فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات مدیریت صنعتی
پیاپی 30 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/24
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سید حبیب الله میرغفوری، علی مروتی شریف آبادی، فائزه اسدیان اردکانی* صفحه 1
    امروزه مدیریت زنجیره ی تامین به دلیل جهانی شدن بازارهای کسب و کار، اهمیت بیشتری پیدا کرده است. با افزایش پیچیدگی، سطح نبود اطمینان و ریسک موجود در زنجیره نیز افزایش می یابد. از این رو مدیریت ریسک زنجیره ی تامین یکی از موضوعاتی است که مورد توجه سازمان ها قرار گرفته است. یکی از خطرهای موجود در زنجیره ی تامین، ریسک های وارده از ناحیه ی تامین کنندگان است. تحقیق حاضر با به کارگیری شبکه های عصبی مصنوعی به عنوان ابزاری قدرتمند در پردازش اطلاعات غیرخطی، مدلی مناسب برای پیش بینی ریسک وارده از سوی تامین کنندگان در شرکت فولاد آلیاژی ایران ارائه می دهد. در این مدل با استفاده از تکنیک دلفی فازی هفت عامل به عنوان عوامل ورودی مدل شبکه ی عصبی انتخاب VIKOR و AHP شدند. برای محاسبه ی میزان ریسک وارده از سوی هر تامین کننده، از تلفیق تکنیک استفاده شده و با به کارگیری مدل پرسپترون چندلایه، میزان ریسک وارده از سوی هر تامین کننده پیش بینی شده است. در پایان با استفاده از تحلیل حساسیت تاثیر هرکدام از متغیرهای ورودی بر خروجی ارزیابی و پیشنهاداتی برای کاهش ریسک ارائه شده است.
    کلیدواژگان: ریسک وارده از سوی تامین کننده، دلفی فازی، AHP، VIKOR، _ شبکه ی عصبی مصنوعی، تحلیل حساسیت
  • منصور اسماعیل زاده*، امین حسین پور، محمدرضا نامدار صفحه 23
    طبقه بندی موجودی یکی از تکنیک های مهم در حوزه ی مدیریت موجودی است. به دلیل تنوع و حجم بالای اقلام موجودی در یک شرکت، مدیران ناگزیر هستند آنها را طبقه بندی کنند. بنابراین، بخشی از تلاش پژوهشگران به منظور یافتن روش هایی بوده است که با تعیین تعداد طبقات موجودی، توان کنترل مدیریت را افزایش دهند. در این مقاله، از الگوریتم بهینه سازی جمعی راه حل های چند هدفه در سال 2008 ارائه شده است. 4 «سو ویی» و «چی یانگ» استفاده می شود. این الگوریتم از سوی الگوریتم بهینه سازی جمعی راه حل های چن دهدفه نوعی الگوریتم تکاملی است که چند هدفه بودن تابع آن، به مدیریت این امکان را می دهد تا همزمان به دنبال بهینه سازی اهداف متعددی باشد. حداقل کردن هزینه های نگهداری و سفار شده ی و حداکثرکردن نرخ گردش موجودی در این مدل مد نظر هستند. 1تایی مورد آزمون قرار دادیم. نتایج پس از نوشتن برنامه ی نرم افزاری مدل، آن را روی یک نمونه ی 00 نشان می دهد که این الگوریتم، می تواند هزینه های نگهداری و سفار شده ی را به طور قابل ملاحظ های کاهش داده و نرخ گردش موجودی را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: بهینه سازی مسائل چند هدفه، الگوریتم بهینه سازی جمعی راه حل های، چند هدفه، طبقه بندی موجودی
  • هانی قاسمی صاحبی*، سیدمحمود زنجیرچی صفحه 57
    برای دستیابی به حاشیه ی رقابتی در محیط تجاری به سرعت در حال تغییر، شرکت ها باید طوری با تامین کنندگان و مشتریان در عملیات خط جریان منطبق شوند که برای دستیابی به سطحی از چابکی ماورای انتظار نایل شوند. در نتیجه، زنجیره های تامین چابک، ابزار برجسته ی رقابتی هستند که می توانند در این راه کمک شایانی کنند. به سبب ابهام ارزیابی چابکی، بیشتر اندازه گیری ها به طور ذهنی و با استفاده از عبارات زبان شناختی یا زبانی توصیف می شوند. در این تحقیق ابعاد مختلف چابکی معرفی شده و چگونگی دستیابی شرکت پیشرانه به عنوان مطالعه ای موردی به چابکی در زنجیره ی تامین مطالعه و بررسی می شود. نوآوری این تحقیق استفاده ی هم زمان از رویکرد پایگاه قوانین فازی و شاخص چابکی فازی است که برای نخستین بار در چنین تحقیقاتی صورت گرفته است. در نهایت پیشنهادهایی برای ارتقای سطح چابکی زنجیره ی تامین شرکت مورد نظر و برای آینده ارائه می شود.
    کلیدواژگان: چابکی، منطق فازی، زنجیره ی تامین چابک، رویکرد پایگاه قوانین فازی، شاخص چابکی فازی
  • پیام حنفی زاده*، ندا رستخیز پایدار صفحه 77
    با رشد روز افزون کامپیوتر، مقادیر زیادی از داده ها به وسیله ی سیستم های مختلف به وجود می آیند. در حال حاضر مسئله ی پیش روی سازمان ها، دیگر جمع آوری داده ها نیست، بلکه توانایی استخراج اطلاعات مفید از میان آنهاست. همانند دیگر بخش های اقتصادی، شناخت و جذب مشتریان کم ریسک و سودآور برای صنعت بیمه نیز دارای اهمیت است. بیمه ی اتومبیل یکی از مهم ترین رشته های بیمه ای در ایران است. اگر شرکت های بیمه به طبقه بندی مشتریان با توجه به ویژگی های قابل مشاهده بپردازند، می توانند نرخ پوشش دهی بیمه و سود خود را افزایش دهند و از سوی دیگر فشاری بر افراد با ریسک کم برای جبران خسارات وارده به وسیله ی افراد ریسک زیاد به شرکت های بیمه وارد نشود. در این تحقیق طبقه بندی ریسکی بیمه گذاران با استفاده از دو تکنیک شبکه ی انجام شد. در ابتدا عوامل تاثیر گذار بر ریسک بیمه گذاران k-means خودسازمان ده و الگوریتم شناسایی شد و سپس بخش بندی مشتریان با استفاده از دو روش نام برده به صورت جداگانه انجام گرفت و ویژگی های مشتریان در هریک از بخش ها مشخص شد. در پایان مقایسه ای بین دو روش صورت گرفت و تفاوت های آنها بیان شد.
    کلیدواژگان: بخش بندی مشتریان، بیمه ی بدنه ی اتومبیل، شبکه های خود سازمان ده، _ k، means الگوریتم
  • نغمه الوندی*، رحمت میرزایی، محمد جعفر تارخ صفحه 99
    در این تحقیق، ابتدا با مطالع هی منابع مختلف فاکتورهای موثر بر موفقیت پیاده سازی سیستم های مدیریت دانش شناسایی شده اند. پس از آن با استفاده از آزمون های آماری و به کارگیری نرم افزار اسپی اساس وضعیت این فاکتورهای در شرکت مشاور مدیریت و خدمات ماشینی تامین بررسی شد تا از این طریق تعیین شود که شرکت یا دشده آمادگی لازم به منظور پیاده سازی این سیستم را دارد یا خیر. نتایج به دست آمده نشان می دهد که شرکت آمادگی لازم به منظور پیاده سازی این سیستم را نداشته و باید قبل از پیاده سازی اقداماتی برای برطرف سازی نبود آمادگی انجام دهد. از این میان عامل فرهنگ و فناوری اطلاعات و ارتباطات به ترتیب بیشترین و کمترین اولویت برای انجام اصلاحات را دارند.
    کلیدواژگان: سیستم های مدیریت دانش، عوامل کلیدی موفقیت، مدیریت دانش
  • محمدرضا تقوا* صفحه 129
    اهمیت داشتن سیستم های اطلاعاتی در سازمان، بسیار روشن است. صرف داشتن سخت افزارو نرم افزار، موجب بازده ی سرمایه گذاری برای سیستم های اطلاعاتی نیست و در صورتی می تواناذعان داشت که پیاده سازی سیستم با موفقیت همراه بوده است که نخست سیستم به اهدافاز پیش تعیین شده، رسیده باشد و دوم کاربران ازآن به خوبی استفاده کنند. موفقیت سیستم جامع اطلاعاتی در پرسشنامه ای که در آن اهداف پیاده سازی سیستم در قالب شاخص های عملکردی از همگی کاربران سیستم سوال شده بود، محک زده شد و از آنها خواسته شد وضعیت خود را نسب تبه پیش از اجرای سیستم تعیین کنند. نتایج، گویای بهبود شش شاخص تعیین شده است. در این تحقیق شرکت ایساکو به عنوان نمونه ی مطالعه انتخاب شده است.
    کلیدواژگان: سیستم جامع اطلاعاتی، کاربر، شاخص های عملکرد، مدلMQFE
  • حسین خانکی*، مهدی عزیزمحمدی، مسعود وکیلی، سعید خان محمدیان صفحه 153
    در این مقاله به بررسی و بهینه سازی شاخص های مهم یکی از روش های جوشکاری با عنوان جوشکاری پرداخته می شود. این روش یکی از فرایندهای مهم در ایجاد اتصالات (GMAW) قوس الکتریکی با گاز محافظ دائمی فلزی با کیفیت بالا در صنایع مختلف ازجمله صنعت خودرو است که هدف از آن بهبود اندازه ی ساقه ی جوش و همچنین شاخص های کیفی آن است. یکی از تکنیکهای کاربردی برای مدل سازی و حل این مسائل روش شناسایی سطح پاسخ است. در این مقاله با توجه به اهمیت بسزای پنج عامل به عنوان متغیرهای ورودی مستقل و قابل کنترل شامل: سرعت حرکت جوشکار، زاویه ی تورچ با قطعه ی کار، قطر سیم جوش، سرعت سیم که تاثیرگذار بر سطوح پاسخ مورد نظراست، رابطه ی میان این متغیرهای CO جوش و همچنین میزان فلوی گاز 2 ورودی و متغیرهای سطح پاسخ با استفاده از مدل رگرسیون غیرخطی تعیین شد و سپس مقدار بهینه ی هریک از عوامل با استفاده از مدل برنامه ریزی غیرخطی محاسبه و برای بررسی آن، جواب های به دست آمده با خروجی های ناشی از الگوریتم شبیه سازی تبرید مقایسه شد و در نهایت ب هدلیل مطل قنبودن جواب بهینه ی ارائه شده از سوی پاسخ های ناشی از الگوریتم شبیه سازی تبرید مد نظر قرار گرفت. در این نوشتار با در نظرگرفتن Lingo نرم افزار توام متغیرهای کیفی و کمی سعی در بررسی و بهینه سازی هم هی متغیرهای پاسخ با توجه به همنوع نبودن از متریک برای یافتن پاسخی بهینه مدل ریاضی چند هدفه و مقایسه ی Lp طریق تئوری مجموعه های فازی و روش آنها با نتایج به دست آمده از الگوریتم شبیه سازی تبرید استفاده شده است.
    کلیدواژگان: طراحی آزمایشات، روش شناسی سطح پاسخ، جوشکاری، MAG، شاسی خودرو، الگوریتم های متاهیورستیک
|
  • Seyed Habib Allah Mirghafoori, Ali Morovati Sharifabadi, Faezeh Asadian Ardakani* Page 1
    In the last few years, supply chain management becomes more important, because of the globalization of business. By increasing complexity, level of uncertainty and risk in the chain goes up. Hence supply chain risk management has become a major issue in the organization. One of the risks existing in the supply chain is risk of suppliers. This research provides model for predicting supplier risk in Iran Alloy Steel Company that is then analyzed using Artificial Neural Networks which are capable to consider non-liner interrelations among criteria. In the model using fuzzy Delphi, seven criteria have been identified. Then by using AHP-VIKOR the risk of supplier calculated and the risk of suppliers were predicted. Finally, we use sensitive analysis for identification effect of every input on output.
    Keywords: Supplier Risk, Fuzzy Delphi, AHP, VIKOR, Artificial Neural Network, Sensitivity Analysis
  • Mansour Esmaeilzadeh*, Amin Hoseinpoor, Mohammad Reza Namdar Page 23
    Inventory classification is one of important techniques in inventory control context. Managers have to classify inventories because of their variety and high volume. So a stream of research has been to attempt to find methods that increase the management control by determining the number of inventory classes. In this paper the multiple objective particle swarm optimization algorithm has been used. This algorithm has been presented by Chi-Yang Tsai and Szu-Wei Yeh in 2008. Multiple objective particle swarm optimization algorithm is an evolutionary algorithm that enables the management to optimize multiple objectives simultaneously. Minimizing costs of inventory holding and ordering and maximizing inventory turnover ratios are this model’s objectives. We write the software program of this model and then test it on a sample of 100 items. Results show that this algorithm can decrease costs of holding & ordering and also increase the inventory turnover ratios significantly.
    Keywords: Multi Objective Optimization Problems, Multi Objective Particle Swarm Optimization Algorithm, Inventory Classification
  • Hani Ghasemi Sahebi*, S. Mahmoud Zanjirchi Page 57
    To achieve a competitive edge in the rapidly changing business environment, companies must align with suppliers and customers to streamline operations, as well as working together to achieve a level of agility beyond individual companies. Consequently, agile supply chains are the dominant competitive vehicles. Due to the ambiguity of agility assessment, most measures are described subjectively using linguistic terms. In this research, it is identified different dimensions of the agility. It is studied how the PISHRANEH Company accesses the agility in its supply chain as a case study. The innovation of this paper is the simultaneous use of Fuzzy rule-based and the Fuzzy agility index approaches which it is applied for the first time in such articles. Finally, it is represented some suggestions for the progress of agility level of the supply chain of the company and some for the future.
    Keywords: Agility, Fuzzy Logic, Agile Supply Chain, Fuzzy rule, based approach, Fuzzy Agility Index (FAI)
  • Payam Hanafizadeh*, Neda Rastkhiz Paydar Page 77
    Due to the sharp rise of the information technology (IT), the amount of data stored in databases is dramatically on the rise. Analyzing the stored data and converting it to information and knowledge which is applicable in organizations requires powerful instruments. As with other economic sectors, recognizing and attracting low-risk and profitable customers are of high significance for insurance industry. Car insurance is one of the most important insurance branches which accounts for a great deal of portfolio of insurance industry. Risk segmentation of policyholders on the basis of observable features can help insurance companies to reduce loss, raise the rate of insurance coverage, and prevent them from making an inappropriate choice in the insurance market. In this study, the segmentation of comprehensive car insurance customers on the basis of risk was selected through self-organizing map and K-means. At first, the effective factors on the risk of policyholders are identified. Then, the insurance policyholders are segmented using the proposed SOM and K-means. Customers’ characteristics in every cluster are identified. Finally, the two methods compared with each other. The advantages and disadvantages of them illustrated.
    Keywords: Customer segmentation, Self, organizing map, k, means, Comprehensive auto insurance
  • Naghmeh Alvandi*, Rahmat Mirzaei, Mohammad Jafar Tarokh Page 99
    In this study, first by study different sources, effective factors of successful mplementation of knowledge management systems have been identified. Then, by means of statistical analysis and SPSS software status of each factor in the Tamin Company was evaluated in order to determine is the company ready to implement this system, or not. The results show that company is not ready to implement this system so it is necessary for the company to improve its situation before implementing such system. Among those factors, culture, information and communication technology, have respectively the highest and lowest priorities to make correction.
    Keywords: Knowledge management systems, critical success factors, knowledge management
  • Mohammad Reza Taghva* Page 129
    the importance of having information system in any organization is obvious. It is not for sure having software & hardware that made a system profitable. It is when system achieves it predetermined goals and users benefit from it. The success implementation of master information system has been questioned through a questionnaire from all system users. Ask them to answer questions regard before system. Results show promotion in six questioned indicators. In this research, ISACO is a case.
    Keywords: master information system, users, EFQM
  • Hossein Khanaki*, Mahdi Azizmohammadi, Masoud Vakili, Saeed Khan Mohammadian Page 153
    In this paper, the critical parameters of a method of welding with shielding gas arc welding (GMAW) are discussed; this method is an important process in creating high quality metal permanent connections in various industries, including the automobile industry to improve the quality of stem diameter welding parameters. One of the most useful techniques for modeling and solving the problems is Response Surface Method. In this paper, considering five most important factors such as speed welder, torch angle with the work piece, electrode diameter, wire speed, gas consumption, and CO2 levels as input variables, can be controlled independently from the level of response, the relationship between the input variables and the response variables were determined using linear regression. Then optimum value for each factor was calculated using non-linear programming model to evaluate the results obtained along with the comparison of output of the Simulation Annealing Algorithm. In this study, both qualitative and quantitative variables are considered to evaluate and optimize all response variables regarding that these variables are not the same, and then fuzzy set theory and LP metric are used to find answers for multi-objective optimization methods.
    Keywords: Design of experiment, Response surface methodology, welding CO2, vehicle chassis, Meta, Heuristics