alignment, Marketing strategy, Supply chain performance, Organizational performance
  • M. Mahmoudi Maymand, A. Harandi Pages 111-125
    The organizational citizenship behavior، as the optional & intentional behaviors of employees، have considerable effect on the individual and organizational performance، placing the employees in a situation to perform some assignments beyond their occupational description and functions، one the one part the brand making topic as well as brand management have various fans nowadays in marketing world to the extend that making a popular powerful brand in the market is the goal of may organizations. The effects of expressing organizational citizenship behavior on the brand value and its dimensions as well، from the point of view of the customers in innovation model are reviewed in the current article. The data required for this research haven been collected by «Padideh Shandiz Chain Restaurants» guild union employees polling in connection with organizational citizenship behavior and on the customers'' available nonrandom sampling basis in brand value section and in the form of a questionnaire. Podskoff and his colleagues questionnaire was used for evaluation of citizenship behavior، and the researcher questionnaire، designed based on Kim، Tang، Hawley and Aker studies، was used for evaluation of the brand value. This research is applicatory with surveying nature، structural equations method and Pls software are used for data analysis. The concluded results express that all the dimensions of organizational citizenship behaviors have a positive meaningful effect on the brand value from the point of view of the customers.
    Keywords: Organizational citizenship behavior, Altruism, Courtesy, Sportsmanship, Conscientiousness, Civic virtue, Brand equity, Brandi, Brand loyalty, Branch awareness, Perceived quality
  • F. Motaharinejad, S. Samadi, Z. Tolabi, Y. Pour Ashraf Pages 127-147
    Present paper aims at studying the relationship between brand and consumers. In terms of purpose، this is an applied research while it is a descriptive survey in terms of data collection. Its populations consists of all electrical appliance consumers in Mashhad (Iran) selected by simple random sampling method. Proportionate to sample size، 420 questionnaires were distributed in electrical home appliance in Mashhad and finally 375 usable questionnaires were analyzed. Collected data was analyzed by SPSS and LISREL software packages. LISREL was used to analyze confirmatory factor analysis and research model test. Likewise، LISREL software package was used to study reliability and exploratory factor analysis. The findings indicate that brand experience impacts on brand satisfaction، brand trust brand commitment and brand love positively and significantly; brand satisfaction and brand impact on brand love and brand commitment positively and significantly; and brand love and brand commitment impacts on word of mouth and brand loyalty positively and significantly. The most important limitations of present study include lack of cooperation by managers of shops to distribute questionnaires. The findings of present study can be used as a valuable source to improve the relationship between an Iranian brand and consumers by domestic appliance industry managers and policymakers. It is for the first time that such research studies the relationship between an Iranian brand and consumers by domestic appliance industry in Iran and analyzes new aspects of brand.
    Keywords: Brand experience, Brand satisfaction, Brand trust, Brand love, Brand commitment, Brand loyalty