فهرست مطالب

آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران - سال سی و ششم شماره 1 (پیاپی 85، بهار 1393)

فصلنامه آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران
سال سی و ششم شماره 1 (پیاپی 85، بهار 1393)

  • 76 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1393/04/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • علیرضا ماهوری*، ابراهیم حسنی، حمید مهدی زاده، نادر نانبخش صفحه 3
    مقدمه

     کاپنوگرافی، اندازه‌گیری دی‌اکسید کربن در گازهای تنفسی یکی از اجزاء مهم پایش در بیهوشی است. در صورت ثبات در تهویه بیمار، کاهش در برون‌ده قلب و فشار خون باعث کاهش در فشار دی‌اکسید کربن انتهای بازدمی می‌شود. هدف از این مطالعه آینده‌نگر بررسی اثر تغییرات در فشار خون (20% بالاتر یا پایین‌تر از پایه) بر روی گرادیان دی‌اکسید کربن شریانی و انتهای بازدمی و ارتباط آن طی بیهوشی عمومی در طول جراحی پیوند عروق کرونر است.

    مواد و روش‌ها: 

    پنجاه بیمار تحت جراحی بای پس عروق کرونر انتخاب شدند. برای تمامی بیماران روش بیهوشی استاندارد و یکنواختی به کار برده شد. فشار خون سیستولیک و دیاستولیک به عنوان پایه ثبت و پس از القا بیهوشی عمومی، فشار خون 20% بالاتر یا پایین‌تر نسبت به پایه در تمام بیماران محاسبه گردید. سپس فشار دی‌اکسید کربن انتهای بازدمی و شریانی در شرایط فشار خون شریانی پایه و طی 20% بالا یا پایین‌تر از پایه ثبت شد.

    نتایج

     افزایش معنی‌دار در P(a-ET)CO2 از 20% بالاتر از پایه و پایین‌تر از پایه ملاحظه شد (به ترتیب 3/3±1/4 در مقابل 7/4±4/6 در مقابل 3±7). ضریب همبستگی پیرسون به ترتیب 5/0 و4/0 و 5/0 بود. در هر سه وضعیت فوق همبستگی معنی‌داری بین فشار دی‌اکسید کربن خون شریانی و دی‌اکسید کربن انتهای بازدمی وجود دارد. (001/0<P)

    بحث و نتیجه‌گیری: 

    نتیجه نهایی اینکه استفاده از دی‌اکسید کربن انتهای بازدمی برای تخمین دی‌اکسید کربن شریانی، بایستی با درک تاثیر بالقوه گرادیان P(a-ET)CO2 باشد که در شرایط هیپوتانسیون، این گرادیان بیشتر از حالت طبیعی است. بررسی‌های بیشتر نیز در این زمینه توصیه می‌شود.

    کلیدواژگان: فشار خون، دی اکسید کربن خون، کاپنوگرافی
  • محمد امین ولی زاد حسنلویی، رحیم محمودلو، المیرا جوانمردی صفحه 10
    مقدمه

     تنگی تراشه یک عارضه شناخته شده لوله‌گذاری داخل تراشه و تراکیوستومی است. ما در این مطالعه میزان بروز تنگی تراشه در بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه عمومی (GICU) بیمارستان امام ارومیه را مورد بررسی قرار دادیم.

    مواد و روش‌ها: 

    در این مطالعه پیگیری شونده، پرونده کلیه بیماران لوله گذاری و یا تراکیوستومی شده بستری در GICU در سال 1391 مورد بررسی قرار گرفت. بیماران با 3 GCS=  و مرگ مغزی و آنهایی که فوت کردند از مطالعه خارج شدند. بعد از اتمام طرح، یافته‌ها وارد نرم‌افزار SPSS ویرایش 18 شده و مورد بررسی آماری قرار گرفتند.

    نتایج

     112 بیمار لوله گذاری و تراکیوستومی شده با میانگین سنی 54/23± 61/49 سال وارد مطالعه شدند. 8/76% آنها لوله‌گذاری و 2/23% تراکیوستومی داشتند. در 2 مورد از 112 بیمار تنگی تراشه (8/1%) اتفاق افتاد که یک مورد به دنبال لوله‌گذاری اورژانس و یک مورد غیر اورژانس بوده که بعدا تراکیوستومی شد. با استفاده از آزمون تست دقیق فیشر تفاوت معنی‌داری بین تنگی تراشه و جنس، نوع لوله‌گذاری، لوله‌گذاری و یا تراکیوستومی وجود نداشت (05/0<pvalue) همچنین با استفاده از آزمون کای دو تفاوت معنی‌داری بین تنگی تراشه و گروه‌های سنی و بیماری‌های زمینه‌ای وجود نداشت .(05/0<pvalue) از طرفی با استفاده از آزمون تست تی تفاوت معنی‌داری بین سایز لوله تراشه و تراکیوستومی و تنگی تراشه وجود نداشت (05/0<pvalue).

    بحث: 

     علی‌رغم استفاده از لوله‌ها و تراکیوستومی مناسب و اندازه‌گیری فشار کاف آنها به صورت مکرر در بخش مراقبت‌های ویژه باز هم  تنگی تراشه دیده می‌شود.

    کلیدواژگان: لوله گذاری داخل تراشه، تراکئوستومی، تنگی تراشه، بخش مراقبت های ویژه
  • مهدی احمدی نژاد، حسین رفیعی، علی امیر سوادکوهی، محمد اسماعیلی آبدر صفحه 18
    مقدمه

     امروزه بخش‌های مراقبت ویژه به دلیل هزینه‌های اقتصادی بالایی که ممکن است به سیستم‌های بهداشتی و درمانی تحمیل کنند، مورد توجه خاص قرار دارند. پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان مرگ و میر بیماران و عوامل موثر بر آن در بخش‌های مراقبت ویژه ترومای بیمارستان شهید باهنر کرمان انجام پذیرفت.

    مواد و روش‌ها:

      مطالعه توصیفی مقطعی[1] حاضر،  طی یک دوره سه ساله از فروردین ماه 1389 تا اسفند 1391 در بخش مراقبت‌های ویژه جراحی اعصاب و تروما انجام پذیرفت. نمونه‌گیری به صورت سرشماری و شامل تمام بیمارانی بود که در این بازه زمانی فوت شده بودند. متغیرهایی مثل سن، جنس، بیماری زمینه‌ای، ابتلا به عفونت در هنگام پذیرش، ابتلا به عفونت بیمارستانی، تعداد واحد خون دریافتی، زمان فوت (ساعت و روز) و نمره آپاچی[2]  ارزیابی و با استفاده از نرم‌افزار آماری  SPSS18 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته‌ها: 

    در مجموع از کل 1112بیمار پذیرفته شده 873 نفر مرد (5/78%) و مابقی زن بودند. از کل  بیماران پذیرش شده  192 نفر (26/17%) فوت کرده بودند. بیشترین میزان مرگ و میر در گروه سنی بالای 60 سال با 8/28٪ مشاهده شد (05/0p<). براساس نمره آپاچی 7/67% از موارد فوتی نمره‌ای بالاتر از 25 داشتند. از نظر زمانی، 1/53% از موارد فوت در روزهای تعطیل و 64% در ساعات نیمه شب تا ساعت 6 صبح اتفاق افتاده بود (05/0p<). از نظر ابتلا به عفونت 9/22% از بیماران ترخیص شده و 3/24% از بیماران فوت شده طی دوره بستری حداقل یک کشت باکتریال مثبت داشتند(05/0<p). همچنین طبق آمارها 6/59% از متوفیان بیش از 6 واحد خون طی دوره بستری دریافت کرده بودند (05/0<p).

    نتیجه‌گیری:

     بر اساس یافته‌های مطالعه حاضر بخش زیادی از ریسک‌فاکتورهای افزایش دهنده مرگ و میر در بخش مراقبت‌های ویژه  قابل پیشگیری هستند و تیم‌های درمانی باید برنامه‌ریزی دقیق‌تری برای کاهش آن داشته باشند

    کلیدواژگان: بخش مراقبت های ویژه، مرگ و میر، عوامل خطر
  • ابراهیم علیجانپور، سیدمظفر ربیعی، فرشته نظیری، نادیا بنی هاشم، ام لیلا ربیعی، آرش دوردی نیا صفحه 26
    مقدمه

     کنترل موثر درد پس از جراحی یکی از اهداف بیهوشی است و در عین حال باعث ریکاوری و ترخیص سریع‌تر از بیمارستان می‌گردد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثرات ضد دردی بوپرنورفین زیرزبانی با مورفین وریدی پس از جراحی هرنیورافی انجام شده است.

    مواد و روش‌ها:

     در این مطالعه کارآزمایی بالینی یک سوکور، 80 بیمار مرد  کلاس یک بیهوشی، کاندید جراحی الکتیو هرنیورافی اینگونیال بودند که  به روش بیهوشی داخل نخاعی به صورت تصادفی و یک در میان تحت درمان با بوپرنورفین زیر زبانی (4/0 میلی‌گرم) و مورفین وریدی (1/0 میلی‌گرم / کیلوگرم) قرار گرفتند. بیماران در ساعت‌های متعدد پس از عمل جراحی، از نظر زمان شروع درد و شدت آن  بر اساس سنجش بصری درد ارزیابی شدند.

    یافته‌ها:

     میانگین سن، قد و وزن بیماران در دو گروه، اختلاف معنی‌داری وجود نداشت (05/0>p). مقایسه زمان شروع درد در قبل از دریافت دوز دوم دارو، نشان دهنده اثر معنی‌دار بوپرنورفین زیرزبانی برافزایش طول مدت بی‌دردی در بیماران بود (0001/0=p). شدت درد در طول 24 ساعت پس از عمل جراحی در گروه بوپرنورفین زیرزبانی با اختلاف معنی‌داری کمتر از گروه مقابل بود (001/0=p).

    نتیجه‌گیری: 

    این مطالعه نشان می‌دهد بوپرنورفین زیرزبانی دارویی موثر نسبت به مورفین وریدی در کنترل درد پس از جراحی است.

    کلیدواژگان: بی دردی، بوپرنورفین زیرزبانی، مورفین وریدی
  • احمد عبادی، منصور سلطان زاده، شعله نسیون پور، رضا آخوندزاده، منصوره عطاریان صفحه 33
    مقدمه

    براساس نظریات قبلی مبنی بر اینکه داروهای ضد فشارخون باید قبل از عمل قطع شود، امروزه پذیرفته شده که داروهایی به صورت موثر فشار خون سیستمیک را در افراد درمان شده کنترل می‌کنند تا از کنترل مطلوب دارویی فشار خون سیستمیک اطمینان حاصل گردد؛ لذا در این مطالعه اثربخشی مهارکننده آنژیوتانسین[1] قبل از جراحی بای پس عروق کرونر[2] روی تغییرات همودینامیک مورد بررسی قرار می‌گیرد.

    مواد و روش‌ها: 

    در این پژوهش 54 نفر به روش نمونه‌گیری تصادفی از بیماران بستری در بخش جراحی قلب بیمارستان گلستان اهواز انتخاب گردیدند. بیماران به دو گروه 27 نفره تقسیم شدند. گروه اول برای کنترل فشار خون از مهارکننده آنژیوتانسین استفاده نکردند لیکن در گروه دوم این مهارکننده مورد استفاده قرار گرفت. در این گروه‌ها میزان نیاز بیماران به داروهای وازواکتیو و اثربخشی مهارکننده آنژیوتانسین در میزان هیپوتنشن قبل، حین  و بعد از عمل و همچنین میزان نیاز به داروهای وازوپرسور مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته‌ها:

     بین دوگروه آزمایش و کنترل از نظر خصوصیات دموگرافیک مانند سن، جنس، وزن و همچنین تغییرات همودینامیکدرصد اکسیژن خون شریانی  و پالس ریت قبل، حین و بعد از عمل تفاوت معنی‌داری وجود نداشت اما از نظر تغییرات فشار خون حداقل و حداکثر در مقاطع زمانی مختلف دارای تفاوت معنی‌داری بود.

    نتیجه‌گیری:

    استفاده از داروهای مهار کننده آنژیوتانسین می‌تواند به طور موثری باعث کاهش فشار خون قبل، حین و بعد از عمل بای پس عروق کرونر در بیماران گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل بای پس عروق کرونر شود. 

    کلیدواژگان: داروهای وازو اکتیو، مهار کننده آنژیو تانسین، جراحی بای پس عروق کرونر
  • بهزاد بوشهری، محمد دلیرراد، محمدامین ولی زاده حسنلویی، مینا جابری صفحه 41
    مقدمه

     از جمله بیشترین موارد مسمومیت دارویی در ایران، مسمومیت با ترامادول است. ما در این مطالعه مقطعی بر آن شده‌ایم تا یافته‌های بالینی و عوارض ناشی از مسمومیت با ترامادول را در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان ‌آیت‌ا... طالقانی ارومیه در سال 1391 مورد بررسی قرار دهیم.

    مواد و روش‌ها:

     پس از تایید کمیته پژوهشی و اخلاق دانشگاه، تمامی بیماران بستری با مسمومیت ترامادول در صورت دارا بودن معیارهای ورود به مطالعه وارد مطالعه شدند و پارامترهای مربوط به بیماری شامل وضعیت بالینی، سیر بهبود، عوارض و سایر موارد ثبت شدند و پس از اتمام مورد بررسی آماری قرار گرفتند. از نرم‌افزار SPSS  نسخه 17 برای تحلیل داده‌ها و تست‌های آماری لازم استفاده شد. 05/0pvalue <  معنی‌دار در نظر گرفته شد.

    نتایج

     در این مطالعه 233 بیمار به علت مسمومیت با ترامادول وارد مطالعه شدند. یافته‌ها نشان داد که ارتباط معنی‌داری بین جنس و عوارض ناشی از مصرف ترامادول وجود ندارد ولی مابین وضعیت تاهل و تشنج (04/0=pvalue) و اختلال در راه‌رفتن (002/0= pvalue) و نیز بین محل سکونت و سرگیجه (04/0= pvalue) ارتباط معنی‌داری وجود دارد. از طرفی بین زمان مصرف دارو و افزایش میزان ضربان قلب (04/0= pvalue) ارتباط وجود دارد به طوری که افزایش ضربان قلب در 24- 12 ساعت بعد از مصرف دارو دیده می‌شود. همچنین از نظر سابقه مصرف ترامادول و تشنج (01/0= pvalue) ارتباط وجود دارد. مابین سایر موارد ارتباطی یافت نشد.

    نتیجه‌گیری: 

    مصرف ترامادول بیشتر در سنین 40-20 سال اتفاق افتاده و در مردان بیشتر از زنان بود و بیمارانی که سابقه مصرف متناوب داشته‌اند بیشترین درصد افراد مطالعه را به خود اختصاص دادند. تهوع و استفراغ شایع‌ترین عوارض گوارشی بیماران بود و با توجه به این که بیشتر بیماران در بخش بستری بودند و 8/79% با حال عمومی خوب ترخیص شدند زمان مراجعه می‌تواند عامل موثری در پیش‌آگهی باشد. توصیه به مطالعات بیشتر می‌شود.

    کلیدواژگان: ترامادول، مسمومیت داروئی، عوارض
  • الهام سپهوند، مجید مهدی زاده، سعید امیری، حدیث کوگانی نژاد، مریم میرزایی صفحه 50
    مقدمه

    احیاء قلبی ریوی یک فرایند اساسی برای مقابله با ایست قلبی ریوی است. مهم‌ترین مهارت پرسنل درمانی درحفظ حیات بیماران و مصدومان عملیات احیا قلبی-ریوی CPR) است. به علت اینکه بدون انجام اقدامات احیاء، مرگ مغزی به دنبال کمبود اکسیژن در کمتر از 4 تا 6 دقیقه ایجاد می‌شود، واژه احیاء قلبی ریوی (CPR) به علت اهمیت ویژه احیاء مغز و حفظ کارکرد آن به احیاء قلبی ریوی و مغزی (CPCR) تغییر نام داد. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان آگاهی پرستاران شهر خرم‌آباد تهیه شده است.

    مواد و روش‌ها:

     در این پژوهش توصیفی تحلیلی، 160 پرستار شاغل بیمارستان‌های آموزشی شهر خرم‌آباد وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده‌ها یک پرسش‌نامه دوبخشی بود. سطح اگاهی پرستاران با استفاده از پرسش‌نامه در چهار سطح عالی، خوب، متوسط و ضعیف بررسی شد. در پایان داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 16 و آمار توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته‌ها: 

    تعداد 160 پرستار با محدوده سنی 50-22 و میانگین سنی 2/29 سال در مطالعه شرکت کردند. 6/25%  نمونه‌ها مرد و 4/74% زن بودند. میانگین و انحراف معیار میزان آگاهی پرستاران 6/5±3/23 با طیف 6-37 بود. سطح آگاهی  5/7% افراد در حد عالی، 4/64% در حد خوب، 3/26% در حد متوسط و 3/1% در حد ضعیف بود. سطح آگاهی پرستاران در مورد کاربرد LMA و کامبی تیوب رضایت‌بخش نبود.

    نتیجه‌گیری:

     با توجه به نتایج این مطالعه باید در مورد تازه‌های احیاء قلبی ریوی از جمله اصول شروع و خاتمه CPR، کاربرد LMA و کامبی تیوب، شوک‌درمانی و چگونگی استفاده از AED، تزریق داخل استخوانی و القاء هیپوترمی آموزش‌های لازم به پرستاران شاغل در بیمارستان‌ها صورت گیرد.

    کلیدواژگان: آگاهی، پرستاران، احیاء قلبی عروقی
  • علی قمیشی، نوذر نسجیان، سیدکمال الدین طباطبایی، رضا آخوندزاده، حمیدرضا دیلمانی *، ماندانا مکی صفحه 56
    مقدمه

     خونریزی حین عمل اندوسکوپی سینوس (FESS) در میان متخصصان بیهوشی و جراحان مورد بحث است(1). حفظ فیلد جراحی مطلوب برای جراح ضروری است. میزان کم خونریزی می‌تواند سبب اختلال در دید اندوسکوپی، افزایش عوارض و افزایش مدت عمل گردد (2). هدف از این مطالعه یافتن شواهد علمی  تاثیر ترانکزامیک اسید وریدی بر میزان خونریزی بیماران تحت عمل جراحی اندوسکوپی سینوس است.

    مواد و روش‌ها:

     در این مطالعه 66 بیمار 16-40 ساله کاندید عمل جراحی اندوسکوپی سینوس، به دو گروه 33 نفری مورد و شاهد تقسیم شدند. این گروها شامل گروه ترانکزامیک اسید وریدی و گروه نرمال سالین بودند. میزان خونریزی، میانگین فشار متوسط شریانی حین عمل جراحی و مدت  عمل اندازه‌گیری گردید.  نتایج بر اساس برنامه SPSS16  مورد آنالیز قرار گرفت.

    نتایج

     میانگین سنی گروه مورد 67/5±78/30 سال و میانگین سنی گروه شاهد 56/7±69/30 سال بود. اختلاف معنی‌داری بین دو گروه از نظر میزان خونریزی حین عمل (002/0 p=) و میانگین متوسط فشار شریانی (001/0 =p)  وجود داشت.

    بحث و نتیجه‌گیری: 

    با توجه به یافته‌های این مطالعه به نظر می‌رسد که استفاده از ترانکزامیک اسید وریدی در کاهش خونریزی ناشی از عمل جراحی اندوسکوپی سینوس موثر است

    کلیدواژگان: ترانکزامیک اسید، اندوسکوپی سینوس، خونریزی
  • ولی ایمان طلب، علی میرمنصوری، علی حمیدی مدنی، فاطمه جهانیار مقدم، کاوه میرمظفری صفحه 63

    رابدومیولیز و نارسایی کلیه ثانویه به آن یک عارضه نادر ولی جدی وضعیت نامناسب  حین جراحی است.  نارسایی حاد کلیه  در  رابدومیولیز،  ناشی  از  نکروز  حا د  توبولی   به ‌علت میوگلوبینوری است. وزن بالا و طولانی شدن مدت عمل جراحی مهم‌ترین عوامل خطرزا برای بروز چنین عارضه‌ای به ‌شمار می‌روند. در این مطالعه به بررسی 1 مورد بیمار 80  ساله پرداخته می‌شود که به دنبال عمل  جراحی TURP در وضعیت لیتوتومی دچار چنین عارضه‌ای  شد و سپس پاتوفیزیولوژی، عوامل خطرزا، روش‌های تشخیصی و درمان این عارضه به اختصار توضیح داده می‌شود.

    کلیدواژگان: رابدومیولیز، پوزیشن لیتوتومی، نارسایی حاد کلیه، عارضه، گزارش مورد
  • محمدرضا درودیان صفحه 69
  • اخبار
    صفحه 73
|
  • Alireza Mahoori *, Ebrahim Hasani, Hamid Mehdizadeh, Nader Nanbakhsh Page 3
    Introduction

    Capnography, the measurement of CO2 in respiratory gases has become an integral part of anaesthesia monitoring. A decrease in end tidal CO2 is seen with a decrease in blood pressure and cardiac output if ventilation remains constant. Theaim of this study was to prospectively assess the effect of changes in the blood pressure (20% above or below from baseline) on arterial-to-end tidal carbon dioxide gradient [P(a-ET)CO2] and their relationship during general anesthesia for coronary artery bypass graft surgery.

    Materials And Methods

    Fifty patients undergoing coronary artery bypass graft surgery were selected. A standard anaesthetic procedure was followed for all cases. Systoloic and diastolic arterial blood pressure were recorded as baseline after induction ofgeneral anesthesia, 20% above or below from baseline was calculated in all patients. The end tidal (ET) CO2 and PaCO2 were recorded at basline arterial blood pressure and during 20% above or below from baseline.

    Results

    A significant increase in P(a-ET)CO2 was noted from 20% above of baseline and baseline to 20% below of baseline. (4.1±3.3 vs. 6.4±4.7 vs. 7±3 respectively).The Pearson correlation coefficient was 0.5, 0.4 and 0.5 respectively. There was a significant correlation between PaCO2 andETCO2 in each of the three conditions. (p<0.001)

    Conclusion

    In conclusion, the clinical practice of predicting PaCO2 from ETCO2 must be tempered by recognition of the potential magnitude of P(a-ET) CO2 gradient, which is higher than normal during hypotension. Further investigations are recommended.

    Keywords: Blood Pressure, carbon dioxide, blood, capnography
  • MohammadAmin Valizad Hasanloee, Rahim Mahmoodlou, Elmira Javanmardi Page 10
    Introduction

    Tracheal stenosis is one of the known complications of endotracheal intubation and tracheostomy. In this study we evaluated the incidence of post intubation tracheal stenosis in patients admitted to general intensive care unit (GICU) of urmia emam hospital.

    Materials And Methods

    In this follow-up study intubated or tracheostomy's patients admitted to GICU at 2012 – 2013 were evaluated. Patients with GCS= 3, Brain death and those who expired were excluded. SPSS ver.18 soft was used for analysis.

    Results

    Of 112 intubated or tracheostomy patients with mean age 49.61±21.54 included, 76.8% of them were intubated and 23.25% had tracheostomy,tracheal stenosis in 2 cases (1.8%) of 112 patients was seen, that’s one case after emergency intubation and another case was elective that followed after tracheostomy.With fisher exact test no significant difference between sex, kind of intubation, intubation or tracheostomy and tracheal stenosis was seen (pvalue>0.05). With chi- square test between age groups and under lying diseases and tracheal stenosis there wasn’t any significant difference (pvalue>0.05). On the other hand with T-test significant differences between size of endo tracheal tube or tracheostomy tube and trachteal stenosis were not found. (pvalue>0.05)

    Conclusion

    Despite appropriate use of tubes and tracheostomy sets and routinely measurement of intra – cuff pressure cuff in intensive care unit, tracheal stenosis was seen.

    Keywords: Endo tracheal intubation, tracheostomy, tracheal stenosis, intensive care unit
  • Mehdi Ahmadinezhad, Hussain Rafiee, Ali Amir Savadkoohi Page 18
    Introduction

    Nowaday intensive care units (ICU) received more attention because of their high cost for health care systems. Peresent study aimed to determine mortality rate and its risk factors in the hospitalized patients in ICUs of Shahid Bahonar hospital in Kerman.

    Materials And Methods

    This cross-sectional descriptive study performed during the three years period from April 2010 to March 2012 in the trauma ICUs. All of patients who were dead in this period were entered to study. Factors such as age, gender, nosocomial infection, APACHE score, time of death (hours and days) and the number of transfused packed RBCs collected. Data were analized with use of suitabletest in SPSS18 software.

    Results

    Totally 1112 patients were admitted to ICUs in three year. Of them 873 were men (78.5%) and the rest were women. In total 192 patients (17.26%) were died. Most of patients (28.28%) who were died have more than 60 years old (p<0.05).among patients who died in ICUs, 67.7% of them had APACHE score more than 25 (p<0.05). About 53.1% of deaths had occurred in the weekend and 64% has occurred between midnight to 6 am (p<0.05). Bacterial cultures results show that 22.9%of discharge patients and 24.3% of died patients were infectious and had at least one positive bacterial cultures during hospitalization (p>0.05). Statistically, 59.6% of the deceased had received more than 6 units of packed RBCs during hospitalization (p<0.05).

    Conclusion

    According to the findings, most risk factors that increase mortality in ICUs are preventable. So for decrease rate of mortality, health care team members in ICUs should pay more attentions to these risk factors.

    Keywords: Intensive care unit, mortality, risk factors
  • Ebrahim Alijanpour, Mozafar Rabiee, Fereshteh Naziri, Nadia Banihashem, Ommelaila Rabiee, Arash Dorrudinia Page 26
    Introduction

    Effective postoperative pain management is one of the anesthesia goals and there are benefits for rapid recovery and discharge from hospital. The aim of this study was to compare the effect of sublingual buprenorphine versus intravenous morphine on duration and severity of analgesia effects in patients undergoing inguinal herniorrhaphy.

    Materials And Methods

    During a single blind clinical trial, 80 patients ASA class 1 have been candidate for elective inguinal herniorrhaphy under spinal anesthesia were randomly divided into two groups equal. At the start of the surgery, one group was treated with sublingual buprenorphine (tablets 0.4 mg) and another group was treated with intravenous morphine (0.1 mg/kg). Patients were observed at the multi hours aftersurgery to record the time of pain onset and pain severity based on visual analog scale (VAS).

    Results

    There was no significant difference between he mean ages of patients (p>0.05). Comparison of ain onset during the first six hours after surgery and efore receiving the second dose of these drugs was howed a significant difference on increasing the uration of analgesia by the use of sublingual uprenorphine (p=0.001). The severity of pain during he 24 hours after surgery were lesser in sublingual uprenorphine group than IV morphine (p=0.001).

    Conclusion

    The result of this study showed sublingual uprenorphine is more effective than intravenous orphine in controlling pain.

    Keywords: Analgesia, Sublingual Buprenorphine, Intravenous Morphine
  • Ahmad Ebadi, Mansoor Soltanzade, Shole Nesyonpoor, Reza Akoundzade, Mansoure Attarian Page 33
    Introduction

    According to the previous theories based on the issue that anti-hypertensive drugs should be withdrawn before surgery, nowadays it is accepted that some drugs effectively control systemic blood pressure to assure its desirable therapeutic control. So in this study, the efficacy of angiotensin inhibitors before the CABG surgery onhemodynamic changes was surveyed.

    Materials And Methods

    In this research, 54 patients were selected from those hospitalized in the cardiac surgery ward of Ahvaz Golestan Hospital by random sampling. They were divided into two groups of 27 each. The first group did not use angiotensin inhibitor to control blood pressure but the second group consumed it. In these groups, the needed amount of vasoactive drug for the patients, the efficacy of angiotensin inhibitor on hypotension rate before, during, and after surgery, and the neededamount of vasopressor drugs were surveyed.

    Results

    The two experiments and control groups did not have significant differences from the viewpoints of demographic characteristics such as age, sex, and weight, and hemodynamic changes of SaO2 and PR before, during, and after surgery.Nevertheless, they had significant differences from the viewpoints of changes in minimum and maximum blood pressures in different time sections.

    Conclusion

    Using angiotensin inhibitor drugs can effectively reduce the blood pressure before, during, and after CABG surgery in the patients of the experimental group compared to the control group.

    Keywords: Vasoactive drugs, Angiotensin inhibitor, Coronary Artery Bypass Grafting (CABG) surgery
  • Behzad Boushehri, Mohammad Dalir Raad, MohammadAmin Valizad Hasanlouee, Mina Jaaberi Page 41
    Introduction

    Tramadol intoxication is one of the most common intoxications in Iran. In this cross sectional study, we want to evaluate of the clinical findings and complications of Tramadol intoxication in patients referred to Urmia Ayatollah Taleghanihospital at 2012-2013.

    Materials And Methods

    After an approval from the ethic committee, total patients with tramadol intoxication if had inclusion criteria, were included in the study and clinical situation, recovery, complications and etc recorded and then analyzed with SPSS 17 Software, p-value<0.05 was significant.

    Results

    In this study 233 patients were included. No correlation between the sex and complicaltions of tramadol but between marriage and convulsion (p-value= 0.04) and gait impairment (p-value= 0.002) were significant. On the other hand betweenthe time of use of drug and elevation of heart rate (p-value= 0.04) had correlation and elevation of the hear rate in 12-24 hour after the use of drug was seen. Between the history of the use of tramadol and convulsion (p.value = 0.01) also had correlation too.

    Conclusion

    The most use of tramadol to happened in 20-40 years old and in men compared women. The greater percentage of patients in this study had intermittent use of the drug. Nausea and vomiting were the most common gastrointestinal complications. As most of the patients were admitted. 79.8% weredischarged. The time of referral to hospital could be an influencing factor in outcome. Further studies are recommended.

    Keywords: Tramadol, Drug intoxication, Complications
  • Elham Sepahvand, Majid Mehdizade, Saeed Amiri, Hadis Koganinejad, Maryam Mirzaei Page 50
    Introduction

    Cardiopulmonary resuscitation is a basic process to deal with cardiopulmonary arrest. The most important skill of medical staff in preserving the life of patients is CPR. Because without resuscitation, brain death occurr following hypoxia in less than 4 to 6 minutes, cardio pulmonary resuscitation (CPR) is renamed to cardiopulmonary cerebral resuscitation (CPCR) due to the special importance of restoring and maintaining brain function. This study aimed to assess nurse's knowledge of Khoram abad city.

    Materials And Methods

    In this descriptiveanalytical study, 160 nurses in teaching hospitals of Khorramabad were enrolled. The data collection tool was a two-part questionnaire. Nurse's awareness was assessed by questionnaire in four excellent, good,average and poor levels. Finally the data using SPSS software version 16 and descriptive and analytical statistics were analyzed.

    Results

    A total of 160 nurses aged 22-50 with a mean age of 29/2 years old participated in the study. 25.6% were male and 74.4% female. The mean and standard deviation of nurse's awareness was 23/3±5/6 with a range of 6-37. 7.5% of nurses having a high level of knowledge, 64.4% as good, 26.3% moderate and 1.3% as weak. Nurse's knowledge about the use of Combitube tube and LMA was not satisfactory.Discussion and

    Conclusion

    The results of this study show that nurses in the hospital should be provided education and trained in PCR, in the principles of continuation and cessation of CPR, the use of LMA, Combitubes, shock therapy, the use of AED, intra osseous injection and induced hypothermia.

    Keywords: Knowledge, nurses, cardiopulmonary resuscitation
  • Ali Ghomeishi, Nozar Nassajian, Sayyed Kamaledin Tabatabaiy, Reza Akhondzadeh, Hamidreza Deylamani, Mandana Mackie Page 56
    Introduction

    Bleeding during functional endoscopy sinus surgery (FESS) remains a challenge for both surgeons and anesthesiologists. Although major blood loss during FESS is rare, maintaining an optimal surgical field is crucial for the surgeon; evena small amount of blood may disturbte endoscopic view, increasing the likelihood of complications, lengthening the operative procedure, and possibly resulting in incomplete surgery. The aim of this study was finding scientific evidence for intra venus tranexamic acid efficacy on bleeding rate in patients underwent endoscopic sinus surgery.

    Materials And Methods

    In this study, 66 patients 16-40 years underwent endoscopic sinus surgery divided to two groups, each 33 cases. One group were under general anesthesia with IV tranexamic acid and the other were control group. The mean of bleeding, mean arterial pressure during surgery and duration of surgery was assessed and data was analyzed with SPSS16 program.

    Results

    The mean age of case and control group was 30.78±5.67 and 30.69±7.56 years. There was significant difference between two groups about bleeding rate (p=0.002) and mean arterial pressure (p=0.001).

    Conclusion

    According to this finding, it is thought the using intra venus tranexamic acid is useful for bleeding reduction during endoscopic sinus surgery.

    Keywords: Tranexamic acid, sinus endoscopy, bleeding
  • Vali Imantalab, Ali Mirmansoori, Ali Hamidi Madani, Fateme Jahanyar Moghaddam, Kave Mirmozaffari Page 63

    Rhabdomyolysis and secondary acute kidney injury caused by myoglobin – induced acutetubular necrosis is a rare but serious complication of incorrect position. Obesity andprolongation of surgery are the most important risk factor of rhabdomyolysis. In this case we discuss a 80 years old man complicated after TURP in standard lithotomy position. raise in BUN, Cr, and CPK was happened in second day after surgery. The patient has been diagnosed as rhabdomyolysis and treated conservatively there is no need to dialysis and finally discharged from hospital in fifth day after surgery.