فهرست مطالب

فصلنامه مهندسی حمل و نقل
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 18، زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1393/03/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حمیدرضا احدی، سید حسین ضیاتبار احمدی صفحات 153-166
    در سالهای اخیر ترانزیت ریلی در ایران با سرعت اندکی رشد کرده است. در حال حاضر بیش از 90 درصد ترانزیت عبوری از خاک ایران به وسیله حمل و نقل جاده ای صورت میگیرد و این وضعیت با سیاست های کلان کشور در حوزه حمل و نقل و به ویژه با قانون مدیریت مصرف سوخت مصوب 18/9/1386 که در آن سهم حمل و نقل ریلی بار، حد اقل 30% تعیین شده است، تناسب ندارد. سهم اندک ترانزیت ریلی از خاک ج.ا.ایران، عمدتا به دلیل مطلوبیت ضعیف کریدورهای ریلی در مقایسه با کریدورهای جاده ای است. در این تحقیق مهم ترین پارامترهای تاثیرگذار بر مطلوبیت ترانزیت ریلی بار با استفاده از دیدگاه پویایی سیستم مورد بررسی قرار گرفته است و بر همین اساس تابع مطلوبیت کریدورهای ترانزیت ریلی ارائه شده است. در ادامه با استفاده از اطلاعات محور ترانزیت ریلی سرخس – بندر عباس، وضعیت ترانزیتی محور مورد نظر تا سال 1404 شبیه سازی شده است. در پایان، سناریوهایی برای افزایش مطلوبیت مسیر مورد نظر، پیشنهاد شده است. نتایج نشان می دهد که با افزایش سرعت، کاهش زمان توقف قطارهای ترانزیتی و کاهش حق دسترسی به شبکه ریلی، مطلوبیت مسیر و متناسب با آن میزان تقاضای ترانزیت ریلی به صورت قابل توجهی افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: ترانزیت ریلی، مطلوبیت، پویایی های سیستم، سرخس- بندر عباس
  • مرتضی اسماعیلی، جبارعلی ذاکری، شیلا مسلمی پور صفحات 167-182
    هدف از ارایه مقاله حاضر بررسی رفتار ارتعاشی سیستم ریل مدفون در اثر اعمال بار هارمونیک است. رفتار ارتعاشی این سیستم به طورعمده تابع الاستیسیته مصالح دورگیر ریل و هندسه شیار جاگذاری آن است. بررسی مطالعات انجام شده در زمینه این سیستم نشان می دهد که تاکنون تاثیر این پارامترها بر ارتعاشات منتشره محیطی مشخص نشده است. به این منظور در مطالعه حاضر مدل عددی اجزاء محدود دال خط ریل مدفون با استفاده از نرم افزار اجزاء محدود ABAQUS توسعه داده شده و نتایج آن در حالت استاتیکی با مدل ارایه شده توسط ایسولد و همکاران مقایسه و به این ترتیب مدل معتبر سازی شده است. سپس با توسعه مدل معتبرسازی شده در شرایط دینامیکی، بر روی پارامترهای هندسی شیار نشیمن ریل و مصالح الاستیک دورگیر آن به همراه دامنه بار هارمونیک و فرکانس آن، تحلیل حساسیت صورت گرفته و ارتعاشات محیطی بررسی شده است. نتایج تحلیلها نشان می دهد که مقدار مدول الاستیسیته ترکیب دورگیر، تاثیر بسزایی در میزان ارتعاشات داشته و با افزایش آن از 1 به 10 مگاپاسکال، به میزان این ارتعاشات به شدت افزوده شده است. همچنین با بررسی اثر هندسه شیار نشیمن ریل ملاحظه می شود که افزایش مساحت آن منجر به کاهش ارتعاشات منتشره در محیط اطراف می گردد. از سوی دیگر زمانی که دامنه بار هارمونیک اعمالی از 5/1 تن به 9 تن افزایش یابد، دسی بل ارتعاشات محیطی بیشتر شده و با افزایش فرکانس آن، مقدار این ارتعاشات کاهش می یابد. بررسی نتایج ارتعاشی نشان می دهد که این پدیده، در فرکانس 5 هرتز، بیشترین و در فرکانس 50 هرتز کمترین مقادیر را به خود اختصاص داده است. در مجموع میزان ارتعاشات دال خط مذکور در فرکانس بار اعمالی بیشتر از 60 هرتز قابل توجه ناست.
    کلیدواژگان: دال خط ریل مدفون، ارتعاشات محیطی، مدول الاستیسیته مصالح دور گیر ریل، هندسه شیار نشیمن، روش عددی اجزاء محدود
  • حمیدرضا بهنود، محمدعلی پیرایش نقاب، اسماعیل آیتی صفحات 183-200
    هدف از ارایه این تحقیق ایجاد یک سیستم پشتیبانی از تصمیم فازی (FDSS) است که در آن از اطلاعات گذشته سازمان ها و دستگاه های اجرایی مختلف در زمینه اقدامات انجام شده در هر یک از استانهای کشور، در جهت کاهش سوانح و تلفات ترافیکی، استفاده می شود. در این تحقیق از مفهوم ناکارآیی استفاده شده که عبارت است از نسبت نرخ تلفات جاده ای به مجموع وزندار نرخ اقدامات ایمن سازی، و به نحوی میزان عدم ایمنی یا ریسک فوت نسبت به اقدامات ایمنی. تعیین ناکارآیی نسبی بین استانهای مختلف با استفاده از روش تحلیل پوششی داده ها و برنامه ریزی برای آینده براساس تصمیم گیری در محیط فازی انجام می شود. پس از محاسبه میزان ناکارآیی در هر استان، فرآیند الگوگذاری به منظور شناسایی استان های موفق و الگوبرداری سایر استان ها از آنها انجام شده و اهداف ایمن سازی برای هر یک از این واحدها تعیین می شود. در پایان، بر اساس مجموع تجربیات به دست آمده برای 30 استان ایران در دو سال 1387 و 1388 پایگاه دانش قابل استفاده در یک سیستم خبره با استفاده از استدلال فازی تشکیل شده و می تواند به عنوان سیستم پشتیبانی از تصمیم فازی در مدیریت و برنامه ریزی اقدامات ایمن سازی راه مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اقدامات ایمنی سازی راه، تحلیل پوششی داده ها، سیستم پشتیبان تصمیم فازی
  • محمود صفارزاده، سید مهدی مشکانی، سید احسان سید ابریشمی صفحات 201-216
    رشد بی رویه وسایل نقلیه در چند سال اخیر باعث افزایش هزینه های بیرونی حمل و نقل در معابر شهری شده است. تعیین ساختار بهینه عوارض خودرو یکی از راه های افزایش رفاه اجتماعی و کنترل هزینه های بیرونی حمل و نقل است. هدف این تحقیق، تعیین بهینه عوارض مالکیت و عوارض استفاده از خودرو به نحوی است که هزینه های بیرونی خودروها در معابر شهری کمینه شود. هزینه بیرونی درنظر گرفته شده در این تحقیق، آلودگی هوا شامل آلاینده های مختلف بوده و توابع مورد استفاده در مدل بهینه سازی تابع انتخاب گسسته لوجیت و تابع برآورد مسافت طی شده خودرو است. داده ها و اطلاعات مورد نیاز از طریق مراجعه به منابع کتابخآنهای و سازمآنهای مختلف حاصل شده است. براساس نتایج به دست آمده، عوارض مالکیت و استفاده از خودرو گروه های مختلف خودرو براساس حجم موتور، سن خودرو و توع سوخت تعیین شده است. به عنوان مثال، متوسط عوارض مالکیت خودرو خودروهای با حجم کمتر از 1400 سی سی با سوخت بنزینی و سن کمتر از پنج سال 66000 تومان است، در حالی که متوسط عوارض اخذ شده برای این گروه از خودروها در حال حاضر 200000 هزار ریال است.
    همچنین مشخص شد تغییر عوارض مالکیت خودرو بر روی میزان آلایندگی چندان اثرگذار نیست، در حالی که تغییر هزینه متغیر خودرو، میزان آلایندگی را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.
    کلیدواژگان: عوارض مالکیت خودرو، هزینه متغیر خودرو، هزینه های بیرونی، انتخاب گسسته
  • محمد علی صندیدزاده، شیرین صفرخانی، امیر حیدری صفحات 217-232
    در این مقاله به اصول طراحی نرم افزار شبیه ساز شبکه تراکشن راه آهن شهری، به منظور تعیین محل پستهای یکسوساز، تایید ظرفیت واحدهای یکسوساز، انتخاب کابل فیدر و سطح مقطع هادی شبکه تراکشن و همچنین تایید ظرفیت ترانسفورماتور اصلی پست فشار قوی و غیره پرداخته خواهد شد. همچنین یک مدار معادل برای شبکه مورد نظر ارایه خواهد شد و پس از یافتن معادلات حاکم بر شبکه، با استفاده از روش بهینه سازی داگ لگ، ضمن تضمین همگرایی، سرعت حل معادلات-که تعداد و ابعاد آنها زیاد است- افزایش داده خواهد شد. در این مقاله جهت حصول اطمینان از پاسخهای به دست آمده، ملاحظات موجود در استانداردهایی همچون EN60146، IEC146، CEI EN 5032 و CEI EN 50329 مد نظر قرارگرفته است. برای بررسی اعتبار نتایج حاصل با در نظر گرفتن پستهای موجود در خط چهار متروی تهران (حد فاصل ایستگاه ارم سبز و چهارراه ولیعصر) شبیه سازی انجام شده است.
    کلیدواژگان: تغذیه تراکشن، سیستم راه آهن شهری، شبیه ساز پست های یکسوساز
  • سعید محمدزاده، جبارعلی ذاکری، نگین سادات طیبی، مهرداد نوری صفحات 233-248
    امروزه کاربرد خطوط بدون بالاست در راه آهن به دلایل مختلفی در حال گسترش است. از جمله علل این توسعه می توان به کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری، افزایش عمر مفید خط، امکان افزایش سرعت و افزایش مقاومت جانبی خط آهن اشاره کرد.
    از آنجایی که سازه های مدرن نیازمند طراحی پیچیده تر وبحرانی تری هستند، نیاز روز افزونی به ارزیابی عدم قطعیت ها در بارگذاری، هندسه، مشخصات مصالح و سایر عوامل موثر بر عملکرد سازه احساس می شود. یکی از روش های ارزیابی این عدم قطعیت ها روش تحلیل قابلیت اعتماد است.
    در تحلیل قابلیت اعتماد روش های مختلفی برای تعیین شاخص ایمنی و احتمال خرابی وجود دارد. در این مقاله از روش مرتبه اول برای تعیین شاخص قابلیت اعتماد یک دال خط بتنی استفاده شده است. به این منظور تحلیل المان محدود سازه انجام گرفته و با استفاده از روش سطح پاسخ توابع نیرو برازش شده است. معادلات سطح شکست بر مبنای ضوابط آیین نامه اروپایی تنظیم شده و قابلیت اعتماد دال خط مذکور محاسبه شده است. ضمنا یک آنالیز حساسیت به منظور تعیین تاثیر تغییرات عوامل مختلف در قابلیت اعتماد دال خط انجام شده است.
    نتایج این تحقیق نشان می دهد دال خط مورد مطالعه از قابلیت اعتماد مناسبی برخوردار بوده و بحرانی ترین سطح شکست برای دال خط مذکور، سطح شکست مربوط به برش است. همچنین تنش تسلیم آرماتورها و مقاومت فشاری بتن مهم ترین عوامل تاثیرگذار در قابلیت اعتماد دال خط به شمار می روند.
    کلیدواژگان: دال خط، بارگذاری، قابلیت اعتماد، تابع سطح شکست
  • حسین مهدوی نژاد، احمد رمضان زاده، سید محمد اسماعیل جلالی صفحات 249-262
    هر چند امروزه به منظور بهبود ویژگی های دوغاب، تنوع گسترده ای از مصالح مختلف بکار می رود، اما ارایه طرح اختلاط مناسب دوغاب به علت نبود پایه های نظری، معمولا براساس تجربه صورت می گیرد. هدف از این تحقیق انجام مطالعات آزمایشگاهی و انتخاب دوغاب (با نگاهی ویژه به تزریق آب بند) در آزمایشگاه است. ابتدا دستورالعملی برای دستیابی به طرح اختلاط دوغاب در آزمایشگاه ارایه شده است. با استفاده از دوغاب تزریق، آب بند تونل انتقال آب کرج تهران طراحی شده و نتایج به دست آمده مورد بررسی قرار گرفته اند. نتایجی که با استفاده از دوغاب های ساخته شده با سیمان پرتلند تیپ 2 به دست آمده نشان می دهند که برای کسب قابلیت نفوذ دوغاب به میزان رضایت بخش، نسبت آب به سیمان باید بیشتر از 1 باشد. نسبت آب به سیمان 2 را می توان مرز بین دوغاب غلیظ و رقیق دانست. از دیدگاه جریان و پایداری، بهترین دوغابها در محدوده 1 تا 5/1 به دست آمده اند. استفاده از بنتونیت در نسبت های زیاد مضر است و فوق روان کننده ها در سیمآنهای ریزدانه مفیدترند. همچنین با سیلیکات سدیم می توان زمان گیرش دوغابها را کنترل و حتی در حد گیرش آنی کاهش داد.
    کلیدواژگان: دوغاب پایه سیمانی، افزودنیها، طرح اختلاط، تزریق آب بند، آزمایشهای دوغاب
  • حسن طاهرخانی، حامد سلامی صفحات 263-274
    به دلیل کاهش شدید مقاومت و قابلیت تورم در حضور آب، خاک رس یکی از خاکهای مسئله دار در راهسازی می باشد. با این حال، درخیلی از مناطق، خاک رس تشکیل دهنده اصلی خاکهای بسترراه می باشد. یکی از راهکارهای کاهش مشکلات مربوط به خاک رس تثبیت با مواد افزودنی است. از عوامل موثر در انتخاب نوع ماده تثبیت کننده، تاثیرآن برخصوصیات فیزیکی و مکانیکی خاک مورد نظر در جهت رسیدن به اهداف تثبیت است. این مقاله، نتایج یک مطالعه آزمایشگاهی، که درآن اثرات دو ماده تثبیت کننده متعارف آهک و سیمان، و یک تثبیت کننده پلیمری به نام CBR PLUS، برروی یک نوع خاک رس بررسی شده اند را تشریح می کند. درصدهای مختلفی از هریک از مواد تثبیت کننده به خاک مورد نظر اضافه شده و خصوصیات تراکم، حدود اتربرگ، مقاومت فشاری، نسبت باربری کالیفرنیا درحالت خشک و اشباع و نفوذپذیری خاک تثبیت شده مورد ارزیابی قرارگرفته اند. نتایج نشان دهنده این است که CBR PLUS وسیمان دامنه خمیری خاک را از 16 به 9 کاهش می دهند، ولی آهک آن را تا 13 کاهش می دهد. همچنین، اثر CBR PLUS درکاهش نفوذ پذیری بیش از سیمان وآهک است. بیشترین افزایش مقاومت مربوط به افزودنی سیمان است که مقاومت تک محوری را از 55/1 به 2/5 کیلوگرم بر سانتی متر مربع افزایش می دهد. بالاترین نسبت CBRاشباع به CBR خشک با تثبیت کننده آهک وبه مقدار 40% به دست می آید.
    کلیدواژگان: خاک رس، سیمان، آهک، CBR PLUS
  • امیرمدرس، مجید رحیم زاده، محسن ضرابی صفحات 275-293
    بازیافت سرد درجا، یکی از روش های نوین بهسازی روساز ی های آسفالتی به شمار می رود. اگرچه مطالعات و تحقیقات آزمایشگاهی و میدانی گسترد های در این زمینه انجام شده است، اما به دلیل تاثیر عوامل مختلف و متغیرهای زیاد، همچنان نیاز به افزایش اطلاعات و تجربیات در این زمینه وجود دارد. در این تحقیق با مطالعه موردی مراحل مختلف عملیات بهسازی در محور سمنان- دامغان شامل مطالعات میدانی، جزئیاتی از عملیات اجرایی و بررسی عملکرد پیشنهاداتی جهت انتخاب یک پروژه مناسب برای بهسازی به روش بازیافت سرد درجا ارایه شد هاست. در مرحله مطالعات، علاوه بر بررس ی های محلی و جم عآوری اطلاعات مربوط به وضعیت خرابی های موجود، آزمایشهای مخرب و غیرمخرب نیز در مسیر انجام شده و طراحی با استفاده از روش های مستقیم و غیرمستقیم صورت پذیرفت. با توجه به نتایج به دست آمده از مطالعات، مسیر به قطعات طرح مختلفی تقسیم شده و با استفاده از دو روش روکش سنتی و بازیافت سرد، مورد بهسازی قرار گرفت. پس از اتمام عملیات بهسازی، عملکرد روسازی اجرا شده به مدت 5 سال بعد از اجرا بررسی شد. از مجموع 16 کیلومتر از مسیر که 104 کیلومتر آن به روش بازیافت سرد و مابقی به روش سنتی مورد بهسازی قرار گرفت، در حدود 154 کیلومتر هیچ گونه خرابی مهم و سازه ای مشاهده نشد. در 11 کیلومتر از مسیر که به روش بازیافت سرد بهسازی شد، خراب ی هایی از حدود 6 ماه پس از اتمام عملیات مشاهده شد. با انجام بررس ی های دقیق میدانی، مه مترین علل وقوع خرابی ها، عدم تراکم و باربری کافی مصالح بستر، عدم وجود لایه های اساس و زیراساس با کیفیت مطلوب و پایین تر بودن مشخصات مقاومتی لایه بازیافتی نسبت به مقادیر در نظر گرفته شده در طراحی شناخته شد. در نهایت با توجه به ارزیابی های میدانی، معیارهایی کمی به عنوان حداقل مشخصات مورد نیاز در یک پروژه برای بهسازی به روش بازیافت سرد ارایه گردید.
    کلیدواژگان: بهسازی، بازیاف تسرد، قیرامولسیون، سیمان، بررسی عملکرد، آزمای شهای مخرب و غیرمخرب
|
  • Pages 153-166
    In recent years، transit has been growing at a low rate in Iran; now more than 90 percent of freight transit through Iran territory is transported by road transportation; that is not in line with national transportation policies especially with the national law of fuel management in witch share of rail transportation must be at least 30% of the transit market. This small portion of rail transit is mainly because of low utility of railway corridors. In this study، the parameters affecting the utility of railway transit corridors are investigated، using a system dynamic approach and a utility function for railway transit corridors are presented. Then، using actual data of Sarakhs - Bandar Abbas rail transit route; transit demand in this corridor is simulated up to 2025. Finally، some scenarios are proposed to increasing the utility of the route. The results shows that increase in speed، reducing the train stoppages time and reducing the railway access charge، can significantly increase the route utility and consequently the demand for the route.
    Keywords: Rail transit, utility, system dynamics, Sarakhs, Bandar Abbas
  • Pages 167-182
    The vibrational behavior of embedded rail system is mainly a function of the elasticity of rail embedding resin as well as the geometry of rail seating trough. Reviewing the technical literature in the field of embedded rail slab tracks (ERST) system reveals any study on investigating of the effect of these parameters on the environmental vibration caused by ERST. In the present study by developing a 2D finite element model of embedded rail slab track using ABAQUS software the mentioned issue has been investigated. In this matter and as first stage، the results of the developed model under static loads has been compared with those reported by Esveld et all () and consequently a verified model has been established. In continue، by using the validated model، the vibrational behavior of the model especially the case of environmental vibrations has been studied. In this regard an extensive parametric study has been fulfilled on four key parameters as load amplitude، load frequency، embedding resin elasticity and the dimensions of rail seating trough. The results of these analyses indicated that the varying the elasticity module of embedding resin in the range of 1 to 10 MPa had a great effect on the environmental vibrations. On the other hand it has observed that increasing the trough geometry and consequently its area section leads to reducing environmental vibrations. From another point of view، when the amplitude of the applied harmonic load increases from 1. 5 to 9 tons، the intensity of environmental vibrations increases while by increasing the load frequency، this parameter show decrease. Focusing on loading frequency proved that the maximum and minimum vibrations are corresponding to 5 Hz and 50 Hz and the vibrational effects no so important for frequencies more than 60 Hz.
    Keywords: Embedded rail slab track, Environmental Vibrations, Elasticity module of embedding rail resin, trough geometry, Finite element method
  • Pages 183-200
    The study aims at developing a system (DSS) to help policy makers find out the most efficient road safety measures throughout the provinces in Iran. The system serves the purpose to support future road safety decisions based on information on the efficiency of different types of measures taken previously. More specifically، this efficiency، expressed as an index، is calculated based on historical information from previously implemented measures across different regions in Iran. The identified indicators are all linked to road safety measures contributing to the achievement of sustainable road safety. Considering the number of fatalities as the road safety outcome، an efficiency analysis can be carried out for each region to evaluate the efficiency of the measures taken in the past. To do so، inefficiency measure is calculated، defined by the proportion of fatality rates in relation to the combined measure of road safety performance indicators which should be minimized. The relative inefficiency for each region is modeled by the Data Envelopment Analysis (DEA) technique. The inefficiency rate for each DMU must be minimized by either decreased fatality indices and/or increased safety measures to an optimal extent. Using a dual model of the main DEA model for each DMU، a target setting task can be conducted by identifying the benchmarks as the best-performing entities. In a next step، a fuzzy decision making system is constructed to convert the information obtained from the DEA analysis into a rule-based system that can be used by policy makers to evaluate the expected outcomes of certain alternative investment strategies in road safety.
    Keywords: Road safety measures, data envelopment analysis, fuzzy decision support system
  • Pages 201-216
    Large increase of vehicles in recent years has led to increase in externalities of transportation in urban streets. Determining of optimal structure of car tax is one of the ways to increase social welfare and to control externalities of transportation. The purpose of this paper is determining optimal car ownership and car use tax in order to minimize car externalities in urban streets. The externality considered in this paper is air pollution including different emissions. Functions used in optimization model are logit discrete choice function and demand function for kilometers. Required data obtained from library sources and various organs like “Tehran Vehicle Technical Inspection Bureau” and “Air Quality Control Company” in Iran. According to obtained results، car ownership and car use tax have been evaluated Based on engine size، vehicle age and fuel. For instance، the average car ownership tax of vehicles with engine size less than 1400 cc and age of less than five years is 6600 Tomans whereas average obtained tax for this group is currently 2000 Tomans. The results show that at first، gasoline cars should pay more car ownership tax and variable cost than hybrid cars with similar age. Secondly، cars with higher age should pay more tax than cars with less age with similar fuel. Also it was found that changing in car ownership tax has low effect on amount of emissions while changing in variable cost influence amount of emissions seriously.
    Keywords: Car ownership tax, variable car cost, externalities, discrete choice
  • Pages 217-232
    In this article the principle and framework for software design and simulation of traction power supply in urban railway projects are described. The main aim of this design will be creating proper tools and methodology to determine the places of rectifier substations، rectifier unit capacity، choosing of feeder cables and cross dimension n of conductors in traction network and also confirming the capacity of transformers in high voltage posts. Meanwhile an equivalent model for requested network is presented and the equations of network are found. In the model and equations which have large scale and quantities of variables، the optimization numerical method such as Doglag are applied to guarantee the convergence accelerate the speed of solution. The article considers the standards like CEI EN 5032، IEC 146، EN60146 and CEI EN 50329 to ensure the results of obtained model and equations. To verify the credit of presented solution، the line 4 of Tehran metro have been simulated and compared.
    Keywords: Traction power supply, urban railway, Doglag, Tehran metro
  • Pages 233-248
    Nowadays، the use of ballastless track is developing significantly because of several reasons. Decrease of height، decrease of maintenance cost، increase of service life،speed increasing capability and increase of track lateral resistance can be pointed as some of these reasons. As modern structures require more complex design، the need to assess uncertainities in loads، members geometry، material properties and other factors affecting the performance of the structure is growing. One method of assessing these uncertainties is reliability analysis. There are several methods in reliability analysis to determinate the safety index and the probability of failure. In this project the First Order Reliability Method (FORM) is used to determine the reliability index of a specified slab track. To reach this purpose an structural analysis is done and based on Response Surface Method، the best fitted internal force functions are achieved. Limit state functions are made based on the Eurocode criteria and the reliability index of mentioned slab track is calculated. Also a sensitivity analysis is made in order to determin the result of change of different factors on slab track reliability. Results indicate that the reliability of the studied slab track is adequate and the critical limit state for this slab track is the shear limit state. The yield stress of the reinforcement and concrete strength are the most important factors influencing the reliability of the slab track.
    Keywords: Rheda, Slab tracks, reliability analysis, safety index
  • Pages 249-262
    Nowadays various types of materials are used for improvement of grout properties. But selection of suitable grout mix is usually chosen based on the experience of the designer. The aim of this research is using laboratory studies and grout mix choice especially for water-tightening grouting. The procedures flowchart is depicted initially and utilized to choose grout for water-tightening grouting of Karaj water conveyance tunnel. The results obtained from the analysis and investigations of grout mixes have shown in which the purpose of high penetration ability، W/C ratio should be greater than 1. W/C ratio equal to 2 can be named as boundary of “thick” and “thin” grouts. Associated with bleeding and penetration ability، the best grouts will be achieved at W/C ratio in the range of 1 to 1. 5. High percentage of bentonit could be harmful for fresh grout properties. Utilization of Superplastizers in fine cement grouts will be more useful than coarse cement grouts. Also Sodium silicate could reduce setting time of grouts to desired time.
    Keywords: Cement based grouts, Admixtures, grout mix, Water, tightening grouting, grout tests
  • Pages 263-274
    Due to its swelling and losing strength potential، clay is considered to be a problematic soil in highway pavement. However، in many regions، clays constitute the main body of pavement subgrade. One traditional solution for the problem caused by the clays is their stabilization using additives. The main factors affecting on the selection of the type of additive is its effect on the physical and mechanical properties of the soil to achieve the objectives of the stabilization. This paper describes the results of an experimental study، in which the effects of three different stabilizers of lime، cement and CBR PLUS، which is a Nano polymer، on a type of clay soil have been investigated. Different amount of each stabilizers have been added to the soil، and the properties of Atterburg limits، compaction، California Bearing Ratio in dry and saturated conditions، uniaxial compressive strength and permeability of the stabilized soil have been evaluated. The results show that the CBR PLUS is more effective than the other stabilizers on the plasticity index and permeability. Also، it is found that the highest strength is achieved by cement، and the highest ratio of saturated to dry CBR is obtained by lime.
    Keywords: lime, cement, clay, CBR PLUS
  • Pages 275-293
    While cold asphalt pavement recycling technologies are well established, there is still a need for additional performance information. Project selection is among the most important factors in assuring the success of a cold in-place recycling project. In this research after investigating the rehabilitation process of Semnan- Damghan highway as a case study, some practical recommendations have been presented which could assist to select a proper project for rehabilitating with recycling technique. In the first stage of field study in addition to the field surveying of pavement condition, both destructive and nondestructive tests have been carried out and the rehabilitation design has been performed with indirect and direct design methods. Based on obtained results Semnan-Damghan highway was divided in to several sections and rehabilitated with conventional and cold recycling rehabilitation techniques. The total length of rehabilitated areas was equal to 165 km which 104 km of them were rehabilitated with recycling technique.After that the pavement performance was monitored during 5 years. Selected techniques were satisfactorily performed in about 154 km of rehabilitated areas. In about 11 km of recycled areas some structural failures were detected after only 6 months from project accomplishment. Precise field surveys revealed that the low compaction and load carrying capacity of subgrade materials and lack of proper base or subbase layers were some reasons of project failure in these areas. Furthermore, there were some shortcomings in the recycled layer specifications which resulted in adverse results. Finally some quantitative criteria were proposed which could be used as practical guidelines in decision of selecting a project to be rehabilitated with cold recycling.
    Keywords: Pavement rehabilitation, cold in place, recycling, subbase